Találatok a következő kifejezésre: Miért csöpög víz (6 db)

kondenzvíz
jah a magyarázat kimaradt bocsi..A benzin tökéletes égésekor CO2 és H2O (vízgõz) keletkezik.A gõz kicsapódik a kipufogóban, és onnan jön a víz. :)
a hülyének le se esik h miért szóltál a "hadja"ért xd :P
Kondenzvíz. Viszont ha fogy a víz és folyamatosan csurog, plusz a vizet is fõzi, akkor lehet hengerfejes is.
A kérdező hozzászólása: Befejezi.Ezt akartam írni csak rosszul fejeztem ki magam.
Hadja? Ez meg mit jelent?
A kérdező hozzászólása: Persze hogy értettem.
Kérdezõ...érted te, amit eddíg válaszoltak? XD
A kérdező hozzászólása: Nem folyamatosan.Bemelegszik és abba hadja.Gonolom hogy a forró kipufogótól(katalizátor) elpárolog.
Ha csöpög a víz belõle az azt jelenti, hogy jó a motor hatásfoka.IIgen csak benzines autónál találkozhatsz ilyennel.És LPG-nél.

Miért csöpög a víz nagyon a bojlerból a túlfolyón keresztűl?

vettünk új bojlert és idáig semmi gond nem volt azzal a csappal , de most hogy fel lett szerelve az új eléggé folyik rajta csak úgy hogy nem is melegít,ha megnyitom a csapot a kádnál vagy bárhol akkor eláll , milehet a probléma kérlek segítsetek!

Legjobb válasz: Azért mert a hideg víz ahogy melegszik tágul, és ha nem akarod hogy robbanjon akkor inkább ott távozzon. :D

Azért mert a hideg víz ahogy melegszik tágul, és ha nem akarod hogy robbanjon akkor inkább ott távozzon. :D
A kérdező hozzászólása: de írtam hogy úgy is folyik ha már nem melegít és csak langyos víz van benne :S
Nyomás mindig lesz benne. Ha nagyon csöpög akkor érdemes a nyomás szabályzó lecserélni vagy rendesen beállítani. Amúgy ezt bojler cserénél úgy tudom nem árt cserélni.

Miért csöpög a delonghi magnifica Szemes kávé főzésekkor a gozforralobol a víz?

Legjobb válasz: Üdv! Mert a szelep, kopás vagy szennyezõdés (vízkõ) miatt nem zár tökéletesen. Üdv!

Üdv! Mert a szelep, kopás vagy szennyezõdés (vízkõ) miatt nem zár tökéletesen. Üdv!


Tetőtérbe kivezetett páraelszivómból reggelre miért csöpög vissza egy kis viz a tűzhelyre?

Szabadonálló elszivó, padlástérbe vezetve, ahol azért hideg van.

Legjobb válasz: Pont azért csepeg vissza víz mert a padláson hideg van! A hideg csõ belsejében kicsapódik a pára, és az folyik vissza. Gondolom tökegyenesen megy fel a csõ, és kiáll egy méter a padláson. Segíthet a dolgon, ha egy réteg szigetelõanyaggal bevonod a csövet. Ez nem biztos, hogy véglegesen megoldja a dolgot, de csökkentheti a kondenzációt.

Pont azért csepeg vissza víz mert a padláson hideg van! A hideg csõ belsejében kicsapódik a pára, és az folyik vissza. Gondolom tökegyenesen megy fel a csõ, és kiáll egy méter a padláson. Segíthet a dolgon, ha egy réteg szigetelõanyaggal bevonod a csövet. Ez nem biztos, hogy véglegesen megoldja a dolgot, de csökkentheti a kondenzációt.
A föld felett iktas be egy könyököt, utánna egy "T" majd a levágott darab csövet. Valoszinü hogy a probléma megszünik
valószínûleg a csõ fordítva van összerakva és visszavezeti a kondenzvizet.

Miért csöpög a víz sok autó kipufogójából. Hogy kerül bele?

Érdekes,de lehet hogy nem igaz de én eddig csak új és drágább tipusoknál vettem ezt észre.

Legjobb válasz: Amíg a kipufogórendszer és a katalizátor nem melegszik át addig a levegõben levõ vízpára kicsapódik benne, és az égéstermék kihozza a kipufogódobból. Ha már fölmelegedett akkor nem tud a pára kicsapódni. Ezért is korrodálódik és végül kilyukad a kipufogódob.

Amíg a kipufogórendszer és a katalizátor nem melegszik át addig a levegõben levõ vízpára kicsapódik benne, és az égéstermék kihozza a kipufogódobból. Ha már fölmelegedett akkor nem tud a pára kicsapódni. Ezért is korrodálódik és végül kilyukad a kipufogódob.
a benzin szénhidrogén. ezt azt jelenti, hogy olyan vegyületekbõl áll, amik szénbõl és hidrogénból állnak. ha egy szénhidrogént elégetsz, akkor többek között (a hidrogén égese miatt) víz is keletkezik. Ez általában gõz formájú, de ha olyanok a körülmények, akkor lecsapódhat és megjelenik folyékony állapotban is.
nincs eldugulva valamelyik vízelvezetõ csatorna az autóban? az elsõ szélvédõ elõtti esõelvezetõ pl. kb pont a kipufogóra ereszti a vizet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!