Találatok a következő kifejezésre: Miért csinálja a DVD lejátszóm, hogy (2 db)

Miért csinálja azt a dvd lejátszó hogy bdrip-es vagy brrip-es filmnél kb a feléig elmegy és utánna kilép leáll a film?

Legjobb válasz: Érdemes elõtte a medialinfo programmal megvizsgálni a filmet. A különbözõ Custom Matrixok, Global Motion Compensation, Packed bitstream, Quarter Pixel mind okozhat ilyen hibát...a fent említett program lefuttatásakor kiírja ezen adatokat a program. 2GB feletti file-ok is lehetnek problémásak ha régi divx-es a lejátszó. A fent leírt hibák sok esetben csak re-encodolással gyógyíthatóak, kivéve talán a packed bitstream, aminek a megoldásában google segít, a "packed bitstream remover" -re rákeresve.

Érdemes elõtte a medialinfo programmal megvizsgálni a filmet. A különbözõ Custom Matrixok, Global Motion Compensation, Packed bitstream, Quarter Pixel mind okozhat ilyen hibát...a fent említett program lefuttatásakor kiírja ezen adatokat a program. 2GB feletti file-ok is lehetnek problémásak ha régi divx-es a lejátszó. A fent leírt hibák sok esetben csak re-encodolással gyógyíthatóak, kivéve talán a packed bitstream, aminek a megoldásában google segít, a "packed bitstream remover" -re rákeresve.

Miért csinálja azt a DVD lejátszóm, hogy sok filmnél van hang (utcai zajok, zene, stb), de a beszédhangok nem hallhatók? Mi a baja, mit próbáljak meg?

Legjobb válasz: Tán nincs bekötve a center, amibõl a párbeszédek szólnak. Jobb játékosban vagy erõlködõkben van tesztjel a beállításhoz, használd azt. Ha nincs 5.1 hangfalad, akkor viszont a sztereó kimenetet használd, az az összes hangot a jobb-bal csatornára küldi, így a párbeszédeket is.

Tán nincs bekötve a center, amibõl a párbeszédek szólnak. Jobb játékosban vagy erõlködõkben van tesztjel a beállításhoz, használd azt. Ha nincs 5.1 hangfalad, akkor viszont a sztereó kimenetet használd, az az összes hangot a jobb-bal csatornára küldi, így a párbeszédeket is.
Igaza van (2) , csak anyit hozzáfûznék, hogy menübõl is be lehet állítani , általában 2 Ch - MultiCh lehetõség van és te állítsd a 2Ch -ra (stereo). Akkor a digi vagy optikai kimeneten is 2 csatornás jelet ad ki.
Próbálj meg rajta beszédnyelvet váltani.
Ha nincs házimozirendszered, vagy erõsitõd, akkor egyszerü a válasz, az 5.1-es filmeket néha nemlehet nézni 2 hangfallal, ugyanis némelyik ilyen filmnél a beszéd elõlrõl jön, a zene meg effektek oldalról stb. A két hangfal ilyen esetben olyan, mintha egy 5.1-es hangfalrendszerbõl csak 2 hangszórót hagynál meg. a többi hang elveszlik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!