Találatok a következő kifejezésre: Miért döglik a (11 db)

Miért döglenek ki a halak az akváriumból? A levegőztető egész nap megy.

Legjobb válasz: sok oka lehet. Például: a vízben a cseppek nem megfelelõ arányban vannak. Túl is etetheted, ha csak egy bizonyos idõ után döglenek meg. Vagy érzékenyek a víznek a hõmérsékletére. [vannak ilyen halak] Ha ez az elsõ akváriumod én a guppit ajánlanám, az minden körülmény között megél szinte=) Vagy még vannak ilyen kis kezdõ halak. Sok szerencsét!

sok oka lehet. Például: a vízben a cseppek nem megfelelõ arányban vannak. Túl is etetheted, ha csak egy bizonyos idõ után döglenek meg. Vagy érzékenyek a víznek a hõmérsékletére. [vannak ilyen halak] Ha ez az elsõ akváriumod én a guppit ajánlanám, az minden körülmény között megél szinte=) Vagy még vannak ilyen kis kezdõ halak. Sok szerencsét!
Vízben a cseppeg nem megfelelõ arányban vannak? Ezt legalább annyire nem értem, hülyeségnek tartom mintha azt irtad volna ha a vízben a vízcseppek nem megfelelõ irányba állnak... A kérdezõnek:Nagyon sok oka lehet.Betegség, nem megfelelõ víz hõmérséklet vagy nitrát tartalom magas, sokat etetsz és igy ott rohad a sok kaja az alján...Nem jó dolgok vannak az akváriumba, pl olyan amiböl kioldódik valami, avyg akár mi lehetséges...Amugy nem csak levegõ kell a halaknak, szûrés világitás növény fûtés...Ez a kérdés tul keveset ír le.Nem tudunk szinte semmit csak h döglenek...
A kérdező hozzászólása: Kb. 5 hete van meg az akvárium. 15 halat vettem bele, a múlt héten takarítottam ki, de csak vízzel mostam ki, még a kavicsot is. Azóta minden nap megdöglik 1-2.
Nem hinném ezt a választ várta a válaszoló.Mekkora az akvárium, milyen berendezésed van, van e nõvény, kimostad e, a talajt, csináltál e savpróbát, kezeled e, a vizet valamivel, mikor és hogyan cseréled a vizet, milyen halaid vannak? Ezekre adj választ és akkor talán segíthetünk.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyunk egy nagy akváriumosok, így azt sem tudom mi az a savpróba. Egyébként 60 l-es, egy hete takarítottam, akkor még a kavicsot is átmostam, de csak vízzel mostam át néhányszor. Fõleg mûnövény van benne, egy növény élõ, amit vattába ültettem, úgy raktam bele egy kiscserépbe. Lehet ez is gond. Bár a csere elõtt már megdöglött egy mollim, de a többi (neon, a többinék még a nevét sem tudom) azóta. Lehet a halakat túletetni is? mert én elég sok kaját szoktam nekik adni.
az elsõ válaszoló vagyok. Arra gondoltam, hogy vannak ezeke az állatkereskedésben kapható cseppek: meilinkék, klóranti stb. Ezek közül mit és mennyit használ.

Miért döglik meg mindig a törpe tarisznyarák pár hónapon belül? Mi lehet az oka annak, ha nem tud levedleni?

Nem els? vedlésnél, de végül mindig ez a végük... :(

Legjobb válasz: Hiába veszünk újat (mindig 2-en vannak), az egyik mindig meghal pár hónap után. :/

A kérdező hozzászólása: Hiába veszünk újat (mindig 2-en vannak), az egyik mindig meghal pár hónap után. :/
Nálam is ez volt, pedig rendesen volt tartva.Õk ilyenek úgy látszik:)
Hát egy kicsit sózni kell a vizét, és kell neki kimászó, talajnak homok, meg valahogy egy kis adag jávai moha, abban szeret üldögélni és bogarászni. Meg van ilyen rákkaja, amivel etetheted, de dögevõ, az fagyasztott kajákat is megeszi, és egy kis szelet uborkát is lehet adni neki néha.
Kimászót úgy értem, hogy tudod õ feljön levegõért, és sokszor kint van, pl valami nagy követ. De az is lehet ha ketten tartod õket akkor a párja öli meg vedlés után, mert akkor sebezhetõbb. Pl nálam egyszer összevesztek, és az egyik majdnem meghalt, fejjellefele lógott a vízben, kivette barátom és olyan alacsony vízbe tettük, hogy 5mm víz volt csak, hogy ne tudjon a víz alá menni megfullasztani magát. Aztán 1 hétig ott etettem ilyen kör alakú rákkajával, és helyrejött. Aztán már külön akváriuma volt a kettõnek egymás mellett, úgy már nem tudtak verekedni. Pár hónappal késõbb pedig eladtuk õket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Igazából minden megvan nekik, helyesen tartjuk õket. Jó hely, kaja, minden. :) Mondjuk a víz az nem volt sózva, mert régebben próbálkoztunk és hát a csigák nem nagyon tolerálták e helyzetet... Rákocskák meg boldogan éldegélnek, de pár hónap után az egyik mindig feladja... :/ Mondjuk lehet benne valami, nem-e vedlés közben bántják egymást vagy akármi.

A halak valójában miért döglenek meg a felszínen?

Legjobb válasz: Mert az úszóhólyagban maradt levegõ fenntartja õket, mint egy úszógumi.

Mert az úszóhólyagban maradt levegõ fenntartja õket, mint egy úszógumi.
Én halak vagyok, de még élek. Én a vízben döglenék meg.
részlet kérdés...:D
visszamegy? inkább visszavergõdik:D
Nem minden hal.:) Pl a harcsa... Nem azt mondom hogy élete végig kint tud maradni a szárazon, de egy napig kibírja, ha meg kint hagyod a parton magától visszamegy a vízbe. De amugy ez egy hülye kérdés. Általános mûveltség legalja...;)
#1-es vagyok Én úgy értettem, hogy a döglött halak miért a felszínen lebegnek.
mert nem tüdõvel lélegeznek, hanem kopoltyúval.
Talán mert megfulladnak? Õk csak a vízben tudnak lélegezni, a felszínen olyan nekik, mint nekünk víz alatt.
Szerintem azt kérdezte, hogy ha kivesszük õket a vízbõl, akkor miért halnak meg. Nem tudom, jó kérdés.
ha utánanéznél egy alsós bioszkönyvben, benne lenne a kopoltyú mûködése, nem kelljen már elmagyarázni......


Miért döglik be a router ha kettőnél több gép csatlakozik rá?

Egy SMC WBR14-G2 routerünk van és kettő gépet még kiszolgál de ha rá akarna csatlakozni a 3. gép is bedöglik az egész router. Azaz nincs internet és még a kezelőfelületét sem lehet elérni. Ilyenkor újra kell indítani. És a ráadás hogy néha amikor újraindítom akkor elfelejt minden beállítást. Gondolok itt a PPPoE kapcsolatra, WiFi névre, WiFi jelszóra...stb. Mi lehet a baja?

Legjobb válasz: Mert egy elavult sz*r, ami fénykorában sem volt a legjobbak között. Akkoriban még többé kevésbé elmentek, de a mai SMC fejlesztések kerülendõk. Ideje lenne egy korszerûbb megoldásba beruháznod, ami bírja a strapát.

Mert egy elavult sz*r, ami fénykorában sem volt a legjobbak között. Akkoriban még többé kevésbé elmentek, de a mai SMC fejlesztések kerülendõk. Ideje lenne egy korszerûbb megoldásba beruháznod, ami bírja a strapát.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi a választ! És a Huawei routerek azok jók? Csak mert éppen egy szolgáltató váltás közepén vagyunk ( T-Home-ról váltunk Invitelre ) és hétfõn amikor bent voltam az Invitelnél az ügyintézõ egy Huawei routert mutatott hogy ilyet fogunk ingyen kapni az internet elõfizetés mellé. A pontos típusát nem tudom de valahogy így nézett ki: http://img03.taobaocdn.com/bao/uploaded/i3/152698589/T28iV4X..
Tehát t-home-ról váltotok -home alvállalkozóra. :) Én Linksys router javaslok, azok nagyon megbízhatóak. Korábban volt nekem is smc-m, sok baj volt vele.
csöbörbõl vödörbe... de a router az jó lesz.általában nem érdekük rosszat adni.
A kérdező hozzászólása: Megkérdeztem a szomszédokat és azt mondták hogy sokkal jobb itt az Invitel mint a T-Home. Mellesleg a T-Home-nál 7000Ft-ot fizetek 15/0.9 Mbites netért míg az Invitelnél ugyan ennyiért 25/10 Mbites netet kapok.

Miért döglik meg a teknősbéka a kerti tóban?

Már a 2. tekn?sbékánk döglik meg a teleltetés alatt, pedig 180cm mély a tó, tehát simán át kellene, hogy vészelje.

Legjobb válasz: Nem írtad,hogy milyen fajta a teknõsöd.Mert ha vörös fülû ékszer,akkor az nem tud kitelelni,csak a sárga fülû

Nem írtad, hogy milyen fajta a teknõsöd.Mert ha vörös fülû ékszer, akkor az nem tud kitelelni, csak a sárga fülû
Az ékszerteknõsöket nem kell teleltetni!!!! (Ha azok...) Há' meggyilkolod õket, így csak megfáznak megpuhul a páncéljuk, és ezért pusztulnak el.
A kérdező hozzászólása: Vörösfülü volt szegénykém, és állatorovossal való eggyeztetés után mertük teletetni.Kiben bízzon az ember, ha nem egy állatorvosban....
Szegény tekik...Buta doki...
Hát a vörösfülû az nem telel át, inkább a szakkönyveknek kellett volna hinni....amúgy sajnos már nincs mit tenni, de szerintem teknõsökkel kapcsolatba azt az állatorvost többet ne kérdezzétek.
Olyan butaságokat bezséltek, hogy nem igaz:S Az ékszerteknõsöket lehet teleltetni, nem igaz, hogy csak a sárgafülüt, krédezzetek meg egy tenyésztõt egész nyugodtan.A teknõsöknek nagyobb a párzási kedvük egy teleltetés után.A páncélja nem puhul meg ahidegtõl.
sztem azéért mert nincs megfelelõ talaj
Egy teknõs nem tud megfulladni a víz alatt! Hibernálódik, és a fõ szerepet a légzésben a diffúz, bõrön keresztüli légzés veszi át. Nekem az 50 cm-s tóban is kibírta a tekim. Él és virul. Pedig kemény tél volt idén.
mivel a teknõs nem lélegzik viz alatt ezért ha télen befagy a kertitavad akkor egyszerüen megfullad

Miért döglik meg a törpe (mini) tarisznyarák vedlés közben?

Elöször háton feküdt, estére felkelt. Másnap nem nagyon mozgott és estére már egyáltalán. Most akkor miért halt meg szegény? Milyen speciális körülmények kellenek neki ilyenkor?

Legjobb válasz: Amitõl ez gyakran elõ szokott fordulni: só és kalciumhiány. Ezt a fajt brakkvízben kell tartani, és fontos a megfelelõ vízkeménység is. Ha nem sóztad a vizét, akkor meg is van a gond.

Amitõl ez gyakran elõ szokott fordulni: só és kalciumhiány. Ezt a fajt brakkvízben kell tartani, és fontos a megfelelõ vízkeménység is. Ha nem sóztad a vizét, akkor meg is van a gond.
A kérdező hozzászólása: :(
A kérdező hozzászólása: Senki nem mondta hogy sózni kell... Köszi a választ.
Ha úgy látod, hogy félig döglött, akkor kiveszed, és átrakod egy pl 6 literes mini akváriumba, egy olyan fél centis (térdig érõ) vízbe. A fejét semmiképp ne lepje el a víz. Otthagyod egy hétre, néha eteted, ha eszik-ha nem az mindegy, de ott helyrejön. Utána vissza lehet tenni. De egyébként nincs semmi speciális, csak kell neki egy kimászó, mert föl szokott jönni levegõt venni. Ha viszont valami baja van akkor nem tud feljönni és megfullad lent.
Ja mondjuk kicsit keményebb vízben élnek, habár elég kemény a csapvíz is, de nem konyhasó kell nekik, hanem tengeri só.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm.Kapott levegõt elméletileg, nem lepte el a víz. De úgy néz ki, neki már annyi. Meg se mozdul.:(
velem is pont ugyanez történt mi se sóztuk azt mondták nem kell de most beraktuk szegénykét sózott vízbe és várunk de elég büdös és semmit nem mozog de nekem nem törpe csak sima tarisznyarákom volt. Neki is sózni kell és segíthet még rajta ez??? Segítetek..köszönöm!
Mi az, hogy haza hozza?Elkéne zárni azt a kutyát, hogy ne tudjon kimenni az utcára.Felelõtlen állattartó vagy.
azért van, mert ragadozó állat. elmegy vadászni (mert megteheti), talál zsákmányt, megfogja, hazaviszi a falkájának (mert falkavezérnek hiszi magát) aztán megeszi (mert mi mást tegyen a zsákmányával? játsszon vele?) a megoldás: 1. megcsinálni a kerítést. a kutyák nagyot tudnak ugrani, ásnak, és a dróthálót és egyéb gyenge konstrukciókat fel is tudják tépni. a megoldás tehát vagy kerítéscsere, vagy villanypásztor, vagy láthatatlan kerítés (guglizz rá), vagy ad abszordum egy jó kennel, de akkor mindenképp meg kell mozgatni naponta többször! 2. rendbe tenni a hierarchikus viszonyokat, hogy a kutyátok ne gondolja azt, hogy az õ felelõssége biztosítani a család élelmezését. ajánlott irodalom Jan Fennel összes mûvei.
Te kis nyomoronc! Ha az én macskámat fogná meg a kutyád, már nem élne... Minek az ilyen embernek állat, de komolyan?
ahelyett h gépezel és internetezel valamit a gyakori kérdéseken próbálsz választ kapni erre a kérdésre ahelyett csináltasd meg a kerítést és neveld a kutyádat...
Úgy látszik, a kutyád betût is eszik, meg helyesírási szótárt.
talán be kellene zárni a kutyát? vagy kerítés! hogy nee tudjon kimenni az utcára!
ja, hogy még kölykei is vannak. Mért van kutyád, de komolyan?
A 115/2012. (VI. 11.) Korm. rendelet tartalmazza a szabálysértési bírságokat. A jogszabály 2.§ (1) szerint a "A bírság alapösszege tizenötezer forint.". A 4. melléklete 1. A mulasztó … h) az állat szökésének megakadályozásáról nem, vagy nem megfelelõen gondoskodott: a bírság szorzója 6-szoros. És 15 000 Ft * 6 = 90 000 Ft. Szóval ha nem megfelelõ a szökés megakadályozása az ugyanolyan, mintha egyáltalán nem lenne. Ahány szökés, annyi 90-ezer Ft-ot, kéne adnia jótékony célra, ha már nem érték tetten és büntették meg.
Szerintem leszokna a macskaevésrõl, ha néha adnál neki egy ezrest és elküldenéd kutyatápért.
ez egyáltalán nem normális. jól látható hogy azzal a kutyával nem foglalkoztok egyáltalán eleget de még azt sem tartom kizártnak hogy kissé elvadult antiszociális kutyáról beszélünk, mert már elnézést de én még ilyet a normális köreimben nem pipáltam hogy a kutya egy döglött macskával térjen haza amit el is kezd megenni. ugyanakkor félre értések elkerülése végett ez a kutya részérõl valójában "normális". de egy olyan kutya akivel rendszeresen foglalkoznak, tanítják, nevelik, lemozgatják eleve el sem szökik nemhogy ennyire kijöjjön belõle az ösztönállat... nem megkötni meg kennelbe dugni kell hanem RENDSZERESEN foglalkozni vele!!!
Az "esz" miatt kétszer kellet elolvasnom mire felfogtam hogy mit akarsz. Basszus ahelyett h itt kérdezõsködsz kösd meg azt a kib*aszot kutyát vagy kezdjetek már valamit vele. Rühelem a kin kóborló kutyákat. A kutyának benn a helye az udvarba. Arra még nem gondoltál hogy embert is bánthat netán? Ja a másik meg tuti nem élne már ha az én macskámat kapná el. :D
A kérdező hozzászólása: oké amugy apukám most akar majd új kenelt csinálni amm meg vannak kiskutyái lehet hogy nekik akarja meg mutatni a vadászatott vagy mi?
A kérdező hozzászólása: bezárjuk csak állandóan kiszabadul és ha megtaláljuk hogy hol jön ki aszt megszoktuk csinálni hogy ne tudjon csak mindig talál uj helyet.
Öld meg azt a rohatt kutyát gigakocka

Miért van az, hogy ha veszek egy új fülhallgatót az MP3-lejátszómhoz, hetek alatt elhasználódik olyan módon, hogy előbb az egyik oldali döglik be, majd a másik is?

Legjobb válasz: Na ez egy jó kérdés. 5 éve megvan az MP3-am, de 3-4 havonta új fülhallgatót kell vennem... Azt mondta valaki, hogy azért mert feltekerem az MP3-ra, és ezért megtörik. De olyat is mondtak hogy a hangerõ miatt tönkremegy. Nem tudom.

Na ez egy jó kérdés. 5 éve megvan az MP3-am, de 3-4 havonta új fülhallgatót kell vennem... Azt mondta valaki, hogy azért mert feltekerem az MP3-ra, és ezért megtörik. De olyat is mondtak hogy a hangerõ miatt tönkremegy. Nem tudom.
1) nem vigyázol rá eléggé, eltörik a vezetéke 2) szar a minõsége, normál használattól is hamar tönkremegy Amit leírsz hiba, az tipikus vezeték törés, érintkezési hiba. Vagy a csatlakozója kopik el (ez a legkevésbé valószínû), vagy eltörik benne valahol a vezeték. Ahol sokat hajtogatódik, ott könnyen elõfordulhat.
úgy gyártják direkt, hogy fogyóeszköz legyen, rendszeresen kelljen rá pénzt költeni, így jobban megéri nekik, mintha kitartana egy életen át. a mobiltelefonok is ilyenek, és lehetne még sorolni. így vagyunk rákényszerítve a vásárlásra, a fogyasztásra.
Egyszer kell rá költeni és nem hulladékot venni ami a törõs kínai vezetékekbõl van. 15ezer környékén prémium kategóriás fülhallgatók vannak, amik több évnyi hû szolgálatot tesznek az embernek. Persze vigyázni erre is kell, rángatni nem szabad, de feltekeréstõl ha nem feszíted meg nem lesz baja.
Kitalálom, 500 ft-os fülhallgatók? Talán pont ezért, borzalmas minõségû az egész.
A kérdező hozzászólása: Naná, hogy megtöröm, de ami kötélszerû, hosszú és vékony azt általában már az ókor óta feltekerni szokták. Mit csináljak vele, vegyek egy egyméteres dobozt, amibe belefektethetem, hogy sehol ne törjön meg?:D Így praktikus, nyilván mindenki így használja, eszerint is kéne legyártani õket, hogy ezt bírják. " úgy gyártják direkt, hogy fogyóeszköz legyen, rendszeresen kelljen rá pénzt költeni, így jobban megéri nekik, mintha kitartana egy életen át. a mobiltelefonok is ilyenek, és lehetne még sorolni. így vagyunk rákényszerítve a vásárlásra, a fogyasztásra." Na itt a pont, kimondta a válaszoló a lényeget. Tapasztalom, hogy a mobiltelefonok már egy ideje olyanok, hogy nem lehet õket tartósan használni. Visszatérve a fülhallgatózhoz, már vagy az 5-ket használom el és baromira idegesít. Szerintem veszek egy ilyen nagyobbfajtát a Media Marktban:D
Ne... A Media-ban kb minden duplaáron van. Vegyél márkásat, ezekre garancia van, nem lesz bajuk. Én most egy 20 ezer forintos Sennheisert vettem, de nem bántam meg... Olyan dolgokat hallok ki zenékbõl, amiket eddig soha, jár hozzá egy bõr tok, amibe nagyon jól bele lehet tenni, soha nem fog megtörni...
nem gagyi, 500 forintos, teszkós, hama, meg tökömtudja milyen füleseket kell venni, hanem ki kell köhötni egy mormálisat. nem hamisítvány sennheiser cx300 már 4ezerért van hardveraprón.

Miért nem lehet füvet adni a nyúlnak, ha egyszer a vadnyúl is azt eszi, mégse döglik meg?

Mert hát nem hiszem, hogy a vadnyúl szárítja magának a füvet, hanem frissen megeszi

Legjobb válasz: ez egy nagy tévhit... Nyugodtan adhatsz neki füvet:)

ez egy nagy tévhit... Nyugodtan adhatsz neki füvet:)
Tudtommal a nyúl felfúvódik a vizes fûtõl.
elsõ vagyok! Nekem évekig volt nyulam, volt amikor szedtem neki a füvet, volt amikor õ legelte magának a frisset, sose lett semmi baja:)
Igen, a könyvekben az szerepel, hogy felfúvódik tõle. Nekem volt két nyuszim is /egy házi és egy szobai/ és mindkettõt rendszeresen kivittem a kertbe legelni. Évekig eléltek egészségesen, semmi bajuk nem volt! Adj neki nyugodtan! Csak arra vigyázz, hogy ne legyen permetezve és mérgezõ növényekkel ne keveredjen!
Mert ezek már házinyulak, és ha nincsenek hozzászoktatva felfúvódhatnak tõle.
Hogyha szedel friss füvet akkor nem lesz semmi baja de akkor simán oda kell adni mert egy nap után bepenészedik és megdöglik a nyúl. De nyugotan adhatsz neki.
Epp az a lenyeg nem etetem massal mint friss fuvel mindennap szedek neki pitypangfuvet tejesgaznak hivjuk errefele ezt szeretik a legjobban es a futol mikor levagod jobb ize lessz mintha csak tapot latott vola egesz eletebe

Miért nem döglenek meg a bolhák a biokilltől?

Tegnap és tegnapel?tt befújtam a nappalit. Sok szét is robbant a földön, de ma reggel is amikor beléptem, rámtapadt egy csomó. Egy fél óra alatt legalább 20at szedtem le magamról.

Legjobb válasz: ez ismeros! en is igy jartam. van amikor hasznal es van amikor nem. en is kivancsi vagyok a valaszokra. mondjuk en vettem egy masikat es akkor nagyjabol eltuntek.

ez ismeros! en is igy jartam. van amikor hasznal es van amikor nem. en is kivancsi vagyok a valaszokra. mondjuk en vettem egy masikat es akkor nagyjabol eltuntek.
Lehet, hogy a peték kikeltek közben, azt nem öli meg. Neostomosant használj.
A bolhák nagyon "inteligens" lények, Ha kapnak egy mérget, pár egyed elpusztul, a többi elkezdi az ellenméreg kifejlesztését, amit tovább örökítenek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!