Találatok a következő kifejezésre: Miért csinálja hónapos (120 db)

Van egy 9 hónapos csivavám. Nagyon okos és szófogadó általában. Viszont amikor megyek felé, és beszélek hozzá, mindig lesunyítja fejét, és hanyatt vágódik, elkezdi csóválni a farkát és nyaldosni a száját. Miért csinálja ezt?

Mindig is érdekelt a kutyák viselkedése, hogy mit miért csinálnak és hogyan reagálnak helyzetekre. Most erre vagyok nagyon kíváncsi!

Legjobb válasz: A kölyök kutyák sokszor hanyat vágják magukat.Tudják,hogy gyengébbek,így megalázkodnak.Teljesen normális amit csinál :) A mi Havanese-ünk kb 10 hónapos koráig minden kutyának hanyat dobta magát.Néha kellemetlen volt :D

A kölyök kutyák sokszor hanyat vágják magukat.Tudják, hogy gyengébbek, így megalázkodnak.Teljesen normális amit csinál :) A mi Havanese-ünk kb 10 hónapos koráig minden kutyának hanyat dobta magát.Néha kellemetlen volt :D
Szerintem vidd el kutyasuliba. Egy kis szocializáció nem árt meg neki ;)
A kérdező hozzászólása: Õ akkor is szokta csinálni a szájnyaldosást amikor az ölembe veszem és beindul :D ugrál, meg akar nyalni, szimatol, csóválja a farkát, még néha mosolyog is komolyan.. Ugyanez amikor a földön hempereg és megyek felé.
A szájnyaldosás szerintem inkább idegességre utal, de én nem vagyok szakértõ.
A kérdező hozzászólása: Most megkérdeztem édesanyámat is, õ azt mondta, hogy "kéjeleg" olyankor, és tudja, hogy most szeretgetés következik és várja már, azért csinálja. Szerintetek ez valószínû? :D
azért mert csivavák h*ly*k
A kérdező hozzászólása: Ahogy sétálok, közben lehajolok, aztán odaguggolok, néha meg leülök mellé a szõnyegre, vagy felveszem.
És a testbeszéded? :)
A kérdező hozzászólása: Neem, sosem beszélek vele fenyegetõen, amikor ezt csinálja olyankor szinte gügyögök mintha kisbaba lenne. Most lehet sokan hülyének néznek, de nem érdekel. PL olyanokat mondok, hogy "na ki a szép kiskutyaa? ki az okooos" .. olyankor hajolok le hozzá és simogatom meg. Nem hat szerintem fenyegetõen a hangsúlyom :D
Ez a teljes alárendeltség jele. Így alázkodik meg a nála dominánsabbaknak. Felnõtt korában majd ez mérséklõdni fog normális esetben.
Nekem úgy tûnik, hogy tart tõled. Nem vagy ilyenkor túl fenyegetõ? Egy kiskutya talán másképp veszi le a dolgokat a méretébõl adódóan. Próbálj kedves hangon beszélni vele és ne hajolj fölé, guggolj le mellé.
Ahogy mások is mondták elõttem, megadásról, behódolásról, a feljebbvalóság elimerésérõl van szó, még ha ezek a kifejezések szigorúan hatnak is. Nem azért csinálja, mert kéjeleg, bár nyilván lehet hogy örül magában hogy mindjárt megvakargatják.

8 hónapos kislányom miért csinálja ezt?

Úgy rázza a fejét mintha folyamatosan nemet intene. Miért van ez? Nem lehet, hogy a füle fáj? Dehát semmi más jel nincs, nem lázas, nem ny?gös, eszik rendesen. Amikor rázza a fejét, megkérdezem, hogy mit csinálsz? és akkor vigyorog hozzá? Vagy nincs semmi baj, csak most jött erre rá és tetszik neki?

Legjobb válasz: Elsõ vagyok: a fiam 6.5 hónapos, mi nem nagyon mondjuk, hogy nem, fõleg nem nagyon csóváljuk a fejünket. Neki egy hete jött ki az elsõ foga, elõtte pár nappal kezdte ezt csinálni és amióta kint van, azóta nem csinálja. Több helyen is olvastam, hogy fog miatt lehet ez, ezért írtam. Aggódni ne aggódj miatta! :)

Elsõ vagyok: a fiam 6.5 hónapos, mi nem nagyon mondjuk, hogy nem, fõleg nem nagyon csóváljuk a fejünket. Neki egy hete jött ki az elsõ foga, elõtte pár nappal kezdte ezt csinálni és amióta kint van, azóta nem csinálja. Több helyen is olvastam, hogy fog miatt lehet ez, ezért írtam. Aggódni ne aggódj miatta! :)
elvileg jön a foga.
A kérdező hozzászólása: Tényleg? Jön a foga, alul kb. egy hete jött ki a második, de mostmár felül is duzzadtabb az ínye. Lehet, hogy akkor ettõl van.
Nekem is kb. ennyi idõs volt a kisfiam amikor elkezdte ezt csinálni. Mivel rettentõen jó kisgyerek volt mindig is, ezért elég sûrûn elhangzott a nem, és hogy nyomatékosítsuk csóváltuk is hozzá a fejünket. Õ pedig szépen megtanulta. Erre kb. 1 hét alatt jöttünk rá, addig mi is rémeket láttunk. Kérdezd meg tõle, hogy hogy van a nem? Hátha õ is válaszol egy kis fejcsóválással. És még azt szokta így utánozni, hogy fújom a meleg ételét. Lehet, hogy innét van neki is ez a mozdulat?
Kisfiam 8 honapos es o is csinlja. Neki is pont most jon a foga (az also ketto egyszerre) 3-4 napja torte at az inyet. Nem is gondoltam volna, hogy emiatt csinalja. :)

Miért csinálja ezt a 4. hónapos babám?

este lefektetjük szépen elalszik hajnal 2-ig,utána felkel szopcsizik és alszik tovább majd egy óra múlva elkezd forgolódni rúgja magát álmába ,nyöszörög,gondolom alszik mert csukva van a szeme és ez így megy mostanában minden nap óram? pontossággal:(

Legjobb válasz: 4,5 hónaposan nálunk is van hasonló, csak nem óramû pontossággal... az alapján, amit eddig itt olvastam én arra tippelek, hogy "mozgásfejlõdünk" és álmában is gyakorol, mert tologatja felfelé a popsiját, ezt csinálja nappal is, mászni akar :))))

4, 5 hónaposan nálunk is van hasonló, csak nem óramû pontossággal... az alapján, amit eddig itt olvastam én arra tippelek, hogy "mozgásfejlõdünk" és álmában is gyakorol, mert tologatja felfelé a popsiját, ezt csinálja nappal is, mászni akar :) )))
talán "kialudta magát" ;-) ...viccet félretéve ...az én babám ezt két okból csinálja: vagy büfiznie kell, vagy a puki nem akar kijönni :-) igaz õ még csak 3 hónapos...
Szia! Nálunk ugyan ez a helyzet, csak hajnali 5körül kezdõdik, nyugtalan és forgolódik, rugdalózik a lábával, közben pedig alszik. Ha felébred akkor viszont elmúlik egyszerre minden "baj". Védõnõ szerint a pocakja fáj, vagy errõl a korszakról álmodik. Hát nem tudom, remélem nem tart sokáig.
A kérdező hozzászólása: én is remélem:) büfi biztos nem mert mindig megbüfiztetem :)
nálunk ugyanez van, pedig két hónaposak vagyunk, még a két óra is stimmel:) nekem még néha sír is kicsit.nemtudom miért van ez.
A kérdező hozzászólása: ez jó:) nem is hülyeség:)
Rosszat álmodik. Volt hogy olyan hangosan üvöltött, hogy felébredt rá. Elmúlt hamar. De ez sajna újra újra elõjön, ismerõsök ezt mondják legalábbis.


Miért csinálja? Ez egy korszak? 14 hónapos kislányom, ha pl megmar és mondom hogy fáj, vagy miközben simogat csak kicsit durvábban, és mondom hogy au, akkor annál inkább szándékosan és durvábban csinálja.

Ma nagyon hisztizett és engem akart marni, de nem hagytam, erre elkezdte saját magát mardosni. Igyekszem úgy nevelni, hogy ok nélkül ne bántson másokat.

Legjobb válasz: a reakció miatt csinálja :) kisfiam is elkezdet ezt a bántást, õ csapkodott leginkább, de a végén már mindenért állandóan csapkodta az arcunkat, és csípett, harapott is mindent kipróbáltunk verbálisan, kértük szépen, magyaráztunk neki, aztán már mérges lettem egy idõ után, és hangosan szóltam rá, és ekkor vettem észre, hogy minél nagyobb az én reakcióm, minél hangosabban szólok rá, õ annál inkább csinálja na módszert váltottam, egyszerûen úgy tettem, mint aki észre sem veszi 5 nap alatt teljesen leszokott errõl, azóta soha egyszer sem csinálta!

a reakció miatt csinálja :) kisfiam is elkezdet ezt a bántást, õ csapkodott leginkább, de a végén már mindenért állandóan csapkodta az arcunkat, és csípett, harapott is mindent kipróbáltunk verbálisan, kértük szépen, magyaráztunk neki, aztán már mérges lettem egy idõ után, és hangosan szóltam rá, és ekkor vettem észre, hogy minél nagyobb az én reakcióm, minél hangosabban szólok rá, õ annál inkább csinálja na módszert váltottam, egyszerûen úgy tettem, mint aki észre sem veszi 5 nap alatt teljesen leszokott errõl, azóta soha egyszer sem csinálta!
legyints meg a kis kezét.nem szabad mond azt neki.amikor meg harap paskold meg a száját.én így szoktattam le a lányomat ezekrõl a dolgokról.
A kérdező hozzászólása: Ti hogy reagáltok ilyenkor?
Dackorszak:-) Nem kell vele foglalkozni, ahogy az elõzõ válaszoló is írta, pár nap alatt le is szoknak róla.
agresszióra nem válaszolj agresszióval, mert beleneveled az agressziót, hiába tiltod azt a szavaiddal. én elmagyarázom, amit nem szabad, elmondom neki a miérteket, igyekszem következetes lenni, bár nem mindig sikerül. ha megüt megkérem, hogy simogasson meg, elmondom, hogy bibis lettem és most fáj. ha megüti magát megsimogatom, puszilgatom és kérem, hogy inkább simogassa meg magát, ne legyen bibis. Igaz, nem pár nap alatt, de szépen kezd leszokni az ütésekrõl. Ettõl függetlenül dackorszakban van, így a nem-re ált. még jobban belefog a tiltott dologba.Ilyenkor magyarázok, ha veszélyes dologról van szó, akkor meg egyszerûen elveszem vagy elviszem onnan.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. Valószínû a "nem reagálok" módszert fogom alkalmazni, mert ha rászólók, annál jobban csinálja. Nem is tudtam hogy ez a dackorszak.

11 hónapos kisfiam evés közben állandóan lenyúl a torkán! Öklendezik és már többször hányt is! Miért csinálja ezt? Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Az enyém is lenyúl néha (uennyi idõs). Ha látom, h kezdi, megfogom a kezét és rászólok. Nem tudom, miért csinálja. A fogai miatt alap esetben is a szájában az ujja. Az enyém egyébként étkezés végefelé szokta, vagy ha nem ízlik neki az étel, de szerencsére hányásig még nem jutott el.

Az enyém is lenyúl néha (uennyi idõs). Ha látom, h kezdi, megfogom a kezét és rászólok. Nem tudom, miért csinálja. A fogai miatt alap esetben is a szájában az ujja. Az enyém egyébként étkezés végefelé szokta, vagy ha nem ízlik neki az étel, de szerencsére hányásig még nem jutott el.
A kérdező hozzászólása: Õ is az étkezés vége felé szokta. Rákerestem máshol is, nem jelent bajt, valószínû õk most ezt felfedezték. El kell terelni a figyelmüket. Az én kisfiam imád csipcsipcsókázni, és ma már ezt játszottuk, amikor elkezdte csinálni. Erélyesen rászólni nem szabad.Remélem lesz eredménye.

Van egy 4 hónapos szuka német juhászkutyánk aki gyakran maga alá vizel, főként amikor simogatjuk! Ez normális miért csinálja?

Legjobb válasz: Nem normális...Fõleg,aki írta,hogy 13 hónaposan is maga alá vizel...Négy hónaposan már nem kellene ilyen jelenségeket produkáljon,fõleg simogatás közben.....Gyenge idegrendszerrel rendelkezik,általában az ilyen kutyák felnõttkorukra hiperaktívak lesznek,túlságosan megalázkodóvá vagy agresszívvé(!! félelmi agresszió) válnak.Van ilyen jelenség a kutyavilágban,hogy maga alá vizel,de más az ok ott,és ritka.A megalázkodásnak,megadásnak ez a legerõsebb fokozata.Esetetekben semmi oka nem lenne normális idegrendszerû kutyának ezt használni.Persze,ha úgy kaptátok a kiskutyát,és esetleg elõtte valaki nagyon megijesztette, bántotta,megverte,akkor normális ez az erõs félelem,megadás az emberekkel szemben...

Nem normális...Fõleg, aki írta, hogy 13 hónaposan is maga alá vizel...Négy hónaposan már nem kellene ilyen jelenségeket produkáljon, fõleg simogatás közben.....Gyenge idegrendszerrel rendelkezik, általában az ilyen kutyák felnõttkorukra hiperaktívak lesznek, túlságosan megalázkodóvá vagy agresszívvé(!! félelmi agresszió) válnak.Van ilyen jelenség a kutyavilágban, hogy maga alá vizel, de más az ok ott, és ritka.A megalázkodásnak, megadásnak ez a legerõsebb fokozata.Esetetekben semmi oka nem lenne normális idegrendszerû kutyának ezt használni.Persze, ha úgy kaptátok a kiskutyát, és esetleg elõtte valaki nagyon megijesztette, bántotta, megverte, akkor normális ez az erõs félelem, megadás az emberekkel szemben...
Normális . Egy idõ után kinõvi , nekem is németjuhászom van , még ma is beszokott pisilni pedig 13 hónapos , ha jön valaki és odaengedem hozzá akkor még beszokott . szereti az embereket . Örömében csinálja :)
Valószínûleg az izgatotságtól pisíl maga be. Nagyon sok kölyöknél elõfordúl. Ki növi nyugi.
A kérdező hozzászólása: 3 as hülyeségeket beszélsz mivel tõlem semmi oka nem lenne félni , ha pl haza érkezek farok csóválva fut oda és akkor megtörténik a dolog, ha félne az emberektõl nem gondolod hogy oda se jönne ? az meg megint nem hinném hogy gyenge idegrendszerû kutya mert még megijedni semmitõl nem láttam nem fél a vihartól , nagy nyüzsgéstõl , más kutyáktól , emberektõl , de még petárdától se ijed meg
Jól van, én leírtam tapasztalatomat, általam tudott dolgokat.És fenntartom most is, amit írtam.Az hogy csóvál és örvend amikor hazamész, még nem a bátorság jele....S az sem, hogy odavizel.Nem lenne semmi oka erre az extrém megadásra, alázkodásra...Volt nekem is egy ilyen kutyám(Német Juhász Kutya, szuka volt az is..), ugyanezeket a jelenségeket produkálta.Nem nõtte el, felnõtt korában is maga alá vizelt örömében vagy ha megijedett valamitõl, valakitõl...Mostani kutyám soha nem csinálta, örömét és félelmét is másképp fejezi ki...Mondjuk félni még nem láttam.. :) Most kaptátok, vettétek a kutyust?Vagy már régebb veletek van?
Nagyon egyszerû kérdéssel el lehet dönteni: Honnan van a kutya? Tényleg idegrendszeri gondra utal a rendszeres bepisilés stresszhelyzetben (azt, hogy valakinek a kutyája 13 hónaposan is be-bepisil, és normálisnak tartja, nem is kommentálom).
A kérdező hozzászólása: a farok csóválás a nyugtalanság jele is lehet , de érted ha félne tõlem nem jönne oda ilyen egyszerû de még nincs teljesen 4 hónapos 3, 5 hónapos , modnjuk az tény hogy az ebereket megugatja nem kedveli õket lehet kicsit fél tõlük te tõlem biztos hogy nem majd valahogy orvosoljuk a problémát :D
semmi köze nincs ennek a dolognak az idegrendszerhez , nagyon is normális ha egy ennyi idõs kutya bizalmatlan az emberekkel az lenne nem normális ha futna oda minden idegenhez és játszani akarna vele. de lassan már el kellene hagynia az emberektõl való félelmét de az jó ha bizalmatlansága megmarad. az a helyzet hogy a tenyésztõ és ti nem igen fektettetek hangsúlyt a korai szocializációra , hogy megtanulja a kutya hogy az emberektõl nem kell félnie , de még egyáltalán nem késõ , vidd sokat sétálni, vidd emberek közé és nem lesz gond. az meg hogy ha te simogatott és maga alá vizel az simán betudható annak hogy izgalomba jött attól hogy lát téged, és ez nem feltétlen negatív dolog de majd ezt is kinövi de nem gondolom hogy mindig ezt csinálja :D

15 hónapos kislányom új hobbija, hogy szájába dugja a kezét, ezzel hányingert csinál magának. Ma már hányt is. Miért csinálja ezt? Hogyan szoktassam le?

Mikor rá szolok, csak nevet és huncutul néz a szemével. Annál jobban csinálja. Próbáltam úgy tenni, mint aki nem látja, akkor hamarabb abba hagyja, de még akkor is szórakozik egy darabig. :(

Legjobb válasz: "csak nevet és huncutul néz" hát ezért csinálja.Hagyd békén ilyenkor.Ne foglalkozz vele,ha beszélgetés közepén vagytok akkor se lásd meg.Mindent csinálj ugyan úgy mintha nem is csinálna semmit.Lehet lesz még 1-2 hányás,takarítsd föl de ne kommentáld meg semmi reakciód ne legyen rá.Mintha a ruhákat teregetnéd.Nem sokáig fogja csinálni mert megunja.Nehéz de szerintem nem megy máshogy.

"csak nevet és huncutul néz" hát ezért csinálja.Hagyd békén ilyenkor.Ne foglalkozz vele, ha beszélgetés közepén vagytok akkor se lásd meg.Mindent csinálj ugyan úgy mintha nem is csinálna semmit.Lehet lesz még 1-2 hányás, takarítsd föl de ne kommentáld meg semmi reakciód ne legyen rá.Mintha a ruhákat teregetnéd.Nem sokáig fogja csinálni mert megunja.Nehéz de szerintem nem megy máshogy.
Az enyém is csinálta ennyi idõsen. Nem csináltam vele semmit, leszokott róla. Rászóltam, de a reakció uaz volt, mint nálatok. Mondjuk nálunk hányásig nem ment a dolog.
Nálunk is volt ilyen idõszak, 13-14 hónaposan, próbáltam nem nagy hûhót csapva foglalkozni vele, kivettem a kezét, eltereltem a figyelmét. Általában sikerült, de többször öklendezett és 1x hányt is. Szerencsére kb. 2-3 hét alatt elhagyta ezt a hobbit:)
Kislányomra is néha még rájön. Nálam is úgy reagált, mint Nálad. Minél jobban foglalkoztam vele, annál inkább csinálta és közbe jókat nevetett. Megpróbálok nem oda figyelni rá, bár nehéz, mert képes ezzel szórakoztatni magát percekig. De ha látja, hogy nem figyelek rá, abbahagyja. Egyébként 16 hós. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat! Tehát van remény!!! :)

14 hónapos fiam ha aludni kéne csak sír és feszeng miért csinálja?

Tegnap este 9 után aludt el pedig 8 kor mindig elszokott aludni mindenféle hiszti nélkül tegnap meg csak sírt kézben altatom sajnos tudom ezt én rontottam el de most nem is ez a gondom nem hajlandó elaludni aztán nagy nehezen sikerült majd fél egykor fel kelt és nem tudtuk vissza altatni reggel hatig, gondoltam most majd biztosan alszik vagy 10-ig de 7 kor felkelt 10 kor aludt egy órát most próbáltam újra letenni aludni mert már alig állt a lában de egy órája csak bömböl a kezemben mi lehet a baja evett ivott pelus tiszta tanácstalan vagyok segítsetek

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy valamelyik hátsó foga jön? Vagy hírtelen meleg lett és ez ütött be nála? Sok mindentõl lehet. nekem most 26 hónapos a fiam és tisztán emlékszem 11 hónapos volt amikor szinte ugyanaz volt mint nálatok, hát én hagytam egész délután tántorogni aztán másnap estétõl vissza állt az alvás.

Nem lehet, hogy valamelyik hátsó foga jön? Vagy hírtelen meleg lett és ez ütött be nála? Sok mindentõl lehet. nekem most 26 hónapos a fiam és tisztán emlékszem 11 hónapos volt amikor szinte ugyanaz volt mint nálatok, hát én hagytam egész délután tántorogni aztán másnap estétõl vissza állt az alvás.

Miért csinálja? Kislányom 2 hónapos, ha függölegesen a vállamra fektetem, akkor az arcát dörgöli a vállamhoz. Anyukám szerint a fogcsírák mocorognak. Lehetséges?

Legjobb válasz: Én kislányom is csinálta, de semmi köze a fogzáshoz. Õ is 2 hónaposan már csinálta, de csak 9 hónaposan lett foga.

Én kislányom is csinálta, de semmi köze a fogzáshoz. Õ is 2 hónaposan már csinálta, de csak 9 hónaposan lett foga.
Valószínû! Nekem is régóta csinálja már a kicsi és most fél éves (foga még nem bújt ki, de már igen küszködik vele :) )
Nekem akkor csinálja ezt a lányom, ha álmos. Nagyon édes ilyenkor :)
Igen nálunk is az álmosság jele az arcdörgölés:)
2hósan még elég gyanus, hogy a foga jön....álmos inkább, nekem a mai napig csinálja, most héthós.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

10 honapos kisfiam 2 napja utogeti finoman a fejet a kisagy racsaba, falba vagy epp ahol eleri. Ezt miert csinalja? Valakinek ilyesfajta tapasztalata?

Amugy teljesen egeszseges vidam boldognak tuno baba. Arra gondoltam hogy faradt ilyenkor de epp ma ebredes utan is csinalta szoval ez kilove. Esezleg szenved unatkozik ilyenkor? De igy?

Legjobb válasz: Azt olvastam, hogy akkor csinálnak ilyesmit, ha fáradtak, ez segíti õket az elalvásban. Akkor van probléma, ha annyira erõsen csinálja, hogy már fáj neki. Ilyenkor azért okoz magának fájdalmat, hogy az elterelje a figyelmét valamirõl, ami nagyon idegesíti. (fény, hang, bármi) Ilyenkor ki kell tapasztalni, hogy mi zavarja. Ezt csak olvastam, nincs tapasztalatom. Remélem, hamar elmúlik, minden jót!

Azt olvastam, hogy akkor csinálnak ilyesmit, ha fáradtak, ez segíti õket az elalvásban. Akkor van probléma, ha annyira erõsen csinálja, hogy már fáj neki. Ilyenkor azért okoz magának fájdalmat, hogy az elterelje a figyelmét valamirõl, ami nagyon idegesíti. (fény, hang, bármi) Ilyenkor ki kell tapasztalni, hogy mi zavarja. Ezt csak olvastam, nincs tapasztalatom. Remélem, hamar elmúlik, minden jót!
A kérdező hozzászólása: koszonom:(
Az én babám is 10 hós és ugyan ezt csinálja néha. Nála az egyik kedvenc a radiátor amikor nem fût. Szerintem ezt azért csinálják mert tetszik nekik a hang amit produkálnak vele. Most van náluk az az idõszak amikor minden hang érdekes és tetszik nekik. Nemsokára el fog múlni és abba fogják hagyni ne aggódj.
a családunkban az unokatesóm is és az öcsém is ezt csinálták kiskorukban, elég sokáig. Mindkettõ szembetegséggel született, azt mondta a gyerekszemész, hogy ez nagyon gyakori szembeteg gyerekeknél. Ez csak a személyes tapasztalat, lehet más oka is.
Az én kisfiam is szokta néha ezt csinálni. (Õ még csak 8 hónapos.) Elõször én is meglepõdtem és aggódtam egy kicsit, de azóta olvastam, hallottam mástól is.
A kérdező hozzászólása: Koszonom! Nyugtato hogy mas baba is produkal ilyet:) Mindjart a legrosszabbra gondoltam...:(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!