Találatok a következő kifejezésre: Miért dohányoznak emberek (2 db)

Miért dohányoznak az emberek miért nem lehet be tíltani?

Legjobb válasz: Azért nem lehet betiltani, mert baromi nagy üzlet.

Azért nem lehet betiltani, mert baromi nagy üzlet.
van aki stressz miatt szokott rá pl anyum is ha sok veszekedés van meg stressz akkor utána rágyújt, am körülöttem szinte mindenki dohányzik, ha elmegyek barátokkal mindenki rágyújt de én nemet mondok, ha kínálnak...egy részük a társaság miatt szokott rá szval sok oka lehet.
mert vkiknek sok pénzt hoz
Nem tudom, én is gondolkodtam már rajta, h hogy lehet vkinek ennyi esze, h dohányzik, mikor tudja, h mennyi mindent okozhat. A bagósok többsége meg szétdobálja mindenhol a csikket, és nem nagyon foglalkozik azzal, h mást esetleg zavar. De majd mindjárt jönnek, és megmagyarázzák, h senkinek semmi köze ahhoz, h mivel rongálják a testüket :D
Talán azért 'kötözködött' mert ha már a kérdezõ a kérdésébõl ítélve ilyen szinten lenézi a dohányzókat, akkor legalább megtanulhatna helyesen írni. Vágod, apám mindig azt mondta, hogy lehet nagy a pofám, de utána ne lehessen belémkötni.
Mert felelõtlenek, nem tudnak mit kezdeni magukkal, bûntudatuk van amit letagadnak maguk elõtt is, opportunisták. A betiltásnak nincs értelme, mert a dohánylobbi erõs, és a korrupt hatalommal üzleti kapcsolatban áll.
Miért nem tudnak írni az emberek, és miért nem lehet õket megtanítani az iskolában, vagy ha ott nem sikerül, a szüleik miért nem tanítják meg õket?
igaz, a kérdésbõl kimaradt egy vesszõ, és a rövid helyett hosszú i-t használt a kérdezõ, de ez azért nem okoz tüdõrákot sem neki, sem a környezetének!
"Miért nem tudnak írni az emberek, és miért nem lehet õket megtanítani az iskolában, vagy ha ott nem sikerül, a szüleik miért nem tanítják meg õket?" Miért vannak itt olyan emberek, akik képtelenek válaszolni a kérdésre, de elõszerettel kötözködnek?
Szívják csak! Csak ne az én közelemben. Majd rájönnek, hogy nem kellett volna.
1. Nem mindegy neked, miért dohányoznak? Ez a dohányzásellenesség csak mostanában jött divatba, azelõtt senkit sem érdekelt, hogy dohányzol-e vagy sem. Az egészségrõl meg annyit, hogy ha nagyobb városban élsz, legalább annyi méreganyagot letüdõzöl, mintha dohányoznál. 2. Azért nem tiltják be, mert ez óriási pénzt hoz az államnak. Amit az ember kifizet egy doboz cigire, annak a négyötödét állambácsi nyúlja le. Ha be lenne tiltva a dohányzás, akkor sokkal kevesebb pénze lenne az államnak, és ezt a hiányt pótolni kellene, például azzal, hogy tovább növelnék az adókat. Szerinted akkor jobb lenne? Lefogadnám, hogy te lennél a legjobban felháborodva, ha ez történne! Egy nem dohányos.
Ennél egyszerûbb kérdést akarva se találtam volna ki... Gondolj bele mi lenne ha betiltanák a cigit egyik napról a másikra... a dohányosok 10%-a feldolgozná, a maradék 90% meg menne tüntetni, meg idegbetegeskedni az utcára... szerinted tényleg ez hiányzik most a magyaroknak? Én cigizek 6 éve, és hidd el hogy abban a 10%-ban lennék akit nem érdekelne, mert szeretnék leszokni, és úgy lenne a legkönnyebb hogy ha nincs cigi és kész, pont. de szerintem van elég baja a magyar népnek ahhoz hogy minden káros szenvedélytõl megfosszák õket :/
Azért mert a vezetõ politikusaink tudják hogy tiltással semmilyen eredményt nem lehet elérni :)
Szerintem nem butaság :D Amúgy semmibe se nézem apámat, mert egy balfsz, de ez korrekt dolog.:D Csak meg kell nézni mennyien esnek pofára mert nagy a pofájuk de semmit nem tudnak felmutatni
Kb azért, amiért az alkoholt se, úgyis beszereznék illegálisan, adó nélkül. Így meg az állam is kap pénzt. Amúgyis, ez túl elterjedt szokás, hogy csak úgy belehessen tiltani.
alóban nem jó dolog a dohányzás de ritkán én is megkívánom, fõleg egy jó társaságban nagyon jól esik egy-két szál cigi. :DDD
Nézd végig a hozzászólásokat, és megtudod, h válaszoltam-e a kérdésre. Ha válaszolok, már az is kötözködés?:D
Te most a kérdésre válaszoltál amúgy, vagy a másikkal kötözködsz?
-meg
Igen, csak nem kérdésre válaszolt, hanem rögtön belekötött a helyesírásába :) .Azok szokták ezt csinálni, akiknek semmi érvük sincs, csak meg kötözködni akarnak. Egyébként meg aki beléd akar kötni, az beléd is fog. Bele fog kötni a kinézetedbe stb. Apád elég nagy butaságot mondott, vágod? :D
Tényleg, vajon miért?
Mert a cigi jó A cigi finom A cigi különleges......:P

Miért dohányoznak az emberek?

Legjobb válasz: A kérdésre nincs konkrét válasz, hiszen a tudomány mai fejlettségi szintjén sem tisztázott teljes mértékben, hogy ki, miért, mikor, hogyan, milyen indíttatásból, milyen pszichés és szociális viszonyok hatására, milyen körülmények következményeként nyúl végül is az elsõ cigarettához. Szerintem a gyakori okok közt a stressz, az unalom, és a társasági élet szerepe áll. Na meg hogy aki egyszer elkezdte, már nem könnyen szabadul.

A kérdésre nincs konkrét válasz, hiszen a tudomány mai fejlettségi szintjén sem tisztázott teljes mértékben, hogy ki, miért, mikor, hogyan, milyen indíttatásból, milyen pszichés és szociális viszonyok hatására, milyen körülmények következményeként nyúl végül is az elsõ cigarettához. Szerintem a gyakori okok közt a stressz, az unalom, és a társasági élet szerepe áll. Na meg hogy aki egyszer elkezdte, már nem könnyen szabadul.
azért mert van aki keménykedik vele vagy szeret új ártalmas dolgokat ki próbálni -.- én nem cigiztem és nem is fogok mert azzal magammal tojok ki.(F/16) meg amúgy szerintem kamu válasz hogy valaki idegesség miatt dohányzik. mástól is meglehett nyugodni -.- pl.: zene komolyan ekkora birka népet.
Hát szerintem azért mert a barátai cigiznek mit tom én az egyik menõségbõl kipróbálja és kínálja a barátját és mivel a barátjai megszokják a füstöt õk is elkezdenek cigizni és a barátaik is és így tovább...
LEHET HOHY PONT ÉN BESZÉLEK ... DE MEGNYUGTAT!! MEG NEM TOM VALAMI VONZÁSA IS VAN xd LEHET HOGY FURÁN HANGZIK DE EZ AZ IGAZSÁG... NACSÁKÁNY..
Én cigizek... Voltam olyan hülye, hogy elfogadtam az osztálytársamtól több alkalommal is, és sikeresen rászoktam. Ha ideges vagyok, megnyugtat, és "jó". Nem tudom pontosan mi is jó, de jó... És én nem divatból cigizek... Csak hülye voltam, és most igyeskzem leszokni... Ha jót akartok magatoknak, ne szokjatok rá!
Most vagyok leszokóban a cigirõl, hát elmondom, nem a nikotin hiányzik a legjobban, hanem maga a mozdulat, a megszokás, h ha leszállok a buszról rágyújtok stb... a nikotin után csak egy hétig sóvárogtam, az elmúlt. vannak ma is napok, h úúgy rágyújtanék, de igazából nem a cigi hiányzik... a cigiben az volt a jó, h meg volt a napi kis rutin, ami mindig ott volt.. ma ez nincs.. ilyenkor ügyelni kell az édességekkel... szóval a dohnyzás nem egy rossz dolog attól függetlenül, h büdös, káros és rákot okoz, én imádtam dohányozni...
Erdekes, engem nem az vonz a cigiben vagyis nem csak az ami mast, a nikotin, hanem maga az az ugymond szertartas mikozben meggyujtom azt a cigit es mikor eloltom.
A cigaretta anyagában dopamin van, ami egy olyan anyag, hogy jó közérzetet, okoz. Ettõl érzik jól magukat.
Potcselekves, megszokas, nikotin hiany potlasa vagy esetleg fiataloknal "divat"bol....
Általános tévedés, hogy önszántunkból váltunk dohányossá. Az igaz hogy önszántunkból gyújtunk rá az elsõ, kísérleti cigarettákra. Néha én is úgy döntök hogy elmegyek moziba, de önszántamból semmiképpen sem tölteném ott az egész életemet. Mikor döntötted el, hogy szükséged van a cigarettára, nemcsak a társasági eseményeken, hanem állandóan, és hogy bizonytalannak, sõt rémültnek fogod magad érezni nélküle? Mint minden dohányost, téged is becsalogattak a legsötétebb, legravaszabb csapdába, amit az ember és a természet közösen valaha is kiagyalt. Ez a nikotincsapda! Az emberek a nikotin hatása miatt dohányoznak, de legtöbbször a kátrány miatt halnak meg. A kátrány erõsen rákkeltõ, a legveszélyesebb kémiai anyag a cigarettában, és ebbõl az anyagból egy rendszeres dohányosnak 10 év alatt kb. 1 Kg rakódik le a szervezetében (tüdõ, légutak). Nem a nikotin öl, hanem a kátrány és az égési folyamat során keletkezõ különbözõ füstgázok. Az emberek azért dohányoznak hogy a nikotinhoz hozzájussanak, senki sem akar meghalni. Az évek során a dohánygyártó cégek folyamatosan növelték a nikotin tartalmat a cigarettákban, sõt most mát ammóniát is tesznek a cigikbe a még nagyobb függõség kialakítása érdekében. Az ammónia hatására a nikotin rövidebb idõ alatt szívódik fel, tehát hamarabb csilingel a belsõ csengõnk, ergo még többet dohányzunk. Ha már mindenképpen a nikotin rabja vagy és a radikális módszer nem megy, akkor adagold te magadnak a nikotint és szokj le fokozatosan, vagy dohányozz egészségesen.
Az mindenképpen hülyeség hogy nyugtató!Én dohányzom, márcsak tudom!akkor nyugtató amikor azért vagy ideges mert nem gyújthatsz rá!
Azt hiszik, hogy a cigaretta nyugtató hatású. Ha valaki ideges, nyugtalan, szerintem másképp is meg lehet oldani a helyzetet...
Mert hülyék és felelõtlenek.
Meg mert "jó". Bámilyen furcsán is hangzik..Benne van a nevében: élvezeti cikk
Emberfüggõ, mindenki más ok miatt dohányzik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!