Találatok a következő kifejezésre: Miért csipás kutya szeme (2 db)

Miért csipás a kutya szeme?

Helló! Két éves tacskónk szeme több napja váladékozik (csipás). Kitörölj?k, de 1-2 órán belül újra olyan lesz. Mit?l lehet ez? Mit használjunk rá? A kamilla jó?

Legjobb válasz: Valami biztos irritálja a szemét, ami miatt állandóan váladékozik. Mint az embernél...: ha valami esetleg benne van, az irritáló lehet, vagy esetleg a szemhéja ha egy kicsit befelé fordul (nálunk volt ilyen), az is zavarhatja. Ha nem múlik el hétvégén, én hétfõn elvinném orvoshoz. Valszeg elõször szemcseppet próbál majd.

Valami biztos irritálja a szemét, ami miatt állandóan váladékozik. Mint az embernél...: ha valami esetleg benne van, az irritáló lehet, vagy esetleg a szemhéja ha egy kicsit befelé fordul (nálunk volt ilyen), az is zavarhatja. Ha nem múlik el hétvégén, én hétfõn elvinném orvoshoz. Valszeg elõször szemcseppet próbál majd.
Mindenképpen vidd orvoshoz, mert a kutyáknál a betegséget a szem jelzi.Mivel néhány napja már kezelgeted, nem biztos hogy a szeme van begyulladva.Akármilyen belsõ betegség, gyulladás a szemén mutatkozik meg elõször.

Miért csipás és piros a kutyám szeme?

2napja csipás a kutyám szeme és piros a szeme ott ahol szerintem fehérnek kellene lenni.meg a szájszaga mostanába förtelmes vitamin hiánya lehet vagy mit?l ilyen büdös neki mostanába

Legjobb válasz: A csipásodás szerintem csak kötõhártya gyulladás miatt lehet. A szájszagnak viszont több oka is lehet. Fogkõ, gyomorbaj...

A csipásodás szerintem csak kötõhártya gyulladás miatt lehet. A szájszagnak viszont több oka is lehet. Fogkõ, gyomorbaj...
A szemét kamillával töröld át, nézd meg, hogy a szeme körüli szõr nem e lóg bele, lehet az irritálja, akkor ki kell vágni a szõrt a szeménél. Nem írtad mennyi idõs a kutyád, ha most van fogváltás idõszakába akkor ez természetes, ahogy lecserélõdnek a fogak elmúlik, amit tudsz tenni, adj neki rágócsontot, denta stix-et, egyrészt hamarabb kipottyannak a fogak másrészt kitisztítja a fogak közé szorult kaja maradékot! ha idõsebb a kutyusod akkor lehet fogköves, azt érdemes megnézetni dokival.
Mert kötõhártyagyulladása van. Állatorvos !!!
Szia! Szerintem is kötõhártya gyulladásról lehet szó. A kamillás megoldás mûködhet. Mondjuk nálunk nem vált be, így 2 nap után inkább elvittük dokihoz a kutyut. Megnézte, hogy esetleg nincs-e valamilyen sérülés a szemén, mert nem mindegy, hogy milyen cseppet, vagy krémet kap akkor.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy írtatok amúgy a kutyám 4hónapos.Kipróbálom a kamillát aztán ha az sem akkor állatorvos.Köszi mindenkinek:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!