Találatok a következő kifejezésre: Miért bukik baba (8 db)

Miért bukik a baba? Napi 2-3szor bukik, az sok?

Legjobb válasz: Pár hónaposan normálisnak mondható a bukás mert még nem zár teljesen a gyomruk. Általában akkor buknak,hogyha sokat ettek vagy hogyha túl mohón esznek,sok levegõt nyelnek evés közben meg ilyenek miatt. Addig amíg nõ a babád súlya nincs ezzel probléma. A napi 2-3 bukás nem olyan sok.Szerintem idõvel javul a helyzet, de a doki biztos tud rá írni valamit. Kérdezz rá nála is.

Pár hónaposan normálisnak mondható a bukás mert még nem zár teljesen a gyomruk. Általában akkor buknak, hogyha sokat ettek vagy hogyha túl mohón esznek, sok levegõt nyelnek evés közben meg ilyenek miatt. Addig amíg nõ a babád súlya nincs ezzel probléma. A napi 2-3 bukás nem olyan sok.Szerintem idõvel javul a helyzet, de a doki biztos tud rá írni valamit. Kérdezz rá nála is.

Miért bukik vissza a baba akkor is ha büfizett?

mostanában naponta 3-4 szer visszabukik a babám pedig nagyokat büfizik.de akkor miért?

Legjobb válasz: Elvileg a fölös jön vissza. Akkor baj,ha a sulya stagnál vagy nem gyarapodik. Az én lányom hónapokig a minimumokat hízta,és elküldtek vele gasztroenterológushoz.Csináltak egy speckó rtg.vizsgálatot,és kiderült hogy azért bukik annyit,mert refluxos.Azóta fetjem a tejet,és kevertem refluxos babáknak való amolyan étrend kiegészítõ félével.Ez "megköti" a tejet a gyomorban,nem is jött vissza. 6 hós korára kinõtte,pedig durva volt.Megerõsödött az az izom a gyomorszájánál,ami eddig visszaengedte a folyékony kaját. Ne adj isten lehet hasonló is,vagy csak egyszerüen mohón kajcizik,egyszerre sokat,gyorsan,és ezért jön a fölös fel. Azért figyelgesd a sulyát!

Elvileg a fölös jön vissza. Akkor baj, ha a sulya stagnál vagy nem gyarapodik. Az én lányom hónapokig a minimumokat hízta, és elküldtek vele gasztroenterológushoz.Csináltak egy speckó rtg.vizsgálatot, és kiderült hogy azért bukik annyit, mert refluxos.Azóta fetjem a tejet, és kevertem refluxos babáknak való amolyan étrend kiegészítõ félével.Ez "megköti" a tejet a gyomorban, nem is jött vissza. 6 hós korára kinõtte, pedig durva volt.Megerõsödött az az izom a gyomorszájánál, ami eddig visszaengedte a folyékony kaját. Ne adj isten lehet hasonló is, vagy csak egyszerüen mohón kajcizik, egyszerre sokat, gyorsan, és ezért jön a fölös fel. Azért figyelgesd a sulyát!
Bocsi", ..akkor baj, ha a sulya stagnál, vagy fogy..."
Ha szépen fejlõdik akkor nem baj. Az én kislányom kb. 5 hós koráig nagyon sokat bukott. Mikor már hason játszott, mert át tudott fordulni, akkor aztán állandóan jött ki belõle a kaja.
A kettõ nem függ össze ilyen módon. A büfi a lenyelt levegõ miatt van, a bukás meg azért, mert még nem erõsödött meg a gyomorszáj, így ha bizonyos inger éri, visszabukik egy keveset. Egyik babám extrém bukós volt, kb. 14 hónaposan hagyta el, a napi 3-4 egyáltalán nem számít soknak, így emiatt nem kell aggódni, ha amúgy rendesen fejlõdik a babád.

Mitől bukik a baba? És miért bukik 1-2 órával az étkezés után is?

Túl sokat eszik és a felesleg jön fel? Mi a különbség, ha friss tej jön vissza, vagy ha félig emésztett?

Legjobb válasz: Egyrészt sokat evett, másrészt nem jól zár még a gyomra (teljesen normális jelenség babáknál, ne aggódj). A tej nem csak szopizás után közvetlenül, hanem utána 1-2 órával is is visszajöhet, nincs igazán különbség.

Egyrészt sokat evett, másrészt nem jól zár még a gyomra (teljesen normális jelenség babáknál, ne aggódj). A tej nem csak szopizás után közvetlenül, hanem utána 1-2 órával is is visszajöhet, nincs igazán különbség.
nem mindig a felesleg jön fel, van amikor levegõbubi jönne fel, de felette van a tej, így a tej is jön. állítólag jobb lesz, ha ül a baba, de 1 éves koráig simán elõfordulhat. szerintem már akkor jobb lesz-remélem, ha megtanul büfögni magától.
Valószínû a levegõ a ludas, a félig emésztett bukásban. Az én babám kb. 5-ször böfizik minden evés után, de nem azonnal, hanem felébred és nyüszög amikor kell neki. Ilyenkor felveszem, és tud böfögni. Persze ha nem érek oda rögtön, akkor bukás lesz belõle. Remélem elmúlik ez az állapot!


Miért bukik és nem büfizik 3 hetes kislányom? Tápszeres baba.

Legjobb válasz: Szia! Próbáld meg, hogy ha eteted közben böfiztesd, valószínûleg sok levegõt nyel, lehet mohóbban eszik és kinyomja neki a levegõ a tápit. Nekem is volt idõ, hogy evett egy keveset és böfiztetni kellett, nekünk bevált. Érezze, hogy van valami a pocijában, annyit etess vele és úgy próbáld meg, aztán megint ehet. 4 hónapos baba anyukája :)

Szia! Próbáld meg, hogy ha eteted közben böfiztesd, valószínûleg sok levegõt nyel, lehet mohóbban eszik és kinyomja neki a levegõ a tápit. Nekem is volt idõ, hogy evett egy keveset és böfiztetni kellett, nekünk bevált. Érezze, hogy van valami a pocijában, annyit etess vele és úgy próbáld meg, aztán megint ehet. 4 hónapos baba anyukája :)

Miért bukik a babám többször is egy nap? Pedig szépen fejlődik, nő, nem beteg. Legalábbis a doki ezt mondta. Azt mondta ez előfordul. Én féltem és mindig nézegetem ha alszik nehogy félre nyeljen.2 hetes baba. Jártatok már így? Mi a teendő?

Legjobb válasz: Az én babám is ilyen volt picinek, még nem tudják, hogy mennyi az elég, így többet eszik, mint amire szüksége van ezért jön vissza. Valószínû van sok tejcsid, de a kereslet-kínálat hamarosan beáll, addig pedig kitartás. De az is lehet, hogy sokat sír, sok levegõt nyel, ha így van, akkor büfizetesd szopi közben is. Tudom, néha ilyesztõ a mennyiség, de nem kell megijedni / könnyû azt mondani, ugye?:-) /. Ha félsz, hogy félrenyel tegyél kispárnát a háta mögé és fektesd az oldalára. Mindig cserélgesd, tehát egyszer a jobb oldalán aludjon, utána a bal oldalán, hogy szép kerek legyen a buksija.

Az én babám is ilyen volt picinek, még nem tudják, hogy mennyi az elég, így többet eszik, mint amire szüksége van ezért jön vissza. Valószínû van sok tejcsid, de a kereslet-kínálat hamarosan beáll, addig pedig kitartás. De az is lehet, hogy sokat sír, sok levegõt nyel, ha így van, akkor büfizetesd szopi közben is. Tudom, néha ilyesztõ a mennyiség, de nem kell megijedni / könnyû azt mondani, ugye?:-) /. Ha félsz, hogy félrenyel tegyél kispárnát a háta mögé és fektesd az oldalára. Mindig cserélgesd, tehát egyszer a jobb oldalán aludjon, utána a bal oldalán, hogy szép kerek legyen a buksija.
Még gyenge a gyomor záróizma, ezért is jön könnyen vissza, nem kell aggódni! Reflexszerûen oldalra hajtják a fejüket, így nem nyel félre ;)
Szia! A kisfiam olyan mohón és gyorsan szopizott, hogy hamar tele is lett a pocija, aztán meg bukott és bukott. Ne aggódj, be fog állni a normális adagjára néhány héten belül és akkor majd nem eszik majd többet a kelleténél és nem fog kijönni a felesleg. A legjobbakat!

Szopi utan az en fiam miert nem bukik soha? A korhazban sem bukott pedig a többi baba meg allandoan.

Legjobb válasz: Ez nem baj. A lényeg hogy büfizzen, nem kell buknia ha nem muszáj.

Ez nem baj. A lényeg hogy büfizzen, nem kell buknia ha nem muszáj.
A lényeg, hogy a levegõ kijöjjön! Bukni nem kötelezõ, sok babánál nincs, vagy ritkán van. A gyomorszájuk jobban zár, ezért nem jön fel a levegõvel a tejecske is.
A kérdező hozzászólása: nem szoktam büfiztetni, elalszik es leteszem aludni, szepen elalszik.azt vettem eszre hogy kakilasnal nyüglödik, es szokott pukizni sokat, lehet ezert van ez mert hagyom elaludni es nem teszem a vallamra?
Nem minden baba bukik, ez nem baj. Mindenképpen büfiztesd meg minden etetés után, mert attól lehet hogy sokat pukizik és görcsöl, hogy a levegõ ami bement az alul tud csak neki kijönni. Lehet hogy az elején 10-15 percet is várni kell a büfire, mi is így voltunk, de mire 3 hetes lett a kisfiam onnantól már 1-2 perc alatt sikerül büfizni.
Szopi közben vákum van, és elvileg nem nyel levegõt, vagy ha igen, kevesebbet, mint mondjuk a cumisüvegbõl evõ babák.

Miért van az és mit lehet tenni az ellen, h a pár hetes baba szopi után 2órával bukik, szinte hány?

Legjobb válasz: http://www.anyalettem.hu/szoptatasi-problemak--cikk Az elõzõ válaszoló vagyok. 6 hónapos korig természetes jelenség. Olvasd el.

http://www.anyalettem.hu/szoptatasi-problemak--cikk Az elõzõ válaszoló vagyok. 6 hónapos korig természetes jelenség. Olvasd el.
Van ellene tápszer, a, it kifejezetten bukós babáknak adnak és helyre teszi õket. Idõvel kinövi.....
Megkéne nézetni, nem refluxos e a baba. Mindenképp háziorvosnak mondd el, valószínûleg elküld gasztroenterológushoz.
Szerintem is mutasd meg a dokinak. Megnyugtatásképpen írom, hogy az én középsõ fiam is riasztóan tudott bukni, és nálunk sem közvetlenül a szopi után, hanem utána. Az volt a baj, hogy annyi levegõt nyelt szopi közben, hogy míg a sok buborék felért a gyomor tetejére, eltelt egy kis idõ. Ráadásul a visszabukott tej mennyisége jóval többnek néz ki, mint amennyi tényleg kijött belõle. Azt javasolta a doki, hogy szopi közben tartsam szinte "függõlegesen" a babát, és többször is büfiztessem. Ez a probléma idõvel alábbhagyott, majd teljesen meg is szûnt, kb. 3-4 hónapos korára.:)
Olvastam a neten, hogy tejalergia is okozhatja, ha iszol tejet próbáld ki, hogy elhagyod. Nekem 7 hetes a fiam és nekem is ez a gondom, olyankor orrán száján jön és nem kap levegõt, rám meg a frászt hozza.Most két napja nem iszom, tejet eddig bevált. A kálcium pótlásra vettem pezsgõtablettát.

Szinte minden evés után bukik a babám, miért van ez? És ha visszanyeli, mert hanyatt fekszik? Nem lesz baja?

6 hetes, és ma épp az ölemben feküdt hanyatt, szegénynek jött a felesleg és visszanyelte, nem voltam elég gyors. Van úgy, hogy a cumit nem köpi ki és visszanyeli..nem lesz baja?? köszönöm

Legjobb válasz: Vigyázz vele, mert akár meg is fulladhat, ha félrenyeli a visszajött ételt. Inkább mindig tedd vállra etetés után, és várd meg míg büfizik, így biztos nem lesz baj.

Vigyázz vele, mert akár meg is fulladhat, ha félrenyeli a visszajött ételt. Inkább mindig tedd vállra etetés után, és várd meg míg büfizik, így biztos nem lesz baj.
MINDIG büfiztetni kell! Legjobb ülve, vagy vállon... fekve vagy állva ne is várd.
Bizony, mindig kell büfiztetni. Ha nagyon bealszik, akkor is! Ha a válladra teszed nem fog felébredni. Kb 10-15 perc büfiztetés mindig kell, valószínû ezért bukik, mert a levegõt nem büfizte ki. Viszont ha bûfiztetés közben is bukik, akkor sokat evett egyszerre hirtelen. Ez esetben kajcsi közben is meg kell büfiztetni, hogy ülepedjen kicsit a tejcsi. Túl mohón eszik, azért van és sok levegõt nyel.
A kérdező hozzászólása: persze, hogy büfiztetem, van amikor fél órát is várok, de semmi. Azért volt most is az ölemben, mert már jóideje nem büfizett és vártam, mikor nyöszörög, mert akkor tudom, h fel kell vennem, mert jön a büfi. Csak legutóbb nem nyöszörgött, hanem álmában bukott :( Huuuu, nagyon toppon kell lennem. Köszönöm a válaszokat. Valszínûleg túl is ette magát.
Az utolsó vál. vagyok. Akkor azt csináld, hogy kicsit kb 1-2 cm-nyit megemeled a feje felõl a matracot, hogy lejtsen a kiságy. Vagy az ágy lába alá pakolsz valamit, hogy legyen egy kis dõlése, hátha úgy nem bukuk vissza. Nekem a doki tanácsolta és bevált. Remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: kösziii :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!