Találatok a következő kifejezésre: Miért csinálja hónapos kiskutyám a (4 db)

Miért csinálja 2 hónapos kiskutyám a karommal azt, mintha közösülni akarna vele?

Gondolom nincs köze ehhez a dologhoz (mivel h még pici ehhez), de olyan aranyos mikor ezt csinálja, és csak tudni szertném, h miért teszi ezt... De tényleg olyan muris...:):P

Legjobb válasz: Hát egyszerûen gyakorol.:) Ez náluk ösztönös. Még olyan pici,hogy nincs tisztában a nemével. Nekem a kis szuka kutyám is ezt csinálta a nagy Dobermannal,és azonnal megkérdeztem az állatorvos barátomat,hogy ferde hajlamú-e a kutyám.:) Azóta tudom,hogy egyszerûen csak az ösztön,a játék ez náluk ilyen kicsi korban. Majd fog gyakszizni a lábadon is.:))

Hát egyszerûen gyakorol.:) Ez náluk ösztönös. Még olyan pici, hogy nincs tisztában a nemével. Nekem a kis szuka kutyám is ezt csinálta a nagy Dobermannal, és azonnal megkérdeztem az állatorvos barátomat, hogy ferde hajlamú-e a kutyám.:) Azóta tudom, hogy egyszerûen csak az ösztön, a játék ez náluk ilyen kicsi korban. Majd fog gyakszizni a lábadon is.:) )
Az enyem 6 hetesen kezdte, de csak a tobbi kutyaval probalkozott. Ott viszont mindegy volt, hogy elol vagy hatul allt. A teveben lattam par honapos koraban egy musort, ahol azt mondtak, hogy a falkahoz tartozast jelzi vele. Nem tudom, hogy mi az igazsag, de en ezt hallottam.
mert közösûlni akar :D a mi kutyánk sógórnõmbe " szerelmes".mindig rámegy. ez normális dolog.
A mi yorkink is folyton ezt csinálja a karommal 6 és fél évesen:) Mindig, mikor föl akarok kelni az ágyból, "letámad". Tényleg ösztönös lehet, mert nincs más, akin gyakorolhatná:)
A 11 éves Shih-tzumnak erre kihelyezett plüssállata van (évente cserélve mert szószerint szét...ssza:P )
Nálunk sdzemben lakott egy nõ, pár éve halt meg, megbolondulásban :D Gyógyszereket szedett vodkával :D Az rendszeresen kiállt a udvarra négykézláb és hagyta a kutyájának..azt híresztelte szerencsétlen, hogy ezért tartja a kutyáját....mondom tiszta bolond volt...kiskorában a gyermekét kötéllel verte...

Miért csinálja ezt a kiskutyám? Van egy 3 hónapos csivava-spicc keverék kiskutyám, kb 15 percenként kakíl és utána a fenekét dörzsölve a földön megy.

Mintha viszketne neki.Mit?l lehet?Féáreghajtót már kapott.

Legjobb válasz: A féreghajtó tablettákat kétszer kell adni, a másik adagot két héttel az elsõ után, hogy a maradék (késõbb kifejlõdõ) férget is kiirtsa.

A féreghajtó tablettákat kétszer kell adni, a másik adagot két héttel az elsõ után, hogy a maradék (késõbb kifejlõdõ) férget is kiirtsa.
Ha férges volt, akkor 1x nem elég, meg kell ismételni, mert a lárvák 5 napon belül kelnek ki a kutyában.
Talán még kell egy kis idõ míg kitisztúl a férgektõl a szervezete.De ha simogattad, nem árt nektek is, szedni féreghajtót.
pedig akkor még férges. hányszor kapott féreghajtót? Mert lehet, hogy csak a kifejlett férgeket ölte meg, a lárvákat nem, azok pedig újra kifejlõdtek. A leírt tünet galandféregre utal.
A kérdező hozzászólása: 3 napja kapta a féregtelenítõl, mert nagyon hosszú férgeket kakílt.Miután megkapta agyógyszert azóta tiszta aszéklete, de mégsem az igazi, olyan nyálkás.Adhatok még neki féreghajtót?Köszönöm.
Orvossal kellene egyeztetni, hogy mikor lehet ismételni a féreghajtót.
A féreghajtást nem érdemes (és nem is szabad) 2 héten belül ismételni. Nem igazán gusztusos, de meg kéne nézni, hátha valami beszorult a végbelébe. Ha otthon nem megy, akkor állatorvos. Cérna, szõrcsomó, egyéb hasonlóságok lenyelése szokott ilyen tünetet okozni.
nm biztos, de szerintem férges vagy csak fosott

Miért csinálja ezt a lassan 3 hónapos kiskutyám?

a kutyám Rottweiler-Német juhász keverék és lassan 3hónapos. Amikor ráteszem a nyakörvet akkor kaparja és össze-vissza rohangál. Amikor pedig a pórázt is rárakom akkor nem mozdul sehova akkor sem ha hívom... ha meg elindul nagy nehezen és egy picit meghúzom hogy ne menjen gyorsan akkor elkezd vonyítani és földhöz vágja magát..

Legjobb válasz: Azért csinálja, mert nincs hozzászokva. A nyakörvet rakd rá és hagy, had bohóckodjon. Minde nap rakd rá egy kcsit, és mikor már normális, akkor dícsérd meg. Kössön jó élményt a nyakörvhöz. Addig, míg nem bírja elviselni a nyakörvet, addig ne add rá a pórázt. Ha már a nyakörvet elviseli, akkor tedd rá a próázt és megin hagyd, hadd menjen/álljon, stb. Ne legyen a kezedben, csak tedd rá és hagyd békén. Egy idõ után úgyis megmozdul, eleinte talán még félni is fog h valami követi, de ehhez is hozzászokik pár nap alatt. Mikor már egyiktõl sincs fóbiája, akkor lehet menni sétálni.

Azért csinálja, mert nincs hozzászokva. A nyakörvet rakd rá és hagy, had bohóckodjon. Minde nap rakd rá egy kcsit, és mikor már normális, akkor dícsérd meg. Kössön jó élményt a nyakörvhöz. Addig, míg nem bírja elviselni a nyakörvet, addig ne add rá a pórázt. Ha már a nyakörvet elviseli, akkor tedd rá a próázt és megin hagyd, hadd menjen/álljon, stb. Ne legyen a kezedben, csak tedd rá és hagyd békén. Egy idõ után úgyis megmozdul, eleinte talán még félni is fog h valami követi, de ehhez is hozzászokik pár nap alatt. Mikor már egyiktõl sincs fóbiája, akkor lehet menni sétálni.
A nyakörvet hagyd rajta egész nap, semmi baja nem lesz tõle. A pórázzal pedig sétáljatok sokat az udvarban, de csak akkor, ha a nyakörvet már megszokta.
tedd fel magadra 1 picit, és megtudod. fél év múlva már nem fog annyira zavarni, Õt sem...
10 deka párizsi és úgy fog utánad menni, mint a kisangyal. Akkor majd nem a pórázra figyel, hanem a kajára. Két nap és a párizsi elhagyható.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat..:D utolsó válaszoló igen ezt csinálom..xdd csak kutyatáppal..xdd de a párizsi sem rossz ötlet..xdd :DD
Igen a kaja nagyon jó motiváló eszköz, esetleg a nyakörv problémára az is jó ha ráteszed és lefoglalod pl nekiálltok játszani. Ilyenkor nem fog vele foglalkozni és megszokja, pórázon sétáláshoz meg marad a kaja.


Yorky kiskutyám, aki 2 hónapos, olyan fura dolgokat csinál. Amikor leviszem az udvarra, és futkározik, futás közben hátra kap a lábához. Nem látok semmi rendellenességet. Ez miért lehet?

Legjobb válasz: Nem lett bolhás? De az is lehet, hogy futás közben fáj neki. Elég gyenge nekik a lábuk. Vigyázz vele, hogy ne ugráljon fel magasra :) bár mi a magas. Tegyetek neki párnát az ágyhoz dobbantónak, ha fel akar menni. Tudom még nem tud felugrani mert picike. De késõbb. Sajnos nagyon tudnak rosszul mozdulni. Az enyém 4 hónaposan 25 cm magasból képes volt úgy leesni, hogy platinázták a lábát. Nézd át a bõrét tüzetesen hátha találsz valamit, esetleg egy csípést. Mozgasd, nyomogasd meg a lábát, hátha reagál. Jobb ötletem nincsen, reméljük minden rendben van!

Nem lett bolhás? De az is lehet, hogy futás közben fáj neki. Elég gyenge nekik a lábuk. Vigyázz vele, hogy ne ugráljon fel magasra :) bár mi a magas. Tegyetek neki párnát az ágyhoz dobbantónak, ha fel akar menni. Tudom még nem tud felugrani mert picike. De késõbb. Sajnos nagyon tudnak rosszul mozdulni. Az enyém 4 hónaposan 25 cm magasból képes volt úgy leesni, hogy platinázták a lábát. Nézd át a bõrét tüzetesen hátha találsz valamit, esetleg egy csípést. Mozgasd, nyomogasd meg a lábát, hátha reagál. Jobb ötletem nincsen, reméljük minden rendben van!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a segitségedet.átnézem még tüzetesebben.
Nincs mit! Ha esetleg mégis baj van a lábával (élete során lehet azért mentsd le ezt a címet) ezt az orvost nagyon ajánlom. Õ ortopéd specialista is mindamellett, hogy egy nagyon jó orvos és diagnoszta. Dr. Papp Antal http://www.talpas.hu sose legyen rá szükség, de, ha esetleg mégis, legalább profi nyúljon hozzá ;) Sok örömöt a kis pocokhoz! És jó tanács! Fogd keményen mert terrier! :) Légy vele határozott amikor kell ;)
A kérdező hozzászólása: hu de rendi vagy, köszi. 29 évig falun éltem, rengeteg kutyánk volt, de nagy testüek. most h panelban vok, kellett egy kutyi, és yorkyt már rég szerettem volna. hát tényleg kis vad pocok:-). de ugy imádom, el sem tudom mondani. de gondolom te ezt tudod:-)
Hát igen! Beteg az egész család azóta! :D Agybeteg Új "vallásunk" van hehe Sunnykaizmus


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!