Találatok a következő kifejezésre: Miért csinál képet a fényképezőgép (4 db)

Miért csinál homályos képet a fényképezőgép ha vaku nélkül fényképezek világosban?

A babámat nagyon zavarja a vaku de nélküle meg olyan homályos lesz a kép.

Legjobb válasz: Mert ami neked világos, az a szenzornak (filmnek) nem az. A fényképhez fény kell, vagy erõs, vagy sokáig tartó, a vakuval erõs a fény, vaku nélkül sokáig van nyitva a retesz ami a fényt engedi be. Ha e közben mozog a kezed, vagy a baba attól homályos, elmosodott lesz a kép. Digitális vagy filmes gépet használsz? Digitális gépnél vedd kisebbre a felbontást (3 MP már mindenre elég), vagy álítsd feljebb a fényérzékenységet. Ha filmes géped van használj ISO400-as filmet.

Mert ami neked világos, az a szenzornak (filmnek) nem az. A fényképhez fény kell, vagy erõs, vagy sokáig tartó, a vakuval erõs a fény, vaku nélkül sokáig van nyitva a retesz ami a fényt engedi be. Ha e közben mozog a kezed, vagy a baba attól homályos, elmosodott lesz a kép. Digitális vagy filmes gépet használsz? Digitális gépnél vedd kisebbre a felbontást (3 MP már mindenre elég), vagy álítsd feljebb a fényérzékenységet. Ha filmes géped van használj ISO400-as filmet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget!
Mi köze a felbontásnak a fényérzékenységhez??? (Írd meg priviben is, tényleg érdekel!) A digitális gépeken is lehet állítani az ISO értéket, nézd meg a leírásában. Próbálgasd, mert szemcsésebb lehet a kép magasabb értékeknél.
Miért ne lenne köze a fényérzékenységnek a felbontáshoz? Természetesen van, minél magasabb érzékenységû a film, annál szemcsésebb lesz a kép.(most testelem a 3200 ASA-t.) Ez a film kémiai felépítése miatt van így digi technikában a szemcsézettség a digitális erõsítés miatt jelenik meg.

Miért csinál homályos képet a fényképezőgépem?

Samsung PL100 fényképez?gépem van és eleinte nagyon elégedett voltam vele, mert nagyon szép képet csinál. Viszont mostanában szinte minden második kép homályosra sikeredik. Nem értem miért. De már kezd nagyon idegesíteni! Szerintetek mit csináljak?

Legjobb válasz: Az enyém is így kezdte (nekem nem samsung-om volt) most már nincs zárideje, nem zár a rekesz fényképezéskor. Vidd el szerelõhöz vagy szervízbe.

Az enyém is így kezdte (nekem nem samsung-om volt) most már nincs zárideje, nem zár a rekesz fényképezéskor. Vidd el szerelõhöz vagy szervízbe.
De lehet hogy megoldaná a problémát egy szoftverfrissítés.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! :) kb. 3héttel ezelõtt vettem. Ez a példány volt amúgy kirakva próbának.(mivel ez volt utolsó darab belõle) Lehetséges, hogy valami baja van?
Lehet, ha garanciás akkor orvosolniuk kell a dolgot.
Akkor is garanciális, ha ki volt rakva, mivel tartós fogyasztási cikknek minõsül. Vidd vissza, hogy baj van vele. (Ettõl még az alulmûvelt pultoscsajnak ne mond, hogy ki volt téve, mert egyrészt semmi közük hozzá, legfeljebb a szakszervíznek, másrészt ne adj alapot a kötözködésre, mert rohadt hosszú idõ békéltetõtestületen keresztül intézni a dolgot.)

Miért nem csinál már a fényképezőgépem olyan minőségű képeket, mint újkorában? 1 éves a gép.

A képek nem olyan tiszták, erőtlenek. 3-4 ezer képet csináltam vele, napi szinten használatban van, de ez lehet oka a minőségi romlásnak? A beállításokat próbáltam változtatni, de sok képen kell "utómunkálatokat" csinálni. Teljesen amatőr módon, minimális hozzáértéssel használom a gépet.

Legjobb válasz: A gép típusától is függ(het) az ok. Nem a márkától, hanem a típustól, tehát: kompakt, bridge, DSLR. Esetleg cserélhetõ objektíves? Lehet az objektív hibája, érzékelõ hibája, esetleg az elektronika hibája. Ha értékesebb a gép, érdemes lehet szakszervizben megnézetni.

A gép típusától is függ(het) az ok. Nem a márkától, hanem a típustól, tehát: kompakt, bridge, DSLR. Esetleg cserélhetõ objektíves? Lehet az objektív hibája, érzékelõ hibája, esetleg az elektronika hibája. Ha értékesebb a gép, érdemes lehet szakszervizben megnézetni.


Miért csinál a fényképezőgépem szemcsés képet?

Fuji Finepix A 850 es 8 megapixeles. A maximim felbontásban is olyan képeket csinál amiken fehér szemcsék vannak. A gép lcdjén tökéletesnek tunik a minöség, de ha felteszem öket gépre akkor romlik ennyire a minöség. Pedig 1 kép 1,9 mbytot foglal. Nagyon rossz minöség? képeket csinál. Nem ezt várnám egy ilyen gépt?l. Vagy csak rosszul van beállítva? Bár próbálkoztam már mindennel, de ha van ötlet szivesen fogadom. Talán az Isoval kell variálni?

Legjobb válasz: A leírásodból nekem úgy tünik, hogy zajos. Persze nem biztos, lehet h a gépnek van valami gyíkja. Ezt kiderítheted, ha az iso-t leveszed minimumra. Ha akkor is zajos, akkor lehet hogy a tömörítés. Egyenlõre más ötletem nincs.

A leírásodból nekem úgy tünik, hogy zajos. Persze nem biztos, lehet h a gépnek van valami gyíkja. Ezt kiderítheted, ha az iso-t leveszed minimumra. Ha akkor is zajos, akkor lehet hogy a tömörítés. Egyenlõre más ötletem nincs.
automata funkcióban az isoval se kellene variálni elvileg, pedig a fujinak szépek szoktak lenni a színei De milyen hülyeség ez hogy zajos egykép? jaj istenem, hát minden lehet egy kép, de én még zajos képrõl nem hallotttam, pedig rengeteg van ithon is, zajt még soha nem csinált egyik se éjjel se. Amúgy jártas vagy fotózásban? rendesen kivárod amíg beélesít és stb ? és hát 8 MP-esen hogy lesz az 1, 9 MB ? kb duplájának kellene lennie sztem
Én is a magas ISO értékre tudok gondolni, lehet, hogy véletlenül fel lett állítva maximumra? Ha minimum értékén is zajos képet csinál, akkor valószínû a fényképezõvel van a hiba. (Még a digitális zoom csinálhat esetleg ilyet, de nem írtad, hogy csak zoomolva lenne ez a gond) 1, 9MB pedig tényleg kevés, nálam 2, 5-4MB között vannak a képméretek. Elõzõ válaszolónak: a zajt a köznyelvben erõs, zavaró hanghatásokra mondják, viszont a zaj az nagyjából zavar-ral egyenértékû a technikában, egy változó dolog. A kép zajos, ha helyenként a várttól eltérõ pixelek vannak. Ilyen pedig minden képen van, bármilyen digitális géppel is készült. Csak nem mindegy, mennyire erõs, az emberi szem észreveszi-e, vagy nem, esetleg már élvezhetetlenné is teszi a képet. TV-nél is, ha rossz a vétel, akkor zajos a kép. Adatátvitelnél a zaj az elektromos/mágneses sugárzás. A háózati-kábeledben a kábelek páronként össze vannak tekerve, így a zaj kevésbé hat rá. Tehát a zaj, az nem csak az, amikor a szomszéd kissrác épp próbálgatja az új HiFi-jét.
elõzõ=2. hozzászóló


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!