Találatok a következő kifejezésre: Miért divat hogy (73 db)

A starbucks coffee-ban miért divat, hogy alkoholos filcel írnak, vagy rajzolnak rá az eladók valamit a pohárra?

Debrecenbe nem készül jönni a starbucks? :S

Legjobb válasz: Gondolom poén...és egyedi.

Gondolom poén...és egyedi.
sztem a neveket azért írják rá, h. a nagy kapkodásban ne legyenek elcserélve, elkeverve az italok.

Miért divat manapság hü. ének lenni, pl matekból? (tisztelet a kivéelnek) Sokan mondják azt, hogy "én hü. E vagyok matekból", és büszkélkednek is vele, mintha ilyen népbetegség lenne. Szerinem meg inkább gáz.

Legjobb válasz: Másból is "divat" hülyének lenni... Régen agyonverték otthon a gyereket, ha nem jól viselkedett, vagy rossz jegyet vitt haza, ma már a tanárt verik meg, és az a menõ, aki full egyes mindenbõl, aki meg csak szimplán tanul és jó jegyei vannak, azt lestréberezik, kiközösítik az osztálytársai. Igazából ez csak a lázadás egy formája, szerintem nem kell példákat felhoznom, a leghíresebb a hippikorszak; egyszerûen csak nem csinálták azt, amit megkövetelt az állam, nem vonultak be katonának, drogoztak, meztelenkedtek, egyszerûn csak úgy élték az életüket, ahogyan õk akarták. Az iskolában is ez a helyzet; "ne mondja meg nekem senki, hogy mit csináljak", akinek pedig fontos a tanulás, úgy tartják, hogy õ behódolt a rendszernek (bár azt nem értem, ezért miért kell valakit bántani, mivel ezzel senkinek sem árt). Ez a következménye a felvilágosodásnak és a kapitalizmusnak; ez a modern kor.

Másból is "divat" hülyének lenni... Régen agyonverték otthon a gyereket, ha nem jól viselkedett, vagy rossz jegyet vitt haza, ma már a tanárt verik meg, és az a menõ, aki full egyes mindenbõl, aki meg csak szimplán tanul és jó jegyei vannak, azt lestréberezik, kiközösítik az osztálytársai. Igazából ez csak a lázadás egy formája, szerintem nem kell példákat felhoznom, a leghíresebb a hippikorszak; egyszerûen csak nem csinálták azt, amit megkövetelt az állam, nem vonultak be katonának, drogoztak, meztelenkedtek, egyszerûn csak úgy élték az életüket, ahogyan õk akarták. Az iskolában is ez a helyzet; "ne mondja meg nekem senki, hogy mit csináljak", akinek pedig fontos a tanulás, úgy tartják, hogy õ behódolt a rendszernek (bár azt nem értem, ezért miért kell valakit bántani, mivel ezzel senkinek sem árt). Ez a következménye a felvilágosodásnak és a kapitalizmusnak; ez a modern kor.
A kérdező hozzászólása: Hát ez elég elszomorító, én jól tanultam pl általánosban is meg gimiben is, a visszamaradott alja, akik már kevésbé voltak akár vajmi értelemmel is rendelkezõ lények azok állandóan csesztettek, elég idegesítõek voltak...
A kérdező hozzászólása: Meg azt sem értem, hogy miért kell olyannak lenni mint a másik, aki az egyedfejlõdésben alul maradt (gondolok itt ez alatt a hü..ékre)... Miért nem lehet kibújni ez alól, és az egyediségre törekedni???
Ne érezd rosszúl magad, mert piszkáltak. Én folyamatos baszogatás tárgya voltam sok-sok éven át, mert stréber, kövér, szerencsétlen vagyok sokak szerint. Mentõápoló lettem, nem nagy karrier, de ez volt az álmom. Ezek a trendi emberek pedig munkanélküliek, közmunkások, vagy biztonsági õrök lettek. Most én nevetek.
Én nem vagyok valami jó matekból.Inkább humán beállítottságú vagyok, sõt... Mindenesetre azért próbálkozom, több-kevesebb sikerrel. :') Szerintem azért lett "divat" hülyének lenni, mert akik tanulnak, azokat rögtön strébernek nyilvánítják, pattogó okostojásoknak.És a többség nem szeretne oda tartozni.
A kérdező hozzászólása: Akkor ne tartozzanak oda, meg ne basztassák a másikat, mert pl bennem minden megmaradt, minden egyes emberre emlékszem még most is, aki basztatott, 20 éves vok. Meg nem hiába van az a mondás, hogy: "Nem szabad viszonzás nélkül hagyni mások tetteit. Erre való a hála és a bosszú."
miert pontozod ki hogy hulye?:oooo
én nem divatból csinálom tényleg hülye vagyok matekból mégse vagyok menö( nincs hosszú ö- m) ._.

Miért lett olyan nagy divat, hogy a lányok leborotválják a hajukat oldalt?

Látom a tévében, újságokban, utcán, belföldön, külföldön, de szerintem nagyon nem szép. Persze ez egyéni vélemény, de hogy lett ez ilyen felkapott? Meg arra gondolnak, hogy milyen lesz, mikor elkezd majd lenőni? Vagy akkor a rövid haj lesz a divat?

Legjobb válasz: Csak mondom, hogy ez a frizura MÁR nem divat. Külföldön már rég lefutott és aki felnyíratta a haját már el is felejtette, hogy valaha rövid volt. Itthon meg egyesekhez csak most jutott el az információ.

Csak mondom, hogy ez a frizura MÁR nem divat. Külföldön már rég lefutott és aki felnyíratta a haját már el is felejtette, hogy valaha rövid volt. Itthon meg egyesekhez csak most jutott el az információ.
Ezzel akarják nyilvánvalóvá tenni hogy szeretik az anális szexet
Mert minden olyan divattá válhat, amitõl egyéninek érzik magukat az emberek, és kitûnhetnek a tömegbõl. Ez persze ellentmondás, hiszen ha divat, akkor máris rengeteg ember csinálja. Szerencsére ez felnyírós frizura még annyira nem divat. Mire az lenne, máris valami új jelenne meg helyette.
Szerintem már nem divat.Még az ombre elõtt volt menõ, ma már az is lecsengett...:D
Gondolom a celebek "segítségével" lett felkapott, és beleépült a divatba is. Én májusban nyirattam fel, és festettem a rövid részét kékre, mert vissza kellett festenem a hajam élénkpiros részét barnára, de akartam bele valami különlegeset. Akármennyire is azt mondják, tucat haj lett már, akkor is érdekesebb nekem, mint a sima, hosszú. Természetesen gondoltam rá, mi lesz majd, ha megunom, de nem bántam meg, és ha majd vissza szeretném növeszteni, akkor vagy bepróbálkozok egy rövid hajjal, vagy könnyen rá tudom fésülni a többi hajam, amíg akkorára nem nõ, hogy vállalható legyen. A rövid haj egyébként mindig divatos :) Teljesen megértem, ha valakinek nem tetszik, de elvárom, hogy tiszteljenek annyira, hogy nem mondanak semmit, és nem a hajamról ítélnek meg.

Miért mondják hogy a szőrtelenítés divat?

Az ókori egyiptomiak cukorpasztával szőrtelenítettem emellett az ókori , indaiaknak , kínaiaknak , görögöknek szintén megvolt a szőrtelenítő módszerük.A nőknél az 1920-as évektől kezdődően amikor megjelentek a rövidebb ruhák akkor kezdték a kezüket , lábukat , hónaljukat szőrteleníteni.Például tangát hogyan venne fel az ember akkora bozonttal amihez már kertészt lehetne hívni? Véleményem szerint a szőrtelenítés egy teljesen alap dolog ugyanolyan minthogy este meg reggel fogat mos az ember.Most majd jön valaki azzal hogy a szőrtelenítés káros , úgy gondolom hogy a sok baktérium ami megtelepszik a szőrön (intim szőrzetre gondolok) sokkal károsabb mint a szőrtelenítés.És nem hiszem hogy mindenkinél van bidé, a WC használat utáni intim mosdásra de javítsatok ki ha tévedek. Pár napja amikor az orvosnál ültem a váróban ,bejött egy hölgy , nem volt idős olyan 35-40 körüli ,csinosan felöltözve , de amikor levette a kardigánját majdnem elhánytam magam (elég meleg volt a váróban) több centis hónalj szőrzettel rendelkezett és nem 1-2-3 hete borotválatlan hanem olyan volt mintha soha nem érte volt penge , gyanta vagy epilátor , több ember is összenézett velem és tudtam mire gondoltak.Több ilyen embert is láttam már , de ami meglepő hogy az esetek többségében nő volt az illető és nem férfi.Szörnyű hogy mik vannak.

Legjobb válasz: Nekem sem tetszik a hónaljkutya, de ezzel együtt a szõrtelenítés divat kérdése még akkor is, ha már az egyiptomiaknál divatban volt. Az intim területeken meg pont a szõr véd meg eredetileg attól, hogy a gombák, baktériumok könnyedén a testnyílásokba kerülhessenek. A WC-használat utáni mosdáshoz meg nem kell bidé, a kád és a kézi tus tökéletesen megfelel hozzá.

Nekem sem tetszik a hónaljkutya, de ezzel együtt a szõrtelenítés divat kérdése még akkor is, ha már az egyiptomiaknál divatban volt. Az intim területeken meg pont a szõr véd meg eredetileg attól, hogy a gombák, baktériumok könnyedén a testnyílásokba kerülhessenek. A WC-használat utáni mosdáshoz meg nem kell bidé, a kád és a kézi tus tökéletesen megfelel hozzá.
Ha pl. a 70-es, 80-as években nem volt gáz a szõrösség, akkor most miért lett az? Az emberiség nem változott azóta, hanem a divat és a szokások. Eleve miért nõl oda szõr? nyilván mert van vmi szerepe, vagyis károsnak nem káros, max látványnak nem jó. Pl szüleitek 20 éve tuti h nem szõrtelenítettek , ugyan úgy ment minden akkor, mint most? nem vagyok a hónaljszõr híve, csak a kérdezõ alapból elutasítja a szõrzet létjogosultságát is. És igenis ez a mai kor divatja. lehet h 2 év múlva ismét a szõrös hónalj lesz a divat. Minanyiunk próbálunk a mai világnak megfelelni, és elboldogulni, ehhez a szõrzet is hozzátartozik, most ez van, régen másképp volt, és a jövõ is mást hoz majd. Ha 10 év múlva a szines kontaktlencs lesz a divat, akkor majd azon megy itt a vita, h a nem szemüvegeseknél aki nem hordja, az vajon igénytelen?
Így van, mi közöd hozzá? Ha nem tetszik, nem nézel oda, ennyi. A becsületesen tisztálkodó emberek nem bocsátanak ki magukból orrfacsaró zamatokat csak úgy, szóval még az esetleges hónaljszõrük ellenére sem vádolhatod ápolatlansággal, igénytelenséggel az ilyen embereket. Ahogy azt második kollégánk mondotta, minden szálnak megvan a maga védelmi funkciója, úgyhogy bármily hihetetlenül is hangzik ez, semmivel sem higiéniátlanabb szõrrel élni mint nélküle, sõt épp ellenkezõleg.
Azért mondják, hogy divat, mert divat. Mint a haj fazonja, vagy a ruha színe. Változtatható, alakítható, egyéni szokások és ízlések alapján. Ha természetes lenne, szõr nélkül halnánk meg, ahogy születünk. Engem az szokott újra és újra meglepni, mennyi korlátolt ember van, aki a saját ízlését akarja vadidegenekre rákényszeríteni, függetlenül attól, hogy az jó-e vagy sem. Elárulom, hogy neked egyetlen ember szõrei felett van döntési jogod: tenmagad. Egyébként a borotvált pi.na és a tanga kombinációja viszi a legtöbb kuncsaftot a nõgyógyászokhoz. Tökéletes hidat képez a fekália és a baktériumok számára a végbéltõl a hüvelyig, és elsõdleges védelmi vonalat képezõ szõrszálak is hiányoznak. Tessék felfogni: semmi közöd hozzá. Sõt, az sincs kizárva, hogy másnak a te borotvált ezed-azod látványa és szaga okoz hányingert.
Onnantól szerintem rám is tartozik, ha szaga van. Lehet a divat hatása, de iszonyat csúnya, ha egy nõnek szõrös a hónalja (plusz minden olyan testrésze, ahol hosszabb a szõr). Én akkor is rosszul érzem magam, ha pulóver van rajtam, senki nem látja, de pár milliméteres a hónaljszõröm. Mivel nagyon elterjedt a szõrtelenítés, szerintem is igénytelenség a kérdezõ által leírt eset.
Itt nem a hónalj szõrtelenítésrõl van szó amikor divatnak nevezik. Hanem amikor a csávók csupaszítanak(mellkas, has mondjuk), hogy nehogy egy kicsit is férfiasabban nézzenek ki. Helyette az a menõ, ha úgy néz ki mint egy ötéves kisgyerek. Persze 80% a sunák végett csinálja, mert õk meg elhatározták, hogy nekik ez jön be. Ha csávó nem csinálja nem lesz szép barátnõje, ergo nem lesz dugás. Az, hogy valaki a hónalját lekapja, pláne nyáron az teljesen rendben van. Ha még beszerez egy olyan szart, amit izzadás gátló stiftnek hívnak az meg külön jó.
A kérdező hozzászólása: Természetesen nincsen hozzá közöm.De nem értem az emberek hogy miért vesznek fel ujjatlan ruhát hogyha ekkora nagy a hónalj szõrzetük.Egyébként ha már a természetességnél tartunk akkor ha teljesen természetesek akarnánk lenni akkor a hajunkat sem vágnánk soha mivel az is csak egy "divat" meg sminket sem használnánk sohasem mert az is csak 1 "divat"Hát hogy van ez?
Írt itt valaki olyat, hogy maximálisan ragaszkodni kell a természetességhez, még akkor is, ha ezzel az õsemberek szintjére zöttyenünk vissza? Kérlek, másold be a mondatot, mert emlékeim szerint ilyen nem történt. Mi csak megvilágítottuk neked más szögbõl az egészet.
A kérdező hozzászólása: Már ne is haragudj , de a hosszú lógós hónaljkutya õsemeri.Nem igaz hogy nincs ideje levágni , akkora szõrt hogy azt szinte samponnal kellene mosni....Ez az én szemszögembõl akkor is igénytelenség.Legalább ollóval kicsit visszavágná de így....

Miért olyan nagy divat, hogy az ajándékot a Jézuska hozza, nem a szülőktől (családtól) kapják a gyerekek?

Legjobb válasz: Ez nem divat, ez szokás. A mi gyerekkorunkban is a Jézuska küldte a gyerekeknek az ajándékokat. Húsvétkor a nyuszi, dec.6-án pedig a Mikulás. Így terjedt el a néphagyományban.

Ez nem divat, ez szokás. A mi gyerekkorunkban is a Jézuska küldte a gyerekeknek az ajándékokat. Húsvétkor a nyuszi, dec.6-án pedig a Mikulás. Így terjedt el a néphagyományban.
Hát, ez már elég régi "divat", kábé azóta, amióta amióta szokás a karácsonyi ajándékozás. :) Azért szokás, mert így van a karácsonynak egy plusz mesebeli hangulata. Akinek nem tetszik, annak nem muszáj. Van egy ismerõsöm, akinek az az elve, hogy nem hazudunk a gyereknek. Most Mikuláskor szépen elmagyarázta a 3 és 5 éves gyerekeinek, hogy Szent Miklós egy püspök volt, aki a szegényeken segített, ezért az õ emlékére kapnak ajándékot most a szüleiktõl a csizmájukba. Mégis, ahogy a gyerekek meglátták a csomagokat, elkezdtek ujjongani, hogy "Itt járt a Mikulás!" Szeretnének hinni benne, mert ez nekik jó.
Ez minden, csak nem divat. Szokás, hagyomány, vallás.
Mi hiszünk Jézusban, épp ezért nem mondjuk a gyerekeknek, hogy Õ hozza az ajándékokat. Zavaros is lenne, mert nagyon nagy a család, és nem ünneplünk együtt szenteste, csak a kis család, és így furcsa lenne, hogy néha két héttel késõbb is "hoz valamit a Jézuska", mert épp akkor tudunk x rokonnal találkozni. Mi azt mondjuk, hogy Jézus születésnapját ünnepeljük, és ez alkalomból megajándékozzuk egymást, hogy örüljünk. A fáról is tudják, hogy mi állítjuk, de az meglepetés, nem látják elõre. Így is nagy az öröm és a várakozás. Nekünk jó így, de ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy hogy csinálja.
Nem divat, szokás.De ha te nem akarod ezt mondani, tanítani neki, akkor ne tedd.nem muszály hinni, sem a mikulásban se a jézuskában.de ezek a kis szokások, mesék, mitoszok teszik széppé az életet.kicsit elviselhetõvé, meséssé az õ életüket is.tõled bármikor kaphat bármit, de túlük nem., õket várják, szeretik, hisznek benne.nincs ebbe smmi kivetnivaló.
Mert akinek van gyereke, az tudja, hogy mekkora plusz öröm maga a hit, hogy a Jézuska hozza. Valami megfoghatatlan, ami ezzel jár, amit éreznek a gyerekek az ajándék várása mellett.
Érdekes ez a mi hiszünk Jézusban és így nem õ hozza az ajándékot. Én pont nem vagyok hívõ, viszont katolikus oviba járnak a gyerekeim és ott is a Jézuska, Mikulás hozza az ajándékot, különösképpen a karácsonyfát. illetve most olvastam egy tiszteletestõl, akinek a családjában szintén a Jézuska jár. Egyébként nem divat, régi szokás, de értelmesebbnek tartom, mint megünnepeljük Jézus születésnapját és ezért ajándékot adunk egymásnak-ez már nagyon a materiális, anyagi gondolkodás. Inkább ezt a fajta gondolkodást tartom divatnak, amit a reklám és a kereskedelem sugall. Olvastam az Egyesült Államokban átlag 19 órát töltenek az emberek ajándékvásárlással. És nem a Jézuska, hanem mindenki egymást ajándékozza, mert akkor lehet azt is nézni, ki mit vett a másiknak. Jó persze, sokáig nem lehet hinni a Jézuska hozza az ajándékot dologban, utána szerintem már nincs is értelme az ajándékozásnak, legalábbis a mi családunkban nem divat. Karácsonyfa, látogatás, eszem-iszom. De nincs ajándékozás.Soha nem is volt. Csak amíg kicsik voltak a gyerekek. Utána már egymás társaságával ajándékoztuk meg egymást.
Ez nem divat, hanem régi hagyomány. Sokkal több hagyományhoz ragaszkodhatnánk, talán szebb lenne az élet!

Miért divat mostanában, hogy lányok a suliban úgy köszöntik egymást, hogy odamennek, és arcon puszilják a másikat? Miért nem lehet egy sima köszönéssel, vagy kézfogással lerendezni a dolgot?

Legjobb válasz: Szerintem ez kedves gesztus a lányoknál. Nem csak a suliban csinálják, én már nem vagyok iskolás, de a koleganõimmel is így köszöntünk egymásnak, meg a barátnõimmel is így szoktunk, azokkal is, akikkel inkább csak egy társaságban vagyunk, nem kell ahhoz kebelbarátnõnek lenni. A mi társaságunkban minden lány puszit ad egymásnak, meg a fiúknak is. Persze a fiúk egymásnak nem. Sõt, nálunk három puszi van :))) Mert a társaságban sok a punk meg a rocker. Amúgy nem tudom, miért van ez így, de azt se, hogy a fiúkat ez miért zavarja. Szerinem ez kedves. Ja, és nem vagyok tini, 22 éves vagyok.

Szerintem ez kedves gesztus a lányoknál. Nem csak a suliban csinálják, én már nem vagyok iskolás, de a koleganõimmel is így köszöntünk egymásnak, meg a barátnõimmel is így szoktunk, azokkal is, akikkel inkább csak egy társaságban vagyunk, nem kell ahhoz kebelbarátnõnek lenni. A mi társaságunkban minden lány puszit ad egymásnak, meg a fiúknak is. Persze a fiúk egymásnak nem. Sõt, nálunk három puszi van :) )) Mert a társaságban sok a punk meg a rocker. Amúgy nem tudom, miért van ez így, de azt se, hogy a fiúkat ez miért zavarja. Szerinem ez kedves. Ja, és nem vagyok tini, 22 éves vagyok.
Higgyétek el, késõbb nem lesz nyûg, az ember örül a barátainak, mert már nem lesz együtt velük minden nap! Viszont annál rosszabb lesz, hogy minden új bemutatott fiúnak puszit kell adni, ha éppen izzadt a táncolástól, ha bûzlik a piától, ha nem is igazán szimpatikus, stb. Úgyhogy idõvel leszokik az ember a puszik dobálásáról :) Valóban már régen is így volt, nálunk a divatozás abban rejlett, hogy ki hány puszit ad (kettõ vagy három), és hogy a fiúk is kapnak-e (persze csak a jóbarátok). Azért én már régi motoros vagyok, már 29... és néha hiányoznak a pusziszkodós idõk :)
14 vagyok és nem engedem senkinek hogy megpusziljon de náha vannak erõszakosabbak akik letámadnak:D egyébként nem látom értelmét hogy minden reggel lenyaljam az összes haverom arcáról a koszt:D meg a levegõbe puszilást se értem mi ebben a jó :D
13 vagyok, és én is így köszönök a legjobb barátnõmnek, de csak neki.
csak az itteni vagy a foldonkivuli "leny"-ek is igy koszonnek? :) )
Ez nemcsak mostanában divat, mikor én jártam általános iskolában akkor is ez volt. Szerintem ezzel fejezik ki hogy õk a leges-leges-leges-leges legjobb barátnõk, vagy hasonló nyálasság.
ezt am énis utálom, lény vagyok és minden csajnak puszival kell köszönnöm... néha tiszta fárasztó és elég idõigényes ^^
15 évvel ezelött is így volt. A fiúk kezet fognak, a lányok puszit adnak. Nem lenne muszály egyiket sem tenni, elég lenne a köszönés. De így szokás, ez van.
Nem csak mostanában van ez így és nem csak a suliban. Nálunk már akkor is szokás volt, amikor a gimit kezdtem (azóta eltelt 6 év). Sokkal közvetlenebb, mint a kézfogás.
amúgy a németeknél a kézfogás a szokás, az meg azért furcsa, mert ott mindenki mindenkivel kezet fog. Még a gyerekek is a szülõkkel!

Miért mondja sok húsevő arra, aki nem eszik húst, hogy divatol? Miért divat vegetáriánusnak lenni, ha a legtöbben hülyének nézi őket?

Legjobb válasz: Véleményem szerint mindenki más-más okból lesz vegetáriánus. Van aki tényleg divatból, van aki egészségügyi okokból, esetleg lelki okokból, erkölcsi vagy éppen vallási okokból, valamint környezetvédelmi okból stb. De egy biztos, azok az igazi vegetáriánusok, akik követik az erõszakmentesség elvét. A nem ártás nemcsak a test elpusztítását jelenti, hanem hogy senkinek sem okozunk gondot, aggodalmat. Mások kritizálása pedig erõszakos dolog, lényegtelen, hogy õ hogyan néz ki, mit eszik, mi a vallása, õ is egy emberi lény, egy élõlény. Én csak néhány éve vagyok vegetáriánus, de sosem kritizáltam senkit sem azért, mert õ húst is eszik. Sokan értetlenkedtek hogy miért lettem vega. Mivel ez egészségtelen, stb. Azonban nekik nincs igazi tudásuk errõl. Persze ez nem jelenti azt, hogy én felsõbb rendûbb vagyok, ez csak annyi, hogy tettem egy döntést, és van egyfajta világnézetem, de nem vagyok jobb a másiknál.

Véleményem szerint mindenki más-más okból lesz vegetáriánus. Van aki tényleg divatból, van aki egészségügyi okokból, esetleg lelki okokból, erkölcsi vagy éppen vallási okokból, valamint környezetvédelmi okból stb. De egy biztos, azok az igazi vegetáriánusok, akik követik az erõszakmentesség elvét. A nem ártás nemcsak a test elpusztítását jelenti, hanem hogy senkinek sem okozunk gondot, aggodalmat. Mások kritizálása pedig erõszakos dolog, lényegtelen, hogy õ hogyan néz ki, mit eszik, mi a vallása, õ is egy emberi lény, egy élõlény. Én csak néhány éve vagyok vegetáriánus, de sosem kritizáltam senkit sem azért, mert õ húst is eszik. Sokan értetlenkedtek hogy miért lettem vega. Mivel ez egészségtelen, stb. Azonban nekik nincs igazi tudásuk errõl. Persze ez nem jelenti azt, hogy én felsõbb rendûbb vagyok, ez csak annyi, hogy tettem egy döntést, és van egyfajta világnézetem, de nem vagyok jobb a másiknál.
Régóta "divat" minden, ami különlegessé, mássá tesz a környezethez képest. A vegetarianizmus is ilyen divat lett. Az a lényeg, hogy az emberek felkapják a fejüket, ha magunkról beszélünk. (Nem mindenki ilyen, de sokan.)
Attól, hogy valaki nem tartja emberi dolognak a húsevést, még nem feltétlenül tartja magát felsõbbrendûnek. Csupán ez a véleménye.
Biztos nem mindenki divatból vega, de sokan igen.
Azért mert tényleg nagyon sokan csak divatból csinálják. A nyilvánosság elõtt megjátsszák magukat, suttyomban meg eszik a szalonnát kolbásszal.
"Kicsit úgy érzem, a húst fogyasztók felsõbbrendûnek tartják a vegetáriánusokat." Nem, a vegetáriánusok tartják magukat felsõbbrendûnek, tisztelet a kivételnek. Sok olyannal találkoztam már aki azt mondja, hogy nem tartja emberi dolognak a húsevést stb.
Nekem meg az a véleményem, hogy a vegetáriánizmus kultúra és evolúcióellenes.
Én komolyan nem divatból csinálom! Egy irtó pici várskában élek, itt szinte mindenki tart haszonállatokat. Kis korom óta azt kellett látnom, hogy a szomszéd hogy vágja el a csirke nyakát és hogy üti le a nyulat (egy házban, egy udvarban éltünk velük, csak a két lakásrész el volt falazva. Más házra nem telik, ez van sajna. Úgyhogy abba hagytam a húsevést. Amúgy rajtam kívül ebben a kicsi városkában szinte mindenki eszik húst, az osztályban mindenki elcsodálkozott rajta, hogy vega lettem!
Bocsánat, lehagytam. 14/l
Ahogy a kérdezõ mondja! Az ilyen rémhíreket, mint a vegetarianizmus rossz oldalát reklámozni hülyeség, ugyanis itt a gyermekek halálának oka nem a vegetarianizmus, hanem a nem elegendõ táplálék. Húsmentesen fel lehet nõni tökéletesen egészségesen, különösebb odafigyelés nélkül is, az éheztetésnek pedig a vegetarianizmushoz az ég világon semmi köze nincs.
Még soha nem találkoztam divat-vegetáriánussal. De én azt mondom, mindenki azt eszik, amit akar. Nemmellesleg attól, hogy vega vagyok, nem érzem magam többnek azoknál, akik szeretik a húst. Õ dolguk. Ez meg az enyém. Ennyi.
Attól még, hogy itt mindenki leírja, hogy õ nem divatból vegetáriánus, még lesznek olyanok, akik divatból csinálják. Én például egyetlen embert ismerek, aki tényleg nem eszik húst, az összes többi ilyen ismerõsöm csak mondja, hogy mennyire vegetáriánus, étteremben vega kaját kér, meetingekre vega kaját rendel, a családjának vega kaját fõz, de ahogy lehetõsége adódik egy kis húst enni rögtön magyarázkodik, hogy "jajj, vegetáriánus vagyok ám, de ez még belefér...". Most az ilyenre mégis hogy az istenbe mondják azt, hogy nem divatból csinálja?
"Miért divat vegetáriánusnak lenni, ha a legtöbben hülyének nézi õket?" Nézd, sokan közlekednek biciklivel divatból, pedig ezért is sokan lenézik az embert. (Most nem szeretnék állást foglalni, hogy mi helyes én mi nem, csak a jelenséget megmutatni.)
az egyre fiatalabbak, ezért divat témához: én háromévesen mondtam, hogy nem kell, mert élt. 78ban voltam három éves, szóval akkor aztán tényleg nem volt "divat", nem is tudott róla a családom, hogy ilyen létezik, el is könyveltek furának, hogy honnan veszek ilyeneket. városban laktunk, disznóölésen sose voltam, csirkeölést, stb, semmit nem láttam, nem is ismertünk senkit, aki nem evett volna húst. mégis ezt mondtam. ja, és de, vannak divatvegetáriánusok. õk azok, akik kinyilatkoztatják, hogy "én nem eszem húst, csak halat"- az miért nem hús? döglött állat. de hallottam már olyat is, hogy vegetáriánus, csak csirkét eszik. na, az nem az, csak kevés húst eszik. a másik divat, mikor a celeb közli, hogy õ vegetáriánus, de néha muszáj ennie húst, mert mikor utazik pl, akkor kénytelen hamburgert venni...hát én inkább éhezem, vagy üres zsemlét eszek.
Én komolyan nem divatból csinálom! Egy irtó pici várskában élek, itt szinte mindenki tart haszonállatokat. Kis korom óta azt kellett látnom, hogy a szomszéd hogy vágja el a csirke nyakát és hogy üti le a nyulat (egy házban, egy udvarban éltünk velük, csak a két lakásrész el volt falazva. Más házra nem telik, ez van sajna. Úgyhogy abba hagytam a húsevést. Amúgy rajtam kívül ebben a kcsi vá
A kérdező hozzászólása: "Ebben a vegaszellemben etették fiúcskájukat is: csupán szójatejet és almalét adtak neki."-Nyilván ilyet egyikünk sem tenne a gyermekével, akár vegetáriánusként neveli, akár nem.
"Hiszen a fiatalok "nyílván divatolnak"." Ez egy annyira szomorú, elõítéletekkel teli szemlélet sajnos... Én 13 évesen lettem vegetáriánus, most 24 vagyok, és semmi sem változott. A vegetarianizmus nem divat. Aki divatol, az nem vegetáriánus...
A kérdező hozzászólása: Érdekes, hogy egyre fiatalabbak mondják magukat vegetáriánusnak.Azt hiszem, ha csak ennyit jegyzek meg, így már érthetõ a "divat"kifejezés kötése.Hiszen a fiatalok "nyílván divatolnak".Vagy lehet, hogy a fiatalok látják, érzik azt, amit mi nehezebben érzünk, értünk meg?Azt gondolom pár évtizeden belül az emberek többsége elfordul a húsoktól, és akkor az lesz a furcsa, aki fogyaszt még.
Ja és én nem tartom felsõbbrendûnek magam, nem ítélem el a húsevõket, nincs velük semmi bajom. 14/l
Én vegetáriánus vagyok. Nem divatból vagyok az! Nem eszek olyan terméket, amely állat megölésébõl származik. Ezalatt nem csak a húst, hanem az állati zsíradékot is értem... De tejtekmékeket, tojádt stb, azokat eszek. 14/l
"Attól, hogy valaki nem tartja emberi dolognak a húsevést, még nem feltétlenül tartja magát felsõbbrendûnek. Csupán ez a véleménye." Ez olyan mintha én azt mondanám, hogy nem tartom magam felsõbbrendûnek, csak nem tartom emberinek a barna szemet.
A kérdező hozzászólása: Szerintem meg kellene hagyni mindenkinek a saját választás lehetõségét, megjegyzés nélkül.Valóban így van, hogy(rosszul fogalmaztam)"felsõbbrendûség mutatásával"vádoljuk a vegákat.Azért, mert õk embertelennek tartják bármely állat megölését, ez nem jelenti, hogy minket, akiknek természetes, hogy állatot eszünk, mert velük ellentétben nem gondolunk bele, mi van a tányérunkon-lenéznek.Bevallom én nem értem, mi ez a nagy támadás feléjük.Minden vegetáriánus ismerõsöm különösen szerény, nagyon jó ember, és mindegyikrõl véletlenül derült ki a meggyõzõdése.És azt is hozzá kell tennem, hogy nekik sosincs rossz véleményük rólunk, mert mi eszünk húst.Akkor mi miért támadjuk õket, olykor meglepõ szenvedéllyel?
A kérdező hozzászólása: Kicsit úgy érzem, a húst fogyasztók felsõbbrendûnek tartják a vegetáriánusokat.Nem, mintha azok okot adnának rá, csak "különcségük"ezt hozza ki legtöbbünkbõl.Ebbõl is eredhet ez az érdekes felfogás.Egyszer a legkedvesebb barátnõm is ezt mondta valakire.A lány tényleg "plázacicának"tûnt, és mert felületesen ismertem csak:elhittem neki.Évekkel késõbb megismertem közelrõl a lányt, aki elmondta, hogy kiskora óta nem tudja megemészteni a húst.Pedig szívesen megenné.Tessék, egy elõítélet.És nem plázacica, csak érdekes a stílusa.Mindig könnyelmûn ítélünk.
17-es, marhaság ez a cikk, hogy azért halt meg, mert vegetáriánusok voltak a szülõk. ha csak narancslét meg rántott húst adtak volna neki, akkor is meghalt volna. hatásvadász a cikk.

Miért divat utálni az embereket? Mi ez az embergyűlölet? Mit gondoltok erről, ti hogy vagytok ezzel?

Engem ez nagyon fel tud mérgesíteni, ha valakitől ilyet hallok. Mostanában egyre többet szidják az embereket, hogy milyen rosszak, pusztítják a bolygót. Szégyenlik magukat, mert ők is emberek. Az emberek egy vírus. És lehetne még sorolni. Ennek van valóságalapja, nem mondom hogy nincs, mert tényleg sok hülyeséget csinálunk/csináltunk, és a bolygó is kezd tönkremenni. De ettől függetlenül mégsem tudom elviselni, ha valaki ilyen emberellenes. Ezek az emberek elfelejtik az emberek jó tulajdonságait, illetve, nem értem, hogy akkor mégis mit keresnek itt? Miért nem mennek el, és élnek magukban? Ha ennyire gyűlölik a saját fajtájukat.. Ti mit gondoltok erről? Illetve hogyan tudnék ezen változtatni? Mármint hogy ne mérgesedjek be, mert nem tudom megváltoztatni őket úgysem, az meg nekem sem jó, ha bemérgesedek, de ez az egyetlen olyan dolog, tényleg az egyetlen, amire bedühödök, annyira butaságnak tartom.

Legjobb válasz: Továbbá sorolhatod az érveket, hogy miért érdemes szeretni az emberiséget. Miért vagyunk többek 7 milliárd oktalan marhánál, akit pár száz milliárdos csordás hajt? Milyen értékeink vannak? Én nem látom õket. Az emberek 90%-a állat csak a pénz és a szex érdekli õket.

"De egyébként az ilyen emberektõl szoktam megkérdezni, hogy ha ennyire gyûlölsz itt mindent, akkor mit keresel itt?" Mert az ember egy társas lény, bocsánat társas állat. Nekem is szükségem van mások társaságára, kár, hogy az emberek általában a minél primitívebb társaságot keresik. Továbbá az megint más amit az elõzõ hozzászóló írt. Én ha rámmosolyognak, rámköszönnek viszonzom az üdvözlést, még akkor is, ha rossz a kedvem. Nem kell keverni a bunkót azzal, aki szimplán megveti az emberiséget. Megjegyzem néhány állatba tényleg több érzelem szorult, mint sok emberbe, habár ismételtem megjegyzem, az ember is állat. A modern ember pedig duplán állat. Megjegyzem kedves kérdezõ nem válaszoltál a kérdéseimre. "Továbbá sorolhatod az érveket, hogy miért érdemes szeretni az emberiséget. Miért vagyunk többek 7 milliárd oktalan marhánál, akit pár száz milliárdos csordás hajt? Milyen értékeink vannak?" Várom a válaszokat!
Továbbá sorolhatod az érveket, hogy miért érdemes szeretni az emberiséget. Miért vagyunk többek 7 milliárd oktalan marhánál, akit pár száz milliárdos csordás hajt? Milyen értékeink vannak? Én nem látom õket. Az emberek 90%-a állat csak a pénz és a szex érdekli õket.
Kedves kérdezõ, az a te egyéni kis szoc. problémád, hogy rózsaszínben látod a világot. Én személy szerint rühellem az embereket, mert ostobák, önzõek, kegyetlenek, pénzéhesek, és felszínesek. Gyermekkorom óta folyamatos csalódások, és megaláztatások értek, csak azért, mert nem vagyok átlagos, és mert nem követek másokat, mint egy idióta birka. Mindezek után úgy gondolom, hogy jogom van gyûlölni ezt az emberiségnek nevezett hatalmas rakás öntelt, értéktelen trágyát. Az egyénekkel normális vagyok, mert az egyén néha még képes ember lenni, az a baj, hogy az emberiség viszont állatias, csak az ösztönei és a pénz hajtják. Nyisd ki a szemed, lépj ki az elefántcsonttornyocskádból és te is meglátod.
Nem tudom, miért így állnak az emberek egymáshoz. :( (Most arról beszélek, hogy általánosságban, nem pedig, mikor oka van valakinek haragudni a másikra.) Az ember megy a villamoson, buszon, metrón, vagy csak sétál az utcán, és dühöt, gyûlöletet lát a szembe jövõk arcán. Legalábbis nagyon gyakran, persze itt is tisztelet a kivételnek. Én általában igyekszem inkább rámosolyogni az emberekre, de sokszor valami utálatos grimasz a válasz. Nem értem... A másik: a tolerancia abszolút és teljes hiánya. Felháborodnak az emberek, ha valakinek a szokásostól eltérõ az öltözete, a haja, vagy bármi... Ismeretlenül elítélik. Jó lenne tudni az okát, akkor talán lehetne változtatni. Meg tudok õrülni, mikor pl. tinilányok mellettem fejtegették, hogy szerintük egy kutya ezerszer annyit ér, mint egy ember, és ha már meghal valaki, akkor az egy ember legyen. Félreértés ne essék, imádom az állatokat, de ezen azért elhûltem. :(
A kérdező hozzászólása: Nem értem mire jó ez a nagy pesszimizmus, negatív "gondolkodás".
Én 17 éves létemre nemrég jöttem rá, hogy minek utálni és gyûlölni az embereket?! Felesleges erõfeszítés és idegesség nekem, ha azokat az embereket utálom, akik nekem nem szimpatikusak, akiknek én nem vagyok szimpatikus, akik hátba szúrtak, stb. Sokkal boldogabb vagyok, ha az olyan emberekre koncentrálok, akik szeretnek, nincs idegeskedés, boldogabb az én kis világom.
A kérdező hozzászólása: 13:35 De egyébként az ilyen emberektõl szoktam megkérdezni, hogy ha ennyire gyûlölsz itt mindent, akkor mit keresel itt?
A kérdező hozzászólása: ma 13:44 Igen, ilyen állatos hasonlatot én is hallottam már. ma 13:45 :) ma 13:35 Nem élek rózsaszín ködben, mint írtam is, én is tisztában vagyok a dolgokkal, meg nekem is vannak rossz élményeim. Nem gondolom, hogy elefántcsonttoronyban lennék, de miért jobb gyûlölködni? Én arra jöttem rá (mert én is voltam ilyen), hogy attól csak nekem lesz rosszabb. Bár tényleg csak az én egyéni szociális problémám, ebben igazad van.
Na te sem vagy teljesen komplett kedves kérdezõ..:D irigyellek, hogy "csak erre mérgesedsz be igazán":)
A kérdező hozzászólása: De az okát, miért dühít ennyire, azt nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Én is találkoztam már rossz emberekkel, engem is bántottak, sértettek már meg, viszont ezekbõl tanultam, és így jobban értékelem a barátaimat is, akik szintén emberek. Tehát szerintem nem kéne utálkozni.
Tudod az emberi faj egy undorító faj és ezek a "jó" tulajdonságokat elnyomja az önzõség, mohóság hatalom vágy. Azt utálom a legjobban amikor azt mondják hogy olyan mint egy állat egy embere de ez nem így van az embereket egy szinten sem lehet említeni a csodálatos állati fajokkal milyen hûség van az állatokban , milyen együtt érzés ami ebbe a söpredék emberi fajba nincs mennyivel szívesebben elmondanám egy kutyának a problémámat mint egy pszichologusnak aki csak várja hogy kifizessük a pénzt és elhúzzunk.Van jó ember de kevés a többi rossz emberhez és ezért hullik szét ez a világ.

Miért divat manapság, hogy a huszonévesek lányok a szüleik vagy párjuk nyakán élnek?

Termèszetesen nem arra gondolok, amikor az egyetemista fiatalokat mèg eltartják a szülök, hanem amikor nulla vègzettsèggel, nulla munkatapasztalattal ès pènzzel úgy döntenek, hogy elkezdenek felnöttet játszsani. Az egyik csoport az, aki "vèletlenül" teherbe esik, aztán "csakazenyèmnincsszívemelvetetni" felkiáltással szüli meg a gyereket, mert majd a szülei vagy anyósèk eltartjàk. Semmi èletcél, csak mereszti otthon a fenekèt, aztán csodálkozik, hogy sehova nem kell èrettsègivel meg gyerekkel. Hozzáteszem, nem a kisebbsègiekröl beszèlek. A másik csoport azokè a fiatal lányokè, akik mèg iskolába járnak, de már összeköltöznek a párjukkal ès teljesen termèszetesnek veszik, hogy a a fiú eltartja öket, merthogy ez nekik úgysem teher. Vèlemènyük szerint nem èlösködnek a másikon, mert teljesem termèszetes, hogy egész èletük vègèig a oárjukkal fognak laknjmi, ès a szerelem nevèben ez vèletlenül sem teher a srácnak. .

Legjobb válasz: Fene tudja. A fiatal anyukák csak felelõtlenségbõl csinálják ezt, persze van kivétel mert ismerek olyat aki 19 évesen elment szülni most lesz 1 éves a gyereke, és már menne dolgozni ha minden igaz szeptember közepétõl tud is menni dolgozni igaz csak 4-6 órába a gyerekre pedig a nagymama fog addig vigyázni pontosan azért hogy legyen pénzük és a párja is tudjon pihenni. De a többsége még a gyerekneveléssel sem foglalkozik. Van egy fiatal kolléganõm igaz nálam 2 évvel idõsebb de így is csak 23 éves 4 éves a kislánya lassan 5 éves és õ totál természetesnek vette azt hogy eddig a párja tartotta el, és most volt hajlandó elmenni dolgozni mert a párjának elege lett hogy 3-4 éven keresztül dolgozott és idegileg teljesen tönkrementt, hatalmas alvás hiánya volt és szószerint belebetegede3tt erre a csaj ott hagyta, és most nálam próbálkozik mivel tudja hogy sokat keresek jó nem olyan sokat de arra elég hogy eltartsam meg tudja hogy minden második hétvégén maszekolok vagy futárkodok, így gondolja van pénzem és majd eltartom, de a nagy francokat. A másik kategória meg az akiknek csak a bulik számítanak az hogy ha idõnként lefekszenek a párjukkal már azt jelenti hogy egy van a szerelem és a pénz hogy majd azon bevásárolnak maguknak, buliznak mikor a párjuk kidolgozza a belét de õk elcsábítják õt, és közbe jól lehúzzák anyagilag és kitudja hogy mellette hányszor csalják meg õket. A barátnõm húga is ilyen õ is otthon ül van érettségije, szakmát nem akar tanulni egyetemre már másodjára sem vették fel és mondta hogy addig otthon ül, majd felveszik mert hogy õ addig kétkezû munkát nem fog végezni. Igaz hogy bulizni sem nagyon jár el, ez tény de semmit nem csinál, és a szülein élõsködik, és semmibe nem száll be. Nem értem énsem hogy ezt miért csinálják egyesek, de sokan vannak olyanok akik nem találnak munkát, és nagyon nehezen tudnak elhelyezkedni még 3 szakmával is. Csak mert egyik ismerõsöm a maradék pénzébõl most nemrég tette le a targoncavezetõi szakmát és eddig sehova nem hívták be, pedig õ még a trágyázást is elvállalná csak legyen munkája, aki dolgozni akar és nem talál az azért érthetõ de akkor mindent megtesz azért hogy a párjának is valamivel könnyebb legyen, de aki csak direkt nem vállal munkát az megérdemelné hogy csöves legyen.

Fene tudja. A fiatal anyukák csak felelõtlenségbõl csinálják ezt, persze van kivétel mert ismerek olyat aki 19 évesen elment szülni most lesz 1 éves a gyereke, és már menne dolgozni ha minden igaz szeptember közepétõl tud is menni dolgozni igaz csak 4-6 órába a gyerekre pedig a nagymama fog addig vigyázni pontosan azért hogy legyen pénzük és a párja is tudjon pihenni. De a többsége még a gyerekneveléssel sem foglalkozik. Van egy fiatal kolléganõm igaz nálam 2 évvel idõsebb de így is csak 23 éves 4 éves a kislánya lassan 5 éves és õ totál természetesnek vette azt hogy eddig a párja tartotta el, és most volt hajlandó elmenni dolgozni mert a párjának elege lett hogy 3-4 éven keresztül dolgozott és idegileg teljesen tönkrementt, hatalmas alvás hiánya volt és szószerint belebetegede3tt erre a csaj ott hagyta, és most nálam próbálkozik mivel tudja hogy sokat keresek jó nem olyan sokat de arra elég hogy eltartsam meg tudja hogy minden második hétvégén maszekolok vagy futárkodok, így gondolja van pénzem és majd eltartom, de a nagy francokat. A másik kategória meg az akiknek csak a bulik számítanak az hogy ha idõnként lefekszenek a párjukkal már azt jelenti hogy egy van a szerelem és a pénz hogy majd azon bevásárolnak maguknak, buliznak mikor a párjuk kidolgozza a belét de õk elcsábítják õt, és közbe jól lehúzzák anyagilag és kitudja hogy mellette hányszor csalják meg õket. A barátnõm húga is ilyen õ is otthon ül van érettségije, szakmát nem akar tanulni egyetemre már másodjára sem vették fel és mondta hogy addig otthon ül, majd felveszik mert hogy õ addig kétkezû munkát nem fog végezni. Igaz hogy bulizni sem nagyon jár el, ez tény de semmit nem csinál, és a szülein élõsködik, és semmibe nem száll be. Nem értem énsem hogy ezt miért csinálják egyesek, de sokan vannak olyanok akik nem találnak munkát, és nagyon nehezen tudnak elhelyezkedni még 3 szakmával is. Csak mert egyik ismerõsöm a maradék pénzébõl most nemrég tette le a targoncavezetõi szakmát és eddig sehova nem hívták be, pedig õ még a trágyázást is elvállalná csak legyen munkája, aki dolgozni akar és nem talál az azért érthetõ de akkor mindent megtesz azért hogy a párjának is valamivel könnyebb legyen, de aki csak direkt nem vállal munkát az megérdemelné hogy csöves legyen.
4-es A Szex és New York-ban mind a 4 csajnak van munkája. Úgy hogy ez nem jött be.
1-es, mert te nem követted ezt a trendet :D Egyébként tényleg így van, ahogy a kérdezõ mondja, a környezetemben is van mindkét csoportból ismerõs.
8-as, 1-es vagyok Nem úgy neveltek, és nem is szeretném, hogy kitartott nõ legyek. Ha valakit pénzelnek, annak legtöbbször "kuss" van. Én nem adnám fel az önállóságomat.
Nem kellene általánosítani. 24 éves nõ vagyok 17 éves korom óta dolgozok. Suli mellett diák munka, azóta meg a szakmámban dolgozok. Az ilyen kitartott lányok, akikre te gondolsz, azért tehetik meg, mert van olyan marha, aki eltartja. Ha munka nélkül is megvan neki a lakhatása, kaja, ruha, fodrász, akkor minek dolgozna? Rá kell õket kényszeríteni, hogy menjenek dolgozni. Ha a szülõk rendesen nevelik, akkor nem lesznek ilyen gondok.
Szerintem a média is közrejátszik. pl.: Szex és New York...ott azt látni, hogy a nõk nem dolgoznak semmit, egész nap csak éttermekbe/kávézókba járnak, és meglepõ módon gazdag, jóképû pasit fognak ki. A gyerekes téma: azért szülnek, mert azt gondolják, hogy egy gyerekkel elérhetik a céljukat, egyfajta érzelmi zsarolás ez, akárcsak a hisztizés, féltékenykedés.
Nem a kényszer helyzetekrõl van szó, hanem a választott életrõl. Akiknek ez így kényelmesebb és nem is akarnak változtatni.
Divat lenne? De jó is lenne! Jó lenne, ha csak divatból tartatnám el magam, nem pedig muszájból, mert ez azt jelentené, hogy bármikor "felhagyhatnék a divattal" és a magam lábára állhatnék... Nem pedig az lenne a nagy büdös helyzet, hogy veszettül kínlódok, hogy munkát találjak, s addig bizony a "pasim" tart el, mert minõ meglepõ: de szeret! (és én is eltartottam fordított esetben)
1-es! Látod, épp ezért vannak a normális nõk, akiknek természetes, hogy suli mellett dolgoznak, suli után dolgoznak, a nyári szünetben diákmeló, kötelezõ gyakorlat, és nem azon jár az eszük év közben sem, hogy hogyan fogjanak maguknak pasit. Csak sajnos kevés van belõletek!
A kérdező hozzászólása: Természetesen nem általánosítani akartam, de egyre több ilyen ismerösöm akad a "normális" magyar csalàdokból is, ès egyszerüen èrthetetlen számomra, hogy soha mèg rossz èrzèsük sincs ebböl adódóan. Nemrèg olvastam itt egy kèrdèst, hogy van-e èrtelme öszeköltözni úgy, hogy csak az egyik fèlnek van jövedelme, akkor egyböl felünt a sok egetemista lány, akik abszolút természetesnek találták, hogy a párjuk fizeti az albèrletet, rezsit, kaját ès mindent, merthát ök mèg tanulnak. Aztán, amikor jöttek azok, aki leírták, hogy ök nem költõznènek össze, amîg legalább az alapdolgokat nem tudják beadni a közösbe, ezek a lámyok mèg kikèrtèk maguknal, hogy ök nem èlösködnek máson...
Gondolom, már azt hiszik, elég érettek hozzá, fiatalok, meggondolatlanok, türelmetlenek.
Én nem ismerem annyira a filmet, de amit néztem, abból az jön le, hogy nem sok mindent csinálnak...
A Szex és New York pont nem jó példa.
Mert könnyebb eltartottnak lenni mint tenni ellene. Semmi munka, él mint hal a vízben hát nem egyszerû?

Ha egy ember tudja, hogy jól néz ki, okos, stb. akkor már miért mondják rá rögtön a többiek, hogy beképzelt? Miért divat önbizalomhiányosnak lenni?

Már nem egyszer megkaptam ezt. Tudom, hogy okos vagyok, mert a suliban a fontos tárgyakból simán megvan az 5ös heti pár óra tanulással. Tudom, hogy jól nézek ki, mert bejövök a csajoknak, azt szedek fel, akit akarok. A sporteredményeim is jók, országos versenyeken is jó helyezéseink vannak. Anyagilag is elég jól áll a családom. Szóval szerintem nem túlzok, ha azt mondom, hogy benne vagyok az emberiségnek kb. a legjobb 1%ában, és sokkal többre fogom vinni, mint a legtöbb ember. Mégis kevés haverom van. Mondjuk ez nem akkora baj, mert a legtöbb ember olyan primitív vagy okádékul néz ki, hogy azokkal nem is akarok haverkodni. De az már zavar, hogy egy csomóan azt hiszik, hogy beképzelt vagyok, egy csomószor megkaptam már, hogy hogy el vagyok telve magammal, meg mennyire sokat hiszek magamról, és hogy vegyek vissza. De ez miért akkora baj? Hogy van egy normális önértékelésem? Ma kajak az a divat, hogy mindenki önbizalomhiányos meg sajnáltatja magát, azokat bezzeg állandóan vigasztalgatják az emberek. Pedig csak egy lúzerek, akik soha nem fognak elérni semmit. Aki meg normálisan látja magát, az már „beképzelt”. Miért? Miért baj az, hogy nem otthon sírok, hogy milyen szar vagyok, ha tudom, hogy nem vagyok az? Komolyan nem értem. A szüleim is állandóan ahelyett, hogy elismernék az eredményeimet, mindig azzal jönnek, hogy „vegyek vissza magamból”. De minek? 16/F

Legjobb válasz: Ha tudja magáról vki az egy dolog, de ha hangoztatja is akkor beképzelt. Szóval beképzelt vagy, ne próbáld meg kimagyarázni.

Ha tudja magáról vki az egy dolog, de ha hangoztatja is akkor beképzelt. Szóval beképzelt vagy, ne próbáld meg kimagyarázni.
Te egy [email protected] vagy:D Ha azt hiszed, hogy mindent tudsz, akkor lehet, hogy nem ismered annyira a körülötted lévõ világot, hogy tudd, hogy mennyi mindent nem tudsz. Ha nincs pénzed, már nem is lehetsz benne az emberiség legjobb 1%-ában? Nekem nlad többet ér egy nagymama, aki azért jár el dolgozni, és van 3 munkahelye, hogy az unokája egyetemre mehessen, te hozzá képest egy senki vagy. Lehet, hogy ronda vagy, és a sunák csak a szüleid pénzéért szeretnek? Arra nem lehetsz nagyon büszke, sõt, ki tudja, hogy a szüleid nem abból gazdagodtak-e meg, hogy törvényeket szegtek, kihasználtak másokat? Senki vagy, és az is maradsz.
Hát most ez nem fog neked tetszeni, de az, ahogyan írtál magadról elég öntelt jellemre vall. Az oké, hogy valaki tudja magáról, hogy értelmes, okos, jól néz ki, de az intelligenciához kell egy bizonyos fokú szerénység is. Ha érted, mire gondolok! Mert az okos ember nem hangoztatja ezt lépten-nyomom, mert tudja magáról és nincs szüksége folytonos megerõsítésre. Abban igazad lehet, hogy mostanában divat önbizalom-hiányosnak lenni, de ha azt szeretnéd, hogy legyenek barátaid és ne tartsanak beképzeltnek, akkor legyél szerény és kedves, segítõkész a többiekkel!
"pedig csak egy luzerek", amig a szam/szemely/nevelo azonositasa nem megy a mondatban, te sem vagy tokeletes. jo dolog az onbizalom, addig amig helyes. ha tulzasba viszed, akkor van belole baj. kepzeld, aki okos, annak nem kell heti tobb orat tanulni... en sem tanultam tobb orat, amit oran hallottam abbol eltem 4 evig gimnaziumban, 4, 5 folotti atlaggal, megsem vagyok okos, csupan jo a memoriam. de, tudod nincs is annal idegesitobb, mintha valaki tulbecsuli magat. nem, draga, nem vagy kiveteles ember... jo neked, konnyebben tanulhatsz, tobbre viheted esetleg, amit becsulj meg jol. de ez nem kulonboztet meg teged senki mastol.
Le fogsz értékelni, de: -attól h a gimi elején jók az eredményeid, nem vagy okos. gimiben lazán voltam kitûnõ kb. tanulás nélkül, egyetemen meg szívok... Ja, az az érettségeim is 90 fölöttiek lettek, szintén nuku tanulással. -az h gazdagok vagytok, az nagyon nem a te dicsõséged, hanem inkább a szüleidé (vagy õk is csak szerencsések...) Emberiség legjobb 1%... anyám. Csináltál már bármi olyat ami másnak is jó, nem csak neked? Inkább a legönteltebb 1%ban vagy benne. Mondjuk annyiban igazad van, h kell az egészséges önbizalom, de ez kicsit túlzás ;)
Amúgy meg kit érdekel, hogy több "lehetõséged " van egy csórónál? Az olyan embereknek, akiknek nem anyuci tolja a segge alá a pénzt, meg kell dolgozniuk érte, így sokkal többet is ér. Mindenki többre tartja azt, aki egyetemista létére eltartja magát, mint azt, akinek a szülei kifizetnek mindent. És az is többet ér, ha az eszeddel nyersz külföldi ösztöndíjat, mint az, ha anyuci/apuci befizetnek egy puccos suliba külföldre... Egyébként te mi alapján mondod, hogy valaki okádékul néz ki? Lehet, hogy sok ember legszívesebben rád is ezt mondaná (fõleg az itt válaszolgatók, azt hiszem:D)
Hát, szerintem ha ennyien mondják, hogy bunkó/öntelt vagy, akkor abban lehet valami, d nem hiszem hogy csak ilyen sírós-önsajnálós embereket ismersz. De jó, hogy van önbizalmad, és ha nem hagyod abba a tanulást azért mert a szüleidnek dõl a lé, akkor jó úton jársz! :-) Miért nincs annyi barátod? nem azt írtad hogy azért mert az ilyenekkel nem akarsz haverkodni, hanem úgy írtad, hogy ez ezért nem baj. Nem lehet hogy kicsit több empátiát kellene gyakorolnod? :) AndRush
A kérdező hozzászólása: "Az elet nem ilyen es nem leszel boldog, ha van 100 milliod, de egyedul eled le az eletedet vagy elvalik toled 3 no. Mert hogy ezzel a termeszettel, ami neked van, nem lehet egyutt elni vagy csak rabszolgakent..." ??? Ezt nem értem, miért válnának el tõlem? :O Nálam úgyse találnak jobbat.
A kérdező hozzászólása: „1. Itt senki sem mondta, hogy "buta" emberekkel kezdj el barátkozni. Vagy ha mindenki buta...” Nem azt mondom, hogy mindenki buta! De akik körülöttem vannak, osztálytársak stb. azok butábbak! Nézd meg ezt: http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:IQ_curve.png 138 az IQm. Nézd meg, hányan vannak 138 fölött, és hányan alatta, és utána mondd, hogy nincs igazam! Laborba vagy ismerõsök vittek be, vagy rendezvényeken láttam. „Ha valaki azt mondja neked, hogy "Kázmér jobb ember, mint Tihamér", te mit gondolsz, miben jobb Kázmér?” Hát mondjuk vannak céljai, tehetséges valamiben, okos, odafigyel a külsejére, sportol rendszeresen (nem feltétlenül versenyszerûen, de az ember szervezete úgy van összerakva, hogy sokat kell mozognia!), és van akaratereje meg meg tud küzdeni a céljaiért. Kb. mondjuk ez.
Jól mondja a 23:57-es. Mondok neked még egy példát, hátha hasznodra lesz: Ha valaki azt mondja neked, hogy "Kázmér jobb ember, mint Tihamér", te mit gondolsz, miben jobb Kázmér? (Egyiküket se ismered, se nem láttad.) Ha erre válaszolsz, akkor majd én is leírom, hogy én mit válaszolnék erre. (Amúgy nincs jó és rossz válasz, írhatsz bármit, amit komolyan gondolsz.)
Miert nem hiszel senkinek. Sokan mondjak korulotted, hogy el vagy szallva magadtol. OK, nem hiszel nekik, de a szuleidnek es az itteni - mar sokat elert - embereknek mi oka lenne teged lehuzni? Eleve azzal a gondolkodassal is baj van, hogyha valaki lentrol kezdi, nem lehet jobb ember, mint akinek sok penze van...rengeteg szegeny ember lett milliomos, sot ok alt. szegeny csaladbol szarmaztak. A masik meg az, hogy mit ertesz azon, hogy jobb ember? Hisz attol, hogy lehet, hogy nem lesz annyi penze, meg lehet sikeresebb a munkajaban, a csaladi eleteben, lehet emberileg sokkal tobb, humanusabb. Te mindent a munkaban, teljesitmenyben centire mersz es semmi mas nem szamit csak a kulso es a munka. Az elet nem ilyen es nem leszel boldog, ha van 100 milliod, de egyedul eled le az eletedet vagy elvalik toled 3 no. Mert hogy ezzel a termeszettel, ami neked van, nem lehet egyutt elni vagy csak rabszolgakent...
Hû, a 22:17-es hozzászólásod valamiért elkerülte a figyelmemet. Lenne pár észrevételem: 1. Itt senki sem mondta, hogy "buta" emberekkel kezdj el barátkozni. Vagy ha mindenki buta, akitõl te okosabb vagy, abból bizony az a szomorú tény következik, hogy te is bizony a "normális" alsó határán vagy (de lehet, hogy már bele is estél a "buta" tartományba), de akkor meg miért tartod magad okosnak? Bár, a buta ember nem tudja magáról, hogy buta, így a kép összeáll... 2. Viccet félretéve, sokat javíthatnál a megítéléseden, ha a "csóró" kifejezést örökre mellõznéd a szótáradból. Én nem is tudom, hogy mikor hallottam ezt a kifejezést utoljára, de hidd el, hogy még a gazdag emberek sem szokták használni. Csak a bunkók. A nagyon bunkók... 3. Hidd el, hogy akinek a tehén volt a radiátor a szobájában, az is képes ledoktorálni... Az utolsó hozzászólásodhoz: Még mindig nem mondtad, hogy hogyan keveredtél egy laborba (én arra tippeltem volna, hogy apukád/anyukád vitt be, válaszodat olvasva nem valószínû). Csak azt ne mondd, hogy a "Kutatók éjszakáján" mentél be, mert akkor felkötöm magam... Valószínû, hogy több tapasztalatod van, mint egy átlag 16 évesnek, de akkor sem kellene általános véleményt nyilvánítanod, úgy, hogy ezt a "tapasztalatot" használod alátámasztásul. Hogy érthetõbb legyek: ez olyan, mintha valaki életében 1x elmenne egy komolyzenei koncertre, és utána már a bécsi klasszicizmus szakértõjének adná ki magát, és az összes fórumon szidná Haydnt vagy Mozartot... Nagyon kártékony magatartás, fõleg magadra nézve! Abba már nem is kötök bele, hogy nem illik elõre inni a medve bõrére, pláne ha még csak fényképrõl láttál medvét (remélem érted, hogy mire célzok). Én 16 évesen szintén országos 2. helyezett voltam. Biológiából. Szerintem az egyetemen senki sem tudja... Neked is csak azért írom le, hogy hidd el, nem irigységbõl beszélek. Én még annak idején a gólyatáborban VICCBÕL(!) "lebüfészakoztam" egy fogász hallgatót, hát amilyen kioktatást kaptam, a felsõbb évesektõl arra még most is emlékszem. Akkor jöttem rá, hogy én ott gólyaként egy senki vagyok, mert még rohadtul semmit nem tettem le az asztalra. És teljesen igazuk volt. Gondolom, azt nem kell mondani, hogy bocsánatot kértem. Éppen ezért döbbentem le, amikor több egyetemi professzorról mondtál úgy véleményt, hogy érettségid sincs. Akár mennyire is úgy érzed, hogy te leszel a világ ura, a jelenlegi helyzetedben nem vagy más, mint egy 16 éves fiú, aki jól tanul és sportol. És pont. Szintén egy hasonlat, hogy jobban átérezd azt, amit csinálsz: ennyi erõvel egy óvodás téged is elküldhetne zabot hegyezni, mert õ már 1 évesen ki tudta törölni a fenekét, te pedig csak 2 évesen lettél szobatiszta. És aki már 1 évesen ki tudja törölni, azt semmi sem állíthatja meg (gondolja az óvodás). Nem a törekvéseddel van a gond. Hanem azzal, ahogy más emberekhez hozzáállsz. Tanulj alázatot. Amúgy hidd el, hogy egy komolyabb egyetemen 2 év alatt "megtörnek", szóval nem aggódom a távolabbi jövõdért, de a közel jövõben készülj fel pár "meglepetésre", és majd tanulj belõlük, különben szenvedni fogsz.
A kérdező hozzászólása: Én vagyok a hülye, hogy néha adok mások véleményére, pedig amúgy nem szokásom, de ennyit se kéne. Tudom magamról, amit tudok, és kész.
A kérdező hozzászólása: Áh mindegy
Ahhoz, hogy egy nagy cég vezetõje legyél, sokkal inkább EQ kell, mint IQ. Kapcsolatok kialakítása, hogyan legyél megbízható, szimpatikus, így lehet elérni, hogy üzleteket kössenek veled. Ha egy laborban akarsz egyedül dolgozni a kémcsövek felé görnyedve, akkor oda elég persze csak az IQ is, de az életbe nem leszel ismert. Vajon az emberek hány biológust, kémikust, genetikust tudnak felsorolni? Pedig nagyon sokat fedeztek fel nagy dolgokat. Ezen a területen az átlagember számára sose leszel híres, max. ha felfedezed a rák ellenszerét vagy ilyesmi, de azért ahhoz kicsit több kell, mint egy 138as IQ.
Lol, elõzõ, ez ott van:DD De igazad van, minden csak nézõpont kérdése:)
Neked az õszinteségünk fáj, nem más!Azt akarod, hogy mindenki dícsérjen, mert te nem vagy "csóró", nem vagy buta, sõt genetikusnak készülsz.Ezt szerintem úgy tudnád elérni, ha nem néznél le senkit, és csendben váltanád meg a világot.Amúgy ezt a világot te nem tudod egyedül megváltani, tehát nem tudsz annyit, mint a tudósok, vagy a tanáraid, vagy a szüleid!Van egy tanárom, aki leállamvizsgázott, mindenki tiszteli, nagyon inteligens és kedves..na õ az, aki nagyképû lehetne arra, amit elért!
"Amúgy te is tudod, hogy nem ilyen célokra gondoltam, nem ilyen tehetségekre, meg nem ilyen külsõségekre." Igen, de gondoltam hátha levonsz valami következtetést. Nem így lett. Van célja valakinek. oké. Ettõl nem lesz jobb ember. Attól függ mi a célja. Okos. Ettõl nem lesz jobb ember. Attól függ mire használja az eszét. Elszánt, stb, ez is tettektõl függ és szándéktól. De mindegy. "Ahogy már írtam is sokszor, tényleg örülnék, ha valaki végre dicsérne a szidás helyett azért, amiket elértem" Én nem szidtalak, de ha ettõl megnyugodsz, gratulálok az eddig elértekhez, csak így tovább, kivéve hogy szerényebb leszel:)
„Az utolsó mondatod ("Nálam úgysem találnak jobbat") már megint elég provokatívra és irritálóra sikeredett...” Bocsi, de nekem ez sose esik le, hogy az ilyenek miért provokatívak vagy irritálóak mikor ez az igaz :D" De pont, hogy nem igaz! Találhat nálad jobbat, mert mi is van neked? Jóképû vagy (állítólag) és sok a pénzed, ez így oké is kezdésnek. De ha közbe ilyen a stílusod, akkor nem ér meg annyit a csajnak a jó külsõ és a pénz, hogy hosszútávon veled maradjon. Úgy értem, hogy simán választhat egy kevésbé jóképûbb és kevésbé gazdag srácot, aki nem mondja neki (akár nyíltan, akár burkoltan), hogy örülj neki, hogy ilyen szuper pasit találtad magadnak, vedd megtiszteltetésnek, hogy velem járhatsz!
Mar hogyne talalhatnanak jobbat. Engem nokent abszolut nem erdekel, hogy kinek mennyi penze van. Ha meg olyan a stilusa, mint neked, labdaba sem rug akkor sem, ha milliomos es Brad Pitt kinezetu. Miert? Mert az ilyen stilusu emberrel nem lehet elni. Aki meg csak a penzedert szeret, kisemmiz, elvalik, szoval mindenkepp egyedul maradsz, ha nem tudsz masokat ertekelni. Milyen feleseg turne el, hogy o valami szazadrangu rabszolga legyen, akinel a ferj mindig csak jobb lehet? Hat semmilyen!
A kérdező hozzászólása: Igazából azért is írtam ki a kérdést, mert tudom, hogy ritka értékes ember vagyok, de mégsem érzem jól magam a bõrömben. Mások meg, sokkal trágyább emberek körülöttem jól érzik magukat. Mert õket elismerik, engem meg nem. És ez engem rohadtul zavar. De ha ez kell hozzá, akkor megpróbálhatom... Csak nem akarom feladni az álmaimat, mert TUDOM, hogy egyszer valami nagy dolgot fogok csinálni, és ezt nem akarom [email protected] semmi áron :S
Van egy logikai láncolata a dolognak azért: 1.) Elõször próbáld meg rendezni a viszonyod a szüleiddel, mondd el nekik, hogy zavar, hogy nem ismernek el eléggé és beszéljétek meg a dolgot. Ez nagyon fontos, mert az egész problémának ez az alapja. 2.) Utána mivel már el fognak téged ismerni, nem leszel irigy a többiek felé, akik szerinted rosszabb képességûek, mégis kvázi boldogabbak. És akkor eljön az a csodás pillanat, hogy nem fogod õket letrágyázni, magadat meg valahova a csillagokba emelni. 138-as IQ-val azért ilyen dolgokat lehetne tudni:) . Most képzeld el, hogy (focis példával élve) Messi elkezdni mesélni az interjúban, hogy a Mallorcában játszó xy mekkora trágya, az evertonos xyz mekkora trágya, én meg mekkora istenkirály vagyok! Valószínûtlen nem? Ilyet épp eszû ember nem mond (még Cristiano Ronaldo vagy Mourinho sem), és el is ismerik õket. 3.) Miután már nem nézed le a többieket ilyen mélységesen, tiszta szívbõl, érdekek nélkül tudsz nekik segíteni, megkedvelnek, barátkoztak és minden happy lesz. Az nem fog menni, hogy trágyának, utolsó lúzernek tartod õket, de odamész a saját érdekedben segíteni. Nagyon átlátszó lesz, és nem fogadják szívesen (max. a pénzedet pár gyökér). Próbáld meg magát a pszichológiai folyamatot (a problémádat) egészben látni!
A kérdező hozzászólása: A szüleimmel tök esélytelen az egész, mert kibаszott 5 percük nincs rám :S Meg már rohadt sokszor mondtam nekik, hogy miért nem dicsérnek meg soha semmiért, erre mindig azt mondták, hogy mert már így is el vagyok szállva magamtól, meg egyébként is magamnak csinálom a dolgokat nem nekik, és ne várjam el, hogy õk bálványozzanak. Egyáltalán nem értenek meg, nem is akarnak :/
Értelek. "Meg már rohadt sokszor mondtam nekik, hogy miért nem dicsérnek meg soha semmiért, erre mindig azt mondták, hogy mert már így is el vagyok szállva magamtól." Tényleg sajnállak, nem lehet könnyû neked. Nagyon sokan azt hiszik, hogy ha jó külsejük, sok eszük és sok pénzük lenne, akkor milyen szuper boldogok lennének. Itt a példa, hogy nem. Van, amit pénzért nem lehet megvásárolni. A szüleidnek pedig rossz a hozzáállásuk, de nagyon. A gyereknevelés nem egészen az, amit csinálnak. A gyereket mindig SAJÁT MAGÁHOZ MÉRTEN kell dicsérni, mert az a reális. Hiszen az a gyerek nyilván nem érdemel dicséretet, aki eddig ötösöket szerzett, most meg kap egy négyest, akinek viszont eddig egyesei és kettesei voltak, azt pedig nagyon is dicséret illeti egy hármasért. Dicséretre (pozitív megerõsítés) pedig nagyon nagy szükség van, mert különben rossz irányba mennek el a dolog. Alapvetõen két irány lehet ilyenkor: -A frusztrációt magunk ellen fordítjuk: Önbizalomhiányos gyerek, meg se mer szólalni, tipikus lúzer, anyámasszony katonája. -A frusztrációt mások ellen fordítjuk: Én vagyok a császár, a többiek meg trágyák kb. Ide viszont az is kell, hogy legyen valamire büszkének lennünk (külsõ, ész, sport, pénz stb.), de ha nincs, akkor meg a többieket hülyeségekkel oltjuk le (pl. aki ad magára az homár; aki hétvégén bulizik, abból lecsúszott alkoholista lesz stb.), és mi vagyunk a NORMÁLISAK. Ugye látszik, hogy mindkét irány szívás! A másodikkal többet érhetsz el az életben, de mindenki utálni fog! Nagyon nagyon sokan tévhitben élnek a nárcizmussal (túlzott önbecsülés, mások lenézése) kapcsolatban. Nemrég olvastam ezzel kapcsolatban egy érdekes külföldi cikket. Azt a sztereotípia, hogy azok lesznek a legnagyképûbb, legelkényeztetebb emberek (pl. Paris Hiton), akik mindent megkaptak és mindenük megvolt, megvan. CSak ugye itt jön a csavar, hogy szegény lányra, az ég világon senki nem figyelt (max. a bébiszitter), a szülei lesz*rták, és úgy tudta felhívni magára a figyelmet, hogy folyton részegre bulizta magát, fûvel-fával összejött, drogozott stb. Tehát hatalmas baromság az, ha azért nem dicsérek valakit, mert nagyon el van szállva magától. Pont azért van elszállva magától, mert nem kapja meg a megerõsítéseket, nem bízik magában, és ezért egy hatalmas külsõ egóval próbál meggyõzni mindenkit (beleértve saját magát is) arról, hogy õ egy szuper ember. Az igazán tehetséges és sikeres embereknek (pl. fociban Messi) nem kell folyton folyvást hangoztatniuk, hogy õk mekkora zsenik, mert az emberek tudják róluk és õk is magukról. Nem kell folyton bizonygatni maguknak, hogy õk mekkora király emberek. Bocs, ez hosszú lett:) .
A kérdező hozzászólása: Ugyanazt kapom tõletek is, mint a szüleimtõl, vagy bárki mástól, kösz, de ezt már hallottam eleget. És már írtam, hogy rohadtul zavar, hogy senkinek nincs egy jó szava sem, vagy ha van is, akkor is mellette húsz perc szar. Elegem van ebbõl nem érdekel, nem igaz, hogy van egy ember akinek van akaratereje meg képességei meg céljai és mindenki csak lehúzná mert féltékenyek.
Az a baj h a jóságot nem pénzben mérjük. lehet, hogy szegényebb lesz, de attól bõven lehet okosabb, empatikusabb, stb.
A kérdező hozzászólása: De igen, megértettem! És néhány dologban igazatok is van! Szerintem inkább ti nem értetek engem.
A kérdező hozzászólása: És el is gondolkoztam rajta, nem csak megértettem.
Meg tudod, van az a mondas, hogy aki azt hiszi, hogy korulotte mindenki hulye, ott azzal a szemellyel van a gond. Ha sokan, sot mindenki mondja, hogy el vagy szallva magadtol, igazuk van. Az irasod is ezt tokeletesen tukrozi. Gyakorolj egy kis alazatot, ereszkedj le a fellegekbol es akkor majd masok nem fognak bunko idiotanak nezni. Mert elarulom, hogyha az ember olyan beallitottsagu szemellyel talalkozik, mint te, akkor ezt gondolja. Nem azt, hogy okos vagy jokepu, hanem, hogy egy kobunko, bekepzelt majom, es a tobbi tulajdonsaga mar akkor mellekes, mert rohadtul nem akarsz ilyen ember kozeleben lenni.
A kérdező hozzászólása: Jó, de én nem akarom hülyébbnek mutatni magam, mint amilyen vagyok, hogy elfogadjanak :S De mindegy, hagyjuk tényleg, nem értetek engem, csak hülyének néztek, meg megy a fikázás.
Én értelek téged. 16-17 évesen én is azt hittem, hogy megváltom a világot. Ez minden kamaszban benne van, csak van, akiben jobban felszínre tör. Az egyetemen még gólyaként is azt hittem, hogy igen, most még közelebb vagyok a "világmegváltáshoz". Csak ahogy "konkrétan" belekezdtem a dologba (értsd: többet megtudtam a problémáról; és láttam, hogy a való életben hogy néz ki a kutatás, és tõlem hány ezerszer okosabbak és hozzáértõbbek vannak ott, és még így sem sikerül minden kísérlet elsõre), akkor jöttem rá, hogy nem is olyan könnyû ez a "világmegváltósdi". Sõt, az 1000%, hogy egy embernek lehetetlen, mert kõ kemény csapatmunka kell hozzá. Amúgy azt tudod, hogy miben akarsz maradandót alkotni? (Államférfi; kutató, aki feltalálja a ... gyógymódját; gazdag mecénás, aki a mûvészeket pártfogolja stb).
És még egy fontos dolog. Barátok nélkül az életben nem lehet sokra jutni. Elõre sose tudhatod, hogy mikor jön jól valakinek a segítsége. Lehet, hogy az egyik barátod által olyan embert ismerhetsz meg, aki még "hasznos lehet" akár a távoli jövõben. Én sem gondoltam volna, hogy akivel 5 éve még egy fesztiválon "haverkodtam" össze közös ismerõsök révén, annak az elõadásán fogok most ülni és egy olyan témából ad elõ, amirõl akkor még nem is tudtam, hogy létezik...
A kérdező hozzászólása: Genetikus akarok lenni.
A kérdező hozzászólása: Amúgy meg én is tudom, milyen a való életben egy kutatás, de azt is tudom, hogy milyenek a mai magyar "tudósok". Tényleg van pár zseni köztük, azokat tisztelem is, de a nagy többség csak a kommunizmusból visszamaradt öregek, akik egyébként egyáltalán nem is okosak. Õket simán le tudnám körözni. Max. a gyakorlatuk több, de még az se biztos.
Melyik genetika intézetben/tanszéken voltál? (Ha ott ahol én, akkor ebben kivételesen igazat adok neked :P)
Öreg korodra majd elmondhatod magadról: "Fú, de jó vagyok!Vettem magamnak 50 zsák márkás ruhát, lett egy halom pénzem, genetikus lettem, szuper csávó vagyok!Volt 100 feleségem, de mind elvált tõlem, mert mindegyik hülye és borzasztó primitív volt.Én voltam mindig a legokosabb, a legügyesebb ember a földön!Ó Istenem, én vagyok a király!" *...:D jajj:D...*Nem kívánom neked ezt.Nagyon nem.:S sanyarú sors ám egyedül lenni. Kérdezhetek vmit amúgy.. Ha te mindenkit hülyének tartassz(még minket is, idegeneket), akkor te kit szeretsz, kit becsülsz, és kit tisztelsz? Anyádat meg apádat kéne..azok osztják neked a lóvét, meg azok mondják meg neked a tutit, hogy változtass, mert így nagyot fogsz koppanni..tényleg egyedül akarsz maradni életed végéig?
A kérdező hozzászólása: ELTE. De egyébként nem csak a genetikusokra értettem, hanem úgy általában... az ÁNTSZ is pl. egy vicc, én egy helyen annyi szovjet gépet még nem láttam, pedig voltam Oroszországban, nem is kevés ideig. Jó tényleg van néhány okos ember a tudósok között, de ennyi. Mondom: tisztelem, aki megérdemli, csak ilyenek nagyon-nagyon kevesen vannak. Mert hiába okos valaki, ha közben annyit nem ad magára, hogy ne nézzen ki úgy, mint egy csöves, vagy hiába néz ki jól, ha nincs pénze, stb. De ha ezt mindet meg tudja csinálni, és mindent el tud érni az életben, amit akar, akkor miért ne tisztelném? Szeretni... hát, senkit, de nem is vagyok körülvéve olyan szeretnivaló emberekkel :P Amúgy meg nem hiszem, hogy egyedül maradok, attól, hogy magasak az igényeim a csajok terén is, miért maradnék egyedül?
A kérdező hozzászólása: Most hosszútávú kapcsolatra értettem a magas igényeket, mert hosszútávú kapcsolatom még nem volt :( Rövidtávra tökmindegy csak jól nézzen ki :P
A kérdező hozzászólása: Bakker én se azt mondom, hogy az a hülye, aki nem tud egy kis dolgot. Én se tudhatok mindent (pedig szeretnék! :D) De azt azért lehet látni ki buta :S És hát tudom az is hadd éljen, de azért hadd ne nézzek már fel rá! Meg hadd ne haverkodjak vele. Amúgy meg tudom, hogy ki lehet törni a csóró környezetbõl is, de bakker akkor is aki gazdagabb családba születik alapból több lehetõség van nyitva elõtte. És emiatt jobb ember lesz, mint aki lentrõl kezdi.
"Mert hiába okos valaki, ha közben annyit nem ad magára, hogy ne nézzen ki úgy, mint egy csöves, vagy hiába néz ki jól, ha nincs pénze, stb." A legtobb ember meg ugy gondolkodik, hogy hiaba okos valaki, ha egy bekepzelt frater, bunko es ontelt. Szoval megertheted a tobbi embert is, mert a tobbi embernek meg ilyen a velemenye. Nem ertelek...ez attol, hogy valakinek nincs penze, miert rosszabb ember? Nincs annyi lehetosege indulasnak, de megteremtheti maga szamara kemeny munkaval. Lehetsz genetikus, de ettol meg taho maradsz, ha igy folytatod, es lehet, hogy a jo csajok a penzedert valameddig leallnak veled, de egy komoly kapcsolatod sem lesz. Magyarul nem tudsz teljes eletet elni. Semmivel sem vagy jobb masnal.
Én nem az ELTÉ-n voltam, így nem tudok arról nyilatkozni. (Amúgy az orvosi egyetemeken általában "erõsebb" a genetika, csodálkozom, hogy miért nem olyan helyre látogattál). Amúgy milyen projecten dolgoztál és mennyi ideig, hogy ilyen közelrõl megtapasztalhattad kutatás világát? Hány egyetemi professzort láttál, hogy ilyen határozott véleményt tudsz az egész magyar "tudós társadalomról" alkotni, mindössze 16 évesen? A mi egyetemünkön a "szocializmusból visszamaradt" professzorok jó része legalább 5-10 évet dolgozott nyugaton, fõleg a "nagy vízen" túl, és számos fiatalabb oktató/kutató is van, nemcsak az "öregek". És még senki sem nézett úgy ki mint egy hajléktalan... Arról nem is szólva, hogy egy egyetemen belül is hatalmas különbségek vannak az egyes laborok és kutatócsoportok között (mindenhol vannak erõsségek és elhanyagolt területek). Nálunk is vannak olyan intézetek, melyek jó része szocialista eszközökkel dolgozik (bár újabb mûszerek ott is akadnak), míg más helyeken high-tech laborok vannak, olyan felszereltséggel, mely nemzetközi szinten sem "átlagos"... Szerinted, ha valaki a kb. 100 laborból csak 1-et látogat meg, tud véleményt alkotni az egész egyetemrõl? Amúgy ha a világot akarod megváltani, akkor azt sejthetnéd, hogy azt nem Magyarországról lehet megtenni, de ne is "égesd" magad a magyar egyetemeken szerintem. De egy szívességet majd tegyél meg nekem: NE MONDD EL, HOGY HONNAN JÖTTÉL! Komolyan, nekem égne az arcom, ha egy ilyen ember "képviselné" bárhol a hazámat... Azért a 21:40-es hozzászólásodnak az elejét, ha akár már egyetemistaként is elsütöd, akkor 110%, hogy kiutáltatod magad, pláne, ha felsõbb évesek is hallják. Azért hogy valaki megkapja a professzori kinevezését, milliószor többet tett le az asztalra, mint te eddig (sõt, lehet, hogy egó ide-oda, de te sosem fogod megkapni). Ilyen kijelentést nyilvánosan még akkor is neccesen enged meg magának az ember, ha már az MTA doktorává avatták... Vagy te szándékosan provokálod az embereket?
Már ne is haragudj, de ez egy marha nagy baromság, hogy akinek több pénze van, abból jobb ember lesz, mert több lehetõsége van. Abból lesz "jobb" ember, aki törekszik! A pénzesek nagy részébõl pedig csak nagyképû bunkó lesz jó autóval, nagy házzal a segge alatt, saját vállalkozással, meg hetente másik ronda lotyóval. Tudod, mert megteheti, hogy nem csinál semmit, és fel is vág rá. 16 évesen még kb semmit sem tudsz a társadalomról, ne ítélkezz már, légyszives!!!
Ennyi komment utan sem ertetted meg azt a sok hasznos dolgot, amit ide leirtak. De nem csoda, hisz ez neked nem is volt celod. Csak fenyezni akartad magad. Ugyan mi az a nagy vilagmegvaloto dolog, amit el akarsz erni? Egyedul nem fog menni. Tudom, ujat mondok neked ezzel: a tarsadalomban mindenkire szukseg van a matek tanartol az utcaseproig, mindenkire es senki sem alsobbrendu, mert nem vezerigazgato. No de nem is papolok tovabb, mert latszik, hogy nem ertettel meg semmit abbol, amit ide leirtunk. Majd az elet megtanit a valosagban elni...
szerintem erre alkalmas lenne a swot elemzés: http://www.sikermarketing.hu/img/swot.gif * Gyengeségek: belsõ tényezõk: olyan dolgok, amik nem jól mûködnek, de lehet rá befolyás, hogy jobb legyen. * Erõsségek: belsõ tényezõk: pozitív dolgok, amik jól mûködnek és lehet rá befolyás, hogy még jobban mûködjenek. * Lehetõségek: külsõ tényezõk: olyan adottságok, amelyeket nem tudunk befolyásolni, de kedvezõek, és rájuk építve kihasználhatjuk az erõsségeinket. * Veszélyek: külsõ tényezõk: olyan korlátok, negatív tényezõk, amelyeket nem tudunk befolyásolni, és csökkentik a siker esélyeit, kockázatot is jelentenek.
Egyik hozzászólásod elejét olvasva még örültem, amiben beláttad, hogy azért valamennyire mégiscsak igazunk van.Dehát figyi, azt is írtad ebben a hozzászólásodban, hogy "ha a többiek is érnének valamit.." Szerintem egy ember értékét nem az határozza meg, hogy mit képzel magáról.:S Hanem az, hogy a valóságban mit tud!
A kérdező hozzászólása: Én csak annyit szerettem volna elérni, hogy hátha tudtok segíteni, hogy kicsit jól érezzem magam a bõrömben :( És tudom, hogy próbáltatok, de nekem az nem megy, amiket írtatok! Gyurcsány papát meg iszonyat magasról szarom le! Abban egyetértettünk, hogy fontos, hogy az ember megbízható legyen, õ meg minden, csak nem az!
A kérdező hozzászólása: Vagy mondjuk hadászati célra, ha a húsevõ baktériumot kicsit megmanipulálod, olyan "hadsereget" lehetne csinálni belõlük, amilyen még soha senkinek nem volt.
A porevõ baktérium nagyon szép és nemes cél. De nekem lenne egy keresztkérdésem: Azért akarod ezt kifejleszteni, hogy híres és elismert legyél (a többiek megbecsüljenek és tiszteljenek), vagy azért hogy az emberiségnek (aminek a 90%-a a Te szavaiddal élve "lúzerekbõl" áll) jobb legyen, kényelmesebb életük legyen?
A kérdező hozzászólása: Hát, elsõsorban azért, hogy elismerjenek, és hogy alkossak valami maradandót, és hogy húsz év múlva beírhassam ide, hogy "Na látjátok" :P:P Másodsorban azért, hogy az olyan embereknek, mint én, ne kelljen hülyeségekkel foglalkozni, és így sokkal többet tudnak törõdni a fontos dolgokkal. Hogy közben a többi emberhez is eljut-e a dolog, az nem érdekel, ha eljut, eljut, ha nem, nem.
A kérdező hozzászólása: Gondoltam, hogy nem bírod ki, hogy ne fikázd le. 1. Ezt csak példának mondtam. De mondjuk ha amire én odajutok, addigra megcsinálnak mindent, amit baktériumokkal meg lehet (ezt kétlem, de mondjuk), akkor az még jobb, mert akkor el lehet kezdeni többsejtûekkel foglalkozni, totál új állatfajokat létrehozni pl, amik sokkal jobban megfelelnek az emberek szükségleteinek. Ez még jobb, a baktériumok úgyse érdekelnek senkit, mert nem olyan látványosak. Mondjuk lehetne csinálni különbözõ oxigéntermelõ élõlényeket, amiket ha ledobnak más bolygókra, megváltoztatják annak az atmoszféráját vagy a talaját, és így elõkészítik a bolygót az emberek számára. 2. Haha, a haditechnológia pont az, ami sosem lehet elég telített, arra mindig van pénz, és arra emlékezik a legjobban az utókor. Ha azt hiszed, hogy a kormányok hátradõlnek, mert „ó, ne kutassunk tovább, minek, jó lesz nekünk az a kis szovjet himlõvírus is”, akkor hülyébb vagy, mint gondoltam. Egyébként meg a hidegháborús szovjet meg amerikai biofegyvereket nem véletlenül nem használták, mert iszonyat veszélyesek. Azokat ma is nagyon nagy hülyeség lenne bevetni, de ma már jár ott a géntechnológia, hogy olyanokat hozhatnak létre, amik csak a célterületen fejtik ki a hatásukat, és így gyakorlatilag arra, aki ledobja, veszélytelen.
oxigéntermelõ állatokat, amiket ledobnak más bolgyókra :D te beteg vagy :D:D
Szerintem aranyos:) . A kamaszok többségének voltak ilyen világmegváltó álmai. Nincs ezzel semmi gond. A gond a hatalmas nagyképûségével és mások abszolút lealacsonyításával van. Szerinted neked innen Magyarországról mennyi esélyed van elérni ezt? Valószínûleg pl. Amerikában kicsit jobban genetikai kutatóintézetek, illetve ezirányú egyetemek vannak. Nem könnyû innen eljutni egy szuperfejlett amerikai high-tech laborba, ahol reálisan esélyed van elérni valami ilyesmit. Nem elkedvteleníteni akarlak, csak hogy szállj le kicsit a fellegekbõl! Azt a 138as IQ-t Mensa teszten mérték neked? Azon, amikor ábrák vannak és a 6 vagy 9 lehetõség közül ki kell választani, hogy melyik kerül be a sorba? Az azért nem teljesen tükrözi az intelligenciát (az egyetlen elõnye, hogy mivel ábrák vannak, a világ minden országában fel lehet használni nyelvi korlátok nélkül). Az intelligencia nem csak a vizuális intelligenciából áll.
Nekem úgy tûnik, hogy lenézel más embereket. Van akit én is lenézel, de nem okok: pénz, tanultság, külsõ. Az igényesség, kedvesség többet ér. Egyébként igazad van, nem kell sajnáltatni magad, oldd meg a saját problémáid. Vannak vesztes és nyertes játszmák. Hogy ki melyiket játssza, az a saját dolga.
Kedves ma (05.06) 19:47-os (az elsõ :P) Szeretném kérdezni h ki is fedezte fel az antibiotikumokat? Mert mi úgy tanultuk h Flamming(azaz a laboránsa, de õ ugye ismeretlen) Aztán most nézem, szintén a füzetemben, hogy Erlich elõbb fedezett fel antibiotikumot, csak a penicillin miatt Flamming a híresebb. (meg az a petri csészés sztori is aranyos :) Akkor most Erlich volt a felfedezõ?
A kérdező hozzászólása: De komolyan, a genetika egy iszonyat jó terület, és még nagyon az elején járnak abban, amiket csinálni lehet vele. Szerintem az egyik legnagyobb jövõ elõtt álló tudományterület. Nem tudom miért kell lefikázni :/ Gondolkodtam másban de ez érdekel is meg nagy jövõje van, és még rengeteg minden van mit benne felfedezni. Ti mit csinálnátok akkor, ha nem ezt?
Isten ments, hogy vmelyik hülye showmûsorba fitogtasd magad!!Meglátnának a válaszadók(akik a képeidet is látták), és azonnal lekapcsolnák a tévét..vagy ha nem kapcsolnák le a tévét, szétkürtölnék a rokonságba, hogy jó mûsor lesz, egy 17 éves fiú égeti le magát azzal, hogy õ majd kimegy Oroszországba, és bemegy egy laborba és elõállít porevõ bacit xÐ jajjj...^^ tini álmok.Nekem is voltak.Csak én már 1 éve rájöttem, hogy hülyeségek ezek(akkor voltam 13 éves)..:P szóóval ideje, hogy rájöjj:porevõ bacit gyártani talán lehet, meg különbözõ bacikat, de ahhoz, hogy kijuthass Oroszországba, ahhoz elég sok pénz kell..hiába vannak ott rokonaid, lehet, hogy õk nem fizetnék ki azt a sok költséget, ami azzal jár, hogy ott vagy náluk meg hogy labóratóriumba járogass és ott kisérletezgess.Vagy lehet, hogy nem is válalnának téged ott örökre, hanem fél év múlva hazaküldenének, mert túl nagyképû voltál vagy felbolygattad az életüket.Mert ez is megeshet!Attól, hogy rokon, még nem feltétlenül kell elvárni tõlük azt, hogy ellássanak! Meghát hogyan jutnál te be egy orosz labóratóriumba??xÐ Inkább csináldd azt, mint Gyõzike!Látod, õ hülye..mégis elérte, hogy szerepelhessen a tévébe, ráadásul fõmûsoridõben.Ingyen adnak neki bútorokat, autókat..stb.És még pénzt is adnak neki az ostobaságért, mert van nézettsége a mûsornak.Sõt, õ neki még a külföldre utazás is elérhetõ bármikor, a tévések azt is megszervezik neki könnyedén, mert úgy legalább a magyarországi tévénézõk látják, hogy külföldön is tud Gyõzike ostobaságokat beszélni.Merthát ugye Gyõzike..xÐ Hát nemtom, hogy megvalósítható-e az ötleted..lehet, hogy 20 év múlva megvalósítható lesz..attól függ, hogy mennyi pénzed lesz akkor..vagy dolgozol-e egyáltalán?? Azért majd én visszanézek ide akkor is!Már ha lesz ez az oldal...xÐ
Találtam számodra egy izgalmas kutatási témát :P nem épp genetika, de ott még úgyse tartasz. Na a téma: Hogyan lehet megoldani, hogy egyszerre legalább 3 helyen legyek?
A kérdező hozzászólása: Ez könnyû: osztódj :P
Végig olvastam... De a kérdezõnek igaza van. Sok a lecsúszott, alkesz, hájas tokás ember itt is ahol lakom. De, én pl. falusi vagyok, és ha leérettségzem és nagyon jó lesz az érettségi, akkor ügyvéd leszek. 138 as IQ. Nem rossz... Gratulálok!
Már bocs de amiatt hogy a szüleid gazdagok, te nem vagy jobb senkinél, ezt jobb ha már most tudod.És ha büszke is vagy magadra, nem kell mindig hangoztatni, mert az már tényleg beképzeltség.
Ember! Eddig jutottam a kerdesben: benne vagyok az emberiseg 1%-aban... :) Hat, te bekepzelt vagy, nem egeszseges az onbizalmad! :DDD kesz.
A kérdező hozzászólása: Új élõlényeket akarok létrehozni amik az emberiséget szolgálják! Egy csomó mindent meg lehetne csinálni így és az embereknek sokkal több idejük lenne saját magukra ha a mindennapi hülye munkákat megcsinálja helyettük valaki más (most nem feltétlenül tízlábú sci-fi lényekre gondolok, de akár olyan is, hanem mondjuk egy olyan baktériumra, ami felzabálja a port. És soha többé nem kell takarítani. És mondjuk végtermékként abból valami hasznosat állítanak elõ, gyógyszert, vagy valamit. mint ahogy az inzulint csinálják. De ez csak egy példa.
Ja, bocs, az egy millióm volt szar. Hát nem tudom neked (bocs, a családodnak) mennyi pénze van, de szerintem Gyurcsány papa például simán kiröhögne.
Na idefigyelj, lehet hogy más rólad is azt gondolja, hogy mekkora hányadék vagy, mert nem jön be neki a stílusod pl. Másrészt pedig, hogy mondhatsz olyat, hogy ha meghalnának senkit se érdekelne??? Honnan veszed, hogy nem várja õket otthon szeretõ család, gyerekek, férj/feleség?! Te ezt így meg tudod mondani ránézésre? Lehet, hogy 10x annyi embernek hiányoznának mint pl. te...
A kérdező hozzászólása: Tökmindegy, a szeretõ családjuk is kb annyit ér, mint õk. Jó ne haljanak meg csak mondom, hogy ha meghalnának, akkor sem vesztenénk semmit.
És ha én okosabbnak és szebbnek tartom magam valakinél (mondjuk nálad:) akkor nyugodtan mondhatom, hogy halj meg, nm fogsz senkinek hiányozni, mert én jobb vagyok? ez szerinted normális?
A kérdező hozzászólása: Nem azt mondom, hogy haljon meg, csak mindenki olyan fontosnak érzi magát közben az emberek 99%a egyáltalán nem is az.
Nekem spec. te sem vagy fontos, és a világ sem lenne sz*rabb, ha nem lennél. Te valszeg ugyanezt gondolod rólam, mert nem ismersz. errõl ennyit.
"Nem azt mondom, hogy haljon meg, csak mindenki olyan fontosnak érzi magát közben az emberek 99%a egyáltalán nem is az." Ez már bennem is megfogalmazódott, egyetértek veled.(mondjuk nem a 99%a de a nagy többsége, én is ebbe tartozom, meg te is). Egyébként majd lenyugszol, igaz vagy sem de ilyen kijelentésekkel meg nem értett zseni maradsz..:)
A kérdező hozzászólása: én nem tartozom bele!!!
ó dehogynem:) majd rájössz:)
Örülök, hogy legalább megpróbáltad!Ez már egy pozitív dolog tõled, és legalább ezért már meglehetne téged dícsérni.De ide figyelj!Mi az, hogy más ember értéktelen, és hogyha meghalna, nem hiányozna senkinek??Te a szüleiden meg a rokonságodon kívül kinek hiányoznál, most mondd meg õszintén?És ha egy x ember meghalna, aki a te ismerõsöd, elfelejtenéd egy nap alatt, hogy meghalt, v. mi? Én már nem vagyok abban biztos, hogy tudnék mégegyszer szerelmes lenni egy fiúba.. ..:S ezek után, amiket itt leírtál.. ...lehet, hogy a többi is ezt képzeli magáról..mármint kivétel mindig akad, de nem biztos h. a kivételbe leszek szerelmes..d(-_-)b
A kérdező hozzászólása: „ó dehogynem:) majd rájössz:) ” Ó ezt már ezerszer hallottam, „jajj, majd meglátod, majd rájössz, hogy ez lesz meg az lesz”, jósolgatni mindenki nagyon tud, mégse történt soha semmi. „Te a szüleiden meg a rokonságodon kívül kinek hiányoznál, most mondd meg õszintén?” Einstein se hiányzott volna senkinek, ha meghal 16 évesen, mégis így utólag azért örülünk, hogy nem halt meg! Amúgy nyugi a legtöbb fiú nem elég intelligens ahhoz, hogy amit írok, megértse, vagy egyáltalán eszébe jusson.
16 évesen ne képzeld már olyan intelligensnek magad! Az iq nem minden, ezer dolog van a világon, amirõl fingod nincs. Ilyenek például az egészséges világszemlélet és érzelmek. Egyébként nekem most sem hiányzik Einstein...de mind1:D Bármibe le merném fogadni, hogy ha majd nagy genetikus leszel, akkor sem fogok semmit tudni arról, amit alkottál, és rohadtul nem fogsz hiányozni halálod után sem az emberiségnek (még a szakmabelieknek sem), maximum a családodnak (ha lesz sajátod). Tudod az ember nem a kollégáinak, tanítványainak hiányzik hosszútávon (ha nincs velük normális kapcsolata, neked pedig valszeg nem lesz), hanem a szeretteinek (ami neked szintén nem valószínû, hogy lesz, ilyen hozzáállással!), tudod: a feleségének/férjének, gyerekeinek, unokáinak, testvéreinek. Hát ha te ilyen leszel 50 éves korodban is, jó esélyed van rá, hogy ha találsz egyáltalán nõt, aki hozzádmegy, hamarosan faképnél hagy, nemhogy gyereket szüljön neked! Szerinted van ember aki azért képes szeretni, hogy milyen okos-ügyes vagy, és nem azért, mert törõdsz vele? Mert ha ezt hiszed nagyon nagyot tévedsz! lehetsz akármekkora agy, ha nem vagy képes normálisan viselkedni az emberekkel szemben.
A kérdező hozzászólása: Na jó tökmindegy elegem van, nem is tudom, hogy gondolhattam, hogy ilyen innen-onnan összeszedett senki emberek majd megértenek. Volt egy problémám, reméltem valaki hátha tud segíteni, de ehelyett csak oltogattok. Mindegy, úgyis megszoktam már, hogy csak magamra számíthatok az életben, mert mindenki hülyének néz, de majd meglátjátok, hogy egyszer mindannyian ismerni fogjátok a nevem! Tessék én is tudok jósolgatni és ez százszor biztosabb, mert tudom és kész. Amúgy nem akarom a rák ellenszerét felfedezni, meg semmi ellenszerét se, meg biotechnológiával se akarok foglalkozni, annál sokkal-sokkal nagyobb terveim vannak! De teljesen mindegy, úgyis hülyének vagyok nézve, de ha széllel szemben kell elérni a céljaimat, hát akkor úgy fogom! 61% a szar kis 1 milliód meg tartsd meg, szükséged lesz rá a szánalmas kis életedhez. Na én is léptem. Majd 10-20 év múlva jusson eszetekbe ez a kérdés, és majd meglátjuk, kinek lett igaza!
A kérdező hozzászólása: Rohadtul fel tudjátok húzni az agyam, pláne, hogy én tényleg megpróbáltam azt, amit írtatok, de nem ér semmit! Na mindegy.
Úgy legyen, de legalább írd le, hogy akkor mégis mit akarsz felfedezni, hogy tudjuk, hogy te voltál. (És komolyan érdekel).
Azért szerintem valamilyen szinten aranyos a kérdezõ hozzáállása:) . Olyan tipikus lázadó kamasz:D. Senkik, majd én megmutatom, megváltom a világot, és mindenki ismerni fogja a nevem:) . Ok, akkor sajnos meg kell tartanom az 1 milliómat, pedig ennél biztosabb fogadást sose fogok találni:(. Asszem hatalmas lelki válságba fogok kerülni, hogy a 138-as IQ-s istencsászár szarnak hívott. Már még ott tartok, hogy röhögök rajta:) . Ja, meg persze "irigy" vagyok nagyon, csak tudnám, mire.
Látom a témák itt aztán elmentek mindenfelé. Írd le még egyszer mit szeretnél tudni, miben segítsünk, mit várnál el? A sok komment után gondolom nem ugyanazt akarod kérdezni, mint az elején.
Aaaaaaah es vegigolvastam a valaszokat is, ez a faszi nem szazas.
A kérdező hozzászólása: Ha most feladom, akkor meg 70 éves koromban az fog az eszemben járni, hogy mire lehettem volna képes. Cserébe meg lesz pár idióta haverom, ennyi :S De amúgy nem értitek, ez, hogy valami nagy dolgot csinálok, nem egy lehetõség. TUDOM, 100% biztosra, hogy ha ráállok erre, akkor igenis képes lennék nagy dolgokat elérni. Teljesen biztos vagyok magamban. Ki más lenne képes rá, ha én nem?
A kérdező hozzászólása: Persze az nem az én dicsõségem, hogy gazdagok vagyunk, de attól még több lehetõség áll nyitva elõttem, mint a csórók elõtt, és emiatt jobb vagyok náluk. Ha tehetek róla, ha nem. Ja nem csináltam semmit eddig, ami az egész emberiségnek jó, de 16 évesen mit csinálnék? De az a célom =) Egyébként az zavar a legjobban, hogy nem ismer el senki, és ha már nem tudnak semmibe belekötni, akkor jön ez a "beképzelt vagy"-szöveg. Pedig csak irigykednek. Bezzeg akik azt hangoztatják, hogy õk milyen egy szar emberek, azokra sokkal jobban odafigyelnek meg elismerik õket :/
ja én is elemezném a buksid objektíven, de könyörtelenül :P
A kérdező hozzászólása: jobb* nem töltök fel semmit sehova, küldjetek mailt
"Ha egy ember tudja, hogy jól néz ki, okos, stb. akkor már miért mondják rá rögtön a többiek, hogy beképzelt?" Mert okot adsz rá:) Annyitól pl hogy belenéztél a tükörbe, vagy látták hogy 5ös lett a felmérõd, nem mondtak volna neked ilyet... Kicsit próbáld szerényebben fogalmazni a mondataid, akkor nem vágnak ilyeneket a fejedhez(legfeljebb viccbõl, vagy bunkóságból, de akkor sem annyiszor hogy kérdést írj ki miatta:) ).
A kérdező hozzászólása: "Egyébként már az is, hogy "azt szedsz föl akit akarsz". Hát nemtudom, nem hangzik úgy, mintha túlságosan szeretnéd is a barátnõid." Hát eddig nem voltak, csak rövidtávú kapcsolataim, de nem is voltam szerelmes. De elég igényes vagyok csajok terén is szóval gondolom kb. velem egy kategóriájú csajba leszek szerelmes. Vagy nem tudom, ez hogy mûködik XD
Toltam egy mailt, jöhet a kép....: DD (16:47es)
A kérdező hozzászólása: De akkor mit kellene csinálnom? Csinálni ugyanúgy a dolgaimat, és közben kussolni? Akkor még annyira se veszik észre, hogy értékes vagyok, mint most.
A kérdező hozzászólása: (válaszoltam mindegyik mailre)
A kérdező hozzászólása: Meg amúgy próbáltam én, hogy legyek empatikusabb meg ilyesmi de rohadtul nincs hozzá türelmem, meg úgy érzem, hogy a szarabb emberekhez nem is szabad közelíteni, mert csak lehúzzák magukhoz az embert :/
Dehogynem veszik majd eszre, hogy ertekes vagy, de csak akkor fog ez megtortenni, ha mas emberekben is meglatod az erteket, ugyanis az ott van. Minden emberben van jo. De megis mit varsz? Gloriat a feled fole csak azert, mert jol tanulsz? Ha masoktol varsz dicseretet, valojaban onbizalomhianyod van, amit probalsz leplezni. Senkinek sem mondjak azt, hogy "Jocokam, te vagy a legjobbkepu, legokosabb es legf.szabb gyerek az egesz univerzumban". Senkinek sem mondanak ilyet, mert ez epp az abszurd gondolkodasod resze. Nem mondjak, mert a tobbi ember latja, hogy jo vagy, de nem mindenben a legjobb. Mert olyan ember nincs, hogy mindenben jo. Megis mit varsz masoktol? Ajnarozzanak, mikozben te foldig tiprod oket emberi mivoltukban csak azert, mert lehet, hogy 1 ponttal tobbet kaptal a tori dogadra? Mit akarsz hallani toluk? Mert azt sosem fogod senkitol hallani, hogy te vagy a vilagon a legjobb. Ez egy abszurdum es ha ezt varod, veled van a gond, nem a kornyezeteddel. Ha tiszteled a kornyezetedet, te is megdicsersz masokat, ha valamiben kiemelkedoek, ok is viszonozni fogjak idovel. A tisztelet csak kolcsonosen mukodik. Ha te nem tisztelsz masokat, hogy varhatod, hogy ok tiszteljenek? Ez nem igy mukodik! Ha velem valaki lekezelo, es azt mutatja, hogy o mindenkinel tobbnek hiszi magat, nem tudom tisztelni. Sot, ha olyan helyzetben vagyok, vissza is szolok mar. A tisztelet a minimum.
Legyél kedvesebb, és megértõk másokhoz, hidd el, aki normális, viszonozni fogja! Nekem is vannak nagyon bunkó napjaim, amikor legszívesebben beszólnék mindenre, ami nem tetszik, olyankor inkább ne foglalkozz másokkal, én inkább meg se nézem ilyenkor az embereket, meg csak a barátaimmal állok szóba, ha nagyon sz*r a hangulatom.
jól elírtam:) megértõbb. Egyébként a szüleid, lehet, hogy csak azért mondják, hogy vegyél vissza mert 1, tényleg kicsit sok 2, azt szeretnék, ha nem eltelnél magaddal, hanem a további eredményekre koncentrálnál. De azt tényleg ne várd el, hogy mások nyalják a seggedet.
"szarabb emberekhez nem is szabad közelíteni, mert csak lehúzzák magukhoz az embert" Nem erted a lenyeget ember. Mitol szarabb mas? Ezt a gondolkodast kell megvaltoztatnod magadban. Meg kell eloszor ismerni masokat es azutan alkotni ilyen markans velemenyt. Ha nem beszelgetsz veluk, csak erezteted veluk, hogy szarnak tartod oket, akkor persze, hogy utalni fognak. Senki sem akar ilyen emberrel baratkozni. Senki sem szar. Mindenki mas es attol, hogy vki nem olyan, mint te, lehet jo...lehet, hogy olyan dologban, amiben te nem vagy olyan jo.
Én voltam aki kért rólad képet. Nem tudom mennyire etikus itt válaszolni rá, de azért megteszem. Tényleg jók a ruháid, meg ez a tipusú haj nekem nagyon bejön (az objektivitás és egorombolás kedvéért hozzáteszem nem mindenki szereti ezt). És fura, hogy a képeken amúgy pont az ellenkezõje látszódik, mint amilyennek beállítod magad:D zuzux
Nem ismerlek, ezért nem mondok rád ilyet, de a hozzászólásaid alapján egy igazi exhibicionista görénynek tûnsz, elnézést a kifejezésért :D Nagyon igaz, hogy vissza kéne venned az arcodból, mert egy idõ után ott állhatsz, hogy te ennyire, meg ennyire jó vagy, még sincs barátod, kedvesed, mert senki nem bírja majd elviselni a természetedet. Okos vagy, és? Nekem az óvodában mért IQ teszten, amit pszichológus csinált lett 138-as eredményem, így derült ki, hogy nem hiperaktív vagyok, csak nem kötnek le azok a játékok. Az iskolában kitûnõ voltam, és? A 7 gyerekes családba született falusi Pistike valószínûleg sokkal gyorsabban megold egy gyakorlatban elõálló problémát, és valószínûleg egyszerûbb módon, mint ahogy én tenném. Gazdagok vagytok, és? Én is gazdag családból származom, édesapám a semmibõl csinált egy olyan cégóriást, ami már az országhatárokat is átíveli. Nem az én érdemem, valószínûleg könnyebben megkapok olyan dolgokat, amiért másnak sokkal többet kell küzdenie. De én jobban becsülöm azokat, akiknek van kitartása megdolgozni érte, mert emberileg többet ér, mint ha a feneke alá tolják az embernek... Azt hiszed jobb vagy, mint a számodra "ocsmánynak" titulált embertársaid? Elárulom az emberek jobban szeretnek olyan emberekkel barátkozni, akik bár nem annyira "menõk", de kedvesek, megbízhatóak, és egészségesebb lelkivilággal rendelkeznek. Ehhez a "minden csaj megkaphatok" dumához meg külön gratulálok. Meg vagyok róla gyõzõdve, hogy a lehetetlen természeted miatt nem sokáig bírnának megmaradni melletted. Alázat, csak az csinál belõled valamit is érõ embert.
A kérdező hozzászólása: Egyébként tényleg ennyire kurvа nagy dolog lenni kimondani, hogy "igen, fasza gyerek vagy"?
Hát én maximum annak mondom hogy "fasza gyerek vagy", aki szerény, és nem dicsekszik vele:) . De a szüleid és az edzõd nyugodtan lehetnek rád büszkék, a dicséretet szerintem tõlük várd:)
A kérdező hozzászólása: Jó tudom, hogy sok jó tanuló van de az IQm is 138 a Mensa-teszten. Az pedig nagyon jó. Amúgy jó talán igazatok van egy kicsit. Csak én mindig arra mentem, hogy egyre többet és többet érjek el, meg bizonyítsak magamnak meg másoknak és most már tényleg sokkal jobban vagyok másoknál csak épp nem érdekel senkit :/ Sõt, még mindig a rosszat látják az emberben. Hiába vagy a legjobb, akkor is azt az egy dolgot veszik csak észre, ami a hibád (bár sztem mondom okkal nézem le a legtöbb embert, de tökmindegy most).
Miért, ha privibe küldök egy e-mailt küldesz képet? :D amúgy nem az voltam, aki már kért. 16:47-es
A kérdező hozzászólása: "pedig csak egy luzerek", amig a szam/szemely/nevelo azonositasa nem megy a mondatban, te sem vagy tokeletes." Majdnem komolyan vettelek, de annyi eszed sincs, hogy tudd, hol állítsd be a billentyûzetkiosztást magyarra, hogy legyenek ékezeteid... amit ugye minden gépen meg lehet csinálni, külföldön is.
Most nem azért, de ti itt milyen gimibe jártatok? 4-es, 5-ös nulla tanulással? Azért ez nem mindenhol van így lásd például Fazekas, Apáczai és társaik. Én egy ilyen erõs gimibe jártam és bizony tanulnom kellett rendesen. Szóval ne gyertek már ezzel a parasztvakítós dumával légyszi! 16:08 voltam
A kérdező hozzászólása: „Ha nincs pénzed, már nem is lehetsz benne az emberiség legjobb 1%-ában?” Jajj tudom [email protected] szépen hangzik, hogy egyenlõ esélyek, meg minden, de aki beleszületik egy falun a disznók közé, 6 testvérrel, életében nem jár külföldön, és nyomorog, hogy lenne ugyanakkora esélye? Ugyan már... persze hogy nem tehet róla, de akkor sincs! Képet nem fogok ide kitenni, de ha dobsz egy mailt, küldök. Erõsnek számító gimibe járok, mindig benne van az elsõ 10-ben az országban. Jó abban lehet, hogy igazatok van, hogy valamennyire lenézek sok embert, de nem ok nélkül. Annyi szar ember van de komolyan :S És ez igaz, hiába mondjátok, hogy nem, csak szálljatok fel egy buszra, és nézzetek körül! Az emberek 90%-ára ha ránézek, kajak az életkedvem elmegy tõle. És most nem csak a külsõre értem.
Én mondjuk nem Pesten jártam, hanem Szfváron, a Vasváriba, de nem tudom ismeri-e valaki. A 0 vagy kevés tanulással 4-5-ös eredmény úgy érhetõ el, hogy jó a memóriád, + hasznosítod a kevésbé érdekes órákat iskolában más tárgyakra való tanulásra. Ennyi. Pl.: ének, rajz, tesi, média, kinek-mi a nem érdekes:)
Mindenki tudja, hogy sok olyan ember van a buszon/metrón/stb.-n, aki esztétikailag nem éppen megnyerõ, de bakker, attól még nem kell õket elkezdeni fikázni. Nekem sem tetszik a 80 éves Juli néni, aki rózsaszínnel rúzsozza magát, és párducmintás sapkát hord, és süt róla, hogy totál hülye, de a 13 éves lányok sem tetszenek, akik cicanaciban mutogatják a seggüket, és sminkelik magukat, és magassarkúban járnak. Ettõl még nem bámulom meg õket, enm fikázódok, és ezt csak azért írtam le, hogy lásd: másnak sem tetszik az ilyesmi, de attól nem leszel okosabb, hogy lefikázod. Sõt. lesüllyedsz a szintjükre. Amúgy szerintem tudsz küldeni emailt, kíváncsi leszek:)
"Mégis kevés haverom van. Mondjuk ez nem akkora baj, mert a legtöbb ember olyan primitív vagy okádékul néz ki, hogy azokkal nem is akarok haverkodni." Ez tetszik:D szerinted ha külsõ alapján osztályozol, akkor fogsz találni értékeset, vagy csak felszínes és értéktelen emberkékkel fogsz lógni? Ám picit a lelkeddel, belsõ értékkel is kéne foglalkoznod, mert sajnos a szépség, meg a pénz mulandó dolog. De amíg van, élvezd ki.
A kérdező hozzászólása: "Azon meg gondolkozz el, hogy a kulso nagyreszt adottsag. Aki csunya, nem tehet rola." Dehogynem, minimális odafigyeléssel lehetne a ronda emberekbõl is legalább egy átlagosat csinálni (jó, kivéve az extrém eseteket meg a beteg embereket). Csak a legtöbb ember [email protected] rá, túl igénytelen ahhoz, hogy elcipelje a hájas seggét a kozmetikushoz vagy sportoljon valamit. Emailt tudok küldeni, csak itt a gyakorikérdéseken belül, ha küldöm, képet nem tudok csatolni hozzá =)
Az, hogy a családod milyen anyagi helyzetben van, neked semmi közöd, nem járultál hozzá.Ezt már megemlíteni is igencsak beképzeltség.Azt, hogy mire fogod vinni, majd meglátod 15-20 év múlva, elõre kár nagypofájúnak lenni.Az, hogy kijelented, bárkit megkaphatsz, nem más, mint beképzeltség.A jegyek pedig nem feltélenül tükrözik a valüs tudást, kismillió diák képes néhány óra alatt tökéletesen megtanulni az anyagot. Következtetés:valüban beképzelt vagy..23N
busszal jársz?! Decikiiiiii, már nem lehetsz benne az emberiség 1%-ában. De azért szeretnék látni egy ilyen adoniszt, küldj már egy képet privátba, tényleg....
minimális odafigyeléssel..... ja, lehetne, ha az embernek lenne rá pénze/ideje. Mert nem mindenki a saját seggét nyalja egész nap, van aki dolgozik is, meg hasonlók (családja van...) és akkor máris nincs annyi ideje. én is szívesen mennék edzésre heti 3x, ha lenne annyi pénzem. Ma is szívessen mennék, ha végeznék addigra a ZH-val. Igen, próbálok igényesen kinézni, de idõ ill. pénzbeli korlátai is vannak az igényes kinézetnek. Nem mindenkinek az a legnyagyobb gondja h trendy legyen.
De kép linket tudsz küldeni privátba :D
A kérdező hozzászólása: 16 éves vagyok, nincs még jogsim, mivel járnék? :P Na akkor még egyszer: dobj nekem egy mailt, és én válaszolok egy képpel, mivel itt direktben nem tudok képet csatolni hozzá. Érted?
A kérdező hozzászólása: kdhsfkgerizfba jó akk feltöltöm :P
A kérdező hozzászólása: a [email protected] fog töltögetni ha te félted tõlem az emailcímed akk én is féltem tõled a képem. Ennyi.
“Ha arra törekszel, hogy az örök mértéket kövesd: ne botránkozz azokon, kik nem erre igyekeznek, hanem törekvéseik ingadozva ágaznak a sokféle véges és változó mérték között. Ne azt nézd, hogy mijük nincsen, hanem mijük van: mert még a legnyomorultabbnak is van olyan lelki kincse, mely belõled hiányzik. Kifogásolni, fölényeskedni bárki tud. Tanulj meg mindenkitõl tanulni.” (Weöres Sándor) ezen gondolkozz el, ha lesz több idõm majd írok még.
Nem féltjük, csak úgyis sokan kérték, ne kelljen mindenkinek felcsatolgatni, felrakod kepfeltoltesre, vagy egy myvip-es képeden jobbklikk kép címének másolása, és kész is, te TOP1%:D
A kérdező hozzászólása: Várom is a szüleimtõl, de nem jön :(
Nem lehet, hogy azért, mert látják rajtad, hogy tisztában vagy az eredményeiddel és büszke is vagy rá? Lehet, hogy csak azért nem mondják, hogy ne legyél "még jobban" eltelve magadtól. Bár én is sokszor meg vagyok elégedve magammal egy-egy remek vizsga után, de engem végül is meg szoktak dicsérni mindig. Esetleg gondolj bele, hogy kisebb korodban megdicsértek a tanulmányi vagy sporteredményeidért? Ha nem, akkor talán beszélj velük, hogy ez miért van? Szerintem egy gyereknek mondjuk szüksége van a szülei támogatására, és talán ez is hozzásegít ahhoz, hogy ne másokban keresd azt, hogy értékeljenek téged.
"Ha mindenki „csak” ennyit csinálna, már sokkal elõrébb járna a világ!" Es mennyivel elorebb lenne a vilag es mindenki jobban erezne magat, ha az olyan lenezo emberek, mint te nem keseritenek meg masok eletet a bunkozasukkal. Ha te tiszteletteljes vagy, akkor teged is tisztelni fognak. A megbecsulest csak ugy lehet kivivni, ha te is megbecsulsz masokat. Es ne vard azt idegenektol es az osztalytarsaidtol, hogy azt mondjak, f.sza gyerek vagy. Olyanoktol varod ezt, akiket lenezel es sz.rnak tartasz. Persze, hogy nem mondjak. En nem is baratkoznek veled akarmilyen okos vagy vagy akarmilyen eredmenyeket ertel el, mert ez egy dolog, de a szemelyiseged hatalmas resze az egod es a bunkosagod. Ezeket a legtobb ember nem tudja toleralni es nem is szabad elturni, hogy valaki a sarba tiporja a masikat, ahogy te teszed. Ezek utan ki dicserne meg? A bunko es bekepzelt szavak jutnak eszukbe rolad. Akkor meg mar tok mindegy, hogy milyen eredmenyeket ertel el. Lehet valaki felelolem 5 diplomas milliardos, ha egy bunko. Akkor tuti nem tudom becsulni es messzirol kerulni fogom, mert tudod, nagyon rossz erzes olyan emberek kozelebe menni, akikrol sut, hogy csak magukat tartjak valamire, a masik akarmit is tesz, csak egy darab sz.r marad a szemeben. Ha elismerest akarsz, legyel alazatos es te is ismerj el masokat.
Megkaptam a képet. A húgomnak (14) biztos bejönnél, de mondjuk nekem nem ilyen srác a stílusom :)
A kérdező hozzászólása: „A húgomnak (14) biztos bejönnél, de mondjuk nekem nem ilyen srác a stílusom :) ” Nem baj, nem mindenkinek van jó ízlése =) „Mert látom a rosszat is, és a jót is.De elégedett nem vagyok magammal.” Ha látod a rosszat, miért nem teszel ellene? Hogy lehetsz úgy elégedett? Ezért nem tudnék magamról most így hirtelen rosszat mondani, mert ahogy meglátok valami rosszat, rögtön ki is lövöm.
Gyááá kedves kérdezõ, én nem akarlak megbántani, nagyon szép, hogy te ezt így látod, de csinálhatnád kicsit jobban is!:D lõdd ki pl ások lenézését (legalábbis nyilvánosan) a saját némileg "túl"értékelésedet (értsd: örülünk az eredményeidnek, örülünk, hogy te is örülsz nekik, de ha másoknak hirdeted, az beképzeltség!) Szerintem a nagy tudósok, feltalálók sem hirdetik, hogy mekkora arcok, az egyetemi professzoraim sem hangoztatják hogy õk mennyire királyak, ellenben egymást dicsérik, meg persze a jó diákokat is, szóval: a szerénység erény, és ha elismersz másokat, õk is elismernek téged! Ha megdicséred magad a szüleid és a társaid helyett is, nem fogják szükségét érezni, hogy õk is megtegyék ezt.
„Mert látom a rosszat is, és a jót is.De elégedett nem vagyok magammal.” Ha látod a rosszat, miért nem teszel ellene? Hogy lehetsz úgy elégedett? Ezért nem tudnék magamról most így hirtelen rosszat mondani, mert ahogy meglátok valami rosszat, rögtön ki is lövöm. MONDOM NEM VAGYOK ELÉGEDETT MAGAMMAL.AZT ÍRTAM, VAGY NEM?xÐ LÁTOD TE IS HIBÁZHATSZ, NEM IGAZ!?
A kérdező hozzászólása: Jó bazz félreolvastam :P
A kérdező hozzászólása: Ez igaz, a szüleim tényleg sose dicsértek meg semmiért :( tudom, hogy szeretnek, mert tényleg mindig adnak pénzt, ha kell valamire, meg segítenek, csak néha úgy érzem, hogy csak egymással vannak elfoglalva, észre se veszik, hogy én is ott vagyok. Meg az is igaz, hogy szarul esik, hogy másokat elismernek pedig igazából nem is csinálnak semmit, vagy sokkal kevesebbet, mint én. De akkor meg miért? :( De szerintem az nem vezetne jóra, ha én most elkezdenék mindenkinek segíteni. Bulikban is tudom, ha elfogy az emberek pénze, hirtelen mindenki úgy haverkodni akar velem, olyanok is, akik egyébként hozzám se szólnak. Az ilyet már kiszúrom két perc alatt, tõlem ne akarjon senki tarhálni. Azért ne haverkodjanak velem, mert nekem van pénzem, vagy mert segítek a matekban vagy valamiben. Ez az ára, hogy elismerjenek, hogy ki kell nyalni a seggüket? Csak kihasználnának. Nem vagyok jótékonysági szervezet.
A kérdező hozzászólása: Amúgy is tök felesleges. Attól, hogy segítek X-nek megcsinálni a matek házit, még hülye marad. Akkor már inkább csinálok az alatt az idõ alatt valami tényleg hasznosat, ami nekem hasznos.
A szüleiddel kapcsolatban: nem tudom, te szoktál-e kezdeményezni ilyen téren, kimutatni, hogy mennyire szereted õket (értem ezalatt, h idõt tölteni velük, beszélgetni velük, meglepni õket egy-két akár saját készítésû ajándékkal, vagy akár kikérni a véleményüket valamiben, vagy tanácsot kérni), de ha te nyitsz feléjük, és úgy látod, nem viszonozzák, akkor ez esetben lehet, hogy tényleg velük van a baj. Nem csoda, hogy ha nem kapod meg otthon a megfelelõ törõdést, máshol keresed (persze nem lehet mindent megkapni otthon, de az is nagyon fontos része az életnek). Ha úgy érzed, h te mindent megteszel, vagy legalábbis sokat a szüleiddel való kapcsolatodért, és mégsem viszonozzák, ülj le velük beszélgetni, szerintem az a legjobb megoldás. Az elõttem szólónak meg igaza van, biztos van az osztályban olyan srác, aki megértené, ha magyaráznál neki, esetleg meg is köszönné. Nem kell feltétlenül magyarázni. Az is jópont, ha súgsz neki feleléskor, vagy dolgozatnál:) A lényeg, h kezdeményezésnek bármilyen kedves gesztus megfelel. Persze nem azok felé, akik letarhálnak a bulikban, az tényleg nem érdemli meg, akinek csak a pénz kell. Tudom, hogy furcsán hangzik, hogy "te vagy a jobb", és mégis neked kell nyitnod feléjük, de mint látod, fordítva nem mûködött. Az is lehet, hogy csak tartanak attól, mit gondolnál róluk, ha veled akarnának lógni (hogy esetleg a normálisabbakról is azt gondolnád, hogy csak pénz kell, vagy "menõ" akar lenni azzal, hogy a társaságodban van).
Nem értem, hogy ezen mit nem lehet érteni:odamész valakihez, aki szimpatikus, elbeszélgetsz vele valamirõl(lehetõleg ne anyudék pénzérõl dumálj vele, hanem például az idõrõl, vagy a fociról, vagy bármi másról..:D és akkor neki is szimpatikus leszel(van esély rá), a barátod lesz.Te kisegíted, amikor kéri, de nem mindig pénzzel, meg ne mindig tantárgyak magyarázásával, hanem mondjuk valamire tanítsd meg(pld. focira vagy bármire).Ha csak pénzt akar tõled, és sohasem adja vissza neked, akkor mondd meg neki, hogyha 1 héten belül nem adod vissza a pénzem, akkor vége a barátságnak..vagy vegyen neked vmit(olyan értékben, mint amennyit elkért tõled) És ha nem változtatsz magadon, akkor továbbra is megmaradnak ezek a gondjaid, sõt aki megvan haverod, még az is elfog fordulni tõled..:S mert ez csak tovább fokozódik.Igaz, hogy hogyan is, ha alig ismered be a hibáidat...:S
Heti pár óra tanulás? Nekem a középiskola négy éve alatt volt pár óra, de ennek semmi köze ahhoz hogy ki az okos és ki nem. Én magamat átlagba sorolom, de téged az aljára, mert csak az hiszi ennyire okosnak magát, aki nem ismeri a saját korlátait, aki pedig nem ismeri, az azt jelenti, hogy nem próbálta, aki nem próbálta, az nem okos.
úgy nézel ki, mint egy búza, nem csoda, hogy kiközösítenek
A kérdező hozzászólása: Utolsó a te véleményed aztán [email protected] nem érdekel te kis senki. A többieknek kösz, de mindegy, inkább hagyjuk, nekem ez nem megy, én nem akarom hülyékre elpazarolni az idõmet, mert úgy nem jutok sehova.
Azt megkérdezhetem, hogy mégis "hova" szeretnél eljutni?
A kérdező hozzászólása: Hogy sikeres legyek és alkossak valami maradandót, amire büszke lehetek és ami miatt az összes ember tisztelni fog és el fog ismerni.
Természetesen azt csinálsz, amit akarsz. Szabad akarat van, ahogy mondani szokás. Csak készülj fel mi vár rád! Egyik kedvenc sorozatomba mondták mindig: Döntések - Következmények. Ha ettõl boldogabbnak fogod magad érezni, akkor rajta, hiszen elvileg ez az élet célja! Mármint a boldogság! Bár én a helyedben elgondolkodnék, hogy melyikre van több esély, hogy alkoss valami maradandót, ami miatt mindenki ismerni fog, vagy összehaverkodsz pár emberrel. Tudod ki az a Linné? Az egész modern tudományos (biológiai) rendszerezést õ alkotta meg, ennek ellenére az emberek 80%-a azt se tudja ki õ, nem ismerik és nem is tisztelik. Pedig õ aztán tényleg maradandó dolgot alkotott.
A kérdező hozzászólása: "Bár én a helyedben elgondolkodnék, hogy melyikre van több esély, hogy alkoss valami maradandót, ami miatt mindenki ismerni fog, vagy összehaverkodsz pár emberrel." Ha mindenki így állna hozzá, senki nem csinálna soha semmit :P Amúgy meg a lehetõ legjobb úton járok afelé, hogy csináljak valami maradandót. Mindegy, csak néha szarul esik, hogy perpill nem kapok semmi elismerést, csak hülyének meg "beképzeltnek" néznek, amikor csak irigykednek, de ezen meg kell tanulnom túltenni magam, kész. Nem várhatom el az egyszerûbb emberektõl, hogy felfogják, mit akarok.
Na én nem b_sztatni akartalak.Csak tudod nem bírom, ha felb_szom a saját agyam ilyen kis ostobaságokon.Nekem azon kellene változtatnom, hogy nem kéne törõdnöm mások negatív tulajdonságaival, mert nekem is van bõven.Csak tudod én már jó régen beláttam, hogy nem vagyok tökéletes!Változni csak a saját magam kedvére akarok változni, pozitív kihatással akarok lenni az életemre.De nem akarok nagyképûvé és önimádóvá válni.ha felsorolok magamról minden jót, akkor minden rosszat is leírok.Mert látom a rosszat is, és a jót is.De elégedett nem vagyok magammal.Viszont önbizalomhiányban sem szenvedek.Én csupáncsak a kisugárzásomat akarom megváltoztatni.Mindig változni akarok, és azt akarom, hogy másoknak örömet tudjak okozni.És használható válaszokat persze. Az utóbbi 3 válaszom nem volt az, ezért elnézést kérek, de amint említettem, senkinek sem akarok megfelelni!
Engem nem értékelt le^^ Ne vedd lesüllyedésnek. Lehet, hogy belül ugyanolyan értékes ember, mint amilyennek te tartod magad. Nem azt mondom, hogy a józsival barátkozz, aki a kettesért küzd 10.-ben, olvasni meg alig tud, hanem biztos vannak olyanok az osztályodban/ha csapatsportot játszol (ha jólemlékszem), akkor a csapatodban, akik nem állnak olyan messze az általad megkövetelt színvonaltól.
A kérdező hozzászólása: Jó tényleg látom, részben igazad lehet, de most komolyan, mit ismerjek el bennük? Én az emberek nagy részében nem látok semmi elismerésre méltót mert nem csinálnak semmit! Amúgy meg van egy jó haverom (kb. õ az egyetlen igazi barátom) õ mindig tudja mondani, hogy "tök jó neked, hogy ilyen okos vagy, hogy ezt is érted" vagy hogy fаszák vagyunk, hogy megnyertünk egy meccset, vagy valami. Kb. õ az egyetlen ember, aki tényleg elismer. És õ tudja a legjobban, hogy aki megérdemli, ahhoz tényleg pozitívan állok hozzá, mindig segítek neki, ha kell valami, pénz, vagy bármi. Mert õ tudja, hogy nem szégyen segítséget kérni valakitõl, aki jobb nálad. Más ezt miért nem érti meg? Meg más miért nem tud elismerni, ha õ igen?
Amúgy meg van egy jó haverom (kb. õ az egyetlen igazi barátom) õ mindig tudja mondani, hogy "tök jó neked, hogy ilyen okos vagy, hogy ezt is érted" vagy hogy fаszák vagyunk, hogy megnyertünk egy meccset, vagy valami Azert tud elismerni, mert o a baratod es nem nezed ot le ugy, mint masokat. O nem erzi a te negativ kisugarzasodat, mivel ot te is megbecsulod. Ha masokkal is ezt tenned, akkor ok is elismernenek. Pozitivan kell szemlelni ezeket a dolgokat. Erdekes modon, en meg senkire sem mondtam, hogy ocsmany, otromba, ez eszembe se jut es sokkal konnyebb kapcsolatot teremtenem, mivel mindenkivel tiszta lappal indulok, nem engedem, hogy negativ eloiteleteim legyenek csak azert, mert valaki nem a markas cuccokban van vagy nem jol nez ki. Vannak barataim, akik nem neznek ki jol, megis olyanok, hogy soha nem cserelnem le oket senki masra, mert belul olyan ertekeik vannak, amiket kivulallokent, ismeretlenkent nem latsz. Ezert kell megismerni az embereket ahelyett, hogy ramondod, hogy ja, ocsmany, buta, idiota stb. En nem cimkezek senkit, igy nagyon konnyu ismerkedni. Remelem, hogy sikerult valaszolnom a kerdesedre.
Meg ott van a haverod és közted egy nagy különbség. te azt írtad h sporteredményeket értél el, õ meg azt, h megnyertétek a meccset. Nem megnyerte, hanem megnyertétek. De ha képes vagy csoportban dolgozni, játszani, lehet h mégis szorult beléd némi emberség. Én is kérek képet :)
A kérdező hozzászólása: Akkor dobj egy mailt!
Ezek egyáltalán nem mennek csodaszámba.
Na miaz, köpött a maci?
"mert a legtöbb ember olyan primitív, vagy okádékul néz ki" Szóval épp ez az..miért a külsõrõl ítéled meg az embereket, meg miért hiszed, hogy más nem lehet olyan jó, mint te, vagy talán jobb is?Ez nem beképzeltség meg nagyképûség meg egoistaság, meg bunkóság meg önteltség, meg hadd ne mondjam mi!itt egyszerûen az a helyzet állhatott elõ, hogy valóban másnak hiszed magad, mint ami vagy.De ez nem baj.Csak akkor lesz nagy baj, ha koppansz egyet!De ha nem koppansz, akkor valóban olyan ember vagy, amit leírtál.Hiszen egy tökéletes embert hiszel magadról, mert hibákat nem láttam az írásodban(önértékelés teljesen pozitív)..de mondmár..hogyan csinálod, hogy ilyen jól értékeled magad, mivel éred el a tökéletességet? Itt az sántít, hogy mindenbõl f_sza vagy!:S
A kérdező hozzászólása: Hm??? Milyen maci?
CSÓRÓK...JAJJ DE AZT HANGOZTATJA, HOGY Õ HÚDE F_SZA GYEREK!!!xÐÐÐ na majd buksz anyád meg apád nélkül, asszem..
A tévémaci az m1-en:) bár nem tudom megy-e még. Tudod, ha köp a maci, alszanak a kisgyerekek:)
Nincs ám mindenkinek pénzze arra, hogy bejárjon gyúrni, vazze!xÐ Felháborítóak a hozzászólásaid, megh. mindenkit hülyének meg butának nézel...pedig ki a primitív..xÐ hát nem te?...vagy nem is.. te szerintem neked protekciód van a suliba..
A kérdező hozzászólása: Ugyan már, miért buknék a szüleim nélkül? Önálló típus vagyok.
A kérdező hozzászólása: Nem feltétlenül kell gyúrni, én se gyúrok. Ha elmegy futni/úszni, otthon fekvõtámaszozik vagy valami már azzal is lead pár kilót meg jobban néz ki.
Jajj, hát én ilyen embernek nem nyalom a seggét, már bocsi!nem érdekel, ha az elõzõ hsz.-eimet is leértékeled ezzel együtt, és kisebb százalékos leszek, nem érdekel, ha írsz e-mailt vagy választ és akk most nagyon leb_szol(merthát menõ gyerekeknél ez a divat!) dehát nem ám ettõl lesz vki király...xÐ hallod.. Én se képzelem nálad többre magam.Sõt... ..a te egód az egekbe van az enyémhez képest."Ég és föld"
A kérdező hozzászólása: Jó egyébként átjött amit írtatok, meg tényleg igazatok van egy-két dologban csak... jó tudom hülyén hangzik de tényleg nem akarok lesüllyedni az átlagember szintjére :S
A kérdező hozzászólása: XD nem [email protected] le senkit ahhoz te túl hülye vagy, hogy annyi idõt pazaroljak rád, látszik az írásodból :D meg nem is pontoztam le senkit nyugi én nem szórakozok ilyen hülyeségekkel :D
Sejtettem, hogy ezt fogod írni... Elárulok egy titkot. Én is beleestem abba a "csapdába", hogy a jelent "feladom" egy sikeres jövõért. Azaz minden napom gyakorlatilag úgy nézett ki, hogy "Hú, most tanulni kell, mert ezen a héten doga/vizsga/verseny, de majd utána jó lesz". Utána jött a következõ vizsga/verseny, majd érettségi, utána az egyetem, ahol sokszorosát kellett tanulni a gimis anyagnak. Amúgy korántsem tanulással töltöttem az egész idõt, csak ugyebár egy buli vagy más program nem fért be a napirendbe. De amúgy így is jártam el szórakozni, találkozni vagy egyéb programokra, csak ritkábban, mint most. Ezek után rájöttem, hogy ha így folytatom, akkor egyedül fogok megrohadni, mellesleg a "sikeres jövõ" is olyasmi, mint annak idején a kommunizmus volt. Mindenki dolgozott érte, várta, hogy eljöjjön, de akármit is csináltak ugyanúgy ott maradt a távoli jövõben, míg végül rá nem jöttek, hogy megvalósíthatatlan. Magyarul, hiába fordítod minden energiádat arra, hogy sikeres legyél, az korántsem biztos, hogy (magad szerint) az is leszel. Mert ha nem tûzöl ki egy konkrétabb célt, akkor csak egy mókuskerékben leszel. Például gimiben még az a fõ cél, hogy felvegyenek egy jó egyetemre, egyetemen már az, hogy elvégezd lehetõleg kitûnõ átlaggal, hogy kapj egy nagyon jó munkát. A munkahelyen már az, hogy feljebb juss a ranglétrán, vagy hogy alapíts egy céget, ami sikeresebb lesz a többinél. Utána pedig az lesz, hogy sikeresebb legyél, mint XY a yacht clubból, mert neki 3 helikoptere van, neked csak 1, de amikor már 4 helikoptered lesz, akkor ott AB, akinek repülõje van és így tovább... (Ha mégse lennél olyan anyagias, akkor pedig a tudományos területen is végig lehet futni a PhD-tól professzorig rangsort, de akkor is lesz valaki, akinek több cikke lesz, nevesebb újságban közli, jobb elismerést kap stb...). Az a lényeg, hogy a végén 70 évesen talán elmondhatod majd magadról, hogy "Igen, megcsináltam", csak az lesz a bökkenõ, hogy rájössz, hogy "elfelejtettél" élni... Szóval, elkezdtem nem annyira rágörcsölni a kisebb dolgokra (azért a nagyobb vizsgákat, szigorlatokat most is komolyan veszem), és az így felszabadult idõt pedig a barátaimmal igyekszem tölteni, mert hidd el, hogy az nem elpazarolt idõ. Bár, azt sosem fogom megbocsátani magamnak, hogy a gimis éveket elcs.sztem. Szóval, inkább "pazarolj el" egy kis idõt másokra is, ne csak a "sikerre". Kegyetlen világban élünk, hidd el, hogy a befektetett munka nem mindig hozza meg a gyümölcsét, míg másoknak munka nélkül is az ölébe pottyan a lehetõség...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!