Találatok a következő kifejezésre: Miért csak embernek alakult ki a tudata (1 db)

Miért csak az embernek alakult ki a tudata?

Más él?lény szerintem nem tudja, hogy ? létezik, csak él, és egyszercsak elpusztul.

Legjobb válasz: Nem biztos hogy csak az embereknek van tudata. A delfinek pl felismerik a fajtájukat képrõl és felfogják hogyha pl tükröt tartanak eléjük, akkor azok õk.

Nem biztos hogy csak az embereknek van tudata. A delfinek pl felismerik a fajtájukat képrõl és felfogják hogyha pl tükröt tartanak eléjük, akkor azok õk.
Igen.Azért vannak inteligens állatok is.Pl.bebizonyították a tudósok hogy a házsertésnek az inteligenciája megeggyezik egy 2 éves gyerekével, és ezért a sertések a kutyáknál is okosabbak.És ahogy az elõttem szóló mondta a delfinek is okos lények.
Ja igen, arról nem is beszélve, hogy nem egy majmot tanítottak már meg jelbeszédre, akivel aztán jókedvûen elbeszélgettek. :) Nem ugrik be a neve, pedig híres volt, ráadásul a kölykét is tanította saját maga a jelbeszédre. Asszem nemrég pusztult el.
"õ létezik, csak él, és egyszercsak elpusztul" Hát mi, mi mást csinálunk?Az ember életének értelme is csak ennyi nem de?Azzal a különbséggel hogy nekünk az életben maradáshoz dolgozni kell (hogy pénzünk legyen).Utódot nevelni és meghalni.Nem? Kipacsolódás, szórakozás?Egye fene...de , melyik állat nem szórakozik(például hempereg a mocsárban, vagy játszi egy egérrel stb...)akár az ember, csak másképp.Szóval nem is vagyunk ám sokkal különbek mint az állatok!
Ha olyan okosak a delfinek, akkor miért laknak igluban?? XD Komolyra fordítva: szerintem minden élõlénynek van tudata (kivéve TALÁN az egysejtûeket), csak mivel mi nem tudunk velük kommunikálni, így nincs is róluk sok fogalmunk. Szerintem minden élõlény tud a saját létezésérõl, bár nem biztos hogy úgy fogja fel az életet, mint az emberek. (Zárójelben megjegyezném, hogy a jelenlegi emberi létezéstudat kialakulásáig sok féle filozófiai megközelítésben hittek az emberek, a mostani kb. az eddigiek keveréke. Hiszem, hogy az emberi létnek nincs értelme, mindent csak belemagyarázunk. Talán az állatok is bele tudnának magyarázni mindenfélét, csak tudják, hogy semmi értelme)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
"Más élõlény szerintem nem tudja, hogy õ létezik, csak él, és egyszercsak elpusztul. " Ezt rögtön megcáfolnám az ételét védõ kutya esetével. Tudja, ha nem védi meg, nem lesz mit ennie. Éhes lesz, emiatt elpusztul. Tehát, félti az életét! A másik példa: tipikus kutya viselkedésforma, ha "érzi" hogy meg fog halni, elhagyja a gazdáját (anno a falkát). Hogy pontosan miért teszi, utána kellene nézned, de az biztos, hogy tudatosan csinálja, elpusztulása elõtt.
Ez most talán kicsit off lesz, de azért megkérdezem. Szerintetek a vírusok élõlények egyáltalán ?
"Ez most talán kicsit off lesz, de azért megkérdezem. Szerintetek a vírusok élõlények egyáltalán ?" Mint az egyik kommentelõ mondta hogy tudja hogy meg kell védenie az ételét... Ez esetben a vírus arra törekszik hogy legyõzze a szervezetet és "átvegye az irányítást a test felett". De ez csak az én véleményem.(Lehet nem igazxd)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mekkora az elektromotoros ereje és belső ellenállása annak a telepnek, amelyik 3, 5 Ohm -os terhelő ellenálláson 0, 1 A, 8, 5 Ohm -os terhelő ellenálláson pedig 0, 05 A áramot hoz létre? Az ilyen és ehhez hasonló feladatokat hogyan kell megoldani?

3

Valaki megtudná egyszerűen és egy 15 éves számára is érthetően fogalmazni, hogy mi a DNS és mi a géntérkép?

6

Hoy tudom kiszamitani az elmozdulast?

1

Hogy számolhatom ki az omegát, ha csak a rugóállandó és a megnyúlás van megadva?

2

Melyek az emberi beavatkozás legveszélyesebb következményei a szavannán?

1

Egy rovid fogalmazasra lenne szuksegem, a szivrol, amely tartalmazza az : aorta, kamra, jobb pitvar, bal pitvar, stb szavakat. Nem kell tul tudomanyosan. Segitene valaki?

7

Az evolúcióról szóló viták itt miért végződnek veszekedéssel, trágárkodással, ócsárolással?

11

Ha megnyitom a vizet és a lehető legkisebb vízsugárra állítom miért vékonyodik a vízsugár lefelé haladva és ér földet már szinte cseppekké szétesve?

Sajnos az interneten nem találtam rá magyarázatot és fizika órára szükség lenne rá:)

10

A 3 távcső közül melyiket válasszam? SW 70/500, SW 90/900, Meade MTX70

A fókusztáv/okulárvastagság hányadosát + a 2x-es barlow lencse ügyességét,meg a lencsátmérő max.2x-esének dolgait már értem! Nekem univerzális célra kellene! Hold,bolygók,természet! Ezért is maradok a refraktoroknál. Viszont a teraszom kicsit szűk..csak ez tántorít el a 90/900-tól. A 3 közül sztetek melyik?? Az ár nem döntő..használtban nézem,és ezekből 30-40 között találtam is!Előre is kössz!

5

Melyik az a négyzetszám, amelynek számjegyeire igaz, hogy a-b+c-d+e-f=0 és faktoriálisa binárisan felírva 543162 db nullára végződik?

Tippeld meg, és ellenőrizd! (Csak egy jó tipp van!)
Előre is köszönöm!

14

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!