Találatok a következő kifejezésre: Miért csinálja hónapos kiskutyám (6 db)

Miért csinálja ezt a kiskutyám? Van egy 3 hónapos csivava-spicc keverék kiskutyám, kb 15 percenként kakíl és utána a fenekét dörzsölve a földön megy.

Mintha viszketne neki.Mit?l lehet?Féáreghajtót már kapott.

Legjobb válasz: A féreghajtó tablettákat kétszer kell adni, a másik adagot két héttel az elsõ után, hogy a maradék (késõbb kifejlõdõ) férget is kiirtsa.

A féreghajtó tablettákat kétszer kell adni, a másik adagot két héttel az elsõ után, hogy a maradék (késõbb kifejlõdõ) férget is kiirtsa.
Ha férges volt, akkor 1x nem elég, meg kell ismételni, mert a lárvák 5 napon belül kelnek ki a kutyában.
Talán még kell egy kis idõ míg kitisztúl a férgektõl a szervezete.De ha simogattad, nem árt nektek is, szedni féreghajtót.
pedig akkor még férges. hányszor kapott féreghajtót? Mert lehet, hogy csak a kifejlett férgeket ölte meg, a lárvákat nem, azok pedig újra kifejlõdtek. A leírt tünet galandféregre utal.
A kérdező hozzászólása: 3 napja kapta a féregtelenítõl, mert nagyon hosszú férgeket kakílt.Miután megkapta agyógyszert azóta tiszta aszéklete, de mégsem az igazi, olyan nyálkás.Adhatok még neki féreghajtót?Köszönöm.
Orvossal kellene egyeztetni, hogy mikor lehet ismételni a féreghajtót.
A féreghajtást nem érdemes (és nem is szabad) 2 héten belül ismételni. Nem igazán gusztusos, de meg kéne nézni, hátha valami beszorult a végbelébe. Ha otthon nem megy, akkor állatorvos. Cérna, szõrcsomó, egyéb hasonlóságok lenyelése szokott ilyen tünetet okozni.
nm biztos, de szerintem férges vagy csak fosott

Miért csinálja ezt a lassan 3 hónapos kiskutyám?

a kutyám Rottweiler-Német juhász keverék és lassan 3hónapos. Amikor ráteszem a nyakörvet akkor kaparja és össze-vissza rohangál. Amikor pedig a pórázt is rárakom akkor nem mozdul sehova akkor sem ha hívom... ha meg elindul nagy nehezen és egy picit meghúzom hogy ne menjen gyorsan akkor elkezd vonyítani és földhöz vágja magát..

Legjobb válasz: Azért csinálja, mert nincs hozzászokva. A nyakörvet rakd rá és hagy, had bohóckodjon. Minde nap rakd rá egy kcsit, és mikor már normális, akkor dícsérd meg. Kössön jó élményt a nyakörvhöz. Addig, míg nem bírja elviselni a nyakörvet, addig ne add rá a pórázt. Ha már a nyakörvet elviseli, akkor tedd rá a próázt és megin hagyd, hadd menjen/álljon, stb. Ne legyen a kezedben, csak tedd rá és hagyd békén. Egy idõ után úgyis megmozdul, eleinte talán még félni is fog h valami követi, de ehhez is hozzászokik pár nap alatt. Mikor már egyiktõl sincs fóbiája, akkor lehet menni sétálni.

Azért csinálja, mert nincs hozzászokva. A nyakörvet rakd rá és hagy, had bohóckodjon. Minde nap rakd rá egy kcsit, és mikor már normális, akkor dícsérd meg. Kössön jó élményt a nyakörvhöz. Addig, míg nem bírja elviselni a nyakörvet, addig ne add rá a pórázt. Ha már a nyakörvet elviseli, akkor tedd rá a próázt és megin hagyd, hadd menjen/álljon, stb. Ne legyen a kezedben, csak tedd rá és hagyd békén. Egy idõ után úgyis megmozdul, eleinte talán még félni is fog h valami követi, de ehhez is hozzászokik pár nap alatt. Mikor már egyiktõl sincs fóbiája, akkor lehet menni sétálni.
A nyakörvet hagyd rajta egész nap, semmi baja nem lesz tõle. A pórázzal pedig sétáljatok sokat az udvarban, de csak akkor, ha a nyakörvet már megszokta.
tedd fel magadra 1 picit, és megtudod. fél év múlva már nem fog annyira zavarni, Õt sem...
10 deka párizsi és úgy fog utánad menni, mint a kisangyal. Akkor majd nem a pórázra figyel, hanem a kajára. Két nap és a párizsi elhagyható.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat..:D utolsó válaszoló igen ezt csinálom..xdd csak kutyatáppal..xdd de a párizsi sem rossz ötlet..xdd :DD
Igen a kaja nagyon jó motiváló eszköz, esetleg a nyakörv problémára az is jó ha ráteszed és lefoglalod pl nekiálltok játszani. Ilyenkor nem fog vele foglalkozni és megszokja, pórázon sétáláshoz meg marad a kaja.

4 hónapos foxi kiskutyám rendszeresen rápisil az ágyra, takaróra, miért csinálja ezt és hogy tudnám leszoktatni erről?

Mikor idehoztuk nem pisilt az ágyra, de mostanában rendszeresen rápisil és ez nagyon bosszantó... Kivisszük az udvarra pisil de utána rá kicsit id?re rápisil az ágyra.

Legjobb válasz: Egyértelmû dominenciaprobléma. A verés nem segít, mert a kutya nem érti, miért okozol fájdalmat neki. Figyelni kell, ha látod, hogy készülõdik, határozottan felkapod a nyakánál a bõrénél fogva és megrázod, mintha egy másik kutya volnál. És figyeljetek más jelzésekre is, mert egy erõs akaratú kutyát fogtatok ki, megpróbál a fejetekre nõni.

Egyértelmû dominenciaprobléma. A verés nem segít, mert a kutya nem érti, miért okozol fájdalmat neki. Figyelni kell, ha látod, hogy készülõdik, határozottan felkapod a nyakánál a bõrénél fogva és megrázod, mintha egy másik kutya volnál. És figyeljetek más jelzésekre is, mert egy erõs akaratú kutyát fogtatok ki, megpróbál a fejetekre nõni.
Elsõ válaszoló vagyok. Nem az a probléma, hogy felengeded az ágyra, hanem az, hogy még nem szobatiszta vélhetõleg, de más eredõje is lehet a problémátoknak. Próbálgatja a határokat, esetleg figyelmet szeretne.. Én még mindig azt mondom, hogy ameddig stabilan szobatiszta nem lesz, ne engedjétek fel az ágyra! Késõbb majd aludhat veletek, hiszen ha jól szocializált, jól nevelt, megoszthatod vele az ágyat (hívásra, természetesen). :)
Amíg nem lesz teljesen szobatiszta, ne engedjétek rá az ágyra.
nem agyonverni kell hanem a seggére verni, vonít, de baja nem lesz. meg kell tanulnia hogy te vagy a fõnök.
Ezt azért csinálja mert felengeded az ágyra ezt úgy orvosolhatod hogy mikor felmegy határozott nem-mel leutasítod de ha tojik rád akkor menj oda tedd le a földre és szintén mond neki hogy nem és ha veled alszik azt is szüntesd meg ezt úgy csináld hogy kiteszed a szobából valami kényelmes fekvõ helyre egy másik szobába ott maradsz vele amíg el nem alszik aztán elmész és becsukod az ajtót az elsõ pár éjszakán nem mondom biztosra hogy csendbe lesz lehet sírni fog de ha nem akarsz pisis ágyba feküdni akkor ez a megoldás én is így jártam csak éppen egy vizslával elég rossz volt mindennap pucolni az ágyat többször is egy nap. Sok sikert remélem nem lesz semmi probléma
Csak az a kutya pisil az ágyra, amelyiket felengedik oda. Az enyém például sohasem tenne ilyet, mert hacsak megpróbálna felmenni az ágyra, úgy zavarnám ki az udvarra, hogy a lába sem érné a földet!
ezt azért csinálja mert a gazdi annak ellenére, hogy fogalma sincs a kutyanevelésrõl mielõtt magához vett volna egy kutyát nem vette a fáradtságot, hogy megismerje és megértse a faj igényeit, szükségleteit most meg néz mint egy ismeretlen használati tárgyra: ja ez nem mûködik!
hívjatok házhoz gyorsan valakit, hogy elmagyarázza mit is kell nekünk embereknek tenni, hogy a kutyánk jólérezze magát és stresszelje szét az életét a mi hibánkból!
*ne
A kérdező hozzászólása: Csak szólok, hogy kiskorom óta volt kutyánk, azóta volt 3 sajnos elpusztultak öreg korukban... Ebbõl 2 kutya benti volt és egyik sem csinálta ezt kiskorában, hogy rápisilt volna az ágyra... Nem volt ilyen rossz egyik se mint ez... Szóval hülyeség ilyeneket írni, hogy nem értünk a kutyákhoz. Mindig is volt kutyánk...
Velem is megcsinálta a kedves kutyusom, kb.5-10x pisilt ágyra, de mióta teljeen szobatiszta lett ez is megszünt. Nem tudom, hogy csináltam, de elmúlt! :)
"...és megrázod, mintha egy másik kutya volnál. "-igen egy másik kutya így öli meg a zsákmány-ezzel csak megfélemlíteni lehet a kutyát de nevelni nem!
A 7:41-nek, tökéletesen igaza van, tapasztalt erõs embernek kell lenni velük, mivel terrier.Rengeteg munkát igényel, légy türelmes.Ha kertes házban laktok, akkor ha dolga van egyszerûen vidd ki a fûre, hogy ott végezze a dolgát, vagy vidd el sétálni, ott ösztönszerûen elvégzi a dolgát, megoldás a kutyapelenka használata is.Hidd el ha határozott leszel, és szabsz határokat, meglesz az eredmény, az ágy a tiéd, te döntöd el, mit és mennyit engedsz!Sok sikert!
Az együtt alvás is marha rossz, ne kényeztessétek el, mert akkor sokkal rosszabb szokásokat is felvehet, mint a véletlenül ágyba pisilés. Azt is el tudom képzelni, hogy tényleg direkt csinálja, éppen azért, mert nincs helyretéve a falkában. Terrier, erõs jellem, erõsen is kell fogni. Nincs ágyon alvás, hanem kutya helye van és kész.
Én már leírtam mit kell csinálni amúgy kisebb kutya sokkal dominánsabb mint a nagy mert nem tudja hogy kicsi. Még te lehetsz a fõnök késõbb nehezebb lesz felülkerekedni rajta és ugye nem jó ha egy kutya irányítja az életed én is jártam csak hosszú és rögös volt az út hogy ujra én legyek a falka vezér
én is rápisilek néha, mi van abban?
A kérdező hozzászólása: Tudnátok abba segíteni, hogyan lehet nevelni? Megverni nem szeretnénk, mert utána úgy sajnáljuk meg ideggyenge lesz sztem a veréstõl... Mégis hogyan kell nevelni? Újságpapírral csapunk rá, semmit nem ér neki, meg se érzi...
Két okot tudok elképzelni. Az egyik a szeparációs szorongás, ami szintén két okra vezethetõ vissza, olvass utána. Ez csak akkor lehet, ha akkor csinálja mikor nem vagytok vele. A másik, hogy már 4 hónapos korára sikerült úgy elkényeztetnetek, hogy máris olyan domináns, hogy ezzel jelzi felétek, hogy még ezt is megteheti. Ha nem szabtok neki határokat, akkor hamarosan jön a póráz húzás, kaja védés, más kutyákkal verekedés és mindenféle egyéb rendetlenkedés.
A kérdező hozzászólása: Velünk alszik rendszeresen és egész éjszaka kibírja pisi nélkül, átalussza az éjszakát, ezt a pisilást csak nappal mûveli, érdekes hogy éjszaka meg nem...
Azt hiszi hogy az a pisilõhelye(szerintem. A mostani kutyám, a házat tekintette annak, amíg szobatiszta nem lett.Én amikor észrevettem ráütöttem egy kicsit, és tudta hogy rosszat csinált. Aztán megtanulta hogy ha hívja a természet, kikell menni.


Miért csinálja 2 hónapos kiskutyám a karommal azt, mintha közösülni akarna vele?

Gondolom nincs köze ehhez a dologhoz (mivel h még pici ehhez), de olyan aranyos mikor ezt csinálja, és csak tudni szertném, h miért teszi ezt... De tényleg olyan muris...:):P

Legjobb válasz: Hát egyszerûen gyakorol.:) Ez náluk ösztönös. Még olyan pici,hogy nincs tisztában a nemével. Nekem a kis szuka kutyám is ezt csinálta a nagy Dobermannal,és azonnal megkérdeztem az állatorvos barátomat,hogy ferde hajlamú-e a kutyám.:) Azóta tudom,hogy egyszerûen csak az ösztön,a játék ez náluk ilyen kicsi korban. Majd fog gyakszizni a lábadon is.:))

Hát egyszerûen gyakorol.:) Ez náluk ösztönös. Még olyan pici, hogy nincs tisztában a nemével. Nekem a kis szuka kutyám is ezt csinálta a nagy Dobermannal, és azonnal megkérdeztem az állatorvos barátomat, hogy ferde hajlamú-e a kutyám.:) Azóta tudom, hogy egyszerûen csak az ösztön, a játék ez náluk ilyen kicsi korban. Majd fog gyakszizni a lábadon is.:) )
Az enyem 6 hetesen kezdte, de csak a tobbi kutyaval probalkozott. Ott viszont mindegy volt, hogy elol vagy hatul allt. A teveben lattam par honapos koraban egy musort, ahol azt mondtak, hogy a falkahoz tartozast jelzi vele. Nem tudom, hogy mi az igazsag, de en ezt hallottam.
mert közösûlni akar :D a mi kutyánk sógórnõmbe " szerelmes".mindig rámegy. ez normális dolog.
A mi yorkink is folyton ezt csinálja a karommal 6 és fél évesen:) Mindig, mikor föl akarok kelni az ágyból, "letámad". Tényleg ösztönös lehet, mert nincs más, akin gyakorolhatná:)
A 11 éves Shih-tzumnak erre kihelyezett plüssállata van (évente cserélve mert szószerint szét...ssza:P )
Nálunk sdzemben lakott egy nõ, pár éve halt meg, megbolondulásban :D Gyógyszereket szedett vodkával :D Az rendszeresen kiállt a udvarra négykézláb és hagyta a kutyájának..azt híresztelte szerencsétlen, hogy ezért tartja a kutyáját....mondom tiszta bolond volt...kiskorában a gyermekét kötéllel verte...

Yorky kiskutyám, aki 2 hónapos, olyan fura dolgokat csinál. Amikor leviszem az udvarra, és futkározik, futás közben hátra kap a lábához. Nem látok semmi rendellenességet. Ez miért lehet?

Legjobb válasz: Nem lett bolhás? De az is lehet, hogy futás közben fáj neki. Elég gyenge nekik a lábuk. Vigyázz vele, hogy ne ugráljon fel magasra :) bár mi a magas. Tegyetek neki párnát az ágyhoz dobbantónak, ha fel akar menni. Tudom még nem tud felugrani mert picike. De késõbb. Sajnos nagyon tudnak rosszul mozdulni. Az enyém 4 hónaposan 25 cm magasból képes volt úgy leesni, hogy platinázták a lábát. Nézd át a bõrét tüzetesen hátha találsz valamit, esetleg egy csípést. Mozgasd, nyomogasd meg a lábát, hátha reagál. Jobb ötletem nincsen, reméljük minden rendben van!

Nem lett bolhás? De az is lehet, hogy futás közben fáj neki. Elég gyenge nekik a lábuk. Vigyázz vele, hogy ne ugráljon fel magasra :) bár mi a magas. Tegyetek neki párnát az ágyhoz dobbantónak, ha fel akar menni. Tudom még nem tud felugrani mert picike. De késõbb. Sajnos nagyon tudnak rosszul mozdulni. Az enyém 4 hónaposan 25 cm magasból képes volt úgy leesni, hogy platinázták a lábát. Nézd át a bõrét tüzetesen hátha találsz valamit, esetleg egy csípést. Mozgasd, nyomogasd meg a lábát, hátha reagál. Jobb ötletem nincsen, reméljük minden rendben van!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a segitségedet.átnézem még tüzetesebben.
Nincs mit! Ha esetleg mégis baj van a lábával (élete során lehet azért mentsd le ezt a címet) ezt az orvost nagyon ajánlom. Õ ortopéd specialista is mindamellett, hogy egy nagyon jó orvos és diagnoszta. Dr. Papp Antal http://www.talpas.hu sose legyen rá szükség, de, ha esetleg mégis, legalább profi nyúljon hozzá ;) Sok örömöt a kis pocokhoz! És jó tanács! Fogd keményen mert terrier! :) Légy vele határozott amikor kell ;)
A kérdező hozzászólása: hu de rendi vagy, köszi. 29 évig falun éltem, rengeteg kutyánk volt, de nagy testüek. most h panelban vok, kellett egy kutyi, és yorkyt már rég szerettem volna. hát tényleg kis vad pocok:-). de ugy imádom, el sem tudom mondani. de gondolom te ezt tudod:-)
Hát igen! Beteg az egész család azóta! :D Agybeteg Új "vallásunk" van hehe Sunnykaizmus
hány hetesen választották el az anyjától?
Nálunk eddig minden kutyának volt valami kedvence, amit nem adott oda senkinek. A mostaninak is van. Ha szopást utánoz, lehet, hogy korán lett elválasztva. de nem hiszem, hogy errõl van szó. Szerintem ne izgasd magad miatta.
az enyémnek is van "cumis" párnája, az az övé, szereti, és esténként cumizik, meg közben röfög is. Szerintem magát nyugtatgatja. ja és 5 éves dobi szuka.
Nálunk a macska cumizik! Én is kíváncsi lennék, hogy mi az oka ennek! Az én kutyáimnak is szoktak lenni "kis barátai", amivel szerintem nincs is gond amíg nem morog vagy kap meg érte, neked vagy a családodnak mindig szó nélkül oda kell adnia, te vagy a "fõnök", a gazdija, meg kell értenie, hogy hol a helye még az elején, mielõtt ez eldurvulna a helyzet, azaz a következetes nevelésre célzok.
Jah, vagy amíg nem lesz álvemhes tõle, sajnos olyat is láttam már :S Persze a tiéd még túl kicsi ahhoz szerintem, meg a nemét sem írtad...
a tüzelés utáni 2 hónap tájékán valóban nem árt kicsit eldugni elõle az álvemhesség miatt. Ez egyfajta pótcselekvés, jó kis önnyugtató.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!