Találatok a következő kifejezésre: Miért csökken a (246 db)

Ha transzformátorral növeljük a feszéltséget miért csökken az áramerösség? Ha növeljük az áramerösséget akkor miért csökken a feszültség?

Legjobb válasz: Mert az áram és feszültség szorzata mindig állandó. Általános iskola, fizika, "felsõ" tagozat.

Mert az áram és feszültség szorzata mindig állandó. Általános iskola, fizika, "felsõ" tagozat.
Ez a kérdés hibás. Milyen feszültséget növelsz? A megnövekedett feszültség ugyanakkora ellenálláson nagyobb áramot hajt át. Ohm törvénye. 6. általános iskola.

Attol, hogy csokken a jegybanki alapkamat, miert csokken a bankbetétek kamata? Nem eppen az a lenyege az alapkamat csokkentesenek, hogy a bankok nagyobb nyereseggel tudjanak mukodni?

Legjobb válasz: Az irányadó kamatrátának kifejezetten az a célja, hogy a kereskedelmi bank kamatszinteket befolyásolja. Ha csökken az MNB kamat értelemszerûen csökkennek a kereskedelmi bankok kamatai is, mind betét, mind hitel ooldalon. Ehhez a banki nyereségeknek semmilyen közvetlen köze nioncs. Üdv,

Az irányadó kamatrátának kifejezetten az a célja, hogy a kereskedelmi bank kamatszinteket befolyásolja. Ha csökken az MNB kamat értelemszerûen csökkennek a kereskedelmi bankok kamatai is, mind betét, mind hitel ooldalon. Ehhez a banki nyereségeknek semmilyen közvetlen köze nioncs. Üdv,
Ilyenkor nem csak a betétek, hanem a hitelek kamata is csökken. Jogszabályilag van meghatározva, hogy mennyi lehet egyes hitelek esetében a maximum a jegybanki alapkamathoz képet. A MNB ezzel tudja befolyásolni a megtakarítást, a beruházást, a forgalomban lévõ pénzmennyiséget.

Ha csökken a keresztmetszet, akkor miért csökken a nyomás?

Fizika órán így tanultuk és tudom,h a porlasztó is ilyen elven m?ködik,de ha belegondolok pl egy slagnak,ha lefogom a végét,akkor "er?sebb" lesz a vízsugár,tehát a nyomás n?tt,pedig a keresztmetszet csökkent.

Legjobb válasz: Mikor befogod a csõ végét a slagon, akkor nem a nyomást növeled, hanem a vízsugár áramlási sebességét. A nyomást a szivattyú állítja elõ, ami nyomja neked a vizet. Vagy épp a víztorony, de ez most mindegy. A lényeg, hogy a vízsugár sokkal gyorsabban lép ki a slag végén, ezért tovább fog elmenni. Jó kérdés, hogy hogyan csökken akkor a nyomás. A nyomás, ami a csõre hat, abból származik, hogy a vízmolekulák lökdösik õt kifelé. Ha a víz lassan folyik, erre sok idejük van, jól megnyomják kifelé a csövet. Ha gyorsan folyik, akkor nincs idejük rá, elszáguldanak a csõ fala mentén, a csõra ható nyomás kisebb lesz. Persze a pontos megfogalmazás nem így van, hanem inkább az energiamegmaradás tételéhez áll közel, de ide most ez is jó.

Mikor befogod a csõ végét a slagon, akkor nem a nyomást növeled, hanem a vízsugár áramlási sebességét. A nyomást a szivattyú állítja elõ, ami nyomja neked a vizet. Vagy épp a víztorony, de ez most mindegy. A lényeg, hogy a vízsugár sokkal gyorsabban lép ki a slag végén, ezért tovább fog elmenni. Jó kérdés, hogy hogyan csökken akkor a nyomás. A nyomás, ami a csõre hat, abból származik, hogy a vízmolekulák lökdösik õt kifelé. Ha a víz lassan folyik, erre sok idejük van, jól megnyomják kifelé a csövet. Ha gyorsan folyik, akkor nincs idejük rá, elszáguldanak a csõ fala mentén, a csõra ható nyomás kisebb lesz. Persze a pontos megfogalmazás nem így van, hanem inkább az energiamegmaradás tételéhez áll közel, de ide most ez is jó.
Ez egy nagyon jó kérdés, én is filóztam már ezen... ha valaki tudja a választ, feltétlenül írja meg:D
most nem tudom milyen példán tanultátok ezt de a nyomás szerintem állandó a keresztmetszet feletti vízoszlop magasságától függ aztán ahogy folyik ki a víz csökkenhet a nyomás de a keresztmetszet nagyságától csak a vízsebesség függ és a vízhozam
elõzõ: nézz utána Bernoulli törvényének. a választ a 2. tök jól leírta,


A globális felmelegedés miatt miért csökken a Szahara területe?

Legjobb válasz: Mert a globális felmelegedés egyúttal instabilitással is jár. Lásd: milyen kemény telünk volt, sõt tavaszunk. Az átlaghõmérséklet emelkedik, de az évközbeni hõmérsékletek ingadozásának mértéke (amplitudója) is növekszik (ez az instabilitás), más szóval: egyre szélsõségesebb az idõjárás. Ez tehát ahogy okozhat keményebb teleket is, nem csak forróbb nyarakat, ugyanúgy okozhatja, hogy csökken egy sivatag mérete, mert a változások ott mondjuk több csapadékképzõdéssel járnak. Viszont máshol talán épp elkezdezõdik a sivatagodás, ahol addig nem volt jellemzõ.

Mert a globális felmelegedés egyúttal instabilitással is jár. Lásd: milyen kemény telünk volt, sõt tavaszunk. Az átlaghõmérséklet emelkedik, de az évközbeni hõmérsékletek ingadozásának mértéke (amplitudója) is növekszik (ez az instabilitás), más szóval: egyre szélsõségesebb az idõjárás. Ez tehát ahogy okozhat keményebb teleket is, nem csak forróbb nyarakat, ugyanúgy okozhatja, hogy csökken egy sivatag mérete, mert a változások ott mondjuk több csapadékképzõdéssel járnak. Viszont máshol talán épp elkezdezõdik a sivatagodás, ahol addig nem volt jellemzõ.
A kérdező hozzászólása: itt viszont az ellentéte: http://www.katasztrofak.abbcenter.com/?id=36568&cim=1
A kérdező hozzászólása: itt azt írja: Területe a globális felmelegedés és a helyi mezõgazdasági módszerek miatt kiszáradó szomszédos füves területeket bekebelezve déli irányban növekszik, aminek az évenkénti értéke akár 48 kilométert is elérheti, déli irányban Afrika belseje felé haladva. http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=..
A kérdező hozzászólása: Kedves Dicsak Jenõ, senki nem adott még választ! Csak azt, hogy szerintük mi lehet egy esetleges magyarázat hátterében, de nem konkrét magyarázatot. Az instabilitás alapján éppen nõhetne is, ez még nem magyarázat.
A kérdező hozzászólása: Ez nagyon szép, hogy instabilitás, de mi a valóság? nõ vagy csökken, és miért? Amit állítanak nyilván valami elv vagy szimuláció vagy tanulmány alapján. Mi az okozati összefüggés?
Én úgy tanultam, hogy tovább nõ a területe! Van errõl valami tény tartalmú írás, hogy miért csökken?
Szerinted a hõtágulás miatt nõne a Szahara területe? :) Szép példa ez arra hogy minden kérdésre létezik egy helyesnek tûnõ de hibás válasz. Gondolkozz el jobban ezen a kérdésen. Az elõtted szólók már megválaszolták.
Ez beugratós kérdés! Mert nem csökken, hanem nõ. Melegítéstõl minden anyag kitágul, Szahara is, tehát nõ a területe.
a globális felmelegedés felborítja a bolgó egyensúlyát így minden megváltózík pl a tavalyi nyár milyen fórró volt és most tavasz helyett milyen esõs hivõs idõ van hol ott tavaly már rég jó idõ volt ilyenkor
Bocs az elírások miatt, valahogy még mindig nem tértem magamhoz reggel óta. :)
Ok. De ha nõ is akkor sem a hõtágulás miatt. Nekem az elõzõek tûntek logikusnak.

Honfoglalón miért csökken a JEP-em száma ha én nyerek?

Hiába sikerül leváraznom mind2 ellenfelemet, jó válaszokkal, akkor is csökken a JEP-em. Miért?? :(

Legjobb válasz: Szia! Ugye ott az a rendszer, hogy az ereményeidet a 100 játékkal korábbival, a válaszaidat a 256 kérdéssel korábbival hasonlítja össze. Így pl. ha 100 játékkal ezelõtt nyertél, 256 kérdéssel ezelõtt is jók voltak a válaszaid, de pl. kisebb JEP-û ellenfelekkel játszottál, mindenképp csökken a JEP-ed.

Szia! Ugye ott az a rendszer, hogy az ereményeidet a 100 játékkal korábbival, a válaszaidat a 256 kérdéssel korábbival hasonlítja össze. Így pl. ha 100 játékkal ezelõtt nyertél, 256 kérdéssel ezelõtt is jók voltak a válaszaid, de pl. kisebb JEP-û ellenfelekkel játszottál, mindenképp csökken a JEP-ed.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi :) :) Nekem minden jó magas, akkor ezek szerint a VEP-em miatt csökken. Az elég alacsony a többihez képest...
Nem csökken a tápértéke.
A hideg használata az ételek tartósítására a történelem elõtti idõkbe nyúlik vissza, mikor havat és jeget használtak az elejtett vad tartósítására. Azt modják, hogy Sir Francis Bacon az után kapott végzetes tüdõgyulladást, hogy úgy kísérelt meg csirkéket fagyasztani, hogy a tetemeket hóval tömte ki. Az 1930-as évekig semmi sem volt, mikor is fagyasztott élelmiszereket kezdtek el árulni a kereskedelemben, a gyosrsfagyasztás módszerének felfedezését követõen. Miként képes a fagyasztás tartósítani és biztonságosan eltartani az élelmiszert? A fagyasztás késlelteti a romlást és tartósítja az élelmiszert azáltal, hogy megelõzi a mikroorganizmusok elszaporodását, és lelassítja a romlást okozó enzimmûködést. Amint az élelmiszerben lévõ víz jégkristályokká fagy, elérhetetlenné válik azon mikroorganizmsok számára, melyeknek szükségük lenne rá szaporodásukhoz. Azonban a legtöbb mikroorganizmus (az élõsködõk kivételével), fagyottan is életben maradnak, ezért kell az élelmiszereket mind fagyasztás elõtt, mind kiolvasztás után biztonságosan kezelni. Milyen hatással van a fagyasztás az ételek tápanyagtartalmára? A fagyasztásnak alig van hatása az élelmiszerek tápanyagtartalmára. Néhány gyümölcsöt és zöldséget blansíroznak - rövid idõre forró vízbe merítenek, mielõtt lefagyasztanák, hogy inaktiválják az enzimeket és az élesztõket, melyek a fagyasztás ellenére folytathatnák romlasztó tevékenységüket. Ez az eljárás azzal jár, hogy a C-vitamin egy része (15-20%) elveszik. A veszteségek ellenére a zöldségeket és gyümölcsöket „csúcsformájukban” fagyasztják le, röviddel betakarítás után, tápanyagtartalmuk gyakran magasabb, mint a „friss” példányoké. A betakarított terméknek néha napokba telhet, míg osztályozzák, szállítják és elosztják a boltokba. Ez alatt az idõ alatt a vitaminok és ásványi anyagok lassan elveszhetnek az élelmiszerbõl. A friss puhahúsú gyümölcsök és zöld színû zöldségek, szobahõmérsékleten való tárolás esetén, naponta C-vitamin tartalmuk 15%-át is elveszthetik. Szinte nincs vitamin és ásványianyag veszteség a fagyasztott húsokból, halakból és szárnyasokból, mivel a fehérjékre, az A- és D-vitaminokra és az ásványi anyagokra nincs hatással a fagyasztás. A kiolvasztási folyamat során vízoldható vitamin- és ásványi anyag tartalmú folyadékveszteség van, ami elveszik a fõzés folyamán, ha ezt a folyadékot nem pótolják. Vannak olyan élelmiszerek, melyeket nem ajánlatos fagyasztani? A fagyasztás károsíthat néhány élelmiszert, mert a kialakuló jégkristályok átszúrják a sejtmembránokat. Ennek nincs kedvezõtlen hatása a biztonság szempontjából, (valójában néhány baktériumsejt is elpusztul), azonban az élelmiszer elveszti friss-ropogósságát vagy keménységét. Példaként említhetjük a fagyasztást nem jól tûrõ élelmiszerekre a salátazöldségeket, gombákat és a puha gyümölcsöket. A magasabb zsiradéktartalmú élelmiszerek, mint a tejszín és néhány szósz hajlamosak szétválni a fagyasztás során. A kereskedelmi fagyasztás gyorsan lefagyasztja az élelmiszereket, ezért kisebb jégkristályok képzõdnek, melyek kevésbé ártanak a sejtmembránoknak, ezért az élelmiszerek minõségét is kevésbé befolyásolják. Milyen hosszan tarthatók el az élelmiszerek a fagyasztóban? Az élelmiszereket minõségromlás nélkül 3-12 hónapig tárolhatjuk biztonságosan a háztartási fagyasztóban. Az eltarthatósági idõ élelmiszerenként változik, s annak tekintetében az élelmiszercímke szolgál a legjobb javallattal.
A kérdező hozzászólása: hoppá, hát ennek örülök, és köszönöm a válaszokat! Nah pozitív meglepetés :D
2. a leghasznosabb válasz, amit itt valaha olvastam! :-)

Ha a sűrűség egyenesen arányos a nyomással, és fordítottan a hőmérséklettel, akkor a magassággal miért csökken a sűrűség, ha a nyomás és a hőmérséklet is egyaránt csökken?

Legjobb válasz: Mert az egyik hatása sokkal jelentõsebb, mint a másiké. Póriasan: a nyomás csökkenése képes ellensúlyozni a hõmérséklet csökkenését, plusz tovább erõsíteni a saját hatását (sûrûségcsökkenést).

Mert az egyik hatása sokkal jelentõsebb, mint a másiké. Póriasan: a nyomás csökkenése képes ellensúlyozni a hõmérséklet csökkenését, plusz tovább erõsíteni a saját hatását (sûrûségcsökkenést).
sûrûség = nyomás/(R*hõmérséklet) A nyomás csökken, a hõmérséklet a troposzférában csökken a magasság növekedésével. Még ha egyenlõ mértékben csökken is, a hõmérséklet szorozva van a gázállandóval. De egyébként nem egyenlõ mértékben csökken a nyomás és a hõmérséklet. Ezért változik a sûrûség is.
A kérdező hozzászólása: És szám szerint kb. mennyivel lehet erõsebb a nyomáscsökkenés hatása? Azt tudom, hogy 100 méterenként a hõmérséklet 0, 65-öt, a nyomás pedig ("földközelben") 12 HPa-t csökken.

Miért csökken a memóriám?

Kérlek segíts, miért csökken a memóriám, tegnap du, c meghajtón 2,4 gb ról 12mb ra csökkent, alig tudtam életre kelteni gépem, töröltem sok mindent, tömörítettem, aztán lett 3 gb, ma reggel bekapcsoltam, megint 30mb van. MI lehet az oka? Nem értek a gépekhez, valami egyszer? megoldást ami nem túl bonyolult mondanátok? Köszönöm.

Legjobb válasz: Ha xp van a gépeden: Kapcsold ki a Rendszervisszaállítást-Sajátgép-jobbgomb-rendszervisszaállít ás. Sok merevlemez-területet elvesz, viszont ha gubanc van, akkor más megoldást kell keresni, például ha a csúszkát balra húzod, akkor csökken a visszaállításhoz szükséges merevlemez-terület.Töltsd le a Ccleaner-t, és futtasd le. Aztán nyisd meg a Total commandert, tedd láthatóvá a rejtett fájlokat, majd menj a Windows-könyvtárba, ott nyisd meg az Installer-könyvtárt, jelöld ki az összeset és töröld. Nyugodtan törölheted, mert a Windows ide "gyûjtögeti" a letöltött programokat.

Ha xp van a gépeden: Kapcsold ki a Rendszervisszaállítást-Sajátgép-jobbgomb-rendszervisszaállítás. Sok merevlemez-területet elvesz, viszont ha gubanc van, akkor más megoldást kell keresni, például ha a csúszkát balra húzod, akkor csökken a visszaállításhoz szükséges merevlemez-terület.Töltsd le a Ccleaner-t, és futtasd le. Aztán nyisd meg a Total commandert, tedd láthatóvá a rejtett fájlokat, majd menj a Windows-könyvtárba, ott nyisd meg az Installer-könyvtárt, jelöld ki az összeset és töröld. Nyugodtan törölheted, mert a Windows ide "gyûjtögeti" a letöltött programokat.

Miért csökken a tejem?

5 hónapos, eddig rendesen tudtam szoptatni, de most szinte minden etetéskor "verekszik" velem a kislányom. És érzem, hogy totál üres is a cicim..

Legjobb válasz: Én ugyanígy vagyok 6 hós babámmal. egy hónapja verekszik, morog, sír meg csíp. kb 1-2 nyelés és kiköpi a cicit. nem tudom én sem miért lehet. pedig nekem még volna is tejem. lehet, fogzás miatt, babámnak már három fogacskája áttört. nem jött meg a mensesed? nekem igen és kb azóta csinálja ezt. :(

Én ugyanígy vagyok 6 hós babámmal. egy hónapja verekszik, morog, sír meg csíp. kb 1-2 nyelés és kiköpi a cicit. nem tudom én sem miért lehet. pedig nekem még volna is tejem. lehet, fogzás miatt, babámnak már három fogacskája áttört. nem jött meg a mensesed? nekem igen és kb azóta csinálja ezt. :(
Bocsi, de nem vagy terhes????
Több oka lehet (ahogy az elõzõ anyuka is írta): - fogzás, ínyfeszülés - menzesz visszatérte - kevésbé erõs tejleadás, beállt tejtermelés, emiatt "nehezebben" elérhetõ hátsótej - érdeklõdés a környezet iránt, emiatt egyfajta türelmetlenség, lustaság (nem várja meg, míg eléri/kiürül a hátsó rész) - ha már hozzátáplálsz, akkor esetleg az újfajta ételek miatti emésztési diszkomfort - cumizavar - szopási sztrájk
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! És mi a megoldás??
A kérdező hozzászólása: Ja, a fogáról nem tudok, a mensim még várat magára, bár minden nap úgy érzem, hogy na majd ma megjön.. Még csak cicizik, de mondjuk mindig odadugja a kis ujjacskáját.. Mi az a szopási sztrájk? mármint magát a szót értem, csak nem tudom, mit takar..
Utolsó vagyok. Csak azért írtam, mert velem ugyan ez volt, tettem is fel kérdést itt, és közben kiderült, hogy jön a tesó.

Miért kérdik meg tõlem a lányok randin (27 vagyok), hogy hol élek, mit tanultam, van-e lakásom, autóm? Ha meg nem olyan, , trendi" választ adok, amit elvárnak, akkor miért csökken a lelkesedésük a béka feneke alá (nem biztos, hogy ezért, de rátesz)?

Legjobb válasz: Ha okos vagy akkor felépítesz egymagad egy házat és aztán keresel egy nõt bele, hogy legyen neki háza. Azért ilyenek, mert képtelenek rá és könnyû a készbe betenni a [email protected]!

Ha okos vagy akkor felépítesz egymagad egy házat és aztán keresel egy nõt bele, hogy legyen neki háza. Azért ilyenek, mert képtelenek rá és könnyû a készbe betenni a [email protected]!
az még nem is lenne baj h saját lakást várnak, de ezek a pofátlan ku*rvák csóróbbak mint egy csöves és úgy várnak dolgokat.HÁT EZ ITT A BAJ! :D Ingyenélõk akarnak lenni, lehúzni a dolgozó embert..az ilyeneket kell kerülni.Mert élõsködõk :D tolvajok.
A kérdező hozzászólása: De mindig csak ezzel jöttök, hogy ha a pasinak nincs lakása, akkor baj, mert anyukát kell kerülgetni. Akkor miért nem lehet lányok hozzátok menni? Ott lehet nem kell az anyukátokat kerülgetni, probleme solved. Nem de? Vagy az megalázó? Hogy ti viszitek a lakást a kapcsolatba? A fene már.
A kérdező hozzászólása: , , van választék" Ez a baj, hogy van mibõl, ezzel pedig iszonyatosan visszaéltek és csak a lakásos Brad Pitt lett manapság a jó választás.
Én egész egyszerûen csak végiggondolnám, hogy "ha összejönnék ezzel a pasival, járunk, felmegyek hozzá, reggel kimegyek pongyolában a konyhába, ott fog stírölni az anyja, jópofiznom kell vele, pedig semmi kedvem... az elõzõ pasimmal meg reggel folytattuk, amit elkezdtünk, nem kellett anyóst kerülgetni, én erre vágyom..." Na valami ilyesmi játszódik le a fejemben. Nem a munka, meg a kocsi, meg ilyenek, de ha én egy pasival ismerkedem, akkor nagyon nem szeretnék mellé még egy anyukát is rögtön az elején... Lehet, hogy neked kényelmes így, de egy nõ számára iszonyatosan kellemetlen szituáció, amit még tiniként elviselünk, de hosszú távon már az önálló pasik jönnek be. (És mivel VAN választék, ezért persze, hogy a lehetõ legideálisabbat keressük. Egy anyukával terhelt pasi pedig semmiképpen nem számít ideálisnak.)
8-as, senkinek sem kell természetesen utánoznia, lehet bárki önállótlan, tutyimutyi, élhetetlen alak, az õ dolga, de mivel én nem vagyok ilyen, nem is éreztem volna jól magam ilyen férfival, ezért nem is olyat választottam. Kérdezõ, amit leírtál, azzal semmi baj, én elég sok olyan kapcsolatot látok, ahol kb. hasonló korú, hasonló anyagi helyzetben levõ emberek találnak egymásra, sõt mostanában két közeli ismerõsöm esküvõjén is voltam, ahol egyik félnek sem volt még saját lakás, közösen fizették az albérletet. Úgyhogy szerintem ne foglalkozz azokkal, akik ez alapján ítélnek meg, mert azért nem csak ilyen emberek, ilyen nõk vannak. Sajnos tényleg nehéz igazi társat találni a mai világban.
erre találták ki a szexkapcsolatot :D ingyenélõ retkeket meg vigyék.
ma 12:57 És azért mert te ezt megtetted, másnak miért is kellene követnie? Ha beleugrasz a kútba akkor elvárod, hogy utánad ugorjanak? Az ilyen nõket én más elsõ mondat után pattintom!
A kérdező hozzászólása: Van munkám, igaz nem sokat keresek. Van autóm, igaz csak az a 700 ezres használt járgány, de nagyon jó. Még anyámmal élek, de anyagiakból, nem élõsködés miatt. A pénzem egy részét haza adom és besegítek a házi munkába. Albérletet egyedül nem tudnák finanszírozni, hogy 60 at kidobok (még ez egy olcsóbb is) csak úgy az ablakon. Inkább azt otthon félreteszem és csak akkor költözök ha lesz 4-5 millióm a zsebben és lesz párom is. Addig hová, minek?
Annyi idõsen mint te én nõként már dolgoztam, egyedül laktam, eltartottam magam. Nekem sem igazán tetszettek a "Mindjárt 30 leszek, munkanélküli, anyám tart el, õ mos, fõz, takarít rám, a cipõmet sem tudom egyedül bekötni" típusú pasik. Mondjuk az igaz, hogy ha egy nõ szintén nem tud letenni semmit az asztalra, ne legyenek ilyen elvárásai a férfi felé sem.
Ja, de lefogadom azok a nõk munkanélküliek vagy ha épp dolgozik valahol kevés pénzért azt is elkölti vackokra. De te dolgozz, legyen autód, ha házad nem is.
Mert nem akar majd veled a híd alatt dekkolni életetek végéig? (feltéve, ha együtt maradtok)Tudod a családalapítást a nagy büdös semmibõl nem igazán megy. Fontos, hogy a nõ is dolgozzon persze, de a férfi is rakja már oda magát.
Nem azért, de vannak nõk akik ezt megcáfolják. Szóval az ösztönnek semmi köze.
Mert a nõk is osztonlények... Ott teszik szét a lábukat ahol biztositott a háttér logikus csak kevésbé diszkrét.
Pont ugyanez jutott eszembe kérdezõ, amikor olvastam a 11-es válaszát. Ha ennyire zavarja ez, akkor hozzá nem lehet menni? Elképzelhetetlen, hogy a nõ által addig egyedül fizetett albérletben laknak majd és onnantól közösen fizetik? Vagy az nem számít, hogy a férfinek meg a nõ anyját kell kerülgetnie? Kicsit kettõs mérce ez, nem?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!