Találatok a következő kifejezésre: Miért csak álmodok (19 db)

Miért csak külföldön álmodok a halott nagymamámmal?

Nagymamám a kertszomszédunk volt, így mindig is ott éltünk együtt, 84 évesen meghalt. Fájt, de felnöttként megértettem. Már éltem elötte is külföldön egyedül, de csak él´ö anyukámmal álmodtam néha. De mikor a mamim halála után félévvel angliába kerültem elkezdtem vele álmodni,elötte soha. Az álmok gyakoriak voltak és mindig úgy álmodtam mintha megsem halt volna. Aztán haza tértem az álmok is megszüntek. 5 év után megint külföldön élek és a pár hónap alatt már párszor megint álmodtam vele, és szintén mintha meg sem halt volna. De már sokkal ritkábban. Ezekre az álmokra mindig emlékszem, és nagyon jó érzés, olyan valóságos.

Legjobb válasz: igen az elsõ válaszadonak igaza van! álmunkban áttudunk térni másik világba ez bizonyitott tény, amikor nem csak álmodunk hanem annál sokkal lejebb megyünk. a halottak tényleg azért jönnek vissza mert befejezetlen ügyük van de hogyha segitség kell tõlük vagy szügséged van rájuk akkor is ott vannak, valaki látja õket valaki csak érzi a jelenlétüket valaki pedig álmodik róluk. tényleg probálj meg vele álmodban beszélni. leeht ogy a nagymamád csak nem szeretné hogy egyedül legyél kinnt a nagyvilágban és amikor hazamész azér nem álmodsz róla mert tudja hogy akor ott a családod és akkr nem vagy egyedül.

igen az elsõ válaszadonak igaza van! álmunkban áttudunk térni másik világba ez bizonyitott tény, amikor nem csak álmodunk hanem annál sokkal lejebb megyünk. a halottak tényleg azért jönnek vissza mert befejezetlen ügyük van de hogyha segitség kell tõlük vagy szügséged van rájuk akkor is ott vannak, valaki látja õket valaki csak érzi a jelenlétüket valaki pedig álmodik róluk. tényleg probálj meg vele álmodban beszélni. leeht ogy a nagymamád csak nem szeretné hogy egyedül legyél kinnt a nagyvilágban és amikor hazamész azér nem álmodsz róla mert tudja hogy akor ott a családod és akkr nem vagy egyedül.
A kérdező hozzászólása: De én nem úgy álmodom vele mintha vissza térne, úgy mintha megsem hallt volna, nála vagyok az ö házában, vagy anyukámék házában. nem vissza tér csak ott van, és olyan mintha soha nem is hallt volna meg.
A külföldi hercehurca, vagy a vidék biztos ilyen élményeket kavar fel belõled.
ha én elesek álmomban az fáj..hogy nem érzed?
A kérdező hozzászólása: Az ilyenekt nem érzem meg ha álmodom :D
Szerintem ez ember függõ, hogy ki mit érez meg az álmaiban, belõlem például elég erõs érzéseket tudnak kiváltani, általában negatívokat, csalódást, félelmet, stb...De a fájdalmat valahogy én sem szoktam érezni álomban :D
Hát nem tudom, én álmomban minden szart megérzek.: D Egyszer úgy be voltam szarva álmomban, hogy tudatosan felébresztettem magam, mert nem akartam továbbálmodni...: D
Álmomban érzek mindent, sokszor van olyan, hogy már tudatában vagyok annak, hogy csak álmodok, de még nem akarok felkelni, mert izgalmas pl. T-rexek elõl menekülni az utcában, de mielõtt elkapna, felkeltem magam.
A kérdező hozzászólása: Nekem valamikor az se esik le hogy épp álmodom :D
Én ugyanúgy érzem álmomban azt is, ha valami fizikailag fáj.
Mert ezek pszichés, illetve lelki dolgok. Legtöbben a fizikai fájdalmat nem érzik álmukban, de akad olyan aki igen. Ez olyan, mint amikor valaki bebeszéli magának, hogy beteg aztán tényleg szarul érzi magát. Van aki a fizikai fájdalmat is ugyanúgy át tudja élni még akkor is, amikor semmi baja. Az érzelmi dolgokat pedig nyilván érzi az ember álmában is.

Miért csak felébredésünk utolsó pillanatában álmodunk?

Legjobb válasz: Még egy adalék: maga az álmodás mint folyamat csak az utolsó pillanatokban kristályosodik, azaz ahogy az agyad beindul, realizálja magában, hogy mit is álmodsz. Pont ezért vannak rémisztõen egybeeséseket mutató álmok, mert az aktualitáshoz alakítod vissza az élményeidet.

Még egy adalék: maga az álmodás mint folyamat csak az utolsó pillanatokban kristályosodik, azaz ahogy az agyad beindul, realizálja magában, hogy mit is álmodsz. Pont ezért vannak rémisztõen egybeeséseket mutató álmok, mert az aktualitáshoz alakítod vissza az élményeidet.
Nem csak akkor álmodunk, hanem arra emlékszünk vissza, mert ébredés elõtt már felszínes az alvás.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Egy éjszaka alatt többször is van álomfázis, de ezek alig pár percesek. Amikor emlékszel az álmodra, akkor éppen abból ébredtél fel, de amikor nem, akkor a mélyalvásból. Egyszer megfigyeltem, hogy óracsörgés után visszaaludtam 5 percre, de egy egész sztorit végigálmodtam alatta üldözéses-megtalálásos-menekülõs mindenestõl. Azt hittem, el is aludtam, de amikor megnéztem a vekkert, leesett az állam. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi mostmár értem!
Szerintem mély alvásban amikor nyugodt a test, nem álmodunk. Viszont amikor nyugtalan, vagy ébredés elõtt van az ember, akkor már jár az agya, és a múltbeli emlékeket, összefüggéstelenül, vagy összefüggõen az emberi elme összerakja, és ez az álom. Pl. lehet hogy egyszer menekültél egy kutyától valóban, aztán láttál egy vámpírt, és így az álmodban egy vámpír üldöz. Ez csak az én nézõpontom.
egy éjszaka akár 70-80 álmot is láthatunk! rémisztõen sok! Egész éjszaka járunk valahol gondolatban ;)


Amikor álmodom, miért csak zenét, és dallamokat hallok?

Csak nagy feketeséget látok, amikor alszok, és közbe zenét, és dallamokat hallok.

Legjobb válasz: szerintm azt jelenti, hogy a szomszéd bekapcsolta a hifit...

szerintm azt jelenti, hogy a szomszéd bekapcsolta a hifit...
Velem is elõfordult már.Nincs semmi jelentõsége neki.
hifis xd lehet hogy igazad vanxd de akkor nekem is szokta bekapcsolni néhaXD

Éjjel csak 3 orát tudok aludni és ezalatt is az, , exemmel álmodom sírásra ébredek, minden éjjel. Miért lehet ez? Mi a megoldás és hogy egészséges ez? Miért nem másrol álmodom mert már unom hogy állandoan az exemmel álmodom.

Legjobb válasz: Bár én több órát alszom, de szinte minden álmomban jelen van az exem. Már 3 éve, hogy ez így van. Szerintem nem tudjuk õt elengedni, a tudatalattinkban ragaszkodunk hozzá,esetleg valamilyen konfliktust nem tudunk magunkban lerendezni.

Bár én több órát alszom, de szinte minden álmomban jelen van az exem. Már 3 éve, hogy ez így van. Szerintem nem tudjuk õt elengedni, a tudatalattinkban ragaszkodunk hozzá, esetleg valamilyen konfliktust nem tudunk magunkban lerendezni.

27é nő vok. Nagyon ritkán álmodom talán 1 hónapban 1x, de akkor is csak rosszat, bőv. Lennt. Körülöttem mindenki nap mint nap álmodik én miért nem?

Ha halál történik a családban sokszor hallom h ez ezt, az azt álmodta, én soha bármennyire is szerettem és szinte legközelebb álltam hozzá, semmilyen érzelmi dolgot nem álmodok. 8 év után született meg a lányom nagyon vártuk, mégsem álmodtam még róla soha, sem terhesség alatt, sem most, mindenki mesélte(kismamák anno)hogy megálmodta, meg ilyenek, én miért nem??? Csak a férjemmel álmodok de csak rosszat! Hogy meghal, megcsal....pedig átlagos házaspár vagyunk, jól élünk szeretjük egymást!

Legjobb válasz: Mindenki álmodik, minden éjszaka többször is. Attól függõen emlékszelaz álmaidra, hogy az álomfázis után mennyire hamar ébredsz fel. Ha mélyen alszol utána, akkor nem fogsz álmodni. Persze, ha rosszat álmodsz akkor hamar felébredsz és emlékszel rá. Az álom az agy természetes "rendszerezõ" folyamata mindenkinél megvan, mérhetõ alvás közben. A napi emlékeket renszerezi a memóriába, tehát ha megcsalásról álmodsz, akkor az ott van az agyadban valamiért, csak álmodban "veszed elõ".

Mindenki álmodik, minden éjszaka többször is. Attól függõen emlékszelaz álmaidra, hogy az álomfázis után mennyire hamar ébredsz fel. Ha mélyen alszol utána, akkor nem fogsz álmodni. Persze, ha rosszat álmodsz akkor hamar felébredsz és emlékszel rá. Az álom az agy természetes "rendszerezõ" folyamata mindenkinél megvan, mérhetõ alvás közben. A napi emlékeket renszerezi a memóriába, tehát ha megcsalásról álmodsz, akkor az ott van az agyadban valamiért, csak álmodban "veszed elõ".
A kérdező hozzászólása: ezek szerint álmodom?...csak nem emlékszem?

Miért kavar még mindig fel, ha csak róla álmodom, de utána egész nap csak ő jár a fejemben és az amit róla álmodtam, hogy jó volt vele lenni? Miért nem tud már "békén hagyni"? (Értelmes válaszokat kérek! Köszi! )

Van egy fiú, akivel soha nem jártam, de nagyon tetszettünk egymásnak mindig és szerettük is egymást, ? mondta is, de én neki soha és meg is sért?dött ezért. Mint mondtam, soha nem jártunk, én nem kezdeményeztem, mert nem akartam nyomulni, hülye felfogás, tudom, ? meg megint nem kezdeményezett, de akárhányszor látott, mindig szemezett velem. Ez kb. 3-4 éve történt. Azóta tudom hogy volt barátn?je, talán most is van, de amikor néha összefutunk az utcán, akkor én is igyekszek minél el?bb elhagyni azt a helyet, és ? is, s?t még rá se pillantunk a másikra. Szoktam vele álmodni néha, mint most is és azt álmodtam, hogy vágyik arra, hogy a közelemben lehessen és én is az övében és beszélgettünk álmomban, hülyéskedtünk, rövid ideig még egymás kezét is megfogtuk, jól éreztük magunkat együtt, örültünk, hogy együtt vagyunk. De nemtudom miért álmodok még mindig róla kb. havonta-kéthavonta egyszer, pedig már férjhez mentem nemrég és nagyon szeretem a férjem, hisz azért mentem hozzá és boldog is vagyok vele. Csak nem értem hogy ha nem gondolok rá akkor miért álmodok vele, miért nem hagy már békén? Reggel óta ? kavarog a fejemben és ez mindig így van, ha vele álmodok, 1-2 napig ? és az álmom jár a fejemben, és nem akarom, hogy ez örökké így legyen...

Legjobb válasz: Van egy hasonló sztorim: 16éves koromtól 3évig jártam egy lánnyal, aki biszex volt. Ebbõl semmi probléma nem volt, egy jó ideig. A családja már hagyományõrzés szinten csinálta ezt: akik diákkoruk óta együtt vannak, azok ált együtt is maradnak életük végére...mert mindenki így volt párban a családjánál :D...és ezt a szép mesét én is elhittem egy idõ után, h akár velünk is így lehetne :) Uccsó fél évben a bnõm biszexualitása annyira kitört, h lecserélt egy csajra...ez volt tavaly nyár elején...amikor dalszöveget írok, kb mindig beleviszem ezt az élményt, amikor egy filmet nézek nagyon könnyen elkedvtelenedek, undorodom a két lányos dolgoktól (igen...:) ), nem élvezem a leszbis vicceket a filmekbe, felkavar mindenféle emlék. Velem is elõfordul h vele álmodok, de aztán fel kell kelni... :( :) Elõfordulhat, hogy tényleg szereted/szeretted azt a valakit, és ezért motoszkál a fejedbe :) Csak könnyebben veszed a dolgot, mert nem volt kapcsolatotok.

Van egy hasonló sztorim: 16éves koromtól 3évig jártam egy lánnyal, aki biszex volt. Ebbõl semmi probléma nem volt, egy jó ideig. A családja már hagyományõrzés szinten csinálta ezt: akik diákkoruk óta együtt vannak, azok ált együtt is maradnak életük végére...mert mindenki így volt párban a családjánál :D...és ezt a szép mesét én is elhittem egy idõ után, h akár velünk is így lehetne :) Uccsó fél évben a bnõm biszexualitása annyira kitört, h lecserélt egy csajra...ez volt tavaly nyár elején...amikor dalszöveget írok, kb mindig beleviszem ezt az élményt, amikor egy filmet nézek nagyon könnyen elkedvtelenedek, undorodom a két lányos dolgoktól (igen...:) ), nem élvezem a leszbis vicceket a filmekbe, felkavar mindenféle emlék. Velem is elõfordul h vele álmodok, de aztán fel kell kelni... :( :) Elõfordulhat, hogy tényleg szereted/szeretted azt a valakit, és ezért motoszkál a fejedbe :) Csak könnyebben veszed a dolgot, mert nem volt kapcsolatotok.
Nekem is volt ilyen.Aztán nemsokára rá rájöttem, hogy szerelmes vagyok de õrülten az illetõbe.Elkezdtünk randizgati, csók megvolt.Aztán sajnos egy véletlen folytán rájöttem, hogy csak trófea lennék neki, így még idõbe léptem.Borzasztóan belerokkantam, sõõõtt...még mindig szenvedek miatta.Talán soha nem szerettem még ennyire senkit sem, még a volt férjemet sem.Úgy éreztem õ a nagy Õ-m.Azóta csak vegetálok és mindenkibe õt keresem szenvedek nem is kicsit.Ilyenkor azért kérdezném a fenti fõnököt, hogy MIÉRT??? Na mindegy, bocsi:) ) Csak kitört a vulkán.Persze a te eseted végzõdhet pozívan is:) Ha álmodsz vele akkor valamiért ott van fejedben:) ) Sok sikert:) )))))
De a te esetedben lehet az is, hogy egyszerûen piszkálja a fantáziádat, hogy "milyen lett volna ha....":) ) Az emberi agy nagyon érdekes dolog ám.:) )
Egyetértek a 09:41-es hozzászólóval. Szerintem is arról van szó, hogy tudat alatt érdekel, hogy "mi lett volna ha..." Egyszerû kíváncsiság. Esetleg próbálj meg beszélni azzal a fiúval, akkor majd könnyebben eligazodsz az érzéseiden. Nekem ez segített.
A kérdező hozzászólása: Nem akarok beszélni vele, mert mint mondtam, már évek óta nem beszéltünk és tudja hogy házas vagyok, meg nem akarom, hogy azt gondolja, hogy nyomulok. Õ sem keres engem, én sem õt már jó pár éve, így most ez fura lenne. Csak nagyon idegesít ez a dolog, hogy ha vele álmodok egész nap arra az álomra gondolok.
Azért álmodsz róla mert még mindig nem zártad le azt a szakaszt az életedben és ez álmokban a tudat alattid figyelmeztet. Álmodni nem csak a minden napos dolgokról lehet hanem az elfojtott vágyakról és érzelmekrõl amik ilyenkor törnek leginkább a felszínre.
velem is ez szokott történni, hogy mindig vele álmodok, mi sem voltuk együtt csak összejártunk, de én szerelmes lettem õ meg közölte, hogy nem akar komolyabbat...összetörtem, olyan voltam hónapokig mint egy élõhalott, semmivel nem foglalkoztam.Azóta se tudtam még kiheverni, mindig õ lesz életem szerelme, és mindig õ jár az eszembe, nem tudok mit csinálni, de már megtanultam vele élni, mert tudom, hogy egész életemben végig fog kísérni, nem felejtem el soha! :(
velem is ez volt van hogy nagyon tetszettünk a másiknak de nemnyitottunk a másik fele és mostanába csak vele álmodok hogy randizunk meg csókolózunk csak azabaj hogy nem egy városba lakunk és én még tanulok ott ahol lakom õ meg 60-kb re lakik tõlem:'( amúgy soksikert:)

Hogy lehet az, ha valamit álmodunk az csak maximum 1-2 másodperc, de néha több órának hat? Miért álmodjuk ugyanazt többször? Mitõl függ a "téma"?

Ha ezekrõl valaki tudna anyagok küldeni, vagy leírni, azt nagyon megköszönném! :)

Legjobb válasz: Sokszor téma amit a nap közben megélt az ember, aminek a feldolgozása még folyik, és ami megérinti vagy megrázza az embert. Az, hogy többször visszatérõ álma van egy embernek, csak hipotézisek vannak, de az élmény (akár pozitív akár negatív) feldolgozásával kapcsolatos. Szerintem nagyon jól kivesézi a témát, és ha több kel a hivatkozott irodalomban keress még! [link]

Sokszor téma amit a nap közben megélt az ember, aminek a feldolgozása még folyik, és ami megérinti vagy megrázza az embert. Az, hogy többször visszatérõ álma van egy embernek, csak hipotézisek vannak, de az élmény (akár pozitív akár negatív) feldolgozásával kapcsolatos. Szerintem nagyon jól kivesézi a témát, és ha több kel a hivatkozott irodalomban keress még! [link]
1: Azért, mert állóképeket álmodunk, gyorsan egymás után. 2: Mert fel kell dolgozni az adott élményt: erre való az álom. 3: Attól, hogy milyen feldolgozandó témáid vannak. Az pedig, hogy te mire emlékszel az álomból, nem feltétlenül függ össze a témával. Az csak az álom mellékhatása, ha egyáltalán emlékszel rá.
És ugyanúgy bizonyított, hogy mindenki álmodik, csak esetleg túl mélyen alszik és nem emlékszik rá.
tudomanyosan bizonyitott teny, hogy a babak nem almodnak, olvasd el, ha erdekel a tema, dr. Ranschburg jeno konyveit

Nagyon sokszor álmodok az osztályomról vagy csak 2-3 osztálytárssal. Miért?

Már 1 hónapja,hogy leérettségiztünk. Azóta kb heti 2x biztos,hogy az osztályról álmodok vagy csak néhány osztálytárssal. Érdekes,hogy mindig vmi osztálykiránduláson vagyunk és történik egy lopás,gyilkosság,eltévedünk vagy vki eltűnik. Az egész stílusa meg helyszínelős jellegű.Lehet azért mert mostanság elég sok CSI-t nézek :D De álmodtam már azt is,hogy az egyik osztálytársammal leszbikus kalandba keveredtem. Szóval időnként olyan furák ezek az álmok. És még fura,hogy vagy az osztályról álmodok vagy semmit. Más álmaim nem is voltak 1 hónapja.

Legjobb válasz: Én is folyton a volt iskoláimról álmodok, de úgy, hogy a termek meg vannak pl cserélõdve; vagy úszómedence van ott, ahol igazából focipálya van az udvaron és hasonlók. Az általános és gimis osztálytársaim vegyesen vannak, holott a legtöbbjük valószínûleg sose találkozott. Mai napra virradóra is azt álmodtam, hogy egy zombiinvázió volt a suliban (ami egy laboratórium lett volna, ahol dolgozok álmomban, mint adminisztrátor, vagy recepciós). Találkoztam a gimis plátói szerelmemmel, meg jó pár elfeledett arccal, akikre napközben nem szoktam gondolni, de most élesen elõttem voltak, sõt a hangjuk is olyan volt, mint anno.

Én is folyton a volt iskoláimról álmodok, de úgy, hogy a termek meg vannak pl cserélõdve; vagy úszómedence van ott, ahol igazából focipálya van az udvaron és hasonlók. Az általános és gimis osztálytársaim vegyesen vannak, holott a legtöbbjük valószínûleg sose találkozott. Mai napra virradóra is azt álmodtam, hogy egy zombiinvázió volt a suliban (ami egy laboratórium lett volna, ahol dolgozok álmomban, mint adminisztrátor, vagy recepciós). Találkoztam a gimis plátói szerelmemmel, meg jó pár elfeledett arccal, akikre napközben nem szoktam gondolni, de most élesen elõttem voltak, sõt a hangjuk is olyan volt, mint anno.
Gondolom hiányoznak az osztálytársaid. Én is sok CSI-t nézek, mégsem szoktam ilyeneket álmodni, igaz, volt már olyan, hogy egy másik sorozat szereplõivel álmodtam. Arról a leszbikus kalandról meg inkább nem írom le a véleményem... :)
A kérdező hozzászólása: igen hiányoznak..még azok az emberek is akikkel nem voltam annyira jóban, nem tudom miért..pedig így utolsó évre már annyira megutáltam az osztályt mégis hiányoznak, a tudat, hogy szeptembertõl már nem fogok senkivel se találkozni, persze akikkel jóban vagyok azokkal most is beszélek, de azért a sulis találkozások mások :)
2-es hozzászóló vagyok. Tulajdonképpen én is hasonlóan voltam ezzel. Nem voltam oda az osztályomért, de érettségi után elkezdtek hiányozni, meg õk is hiányoltak. Azóta teljesen lemorzsolódtak, már senkivel sem tartom a kapcsolatot, több okból kifolyólag... Ennek már van pár éve. Vigasztaljon a gondolat, hogy majd mész továbbtanulni és lesznek újabb emberek, akikkel ismerkedhetsz, barátkozhatsz. :)
Véget ért egy korszak az életedben. Hiába, hogy már, ahogy írod, a végére megutáltad, egy korszakot lezárni mindig feladat, munka a léleknek. Olyan, mint az év végén kitakarítani az osztálytermet, lecsupaszítani a falakról a személyes emlékeket, kidobálni minden kacatot, és üresen, tisztán ott hagyni a következõ osztálynak. Most ez a folyamat zajlik benned gõzerõvel, hogy minél felkészültebb, tisztább, nyitottabb légy az új korszakra.
A kérdező hozzászólása: Én nem tudom mennyire fogom tartani velük a kapcsolatot. Nyílván még friss az elválás majd 5-6 hónap múlva kíváncsi leszek, hogy hány emberrel fogom tartani a kapcsolatot. Nekem ott életre szóló barátságok nem szõvõdtek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!