Találatok a következő kifejezésre: Miért csinálják héttel (30 db)

Miért csinálják 2-3 héttel korábban a kiírt időponthoz képest a császárt?

Barátn?mnél, meg nálam is különböz? okok miatt császáros szülés várható, és még nem beszéltem le a dokival hogyan lesz, de ?t befektetik a 36.héten, és már a 37.en meg akarják császározni! Miért kell az ilyesmit korábban végezni? Miért nem lehet megvárni a természetes beindulást legalább???:(

Legjobb válasz: Szia! Sajnos nem tudom a választ,de én is császáros leszek és elvileg nálam sem várja meg a doki, hogy beinduljon magától. Ami viszont érdekes az a 2-3 hét. Nekem csupán a kiírt idõ elött egy héttel csinálják. Szerintem érdemes lenne beszélnie a dokijával mit miért csinál. Én is rá fogok kérdezni, hogy nem jobb e ha megvárjuk, hogy magától induljanak be a dolgok. Én csak ezt tudom tanácsolni. Igazából csak a doki tudhatja mit miért akar csinálni és azt is hogy miért ebben az idõpontban....

Szia! Sajnos nem tudom a választ, de én is császáros leszek és elvileg nálam sem várja meg a doki, hogy beinduljon magától. Ami viszont érdekes az a 2-3 hét. Nekem csupán a kiírt idõ elött egy héttel csinálják. Szerintem érdemes lenne beszélnie a dokijával mit miért csinál. Én is rá fogok kérdezni, hogy nem jobb e ha megvárjuk, hogy magától induljanak be a dolgok. Én csak ezt tudom tanácsolni. Igazából csak a doki tudhatja mit miért akar csinálni és azt is hogy miért ebben az idõpontban....
Én is császáros leszek a szemem miatt. Mindenkinek megvan az oka, hogy mért császáros. Nálam pl.ha erölködnék, elpattanna a retinám és megvakulhatnék. Ezért nem szabad megvárni a fájásokat. Minden héten megvizsgált a doki és most a 39. hétben mûtenek meg. Kérdezzétek meg a dokitól az okát, mert szerintem is korai a 36-37. hét.
Csatlakoznák az elõttem írohoz én is elvileg császáros leszek a szemem miatt mert az erõlködés káros lehet de nekem még nem mondtak semmi ilyet az orvosok. 33 hetes vagyok akkor én is számíthatok erre az elõrehozott császárra?
Általában a 39.héten csinálják. Egyik elõnye, hogy ne a hasiban nõjjön tovább a baba, úgy a mûtét is könnyebb, ha picibb.A vajúdás természetes beindulásakor is lehet császározni, de ha elõbb vágnak akkor nem kell se a mamának se a babának a vajúdást átélnie.
A kérdező hozzászólása: De pont az a lényeg, hogy az nagyon hasznos a babának, ha átélheti a vajúdás közben bekövetkezõ hormonális változásokat! Ezért lenne jó megvárni a természetes beindulást...
Mekkora helyen vannak? Túl kicsi helyen egy idõ után gyepálják egymást.
Szájszag? Nem [email protected]ásból de lehet az nem? Az is lehet hogy nem voltál elég rámenõs vagy ilyesmi.
Találkák után koptak le? Lehet nem teccettél nekik.
A fiúk is ezt csinálják.

Kinek üvölt egész nap (hetek-hónapok óta) 10 hó körüli gyermeke? Miért csinálják, de most komolyan?

Nem fogzás, nem betegség, nem álmosság...stb. Játszok is vele, nincs egyedül örökké, nagyokat sétálunk is, mégis követ és üvölt. Nagyon nehezen lehet már bírni. Írjatok, f?leg akik hasonló cip?ben járnak.

Legjobb válasz: szeparációs szorongás... és ha egyedül hagyod most, sajnos még rosszabb lesz. te vagy az anyukája, tessék megmutatni neki, hogy mindig számíthat rád

szeparációs szorongás... és ha egyedül hagyod most, sajnos még rosszabb lesz. te vagy az anyukája, tessék megmutatni neki, hogy mindig számíthat rád
így van. ez a szeparációs szorongás. ilyenkor vedd fel, nyugtasd meg, mutatsd meg neki, hogy bármikor számíthat rád, mert ha ezt nem fogja érezni akkor csak rosszabb lesz.
elsõ vagyok ez most arról szól, hogy ráébredt, ti nem egyek vagytok! ezért akar ölben lenni! nem tart sokáig, 1-2 hét ha segítesz neki, ne hagyd sírni, vedd fel, fogocskázzatok, kukucs játékozzatok és akkor gyorsabban túl lesztek rajta
a házunkban lakik egy család, a kiscsávó nem hazudok március óta (amióta itt lakunk) folyamatosan üvölt, torkaszakadtából! Kétlem, hogy ennyi ideig szep. szorongás lenne nála. Szerintem ez a gyerek szimplán elmebeteg, mert egy normális gyerek nem üvölt így hónapok óta semmiért sem...
Egész nap nem, de minden egyes kajáláskor igen! Én ettõl kezdek kikészülni! Éhesnek éhes, de 2-3 falat után elkezd üvölteni. Kész kínszenvedés megetetni! Ha megnyugtatom, akkor jöhet újabb 2-3 kanál, és jön megint a sírás. Pedig olyat kap, amit szeret. Fölül jön a 2. foga, erre tudok még gyanakodni, de az elsõnél ilyet nem csinált, úgyhogy fogalmam sincs mi lehet vele... Szintén 10 hónapos!
A kérdező hozzászólása: Meddig tart? Értem én, hogy velem akar lenni, de miért mindig az ölembe, mondjuk. Úgy értem, hogy nincs kitiltva sehonnan sem(még a wc-re is elkísér), de úgy fõzni, mosogatni, pisilni..stb. szinte mindig, hogy üvölt, hát nem kellemes. Ettõl rossz anya vagyok, hogy így érzek, vagy mi?
A kérdező hozzászólása: Utolsó! remélem nincs igazad, és nem elmebeteg az a gyerek, mert sajna az én lányom is már 3 hónapja csinálja. egyszer , valahol félidõben volt egy kis megnyugvás, mire kezdtem volna élvezni, hát újra kezdtük. Ami még érdekes, hogy du. estefelé már nincs ez. Nem értem és õszintén el vagyok keseredve. Nem lehet, hogy csak egyszerûen HISZTIS?
A kérdező hozzászólása: Annyi még, hogy az éjszakát végig alussza 3 hónapos kora óta. Átlagban 1x ébred cicizni és durmol 7ig simán. Akkor? (Ezt most csak azért írtam, mert olvastam régebbi kérdéseket is, és átlagba azt írták a válaszolok, hogy a szeparációs szorongás az tart éjjel is, de nálunk az sima-liba)
napközben mennyit foglalkozol vele? szoktad sírni hagyni? így, hogy azt írod, 3 hónapja egész nap üvölt, már nem szep. szorongásra gondolnék hanem valami nagyobb bajra. orvosotoknak mondtad?
A kérdező hozzászólása: JÓ-jó. Nem non-stop üvölt, de nagyon sokat és ahogy felveszem már semmi baj. Én ezért is gondolom, hogy lehet, hogy simán hisztis. Miért, vannak hisztis gyerekek, nem? Mondtuk már a védõnõnek, azt mondta, hogy elõfordul, majd elmúlik. Hagyom is sírni(inkább kiabálni), de sokat játszok is vele. Nem fél az idegenektõl sem, amúgy nagyon vidám, nevetgélõs, okos baba. Köszönöm a válaszokat:-)))
elõzõ vagyok... konkrétan arra gondoltam, hogy fájna valamije. de az is igaz, hogy az nem múlik el egy öleléstõl. nem tudom, én babámnál teljesen jól megkülönböztethetõ a hiszti és a valós probléma, pl. más hangol sír, hátravágja magát, valaminek a hatására kezdi el- elveszek tõle valamit vagy nem engedem, stb.

Miért csinálják ezt a babáim? Fogzási fájdalomcsillapításra mit javasolnátok (ha sokszor kellene adni, ezért fájdalomcsillapító kizárva)? Ha már meg van duzzadva az ínyük jó pár hete/hónapja, nyűgösek napközben

és éjszaka is és már piros foltok vannak az arcukon a savas nyáltól, mennyi id? lehet mire kijön a foguk?

Legjobb válasz: Dentinox,napi 3 szor,dologél napi 5 ször lehet bekenni vele az ínyüket.Amikor már nagyon szenvedett az én kicsikém,akkor én adtam este elalvás elõtt 2,5 ml nurofent.Attól egész jól aludt.Kitartás:)

Dentinox, napi 3 szor, dologél napi 5 ször lehet bekenni vele az ínyüket.Amikor már nagyon szenvedett az én kicsikém, akkor én adtam este elalvás elõtt 2, 5 ml nurofent.Attól egész jól aludt.Kitartás:)
Szia! Viburcol kúp és valamelyik alkati homeopátiás golyó. Nekünk a chaomilla vulgaris vált be napi 3x5 golyó és este a kúp. Már 3 hónapja használjuk nyûgisebb heteken.
Ugyanaz, mint az elõzõ válaszolónál, Chamomilla Vulgaris Ch 15 napi 3X5 golyó, estére Viburcol kúp. Kitartás, már nem sok van vissza.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezek mind vannak itthon, de nem nagyon használnak. MÉg az elsõ napokban úgy tûnt igen, de azóta csak rosszabbodik a helyzet. VAjon még hetek, vagy akár hónapok kérdése, mire kijönnek azok a fránya fogacskák?

Milyen az a kenetvétel? Az fáj? Miért csinálják? Azt hittem már nem ér meglepetés a szülésig de erről nem tudtam, hogy ilyen is lesz. Jövő héten kell mennem.

Legjobb válasz: Persze, méhnyak rák szûrésen voltam de nem tudtam, hogy ez is ugyan olyan, és úgy tudtam (biztos rosszul...)hogy rákszûrést nem csinálnak terhesség alatt, vagy ezt most más miatt teszik? Bocs ha kissé bugyuta a kérdés de tényleg nem tudom:(

A kérdező hozzászólása: Persze, méhnyak rák szûrésen voltam de nem tudtam, hogy ez is ugyan olyan, és úgy tudtam (biztos rosszul...)hogy rákszûrést nem csinálnak terhesség alatt, vagy ezt most más miatt teszik? Bocs ha kissé bugyuta a kérdés de tényleg nem tudom:(
Ugyanolyan, mint a méhnyakrák-szûrés kenetvétele. Elvileg erre minden évben mész, nem? Na, ez pont olyan, nem fáj, maximum kellemetlen. Ne stresszelj rá, mert ha görcsös vagy, akkor kellemetlenebb, ha abban a tudatban mész, hogy nem fáj, akor nem olyan kellemetlen.
Igaza van az elsõ válaszolónak. Ha jól tudom terhesség alatt bizonyos baktériumokat keresnek. De a jó, hogy tõled vesznek kenetet; hallottam olyan kórházról (vagy rendelõrõl) ahol nem is vettek kenetet, automatikusan antibiotikumot szedettek a kismamikkal. Boldog babavárást!
Nem fájdalmas, a hüvely faláról vesznek mintát egy pálcikával. Azért nagyon fontos, mert bizonyos fertõzések, amik az anyánál nem okoznak tünetet, a babát megbetegíthetik, amikor áthalad a szülõcsatornán. Talán legismertebb ilyen baktérium a streptococcus, ami például súlyos tüdõgyulladást okozhat az újszülöttnek. Ezért ha beigazolódik, h' van valami bacid, akkor a szüléskor te is és a baba is kap antibiotikumot, és így nem lesz baj. Ne izgulj, tényleg nem egy fájdalmas vizsgálat. Minden jót!
Elsõ vagyok ismét, így van, olyan, mint a rákszûrés, de most a streptococcus baktériumot keresik. Ha van, gyógyszert kap a baba. Ha netán nem végeznék el a vizsgálatot (pl. elõbb szülsz, minthogy sor kerülne rá), akkor automatikusan adják a gyógyszert. Jobb elkerülni, akkor már te is tudod, milyen, nem vészes. Tényleg nem végeznek ilyenkor rákszûrést, majd ha már túl vagy mindenen, egy idõ után ne felejts el újra rákszûrésre is meni!
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok a válaszokat, tényleg segítettek! Üdv: 36 hetes
Annyit hozzáfûznék, hogy csak a hüvely "bejáratánál" veszik a mintát, meg sem lehet érezni. 19hetes
Én most voltam 2 napja. doki kesztyûben felnyúl épp a hüvelyedbe és azt keni kis üvegcsére. ennyi.nem fáj!!
Mert komolytalanok.
Mert kis rosszindulatú irígy fíreg mindegyik. Egyszerûen böki a csõrüket, hogy a haverjuk már randizik valakivel, õk meg nem, így megpróbálják számodra ezt a dolgot kellemetlenné tenni. Ne hagyd magad, élvezd a randit a fiúval amennyire csak lehet. Olyan helyet találjatok, ahol egészen biztosan nem botlotok a barátaiba.
16-17 éves: a felnött kor legkorábban 18 évesen következik be (valakinél akkor sem), tehát Õk még gyerekek. Vagyis komolytalanok :) !
Irigykednek...És gyerekesek...Szerintem ennyi az egész.A fiatal kanok már csak ilyenek. Kíváncsi lennék azoknak a haveroknak/barátoknak volt-e már barátnõjük...Szerintem egyszerûen égeti õket az irigység, és ezt ezzel leplezik, ne törõdj velük...:) És sok sikert:)
Tuti, hogy komolytalanok, ha én belegondolok hogy gimi óta mennyit változtam, huhh, 6szor odavissza, keresztbe-hosszába változtam, és tényleg nagyon kevesen vannak, akik valamivel komolyabbak mint a többi, szóval emiatt nem kell aggódnod, gondolom a randin nem történt semmi ciki akkor nem lehet probléme. Sok sikert/boldogságot ! ;)
A kérdező hozzászólása: De már 16-17 évesekrõl van szó :S
fiúknál a 16-17 év az nem jelent semmit:D

Széklet probléma! Mitől lehet ez? Túl vastag a székletem, ezen a héten másodjára! Kész kínlódás a nagy wc! A végén mindig vérzik a végbelem. Mit csináljak? Soha nem volt ilyen, miért lesz ennyire vastag? Szinte a duplája a régi"normálisnak"!

Legjobb válasz: Nekem székrekedésre bevált a reggeli zabkása. Felforralsz kevés tejet/vizet, beleraksz 30-40 g zabpelyhet (nem müzlit, sima, natúr zabpelyhet! Fél kg kb 200 ft), hagyod pár percig állni, utána ehetõ. Rakhatsz bele gyümölcsöket, ízesítheted cukorral, édesítõszerrel, ha akarod. Nekem ez bevált székrekedésre, kb 3 nap után teljesen normális székletem lett. Most már csak heti 2x eszem ezt reggelire, és naponta van normális székletem.

Lenmag is jó joghurtba keverve, egyél sok gyümölcsöt, sárgadinnye, görögdinnye, levesek, fõzelékek, mind segítenek.
Nekem székrekedésre bevált a reggeli zabkása. Felforralsz kevés tejet/vizet, beleraksz 30-40 g zabpelyhet (nem müzlit, sima, natúr zabpelyhet! Fél kg kb 200 ft), hagyod pár percig állni, utána ehetõ. Rakhatsz bele gyümölcsöket, ízesítheted cukorral, édesítõszerrel, ha akarod. Nekem ez bevált székrekedésre, kb 3 nap után teljesen normális székletem lett. Most már csak heti 2x eszem ezt reggelire, és naponta van normális székletem.
Menj orvoshoz, valami tuti nincs rendben, ha még ráadásul vérzel is!
A kérdező hozzászólása: "narancslét":)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Jelenleg 100%-os narancslát próbálok inni.Igyekszem sokat inni vizet is.Tegnap ettem kompótot is.Zabpehely van itthon, teljes kiõrlésû, estére majd csinálok, remélem nekem is beválik!!Voltam dokinál, kaptam krémet, meg valami keserû vizet amit éhgyomorra kell meginni, de nem akarom, mert holnap nem leszek itthon, így mégis hogy??!
A kérdező hozzászólása: Nem szoktam sok cukros lötyött inni!Búzakorpa nincs itthon, és itt falunk nem is lehet kapni!!helyette valami??ti miket ennétek??gyümölcsjoghurt jó?natúr nincs itthon!Ja és a gyomrom rossz, refluxos vagyok, nem ehetek akármit...
És igyál is sokat, persze nem cukros löttyöket!
Rostgazdag táplálkozás. Búzakorpa fogyasztása Pl yoghurtba keverve.
A kérdező hozzászólása: Vérezni azért vérzet, mert kisebb volt a "hely"...
Egyél sok gyümölcsöt, zöldséget és rostos kaját.
Valószínû túl kemény a székleted, ettõl aranyeret, vagy végbélrepedést kaptál, az vérzik, próbáld meg ételekkel, sok gyümölccsel, zöldség levesekkel, natur joghurttal, rostos dolgokkal lágyabbá tenni és a végbeledet kenegesd Repaeon krémmel.
Nagy mennyiségû székletre pont nem ajánlatos sok rostot ajánlani. Minél több rostot eszel, annál nagyobb lesz a székleted, mert ugyebár a rost az nem szívódik fel hanem a székletben távozik és csak a bélmozgások elõmozdítása jóvoltából hasznosak. De mikor valaki nagyon sok rostot eszik akár a nagyon nagy tömegû széklet gondot is okozhat. Persze ez nem jelenti azt, h ne egyél rostosat, csak esetleg ha valami más a gond az emésztéseddel és emiatt nagy a székleted akkor még ne növeld a sok rosttal.

Egy hete múlt el a menstruációm, de már tegnap megjött! Miért lehet ez, mit csináljak?

Legjobb válasz: Szia! Ezek szerint valami bekavart(izgalom, vagy stressz), vagy még nem állt be a menstruációd, mert fiatal vagy és még nem rendszeres. Menj el dokihoz, ha ez többször elõfordul. Nem kell megijedned, nekem egyszer 3 hónapig húzódott... addig húzódott, mert az elején nem mertem elmenni dokihoz, mert féltem, hogy vizsgálgatni fog. a doki nem csinált szinte semmit... vizsgálat ilyenkor nincs, (max a rutinvizsgálatok, ami a hüvely bemeneti nyílásáról szed le egy pici nyákot...)ilyenkor általában valamilyen enyhébb fogamzásgátló szert írnak fel... ezt egy hónapban 3 hétig kell szedned, a negyedikben abbahagyod, akkor megjön.. ezt pár hónapig (3-4) szokták elõírni, ezután elvileg magától beáll a menstruációd. Ne félj elmenni dokihoz. Ha mégis félnél, nyugodtan kérdezz meg valakit az ismerõseid közül, hogy milyen egy rutinvizsgálat, mert ezzel a bajjal nem fognak még plusszban vizsgálgatni... az egyetlen, amit tüzetesebben megnéznének, az egy menstruációs napotár lenne... ha van ilyened, vidd magaddal! A dokinál mindig van benn egy nõvérke, ezért nem kell félned a férfi dokiktól (ha az nincs benn, hozzád sem nyúlhat!) Különben nem feltétlenül betegség, ha mégegyszer megjött.. sokszor elõidézheti stressz, vagy akármilyen lelki tényezõ.

Szia! Ezek szerint valami bekavart(izgalom, vagy stressz), vagy még nem állt be a menstruációd, mert fiatal vagy és még nem rendszeres. Menj el dokihoz, ha ez többször elõfordul. Nem kell megijedned, nekem egyszer 3 hónapig húzódott... addig húzódott, mert az elején nem mertem elmenni dokihoz, mert féltem, hogy vizsgálgatni fog. a doki nem csinált szinte semmit... vizsgálat ilyenkor nincs, (max a rutinvizsgálatok, ami a hüvely bemeneti nyílásáról szed le egy pici nyákot...)ilyenkor általában valamilyen enyhébb fogamzásgátló szert írnak fel... ezt egy hónapban 3 hétig kell szedned, a negyedikben abbahagyod, akkor megjön.. ezt pár hónapig (3-4) szokták elõírni, ezután elvileg magától beáll a menstruációd. Ne félj elmenni dokihoz. Ha mégis félnél, nyugodtan kérdezz meg valakit az ismerõseid közül, hogy milyen egy rutinvizsgálat, mert ezzel a bajjal nem fognak még plusszban vizsgálgatni... az egyetlen, amit tüzetesebben megnéznének, az egy menstruációs napotár lenne... ha van ilyened, vidd magaddal! A dokinál mindig van benn egy nõvérke, ezért nem kell félned a férfi dokiktól (ha az nincs benn, hozzád sem nyúlhat!) Különben nem feltétlenül betegség, ha mégegyszer megjött.. sokszor elõidézheti stressz, vagy akármilyen lelki tényezõ.
Nekem nagyon sokáig volt ilyen, vagy olyan, hogy 2 hónapot kihagyott. Elmentem orvoshoz, és gyógyszerekkel beállította a menzeszemet. Viszont sokáig ne halaszd mert lehetnek rossz következményei is. A vizsgálattól nem kell félni. Ha esetleg valami kellemetlen, amit csinál nyugodtan szólj neki.
Hát ez fura de ne parázz ilyenkor még mikor "vélhetõen" fiatal vagy akkor még nem teljesen áll be a mensid és lehet hogy még ilyen összevisszalesz.
Sziasztok! Sajnos nekem is ez a problémám, de én már 23 éves vagyok. 10-én megjött 5 napig volt meg és most 19-én jött megint meg.
Van egy barátnõm, hasonló problémái vannak néha. Õ sose hallgat rám. Szerintem menj a nõgyógyászodhoz, ha másért nem, azért, hogy megnyugtasson. :)

Egyik (lany) baratom kb.2-3 hete elkerul engem, alig szol hozzam es nem tudom, miert. Mit csinaljak? Kerdezzek ra?

16/F 16/L

Legjobb válasz: Színtúgy 16 vagyok... Én azt tanácsolom, hogy 2szemközt kérdezz rá szépen, hogy csináltál e valami rosszat, hogy kerül.. Ennél többet nem igen tudsz csinálni.. Tapasztalatból mondom.. :/ Mindenképpen derísd ki, hogy miért kerül.. Feltéve, ha érdekel a lány.. 16/f

Színtúgy 16 vagyok... Én azt tanácsolom, hogy 2szemközt kérdezz rá szépen, hogy csináltál e valami rosszat, hogy kerül.. Ennél többet nem igen tudsz csinálni.. Tapasztalatból mondom.. :/ Mindenképpen derísd ki, hogy miért kerül.. Feltéve, ha érdekel a lány.. 16/f
"2szemközt" az meredek...
Mindenképpen derísd ki, hogy miért kerül Vagy: Mindenképpen kerísd ki, hogy miért derül
1.vagyok -.- Bocsi 2., ha ennyire baj, hogy "félrenyomtam"
Az én barátnõmmel is ugyanez volt....az a legtisztább ha rákérdezel
Én is voltam így, de a legjobb barátnõmmel.Rákérdeztem, hogy mi a baja és akkor elmondta, megbeszéltük, vitáztunk egy jót.De probléma megoldva.Mint kiderült mondtam olyat véletlen ami neki nem esett jól, vissza gondoltam és valóban bunkó dolog volt tõlem.Csak hát észre se vettem, hogy milyen súlya van amit mondok. Bocsánatot is kértem. Szóval lehet te mondtál vagy tettél vmit amit te nem vettél észre.Szóval a legtisztább ha rákérdezel!
Utolsó mondat szarul sikerült :D Szóval te mondtál vagy tettél olyat amivel lehet megbántottad, de te nem vetted észre, hogy neki rosszul esik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!