Találatok a következő kifejezésre: Miért csak embernek alakult ki a tudata (1 db)

Miért csak az embernek alakult ki a tudata?

Más él?lény szerintem nem tudja, hogy ? létezik, csak él, és egyszercsak elpusztul.

Legjobb válasz: Nem biztos hogy csak az embereknek van tudata. A delfinek pl felismerik a fajtájukat képrõl és felfogják hogyha pl tükröt tartanak eléjük, akkor azok õk.

Nem biztos hogy csak az embereknek van tudata. A delfinek pl felismerik a fajtájukat képrõl és felfogják hogyha pl tükröt tartanak eléjük, akkor azok õk.
Igen.Azért vannak inteligens állatok is.Pl.bebizonyították a tudósok hogy a házsertésnek az inteligenciája megeggyezik egy 2 éves gyerekével, és ezért a sertések a kutyáknál is okosabbak.És ahogy az elõttem szóló mondta a delfinek is okos lények.
Ja igen, arról nem is beszélve, hogy nem egy majmot tanítottak már meg jelbeszédre, akivel aztán jókedvûen elbeszélgettek. :) Nem ugrik be a neve, pedig híres volt, ráadásul a kölykét is tanította saját maga a jelbeszédre. Asszem nemrég pusztult el.
"õ létezik, csak él, és egyszercsak elpusztul" Hát mi, mi mást csinálunk?Az ember életének értelme is csak ennyi nem de?Azzal a különbséggel hogy nekünk az életben maradáshoz dolgozni kell (hogy pénzünk legyen).Utódot nevelni és meghalni.Nem? Kipacsolódás, szórakozás?Egye fene...de , melyik állat nem szórakozik(például hempereg a mocsárban, vagy játszi egy egérrel stb...)akár az ember, csak másképp.Szóval nem is vagyunk ám sokkal különbek mint az állatok!
Ha olyan okosak a delfinek, akkor miért laknak igluban?? XD Komolyra fordítva: szerintem minden élõlénynek van tudata (kivéve TALÁN az egysejtûeket), csak mivel mi nem tudunk velük kommunikálni, így nincs is róluk sok fogalmunk. Szerintem minden élõlény tud a saját létezésérõl, bár nem biztos hogy úgy fogja fel az életet, mint az emberek. (Zárójelben megjegyezném, hogy a jelenlegi emberi létezéstudat kialakulásáig sok féle filozófiai megközelítésben hittek az emberek, a mostani kb. az eddigiek keveréke. Hiszem, hogy az emberi létnek nincs értelme, mindent csak belemagyarázunk. Talán az állatok is bele tudnának magyarázni mindenfélét, csak tudják, hogy semmi értelme)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
"Más élõlény szerintem nem tudja, hogy õ létezik, csak él, és egyszercsak elpusztul. " Ezt rögtön megcáfolnám az ételét védõ kutya esetével. Tudja, ha nem védi meg, nem lesz mit ennie. Éhes lesz, emiatt elpusztul. Tehát, félti az életét! A másik példa: tipikus kutya viselkedésforma, ha "érzi" hogy meg fog halni, elhagyja a gazdáját (anno a falkát). Hogy pontosan miért teszi, utána kellene nézned, de az biztos, hogy tudatosan csinálja, elpusztulása elõtt.
Ez most talán kicsit off lesz, de azért megkérdezem. Szerintetek a vírusok élõlények egyáltalán ?
"Ez most talán kicsit off lesz, de azért megkérdezem. Szerintetek a vírusok élõlények egyáltalán ?" Mint az egyik kommentelõ mondta hogy tudja hogy meg kell védenie az ételét... Ez esetben a vírus arra törekszik hogy legyõzze a szervezetet és "átvegye az irányítást a test felett". De ez csak az én véleményem.(Lehet nem igazxd)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogy lehet harmadfokú egyenlet gyökeiből visszafejteni az egyenletet?

Meg van adva:
x1=1/2
x2=2/3
x3=4

Tudom, hogy lehet végtelen sok megoldása. De nekem bőven elég egyetlen egyenlet felírása.

6

Szilárdtest fizikával foglalkozó könyvek?

Pár ilyen könyv érdekelne, ami érthetően, bizonyításokkal írja le a szilárdtest fizikát vagy inkább kondenzált anyagok fizikáját.

2

Miértnem tudok olyan színre gondolni ami nem létezik?

Miértnem lehet egy teljesen új színt kigondolni?

14

Kémia vagy fizikai? Endoterm vagy exoterm?

a jód szublimációja
vízből jég lesz

4

A három közül melyik igaz alábbiak közül?

1. A földi ellipszis pálya átlócsökkenésének sebessége fokozatosan nő, így az évezredek vagy évmilliók...(nem tudni) folyamán egyre forróbb éghajlatok várhatóak.
2. A földi ellipszis pálya átlóinak hossza minimális eltérésekkel változatlan marad az évmilliók folyamán, így marad az éghajlat, csak az embertől illetve az aszteroidáktól egyéb más tényezőtől függ, hogy élhető marad-e a bolygó.
3. A földi ellipszis pálya átlónövekedésének sebessége fokozatosan nő, így az évezredek vagy évmilliók ... (nem tudni) folyamán egyre hidegebb éghajlatok várhatóak.

3

Egyszerű matek kérdésben valaki tud segíteni?

Ha (mínusz) -(x+3) felbontom akkor ez lesz belőle:

-x-3 lesz belőle

Remélem jól gondoltam.

3

Szen, nitrogen, foszfor, viz. Ezek kozul melyik szervetlen es melyik szerves anyag?

4

Az embert (mint homo-sapiens) hova soroljuk a rendszertani kategóriában?

4

A mozgás definíciójának ez megfelelne? mozgás: az anyag időben megváltoztatott térbeli helyzete.

27

Melyik az az ásvány, amelyet, ha berakoi mikrohullámú sütőve, elveszíti a színét?

Ill. hogyan oldanám meg hogy visszajöjjön a színe?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!