Találatok a következő kifejezésre: Miért csökken a tejmennyiség (1 db)

Miért csökken estére a tejmennyiség?

Semmi problémám nem volt eddig a szoptatással, de az elmúlt hetekben kés? délutánra, estére teljesen megcsappan a mennyiség. Délel?tt, napközben semmi gond. Megmértem, este viszont csak 40-60 g-ot tudok produkálni, ez viszont 4 hónapos babámnak kevés. Apadna a tejem? Kérem, akinek van tapasztalata, hogyan lehet az esti mennyiséget "megturbózni", írjon!

Legjobb válasz: estére már te is elfáradsz, ezért trmel a cici kevesebbet, de ne félj míg pihensz éjjel , behozza a lemaradást.Sõt nálunk volt olyan is hogy volt egy bizonyos hónapfordulója a babámnak amikor változott a kereslet, és azt hittem kevés a tejcsi.Ez mindig havonta jelentkezett és néhány nap alatt hozzáált a tejtermelés is a nagyobb mennyiséghez.Lehet hogy nálatok is így van.Különben a du-i idõszakban kevesebbet is szoktak magukhoz venni a babák.Egy jótanács:Ne mérd állandóan mert csak megzavar.Én 2évig szopiztattam és soha nem mértem csak nagyon az elején és mikor a könyv általi mennyiségnél kevesebbet evett kétségbeestem.Ekkor mondta a mamám hogy mi sem mindig eszünk egyformán , és a cici mindig a babához igazodik.

estére már te is elfáradsz, ezért trmel a cici kevesebbet, de ne félj míg pihensz éjjel , behozza a lemaradást.Sõt nálunk volt olyan is hogy volt egy bizonyos hónapfordulója a babámnak amikor változott a kereslet, és azt hittem kevés a tejcsi.Ez mindig havonta jelentkezett és néhány nap alatt hozzáált a tejtermelés is a nagyobb mennyiséghez.Lehet hogy nálatok is így van.Különben a du-i idõszakban kevesebbet is szoktak magukhoz venni a babák.Egy jótanács:Ne mérd állandóan mert csak megzavar.Én 2évig szopiztattam és soha nem mértem csak nagyon az elején és mikor a könyv általi mennyiségnél kevesebbet evett kétségbeestem.Ekkor mondta a mamám hogy mi sem mindig eszünk egyformán , és a cici mindig a babához igazodik.
Csak azt teheted, hogy megpróbálsz délután minimum fél órát pihenni, kimondottan lefeküdni, lazulni, esetleg venni egy jó fürdõt, nekem ez segített. Persze marha nehéz megvalósítani, de beválik! Ileltve esténként tudomásul vettem, hogy néha órák hosszat tartott a szopizás, mire "összejött" a szükséges mennyiség, bár én nem mértem, de láttam a babámon, mikor lett elég neki. Õ nem fogadott el semmi másból és semmi mást.
Szia! Azt mondják, este mindenkinek kevesebb a teje, mivel az a tej zsírosabb, kevesebb az elõtej. Ezzel a zsírosabb tejjel hamarabb jól laknak a babák, mint a "hígabbal". A pihenés boztos segíthet a tejtermelés fokozásában és szerintem ne görcsölj a mennyiségen (ne mérd!), mert az idegeskedés csak árt!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm szépen a válaszokat és a biztatást!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Más is utálja a melltartót? Egyszerűen nem birom elviselni miota szoptatok pedig lehet néha kellene ki milyet vesz?

9

Görög dinnyét szabad e enni mag nélkül? 5 hos a lányom

7

Szoptatás alatt ehetek mogyorókrémes csokit?

3 hónapos a babám

2

3hetes babámnak híg a széklete 2 napja. Mi lehet a baj? A tejemmel lenne valami? Vigyem orvoshoz? Szenved is kaki elött. + hasfájosok is vagyunk.

nem ette semmi újdonságot amit eddig nem.

2

Kisfiam 1hete nem szopizott, és nagyon bedurrantak a melleim, meddig tart ez vagy mikor apad el a tej?

5

Szoptatok (5 hos a babám) de néha olyan éhségroham jön rám hogy feltudnék falni egy fél kg kenyeret is. Másnak is vannak ilyen rohamai?

2

Megharapta a mellbimbóm?

Kislányom nagyon megharapta a mellbimbóm, többször is. Félek a szájába adni. Mit tegyek??? Ilyen még nem volt... pedig sír, hogy éhes ...

6

Hány darab szoptatós melltartód van? Mennyire használod ki? Van közte csinosabb is?

Elsősorban nagyobb mellű anyukák válaszaira vagyok kíváncsi, akiknél fontos, hogy jól alá legyen támasztva.

7

Ti felébresztitek a babátokat 3óránként etetni vagy megvárjátok még felébred, ha éhes?

7

Ajánlanátok szép, kényelmes szoptatós melltartót nekem? Nektek van kedvenc darabototok?

Milyen összegben vettétek ?

Csak kínai van, de valahogy nem mutat szépen felsők alatt :S látszódik ahogy a betét benne van, szóval nem az igazi...
szeretnék valami olyat ami pólók, vékony kis felsők alatt is szépen mutat....

Nektek melyik jött be a legjobban ?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!