Találatok a következő kifejezésre: Miért csóválja macska a (2 db)

Miért csóválja a macska a farkát?

Legjobb válasz: A macska akkor csóválja a farkát ha ideges, bizonytalan.

A macska akkor csóválja a farkát ha ideges, bizonytalan.
Szerintem nem igazán csóválás az. Inkább csak csapkodni szokta, ha jobban megfigyeled. (Az enyéim legalábbis.) Akor csinálja, ha ideges. Pl. kezdd el piszkálni, bökdösni (ahogy a gyerekek szokták :) ). Utána majd elkezdi csapkodni, majd rövidesen vissza is támad. Ha látod rajta, hogy éppen valamiért ezt csinálja, akkor inkább jobb békén hagyni. :)
Azért"csóválja" mert ideges, nem tetszik neki vmi
Nem csak idegesség miatt mozgatják a farkukat. Ha nagyon figyel valamire, akkor is 'csóválja' a farka végét. Játék elõtt, közben is lehet látni. Ha mérges, ideges, akkor nem csak a legvégét mozgatja, hanem egész középig, sõt akár teljes hosszában is. Ilyenkor erõbõl, lendületesen mozgatja, míg ha csak figyel, jókedvû, akkor csak a 'bojtját' billegteti.
Azert "csovalja" a macska a farkat mert ideges:) )
a mi kandúrunk akkor csóválja ha örül XD úgyhogy szinte mindig kivéve ha beteg
Pl játék közben, ha valamire nagyon koncentrál. Csóválás=izgatottság, koncentrálás
akkor szokta ha ideges. nekünk a macskánk akkor is szokta ha éppen enni kap.ilyenkor járkál és a levegõbe mozgatja a farkát, de ezt nemtudom hogy mitõl van.:DxD

Miért csóválja a farkát a macskám, állandóan?

Van úgy, hogy arra ébredek éjszaka, hogy a bokámat, vagy a térdemet ütögeti. Ha a gép előtt ülök, itt fekszik, bámul és a monitort csapkodja. Le sem lehet állítani. Egyébként nem zavar, csak nagyon furcsa, már mások is megjegyezték. Egészen kicsi korától ez a szokása, azt hittem, idővel kinövi, de már 5 éves, és még mindíg nem hagyta abba.

Legjobb válasz: Szerintem csak figyelmet akar, ugyanis a macskák ezt nagyon élvezik. Szóval szerintem ez normális.

Szerintem csak figyelmet akar, ugyanis a macskák ezt nagyon élvezik. Szóval szerintem ez normális.
Ha szép lassan csóválgatja, akkor jól érzi magát. Ha gyorsabban, akkor ideges, jobb békén hagyni.
Lehet hogy ideges vagy éhes illetve szomjas simogasd, játssz vele sokat és legyél vele a nap jelentõs részében.
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, hogy ideges, mert van olyan, hogy bújik és dorombol és közben elég gyorsan csóválja a farkát. Éhes, szomjas nem lehet, mert mindíg van vize és kajája. Én nem vagyok sokat itthon, viszont van egy másik cicám is, tehát, nincs egyedül. Akkor lehet, hogy csak egy rossz szokás. Köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!