Találatok a következő kifejezésre: Miért csak 36 (21 db)

Miért csak 36 órát elérő munkaviszony mellett lehet valaki kiegészítő tevékenységet folytató vállalkozó?

Ha heti 20 órára jóval több járulékot fizetnek utánam (bruttó 140ezret kapok), mintha 40 órára minimálbérre lennék bejelentve, akkor mi a logika abban, hogy mégis még egyszer be kell fizetnem mindent a minimálbér után, ha kiváltok egy vállalkozóit? Nem igazságtalan ez? Miért olyan fontos, hogy ki hány órát ül a munkahelyén?

Legjobb válasz: azért, mert afölött számít az állásod fõállásnak. 20 órában az csak mellékállás (mindegy, mennyit keresel vele, illetve mennyit hoz a vállalkozásod). szerintem beszéld meg a munkahelyen, hogy jelentsenek át 36 órásra. nekik járulék szempontból mindegy, nem látok okot, miért ne mennének bele.

azért, mert afölött számít az állásod fõállásnak. 20 órában az csak mellékállás (mindegy, mennyit keresel vele, illetve mennyit hoz a vállalkozásod). szerintem beszéld meg a munkahelyen, hogy jelentsenek át 36 órásra. nekik járulék szempontból mindegy, nem látok okot, miért ne mennének bele.
Max. a rehab. hj. miatt, mivel ott a stat.áll. létszám alapján kell fizetni.
igen, esetleg azt befolyásolja.

Miert csak 36.1 a hom amikor terhes vagyok? Nem kene magasabbnak lennie?

11 hetesek vagyunk..Koszonom elore is a valaszokat.

Legjobb válasz: Nem hiszem. Nem olvastam még sehol,hogy ha egy kismamának leesik a hõje forduljon orvoshoz,vagy a kismamák optimális hõmérséklete 36.9..stb.Feleslegesen idegesíted magad ezzel.

Nem hiszem. Nem olvastam még sehol, hogy ha egy kismamának leesik a hõje forduljon orvoshoz, vagy a kismamák optimális hõmérséklete 36.9..stb.Feleslegesen idegesíted magad ezzel.
Szerintem se a testhõmérsékleteddel foglalkozz!

Elvileg terhes vagyok, ezt bizonyítja 4 pozitív teszt, és hogy nem jött meg. De miért csak 36, 5 a hőmérsékletem?

Nem baj? 37nek kellene lenni, vagy ez nem lényeg?

Legjobb válasz: Mindenkinek máshogy reagál a teste,nekem sem volt kiugróan magas,de nem is méregettem nagyon magamat.Valószínûleg még a terhességed is nagyon fiatal,a tünetek erõsödni fognak,de ezt ne a hõemelkedésben keresd.És ne is várd direkt õket.Könnyedén fogd fel és akkor nem lesz kellemetlen semmi sem.Nekem viszonylag szerencsém van,mert igazán semmi komoly nem volt,de azért egy két este én is rosszul voltam,de ezt úgy kell felfogni ez annyira csekély ahhoz képest,hogy benned egy pici élet kezdõdik és vele mennyi minden történik ez alatt a pár hónap alatt.Kész kis emberke lesz és ez csodálatos.Neked mint mamának mindent meg kell tenni,hogy te is meg a baba is a lehetõ legjobban érezzétek magatokat ezalatt a 40 hét alatt.Gratula a babához!Egy 13hetes kismama

Mindenkinek máshogy reagál a teste, nekem sem volt kiugróan magas, de nem is méregettem nagyon magamat.Valószínûleg még a terhességed is nagyon fiatal, a tünetek erõsödni fognak, de ezt ne a hõemelkedésben keresd.És ne is várd direkt õket.Könnyedén fogd fel és akkor nem lesz kellemetlen semmi sem.Nekem viszonylag szerencsém van, mert igazán semmi komoly nem volt, de azért egy két este én is rosszul voltam, de ezt úgy kell felfogni ez annyira csekély ahhoz képest, hogy benned egy pici élet kezdõdik és vele mennyi minden történik ez alatt a pár hónap alatt.Kész kis emberke lesz és ez csodálatos.Neked mint mamának mindent meg kell tenni, hogy te is meg a baba is a lehetõ legjobban érezzétek magatokat ezalatt a 40 hét alatt.Gratula a babához!Egy 13hetes kismama
Nem az a fontos mennyi a hõd, én most 10 hetes terhes vagyok és az elején mikor mértem nekem sem ment 36, 5-36, 6 fölé.Ez teljesen egyéntõl függ.Gratulálok a babához.
Szia.nekem sem volt hõemelkedésem egyáltalán, és minden rendben van.Ne aggódj. 11 hetes kismami
Szia!Szintén mint sok másnak csak annyi a válaszom, hogy a terhesség alatt mindent lehet, de nem KELL.Pl.lehet is vérezni, meg nem is.Lehet görcsölni meg nem is.Lehet a hõd magas, de nem kell, attól még babás vagy.Gratula a babuhoz.
A kérdező hozzászólása: Köszi :(
Igen, több mint valószínû, hogy peteérésed van. Ha babát szeretnétek, akkor most és a következõ napokban kell akciózni.

Miért lehet, hogy a peteérésem csak 15-én esedékes, tegnap és azelőtt a hőm 37, 2C volt, ma pedig csak 36. 9?

Legjobb válasz: Szia! Nem mindenkinek a félidõben van a peteérése. Nem irtad hány hónapja hõmérõzõd magad. Kb 3 hónapos méregetés után lehet levonni következtetéseket, hogy mikor is van Nálad a peteérés. Hallottam már olyan esetrõl akiknél a mensi ideje volt a teherbe esés ideje. Én is mérem a hõmérsékletemet a genetikus tanácsára csak ebben a hónapban mandulagyulladásom és lázam volt. Tehát az adatokat nem tudom figyelembe venni. Ja én vettem ovulációs tesztet és a köv. hónapban együtt alkalmazom a két módszert. Remélem tudtam segiteni.

Szia! Nem mindenkinek a félidõben van a peteérése. Nem irtad hány hónapja hõmérõzõd magad. Kb 3 hónapos méregetés után lehet levonni következtetéseket, hogy mikor is van Nálad a peteérés. Hallottam már olyan esetrõl akiknél a mensi ideje volt a teherbe esés ideje. Én is mérem a hõmérsékletemet a genetikus tanácsára csak ebben a hónapban mandulagyulladásom és lázam volt. Tehát az adatokat nem tudom figyelembe venni. Ja én vettem ovulációs tesztet és a köv. hónapban együtt alkalmazom a két módszert. Remélem tudtam segiteni.

Furcsa a közérzetem néha ilyen melegség önt el mintha lázam lenne de meg mértem és csak 36.9 ha hirtelen állok fel szédültség kap el meleg az arcom fáradt vagyok mindig de nem nagyon tudok aludni MI LEHET AZ OKA? MI A BAJ? MIÉRT VAN?

Legjobb válasz: Én sejtem, mert velem is ez szokott lenni: piszok fáradt vagy, de úgy igazán, és amikor ilyen fáradt az ember, már aludni se tud. Minden, amit leírtál nálam a teljes testi-lelki végkimerülésnél szokott lenni, ilyenkor pár nap masszív fekvés nonstop+szigorúan kedvenc elfoglaltság=engem úgy feltölt, hogy 2-3 nap után (pl hosszú hétvége) csak úgy vet ki az ágy, nem is bírok többet feküdni és tele vagyok energiával. De ha nálad véletlenül mégse ez van, inkább fordulj orvoshoz, nehogy valami komoly baj legyen.

Én sejtem, mert velem is ez szokott lenni: piszok fáradt vagy, de úgy igazán, és amikor ilyen fáradt az ember, már aludni se tud. Minden, amit leírtál nálam a teljes testi-lelki végkimerülésnél szokott lenni, ilyenkor pár nap masszív fekvés nonstop+szigorúan kedvenc elfoglaltság=engem úgy feltölt, hogy 2-3 nap után (pl hosszú hétvége) csak úgy vet ki az ágy, nem is bírok többet feküdni és tele vagyok energiával. De ha nálad véletlenül mégse ez van, inkább fordulj orvoshoz, nehogy valami komoly baj legyen.

Miért csak a 36. héttől szabad málnalevél teát inni?

Legjobb válasz: Megmondom öszintén hogy megkérdeztem a dokimat, hogy igaz-e hogy az segit. Nevetett rajtam!!! Azt mondta hogy nem!! Ez csak ilyen pszihikai ... Szóval fölösleges inni!

Megmondom öszintén hogy megkérdeztem a dokimat, hogy igaz-e hogy az segit. Nevetett rajtam!!! Azt mondta hogy nem!! Ez csak ilyen pszihikai ... Szóval fölösleges inni!
ilyenek az orvosok..nem ok talaltak fel, nem letezik!..kis isteneknek kepzelik magukat es persze mindenhatonak..megalazo es bekepzelt egy banda!!

Miért látszódik nagyobbnak a karja mikor az övé csak 36 enyém meg 40-es?

Tehát õ szálkásabb sokkal neki a rontok is látszódanak... ezért tûnhet az õ karja nagyobbnak? én mondjuk magasabb is vagyok hosszabb a kezem is.

Legjobb válasz: Már le is írtad a választ.

Már le is írtad a választ.
Ez legyen a legnagyobb problémád.. (Nem vagyok bunkó, de ennek a kérdésnek semmi értelme) a tiéd 4 cmer nagyob...
na mutasd azt a képet
A kérdező hozzászólása: lemértük és ugyan abból a szögbõl fotóztuk és nagyobbnak látni. viszont neki full szálkás.
Ha leméred és nagyobb a tied, akkor nem látszódhat nagyobbnak az övéd. Vagy optikai csalódás.
Attól is függ, honnan fényképezik. Ha oldalról, lehet neki csúcsosabb a bicepsze, meg jobban látszik a tricepsze is, viszont lehet, hogy szembõl meg vékonyabb. PL. oldalról befeszített karral az enyém is nagynak tûnik, de szerintem amúgy kinyújtva meg vékony (nekem is hosszú karom van)
A kérdező hozzászólása: neki nagyobb is látszatra a képeken. érdekes.
A kérdező hozzászólása: úgy értem neki 36-os és nagyon kidolgozott zsírmnetes enyém meg enyhán zsíros de 40-es viszont kb akkorának látni a képeken mint az övét.
Rossz szem? Rossz látásközpont?
Az testéhez képes aránytalanul , nagy a karja , ezért tûnik nagyobbnak!%ó
Ha jól van beállítva, akkor kicsi sávszélesség.(lassú a net)
A kérdező hozzászólása: Simán szokott jönni 2-3 Mb/s sebességgel is szóval a net nem hiszem, hogy rossz. Milyen beállításoknak kell jónak lenni pontosan? Most növeltem a kapcsolatok számát 200-ról 1000-re nem tudom jól tettem-e. Letöltési sebesség korlátozás nincs beállítva az tuti.

Miért van az hogy több mint 200gb helyet foglalnak elvileg a programok, és csak 36 ot ír? A többi százvalahány gb hova lett? Kép lent

1.:

Legjobb válasz: Leginkább rejtett fájlokban... Talán próbáld valami normális filekezelõvel (pl. Total Commander), a windows intézõje lópéniszt sem ér!

Leginkább rejtett fájlokban... Talán próbáld valami normális filekezelõvel (pl. Total Commander), a windows intézõje lópéniszt sem ér!
+1 az elsõnek. Valószínûleg rejtett fájlok. Total Commanderben engedélyezd a rejtett fájlokat és meglesz a hely...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!