Találatok a következő kifejezésre: Miért csinálja a DVD lejátszóm, (7 db)

Segítsen már valaki lécci! Újra írható DVD-re szoktam kiírni filmet de a DVD lejátszóm állandóan csak a feléig játsza le a filmet utána kilép, nem játsza tovább. miért csinálja ezt?

Volt már rá példa hogy vlmit végigjátszott, de legtöbbször csak a feléig...

Legjobb válasz: 1db lemezt használsz, vagy többet? próbálj lemez márkát váltani, nekem bejött.

1db lemezt használsz, vagy többet? próbálj lemez márkát váltani, nekem bejött.
A kérdező hozzászólása: oké, köszönöm szépen :)
A kérdező hozzászólása: amúgy megoldódott, átkonvertáltam a letöltött filmet és úgy írtam ki. Mostmár jóó ;)

Miért csinálja ezt a DVD lejátszóm?

Van egy Pionner DVD lejátszóm és valami nem kóser vele...az ÍROTT Dvd-ket gyönyör?en olvassa, míg az EREDETI-ket viszont ba**a beolvasni -.- van tippetek mi a baja?

Legjobb válasz: Valszeg nem jó benne a régiókód... Nem passzol a lemezzel. Ha a lemez amerikai a lejátszó EU kódos azért, ha fordítva, azért.

Valszeg nem jó benne a régiókód... Nem passzol a lemezzel. Ha a lemez amerikai a lejátszó EU kódos azért, ha fordítva, azért.
A kérdező hozzászólása: De eddig jó volt, most kezdte nem beolvasni :-/
Nekem régen egy számítógépes DVD-olvasó csinálta ugyanezt: R-t és RW-t, valamint CD-t olvasott, de gyári DVD-t egyáltalán nem. Szervizben azt mondták, olvasófejhiba, nem érte meg javítani, olcsóbb volt újat venni.

Miért csinálja ezt a DVD lejátszó?

Pár napja kiírtam 2 filmet 1 DVD CD-re [mert mindket? Divx-es így ráfért] Egyik családtagomnál lejátszotta rendesen mind2 filmet itthon viszont az egyik filmet nem játszota le teljesen. Mi lehet az oka? Írtam már ki 2 filmet 1 DVDre és azokat normálisan lejátszotta. A filmnek sincsen semmi baja.El?re is kösz!

Legjobb válasz: de letud am minda 2 film divx volt. Ha az egyik dvd formátumú lett volna akkor a 2 film rá se fért volna 1 dvdre

A kérdező hozzászólása: de letud am minda 2 film divx volt. Ha az egyik dvd formátumú lett volna akkor a 2 film rá se fért volna 1 dvdre
Hali! Mer' ez úgy van, hogy valamikor legyártották a lejátszót, és akkor bele égettek valamilyen szoftot amivel lejátszik. Na most, az nem szereti -- nem ismeri, azt a formátumú avit amit nem visz, szaggat, anyámtyúkja.. ennyi. Azt tudod csinálni, hogy amit nem játszik le, olyanná konvertálod, mint amit amilyet lejátszik - video bitráta - tömörítés - codecek - audio tömörítés - audio codec...stb - és úgy kiírod lemezre, egyszóval kár vele foglalkozni.. de megteheted, és ez a lényeg! ;D (virtual dub és tsai)
olyan nincs hogy "DVD CD"! a cd az egy 700 mb korong a dvd meg egy 4.7 vagy 8.9 gb korongattól hogy a dvd úgy néz ki mint a cd attól az nem cd hanem!!! ez nagy tévhit!a bluray se dvd!
A kérdező hozzászólása: Az utolsó precíz emberkétõl elnézést azért írtam utána a cd-t hogy ne a dvd lejátszóra gondoljanak. Mind1. Az elsõhöz, a formátum ugyan az Divx már nagyon sok ilyen filmet kiírtam és normálisan lejátszotta. Az gond lehet hogy az egyiknek a felirata srt. volt a másiknak sfv. ez zavarhatja egymást?
sztem nem a felirat a baja, ha van dvd rw-d kipróbálhatod, ha anélkül ráírod viszi-e rendesen (elvileg az rw-t is vinnie kellene az asztalinak).. sztem az lesz, amit elõször írtam(magyarul újra kellene kódolni az avit), de tévedhetek is.. másrészt bírom azokat az emberkéket, akik nem tudnak az adott kérdésben hozzátenni, így valami teljesen más dolgot kiragadva harapóznak.. :D van egy pár ahogy szétnéztem.. :D
A kérdező hozzászólása: értem de ha a kódolással van a baj miért nem panaszkodnak a filmre más emberek? és hogyan lehetne megtudni hogy melyik filmet játssza le jól és melyiket nem?
Valszeg az 1. film nem divx volt, a 2. ami nem müködött az meg divx és a dvd lejátszód divx-et nem tud lejátszani...


Miért csinálja azt a dvd lejátszó hogy bdrip-es vagy brrip-es filmnél kb a feléig elmegy és utánna kilép leáll a film?

Legjobb válasz: Érdemes elõtte a medialinfo programmal megvizsgálni a filmet. A különbözõ Custom Matrixok, Global Motion Compensation, Packed bitstream, Quarter Pixel mind okozhat ilyen hibát...a fent említett program lefuttatásakor kiírja ezen adatokat a program. 2GB feletti file-ok is lehetnek problémásak ha régi divx-es a lejátszó. A fent leírt hibák sok esetben csak re-encodolással gyógyíthatóak, kivéve talán a packed bitstream, aminek a megoldásában google segít, a "packed bitstream remover" -re rákeresve.

Érdemes elõtte a medialinfo programmal megvizsgálni a filmet. A különbözõ Custom Matrixok, Global Motion Compensation, Packed bitstream, Quarter Pixel mind okozhat ilyen hibát...a fent említett program lefuttatásakor kiírja ezen adatokat a program. 2GB feletti file-ok is lehetnek problémásak ha régi divx-es a lejátszó. A fent leírt hibák sok esetben csak re-encodolással gyógyíthatóak, kivéve talán a packed bitstream, aminek a megoldásában google segít, a "packed bitstream remover" -re rákeresve.

Miért csinálja ezt a dvd-lejátszóm? ( divxes, lent részletesebben)

van egy divxes film,amit ha gépbe rakok be,akkor végig lejátsza az egész filmet,de ha a dvd-be rakom,akkor leáll a film utolsó 3 percénél(visz a dvd hosszabb filmeket is,szóval nemtudom)kétszer is próbáltam,mindkétszer megállt,a távirányítót elvittem jó messzire.

Legjobb válasz: Hány Gigás az a film?

Hány Gigás az a film?
A kérdező hozzászólása: asszem másfél giga
A kérdező hozzászólása: de vannak még ilyen majdnem kétgigás filmjeim is, mégis lejátszotta végig.
Remélem ingyenes íróval írod ki. A Nero pl. képes arra, hogy ha lejárt, csak egy bizonyos részig írja rá a filmre a filmeket. A 2 Gigás elméleteddel ellent mond, amire ki akartam lyukadni. Mert egy ismerõsömnek hol vitte, hol nem a 1, 4 Gigánál nagyobb filmeket. 1 próbát éppen megérhet. (Én Boilsoft Video Splitter-rel vágok.)
...részig írja rá a lemezre a filmeket...
A kérdező hozzászólása: az Ashampoo 6 szerintem elég ingyenes :)

Miért csinálja ezt a dvd lejátszóm?

van a pendirevomon 1 sorozat, ráraktam szépen sorba a részeit. elindítottam, el is kezdte az 1. résszel, de a 2. helyett a 10. el kezdte és összevissza játtsza le

Legjobb válasz: Gondolom a sorszámozással van a baj. Így kéne kinéznie: 01, 02, 03, 04.... stb. Akkor sorban megy majd.

Gondolom a sorszámozással van a baj. Így kéne kinéznie: 01, 02, 03, 04.... stb. Akkor sorban megy majd.
A kérdező hozzászólása: de ha átnevezem az avi fájlt használhatatlaná válik :(((
A kérdező hozzászólása: köszi a választ rájöttem hogyan tudom átnevezni hogy ne váljon használhatatlanná a fájl. total commanderben kell átnevezni. mégegyszer köszi :)

Miért csinálja azt a DVD lejátszóm, hogy sok filmnél van hang (utcai zajok, zene, stb), de a beszédhangok nem hallhatók? Mi a baja, mit próbáljak meg?

Legjobb válasz: Tán nincs bekötve a center, amibõl a párbeszédek szólnak. Jobb játékosban vagy erõlködõkben van tesztjel a beállításhoz, használd azt. Ha nincs 5.1 hangfalad, akkor viszont a sztereó kimenetet használd, az az összes hangot a jobb-bal csatornára küldi, így a párbeszédeket is.

Tán nincs bekötve a center, amibõl a párbeszédek szólnak. Jobb játékosban vagy erõlködõkben van tesztjel a beállításhoz, használd azt. Ha nincs 5.1 hangfalad, akkor viszont a sztereó kimenetet használd, az az összes hangot a jobb-bal csatornára küldi, így a párbeszédeket is.
Igaza van (2) , csak anyit hozzáfûznék, hogy menübõl is be lehet állítani , általában 2 Ch - MultiCh lehetõség van és te állítsd a 2Ch -ra (stereo). Akkor a digi vagy optikai kimeneten is 2 csatornás jelet ad ki.
Próbálj meg rajta beszédnyelvet váltani.
Ha nincs házimozirendszered, vagy erõsitõd, akkor egyszerü a válasz, az 5.1-es filmeket néha nemlehet nézni 2 hangfallal, ugyanis némelyik ilyen filmnél a beszéd elõlrõl jön, a zene meg effektek oldalról stb. A két hangfal ilyen esetben olyan, mintha egy 5.1-es hangfalrendszerbõl csak 2 hangszórót hagynál meg. a többi hang elveszlik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!