Találatok a következő kifejezésre: Miért bunkóság asztalon könyökölni (1 db)

Miért bunkóság az asztalon könyökölni?

Legjobb válasz: Szia.A valós okát nem tudom ,nekem a mamám mindig azt mondta:A kocsmában könyökölnek a pultra és a konyhaasztal nem kocsma.Ha viszont még a fejedet is támasztod vele akkor meg azt mondta:A fej nem tök, nemkell tánasztani, és a nyak azért van hogy tartsa.És mivel ezekszerint nincs a kezednek funkciója az asztalon ,tedd a combodra.

Szia.A valós okát nem tudom , nekem a mamám mindig azt mondta:A kocsmában könyökölnek a pultra és a konyhaasztal nem kocsma.Ha viszont még a fejedet is támasztod vele akkor meg azt mondta:A fej nem tök, nemkell tánasztani, és a nyak azért van hogy tartsa.És mivel ezekszerint nincs a kezednek funkciója az asztalon , tedd a combodra.
Mert lökdösheted vele a melletted ülõt.ÉN úgy tudom, hogy ha magad elé fekteted a karodat az nem illetlen, csak ha könyökölve támasztod a fejed...
Szerintem ez attól is függ, hogy hol, milyen ez helyzetben fordul elõ. Elõkelõbb helyeken biztosan ajánlatos kerülni ezt a pózt, de úgy gondolom, hogy könyökölni is lehet akár elegánsan is.
Az oka a régiillemtanban van( én még tanultam az iskolában). Azért mert ha könyökölsz nem fejezel ki érdeklõdést a másik iránt , ha pl étteremben vagy azt hihetik nem ízlik semmi és unod a társaságot.
Az elsõ válaszolónak írnám, hogy a tök mellé nem szoktak támasztékot tenni, az idézett szólás helyesen: "Töknek nem kell karó!" _ legalábbi mifelénk így használták, tehát kvázi letökfejezték a könyöklõ gyereket.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért választják az arabok Európát Austráliát és Észak Amerikát új otthonuk létrehozása céljául ha már eleve tele vannak gyülölettel a "fehér" faj iránt?

Megfigyeltem, hogy rengeteg arab rasszista jön Europába, közel sem békés célokkal. Van arab barátaim ezért tisztelet a kivételnek de nem értem azok az elfogult radikális fazonok akik képtelenek alkalmazkodni egy ország szokásaihoz tisztelni az ország kulturáját és az ott élő embereket, ezej a inteligens egyedek miért nem választák pl Szaudi Arabiát ahol a kultura ugyanaz és semmiben nem eltérő, vagy Dubait? Miért kell az europai országokban pl lekur...ázni a fehér nőt, na persze arabul hogy csak egymást között értsék mit jelent a gehebba vagy a sármúta szó. Lenézni a nem arabokat, kinézni és leku..ázni azt az arab nőt aki el meri követni a lépést hogy egy nem arabbal áll össze. Miért lehet egy arabnak végig kefélni a fél várost de a család női tagjai kizártan csak arab férjet hozhat a családba mert ha nem a család kitagadja vagy rosszabb esetben elvágja a nyakát vagy kilökik a 6-dik emeletről....miért ez a gyülölet a fehérek iránt és az a sok sületlen duma amivel a nép fejét tömik az europai emberekről Keleten???

18

14 éves gyerek pénteken-szombaton meddig maradhat fent nálatok? Húgom 14 éves, és fél 10-kor van elzavarva aludni.

Én 21 éves vagyok, és hazajöttem egyetemről és fél 11-kor lettem elzavarva. Komolyan én is úgy érzem magam mintha újra általános iskolás lennék. Szerintetek mi lenne az ideális neki és nekem is?

8

Gond ha nem vagyok túl közlékeny?

Mindig azt mondják h nem mondok magamról semmit.
Először is úgy gondolom ez senkit nem érdekel, másodszor meg minek fárasztanék vele bárkit is.
Szerintem nem nagy szám h nescafe-t szoktam inni meg h adidas cipő-ben járok...stb.
Mért olyan fontos h bárki bármit is tudjon rólam ? Mikor én meg nem szoktam faggatózni mással.

24 F

2

Nagyon gáz lenne ha itthon egymagamban bort "vedelnék" sorozatnézés közben?

20 vagyok, nincsenek barátaim, szar kedvem van, inni akarok, de tényleg nincs kivel. Igazából nem érdekel, hogy ciki-e vagy sem, mert úgysem látja senki, de azért mégiscsak szánalmasabbnak érzem magam tőle még az eddigieknél is. szerintetek?

37

Miért mennek egyesek napszemüvegben temetésre? Nem illetlenség ez?

4

Maga vs. Ön? Van, aki mindkettőt használja?

Ha van, aki mindkettőt használja, pl. Xy-nal azt használja, hogy Ön, Xx-el pedig a Magát, az írja le, legyen kedves, hogy melyiket milyen esetben használja, köszönöm:)

3

Az adomány fogalma nem azt takarja, hogy önként adunk oda egy saját magunk által kiszabott összeget?

http://aprod.hu/hirdetes/teca-a-fo-fasori-cica-IDYQ6w.html#4..

"Örökbefogadható a Tappancstól oltva, mikrochipezve, regisztrálva, ivartalanítva, örökbefogadási megállapodással, min. 4500 Ft adomány ellenében, melyet a többi mentett állatra fordítunk."

3

Testbeszéd: jelent valamit?

Férfi és nő között,munkahelyen:

-férfi semleges stílusból átvált 'lesz*rom' stílusba hirtelen,rá se néz a nőre,de ha véletlenül igen,akkor mosolyog
-férfi beszéd közben tesz egy lépést a nő felé,aki tesz egy lépést hátra,férfi még egy lépést előre,nő még egyet hátra,férfi gyorsan stílust vált,mogorván befejezi a beszélgetést és elviharzik.

Nincs köztük konfliktus.

1

Ha valakivel már kb. ránézésre úgy vannak az emberek, hogy vele aztán nem akarnak beszélgetni, akkor mit tehet?

Meg miért lehet, ha már tök ismeretlenül, ránézésre se akarnak valakivel beszélgetni? Milyen okai lehetnek ennek?

2

A ti férjetek, párotok mos kezet pisilés után?

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!