Találatok a következő kifejezésre: Miért divat hogy lányok a (13 db)

Miért divat mostanában, hogy lányok a suliban úgy köszöntik egymást, hogy odamennek, és arcon puszilják a másikat? Miért nem lehet egy sima köszönéssel, vagy kézfogással lerendezni a dolgot?

Legjobb válasz: Szerintem ez kedves gesztus a lányoknál. Nem csak a suliban csinálják, én már nem vagyok iskolás, de a koleganõimmel is így köszöntünk egymásnak, meg a barátnõimmel is így szoktunk, azokkal is, akikkel inkább csak egy társaságban vagyunk, nem kell ahhoz kebelbarátnõnek lenni. A mi társaságunkban minden lány puszit ad egymásnak, meg a fiúknak is. Persze a fiúk egymásnak nem. Sõt, nálunk három puszi van :))) Mert a társaságban sok a punk meg a rocker. Amúgy nem tudom, miért van ez így, de azt se, hogy a fiúkat ez miért zavarja. Szerinem ez kedves. Ja, és nem vagyok tini, 22 éves vagyok.

Szerintem ez kedves gesztus a lányoknál. Nem csak a suliban csinálják, én már nem vagyok iskolás, de a koleganõimmel is így köszöntünk egymásnak, meg a barátnõimmel is így szoktunk, azokkal is, akikkel inkább csak egy társaságban vagyunk, nem kell ahhoz kebelbarátnõnek lenni. A mi társaságunkban minden lány puszit ad egymásnak, meg a fiúknak is. Persze a fiúk egymásnak nem. Sõt, nálunk három puszi van :) )) Mert a társaságban sok a punk meg a rocker. Amúgy nem tudom, miért van ez így, de azt se, hogy a fiúkat ez miért zavarja. Szerinem ez kedves. Ja, és nem vagyok tini, 22 éves vagyok.
Higgyétek el, késõbb nem lesz nyûg, az ember örül a barátainak, mert már nem lesz együtt velük minden nap! Viszont annál rosszabb lesz, hogy minden új bemutatott fiúnak puszit kell adni, ha éppen izzadt a táncolástól, ha bûzlik a piától, ha nem is igazán szimpatikus, stb. Úgyhogy idõvel leszokik az ember a puszik dobálásáról :) Valóban már régen is így volt, nálunk a divatozás abban rejlett, hogy ki hány puszit ad (kettõ vagy három), és hogy a fiúk is kapnak-e (persze csak a jóbarátok). Azért én már régi motoros vagyok, már 29... és néha hiányoznak a pusziszkodós idõk :)
14 vagyok és nem engedem senkinek hogy megpusziljon de náha vannak erõszakosabbak akik letámadnak:D egyébként nem látom értelmét hogy minden reggel lenyaljam az összes haverom arcáról a koszt:D meg a levegõbe puszilást se értem mi ebben a jó :D
13 vagyok, és én is így köszönök a legjobb barátnõmnek, de csak neki.
csak az itteni vagy a foldonkivuli "leny"-ek is igy koszonnek? :) )
Ez nemcsak mostanában divat, mikor én jártam általános iskolában akkor is ez volt. Szerintem ezzel fejezik ki hogy õk a leges-leges-leges-leges legjobb barátnõk, vagy hasonló nyálasság.
ezt am énis utálom, lény vagyok és minden csajnak puszival kell köszönnöm... néha tiszta fárasztó és elég idõigényes ^^
15 évvel ezelött is így volt. A fiúk kezet fognak, a lányok puszit adnak. Nem lenne muszály egyiket sem tenni, elég lenne a köszönés. De így szokás, ez van.
Nem csak mostanában van ez így és nem csak a suliban. Nálunk már akkor is szokás volt, amikor a gimit kezdtem (azóta eltelt 6 év). Sokkal közvetlenebb, mint a kézfogás.
amúgy a németeknél a kézfogás a szokás, az meg azért furcsa, mert ott mindenki mindenkivel kezet fog. Még a gyerekek is a szülõkkel!

Miért lett olyan nagy divat, hogy a lányok leborotválják a hajukat oldalt?

Látom a tévében, újságokban, utcán, belföldön, külföldön, de szerintem nagyon nem szép. Persze ez egyéni vélemény, de hogy lett ez ilyen felkapott? Meg arra gondolnak, hogy milyen lesz, mikor elkezd majd lenőni? Vagy akkor a rövid haj lesz a divat?

Legjobb válasz: Csak mondom, hogy ez a frizura MÁR nem divat. Külföldön már rég lefutott és aki felnyíratta a haját már el is felejtette, hogy valaha rövid volt. Itthon meg egyesekhez csak most jutott el az információ.

Csak mondom, hogy ez a frizura MÁR nem divat. Külföldön már rég lefutott és aki felnyíratta a haját már el is felejtette, hogy valaha rövid volt. Itthon meg egyesekhez csak most jutott el az információ.
Ezzel akarják nyilvánvalóvá tenni hogy szeretik az anális szexet
Mert minden olyan divattá válhat, amitõl egyéninek érzik magukat az emberek, és kitûnhetnek a tömegbõl. Ez persze ellentmondás, hiszen ha divat, akkor máris rengeteg ember csinálja. Szerencsére ez felnyírós frizura még annyira nem divat. Mire az lenne, máris valami új jelenne meg helyette.
Szerintem már nem divat.Még az ombre elõtt volt menõ, ma már az is lecsengett...:D
Gondolom a celebek "segítségével" lett felkapott, és beleépült a divatba is. Én májusban nyirattam fel, és festettem a rövid részét kékre, mert vissza kellett festenem a hajam élénkpiros részét barnára, de akartam bele valami különlegeset. Akármennyire is azt mondják, tucat haj lett már, akkor is érdekesebb nekem, mint a sima, hosszú. Természetesen gondoltam rá, mi lesz majd, ha megunom, de nem bántam meg, és ha majd vissza szeretném növeszteni, akkor vagy bepróbálkozok egy rövid hajjal, vagy könnyen rá tudom fésülni a többi hajam, amíg akkorára nem nõ, hogy vállalható legyen. A rövid haj egyébként mindig divatos :) Teljesen megértem, ha valakinek nem tetszik, de elvárom, hogy tiszteljenek annyira, hogy nem mondanak semmit, és nem a hajamról ítélnek meg.

A mai világban miért a sovány/vékony lányok a menők, csinosak? Az átlagos testalkatúak/nőiesek meg már kövérnek számítanak. Én 2 évig küzdöttem anorexiával emiatt a hülye divat miatt, és most, hogy 58kg lettem a 167 cm-hez kövérnek számítok.

Legjobb válasz: Hát, a vékony (igen, vékony, utálom a sovány szót!) meg pont fordítva gondolkodnak, õk meg azért küzdenek, hogy hízzanak, hogy megfeleljenek másoknak (már akik genetikailag ilyenek és nem szeretik). Nekünk meg emiatt van önbizalomhiányunk. Mert mostanában meg pont hogy a vékonyakat húzzák le a béka segge alá. Nem tudom ,miért nem lehet elfogadni valakit, úgy ahogy van. Vékonyan, átlagosan, kövéren. Ott az a rengeteg poszt (fõleg Demotiválón), attól lesz a sok megfelelni vágyó ember... bármelyik testalkatból. 15/L/egy vékony lány

Hát, a vékony (igen, vékony, utálom a sovány szót!) meg pont fordítva gondolkodnak, õk meg azért küzdenek, hogy hízzanak, hogy megfeleljenek másoknak (már akik genetikailag ilyenek és nem szeretik). Nekünk meg emiatt van önbizalomhiányunk. Mert mostanában meg pont hogy a vékonyakat húzzák le a béka segge alá. Nem tudom , miért nem lehet elfogadni valakit, úgy ahogy van. Vékonyan, átlagosan, kövéren. Ott az a rengeteg poszt (fõleg Demotiválón), attól lesz a sok megfelelni vágyó ember... bármelyik testalkatból. 15/L/egy vékony lány
Itt a baj veled van, túlságosan meg akarsz felelni az embereknek. Küzdj azért, hogy olyan alakod legyen, ami neked tetszik, ha az a mostani, akkor pedig azért, hogy megtartsd. Ha nem tetszik valakinek az meg az õ baja, te kiegyensúlyozott és magabiztos tudsz maradni, mert neked tetszik, ahogy kinézel.
Mert a társadalom azt sulykolja a nõkbe, hogy minél kisebb teret foglalnak el (és sajnos nem csak fizikailag, hanem szellemileg is), annál vonzóbbak lesznek a férfiak számára. Természetesen egy vékony, sovány lány ugyanolyan jó, mint egy átlagos testalkatú, vagy egy kövér, egyikkel sincs semmi baj. Nem szabad az egyik csoportot úgy felemelni, hogy a többit meg levágjuk, mind egyformán jó - természetesen mindenkinek van olyan, ami jobban tetszik, de ez nem teszi a többit kevésbé jóvá. Szerintem teljesen normális, átlagos súlyod van, de ha kövér lennél sem lenne semmi gond. A kövér egyáltalán nem negatív dolog, bármennyire is próbálják ezt az emberbe belesulykolni. Miért félnek az emberek attól a legjobban, hogy meghíznak, és nem attól, hogy elbutulnak, nem fejlõdnek szellemileg, vagy rossz emberek lesznek?
Nem tudom, mert birkák.Valaki elkezdte, többi csinálja.Bár az tény, hogy a cicanadrág a nõies lányokon áll jól, nem a deszkákon.Nem vagy kövér!
Megkérdezhetem, hogy kicsoda, és miért pontozott le?!
A 167 cm-hez jó az 58 kg! A semmi esetre sem kövér! De azért a nagy hasú, dagadt lányok általában nekünk, férfiaknak nem tetszenek.
Azt veszed észre, amit észre akarsz venni! Ezt hívják szelektív észlelésnek. Bizonytalan vagy magaddal kapcsolatban, nem tudod elfogadni magad úgy, ahogy vagy... és ehhez egyszerûen külsõ megerõsítést keresel.
A kérdező hozzászólása: -alkatilag :D
"58kg lettem a 167 cm-hez kövérnek számítok" HOL? Mert ITT nem. Teljesen normális, egészséges súly.
... de minden normális ember tudja, hogy ez hülyeség. A zsír, háj, ugyanolyan alap építõje az emberi testnek, mint az izom vagy a csont. Mégis miért lenne az egyik rosszabb, mint a másik? Szeresse mindenki azt, amije kilátszik. Ha a csontja azt, ha a hájas feneke, akkor azt. Egyformán jó :)
A kérdező hozzászólása: Tényleg ez a baj, hogy megakarok felelni az embereknek, deha valaki lehusiz vagy lekövérez, akkor természetes, hogy negatívként hat rám :S Az orvosom is azt mondta, hogy tökéeltes a testsúlyom, de nem akarok undorító lenni, mert a mai világban azt sulykolják az emberbe, hogyha nem látszik ki a csontja, akkor kövér és kevésbé vonzó
167 cm-hez 58kg az teljesen normális!!! Amúgy ez engem is nagyon zavar, hogy aki nem nagyon-nagyon vékony egybõl lekövérezik...

Miért lett divat hogy a lányoknak csak a kékszemü pasik teccenek?

Fiu vagyok barna szemmel nem világos barna nem is sötét a kettö között (gesztenye) és csak anniyt tudok észre venni hogy minden lánynak csak a kékszem jön be....mikor elmegyk szórakoznia barátokkal frankónk kimondom mindig tiszta para vagyok hogy biztos jobban bejön neki a haverom...ehh és igaz is, miért ? pedig sokan mondják hogy szép barna szemem van (igaz is semmi hiba vagy valmi tiszta baran :D)és képtelen vagyok felogni ez most divat lett vagy mi ? :S mert már a csajok sem ugy néznek rám mint a barátomra (kék a szeme).[tisztelet ugye a kivételnek akiknél a barna szem is nyerö jo tudom nem csak a külsö számit mi emberke mégis elsönek abbol vesszük le hogy szóba állunk e vele]köszi a válszokat :D elöre is :D

Legjobb válasz: én kékszemû vagyok és sok lánynak tetszik nagyon a szemem, szerencsére. de van sok barnaszemû barátom, akik sokkal több lánynak tetszenek mint én, úgyh sztem nem ezen múlik, csak vmi plusz lehet...márakinél... :)

én kékszemû vagyok és sok lánynak tetszik nagyon a szemem, szerencsére. de van sok barnaszemû barátom, akik sokkal több lánynak tetszenek mint én, úgyh sztem nem ezen múlik, csak vmi plusz lehet...márakinél... :)
Szerintem sem függ össze az egész nekem volt kék és barna szemû pasim is ÉS MINDKETÕJÜKET NAGYON SZERETTEM.Nyugi te is találsz majd egy lányt, csak nem kereded eléggé!!!!!!
A barátomnak is barna szeme van, és imádom :) Nekem kifejezetten nem jönnek be a kékszemû pasik, és egyáltalán nem a szemét nézem a fiúnak, bár lehet az szembetûnõbb ha világít, de nekem ez nem nagyon számit :) SZal no para :D [Barnánál nincs szebb :P *Sajátvélemény :D]
Szerintem is tévesek az információid:D Ha pl lehet, akkor én kerülöm a szõke kék szemû pasikat, akikrõl már csak angyalszárny hiányzik, bár volt már ilyen barátom is:) Szerintem sem szemfüggõ a dolog.
Jó az, ha egy pasinak szép szeme van. És ez lehet barna, kék, zöld...bármilyen:) A lényeg hogy megfogjon benne valami. Az viszont tény, hogy a 'világító' kék szemeket elõbb észre lehet venni, mint a barnát. De a kisugárzás egészében fontos, nem csak a szem:D Az én barátom is barna szemû:P
a barna szemért vagyok oda, mindig is azért voltam, most mégis kék szemû barátom van:) nem függ össze szerintem.
Nekem pont a szép, tiszta, mélybarna szemek jönnek be. Persze szeretem a tengerkék szemeket is, de valamiért a barna közelebb áll a szívemhez :) Talán, mert nekem is barna szemem van. :)
Nyugi, a barátod nem azért tetszik a lányoknak annyira, mert kékszemû. Hanem van vmi a kisugárzásában a stílusában, gondolom nagy csajozó is lehet.:P Mindenesetre nekem pont a tiszta gesztnyebarna szem jön be. Nincs is annál szebb:) 2. nálam a zöld szem 3. pedig a kék. De a kék is lehet nagyon szép meg ez amúgyis csak saját vélemény nekem is kék szemem van lehet téll feltûnõbb de nem az a legfontosabb. Hanem az, hogy a fiú hogy tud vele nézni a lányra...
eddig nekem is a kékszemû pasik jöttek be de szerintem mind1 most pl zöldszemûbarátom van
"...mikor elmegyk szórakoznia barátokkal frankónk kimondom mindig tiszta para vagyok hogy biztos jobban bejön neki a haverom...ehh és igaz is, miért ? " pont azért, mert ezen agyalsz. mert nem az jár a fejedben, hogy "ejj, de jó pasi vagyok", hanem azon szorongsz, hogy a barátom biztos vonzóbb a csajoknak. ergo önbecsülésed lemegy mélyrepülésbe, kisugárzás a béka segge alá csökken, még szép, hogy a lányok észre se vesznek.
A kérdező hozzászólása: utolsó elötti hozzászóló köszi igazad lehet "Szerintem foglalkozz pasikkal.Azok a barna szemûeket szeretik!" < ha ezel ara próbálsz célozni hogy ájjak a buzik oldalára kösz nem.
Ez hülyeség!nincs szemhez kötve a szerelem és a szeretet nekem mondjuk kék szemû barátom van de nem a szeme miatt szeretem !nekem mindegy milyen a szemszine!Szal ne aggódj nem csak a kékszemûeké a világ
Hát mert nem csoda hogy a legtöbb csaj a kékszemû pasikért van oda pl: nekem is a kék szemû szöke hajú pasik jönnek be
sztem ez nem divat. sok lánynak csak az összhatás az ami beön nekem volt már kék és barna szemû barátomis:) ha valaki szeret annak mind1 lesz h a szemed milyen színû:)
Ez sztem egyáltalán nem gáz. Nekem nagy sötétbarna szemeim vannak és 10 csajból 8 arra figyel fel legelõször és meg is jegyzi
Szia! Én mindig is a barna szemért voltam oda. Egy kék szemû és szõke ismrõsöm van, és soha az életben nemtartottam hejesnek.
Csatlakozom az elöttem lévõkhöz.Nekem sötétbarna szemem van és a bnõm imádja..õ pont a sötétebb szemekért van oda.
sztem is megnyugodhatsz, nem vagy semmi féle hátrányban. nekem ugyan már két kék szemû barátom is volt, akik mellesleg szõkék voltak, és wááh, oda voltam értük, de most pl.zöld szemû barna hajú barátom van.. :) teljesen mindegy milyen szinû a szeme a srácnak(nekem), csak a kisugárzása legyen jó, és a nézése megigézõ.:)
Szerintem a szõke-kékszem csak tipikus "tiniálom", utána rájön lassacskán a lányka, hogy ez mennyire nem számit :D
fuhh, ez hülyeség...mkinek a szõke kék szemû herceg az álom, nekem meg nem tetszenek az ilyen pasik, mondjuk nem ettõl függ h tetszik-e...nekem is a szép barnás-zöldes szem tetszik, világosbarna hajjal---->ilyen a barátom:)
A kérdező hozzászólása: kösszii a válszokat na meg a biztatást igy már nyugott vagyok hogy téveszmém van ^^ nem kergetem eléggé háthh halod ja ... XDD rá kell jobban feküdni a témára.....szmélyes vélemény =D háthh örülök hogy a barna teccik^^. jöhet még válasz kiváncsi vagyok a véleményekre
A kérdező hozzászólása: háthh köszi skacok......remélem hogy találok egy ojant lányt akiben azért a szemem is elnyeri a teccését =D
én ugymegyek csajozni hogy leellenörzöm a csaj szemét az 1-ik legyen zöld a másik barna

Miért divat manapság, hogy a huszonévesek lányok a szüleik vagy párjuk nyakán élnek?

Termèszetesen nem arra gondolok, amikor az egyetemista fiatalokat mèg eltartják a szülök, hanem amikor nulla vègzettsèggel, nulla munkatapasztalattal ès pènzzel úgy döntenek, hogy elkezdenek felnöttet játszsani. Az egyik csoport az, aki "vèletlenül" teherbe esik, aztán "csakazenyèmnincsszívemelvetetni" felkiáltással szüli meg a gyereket, mert majd a szülei vagy anyósèk eltartjàk. Semmi èletcél, csak mereszti otthon a fenekèt, aztán csodálkozik, hogy sehova nem kell èrettsègivel meg gyerekkel. Hozzáteszem, nem a kisebbsègiekröl beszèlek. A másik csoport azokè a fiatal lányokè, akik mèg iskolába járnak, de már összeköltöznek a párjukkal ès teljesen termèszetesnek veszik, hogy a a fiú eltartja öket, merthogy ez nekik úgysem teher. Vèlemènyük szerint nem èlösködnek a másikon, mert teljesem termèszetes, hogy egész èletük vègèig a oárjukkal fognak laknjmi, ès a szerelem nevèben ez vèletlenül sem teher a srácnak. .

Legjobb válasz: Fene tudja. A fiatal anyukák csak felelõtlenségbõl csinálják ezt, persze van kivétel mert ismerek olyat aki 19 évesen elment szülni most lesz 1 éves a gyereke, és már menne dolgozni ha minden igaz szeptember közepétõl tud is menni dolgozni igaz csak 4-6 órába a gyerekre pedig a nagymama fog addig vigyázni pontosan azért hogy legyen pénzük és a párja is tudjon pihenni. De a többsége még a gyerekneveléssel sem foglalkozik. Van egy fiatal kolléganõm igaz nálam 2 évvel idõsebb de így is csak 23 éves 4 éves a kislánya lassan 5 éves és õ totál természetesnek vette azt hogy eddig a párja tartotta el, és most volt hajlandó elmenni dolgozni mert a párjának elege lett hogy 3-4 éven keresztül dolgozott és idegileg teljesen tönkrementt, hatalmas alvás hiánya volt és szószerint belebetegede3tt erre a csaj ott hagyta, és most nálam próbálkozik mivel tudja hogy sokat keresek jó nem olyan sokat de arra elég hogy eltartsam meg tudja hogy minden második hétvégén maszekolok vagy futárkodok, így gondolja van pénzem és majd eltartom, de a nagy francokat. A másik kategória meg az akiknek csak a bulik számítanak az hogy ha idõnként lefekszenek a párjukkal már azt jelenti hogy egy van a szerelem és a pénz hogy majd azon bevásárolnak maguknak, buliznak mikor a párjuk kidolgozza a belét de õk elcsábítják õt, és közbe jól lehúzzák anyagilag és kitudja hogy mellette hányszor csalják meg õket. A barátnõm húga is ilyen õ is otthon ül van érettségije, szakmát nem akar tanulni egyetemre már másodjára sem vették fel és mondta hogy addig otthon ül, majd felveszik mert hogy õ addig kétkezû munkát nem fog végezni. Igaz hogy bulizni sem nagyon jár el, ez tény de semmit nem csinál, és a szülein élõsködik, és semmibe nem száll be. Nem értem énsem hogy ezt miért csinálják egyesek, de sokan vannak olyanok akik nem találnak munkát, és nagyon nehezen tudnak elhelyezkedni még 3 szakmával is. Csak mert egyik ismerõsöm a maradék pénzébõl most nemrég tette le a targoncavezetõi szakmát és eddig sehova nem hívták be, pedig õ még a trágyázást is elvállalná csak legyen munkája, aki dolgozni akar és nem talál az azért érthetõ de akkor mindent megtesz azért hogy a párjának is valamivel könnyebb legyen, de aki csak direkt nem vállal munkát az megérdemelné hogy csöves legyen.

Fene tudja. A fiatal anyukák csak felelõtlenségbõl csinálják ezt, persze van kivétel mert ismerek olyat aki 19 évesen elment szülni most lesz 1 éves a gyereke, és már menne dolgozni ha minden igaz szeptember közepétõl tud is menni dolgozni igaz csak 4-6 órába a gyerekre pedig a nagymama fog addig vigyázni pontosan azért hogy legyen pénzük és a párja is tudjon pihenni. De a többsége még a gyerekneveléssel sem foglalkozik. Van egy fiatal kolléganõm igaz nálam 2 évvel idõsebb de így is csak 23 éves 4 éves a kislánya lassan 5 éves és õ totál természetesnek vette azt hogy eddig a párja tartotta el, és most volt hajlandó elmenni dolgozni mert a párjának elege lett hogy 3-4 éven keresztül dolgozott és idegileg teljesen tönkrementt, hatalmas alvás hiánya volt és szószerint belebetegede3tt erre a csaj ott hagyta, és most nálam próbálkozik mivel tudja hogy sokat keresek jó nem olyan sokat de arra elég hogy eltartsam meg tudja hogy minden második hétvégén maszekolok vagy futárkodok, így gondolja van pénzem és majd eltartom, de a nagy francokat. A másik kategória meg az akiknek csak a bulik számítanak az hogy ha idõnként lefekszenek a párjukkal már azt jelenti hogy egy van a szerelem és a pénz hogy majd azon bevásárolnak maguknak, buliznak mikor a párjuk kidolgozza a belét de õk elcsábítják õt, és közbe jól lehúzzák anyagilag és kitudja hogy mellette hányszor csalják meg õket. A barátnõm húga is ilyen õ is otthon ül van érettségije, szakmát nem akar tanulni egyetemre már másodjára sem vették fel és mondta hogy addig otthon ül, majd felveszik mert hogy õ addig kétkezû munkát nem fog végezni. Igaz hogy bulizni sem nagyon jár el, ez tény de semmit nem csinál, és a szülein élõsködik, és semmibe nem száll be. Nem értem énsem hogy ezt miért csinálják egyesek, de sokan vannak olyanok akik nem találnak munkát, és nagyon nehezen tudnak elhelyezkedni még 3 szakmával is. Csak mert egyik ismerõsöm a maradék pénzébõl most nemrég tette le a targoncavezetõi szakmát és eddig sehova nem hívták be, pedig õ még a trágyázást is elvállalná csak legyen munkája, aki dolgozni akar és nem talál az azért érthetõ de akkor mindent megtesz azért hogy a párjának is valamivel könnyebb legyen, de aki csak direkt nem vállal munkát az megérdemelné hogy csöves legyen.
4-es A Szex és New York-ban mind a 4 csajnak van munkája. Úgy hogy ez nem jött be.
1-es, mert te nem követted ezt a trendet :D Egyébként tényleg így van, ahogy a kérdezõ mondja, a környezetemben is van mindkét csoportból ismerõs.
8-as, 1-es vagyok Nem úgy neveltek, és nem is szeretném, hogy kitartott nõ legyek. Ha valakit pénzelnek, annak legtöbbször "kuss" van. Én nem adnám fel az önállóságomat.
Nem kellene általánosítani. 24 éves nõ vagyok 17 éves korom óta dolgozok. Suli mellett diák munka, azóta meg a szakmámban dolgozok. Az ilyen kitartott lányok, akikre te gondolsz, azért tehetik meg, mert van olyan marha, aki eltartja. Ha munka nélkül is megvan neki a lakhatása, kaja, ruha, fodrász, akkor minek dolgozna? Rá kell õket kényszeríteni, hogy menjenek dolgozni. Ha a szülõk rendesen nevelik, akkor nem lesznek ilyen gondok.
Szerintem a média is közrejátszik. pl.: Szex és New York...ott azt látni, hogy a nõk nem dolgoznak semmit, egész nap csak éttermekbe/kávézókba járnak, és meglepõ módon gazdag, jóképû pasit fognak ki. A gyerekes téma: azért szülnek, mert azt gondolják, hogy egy gyerekkel elérhetik a céljukat, egyfajta érzelmi zsarolás ez, akárcsak a hisztizés, féltékenykedés.
Nem a kényszer helyzetekrõl van szó, hanem a választott életrõl. Akiknek ez így kényelmesebb és nem is akarnak változtatni.
Divat lenne? De jó is lenne! Jó lenne, ha csak divatból tartatnám el magam, nem pedig muszájból, mert ez azt jelentené, hogy bármikor "felhagyhatnék a divattal" és a magam lábára állhatnék... Nem pedig az lenne a nagy büdös helyzet, hogy veszettül kínlódok, hogy munkát találjak, s addig bizony a "pasim" tart el, mert minõ meglepõ: de szeret! (és én is eltartottam fordított esetben)
1-es! Látod, épp ezért vannak a normális nõk, akiknek természetes, hogy suli mellett dolgoznak, suli után dolgoznak, a nyári szünetben diákmeló, kötelezõ gyakorlat, és nem azon jár az eszük év közben sem, hogy hogyan fogjanak maguknak pasit. Csak sajnos kevés van belõletek!
A kérdező hozzászólása: Természetesen nem általánosítani akartam, de egyre több ilyen ismerösöm akad a "normális" magyar csalàdokból is, ès egyszerüen èrthetetlen számomra, hogy soha mèg rossz èrzèsük sincs ebböl adódóan. Nemrèg olvastam itt egy kèrdèst, hogy van-e èrtelme öszeköltözni úgy, hogy csak az egyik fèlnek van jövedelme, akkor egyböl felünt a sok egetemista lány, akik abszolút természetesnek találták, hogy a párjuk fizeti az albèrletet, rezsit, kaját ès mindent, merthát ök mèg tanulnak. Aztán, amikor jöttek azok, aki leírták, hogy ök nem költõznènek össze, amîg legalább az alapdolgokat nem tudják beadni a közösbe, ezek a lámyok mèg kikèrtèk maguknal, hogy ök nem èlösködnek máson...
Gondolom, már azt hiszik, elég érettek hozzá, fiatalok, meggondolatlanok, türelmetlenek.
Én nem ismerem annyira a filmet, de amit néztem, abból az jön le, hogy nem sok mindent csinálnak...
A Szex és New York pont nem jó példa.
Mert könnyebb eltartottnak lenni mint tenni ellene. Semmi munka, él mint hal a vízben hát nem egyszerû?

Nálunk miért nem divat, hogy fiúkra lehet licitálni, és X időre akkor megkapja a lány?

Egy csomó (f?leg amerikai) filmben lehet látni, hogy akár egyetemi bulin, akár más összejövetelen a fiúkra sikongatnak a lányok, valami adománygy?jtés címén licitálnak a srácokra, aztán akkor éjfélig övé.

Legjobb válasz: Azért, mert baromság.

Azért, mert baromság.
Nálunk ez fordítva mûködik: a pasi fizet a nõnek, és cserébe kap másfél órát.
Mert a magyaroknak sokszor kajára sincs pénze nemhogy ilyen baromságokra, amiket egy-egy amerikai fimben láttál.
A kérdező hozzászólása: dehogy baromság, tök állat sztem :-) csajszi haza visz, aztán lesz ami lesz .... jó persze a magyar lányok gátlásosabbak (meg a fiúk is ...), vszínû, ezért nem menne, pedig állat egy játék
A kérdező hozzászólása: de rossz vagy ... miért lenne baromság? különben is jótékonysági célokra szokták a pénzt fordítani minden, ami amerikai, az baromság lehet sokaknak, de ezt nem értem, hiszen ez speciel egy akkora poén mondjuk egy gólyatáborban ...
Figyelj, te nem érezd, mekkora gáz MEGVÁSÁROLNI egy pasi figyelmét? Én pénz nélkül is kellek.
A kérdező hozzászólása: nem, ezt nem érzem, mivel poén-szinten megy ez de amúgy éppen akartam kérezni, hogy esetleg aki ismeri közelebbrõl ezeket a játékokat, az meg tudja mondani, hogy itt szó szerint övé a srác ilyenkor pl éjfélig, és ha nagyon tetszik neki, akkor még sex is van, vagy vannak határok azért? és ha igen, mik? ezekben elõre megállapodnak? mondjuk állat érzés egy lánynak így kiszolgáltatva lenni, szal az is izgi lenne, de kíváncsi lennék
A kérdező hozzászólása: csak a figyelmét? és mi van ha nagyon izgat, és elkapom, és leszopom ? :)
Lehet, hogy egyeseknek poén. De pont az ilyen "poénkodások" veszik el az értékét annak, hogy ha egy ellenekzõ nemû ember együtt van veled. Én pl. így, poénból még éjfélig se lennék egy lánnyal se. Hogy miért? Mert úgy izgalamsabb, ha küzdened kell érte, és ha megszerezted, akkor meg arra kell ügyelned, hogy ne veszítsd el. Izgalamsabb, jobb, kellemesebb. 18/F Chau

Miért lett mostanában egyre nagyobb divat hogy a tizen-huszonéves lányok négerekkel jönnek össze?

Kíváncsiság, hogy tényleg huszoncentise lóg mindegyik lába között? Vagy mi az oka? Mint emberrel nincs velük bajom, de szerintem büdösek. Ez nem zavarja a lányokat?

Legjobb válasz: Gyakori kérdések alapján vontad le a következtetést? Mert én esküszöm, élõben még egy ilyen pár sem láttam Magyarországon!

én még errõl a divatról nem hallottam.
Gyakori kérdések alapján vontad le a következtetést? Mert én esküszöm, élõben még egy ilyen pár sem láttam Magyarországon!
Szegeden a 4 évem alatt egyetlen fekete srácot láttam fehér csajjal. Pedig Szegeden az egyetem miatt elég nagy az egy négyzetkilométerre esõ négerek és tizen-huszonéves lányok száma. Úgyhogy az állításod az én véleményem és tapasztalataim szerint téves.
csatlakozom Cassie-hez, ezzel a dologgal csak gyiken találkozom.
Szerintem nem szégyen ha bejön egy más bõrszínû, nemzetiségû pasi/csaj az adott illetõnek
jolvan akkor keress magadnak nig.gert
Nem lett divat, csak te vagy az egyetlen idióta, aki naponta tesz fel itt négeres kérdéseket.
ez elég szégyen...
En egy ideig egy kulfoldi vilagvaros olyan keruleteben eltem, ahol nagyon sok volt a bevandorlo, ertelemszeruen nagyon sok volt a szinesboru is. Ez ido alatt eleg sok kierkezo magyar lannyal talalkoztam. Altalanositani nyilvan nem lehet, de en azt tapasztaltam, hogy a magyar lanyok egy resze tenyleg teljesen raporgott a szinesboru ferfiakra, vagy pusztan kivancsisagbol, vagy mert azt allitottak, hogy olyan jol neznek ki, mas a fizikumuk, maszkulinabb a testfelepitesuk, mellette pedig sokszor nagyon hatarozottak, ramenosek es imponalo, ahogy mindent megtesznek, hogy elerjek, amit akarnak, es bizony voltak olyan lanyok is, akik csak siman azt mondtak, hogy olyan jol mutat a fekete a feherrel, egyszer ki kell probalni. Ez az egyik veglet volt. A masik veglet az, amikor zsigerbol visszautasitoak voltak a lanyok a szinseboruekkel szemben, mert undoritonak, visszataszitonak talaltak oket ilyen-olyan okok miatt (rendszerint eppen azert, amiert az elozo csoport vonzonak talalja oket: mert a kulturalis kulonbsegekbol adodoan mas a viselkedesuk, mashogy udvarolnak, mas a fellepesuk, mas a fizikumuk). A legmegdobbentobb szamomra az volt, hogy csak elvetve talalkoztam olyan kiegyensulyozott velemennyel, miszerint ami igazan szamit, az a szimpatia, a kolcsonos vonzodas, hogy rendesen megismerjek a masikat, jol erezzek magukat egyutt es ha az illeto, akivel ez mukodik, eppen szinesboru, hat akkor szinesboru, ha nem, akkor nem... Talan ebbol adodoan, talan mas okbol, de azt kell mondanom, hogy egy kezemen meg tudnam szamolni, hogy a kint toltott ido alatt hany olyan komoly, kiegyensulyozott, klasszikus parkapcsolattal talalkoztam, amiben a ferfi fekete volt, a lany pedig feher. Forditott felallassal pedig ugy emlekszem, talan egyszer sem talalkoztam. Azt mindenkeppen hozza kell tennem, hogy nem egyetemi kozegben es nem szellemi munkat vegzok koreben mozogtam, a kornyek tenyleg inkabb a szegenyebb bevandorloretegek es a kevesbe kepzett munkasosztaly kerulete volt, es a fentiekkel semmikeppen sem tendenciakra szerettem volna utalni, ezek kizarolag szemelyes elmenyek es tapasztalatok.
A kérdező hozzászólása: utolsó elõtti - nem, de akkor úgy látom másnak is feltûnt :D utolsó - köszi, érdekes volt amit írtál
Ez a héten a 3. négeres kérdés. Nem ugyan az a kérdezõ mindegyiknél?
A kérdező hozzászólása: itt felénk kb az a lényeg hogy húúú külföldi...arab, török, afrikai - tök mindegy, csak külföldi legyen. De felvállalni már nem vállalják csak velük dugatják magukat. Lányok akik már voltak velük - tényleg ennyivel jobbak?
kezd egyre jobban idegesíteni ez a néger mánia!
Ne a lányokban keresd a hibát hanem azokban a szülõkben akik úgy nevelik a lányukat hogy tizenévesen néger fa*ra vágynak
Pesten van mindkettõbõl elég sok, fiatal lányból és fekából is, de még nem sok ilyen párral találkoztam, urban legend.
Nincs is annyi néger itt (hála istennek) hogy csak úgy látni lehessen õket, én max csak pesten szoktam este a dokkban egy két gyapot szedõt látni, de azok is nagy nyomorultak. Az igaz hogy a csajok mind sorban állnak, hogy lecidázhassák õket, ez sajnos tény, és a ribizli csajok is...
Én még ilyenrõl nem hallottam.
Mert a mai lányok egyre tágabbak. Egy néger haverom szerint
A kérdező hozzászólása: Cassie - nem, rég nem olvasgattam itt saját tapasztalat. Felvállalni ritkán vállalják fel a dolgot, de nem egy lányt ismerek akiknél most már CSAK feka srác jöhet szóba. debrecenbõl írok, itt az egyetem miatt ugye tele a város fekákkal és tele van lóvéval is, a magyar lányok meg sorban állnak náluk. Na most ezt nem tudom hogy ennyire rohadt anyagiasak hogy egy italmeghívásért már buknak a brokira, vagy csak azért mert feka az illetõ
Én is azt hallottam , hogy nagy odalent. Jól csókolnak, de csak eddig jutottam velük, no meg persze nagyon jól táncolnak
Ne haragudj, de reggelizek...

Miért baj az ha egy kamasz lányt érdekel a divat? Sőt még lehet, hogy a fiúk is érdeklik.

Itt mindig feltesznek egy kérdést,hogy 'jaj én így különc vagyok,engem inkább csak a tanulás érdekel,a fiúk meg a divat egyáltalán nem,normális vagyok?megkéne változnom?" És akkor erre jönnek a válaszok,hogy "dehogyis,maradj ilyen amilyen vagy,ne kövesd a sok divatmajmot,foglalkozz csak a tanulással" és hasonlók. Erre kérdem én,hogy ez miért baj?Talán nem lehet jól tanulni meg jól öltözködni Pl engem érdekel,hogy mi a divat,persze nem követek mindent,de ami tetszik az tetszik.És érdekel,hogy-hogy öltözködöm. Ezért miért kell le ribäncozni meg plázapicsäzni meg divatmajmozni??F?leg úgy,hogy nem is ismerjük azokat akik felteszik a kérdést.

Legjobb válasz: Szerintem meg az is hülye, aki a divattal jön, meg az is, aki erényének tartja, hogy nem követi. Én se követem a divatot igazán, elég egyéni a kinézetem a környezetemben... de ettõl se jobb, se rosszabb nem vagyok. Ettõl max jól érzem magam a bõrömben, épp ezért nem írok ki ilyen kérdéseket. :D Akik kiírják, meg akik a divattal vannak nonstop elfoglalva, azok magukat nem találják szerintem, frusztráltak és hát, hogy mondják ezt szépen magyarul... figyelemre éhezõk (attention whores). Az nem baj, ha egy tinit érdekel a divat, még a fiúk is, inkább azzal van baj, hogy nagy részének ennyiben ki is merül a világ. Semmi motiváció, csak túlélni, felvenni ugyanazt, amit a többiek, mert akkor a csorda része lesz, meg mert akkor nem nézik ki. Vagy mikor feltûnési viszketegsége van, és lila a haja, valami nagyon alter stílust erõltet, vagy mindent kitesz... Van ilyen, nem kevés. Persze nem mind. Az meg hogy nem ismerjük a kérdezõt... hát ha az ilyesmi számít, ne tegyen fel itt kérdéseket. Akkor faggassa a barátait, akik ismerik és nem a kirakat alapján ítélnek. De talán érdemes elgondolkodni azon, hogyha a többség ránézésre egy ócska riherongynak tartja az illetõt, akkor talán mégis ezt sugározza a külsõ pl... persze ettõl lehet még egy hiperzseni, aki megdönti a gravitációról alkotott elméleteket... csak nem ez jön le.

Szerintem meg az is hülye, aki a divattal jön, meg az is, aki erényének tartja, hogy nem követi. Én se követem a divatot igazán, elég egyéni a kinézetem a környezetemben... de ettõl se jobb, se rosszabb nem vagyok. Ettõl max jól érzem magam a bõrömben, épp ezért nem írok ki ilyen kérdéseket. :D Akik kiírják, meg akik a divattal vannak nonstop elfoglalva, azok magukat nem találják szerintem, frusztráltak és hát, hogy mondják ezt szépen magyarul... figyelemre éhezõk (attention whores). Az nem baj, ha egy tinit érdekel a divat, még a fiúk is, inkább azzal van baj, hogy nagy részének ennyiben ki is merül a világ. Semmi motiváció, csak túlélni, felvenni ugyanazt, amit a többiek, mert akkor a csorda része lesz, meg mert akkor nem nézik ki. Vagy mikor feltûnési viszketegsége van, és lila a haja, valami nagyon alter stílust erõltet, vagy mindent kitesz... Van ilyen, nem kevés. Persze nem mind. Az meg hogy nem ismerjük a kérdezõt... hát ha az ilyesmi számít, ne tegyen fel itt kérdéseket. Akkor faggassa a barátait, akik ismerik és nem a kirakat alapján ítélnek. De talán érdemes elgondolkodni azon, hogyha a többség ránézésre egy ócska riherongynak tartja az illetõt, akkor talán mégis ezt sugározza a külsõ pl... persze ettõl lehet még egy hiperzseni, aki megdönti a gravitációról alkotott elméleteket... csak nem ez jön le.
Egyet jól jegyezz meg: a stílus önmagunk utánzása. Ha hisztérikusan követed a divatot, akkor másokat majmolsz. Nyilván itt szélsõségekrõl van szó, egyik sem jó. Az sem, ha úgy öltözöl, mint a nagyanyád, és az sem, ha a fél éves pulcsit már nem veszed fel, mert kiment a divatból. A lényeg az, hogy belül találd meg az egyéniségedet, a többi csak csomagolás - de ki lehet vele fejezni önmagadat. Ezért harmóniában kell lenni a külsõnek és a belsõnek.
Sosem értettem milyen emberek írják az ilyeneket. Õket kiutálták, mert szegény volt vagy mi? Mindenki a többséghez akar tartozni.
Nekem például elegem van az ilyen: jaj én így különc vagyok, engem inkább csak a tanulás érdekel, a fiúk meg a divat egyáltalán nem, normális vagyok?megkéne változnom?" kérdésekbõl. Ezeknek a 99 sõt szerintem inkáább a 100%-a csak dicsekedni akar meg növelni az ego-ját. Persze nem baj hogyha vannak ilyen emberek de legem van ezekbõl a kérdésekbõl mert úgyis csak dicsekedni akarnak.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, hogy válaszoltatok.

Azt vettem észre, hogy mostanában kevesebb lány festi ki a szemét. Azt néztem, hogy pár éve rengeteg lány használt fekete szemceruzát, de mostanában inkább max. Csak szempillaspirált. Ez miért van? Már nem olyan divat kifeteni a szemünket?

Legjobb válasz: Hm, ez egy érdekes kérdés. Jó, hogy feltetted, engem is foglalkoztat régóta. Régen, mikor még tini voltam, úgy ki voltam festve, mintha most léptem volna ki egy szépségszalonból:) Most így pár évvel késõbb már csak kihúzom tussal felül és szempillaspirál. Ha megyünk valahova, és csinosabban kell felöltözni, akkor max szemhéjpúder, de abból sem a feltûnõ árnyalatok. Talán ahogy idõsödöm, belátom, hogy nem is a sok sminktõl szép az ember, hanem a szolidabbtól? Passz... De ahogy a mai tizenéveseket nézem, õk is inkább tussal festenek, meg szempillaspirál. Ritkán látok én is extrán kifestett szemû lányokat. Én is kíváncsi vagyok, miért...

Hm, ez egy érdekes kérdés. Jó, hogy feltetted, engem is foglalkoztat régóta. Régen, mikor még tini voltam, úgy ki voltam festve, mintha most léptem volna ki egy szépségszalonból:) Most így pár évvel késõbb már csak kihúzom tussal felül és szempillaspirál. Ha megyünk valahova, és csinosabban kell felöltözni, akkor max szemhéjpúder, de abból sem a feltûnõ árnyalatok. Talán ahogy idõsödöm, belátom, hogy nem is a sok sminktõl szép az ember, hanem a szolidabbtól? Passz... De ahogy a mai tizenéveseket nézem, õk is inkább tussal festenek, meg szempillaspirál. Ritkán látok én is extrán kifestett szemû lányokat. Én is kíváncsi vagyok, miért...
Talan belatjak hogy tok feleleges agyonsminkelniuk magukat.most vagyok 8adikos, mindjart 15eves es most max. Csak ajakapolot es szajfeny hasznalok.mikor 7es vagy 6os voltam(!!) sokat sminkeltem magam(tus, puder, ..) idovel meguntam fajt a szemem es rajottem nem erzem jobban magam se tobbnek a sminktol es senki nem szeret jobban, mint azelott.szal ennyi
Ez inkább a kezdõ kis tinilánykákra jellemzõ. Ma is ha bemész egy általános suli felsõ tagozatra, ugyanolyan ocsmányul körbefirkált szemeket találsz. :D Gondolom azóta meg már más körben mozogsz :D És a te korosztályod már túljutott ezen a korszakon.
én is nemrégiben jöttem rá hogy jobb smink nélkül. untam már h 20 percet mindig rá kellett szánnom h frankó szép sminket összedobjak. most már épphogy fekete szemceruza alul, szempillaspirál aztán ennyi. így természetesen jobb :) L*-*
Én is tinikoromban festettem alul szemcerkával, felül szempillaspirál, rúzs, alapozó, pirosító. Most meg szemceruzával felül+halvány szemhéjpúder, pici alapozó az orra, állra és homlokra, halvány pirosító+szájfény, full olyan, mintha nem is lennék sminkelve, de azért sokat dob!
szerintem kezdenek rájönni h a kevesebb néha több..vagy aztán kitudja mi ez, de most h így felhoztad tényleg ígyvan..mikor általánosba jártam feketével olyan vastagon kihuztam a szemeimet ahogy csak tudtam...most meg elég a szempillaspirál meg pirosító :)
De divat.Csak mostanában inkább a természetes szépség a divat!és inkább ezért nem festik a szemüket annyira :) Ez privát vélemény :)
Én alapozót, tust, és szempillaspirált használok. Azért nem használok színt, mert színnel nem tudok szépen sminkelni (tudom, youtube, meg dorkasminkel, és nézem, és az elmélet oké, de nem tudom átültetni a gyakorlatba), és reggel állandóan rohanok, úgy pedig nem szeretek elindulni itthonról, hogy azt érzem, nem vagyok oké.
Érdekes kérdés. Nem tudom, hogy volt-e egyáltalán divat, mert most is sok lányt látok lárvára festve... Én mondjuk életemben egyszer "festettem ki" magam: a középiskolás ballagásomon, akkor is csak vékonyan kihúztam a szemem. 25/L
Én meg mostanában csak szemceruzát használok azt is véknyan húzom ki. Szempillaspirtált meg egyáltalán nem. Alapozót meg életemben nem használtam. 19L
Mostanság a legújabb divat a nude smink. Azaz, amikor épp annyi van rajtad, hogy nem látszódjon, mégis megszépít. Egyre mkevésbé divat a partysmink mindennapokra. Meg talán az is közbejátszik, hogy rájönnek a lánykák, hogy felesleges vele veszõdni, + rendesen tönkreteszi a bõrüket rövid idõn belül. :) (saját példa: 15-16 évesen alap volt a szempillaspirál, szemceruza, korrektor, esetleg alapozó, púder - mindennapra. ma már annyi alapozó és korrektor, hogy tökéletes hatása legyen a bõrömnek, szempillaspirál meg egyéb abszolút nincs. és mégis mostanság kapom a legtöbb bókot, hogy húdecsini vagyok : DDD )
19 vagyok csak spirált és halvány barna szemcerkát használok, ez kb 2 éve van így azelött mindenféle szemhéjpúderrel emeltem ki a szemem, de változtam és rájöttem, hogy szebb vagyok ennyi sminkkel.
A divat változik... Majd néhány év múlva elõkerül megint, amúgy én régen nem is sminkeltem magam, 18-19 évesen kezdtem, de most sem erõsen sminkelek csak alapozó, pirosító, a szemem csak néha festem ki. 20/L
A divat változik. Különben is, sztem most egy ideig sztem a tinik többsége nem fogja vastagon körbesatírozni ceruzával a szemét, mert rengeteg fórumon írták idegenek, hogy milyen ciki (ami igaz is - a legtöbben egyenetlenül, bázis nélkül ujjnyi vastagon húzták ki a szemüket, amivel max, rossz értelemben néztek ki idõsebbnek, de inkább csak közönségesnek és igénytelennek, meg idétlen kiscsajoknak, akik idõsebbnek akarnak tûnni, és beszabadultak anyuci sminkkészletébe).

Miért lett olyan divat ez a Ray Ban Wayfarer? Szerintem nagyon gáz, egy lányon meg tök igénytelen. Van akine k nem is áll jól. Hogy vagytok vele?

Legjobb válasz: Tegnap régi családi fényképeket nézegettem..elõkerült egy kép '95 környékérõl, amin anyám egy wayfarert visel.Akkoriban még menõ volt, de ma már tucatnak számít, így nekem sem tetszik.

Tegnap régi családi fényképeket nézegettem..elõkerült egy kép '95 környékérõl, amin anyám egy wayfarert visel.Akkoriban még menõ volt, de ma már tucatnak számít, így nekem sem tetszik.
Szerintem az a baj, hogy a legtöbb embernek nem áll jól, de divatolásból csak azért is felveszi, és ez nagyon gáz.
Ízlések és pofonok. Nekem nem állna jól, de a szemcsi jól néz ki ettõl függetlenül.:)
Miért lenne igénytelen? Az egy dolog hogy valakinek nem áll jól, de ettõl még nem értem miért igénytelen. Na mindegy. Egyébként nem mindegy neked, hogy ki milyen napszemüveget hord? Mindenki olyat hord amilyet akar mégha nem is áll jól neki. Szerintem foglalkozz a saját dolgoddal.
Aviator forevör! :D
A kérdező hozzászólása: Azaz, utolsó!:D
Pfff az Aviator a másik tucattermék :D Az hogyhogy nem igénytelen egy lányon? :D Elég logikátlan vagy, kérdezõ.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!