Találatok a következő kifejezésre: Miért csikorgatja fogait (16 db)

Miért csikorgatja egy 8hónapos baba a fogát? 5 foga van neki s folyton sikorog, nem árt neki? lelehet róla szoktatni?

Legjobb válasz: na erre én is kíváncsi vok,mert a babám 11hónapos,van már lassan 8foga és állandóan csinálja!én ilyenkor rá szoktam enyhén pöccinteni a szájára és akkor abba hagyja,de,h miért csinálja azt én se tudom!

na erre én is kíváncsi vok, mert a babám 11hónapos, van már lassan 8foga és állandóan csinálja!én ilyenkor rá szoktam enyhén pöccinteni a szájára és akkor abba hagyja, de, h miért csinálja azt én se tudom!
Szia. Az enyém 10 hós és már rágófoga is van kinn. Amikor kijött az alsõ kettõ után a felsõ négy, kb 2 hétig csikorgatta, szerintem szokatlan volt neki az a "sok" fog. De elmúlt, én nem csináltam semmit.
Én a mai napig nem tudom leszokni róla. A párom azt mondta egész horrorfilm-szerû amikor alszom..de õk még gondolom abbahagyják.. 28/L
2éves fiam is csinálja, mondjuk õrá már rátudok szólni, akkor abbahagyja.mindig mondom neki, tönkre megy, fájni fog...
Nagyobb korban ez a feszültség jelei is lehet. Babák egyértelmûen szerintem azért csinálják mert rájönnek ezt is lehet csinálni a fogakkal és szórakoztatják magukat.
Szia! Az enyém is csinálta egy darabig, de szerencsére gyorsan abba maradt nála. Most arra szokott rá hogy a falat kaparja a körmével. Borzalmas hangja van :SSS
Egyszer azt olvastam egy babás lapban, hogy nem árt a fogainak a csikorgatás, majd leszokik róla. Sõt, még azt is írták, hogy összecsiszolja, egymáshoz igazítja ilyenkor a fogsorait a baba. Kismama újság volt.
Az én 1 éves lányom is állandóan ezt csinálja, már hónapok óta:(( Én oda szoktam tenni az ujjamat a szájára akkor abbahagyja.Baromira idegesítõ és féltem is a fogait
az én fiam is lassan 8 hónapos és elkezdte csikorgatni a fogát, mióta kijött a 2 felsõ.azt mondta a védõnõ, nem lehet mit tenni, majd abbahagyja.
Az én 8 hósom is csinálta, kb egy hónapig, de amikor csak meghallotam, benyomtam picit az ujjam a szájába.Õ ezt nem szerette soha, így most is értette , hogy valami nem oké, mert ha csikorgat , anya mindig a szájába nyúl. Abbahagyta, de hogy ezért-e, azt csak õ tudja...
Én kisfiamnak csak 4 foga van, 9 hónapos, de õ is csikorgatja és általában éjszaka jön rá, felül a kiságyban és csikorgatja, én meg frászt kapok:)
Anyukám mesélte, hogy én is csináltam (álmomban), egészen iskolás koromig és semmi bajom nem lett :)

Miért nem eszik a nyuszim és miért csikorgatja a fogait? Mit tegyek?

Tegnap hoztam egy kisállat kereskedésb?l.Tegnap még minden rendben volt evett-ivott de ma már nem...Mit tegyek? Miért van ez?

Legjobb válasz: nem akarlak megsérteni de ez hülye kérdés, miért nem viszed inkább szakértõhöz, pl állatorvoshoz?

nem akarlak megsérteni de ez hülye kérdés, miért nem viszed inkább szakértõhöz, pl állatorvoshoz?
Igen, nagyon fontos, hogy be legyen oltva, különben hamar vége! tegyél be neki valamit, amit rághat a fogcsikorgatás helyett. És kérdezd meg az eladót, mivel etette. Adjál neki kukoricát, búzát, árpát, nyúltápot. Víz mindig legyen neki. Friss zöldségeket inkább csak 1-2 nap fonnyasztás után. És ne legyen huzatos helyen.
na, elvitted orvoshoz? mi lett vele?
talán kokcidiózis (egy halálos nyúlbetegség). nekem is így volt 2 nyulam is amikor még igencsak kezdõ voltam a nyúltartásban, az elsõ pont így volt mint a tiéd, nem evett és csikorgatta a fogát. szegény elpusztult, a második nyulammal idõben állatorvoshoz mentem és életben maradt.
szopni akar
szénától nem lesz ilyen. ha jó száraz volt
A kérdező hozzászólása: Szénát evett csak de abból sokat.Akkor nem kell ettõl megijedni? És tényleg üres a szája de rág.
Falusi lány vagyok. Nyulászkodom. Ilyet akkor csinálnak, ha beettek valamibõl (friss zöldségek)és felfújódnak. Ilyenkor így üresbe rágnak. Ettõl sajnos meg is szoktak pusztulni. Pont most mondta nagynéném, hogy tul sok káposztát adott nekik egyik nap. A 8 nyúlból 1 megdöglött. A többi meg egész nap üresbe rágcsál.
Ilyenkor csak ügyelet van, de talán kibírja holnapig. Ha nagyon aggódsz, hívd fel valamelyik ügyeletet, és kérdezd meg, hogy szerintük rohanni kell-e, vagy ráér még egy napot. Amúgy a költözködés, az új környezet elég nagy stressz az állatoknak, szóval lehet, hogy csak átmeneti állapot, de lehet akármilyen súlyos betegség is. Ezért kellene mindenféleképpen dokival konzultálni.
Nem tudjuk megmondani, csak tippelni tudunk, lehet hogy nincs beoltva és szokványos(halálos is lehet)nyúlbetegséget kapott el, de az is lehet hogy valamivel túlette magát, ha holnap sem eszik semmit, gubbaszt, bágyadtt, 1eltalán nem eleven akkor vidd állatorvoshoz. Ha eleven és mégsem eszik akkor esetleg várhatsz délutánig az elvitellel, de az lenne a legjobb ha mindenképp elvinnéd, az megnyugtató mert van esély rá hogy belehal. Majd írj mi lett vele.
A kérdező hozzászólása: ilyenkor vannak nyitva állatorvosok?
TiffanyK -nek igaza van.
ha nyulakkal kapcsolatosan valamilyen problémád lenne, írj nyugodtan. ha még megvan a nyuszid..

Kutyám, miért csikorgatja a fogait?

Legjobb válasz: vagy nõ a foga, vagy éhes vagy rágni akar vagy nemtom

vagy nõ a foga, vagy éhes vagy rágni akar vagy nemtom
mert fázik engedd be a lakásba
A kérdező hozzászólása: panel


Miert csikorgatja a fogait? 2 napja fedezte fel azota nonstop.8 foga van 1 eves. Mit csinaljak? Raszoljak vagy ne vegyek tudomast rola?

Legjobb válasz: Szia, nálunk ez teljesen magától elmúlt. Még új neki, hogy ott van valami :)

Szia, nálunk ez teljesen magától elmúlt. Még új neki, hogy ott van valami :)
szia már én is akartam kérdezni-látom, akkor nem vagyok egyedül... én hagytam-pár napig csinálta-nekem meg a hátamon felállt a szõr.-most abbahagyta-de majd, ha jön a többi...
A kérdező hozzászólása: Remelem elfelejti gyorsan...:) anyukam szerint felfedezte hogy jo moka majd leszokik... Koszonom a valaszokat!

2, 5 éves fiam miért csikorgatja álmában a fogát?

Este cumizik, de amikor éjjel kiesik a szájából a cumi, elkezdi csikorgatni. Olyan erõsen, hogy szörnyû hallgatni. Mit tegyek ellene?

Legjobb válasz: Hát fogcsikorgatásra azt szokták mondani, h vmi nem mondanak ki.. Na de egy kisgyereknél?! ... Vidd el fogászatra, lehet, h vmi állkapocs probléma, vagy ilyen.. zártizé(nem tudom a szakkifejezést)

Hát fogcsikorgatásra azt szokták mondani, h vmi nem mondanak ki.. Na de egy kisgyereknél?! ... Vidd el fogászatra, lehet, h vmi állkapocs probléma, vagy ilyen.. zártizé(nem tudom a szakkifejezést)
Miért ne? Felnõttek is csikorgatják. Amúgy bocsi az offért de 2, 5 éves kifiadról nem a babák kategóriában kéne kérdezned...
tömegbunyóról álmodik

14hónapos lányom miért csikorgatja folyamatosan a fogait?

Legjobb válasz: Hát ez jó kérdés, nálunk álmunkban figyelhetõ meg, de ez sajna családi vonás. Ha ébren teszi, szerintem élvezi, hogy vannak :)

Hát ez jó kérdés, nálunk álmunkban figyelhetõ meg, de ez sajna családi vonás. Ha ébren teszi, szerintem élvezi, hogy vannak :)
Lányom is csinálta, majd kinovi.
8, 5 hónaposom is csikorgatja:) ) Rájött hogy már ilyet is tud.Fiaim, is csikorgatták, majd valamikor abbahagyja
Bocsi az Off-ért! 8és fél hónaposan már van mit csikorgatnia? Hány foga van Jégtánc?
8:) )
Fáj is nekem rendesen:D
Az én 8hónaposomnak 4 foga van, de azt is tudja csikorgatni. Szintén családi vonás....
Enyém is csikorgatta. Szerencsére leszokott róla, bár nem mondom, hogy hamar.:)
Nekem a lányom 1 évesen kezdte, most lesz 15 hónapos, de ritkán még elõfordul.De én mindig rászóltam, hogy nem szabad csinálni...Kiráz a hideg, ha csak rágondolok arra a hangra :) 1évesen már 12 foga volt, 4hónapos volt mikor az elsõ 2 foga kibújt.
Most kezdte az ovit?
Szia!Az én lányom most kezdte az iskolát, és az elsõ héten éjjel mintha kavicsot ropogtatott volna.Szörnyû volt.Nem történt valami ami lelkileg megviselhette, stresszel valamin, valami változás?
A kérdező hozzászólása: Nem most kezdte, februárban. Viszont tegnap vették ki az orrmanduláját és éjjel ugy csikorgatta a fogát nem tudtam elképzelni mi az. Lehet a stressztöl akkor? De férjem szerint máskor is csinálta már.
Semmit. Fogják stresszre stb, de nem jelent semmit. Az én lányom amióta fogai vannak csikorgatja. Megvizsgálták, boldog kiegyensúlyozott. Elvileg ahogy nõ úgy fogja elhagyni. A napközbeni eseményeket dolgozza fel álmában, megszorítja az állkapcsát és már csikorog is. Nem kell túlmisztifikálni, csak kellemetlen.

Miért csikorgatja 3 évesem a fogait szinte egész éjjel?

Õrület ezt hallgatni.Megsimizem ilyenkor, ha nem használ egy picit megmozgatom.Pár másodperc, és már folytatja is.Nem lesz baja a fogainak?

Legjobb válasz: Bruxizmus, olvass utána. Gyermek korban gyakori és legtöbbje kinövi. Ha nem akkor lehet problémának nevezni.

Bruxizmus, olvass utána. Gyermek korban gyakori és legtöbbje kinövi. Ha nem akkor lehet problémának nevezni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!Ezt azóta csinálja -így jobban végiggondolva- mióta megszületett a kistesó.
Az enyém is csinálja (most lesz 3 éves)... Anyám azt mondta, én is csináltam egy idõben. (Mostanában megint, mert van, hogy a saját fogcsikorgatásomra ébredek...)

Miért csikorgatja a kutyám a fogát?

Nappal többször hallom,de van,hogy éjjel is csikorgatja a fogait.

Legjobb válasz: Vagy rossz szokás vagy stressz lehet az oka. De szerintem ez mindenképp valamilyen pótcselekvésnek tekinthetõ. :S

Vagy rossz szokás vagy stressz lehet az oka. De szerintem ez mindenképp valamilyen pótcselekvésnek tekinthetõ. :S
nem gorbék a fogai?elég ha egy pici gorbulés van ott es ma csikorognak a rogak.az en kutyám is azér csinálja.amugy ha a kutya streszel akk nem csikorgatya a fogait hanem agyreszív lenne vagy roszketne.
A kérdező hozzászólása: Éppen tüzel és mostanában egyre sûrûbben hallom.Lehet, hogy köze van a kettõnek egymáshoz? Vagy talán fogfájás? De annak meg más tünetei vannak.Eszik rendesen, szóval nem tudom mire gondoljak...
A kérdező hozzászólása: Amúgy mopsz kutyám van, szóval van egy furcsa fogsora:D De eddig nem vettem észre, hogy csikorgatná.Legalábbis nem ilyen gyakran.
Elképzelhetõ a tüzelés is. A stressznek egyébként eléggé változatos tünetei lehetnek, nem csak agresszió vagy remegés. Ismerek kutyát, akinél például a saját lába rágása a tünet, olyat is amelyik bepisil, olyat is, amelyik képtelen koncentrálni olyankor, szóval elég sokféle megnyilvánulása lehet. Dokinak mutattad a kutyust? Ha kizárható a szervi ok, akkor pszichés úton kell nyomozni.
A kérdező hozzászólása: Nem mutattam, amúgy elkezdte rágni a lábát is.Lassan vége a tüzelésnek, ha nem változik a helyzet, akkor azonnal doki....

Miért csikorgatja a fogát?

Négy éves kislányomnál azt vettem észre hogy éjszakánként csikorgatja a fogát. Nem mondhatnám hogy s?r?n és legf?képpen hajnalban. Mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: Felnõtteknél a feszültség jele. A gyerekeknél nem tudom, de, ha náluk is, Te biztos tudnád milyen változásokon mentetek át mostanában..

Felnõtteknél a feszültség jele. A gyerekeknél nem tudom, de, ha náluk is, Te biztos tudnád milyen változásokon mentetek át mostanában..
nem csak a feszültség jele, lehet, gyerekeknél fõleg a fogváltáskor jelentkezik orvosi elnevezése: bruxizmus http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=3479


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!