Találatok a következő kifejezésre: Miért csak álmodok a (8 db)

Miért csak külföldön álmodok a halott nagymamámmal?

Nagymamám a kertszomszédunk volt, így mindig is ott éltünk együtt, 84 évesen meghalt. Fájt, de felnöttként megértettem. Már éltem elötte is külföldön egyedül, de csak él´ö anyukámmal álmodtam néha. De mikor a mamim halála után félévvel angliába kerültem elkezdtem vele álmodni,elötte soha. Az álmok gyakoriak voltak és mindig úgy álmodtam mintha megsem halt volna. Aztán haza tértem az álmok is megszüntek. 5 év után megint külföldön élek és a pár hónap alatt már párszor megint álmodtam vele, és szintén mintha meg sem halt volna. De már sokkal ritkábban. Ezekre az álmokra mindig emlékszem, és nagyon jó érzés, olyan valóságos.

Legjobb válasz: igen az elsõ válaszadonak igaza van! álmunkban áttudunk térni másik világba ez bizonyitott tény, amikor nem csak álmodunk hanem annál sokkal lejebb megyünk. a halottak tényleg azért jönnek vissza mert befejezetlen ügyük van de hogyha segitség kell tõlük vagy szügséged van rájuk akkor is ott vannak, valaki látja õket valaki csak érzi a jelenlétüket valaki pedig álmodik róluk. tényleg probálj meg vele álmodban beszélni. leeht ogy a nagymamád csak nem szeretné hogy egyedül legyél kinnt a nagyvilágban és amikor hazamész azér nem álmodsz róla mert tudja hogy akor ott a családod és akkr nem vagy egyedül.

igen az elsõ válaszadonak igaza van! álmunkban áttudunk térni másik világba ez bizonyitott tény, amikor nem csak álmodunk hanem annál sokkal lejebb megyünk. a halottak tényleg azért jönnek vissza mert befejezetlen ügyük van de hogyha segitség kell tõlük vagy szügséged van rájuk akkor is ott vannak, valaki látja õket valaki csak érzi a jelenlétüket valaki pedig álmodik róluk. tényleg probálj meg vele álmodban beszélni. leeht ogy a nagymamád csak nem szeretné hogy egyedül legyél kinnt a nagyvilágban és amikor hazamész azér nem álmodsz róla mert tudja hogy akor ott a családod és akkr nem vagy egyedül.
A kérdező hozzászólása: De én nem úgy álmodom vele mintha vissza térne, úgy mintha megsem hallt volna, nála vagyok az ö házában, vagy anyukámék házában. nem vissza tér csak ott van, és olyan mintha soha nem is hallt volna meg.
A külföldi hercehurca, vagy a vidék biztos ilyen élményeket kavar fel belõled.
És ugyanúgy bizonyított, hogy mindenki álmodik, csak esetleg túl mélyen alszik és nem emlékszik rá.
tudomanyosan bizonyitott teny, hogy a babak nem almodnak, olvasd el, ha erdekel a tema, dr. Ranschburg jeno konyveit

Éjjel csak 3 orát tudok aludni és ezalatt is az, , exemmel álmodom sírásra ébredek, minden éjjel. Miért lehet ez? Mi a megoldás és hogy egészséges ez? Miért nem másrol álmodom mert már unom hogy állandoan az exemmel álmodom.

Legjobb válasz: Bár én több órát alszom, de szinte minden álmomban jelen van az exem. Már 3 éve, hogy ez így van. Szerintem nem tudjuk õt elengedni, a tudatalattinkban ragaszkodunk hozzá,esetleg valamilyen konfliktust nem tudunk magunkban lerendezni.

Bár én több órát alszom, de szinte minden álmomban jelen van az exem. Már 3 éve, hogy ez így van. Szerintem nem tudjuk õt elengedni, a tudatalattinkban ragaszkodunk hozzá, esetleg valamilyen konfliktust nem tudunk magunkban lerendezni.


Miért kavar még mindig fel, ha csak róla álmodom, de utána egész nap csak ő jár a fejemben és az amit róla álmodtam, hogy jó volt vele lenni? Miért nem tud már "békén hagyni"? (Értelmes válaszokat kérek! Köszi! )

Van egy fiú, akivel soha nem jártam, de nagyon tetszettünk egymásnak mindig és szerettük is egymást, ? mondta is, de én neki soha és meg is sért?dött ezért. Mint mondtam, soha nem jártunk, én nem kezdeményeztem, mert nem akartam nyomulni, hülye felfogás, tudom, ? meg megint nem kezdeményezett, de akárhányszor látott, mindig szemezett velem. Ez kb. 3-4 éve történt. Azóta tudom hogy volt barátn?je, talán most is van, de amikor néha összefutunk az utcán, akkor én is igyekszek minél el?bb elhagyni azt a helyet, és ? is, s?t még rá se pillantunk a másikra. Szoktam vele álmodni néha, mint most is és azt álmodtam, hogy vágyik arra, hogy a közelemben lehessen és én is az övében és beszélgettünk álmomban, hülyéskedtünk, rövid ideig még egymás kezét is megfogtuk, jól éreztük magunkat együtt, örültünk, hogy együtt vagyunk. De nemtudom miért álmodok még mindig róla kb. havonta-kéthavonta egyszer, pedig már férjhez mentem nemrég és nagyon szeretem a férjem, hisz azért mentem hozzá és boldog is vagyok vele. Csak nem értem hogy ha nem gondolok rá akkor miért álmodok vele, miért nem hagy már békén? Reggel óta ? kavarog a fejemben és ez mindig így van, ha vele álmodok, 1-2 napig ? és az álmom jár a fejemben, és nem akarom, hogy ez örökké így legyen...

Legjobb válasz: Van egy hasonló sztorim: 16éves koromtól 3évig jártam egy lánnyal, aki biszex volt. Ebbõl semmi probléma nem volt, egy jó ideig. A családja már hagyományõrzés szinten csinálta ezt: akik diákkoruk óta együtt vannak, azok ált együtt is maradnak életük végére...mert mindenki így volt párban a családjánál :D...és ezt a szép mesét én is elhittem egy idõ után, h akár velünk is így lehetne :) Uccsó fél évben a bnõm biszexualitása annyira kitört, h lecserélt egy csajra...ez volt tavaly nyár elején...amikor dalszöveget írok, kb mindig beleviszem ezt az élményt, amikor egy filmet nézek nagyon könnyen elkedvtelenedek, undorodom a két lányos dolgoktól (igen...:) ), nem élvezem a leszbis vicceket a filmekbe, felkavar mindenféle emlék. Velem is elõfordul h vele álmodok, de aztán fel kell kelni... :( :) Elõfordulhat, hogy tényleg szereted/szeretted azt a valakit, és ezért motoszkál a fejedbe :) Csak könnyebben veszed a dolgot, mert nem volt kapcsolatotok.

Van egy hasonló sztorim: 16éves koromtól 3évig jártam egy lánnyal, aki biszex volt. Ebbõl semmi probléma nem volt, egy jó ideig. A családja már hagyományõrzés szinten csinálta ezt: akik diákkoruk óta együtt vannak, azok ált együtt is maradnak életük végére...mert mindenki így volt párban a családjánál :D...és ezt a szép mesét én is elhittem egy idõ után, h akár velünk is így lehetne :) Uccsó fél évben a bnõm biszexualitása annyira kitört, h lecserélt egy csajra...ez volt tavaly nyár elején...amikor dalszöveget írok, kb mindig beleviszem ezt az élményt, amikor egy filmet nézek nagyon könnyen elkedvtelenedek, undorodom a két lányos dolgoktól (igen...:) ), nem élvezem a leszbis vicceket a filmekbe, felkavar mindenféle emlék. Velem is elõfordul h vele álmodok, de aztán fel kell kelni... :( :) Elõfordulhat, hogy tényleg szereted/szeretted azt a valakit, és ezért motoszkál a fejedbe :) Csak könnyebben veszed a dolgot, mert nem volt kapcsolatotok.
Nekem is volt ilyen.Aztán nemsokára rá rájöttem, hogy szerelmes vagyok de õrülten az illetõbe.Elkezdtünk randizgati, csók megvolt.Aztán sajnos egy véletlen folytán rájöttem, hogy csak trófea lennék neki, így még idõbe léptem.Borzasztóan belerokkantam, sõõõtt...még mindig szenvedek miatta.Talán soha nem szerettem még ennyire senkit sem, még a volt férjemet sem.Úgy éreztem õ a nagy Õ-m.Azóta csak vegetálok és mindenkibe õt keresem szenvedek nem is kicsit.Ilyenkor azért kérdezném a fenti fõnököt, hogy MIÉRT??? Na mindegy, bocsi:) ) Csak kitört a vulkán.Persze a te eseted végzõdhet pozívan is:) Ha álmodsz vele akkor valamiért ott van fejedben:) ) Sok sikert:) )))))
De a te esetedben lehet az is, hogy egyszerûen piszkálja a fantáziádat, hogy "milyen lett volna ha....":) ) Az emberi agy nagyon érdekes dolog ám.:) )
Egyetértek a 09:41-es hozzászólóval. Szerintem is arról van szó, hogy tudat alatt érdekel, hogy "mi lett volna ha..." Egyszerû kíváncsiság. Esetleg próbálj meg beszélni azzal a fiúval, akkor majd könnyebben eligazodsz az érzéseiden. Nekem ez segített.
A kérdező hozzászólása: Nem akarok beszélni vele, mert mint mondtam, már évek óta nem beszéltünk és tudja hogy házas vagyok, meg nem akarom, hogy azt gondolja, hogy nyomulok. Õ sem keres engem, én sem õt már jó pár éve, így most ez fura lenne. Csak nagyon idegesít ez a dolog, hogy ha vele álmodok egész nap arra az álomra gondolok.
Azért álmodsz róla mert még mindig nem zártad le azt a szakaszt az életedben és ez álmokban a tudat alattid figyelmeztet. Álmodni nem csak a minden napos dolgokról lehet hanem az elfojtott vágyakról és érzelmekrõl amik ilyenkor törnek leginkább a felszínre.
velem is ez szokott történni, hogy mindig vele álmodok, mi sem voltuk együtt csak összejártunk, de én szerelmes lettem õ meg közölte, hogy nem akar komolyabbat...összetörtem, olyan voltam hónapokig mint egy élõhalott, semmivel nem foglalkoztam.Azóta se tudtam még kiheverni, mindig õ lesz életem szerelme, és mindig õ jár az eszembe, nem tudok mit csinálni, de már megtanultam vele élni, mert tudom, hogy egész életemben végig fog kísérni, nem felejtem el soha! :(
velem is ez volt van hogy nagyon tetszettünk a másiknak de nemnyitottunk a másik fele és mostanába csak vele álmodok hogy randizunk meg csókolózunk csak azabaj hogy nem egy városba lakunk és én még tanulok ott ahol lakom õ meg 60-kb re lakik tõlem:'( amúgy soksikert:)

Hogy lehet az, ha valamit álmodunk az csak maximum 1-2 másodperc, de néha több órának hat? Miért álmodjuk ugyanazt többször? Mitõl függ a "téma"?

Ha ezekrõl valaki tudna anyagok küldeni, vagy leírni, azt nagyon megköszönném! :)

Legjobb válasz: Sokszor téma amit a nap közben megélt az ember, aminek a feldolgozása még folyik, és ami megérinti vagy megrázza az embert. Az, hogy többször visszatérõ álma van egy embernek, csak hipotézisek vannak, de az élmény (akár pozitív akár negatív) feldolgozásával kapcsolatos. Szerintem nagyon jól kivesézi a témát, és ha több kel a hivatkozott irodalomban keress még! [link]

Sokszor téma amit a nap közben megélt az ember, aminek a feldolgozása még folyik, és ami megérinti vagy megrázza az embert. Az, hogy többször visszatérõ álma van egy embernek, csak hipotézisek vannak, de az élmény (akár pozitív akár negatív) feldolgozásával kapcsolatos. Szerintem nagyon jól kivesézi a témát, és ha több kel a hivatkozott irodalomban keress még! [link]
1: Azért, mert állóképeket álmodunk, gyorsan egymás után. 2: Mert fel kell dolgozni az adott élményt: erre való az álom. 3: Attól, hogy milyen feldolgozandó témáid vannak. Az pedig, hogy te mire emlékszel az álomból, nem feltétlenül függ össze a témával. Az csak az álom mellékhatása, ha egyáltalán emlékszel rá.

Miért álmodom ugyan azzal a szereplővel mindig ugyan azt a helyszínt csak máshogy?

Folyton azt álmodom,hogy vagy a fürd?ben találkozunk vagy együtt megyünk ki vagy ? hiv ki a fürd?be. Már 4x elmodtam ezt 1 hónap alatt. Nem akarok még fürd?be se menni pedig

Legjobb válasz: Azért, mert erõteljesen gondolkodsz valamin, ami nem hagy nyugodni. Ha valami történik az ébrenlét során, amire fényt derítesz, már nem fogod azt álmodni. Vagy - vágysz valamire, aztán vagy elmúlik, vagy nem. Miért nem akarsz a fürdõbe menni? Koszos akarsz maradni?

Azért, mert erõteljesen gondolkodsz valamin, ami nem hagy nyugodni. Ha valami történik az ébrenlét során, amire fényt derítesz, már nem fogod azt álmodni. Vagy - vágysz valamire, aztán vagy elmúlik, vagy nem. Miért nem akarsz a fürdõbe menni? Koszos akarsz maradni?

Sokszor álmodom jót, az anyámmal vagyok a legtöbbet az életemben és még ha jól emlékszem még csak 1-2szer álmodtam vele. Miért?

Barátommal meg háziállatommal is többet álmodtam mint anyámmal. Pedig anyám áll hozzám a legközelebb.

Legjobb válasz: K*ROD ANYÁDAT?!?!?!?! O.O

K*ROD ANYÁDAT?!?!?!?! O.O
A kérdező hozzászólása: kiskorú vagyok
Azt jelenti, hogy a kapcsolatod anyukáddal harmonikus, nincs köztetek konfliktus, amit álmodban fel kéne dolgoznod.

Mit jelent az, hogy ha ANIME-vel álmodok, Nevezetesen az Inuyasha-val és azon belül csak a testvérével Sesshomaru-val? Jó kis anime, de az álmomban mindig bele élem magam. Van egy kitalált karakterem aki én vagyok mint családtag. Miért van ez?

Legjobb válasz: Egyszerûen tetszik neked ez az anime, és beleéled magad. Én is szoktam Harry Pottereset meg Sailor Moon-osat álmodni, de ezeknek az álmoknak nincs különösebb jelentése azon túl, hogy mindkét történetet imádom. A te esetedben is ez a helyzet.

Jah hát csak a hegesztõ szakmában nem mindig elõny xd
Lehet, hogy ha újra megnéznéd, akkor elmúlana... Lehet, ha nappal nem is gondolsz rá, de a tudatalattid kivetíti, amit szeretnél.
A kérdező hozzászólása: :D
Bár Inuyashával még nem álmodtam, nem a kedvencem egy 5/10es anime szerintem de..én is szoktam arról amit éppen nézek :D Tegnapis a Maken-Ki vel álmodtam .Nekemis vannak ilyen saját kitalált karaktereim :D Én úgy fogom fel hogy nõ a képzelõerõm , ami szerintem jó :D
Amikor bele voltam bolondulva én is az animékbe, naponta álmodtam velük. Egyszerûen annyi, hogy álmodban nemcsak a rossz dolgok jelenhetnek meg, hanem azok is, amit nagyon szeretsz.
Egyszerûen tetszik neked ez az anime, és beleéled magad. Én is szoktam Harry Pottereset meg Sailor Moon-osat álmodni, de ezeknek az álmoknak nincs különösebb jelentése azon túl, hogy mindkét történetet imádom. A te esetedben is ez a helyzet.
Segítsen már nekem valaki! Mi az az anime? Vagy mit jelent?
Én a Gyilkos elmékkel szoktam álmodni. Ahogy írták, nincs ebben semmi különös. Sokat nézed, tetszik.
Gondolom bele vagy bolondulva.. majd elmulik
Mert túl sokat ülsz a TV elõtt.
Téged megszállt Oshikoru démon szamuráj szelleme.
Mert gyökér vagy.
A kérdező hozzászólása: Nem rossz, ha nõveled a képzelõ erõd. Ez késõbb is jó lesz. Pl: ha fogalmazást kell írni valamirõl... nagy segítség ha vizuális típus vagy. :)
Anime: japán animációs film. Nem mesefilm. Az animék többsége nem mese, mivel nem gyerekeknek készülnek. A rajzfilm és a mesefilm két külön kategóriába tartozó fogalom, nem azonosíthatóak.
Az anime csak Japán. De vannak olyan rajzfilmeke is amiken animések is dolgoztak, ezeket is a legtöbben az animék közé sorolják. Pl: Kertvárosi Gettó, Avatar - Az utolsó Léghajlító, ...
A kérdező hozzászólása: Én is úgy tudtam de voltak más animációs filmek is..
Nem , az anime az csak japán :D
A kérdező hozzászólása: Szia Az ANIME. Az lehet angol, vagy japán animációs mesefilm. de ha http://www.google.hu n beírod hogy anime akkor már egy csomó mindent kidob.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem vagyok egyedül, bár én Sesshomarut én jobban kedvelem. nemtom miért :) )
Én is Inuyashával álmodtam! Olyan jó volt! Am nem jelent semmit, legfeljebb hiányzik egy pasi :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Köszönöm a válaszaitokat. Ezt az Anime-t még kiskoromban néztem 6éves koromtól 12éves koromig.Azóta Nem néztem meg ezt az Anime-t se megy másikat. Most 18 éves vagyok és kb. 2éve kezdtem vele álmodni!!! Vissza téve én is nagyon-nagyon szeretem a bûügyi filmeket mindegyiket megnézem. Pl: Döglött akták, Gyilkos számok, Gyilkos ekmék. és még sorolhatnám. De ezekkel nem álmodok :)
A kérdező hozzászólása: Értem! :) )))))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!