Találatok a következő kifejezésre: Miért cigizik tini (2 db)

Miért cigizik több tini lány mint fiú és egyáltalán miért csinálják?

Miért a tizenéves lányok cigiznek többen mint a fiúk? Miért kezdik olyan hamar és miért ilyen sokan?

Legjobb válasz: Divatból.Azt hiszik,hogy "menõ" és akkor majd nagylányoknak fognak tûnni, és közben rászoknak.Ennyi.Szerintem szánalmas:D..

Divatból.Azt hiszik, hogy "menõ" és akkor majd nagylányoknak fognak tûnni, és közben rászoknak.Ennyi.Szerintem szánalmas:D..
divatból, mert nagyobbnak akarnak tûnni. Esetleg a nénjük, bátyjuk is dohányzik. És ehhez még jön az, hogy csúnyán is beszélnek.
egyesek miért általánosítanak? tudom, hogy nem aktuális a kérdés, mert régi kérdés, de elolvastam.. én is dohányzom, pedig csak 15 éves vagyok. nem menõségbõl, és nem divatból "ûzöm"ezt a tevékenységet. hanem mert ha ideges vagyok, muszáj rágyújtanom... ez lenyugtat.. és az, hogy miért szoktam rá, az magánügy, de nyomós okom volt rá. mint ahogy szerintem sokmindenkinek.
Legszívesebben jól megleckéztetném azokat akik tini fejjel dohányozni kezdenek! Had mondjak valamit. A nõvérem is 14-15 évesen szokott rá a cigire, egyszer megpróbálta letenni, de sajnos nem sikerült neki. Lassan 4éve, hogy eltemettük, éppen hogy betöltötte a 30at, amikor meghalt és pont amiatt a k*** CIGI miatt. Legszívesebben betiltanám, ahogy az alkoholt is!
Én szeretem a velem egyidõs dohányosokat.13 éves vagyok én is dohányzom.
a 3. válaszolónak igazat adok.. a sok ember elkezdi h jajj mert mien menõnek hiszi magát ...aztán nem ezért ha vkinek stresszes élte van akor megnyugtatja pl de tudom h nem egészséges..
utolsó válaszoló vagyok valamit elfelejtettem...Igaz, hogy vannak olyanok akik divatból cigiznek...ez jogos. De nem mindenki, szoval a félreértés végett. Én amugyis tervezem a "leszokást", mert komoly terveim vannak, és ahhoz fontos az egészség...
a sok hülye nem tudom miért hiszi, hogy egy 16-17 éves lány miért ne tudna rászokni a cigire?...miért általánosítanak mindenkit? mert biztos õk nem próbálták ki!...én 16 éves vagyok, másfél éve cigizek..(nem büszkeségbõl mondom) és nem divatbóól csinálnám..ha divatból csinálnám, nem mondtam volna el anyunak és nem kockáztatnék miatta, pl suliba..errõl ennyit...
Szakadjatok már le errõl a "menõségrõl" Én egyáltalán nem menõségbõl cigizek... Nem tagadom, biztos van olyan, aki azt hiszi, hogy attól, hogy 10-14 évesen rágyújt, vagány lesz, DE NEM KELL MINDENKIT EGY KALAP ALÁ VENNI!!!
én 16 éwes wagyok és 15 éwes koromtol cigizem!:( és szó sincs arrol hogy menö akartam lenni wagy hasonló! hanem egy nagyon rossz élményem wolt! és minden felnöttöl azt hallottam h a cigi megnyugtat! aztán én is kipróbáltam! és elég wolt 1 hétig cigiznem és teljesen rászoktam:!:(
Csak nagylányoknak akarnak tünni. pedig szerintem semmi értelme csak magukat teszik tönkre. Énis kipróbáltam nem tagadom. De hát nem láttam értelmét. Meg sárgulnak tõle a fogak az ujjak ahol fogod, ráncosodik a bõröd.tompulnak az érzékszervek. Ezek közül leginkább a szagló érzékek.
sztem hülyeség hogy "mert menõ"...max 30 évvel ezelõtt volt, már nem. a cigi az egy szerep amit "felveszel" amikor rágyújtasz és "leteszed" amikor eldobod...mintha vmi álruha lenne rajtad amit senki sem lát.5 perc szünet, és ez megnyugtatóbb az idegbeteg lányok számára, mert õk sokal hisztérikusabbak mint a fiúk...
Menõségböl!De nem mindenki!a nõvérem is cigizik!Mondtam neki hog ülyeség de azt mondta így nyuktassa meg magát!
Ja és a legundorítóbb dolognak tartom az alkohol mellett. Undorító ha egy nõ iszik és dohányzik, de ez alól a pasik sem kivételek!
Divatból, nem másért.
én 17évesen kezdtem és nem azért, amiért a legtöbb ostoba ember hiszi, hogy menõzésbõl, hanem csupán azért, mert: körülöttem elég sokan cigiztek, kíváncsi voltam milyen, és mikor rájöttem, hogy mennyire megnyugtat, és hogy talán valami iylesmi hiányzott az életembõl (valami, ami szinte mindig segít, ha depis vagy ideges vagyok), rászoktam. most már csak függésbõl szívok, már nem naon élvezem.
egyetértek az elsõ hozzászólóval, majd mikor 20-30 évesen kiköpik a tüdejüket megbánják... csak röhögni tudok rajtuk
kicsit nyers leszek. aki menõ akar lenni az hülye. aki hülye haljon meg :)

Azt mondják a cigi a öregíti a bõrt, meg csúnya lesz. De akkor a tini lányok, miért szépek, hiába cigiznek évek óta sokat?

Nem látom rajtuk ki cigizni, és ki nem....

Legjobb válasz: Ráadásul a tinik szervezete még rengetek hialuronsavat termel, ami a fiatalság elixírje. Igazából idõs korban veszít a rugalmasságából a bõr (mindenkinél) de a cigi nagyban rásegít.

Ezt azért végig gondolhattad volna mielött megkérdezed!!! Azért van igy mert eleve szép még a börük mivel tinik. 21 éves korig több az épitõ folyamat a börben mint a lebontó. A cigi az öregedést ami természetes azt gyorsitja fel. Én kozemtikus vagyok és egy 40-es nõröl ránézésre megmondom cigizik-e. Sokkal fakóbb, szürkébb a bõrük. Ne ugy képzeld el hogy elsziv valaki egy cigiot és lesz egy ránca. Hanem amikor eleve öregedik a bõr az egy dohányos embernél sokkal gyorsabb.
Ráadásul a tinik szervezete még rengetek hialuronsavat termel, ami a fiatalság elixírje. Igazából idõs korban veszít a rugalmasságából a bõr (mindenkinél) de a cigi nagyban rásegít.
"és a bõröm alapján 30 nak sem nézek ki" -holott, csak 19 éves vagy, szép teljesítmény
Mert nem 1-2 év alatt, hanem valamivel több idõ. De az csak egy a sok káros hatásától, amik ugyanúgy alattomosan sok év alatt látványos.
nem egyik napról a másikra lesznek olyanok, sok év után
Na meg persze jól tudják fedni alapozóval, korrektorral...stb.
4-es a tüdõd belseje is remek formában lehet a lerakódott feketeségtõl, azt nem látod, a bõröd/hangod meg valószínû nem érdekel.
Kik mondják ezt a marhaságot? A telomer nyújtók? http://www.primerprevencio.hu/hirek.aspx?&nid=18898&cid=286
Mert remek hangom van, évekig rádióztam, és a bõröm alapján 30 nak sem nézek ki.
Mert a dohányzás egészséges. Én 30 éve dohányzom és remek formában vagyok.
Mert ez nem tini korban kezd el látszani, hanem a harmincas évek végefelé. Aki dohányzik, annak hirtelen, szinte egyik évrõl a másikra kezd el rohamosan, a normálistól eltérõen sokkal gyorsabban öregedni a bõre, az arcbõre különösen. Ahogy az elõttem lévõ írta, ráncos, szottyadt, fakó lesz a bõrük. A fakóság, élettelenség mondjuk már fiatal korban is meglátszik. Én 28 N vagyok, amióta abbahagytam a cigit, azóta van egészséges arcszínem, mert nincs tele szén-monoxiddal a vérem. Én fõleg hiúsági okokból szoktam le, elborzadtam a gondolattól milyen ronda leszek 40 évesen, ha nem hagyom abba.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!