Találatok a következő kifejezésre: Miért csak embernek alakult ki a tudata (1 db)

Miért csak az embernek alakult ki a tudata?

Más él?lény szerintem nem tudja, hogy ? létezik, csak él, és egyszercsak elpusztul.

Legjobb válasz: Nem biztos hogy csak az embereknek van tudata. A delfinek pl felismerik a fajtájukat képrõl és felfogják hogyha pl tükröt tartanak eléjük, akkor azok õk.

Nem biztos hogy csak az embereknek van tudata. A delfinek pl felismerik a fajtájukat képrõl és felfogják hogyha pl tükröt tartanak eléjük, akkor azok õk.
Igen.Azért vannak inteligens állatok is.Pl.bebizonyították a tudósok hogy a házsertésnek az inteligenciája megeggyezik egy 2 éves gyerekével, és ezért a sertések a kutyáknál is okosabbak.És ahogy az elõttem szóló mondta a delfinek is okos lények.
Ja igen, arról nem is beszélve, hogy nem egy majmot tanítottak már meg jelbeszédre, akivel aztán jókedvûen elbeszélgettek. :) Nem ugrik be a neve, pedig híres volt, ráadásul a kölykét is tanította saját maga a jelbeszédre. Asszem nemrég pusztult el.
"õ létezik, csak él, és egyszercsak elpusztul" Hát mi, mi mást csinálunk?Az ember életének értelme is csak ennyi nem de?Azzal a különbséggel hogy nekünk az életben maradáshoz dolgozni kell (hogy pénzünk legyen).Utódot nevelni és meghalni.Nem? Kipacsolódás, szórakozás?Egye fene...de , melyik állat nem szórakozik(például hempereg a mocsárban, vagy játszi egy egérrel stb...)akár az ember, csak másképp.Szóval nem is vagyunk ám sokkal különbek mint az állatok!
Ha olyan okosak a delfinek, akkor miért laknak igluban?? XD Komolyra fordítva: szerintem minden élõlénynek van tudata (kivéve TALÁN az egysejtûeket), csak mivel mi nem tudunk velük kommunikálni, így nincs is róluk sok fogalmunk. Szerintem minden élõlény tud a saját létezésérõl, bár nem biztos hogy úgy fogja fel az életet, mint az emberek. (Zárójelben megjegyezném, hogy a jelenlegi emberi létezéstudat kialakulásáig sok féle filozófiai megközelítésben hittek az emberek, a mostani kb. az eddigiek keveréke. Hiszem, hogy az emberi létnek nincs értelme, mindent csak belemagyarázunk. Talán az állatok is bele tudnának magyarázni mindenfélét, csak tudják, hogy semmi értelme)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
"Más élõlény szerintem nem tudja, hogy õ létezik, csak él, és egyszercsak elpusztul. " Ezt rögtön megcáfolnám az ételét védõ kutya esetével. Tudja, ha nem védi meg, nem lesz mit ennie. Éhes lesz, emiatt elpusztul. Tehát, félti az életét! A másik példa: tipikus kutya viselkedésforma, ha "érzi" hogy meg fog halni, elhagyja a gazdáját (anno a falkát). Hogy pontosan miért teszi, utána kellene nézned, de az biztos, hogy tudatosan csinálja, elpusztulása elõtt.
Ez most talán kicsit off lesz, de azért megkérdezem. Szerintetek a vírusok élõlények egyáltalán ?
"Ez most talán kicsit off lesz, de azért megkérdezem. Szerintetek a vírusok élõlények egyáltalán ?" Mint az egyik kommentelõ mondta hogy tudja hogy meg kell védenie az ételét... Ez esetben a vírus arra törekszik hogy legyõzze a szervezetet és "átvegye az irányítást a test felett". De ez csak az én véleményem.(Lehet nem igazxd)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi jellemzi a plazma halmazállapotot?

1

Itthon a régi vackok közti kutatásban találtam egy kőzetet, vagy ásványt? ! Tudnátok segíteni, hogy mi is lehet ez?

Sötét, kemény de a neve kéne nekem :) kb. 6cm.

4

Izoprén-penténnel kapcsolatba kérhetek segítséget? Többi lent.

Milyen annak az izoprén-pentén elegynek a mól%-os összetétele, amelynek 1,0000 g-ja 2,5183 g brómot addícionál? Ar (Br) = 79,9

4

Teljes indukciós feladat átrendezése egy bizonyos formára, hogyan?

A feladat a következő:

Bizonyítsuk be, hogy a következő kifejezés 9-cel osztható: 10^n + 3 * 4^(n+2) + 5

Odáig eljutottan (az n+1-re bebizonyítós résznél), hogy:

10 * 10^n + 12 * 4^(n+2) + 5

Ezt szeretném a fenti formára hozni. 4-gyel kiemeléssel próbálkoztam, de az a 10-es szorzó az elején meggátolt benne. Ha valaki tudna segíteni megköszönném.

12

Mivel tudok feloldani FeOOH-ot? Más néven goethitet.

2

Az ABC háromszög síkjában szerkesszük meg az M pontot ha:?

a) 3MA-2MB+MC=o
b) 3MA+4MC=MB
c) MA-MB+2MC=0
d) 3MA-2MB3MC=0

vektorokról van szó
legalább azt írja meg nekem valaki hogy hogy kell megoldani
előre is köszi a válaszokat

5

Tudna-e valaki a Ph meghatározásban segíteni?

[H+] =c(HNO3)= 3,00*10-4mol/dm3 pH = -1*lg[H+]=-1*lg(3,00*10-4)=3,52

Ebben a levezetésben érdekelne, hogy mi az az 1g és mi az értéke.

1

Mi lehet a globális felmelegedés következménye az alpi országokban?

? ?

2

AX9 molekula alakja (nevére gondolok)?

a nevét úgy gondoltam h mint pl.: AX8-nak tetragonális antiprizma
ha már ide csábítottam a kémikusokat még néhány kérdés:
- K2ReH9 molekula neve?
- AX8 alakú molekula kötés szögei
- Ax9 alakú molekula kötés szögei
előre is köszönöm :)

4

Mikor fogok ilyet tanulni?

8.o vagyok es arra vagyok kivancsi hogy matekbol mikor hanyadikban fogok matrixokrol tanulni?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!