Találatok a következő kifejezésre: Miért csak nap a (335 db)

Sokaknak miért csak az a munka ahol napi 12 órát kell dolgozni, kemény fizikai munkában?

Legjobb válasz: Szerintem meg mindenkit lenéznek, csak nem ugyanaz a réteg. A szellemi munkást lenézi a fizikai munkás, mert hogy az nem is munka, a fizikai munkást meg úgy alapból lenézik.... Ha nem tanulsz h*lye csicska vagy, ha tanulsz, de nem kapsz normális melót, akkor nyomi vagy, ha meg tanulsz és normális melód lesz, akkor megkapod, hogy d*g a fönök, vagy protekciós vagy. Szóval szerintem nincs nagy különbség, csak mindenki más szemszögböl látja. Eleve fizikai munkán belül is van különbség böven.

Szerintem meg mindenkit lenéznek, csak nem ugyanaz a réteg. A szellemi munkást lenézi a fizikai munkás, mert hogy az nem is munka, a fizikai munkást meg úgy alapból lenézik.... Ha nem tanulsz h*lye csicska vagy, ha tanulsz, de nem kapsz normális melót, akkor nyomi vagy, ha meg tanulsz és normális melód lesz, akkor megkapod, hogy d*g a fönök, vagy protekciós vagy. Szóval szerintem nincs nagy különbség, csak mindenki más szemszögböl látja. Eleve fizikai munkán belül is van különbség böven.
Nem, a hozzád hasonló embereket nézzük le, akik azon problémáznak, hogy mások nem istenítik õket. Van kemény szellemi munkai is, ahol az ember agyilag is lefárad, de õk nem állnak neki fórumon nyavajogni, mert fáradtak!!! Neked aztán tuti nincs kemény munkád...
Nem ártana, ha a szellemi munkát dicsõítõk, néhány napot egy gyárban, vagy pl. kõmûves munkával töltenének el. Akkor tudnák, hogy az még fárasztóbb lehet. Igaz, hogy a fizikai munka után lehet pihenni éjjel, de ha mindennap keményen kell dolgoznod, akkor ez nem sokat ér. A szervezetük is hamar tönkre megy. (Nem az utcaseprésrõl beszélek). Azok között is nagy a különbség, akik szellemi munkát végeznek. Nagyon kevesen vannak közülük, akiket erõsen igénybe vesz a munkájuk. A többség kényelmesen el van az irodában. Ezért nem becsülik õket, még azok sem igazán, akik megerõltetõ szellemi munkát végeznek.
08:55- ös válaszoló, szabad tudni milyen területen dolgozol? Irigy vagyok. :D Persze nem a negatív értelemben véve. Az én környezetemben az értelmiségiek fizetése sem közelíti meg a tiédet. Komolyan nem tudom milyen szakmáért lenne érdemes teperni.
Mindenhol vannak láblógató emberek, akik csak azért vannak ott, hogy ki legyen a létszám. Ebbõl aztán végképp nem lehet konzekvenciát levonni. Én mindig tartom, hogy ez nem más, mint irigység. http://www.radiocluj.ro/uploads/pics/sanyi_csapatmunka_munka..
Pedig tapasztalatból mondom, a szellemi munka fárasztóbb, mint a fizikai. Ha szellemi munkát végzel, akkor az agyad csak arra koncentrálhat, míg fizikai munkánál, fõképp, ha az monoton, sok jó ötleted lehet, vagy nem is kell gondolkodni... az alvás segít a fizikai fáradtságon, a szellemi már bonyolultabb... annak valami könnyû fizikai munka kell a levezetéséhez, csakhogy a tested is fárad azért szellemi munka alatt, tehát aludni is kell... nehéz összeegyeztetni. Egyébként nagyon sokan valóban lenézik azokat, akik nem gürcölnek napi 12 órát... azért, mert irigyek. Pedig sokszor én irigylem azokat, akiknek elég monoton módon tenni a dolgát, nekem egyfolytában képben kell lennem... fõleg vizsgák, érettségik elõtti hónapokban, tanárként.
Ráadásul az irodai munka sokkal stresszesebb, és hosszú távon jobban megviseli az embert. Nem csak azt kell látni, hogy emberünk kényelmesen ott ücsörög a monitor elõtt, hanem azt is, hogy húszezer határideje lehet, hülye fõnöke, nemtörõdöm kollégái, akik miatt õ szív... ez pedig hihetetlen fárasztó és idegesítõ tud lenni.
Anyám 12 órába dolgozik könnyû fizikai munkába apám meg ugyan ennyit kemény szellemi munkába és az sokkal fárasztóbb igaz hogy testileg nem fárad el az ember de akkor is fárasztó tud lenni. Én magam részben szellemi munkát részben fizikait végzek az sem egy könnyû meló.
Egyet ertek 70%os infos kommentelovel. Ezen az oldalon mindeni ugy gondolja, h az irodaban csak a fa.szveres megy, bezzeg az epitkezesen...igen azert vannak betintazva meg a jo oreg "egy csinalja a tobbi meg nezi meg all mint f.asz a lagziban" Egyebkent dolgoztam epitkezesen es egy honap utan siman bele lehet szokni, csak kicsit emberesedni kell. Jah meg egy asztalos is kereshet havi netto 400 kilot, csak jo munkat kell vegezni, nem reszegen orditozni.
Már volt ilyen kérdés
A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 10:38 na azt hiszem, hogy akkor átnyergelek erre, a matekkal sosem volt különösebb gondom.
10:38-as vagyok! Sok sikert! Igazából még a matek sem kell hozzá. Sokan hiszik, hogy aki programozó, az matek zseni. 3-as voltam úgy nagy általában, fõiskolán meg rezgett a léc matek analízisen. Objektumokban kell gondolkodni, összefüggéseket látni, ja és a szintaktikát megtanulni.
Mindenkinek a sajat melo'ja a legnehezebb! Akik meg frocsognek egymas munkajara, azoknak azt uzenem mindenki elott ott a leheto"seg, ki lehet probalni mas munkakorben gurizni!Meg kell tapasztalni...
Én is úgy látom, hogy mindenki a saját dicsõségét, fontosságát zengi. Ez nem baj, de azt i látni kell, hogy nagyon sok munka egymást kiegészíti, mit sem ér az egyik a másik nélkül. Aki légkondicionált szobában kemény szellemi munkát végez, néha gondolhatna arra, ezt azért teheti, mert néhányan annak idején a tûzõ napon, esõben, fagyban, keményen... Aki a kõmûvesmunka nehézségeit ecseteli, néha jusson eszébe, hogy az ügyes kis szerszámai, teherlift, gépek, flexek miegymás nélkül, szekercével, háton cipekedve kellene azt a kemény munkát végeznie légkondicionált helyiségben ülõk tevékenysége nélkül. Azt sem árt mérlegelni, hogy a magasabb szintû szellemi tevékenységet végzõknek könnyebb átlátni a másik munkáját, mint fordítva. És azt is figyelembe kell venni, hogy a két munkafajta bár nem nélkülözheti egymást, de eltérõ fontosságú. Viszont a gyakorlatban nem ennek megfelelõ különbségek, hanem jóval nagyobbak akadnak, amit már jogosan lehet sérelmezni.
A kérdező hozzászólása: A többi embert meg lenézik, hogy nekik nem ezt kell csinálni, el se tudnak fáradni, milyen könnyû.
Értem 70% -os. Köszönöm a válaszod.
" Ahol ez a naplopás simán megtehetõ, azok a nagy, több 100, több 1000 fõt foglalkoztató multik. " Nehogy azthidd. Mi öten vagyunk egy brigádban, a cég nem multi, csak megyei cég és összesen max 200 fõt foglalkoztat.
10:36! Bocsi, arra nem válaszoltam, hogy melyek a kevésbé nehezek. C# .NET, Visual Basic, Delphi (nagyon ritkán keresik), PHP, Flash, Flex, stb... van még néhány Ezek barátibb nyelvek, cserébe kisebb pénzt adnak értük.
10:36 C++, Java. Ezek nem a programozóbarát nyelvek közé tartoznak. Valamint mostanság az iPhone, iPad fejlesztõket is keresik, az Androidról nem is beszélve. Ezekkel igencsak jól lehet keresni. Ajánlom a grafton.hu oldalt, ahol kivételesen oda szokták írni a várható fizetést. Kimásoltam 1-2 pozíciót: Java fejlesztõ 500 000-800 000, - Ft/hó teljes munkaidõ C++ fejlesztõ 600 000-900 000, - Ft/hó teljes munkaidõ Senior Java fejlesztõ 600 000-800 000, - Ft/hó teljes munkaidõ
"Az összetettebb, nehezebb programnyelveket ismerõk ettõl jóval többet keresnek." Csak kíváncsiságból kérdem, mivel nem vagyok járatos a te szakterületeden, melyek az összetettebb, nehezebb programnyelvek és melyek kevésbé azok?
10:29! 10:12-es vagyok. Ilyen is van, amit te írsz. De ilyen a fizikai munkában is ugyan ilyen arányban elõfordul. Nézz meg egy útépítést. :) Egyébként nálunk (versenyszféra, kisvállalkozás) ezért úgy rúgnának ki, öröm lenne nézni. Ahol ez a naplopás simán megtehetõ, azok a nagy, több 100, több 1000 fõt foglalkoztató multik. Ott fel sem tûnik sok esetben, ha nem vagy ott.
Mert a naplopás az nem munka. Én például reggel bemegyek a munkahelyemre hétóratájt, nyolcig megreggelizek majd dolgozom kb tizenegyig utána hasítok haza ebédelni. Vissza lõdörgök fél - háromnegyed egy tájt, onnantól alszom úgy háromig majd hasítok haza ismét. Holott a munkaidõm hivatalosan négyig tartana. NA EZ NEM MUNKA! EZ NAPLOPÁS! Ha tetszik neked ha nem ezt tudomásul kell venni! Az ilyen az nem munka!
10:00 IT vezetõ vagyok egy kisvállalkozásnál. Az informatikában mindig is jó pénz volt, van, lesz. Mikor még nem voltam vezetõ, hanem programozó, akkor is megkerestem a 250.000 körüli nettót, és az én programozási tudásom közel sem volt magas. Az összetettebb, nehezebb programnyelveket ismerõk ettõl jóval többet keresnek.
Természetesen mindenkinek a saját munkája a legfontosabb, és mindenki másé sz*rt sem ér.
Én olyan szerencsés ember vagyok, hogy mindkét munkát végezhetem. Tanítok, s a "szünetben" napszámba járok. Nem tudnám megmondani, melyik fárasztóbb. A tanításban az agyam és a lelkem merül ki, napszámban pedig az izmaim sajognak. Épp ezért vagyok nagyon bosszús, ha azt mérlegeli bárki is: melyik munka a nehezebb. Minden munka nehéz, ha jól végzi az ember.

Miért csak egyszer lehet 1 nap tejpépet adni a babának?

Legjobb válasz: Mert szénhidráttal és cukorral van tele nyomva. Kicsit sem egészséges, csak elteríti, és hízlalja, ha ezzel etetnéd egész nap csak zsír lenne rajta izom nem. Ez olyan mint ha megkérdeznéd, hogy egy 2 éves gyerek miért ehet csak naponta 1x pudingot? Pont ez miatt, mert az édesség, nassolni való dolog.

Mert szénhidráttal és cukorral van tele nyomva. Kicsit sem egészséges, csak elteríti, és hízlalja, ha ezzel etetnéd egész nap csak zsír lenne rajta izom nem. Ez olyan mint ha megkérdeznéd, hogy egy 2 éves gyerek miért ehet csak naponta 1x pudingot? Pont ez miatt, mert az édesség, nassolni való dolog.
A kisfiam hetente 1-2 szer kap uzsira tejpépet. Jó súlyban van lehet ezért mondta a dokinõ hogy ne kapjon minden nap. De tényleg sok a cukor benne!!

Miért kell az 5-6honapos kutyát már csak napi 2x etetni? Mi az ok, h lecsokentjuk a napi gyakoriságot?

persze akkor a napi adagot márcsak 2felé osztjuk!

Legjobb válasz: Miért kéne? Ha szobatiszta akkor az úgy oké!De ha udvari kutyus akkor miért kéne? Annyiszor kap kaját ahányszor van maradék neki!

Miért kéne? Ha szobatiszta akkor az úgy oké!De ha udvari kutyus akkor miért kéne? Annyiszor kap kaját ahányszor van maradék neki!
Egy 5-6 hónapos kutyát igazából még naponta 3x kéne etetni, de ha nem akar3x enni, akkor 2x is lehet. A mennyiséget kell elosztani 2 részre. Azért hozzáteszem, nem rendszertelenül kell ennie, mindig ugyan abban az idõpontokban. Meg azért nem konyhai maradékon kéne tartani. Biztos nem azért vetted a kutyádat, hogy a konyhai maradék a kuka helyett az õ gyomrában landoljon. Egy kutya az nem szemetesláda, az a világ már rég véget ért. Úgyhogy nem a legjobb tanácsokat adta az elõzõ hozzászóló. Mindenféleképpen prémium tápot kell neki adni. Lehet összeállítani neki otthon ennivalót, de elõtte kérd ki az állatorvos tanácsát. A prémium táp anyagilag is sokkal jobban megéri, mintha minden nap fõzõcskéznél neki. De igaz te döntöd el.
mert már elég nagy a gyomra hogy kétszeri evéssel ne éhezzen meg félúton a két evés között, így ha marad a háromszori etetés, a második etetésre még nem lesz elég éhes és csak vacakol a kajával, válogat. Egészségesebb embernek, állatnak ha annyiszor eszik egy nap ahányszor megéhezik. egyébként mi nem életkorhoz kötjük az átállást, hanem észre lehet venni hogy már a második etetésnél játszik a kajával, eljárkál, ekkor váltunk 2x-i étkezésre. sok probléma megelõzhetõ vele, pl. a válogatósság kialakaulása.

Milyen teát igyak hogy fogyni tudjak egy 4-5 kilót? Alapból nem eszek sokat és mégis úgy érzem hízok? Ez miért van? NApi 2szer eszem, délben és délután. Sok gyümölcsöt eszem. És csak jönnek fel rám a kilók.

Legjobb válasz: pont az a baj, hogy keveset eszel. napi két étkezés nagyon kevés inkább ennél többször de kevesebbet. hidd el , én voltam kövér úgy hogy napi 1x vagy 2x ettem. most napi 4-5x eszem és vékony vagyok. a reggeli nagyon fontos azt ne hagyd ki ,még ha csak pár falatot is eszel már beindítod az anyagcseréd, gyümölcsöt szénhidrátot inkább csak délelõtt egyél , vacsorára pedig fehérjét. ha még mozogsz is mellé akkor tuti a fogyás.

pont az a baj, hogy keveset eszel. napi két étkezés nagyon kevés inkább ennél többször de kevesebbet. hidd el , én voltam kövér úgy hogy napi 1x vagy 2x ettem. most napi 4-5x eszem és vékony vagyok. a reggeli nagyon fontos azt ne hagyd ki , még ha csak pár falatot is eszel már beindítod az anyagcseréd, gyümölcsöt szénhidrátot inkább csak délelõtt egyél , vacsorára pedig fehérjét. ha még mozogsz is mellé akkor tuti a fogyás.
Van egy ilyen herbária Elhízás elleni tea, nekem az bevállt, a múltkor véletlenül emésztés serkentõ teát vettem helyette, az nem volt jó semmire. És tényleg egyél többször keveset, rostosat fõleg és sovány húst, tojást többet. És nekem még nagyon jól rendbe tette az emésztésemet a svéd csepp és Protexin Balance szedése, azóta nem vagyok olyan éhes-falánk sem.
A sok gyümölcs egészséges, de ha "nasinak" eszed, akkor hízlal. Ha kevesebb kaját eszel és gyümölccsel helyettesíted, akkor nem hízlal és egészséges. És az sem mindegy, MIT eszel. Csak attól, hogy "valamilyen" teát iszol, nem fogsz lefogyni.
Naponta többször kell enni keveset, mert szükség van az energiára a mozgáshoz. Mozgás nélkül meg hatásosan fogyni nem lehet. Ha naponta csak egyszer eszel vagy kétszer, akkor a szervezeted raktározni fog, mert tudja, hogy csak soká jut legközelebb megint ételhez. Amúgy én a zöldteát ajánlom és az ananászt, de nem konzervként, hanem, mint friss gyümölcs.
Joshi tea v kammilla tea
Sima zöld tea cukor nélkül=) De egyébként én vettem ilyen fogyi teát a DM-be, és finom cukor nélkül is:D

Miért nem alszik a 2.5 hó. Babám pár napja nappal? Max csak 1 órát azt is nyűglödve vagy csak felet. Eddig aludt legalább 2x2h. Mit tegyek, vagy mit adjak neki?

Legjobb válasz: Nekünk is volt két ilyen napunk, egész nap 10 percet aludt. Aztán lassan visszaállt a régi rend. Ne csinálj semmit másként, ahogy eddig. Úgyis csak annyit alszik, amennyit õ szeretne, nem lehet ráerõltetni, hogy többet aludjon, ha egyszer elég neki a fél vagy egy órányi alvás is.

Nekünk is volt két ilyen napunk, egész nap 10 percet aludt. Aztán lassan visszaállt a régi rend. Ne csinálj semmit másként, ahogy eddig. Úgyis csak annyit alszik, amennyit õ szeretne, nem lehet ráerõltetni, hogy többet aludjon, ha egyszer elég neki a fél vagy egy órányi alvás is.
Ne aggódj, nálunk is volt ilyen pont ebben a korban. Ez normális. 1-2 nap és visszaáll magától. Tudatosan rakd le mint máskor, tudni fogja ha aludnia kell.

Ha a Napba nézek, akkor 1-3 másodpercen belûl tüsszentek. Ezt 2x tudom eljátszani, harmadjára már csak inger, negyére semmi. Miért van ez? Mitõl tüsszentek? És miért csak kettõt?

Legjobb válasz: Gondolom valamilyen összeköttetésben van az emberi szem és nyálkahártya, de nem vagyok biológus vagy orvos. A tüsszentések száma meg egyénfüggõ, ennek is az elõbbihez lehet köze. Azt viszont komolyabb optikusi végzettség nélkül is megmondom, hogy ha még párszor belenézel a Napba, akkor utána nem sokat fogsz nézelõdni. Alapszabály, hogy primer fényforrásba SOSE nézzünk szabad szemmel.

Gondolom valamilyen összeköttetésben van az emberi szem és nyálkahártya, de nem vagyok biológus vagy orvos. A tüsszentések száma meg egyénfüggõ, ennek is az elõbbihez lehet köze. Azt viszont komolyabb optikusi végzettség nélkül is megmondom, hogy ha még párszor belenézel a Napba, akkor utána nem sokat fogsz nézelõdni. Alapszabály, hogy primer fényforrásba SOSE nézzünk szabad szemmel.
[link]
nem muszáj napba nézni, bármilyen fény kivátja, igaz? én is így vagyok vele...

6-hónapos vagyok. Nekem nagyon fáj, hogy érzem minden nap a babám, de csak gyengéden! Van mikor egész nap nem mozdul csak este egy kicsit meg csikiz. Miért van ez?

Legjobb válasz: Már hogy érted hogy nagyon fáj? Rossz érzés vagy konkrétan fájdalmas? Az én fiacsom se volt méhen belül egy akrobata, kicsiket mozgott csak és ahogy egyre nagyobb lett akkor se rugdosódott, inkább csak forgott ide oda, meg helyezkedett. Nyugis, könnyû (nem súlyra értem) baba most is:) 2 éves:) Azt mondják a személyiség már méhen belül jelentkezik.

Már hogy érted hogy nagyon fáj? Rossz érzés vagy konkrétan fájdalmas? Az én fiacsom se volt méhen belül egy akrobata, kicsiket mozgott csak és ahogy egyre nagyobb lett akkor se rugdosódott, inkább csak forgott ide oda, meg helyezkedett. Nyugis, könnyû (nem súlyra értem) baba most is:) 2 éves:) Azt mondják a személyiség már méhen belül jelentkezik.
Én se értem, fáj hogy mozog, vagy az fájna, hogy csak gyengéden? Mert olyat még nem hallottam, hogy fáj ha mozog, csak olyat, hogy rossz helyen van, pl. nyomja a bordát, vagy valami ideget. Ha meg az fáj, hogy nem érzed annyira, hát azzal nem tudsz mit csinálni, de van ilyen, hogy valakinek alig mozog, ill. alig érzi. De még azért van idõd, hogy érezd, lehet a végén már azt fogod kívánni, hogy egy kicsit maradjon már nyugton.
A kérdező hozzászólása: igen az fáj, hogy nem érzem már azt szeretném ha szétrugna

Fogamzásgátlót szedek, épp a szünetbe voltam mikor megjött, de egy napra. Előtte pár nappal volt szexuális kapcsolatom, miért csak egy napig jöhetett meg, terhes lehetek vagy mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy terhes lennél. Ha tablettát szedsz, nem sok esély van rá...ezer oka lehet, h csak 1 napig jött meg, lehet, h a tabletta kicsit összezavarta a hormonjaidat...nem régóta szeded?

Nem hiszem, hogy terhes lennél. Ha tablettát szedsz, nem sok esély van rá...ezer oka lehet, h csak 1 napig jött meg, lehet, h a tabletta kicsit összezavarta a hormonjaidat...nem régóta szeded?

Miért csak 1-2 napig él egy kérész? A szokáson kívül van más oka, hogy párzás után meghalnak?

Legjobb válasz: Én azt mondom, genetika. Évekig lárvaként fejlõdnek, aztán szaporodás után nincs több teendõjük. Miért csak 80-100 évit él az ember (és idáig is ritkán manapság)? Mert tovább élni fölösleges, evolúciós szempontból.

Én azt mondom, genetika. Évekig lárvaként fejlõdnek, aztán szaporodás után nincs több teendõjük. Miért csak 80-100 évit él az ember (és idáig is ritkán manapság)? Mert tovább élni fölösleges, evolúciós szempontból.
"Miért csak 1-2 napig él egy kérész?" Még addig sem! Legtöbbször csak percekig, talán órákig élnek.
1-2 napig látod :-)
Látni-látod, de nem ugyan azt!
A kérészek nem csak 1-2 napig élnek, hanem akár 3 évig is. Az ivarérett állapotuk tart pár óráig, vagy néhány napig. Ennyire van szükségük a szaporodáshoz.
Nem jössz be neki. Elszúrtál valamit, van ez így.
Az ok: Gazdasági válság van, nincs pénze rá, hogy folyamatosan csak telefonálgasson. Megoldás: Hívd te õt!
A kérdező hozzászólása: Azt mondta tetszek neki, és csak én kellek senki más. Ha keresem, akkor az a válasza rá, hogy nyuhodjak meg, nem kell aggódni ha "1napig" nem jelentkezik. Hát az nem 1nap hanem több..
Nálam is pont ez van, de mi még 1 hete se vagyunk együtt!.. Nem értem mi van, nekem is azt mondta, hogy csak én kellek neki, gyönyörû vagyok, szeret.. 2-3 napja semmi hír felõle, közben meg egyre több az új ismerõse(csajok). Szerintem ne keresd te se, majd ha akar úgyis hív téged.
Én csak azt nem értem, hogy mi a kukimért telefonon élitek a szerelmi életetek... 19/L
A kérdező hozzászólása: Rittig úgyan az. Neki is egyre több lány ismerõse.. Igérgeti hogy jön, aztán még se. Elég sok barátnõje volt már, és innen is onnan is kapom a hideget meleget õ róla.. =/
Megint én vagyok. Neked legalább vannak vele közös ismerõseid, nekem nincsenek egyáltalán..:| Nem bírtam ki, írtam neki, de csak ilyen nagyon visszafogottan, mert lehet, hogy mondjuk azért nem írt, mert kíváncsi volt, hogy nekem mennyire hiányzik.. Bár nem tudom, lehet nem kellett volna, de azóta még nem volt fent. Nem tudom miért ilyen nehéz a pasiknak, hogy kicsit foglalkozzanak velünk..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!