Találatok a következő kifejezésre: Miért bunkóság asztalon (1 db)

Miért bunkóság az asztalon könyökölni?

Legjobb válasz: Szia.A valós okát nem tudom ,nekem a mamám mindig azt mondta:A kocsmában könyökölnek a pultra és a konyhaasztal nem kocsma.Ha viszont még a fejedet is támasztod vele akkor meg azt mondta:A fej nem tök, nemkell tánasztani, és a nyak azért van hogy tartsa.És mivel ezekszerint nincs a kezednek funkciója az asztalon ,tedd a combodra.

Szia.A valós okát nem tudom , nekem a mamám mindig azt mondta:A kocsmában könyökölnek a pultra és a konyhaasztal nem kocsma.Ha viszont még a fejedet is támasztod vele akkor meg azt mondta:A fej nem tök, nemkell tánasztani, és a nyak azért van hogy tartsa.És mivel ezekszerint nincs a kezednek funkciója az asztalon , tedd a combodra.
Mert lökdösheted vele a melletted ülõt.ÉN úgy tudom, hogy ha magad elé fekteted a karodat az nem illetlen, csak ha könyökölve támasztod a fejed...
Szerintem ez attól is függ, hogy hol, milyen ez helyzetben fordul elõ. Elõkelõbb helyeken biztosan ajánlatos kerülni ezt a pózt, de úgy gondolom, hogy könyökölni is lehet akár elegánsan is.
Az oka a régiillemtanban van( én még tanultam az iskolában). Azért mert ha könyökölsz nem fejezel ki érdeklõdést a másik iránt , ha pl étteremben vagy azt hihetik nem ízlik semmi és unod a társaságot.
Az elsõ válaszolónak írnám, hogy a tök mellé nem szoktak támasztékot tenni, az idézett szólás helyesen: "Töknek nem kell karó!" _ legalábbi mifelénk így használták, tehát kvázi letökfejezték a könyöklõ gyereket.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az 5 év leteltével elbocsátanak, vagy visszaminősíthetnek szoc. Segítőnek? Ha visszaminősítenek, akkor a garantált bérminimumot kapom? (br.114000 Ft)

9 éve dolgozom egy szoc. intézményben, először szoc. Segítőként (ped. Asszisztensi végzettséggel),jelenleg szoc. Munkásként 5 év felmentési idővel. Már korábban államvizsgáztam, csak a nyelvvizsgával nem rendelkezem. Határozatlan idejű munkaszerződésem van. Az 5 év leteltével elbocsátanak, vagy visszaminősíthetnek szoc. Segítőnek? Ha visszaminősítenek, akkor a garantált bérminimumot kapom? (br.114000 Ft)

2

Mit gondolnátok egy olyan emberről, aki szinte már 'sportszerűen', napi szinten több órát chat-el?

4

Mi a legdurvább oltás amit kaptatok?

lehet az tök komoly is, vagy olyan, amiket az ilyen szerencsétlen kisgyerekek osztogatnak, mert nyomik :D

6

A nagymamám temetésére megyek, kell fekete harisnya a szoknyához?

Kb térdig érő fekete szoknyám van, hőség lesz, és én az istenért se akarok szoknyát felvenni... de anyukám erősködik, hogy mit fognak szólni a helyi "idősek"... de aki ezzel foglalkozik egy temetésen az ássa el magát...

7

Melyik nemzetet (nemzetiséget) nem szereted, esetleg utálod? Melyikkel kapcsolatban vannak előítéleteid, és mik azok? Szerinted a magyarok kiket nem szeretnek, kikkel kapcsolatban vannak előítéleteik?

Pl. utálod a románokat, mert elvették Erdélyt, vagy
nem szereted a németeket, mert pedánsak,
szerinted a magyarok a szlovákokat nem szeretik Trianon miatt stb.
Ezek csak példák, nem a trianonozásra megy ki a dolog!
Írjatok sztereotípiákat, amikkel egyetértetek, vagy amikkel nem!

6

Miért nem vette föl, ha olyan számról hívtam, amit még sosem látott? Te felveszel egy ismeretlen számról érkező hívást?

Azaz egy számára ismeretlen (nem rejtett) számról hívtam valakit. 0630-as szám, semmi külföldi, vagy ilyesmi.

Ha tudta volna, hogy én hívom, nem hiszem, hogy felveszi (haragszik rám, bocsánatot szeretnék kérni, nem fontos), de ezt ugye nem tudhatta. Hiszen még sosem hívtam erről. Vagy tudhatta?

8

Miért tabu a nőknél a fingás, a kakilás és a menstruáció?

Ezt soha nem értettem. A pasik gyakorlatilag minden ilyet megbeszélnek, úgy, hogy megtartják a határokat. Ezek ráadásul természetes dolgok, amik engem pasiként abszolút nem taszítanak, mert tudom, hogy a természet része. Nem értem, a nőket miért zavarja ez ennyire?

13

Ki köszön elsőként az alábbi helyzetekben?

Ugye alapszabály hogy a fiatalabb köszön az idősebbnek, férfi a nőnek, a beosztott a főnöknek elsőként.

De akkor mi a helyzet, ha
A, egy idősebb férfival találkozik egy fiatalabb nő?
B, a beosztott idősebb, mint a főnöke?
C, a főnök férfi, a beosztott nő?

4

Milyen felfogás az, hogy attól lesz valaki férfi, hogy minél igénytelenebb?

Ez a kérdés arról jutott eszembe, hogy vérig sértettek egy srácot, amiért a hónaljánál borotválja a szőrt. Én is szoktam időnként, mivel sokkal jobban izzad az ember, sokkal kellemetlenebb szaga lesz tőle, és elég undorító, ha trikóban kifigyel a kutyus. Most ettől én metroszexuális lennék, vagy nem lennék fiú? Csak nálam alap az, hogy elsődleges a kényelem, a másodlagos meg az emberek véleménye?
F/20

6

Telefonon ha valakit felhívok meg lehet kérdezni hogy tegeződhetnénk e, vagy csak ezt majd csak személyesen illik?

Egy tanárt szeretnék felhívni hogy megbeszéljünk vmit nem sokkal idősebb nálam! Korábban nem beszéltünk egy ismerőse ajánlotta

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!