Találatok a következő kifejezésre: Miért bukik babám (18 db)

Miért bukik mostanában sokat a babám, 5, 5honaposéskb.1 hete kezdődőtt, tápszer és tej utánn is bukik mitől lehet? Mit tegyek hogy elmuljon?

Legjobb válasz: szia! ne mtudom mennyit bukik a babám nekem nagyon sokat bukott, õ tápszeres, és az orvos a Nutriton nevû sûrítõt javasolta. tápszerbe annyi kanállal teszek ahány kanalas a tápszer, és azóta nem bukik! anyatej elõtt is lehet kb 20 ml vízbe teszel 1-2 kanállal, és szopi elõtt megitatod vele. De ha eddig nem bukott, azért a dokival beszélnék elõtte, és biztos van még más megoldás is. nekem kezdettõl rengeteget bukott. Remélem nem lesz baj!

szia! ne mtudom mennyit bukik a babám nekem nagyon sokat bukott, õ tápszeres, és az orvos a Nutriton nevû sûrítõt javasolta. tápszerbe annyi kanállal teszek ahány kanalas a tápszer, és azóta nem bukik! anyatej elõtt is lehet kb 20 ml vízbe teszel 1-2 kanállal, és szopi elõtt megitatod vele. De ha eddig nem bukott, azért a dokival beszélnék elõtte, és biztos van még más megoldás is. nekem kezdettõl rengeteget bukott. Remélem nem lesz baj!
az én fiam akkor bukik mindig sokat, mielõtt kijön a foga. nem nagyon értem az összefüggést, de nálunk így van.
Nalunk is a Nutriton lett a megoldas. 3 honapja hasznaljuk, most 7 honapos a kislanyom. A dokim azt mondta, hogy a gyomorszaj nem ill. nem jol zarodasa a baj, es a sok bukas utan a gyomorsav felmarta a bebim nyelocsovet is...fajt neki a kajcsi. A Nutriton ota visszakaptam a lanykamat, semmi baja sincs. Nagyon ritkan bukik es akkor sem jelentos mennyiseget.
Mostanába nem eszel sok tejterméket ? Az is lehet a kiváltó ok.
Valószínûleg már többet mozog... Ilyenkor több tej is visszajöhet. nagycsaládos anyuka

Miért bukja vissza (de lehet ez már hányás) 3 hónapos babám az anyatejet ciciből és a tápszert üvegből meg nem?

Nagyon aggódom, mert kisfiam ha cicib?l szopizik nagyon sokat vissza bukik, ma reggel pl. vagy 3 feln?tt tenyérnyi tócsa lett evés után a padlón, meg reggel is alig volt pisi a pelusban, máskor reggel már rendesen súlya van a pelusnak. Néha kiegészítem a tejemet tápszerrel és azzal sosincs ilyen gond. Félek hogy kiszárad. Adjak neki inkább tápszert? Lehet köze ahhoz, hogy tegnap kapta meg az oltást? Tegnap h?emelkedése volt csak, adtam neki estére egy kúpot, ma reggel már nincs.

Legjobb válasz: Az anyatejet azért bukja vissza, mert hígabb, mint a tápszer. Még nem zár jól a gyomra, azért bukik. Ha máskor viszont még nem bukott, csak most, akkor hívd fel a dokit.

Az anyatejet azért bukja vissza, mert hígabb, mint a tápszer. Még nem zár jól a gyomra, azért bukik. Ha máskor viszont még nem bukott, csak most, akkor hívd fel a dokit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Erre nem is gondoltam, hogy hígabb. Sajnos nem újdonság a bukás, már újszülött korától sokat bukik, de nem javul, hanem egyre több jön ki neki. Talán azért mert többet is eszik. Remélem néhány hónap és záródik a kis gyomra, mert egész nap csak hányást takarítok:-(

Miért bukik még másfél órával kajálás után is a babám, ha hasra teszem?

4 hónapos, néhány napja vettem észre nála. Volt már másnak is ilyen? Láthatóan nem zavarja a dolog, de én félek, hogy valami baja lehet.

Legjobb válasz: Velem is ugyanez történt, hogy vissza bukta a kajcsit akár 2 óra mlva is. Aztán rájöttem, hogy jobban meg kell büfiztetni, vagy egalább fél óráig függõleges helyzetbe tartani.Legalábbis nálunk ez be vált.Próbáld ki te is. Csak azért bukja vissza a kaját mert még mindig van levegõ a gyomrába.

Velem is ugyanez történt, hogy vissza bukta a kajcsit akár 2 óra mlva is. Aztán rájöttem, hogy jobban meg kell büfiztetni, vagy egalább fél óráig függõleges helyzetbe tartani.Legalábbis nálunk ez be vált.Próbáld ki te is. Csak azért bukja vissza a kaját mert még mindig van levegõ a gyomrába.


Éjszaka miért nem büfizik és bukik az egyébként sokat és nagyot büfiző, bukó babám?

2,5 hónapos egyszer kel fel éjszaka, de akkor hiába büfiztetem,soha nem jön semmi, aztán leteszem, mert nem várok reggelig. Reggel 6-7 körül szintén alig büfizik és alszik 9ig majd 12ig. 9kor már jön a büfi. És bukik is??? Miért van ez?

Legjobb válasz: Valószínûleg refluxos. És ezt gyógyítani kell. Vidd orvoshoz! Addig is emeld meg az ágya végét egy kicsit,hogy magasabban legyen a feje.

Valószínûleg refluxos. És ezt gyógyítani kell. Vidd orvoshoz! Addig is emeld meg az ágya végét egy kicsit, hogy magasabban legyen a feje.
Éjszaka nyugodtabban eszik gondolom félálomban van ezért kevesebb levegõt nyel. Mi is igy voltunk.
A kérdező hozzászólása: nem refluxos :) hízik a drágám. több mint egy kg-ot egy hónapban, és soha nem sír, jókedvû, vidám baba. Bukás alatt a felesleget értem, ami kijön. Akkor lenne refluxos, ha mind kijönne, amit megevett és nem hízna... Második válaszoló, lehet, h igazad van, köszönöm.
Jajj, istenem... Attól hogy bukik néha, nem biztos hogy refluxos. A fiam sem böfizik éjjel, mert belealszik a szopizásba, ha mégis böfög, akkor nagyon kicsiket. Szóval ha csak egyszer ébred, akkor vagy nincs levegõ, vagy nem zavarja. Egyébként egy védõnõ írta valahová, hogy éjszaka nem is kell böfiztetni a babákat. Gratula a kisfiadhoz!
A kérdező hozzászólása: :) köszönöm, és kislányom van :)
Bocs :-)))) Hozzá is gratulálok!
én pont igy vagyok, az én kislányom ugyan ilyen idõs és épp igy csinál. Szerintem nappal azért buknak, mert izgágábbak. Az én kicsi éjjel, már az evés vérére bealszik és nem izeg mozog.

Almalé után miért bukja ki a tápszert a babám?

Most kezdtük a hozzátáplálást 3 napja. Alma levével próbálkozunk, kap néhány kanállal, nem ízlik neki, utána eszi egy ideig a tápszert, aztán visszabukja. Amikor nem kap almát, csak a tápszert, nem bukik soha... Mi lehet a baj? 4 hónapos múlt a babám

Legjobb válasz: Az alma igen savas gyümölcs, és a savat nehezen bontják le a babák, és még a gyomrot is roncsolja egy ilyen picinél. Ezért külföldön nem ajánlják csak a 6-ik hónaptól a gyümölcsöt, ha már az ebéd ki van zöldséggel váltva. Adjál répa levet, vagy föt répát neki. Elöször talán legegyszerübb ha pl hipp kisüveges répa pürét veszel, ebböl adsz 1-1 kanállal. majd fözöl egy répát neki és ezt pürésíted le. Majd köv héten paszternákaot, aztán sütötököt, krumplit, és így tovább.

Az alma igen savas gyümölcs, és a savat nehezen bontják le a babák, és még a gyomrot is roncsolja egy ilyen picinél. Ezért külföldön nem ajánlják csak a 6-ik hónaptól a gyümölcsöt, ha már az ebéd ki van zöldséggel váltva. Adjál répa levet, vagy föt répát neki. Elöször talán legegyszerübb ha pl hipp kisüveges répa pürét veszel, ebböl adsz 1-1 kanállal. majd fözöl egy répát neki és ezt pürésíted le. Majd köv héten paszternákaot, aztán sütötököt, krumplit, és így tovább.
Az almát 2 étkezés között kell adni, nem a tápszerrel. Ha nem bírja a gyomra, akkor kipróbálhatod a bolti üveges bébiitalt, az sokkal finomabb és ha úgy vesszük jobban megéri, mert én pl 1 kg almából tudok egy olyan üvegnyit kinyerni, és az alma kilója itt 400 Ft körül van, a bébiital meg 300. Ha nem jön be neki az alma, próbálj mást, pl barackot. Az nem olyan savas. Ha kiköpi az nem azt jelenti, hogy nem ízlik neki, hanem még nem tud enni, így azt is szopni szeretné, ezért kinyomja a nyelvével.
Az almalétõl az én fiam is kibukta a tápszert... azóta nem is adok neki valószínû nem bírja még a pici gyomra
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor megpróbálom holnap a barackot. Illetve ma még egyszer az almát, de nem közvetlenül etetés elõtt, szerintem úgy talán nem bukná ki. Elfogadja kanállal, nem mindig köpi azonnal vissza. Köszönöm a válaszokat!
Vagy próbáld meg a sütõtök levet, azt az enyéim imádták. Pedig olyan büdös, mint az állat. :) De jó, mert abból van sok pép is, a lányom azt ette meg legelõször. Mondjuk a barack is bejött neki bár mivel én azt almának néztem véletlenül, elsõre odaadtam neki egy egész üvegnyit, de nem lett baja. :)
Én sem érezném jól magam, ha almalé után tejet kéne innom. :)

Miért bukik a babám többször is egy nap? Pedig szépen fejlődik, nő, nem beteg. Legalábbis a doki ezt mondta. Azt mondta ez előfordul. Én féltem és mindig nézegetem ha alszik nehogy félre nyeljen.2 hetes baba. Jártatok már így? Mi a teendő?

Legjobb válasz: Az én babám is ilyen volt picinek, még nem tudják, hogy mennyi az elég, így többet eszik, mint amire szüksége van ezért jön vissza. Valószínû van sok tejcsid, de a kereslet-kínálat hamarosan beáll, addig pedig kitartás. De az is lehet, hogy sokat sír, sok levegõt nyel, ha így van, akkor büfizetesd szopi közben is. Tudom, néha ilyesztõ a mennyiség, de nem kell megijedni / könnyû azt mondani, ugye?:-) /. Ha félsz, hogy félrenyel tegyél kispárnát a háta mögé és fektesd az oldalára. Mindig cserélgesd, tehát egyszer a jobb oldalán aludjon, utána a bal oldalán, hogy szép kerek legyen a buksija.

Az én babám is ilyen volt picinek, még nem tudják, hogy mennyi az elég, így többet eszik, mint amire szüksége van ezért jön vissza. Valószínû van sok tejcsid, de a kereslet-kínálat hamarosan beáll, addig pedig kitartás. De az is lehet, hogy sokat sír, sok levegõt nyel, ha így van, akkor büfizetesd szopi közben is. Tudom, néha ilyesztõ a mennyiség, de nem kell megijedni / könnyû azt mondani, ugye?:-) /. Ha félsz, hogy félrenyel tegyél kispárnát a háta mögé és fektesd az oldalára. Mindig cserélgesd, tehát egyszer a jobb oldalán aludjon, utána a bal oldalán, hogy szép kerek legyen a buksija.
Még gyenge a gyomor záróizma, ezért is jön könnyen vissza, nem kell aggódni! Reflexszerûen oldalra hajtják a fejüket, így nem nyel félre ;)
Szia! A kisfiam olyan mohón és gyorsan szopizott, hogy hamar tele is lett a pocija, aztán meg bukott és bukott. Ne aggódj, be fog állni a normális adagjára néhány héten belül és akkor majd nem eszik majd többet a kelleténél és nem fog kijönni a felesleg. A legjobbakat!

Miért bukik ki csomó tejcsit a babám? Szombaton volt 3 hetes kb 2-3 napja csinálja.

Legjobb válasz: mohón eszik, próbáljatok pihenni szopizás közben, ez segithet.

mohón eszik, próbáljatok pihenni szopizás közben, ez segithet.
lehet, hogy mohón eszik. Sok levegõt nyel, vagy többet szív ki, mint amennyi elég neki. Remélhetõleg nem refluxos.

Miért bukik egyre többet 8 hónapos babám?

7 hónapos koráig anyatejes volt ,utána lett tápszeres ! Nem csak a tápszert de a gyümölcs és a f?zelék után is bukik!

Legjobb válasz: Ismerõs.:/ Szerintem ahogy egyre több kaját kapnak, kicsit több idõbe telik a gyomruknak, amíg alkalmazkodik. Nálunk is volt kb. 8 hónapos kora körül olyan, hogy vendégségben 3x kellett átöltöztetnem 1 óra alatt. Este 6-kor még a déli fõzelék jött ki. Aztán jobb lett a helyzet, de néha még most is kijön kicsi(14 hónapos). Úgy vettem észre, akkor jön vissza, ha nagyon tele ette magát, vagy sokat ivott.

Ismerõs.:/ Szerintem ahogy egyre több kaját kapnak, kicsit több idõbe telik a gyomruknak, amíg alkalmazkodik. Nálunk is volt kb. 8 hónapos kora körül olyan, hogy vendégségben 3x kellett átöltöztetnem 1 óra alatt. Este 6-kor még a déli fõzelék jött ki. Aztán jobb lett a helyzet, de néha még most is kijön kicsi(14 hónapos). Úgy vettem észre, akkor jön vissza, ha nagyon tele ette magát, vagy sokat ivott.
Az elõzõ választ azzal toldanám meg, hogy most egyre többet mozog a bébi, figyeld meg, amikor hason van, kúszik-mászik, akkor lesz ideiglenesen több a bukás, mert nyomódik a pocakja. Elmúlik, csak ehhez is hozzá kell szoknia.

Miért bukik még mindig 8 hónapos babám? Nincs gond a gyarapodásával, már eszik mindent amit ehet, és mégis sok jön vissza neki. Mozogni hagynom kell, már ül, áll, kúszik.

Legjobb válasz: Szia! Az én lányom is bukott még ennyi idõsen. Ha a súlya növekszik, õ kiegyensúlyozott, akkor majd kinövi. Legalábbis nekem ezt mondta a doki. Így is lett.

Szia! Az én lányom is bukott még ennyi idõsen. Ha a súlya növekszik, õ kiegyensúlyozott, akkor majd kinövi. Legalábbis nekem ezt mondta a doki. Így is lett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, és kb mikorra nõtte ki?
Kb. 10 hónapos korára, addig meg napi 4-5 ruhacsere volt (pedig õ is rendesen kapott szilárd ételt is)....Ma már 14 éves nagy lány, tök egészséges, soha sem volt semmi baja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnyugodtam.
A lányom hasonló volt, most másfél éves. Semmi baja. Bár néha õ is bukik, de az a túlevéstõl van.

Miért bukik sokat a babám?

10 hetes, eddig szopi után büfi aztán egy kis tejcsi visszajött mindig,de ezt reálisnak láttam.Most viszont kb 1 hete 3,4, szer is elég nagy mennyiséget bukik.Az utobbi id?be elég mohón eszik,lehet ezért?

Legjobb válasz: valószínû h sokat eszik, és visszajön a felesleg...méred h milyen mennyiségeket eszik egy szopi után?

valószínû h sokat eszik, és visszajön a felesleg...méred h milyen mennyiségeket eszik egy szopi után?
Igen, ha nagyon mohón eszik, akkor sok levegõt nyel és azért van.Kisfiam féléves koráig rengeteget bukott, majd a hozzátáplálással szépen lassan megszûnt. Nehéz, de próbáld meg a szopi félidejében is megbüfiztetni, valószínûleg nem tetszik majd neki és sírni fog, de így a végén kevesebb levegõ fogja majd nyomni a pociját!
Vannak ilyen bukós babák.Nálunk akkor enyhült a helyzet, mikor már szilárdabbat is evett.Van még most is, h a fõzelékekbõl is visszajön.A nagyobbik lányom is ilyen volt, aztán kinõtte.
Az én babám is ilyen volt. Mondjuk én beleestem abba a hibába az elején, hogy ha sírt adtam neki enni, de a drágám ha tehetné egész nap enne:) Hízott is rendesen duplákat. Én is aggódtam, hogy sokat bukik, és szóltam az orvosnak. Õ azt mondta, hogy igazából addig nincs baj, amíg nem sugárban hány. Neki 4 gyereke van, de azt mondta, hogy mindig tudta merre járt a gyerekkel a felesége:P Oka több is lehet. Ha túl sokszor rakod mellre, akkor csak a tej hígabb része ürül ki, ami nem olyan tápláló, így azt kibukja, és jöhet a tápláló rész. Nálam is így volt. Vagy egyszerûen csak éhenkórász, és túleszi magát, a felesleg meg kijön. Aztán lehet amiatt, amit az elõzõ válaszolók írtak, hogy sok levegõt nyel, próbálkozz az etetés közbeni büfizéssel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!