Találatok a következő kifejezésre: Miért beszélnek a szülők (14 db)

Miért beszélnek a szülők sokszok E/3-ban magukról a gyereknek?

Néha még egészen nagy gyerekeknek is, engem nagyon idegesít. Hozzám nem így beszéltek, mégis megértettem, hogy ha anya mondja, hogy én, akkor magára gondol, nem rám. Filmekben még 10 körül gyerekeknél is látom, de valóságban is sokszor.

Legjobb válasz: Megtanulja, hidd el. Hiszen hallja azt is, amikor másokkal beszélsz, meg mások beszélnek egymással. Pl. van olyan gyerekem, aki sokáig mondogatta, hogy "tiem" arra, hogy enyém, neki meg pont az volt a "nehéz", hogy ugye én mindig azt mondtam, hogy a "tiéd", ezt valahogy többször hallotta. Vagy olyat is mond, hogy "adol nekem" ezt vagy azt? Ahelyett hogy "adsz"?, mert ezt is így hallja. Szerintem ezek nagyon aranyos dolgok. Egy normális nyelvi környezetben élõ kisgyerek szépen megtanul beszélni, csak idõ kérdése, én azon vagyok, hogy ne is nagyon javítgassam, inkább vissza kérdezek, vagy megerõsítek a helyes verzióval. Akkora csoda, ahogy fejlõdik a nyelvhasználatuk, az értelmi képességeikkel párhuzamosan.

Megtanulja, hidd el. Hiszen hallja azt is, amikor másokkal beszélsz, meg mások beszélnek egymással. Pl. van olyan gyerekem, aki sokáig mondogatta, hogy "tiem" arra, hogy enyém, neki meg pont az volt a "nehéz", hogy ugye én mindig azt mondtam, hogy a "tiéd", ezt valahogy többször hallotta. Vagy olyat is mond, hogy "adol nekem" ezt vagy azt? Ahelyett hogy "adsz"?, mert ezt is így hallja. Szerintem ezek nagyon aranyos dolgok. Egy normális nyelvi környezetben élõ kisgyerek szépen megtanul beszélni, csak idõ kérdése, én azon vagyok, hogy ne is nagyon javítgassam, inkább vissza kérdezek, vagy megerõsítek a helyes verzióval. Akkora csoda, ahogy fejlõdik a nyelvhasználatuk, az értelmi képességeikkel párhuzamosan.
Nekem ez még nem tûnt fel.
Ez egyfajta kapcsolatteremtés/megszemélyesítés lehet, megkönnyíti a gyerek dolgát. Én is használom olyan helyzetben pl: sír a gyerekem (akár a 3-4 éves), és azt mondom neki: "Mondd el a maminak, hogy mi a baj", ez valahogy személyesebb, és kifejezi azt, hogy "vele vagyok a bajban", meghallgatom õt, mint az, hogy "mondd el (nekem) mi a baj". Szerintem különbség van a töltetben. Mondjuk azt én sem szeretem, hogy "a mami ad neked kakaót", bár most belegondolva, aki ezt a semleges eseményt is így fejezi, ki, valahogy kihangsúlyozza a saját gondoskodását. Szerintem kis gyerekeknek ez fontos lehet, nem tudnám megmondani hol az életkor beli határ, mert adott szituációban a 10 éves is lehet kisgyerek.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ esettel nincs gond, de a második engem már zavar. Hogy tanulja meg a gyerek a személyes névmásokat?
Amíg kicsi, addig azért mondod, hogy megtanulja :) KÉsõbb már én pl., nem mondom, mert feleslegesnek tartom :) De az egy éves lányomnak ha mindig azt mondom, hogy én, . akkor nem tanulja meg, hogy én vagyok anya :D
Azt vettem észre, hogy jobban megérti, ha azt mondom, hogy "Anya mindjárt hozza a tejcit", mintha azt mondanám, hogy "mindjárt hozom a tejcit". Jobban megnyugtatja. Gõzöm sincs, miért van ez így, sokáig nem csináltam, de néha alkalmazom. 2 éves amúgy, egy 10 évesnél már nem csinálnám.
A kérdező hozzászólása: Igen, azt tudom, hogy a kicsik könnybben meggértik, de nagyobbaknál engem zavar. Pl. a Két pasi meg egy kicsi tele van ilyenekkel, sose értem, hogy az angol nyelvben megszokottabb, vagy a fordítók ilyen bénák, de magyarban értelmetlen.
Én is ösztönösen használom elég gyakran, most hogy belegondoltam! :) 2, 5 éves a fiam, és éppen ma közölte velem elalvás elõtt nagy komolyan a felfedezését: "Anya, te Anyu vagy, én meg Levi." :) Szóval megtanulják a helyes ragozást, ne aggódj! :)
Ugyanaz az ok, mint a 6-osnak. A gyerek megnyugszik, hogy anya visszajön, nem pedig az én.:)

Miért baj az, ha valaki csúnyán beszél a szüleivel?

Haveromnak eléggé lazák a szülei, nincs semmi szigor náluk. Szinte bármit csinálhat, akkor, és oda megy el ahova akar, akkor megy haza amikor akar, a szülei kiszolgálják, nagyjából bármit akar, megkapja. És úgy beszél a szüleivel, hogy "hülye, idióta, szánalmas vagy" Nem talált valamit az apja, kérdezte őt, mondta, hogy ott van a konyhában, megint szólt az apja, és oda ment a haverom, hogy itt a fiókban, istenem de szánalmas vagy! És ezt hallván 1-2 ismerősöm aki ott volt, és hallotta, azt mondta utána nekem, hogy szájba vágná ha a szülője lenne és ilyeneket mondana neki. De miért baj ez? úgy vettem észre a szüleit egyáltalán nem érdekli.

Legjobb válasz: Elsõsorban nem az a baj, hogy a szüleivel csúnyán beszél, hanem az, hogy egyáltalán ezt a stílust megengedi magának. Ezért a szülei a hibásak viszont. Így egy idegennel sem beszélek, nemhogy a szüleimmel. Amúgy a szülei fele irányuló tisztelet miatt nem kellene így beszéljen, de amit írtál abból kiderül, hogy a srácnak ilyen dolgokról fogalma sincs, tehát kár is magyarázni

Elsõsorban nem az a baj, hogy a szüleivel csúnyán beszél, hanem az, hogy egyáltalán ezt a stílust megengedi magának. Ezért a szülei a hibásak viszont. Így egy idegennel sem beszélek, nemhogy a szüleimmel. Amúgy a szülei fele irányuló tisztelet miatt nem kellene így beszéljen, de amit írtál abból kiderül, hogy a srácnak ilyen dolgokról fogalma sincs, tehát kár is magyarázni
Na, megvan a haverodról a véleményem, de a szüleirõl is, hogy ezt hagyják. Kis taknyos, mit képzel magáról, hogy így mer beszélni azokkal akik mindent alátesznek a segge alá? Õ gondolom kiverné a hisztit, ha valaki így szólna az elkényeztetett hülye képéhez. Hú, de fel tudnak az ilyen idióták húzni!!!
Haverodnak nem ártott volna 1-2 atyai pofon az elsõ ilyen beszólásainál. Nem vagyok a testi fenyítés híve egyáltalán, de ilyen hálátlan gyereknek járna nevelõ célzatból, hogy tudja máskor hogyan beszél a szüleivel.
Attól, hogy az apja nem mutatta ki ott a gyereke barátai elõtt, még igenis fájhat neki. A szülei nevelik, gondoskodnak róla, támogatják a tanulásban, meg majd késõbb, mikor nem lesz épp munkája vagy gyereke születik, stb. Nem hiszem, h ezt a bánásmódot érdemlik a saját gyereküktõl. Nekem már akkor megszakad a szívem, ha látom, hogy az én kis törékeny anyukámhoz gorombán szól pl. egy orvos. Én soha nem szólnék úgy és nem is tettem soha.
A haverodra nem sok jó vár a nagybetûs életben. Ha a szüleivel így beszél, simán másokkal is megteheti, hiszen ez számára természetes. Viszont, lehet, a szülõket nem zavarja, de más emberek nem biztos, hogy tolerálni fogják ezt a stílust.
Tipikus kis elkényeztetett, soha semmi normális értékrendre nem nevelt kis hü*egyerek lehet a haverod. Persze a szülõk is hibásak, mert így nevelték. Lesülne a pofámról a bõr ha így viselkednék a szüleimmel akik felneveltek, dolgoztak azért, hogy nekem legyen ennivalóm, ruhám és mindenem ami kell.
kérdezd meg a szüleidet. Tudod aki valamennyire is tiszteli a szüleit az nem beszél így velük. Dehogy anyumat idézem: Velem, te ne beszélj, így nem vagyok a haverod, és ha kisszékre is kell állnom, akkor is lekeverek neked egy pofont...
Mert így nem beszélünk soha senkivel. Õt is leszánalmasozzák a szülei?
nem tiszteli a szüleit, ha igy beszél velük.
Én régen csúnyán beszéltem anyáékkal, de próbálom most már leszoktatni magam errõl. De azért pl egy ilyen "De hü.lye vagy apa!" néha kicsúszik a számon. Meg ott van két méterre tõle a hamutartó, és engem kér meg, hogy adjam oda, akkor azt mondom: Van kezed, oda tudsz nyúlni. De k*r.va any.ázni nem szoktam, max k*.rva életbe, de tényleg igyekszem errõl leszokni, nem jó dolog csúnyán beszélni... csak a környezetemben is úgy beszélnek az emberek, hogy csak nézek... Na, de. Szerintem a szülõk nem érdemlik meg, hogy így beszéljünk velük, tisztelni kell õket.:)
Itt az eredménye a szülõi szigor teljes hiányának! Egy apa, anya nem azért szigorú, mert külömbnek érzik magukat nálad, hanem azért, mert szeretnek, törõdnek veled, és csak a javadat akarják. Ezt hívják nevelésnek. Amit a haverod nem kapott meg. Majd meglátod, milyen hanyag, buta, felnõtt lesz belõle! Már elõre sajnálom az õ gyerekeit. Hogyan fogja õket nevelni, ha a szülei erre nem tanították meg!
Egyrészt a haverod is hibás, mert (gondolom nem 12-13 éves) ennyi évesen lehetne annyi esze, hogy nem viselkedik így, pláne nem a szüleivel. Másrészt a szülei épp úgy hibásak, mert (a leírásodból nekem ez jön le) úgy viselkednek, mintha a haverod nem is létezne. És ennél elfogadhatatlanabb (és igazságtalanabb) érzés nemigen van, hogy azok, akik az ember legnagyobb támaszai lennének az életben (szülõk), azok veszik a saját életét semmibe, gyakorlatilag levegõ.
Én ismerek ilyet csajban.Régebben náluk voltam, anyuka mondja, hogy úgy enne egy kis akármit, munka után volt egyébként, akkor ért haza és ült le.A lánya simán visszaszólt neki, hogy , , akkor szépen felállsz, hiszen van két lábad, és hozol magadnak".Akkor volt a lány kb. húsz éves.Én az államat szedegettem.Aztán a többin meg sem lepõdtem.Mikor például ebédeltünk, és ránézve az anyjára azt mondta:, , Anya-konyharuha!", anya meg ugrott és hozta.Vagy amikor anya felkiabált neki a szobájába, õ meg visszakiabált, hogy mi bajod van?Vagy amikor a mikróban melegített kaját anyuka, levágta az áramot a masina, kisasszony netezett és lekiabált az emeletrõl, hogy , , ügyes vagy, gratulálok!". Mondjuk ez a csaj ezt szívbaj nélkül megtehette és az életben sem lett baja belõle, mert tudja, hogy kell érvényesülni, és emellett simán lehet bunkó.Sajnos nem a jószándékú és tisztelettudó embereké a világ, hanem az iylen buta türhõké, akik tudnak helyezkedni, mert elég törtetõek... Kérdésedre válaszolva:azért baj, mert felsõbbrendûnek érzi magát a buta stílusa miatt, holott csak egy kis takony.
Mi ilyen az életben nem engedhettünk meg magunknak a szüleimmel szemben. Tiszteljük és szeretjük õket. Mondjuk az én szüleim ezt el is várták, lett volna balhé, ha ilyen hangnemet megengedek magamnak. De cserébe õk is normálisan beszéltek velünk, nem káromkodtak elõttünk, csak 1x-2x vezetés közben, de nem mondták ránk, hogy [email protected] vagyunk azt sem, hogy hülyék. Normálisan meg lettünk nevelve, és ha lesz gyerekem, én is így szeretném.
Hát akkor a mi családunk rém fura, anyum mikor pl keresek vmit és nem találom simán odaveri h olyan balf.asz vagyok ott a szemem elött, kijön és megkeresi-nem is ott van ahol mondja-és én simán mondom neki h mert olyan hülye vagy, nem tudsz rendesen magyarázni, vagy akármi... És ettõl függetlenül szeretjük, meg tiszteljük egymást
Mert a szüleinket tiszteljük!
Nem féltem a gyereket, a szülei hozzáállásából ítélve, akármi történjen a gyerekkel (ha nem kap majd munkát, vagy kirúgják, ha megbukik a suliban, ha baja esik (mert ha így fog beszélni egy buliban egy agresszívabb fickóval akkor az úgy lecsapja mint a sz*rt)) õk pátyolgatni fogják, eltartják még 70 évesen is, a fiúnak pedig üres, sz*r élete lesz, nem fog megtanulni semmit az életrõl...
A tisztelet teljes hiánya. "Lacika" meg egy s*ggf*j.
A kérdező hozzászólása: Nem, vele nem beszélnek így, vele kedvesen beszélnek, "tudod Lacika meg kellene csinálni..."(Nem Lacinak hívják természetesen. :P )
Mégis a szülei! És így senkivel sem beszélhet. A szülei nagyon elkényeztetik. Egy elkényeztetett, szemét haverod. Egy ilyen után engem már rég szájon csaptak volna... És ha nekem nem találnak meg valamit a szüleim egy bizonyos idõ után beszállok a keresésbe és ha én egybõl megmutatom se mondok ilyet.

Van itt olyan aki nem beszél a szüleivel és megszakította velük a kapcsolatot? Ha igen miért?

Legjobb válasz: Én sem beszélek vele már több mint 4 éve. Anyámmal gyerekkorom óta rossz volt a kapcsolatom, majd mikor én voltam 12 éves belement az okkult tudományokba (jóslás, mágia, gyógyítások) amivel tönkretett engem és a körülötte lévõ embereket. Mai napig nem vallja be, hogy amit csinál rossz, nekem meg 4 éve teljesen elegem lett belõle. Nem tetszik az életszemlélete, az, hogy másokkal milyen lenézõ, mindenkit úgy kezel mint egy gyereket ( még a férjét is ). Már a közelségét sem bírjuk férjemmel, mamámmal elviselni. 23/N

Én. Majdnem az öngyilkosságba hajszolt az anyám az érzelmi zsarolásával. Úgy éreztem, nem bírom ki, hogy mindent rám olvasott, elszedte minden pénzem, terrorizált, leégetett a rokonok elõtt, szidott, mocskolt, leku.rvázott. Tönkretett, 2 év volt, mire talpra álltam. Apámmal születésem óta nem beszélünk. Úgyhogy nekem jóformán nincsenek szüleim. Nagyon fájt eddig, mostanában kezd ez a fájdalom oldódni. Most már tudok róla beszélni, és rágondolni is, anélkül, hogy elkapna a sírógörcs.
Én sem beszélek vele már több mint 4 éve. Anyámmal gyerekkorom óta rossz volt a kapcsolatom, majd mikor én voltam 12 éves belement az okkult tudományokba (jóslás, mágia, gyógyítások) amivel tönkretett engem és a körülötte lévõ embereket. Mai napig nem vallja be, hogy amit csinál rossz, nekem meg 4 éve teljesen elegem lett belõle. Nem tetszik az életszemlélete, az, hogy másokkal milyen lenézõ, mindenkit úgy kezel mint egy gyereket ( még a férjét is ). Már a közelségét sem bírjuk férjemmel, mamámmal elviselni. 23/N
Igen. Semmiféle kapcsolatom nincs velük. Tudom, hogy élnek, de a traumafeldolgozás során úgy kellett meggyászolnom õket, mintha halottak lennének, és számomra már halottak. A többi nem publikus.
A férjem a szülõanyjával, miután kedves anyósom lelökött a lépcsõn, hogy elvetéljek. "csak" a lábam tört el.
Én is. Alkoholista "anya", csajozós, családot elhagyó "apa". miután apám lelépett, anyám éjjel nappal idegenekkel szexelt és ivott otthon, egy szép napon jött a végrehajtó, anyám nem engedte be, utána pedig szépen összepakolt, hogy õ elmegy az ország másik végébe, ha akarok menjek. természetesen nem mentem, inkább 15 évesen önálló lettem, suliba jártam, mellette dolgoztam, kivettem egy szobát, és éltem tovább az életem szülõk nélkül. egyikre sincs szükségem, soha többet nem akarom látni egyiket sem, azt se tudom élnek vagy halnak. de nem is érdekel.
anyám tönkretett, azt mondja azzal hogy megszülettem tönkre tettem az életét, amig tudta elszedte az összes pénzem, nem foglalkozott velem, nem fõzött, nem takarított, nem érdekelte hogy nem járok iskolába, nem érdekelte semmi, a hugom még mindig wc papírt használt betét helyett, mert nem képes még azt se venni. Ez meg még durva dolgokat mûvelt amig el nem költöztem 16évesen. Apámmal 3éve nem beszélek, elváltak, õ vert, elette a kajánkat amit mi magunk csináltunk. (5tesóm van) 20L
igen, én nem beszélek az anyukámmal azért mert ö nem keresi a társaságomat nála laktunk az 1 éves kisfiammal pár honapig aztán vmi kis vita miatt szó szerint kidobott a fiammal az utcára a tél közepén ast sem várta meg h albit keresek még a vita napján elkellet költöznünk:§
Egy barátnõm 7 éve nem beszél az anyjával, mióta az egyik napról a másikra bejelentette nekik otthon, hogy más férfit szeret, és költözik. 2 óra múlva már egy cucca sem volt ott. Õ keresné a csajt, de õ igazából mindig is apás volt, egyértelmû volt, hogy válás után kinél marad. Ha hívja nem veszi fel a telefont, SMS-re nem válaszol, ha valakivel ajándékot küld neki, visszaküldi. Szóval õ nem nagyon akar róla többet hallani. Azóta 20 éves.
4. vagyok, igen, komoly. Felmentünk elújságolni a jóhírt, hogy 13 hetes terhes vagyok. Addig babonából nem mondtuk senkinek. Búcsúzkodtunk, a férjem félemeletrõl visszaszólt, hogy ne siessek, bemelegíti a kocsit (hideg tél volt) és meglátta ahogy anyósom két kézzel lelök. Fél emeletet gurultam, ripityára tört a bokám, de nem lett nagyobb bajom, a lányom is jól van. A férjem rögtön mentõt hívott. Anyósom utána mondta el a férjemnek, hogy õ naygon jól tudja hogy csak azért titkoltam eddig, hogy ne lehessen elvetetni, õ csak a fián akart segíteni. A férjem akkor látta utoljára, én pedig az incidenskor. Anyós azt sem tõlünk tudja, hogy lányunk van. Mikor egyszer hívott, szülés után (már otthon voltunk) kinyomtam. Nekem bevallom, nem hiányzik, a férjem mostohaanyukájával viszont mind a hárman jól kijövünk.
Én a "másik oldalról" vagyok itt, és abban reménykedek, hogy a lányom is elolvassa a válaszokat. Mert ezek valódi indokok egy kapcsolat megszakítására, nem pedig az, amit õ tett velem, a pasija utasítására...
basszus de durva mind.Végigolvastam és görcsbe rándultam.Borzasztó ezt hallani, de jó rádöbbenni milyen szerencsés az ember olyan dolgok miatt amit természtesnek gondol.Mindenkinek nagyon sok kitartást kívánok.Én egyikõtök helyébe se tudtam volna ilyen erõs maradni.Le a kalappal mindenki elõtt!
A kérdező hozzászólása: az igen..vannak itt sztorik rendesen..
vagyis 4éve nem beszélek apámmal és az õ szüleivel sem, azok is se**fej emberek.
A kérdező hozzászólása: ma 13:38 jééézus ez most komoly???
Mi hárman vagyunk tesók, én voltam a család fekete báránya, így is kezeltek hosszú idõ óta. Nem vagyok balhés, egyetemet végeztem, soha semmilyen hatósággal nem gyûlt meg a bajom, csak kilógok a sorból otthon. Nem vagyok olyan, mint õk. Folyton kibeszéltek otthon eleinte a hátam mögött aztán már elõttem is, még ha tudták is, h a közelben vagyok. A családtagjaim, élükön anyukámmal, rendszeresen összesúgtak, engem szidtak. mindenbõl kihagytak, családi programok, strandolások, évi 2-3 aquapark, amikre minden tesó elment csak nekem nem szóltak. utólag elmesélték, milyen klassz volt. ha nagy néha hazalátogattam, anyum dugdosta elõlem a dolgokat, pl a kávét, h ne tudjak fõzni magamnak. tesóm tudta hol vannak a cuccok, így õ nyugodtan kiszolgálta magát, ha nem voltam a közelben. voltak ennél durvábbak is, de azokat nem teregetném ki. apum meghalt még gimis koromban. egyszer aztán amikor tetõzött az én híres-neves fekete bárányságom (ezt nem részletezném), azt mondtam nekik, hogy akkor most jól nézzenek meg, mert elmegyek és nem jövök többet. azóta tartom.

Van itt olyan aki nem beszél a szüleivel és rossz a viszonya? Ha igen akkor miért?

Legjobb válasz: Én sem tárgyalok anyámmal,szintén az alkoholizmusa miatt!

Én sem tárgyalok anyámmal, szintén az alkoholizmusa miatt!
Miért érdekel más, teljesen ismeretlen emberek, magánélete, és kéred õket arra, hogy nyíltan kiteregessék a szennyest?

Miért nem beszélnek a szülők a szexről hamarabb?

Úgy gondolom hogy nem 8.ikosan kéne leadni a felvilágósító videót, vagy ekkor beszélni err?l. A mai fiatalok jó nagy része már 14 évesen nem sz?z. Csodálkoznak a szül?k hogy a gyerekük teherbe esik 13 évesen. Még jó hogy teherbe esik, mert nem tud semmit err?l az egészr?l, és azért csinálta mert érdekli. Ha beszéltek volna err?l korábban, nem lenne ez. Nyiltan kéne beszélgetni a szexr?l, nem pedig halgatni mikor a kisgyerek megkérdezi " Apu az mi ? ". Vélemény ?:) 14/f

Legjobb válasz: Én emlékszem még mikor 11-12 éves korom körül volt szó róla biosz óra keretein belül. Aztán 14 éves koromban megint elmondták és 2 évvel késõbb újból. Mivel már elsõre is felfogtam a lényeget ezért bizony rohadtul untam már, hogy mindenki a szívén viseli a szexuális felvilágosultságomat. Szerintem akinek ennyi alkalomból sem fogja fel a lényeget, annak tökmindegy hányszor mondják el.

Én emlékszem még mikor 11-12 éves korom körül volt szó róla biosz óra keretein belül. Aztán 14 éves koromban megint elmondták és 2 évvel késõbb újból. Mivel már elsõre is felfogtam a lényeget ezért bizony rohadtul untam már, hogy mindenki a szívén viseli a szexuális felvilágosultságomat. Szerintem akinek ennyi alkalomból sem fogja fel a lényeget, annak tökmindegy hányszor mondják el.
Termeszetesen igazad van! Nekem 12 eves a lanyom de mindent megbeszelunk, szoval ahogy irtad a szulon mulik sok minden! A mostani gyerekek sokkal tobbet latnak-hallanak es ezert is kell hamarabb a felvilagositas!
Szia! Szerintem minél hamarabb felvigágosítanák a gyerekeket annál hamarabb lennének rá kíváncsiak. És azért nem magyarázzák el olyan korán nekik mi is a szex valójában, mert nem is gondolják, hogy az ö kisfiuk vagy kislányuk aki még 1 éve a babával meg kisautóval játszadozott, most nagyütemben belevág a szexbe. Úgy gondolják a szülök, hogy minél késöbb világosítják fel a gyerekeiket annál késöbb fognak érdeklödni iránta. De ez sajnos nem így van:S Hála a pornofilmeknek és porno oldalaknak, ilyen hangvételü írásoknak, újságoknak és még lehetne sorolni. És szerintem egy 13 éves nem attól fog védekezni, mert a szülei elmondták neki, hogy kell, mivel hiába mondják el, éretlen marad ehhez a dologhoz!
én igazából 10 évesen már elég sokat tudtam köszönhetõ volt ez annak, hogy a családban nem volt semmi tabutéma illetve a bátyámnak, aki a szemem elõtt fedezte fel ezt az egészet é mikor beszélgetett a szüleimmel én mindig ott voltam... azt hiszem szerencsés vagyok ebbõl a szempontból
"És azért nem magyarázzák el olyan korán nekik mi is a szex valójában, mert nem is gondolják, hogy az ö kisfiuk vagy kislányuk aki még 1 éve a babával meg kisautóval játszadozott, most nagyütemben belevág a szexbe." Nem tudom más hogy volt vele, de a mi barbijaink folyton szexeltek. :) Korán kell beszélni róla, és nyíltan, csak ez a szülõknek is nehéz, mert otthon õk se hallották a szüleiket errõl beszélni. Ördögi kör. :) 28/N
Minél hamarbb kezdõdik a felvilágosítás annál hamarabb akarják majd kipróbálni...

Miért beszélnek a kisgyerekes szülők (főleg anyukák) többes szám egyes személyben?

Ilyenekre gondolok f?leg, hogy: híztunk a héten fél kilót, ettünk 100 mili tejet, nagyot tudtunk kakilni, tudunk büfizni, jön a fogunk stb stb. Nem zavar engem amúgy, de érdekel, hogy ez mit?l lehet.

Legjobb válasz: Én még csak most várom a babámat, de tõlem is idegen ez a többes szám... Mondtam is a férjemnek, hogy ha ilyet hall tõlem, üssön agyon, mert engem alapból nagyon idegesít! Imádom a kislányomat, de szerintem megpróbálom már a születésem elsõ napjától külön egyéniségként kezelni, és akkor már nem lesz a testem szó szoros értelmében a része, szóval értelme sem lesz a T/1-es ragozásnak...

Mindenkinek szíve joga úgy beszélni magukról, ahogy akar.Én is mondom hogy voltunk szurin-mert ketten voltunk!De pl, azt mondom, hogy Bendike már 6 kiló, vagy szenvedünk a fogacskáktól-mert én is megszenvedem. Nem kell sem az egyik sem a másik tábort elítélni, mert mindenkinek másképp esik jól beszélgetni a kicsirõl
Én még csak most várom a babámat, de tõlem is idegen ez a többes szám... Mondtam is a férjemnek, hogy ha ilyet hall tõlem, üssön agyon, mert engem alapból nagyon idegesít! Imádom a kislányomat, de szerintem megpróbálom már a születésem elsõ napjától külön egyéniségként kezelni, és akkor már nem lesz a testem szó szoros értelmében a része, szóval értelme sem lesz a T/1-es ragozásnak...
Ennél már csak az jobb, mikor még terhesek és azt mondják, 30hetesek vagyunk, már tul vagyunk az 1kilon.Na engem ez is kitud akasztani.
Szerintem aranyos... ez olyan kismamás "szleng":) Én is úgy szoktam mondani hogy 24 hetesek vagyunk, csak mert az kicsit lágyabb mintha azt mondanám a magzatom 24 hetes vagy valami ilyesmi.Nekem nem fura ha egy anyuka is így beszél a babájáról.
Elsõ vagyok, és elõre bocsátom, hogy nem vitatkozni akarok. Én sem azt írtam, hogy így beszélek, hanem pont az ellenkezõjét: hogy tõlem is idegen, csak most már megértem azokat, akik többesszámban beszélnek, és nem zavar.
Mert egy test-egy léleknek érzi magát az ember a gyerekével. Amíg nem volt gyerekem, és sem tudtam ezt a dolgot hová tenni, azóta legalább megértettem, hogy más miért csinálja. Én nem szoktam, mert kissé még mindig bizarr számomra.
sztem nincs ebben semmi rossz, ha tsz-ban beszél az anyuka. nem mindig beszél az ember így de ha igen én a szeretetnek tudom be.
én nagyon szeretem a gyerekem amennyire csak lehet, vagy mégjobban, de ez az egy test egy lélek szöveg ne haragudj kiborít, annak a gyereknek saját teste, és lelke van!
Mert összerartoznak!!! Másképp ezt nem lehet kifejezni, csak azzak, hogy "MI". Ez olyan bonyolult?
Elõzõ vagyok, elírtam "születése elsõ napjától"... :-)
én minden este ezt mondom: na, most fürcsi, kajcsi, alcsi :) de csak magunk között
Szerintem ez még enyhébb eset, így beszélni, mondjuk a "nem kakiltunk két napja", vagy a "már két fogunk van" engem mindig megmosolyogtat... A környezet is belekényszeríti sokszor az ember lányát az ilyesféle beszédbe, az a sok "miket esztek már", "hány kilók vagytok" stb. El kell nézni ezt mindenkinek, habár én soha nem mondok ilyeneket, de nem zavar. A vadul burjánzó becézõs szavaktól viszont feláll a szõr a hátamon, olyan groteszk felnõtt emberek szájából az ilyesmi: szopcsi, kajcsi, tápi, fõzi, tejcsi, kaksi, fürcsi, olyan szánalmas! Persze ettõl sem lesz valaki rossz ember, csak rossz hallani.
A kérdező hozzászólása: Nem értem, hogy hol láttatok ilyet, hogy rossz, vagy bonyolult számomra a téma, egyszerûen érdekel, hogy az anyukák ezt hogy látják. :)
ez a szeretet jele, aki nem beszél így az szokott gügyögni, gagyorászni, haladzsázni a picurijával, vagy faarcúan beszélget a babával hogy eszel Bence, alszól? A becézések lágy hangulatot melegséget sugároznak. És egy gyerek ezt a nyelvet beszéli és érti meg legjobban.

Miért beszélnek ki a szüleim?

Lehet,hogy ma elvetettem a súlykot azzal,hogy kicsit hangosabban beszéltem anyámmal..annyi volt az idegességem indoka,hogy megfogja a ruháimat koszos kézzel(isten tudja,hol nyúlkál még ráadásul,mikor bejön a szobámba,mert hát látom).Nem akarom leégetni anyám,de ez már szánalmas,amit ma este m?velt! Vékony a fal.. aztán hallottam,amit apámmal beszélt. Apám: "Mit vesz fel évzáróra?" Anyám: "Rövid gatyát.Olyan bunkó volt az el?bb!" Meg még beszéltek valamit.. De hát ne csodálja,ha koszos kézzel fogja meg a ruháimat,hogy akkor bunkó vagyok vele.

Legjobb válasz: Te meg ne csodálkozz azon, hogy ha bunkó vagy, ezt tovább is adja.

Te meg ne csodálkozz azon, hogy ha bunkó vagy, ezt tovább is adja.
Komolyan kívánom neked, hogy ennél nagyobb bajod sose legyen az életben!!
Shakespear sok oldalnyi gondolatot vetett papírra ezzel kapcsolatban. Sok hûhó semmiért a címe...
Azért most vesd össze: õk megbeszélik családon belül egymással a dolgot. Te meg felteszel ide egy kérdést, ahol bárki elolvashassa. Ez rosszabb. Szóval mirõl is beszélsz?
Azt hittem, hogy a kibeszélést valami barátra, ismerõsre, szomszédra értetted, hogy nekik panaszkodtak. Ebben nincsen semmi rossz, hogy a szüleid megbeszélték, hogy mi van veled.
Örülj neki, hogy õk kommunikálnak egymással. az nem kibeszélés, ha egy házaspár megbeszélik egymás közt a gyerekük dolgát. Az lett volna az, ha anyád átrohan a szomszédba és a Magdi nénivel sutyorog, stb. De a férjével még szép, hogy mindent megbeszél.
NA meg ne sértodj, de miért ne beszélhetn´ének rólad a szuleid?Ebben semmi rossz nincs.Te sose beszélsz máról valakivel?Amúgy te meg most a szuleidrol írsz, olyan mintha kibeszélnéd oket.A ruháidat meg gondolom ok veszik, és az anyukád mos rád.Te olyan pipiske lehetsz, aki nem segít az anyukájának, úgyhogy azon se csodálkozz ha nem tudod miket fog meg.Amúgy meg biztos o is mossa ki.
A kérdező hozzászólása: De így, hogy ezt mondják, hogy bunkó a gyerek?Nagyon érdekes.A szemembe mér nem mondja meg, hogy vissza vehetnék?Annyi volt, hogy kicsit feljebb emeltem a hangom.Nem voltam bunkó, nem éreztem magam annak. A szomszéddal nem beszél, haragszanak egymásra, azt is bunkónak mondják.Meg úgy általában a faluban mindenkit.Az más kérdés, hogy õket sem szeretik. Itt senki nem néz magába.Én tudom, hogy nem szabadott volna hangosan beszélnem, mert anyám hiperérzékeny. Nem vagyok PIPISKE, másrészt segítek.Igaz, nem a mosásban..
A kérdező hozzászólása: Nem érdekel.. holnap reggel évzáró, 10 re mindenképp itthon vagyok, fényesre nyalom a házat neki!Majd leszokik a kibeszélésrõl meg arról, hogy folyamatosan csak szid.
A kérdező hozzászólása: Mintha eddig nem nyaltam volna fényesre a házat a felmosóval!! Meg a koszos edényeket is.
A kérdező hozzászólása: Köszi.. bár ez úgy sem fog bejönni:DD
Bunkó voltál vele, a kérdésedben ezt be is ismerted. Ha ezt tudod, ha õ is tudja, akkor miért baj, ha megbeszélni a férjével (az apáddal) ezt? Még jó hogy megbeszélik és együtt oldják meg a problémát. Mert a hangos szóváltás a szüleid felé, a bunkó visszaszólás, az bizony probléma ami megoldásra vár. Könyörgöm, hát a férje!!!
Most ezt úgy mondod, mintha te SOHA ismétlem SOHA nem beszélnél ki senkit. Mellesleg a szüleid nem szentek, hanem emberek, igen kibeszélnek téged, egymást, a szomszédot, a rosalindát, a híradót, a paradicsomot mindent. Ezt hívják kommunikációnak. Ha bunkó voltál akkor miért ne közölhetné egy másik emberi lénnyel, hogy mennyire megbántottad, hogy pofátlanul beszéltél vele? Te nem ezt teszed éppen? Az rendben van, ha a kölyök kipofázza a családi szennyest az interneten, de a szülõ ezt négy fal között, családon belül nem teheti meg? Értem én, amíg nem téged beszél ki a világ addig minden rendben, amíg valaki más a téma. De segítek a többi embernek te is csak valaki más vagy.
A kérdező hozzászólása: és ez már vagy 10 éve megy nálunk
ez csak elméleti dolog. mindenki tudja, hogy milyen jó ott, de azért mégse költözhet pl londonba 6 milliárd ember.
"Nyugat" alatt azt hiszem minden válaszadó Németországot, vagy környékét érti. Gondolt már valaki pl. Finnországra? Úgy hallottam, hogy ott minden más országnál sokkal egyszerûbb és könnyebb.
Az említett összegek arra vonatkoznak, hogy egy lakásra egyrészt három havi kauciót kérnek, másrészt ha családdal megy ki valaki, akkor nem elég a 1, 5 szobás lakás (ekkorát max két fö kaphat, ha többen vannak, akkor nem) , ezen kivül addig is meg kell élni valamiböl, amíg talál munkát és megkapja az elsö fizetését - márpedig ez akár több hónap is lehet.
Kedves 8-as hozzászóló, a Ti esetetek nem igazán a Kérdezõ szüleiéhez hasonló. Nyilván fiatalabban és gyerek nélkül költöztetek, bevállalva sok kényelmetlenséget, munkásszállót, ezért mindenképpen le a kalappal. De ha családdal mész, nem teheted ki õket ilyesminek, korrekt albérlet, és igen, többhavi kaució kell (több ismerõsünk/rokonunk él már külföldön), mindenképpen több a költség.
Ti hol néztek munkát, hogy ennyi pénzt kell elõre kifizetni, mielõtt fizetést kaptok? Miért nem gondolkoznak az emberek? Igen, mind igaz, amit írtatok, nincs kolbászból a kerítés, és nehéz elszakadni az otthontól. Megértem, és az én szüleim se jönnének ki. DE! Az, hogy 3-5 ezer eurókról, meg 1-2 milliókról beszéltek, ez nevetséges. Onnan tudom, hogy mi megéltük a párommal. Elõször õ jött ki, 120 euróval. (Plusz kb 20000 Ft vonatjegy.) Számoljátok csak ki, hány "millió" is az. Na ugye. Kb 30-40 000 Ft. Igaz, õ még otthon eleve úgy keresett munkát, hogy a munkaközvetítõ olyat szerzett, ahol van munkásszálló. Tény, 30 évesen nem ez volt az álma, hogy munkásszállón kezdjen, de mivel elintézték neki ezt is, és segítettek a papírok intézésében, ezért belement. 3 hónap múlva volt annyi félretett pénze a méltánytalanul magas 1000-12000 eurós fizetésébõl, hogy összespórolt egy albérletre valót, és kijöttem én is, nekem már õ segített a papírokat intézni, és mivel én utánfutóval hoztam egy rakatnyi bútort, ezért nekem az útiköltségem volt kb 80 000 Ft. Mind a ketten magunknak spóroltuk össze az útiköltséget. A 1, 5 szobás albérletünk most mindennel együtt megáll kb 500-nál. Egy havi kauciót kellett fizetni. Ennyi volt a kiadás. Október elején költöztem én is, és 2 hónap alatt fullra berendeztük a lakást, mindent, ami hiányzott megvettünk. Igaz, mi ketten vagyunk. De nem került milliókba. Ez azért erõs túlzás. Csak nem egyszerre kell mindenkinek kijönni, és nem kell a fél lakást magunkkal hozni, ahogy én csináltam ( :P ), mert kint lehet, hogy olcsóbb megvenni. A szülõk indokait már leírták elõttem. Hiába tudják, hogy jobb, õk nem jönnének el, nem hagynák ott az életüket. Ez is érthetõ.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Azért, mert gyávák, de irigyek. Mint a legtöbb magyar otthon. Tisztelet a kivételnek. Azt nem vállalja be, ami azzal jár, hogy egy országot el kell - és KELL! - hagyni, mert nincs munka, mert nem vagy csókosa egyik fideszes sz_arházinak sem, mert nem akarod a gerincedet hulla-hoppkarikába hajtogatni a naccságos sz_arházi fõnök elõtt. Azt nem vállalja, be, hogy itt dolgozni kell, nem munka címén bejárni a melóhelyre és pletyózni. Tiszt. a kiv-nek. Azt nem vállaja be, hogy gyökértelen legyen, azt nem vállalja be, ami azzal jár, hogy külföldön élsz, de azt irigyli, vesztettül, amit a külföldi léttel jár: pénz, jobb-lét és nyugalom. Irigyli, és úgy szeretné megkapni, hogy semmit se kelljen érte tenni. Egász életemben azt hallgatta a saját hibbant agyú apámtól, hogy ha õ 56-ban nem 15 éves lett volna, akkor ma nyugaton élne és milyen jó lenne...és nap mint nap ebben a hígvelejû szövegben nõttem fel. Holott olyan gyáva és takony alak, hogy a szomszéd faluba nem tudott úgy átköltözni, hogy ne mászkáljon állandóan "haza". Én soha nem akartakm külföldön élni, és majdnem belehaltam, amikor ki kellett költöznöm. De mivel nem volt más választásom, megtettem és igyekszem alkalmazkodni ahhoz, amin nem tudok változtatni. Viszont az agyam eldurran az otthoni rokonoktól, akik mindenféle légbõl kapott szöveggel és okokkal jönnek, csak hogy megfejjenek. Hogy én taníttassam a kölküket, mert nekem úgysincs (nem lehetett gyerekem)...hogy én adjak pénzt erre vagy arra, mert õk szegények... TENNI nem tesz semmit, még tüntetni sem megy ki az utcára, ha elege van a tetves, hazug kormányából; nincs kitartása, nincs semmi kurázsi benne, csak ül a TV elõtt és hadovál, rózsszínûeket álmodozik. De aki meg mert mozdulni, azt olyan veszett gyûlölettel irigyli, hogy az elképesztõ. Akárcsak a te szüleid. Sajnálom, ha keményen fogalmaztam, de ez ma a sokadik ilyen szöbveg volt, amit hozzám vágtak a "szeretõ honfitársak" és most már torkig vagyok.
Kedves Kérdezõ, azért maradnak, amiért a korosztályuk jelentõs része-pl. a mi családunk is...mert nekünk van már egy kialakult életünk idehaza, amit nagyon nehéz feladni. - Mert tudjuk, hogy 40 éven felül már nem kapkodnak értünk külföldön sem a munkaadók, még akkor sem, ha van nyelvtudásunk és kint keresett szakmánk. - Itt sok-sok év kemény melójával felépítettünk egy házat/kifizettünk egy lakást. Külföldön az albérlet nagyon drága, többhavi kaució is kell, ehhez legalább 1-2 millió forint. Spórolt pénzünk meg nem nagyon van, amit keresünk, elmegy a megélhetésre, gyerekekre, félretenni elég nehéz. - Mert egyre öregedõ szüleinket nem szívesen hagynánk idehaza, barátaink, rokonaink hiányát is megéreznénk . Ezenkívül még jópár ok van, ami mondjuk érzelmi dolog, és itthon tart, annak ellenére, hogy tudjuk, a sok fiatalnak, aki most kivándorol, az élete talán könnyebb lehet. A szüleid is tudják ezt, álmodoznak egy könnyebb életrõl, de amíg idehaza is megélnek valahogy, nem fognak lépni.
Mert ahhoz, hogy ott jussanak valamire, elöször tudniuk kellene az adott nyelvet, kellene megfelelö végzettség, és kellene mindkettejüknek biztos munkahely, és legalább 3-5ezer Euró, mielött elindulnak bármerre is és feladják a mostani - kevesebb, de biztos - megélhetést.
mert sehol sincs kolbászból a kerités és ezt õk is tudják csak jó magyar szokás szerint sápitoznak és irigykednek
Mert nem tudják, merik, akarják végig csinálni, azt, amivel a folyamat jár. Nagy felelõsség.Benne van, hogy nem sikerül gyökeret verni....stb.Ezer dolog van.Egy kiköltözés nem abból áll kizárólag, hogy az ember csomagol.
nem mernek cselekedni. tudják hogy ez nem biztos, nincs semmi alap nyugaton
Amit sokan elfelejtenek és csak akkor vesznek észre, mikor a helyi rendõrkapitányságon ülnek nemzetközi körözéssel a fejükön, hogy gyerekkel nem olyan egyszerû költözni. Igazolni kell, hogy ott rendes helyet tudsz neki biztosítani. Ezt egy átlag magyar család nem tudja megugrani helybõl. A kérdezõ szülei meg úgy látszik nem akarnak nekifutni. Ehhez az kell, hogy ahogy 2-3-al elõttem írták, több lépésben kell megtenni. Kezdésnek pl azzal, hogy az egyik szülõ bevállalja a munkásszállót, meg azt, hogy fél évig nem jöhet haza. Meg ki tudja, én nem látok bele a pénztárcájukba, lehet hogy nem álltok ti olyan szarul, mint azt képzeled. Egy jó kis állást meg nem mernek otthagyni, mert tudják, hogy az a hely nem fogja õket megvárni. Ha nem jön össze külföldön, akkor lehet menni segélyért.

Miért beszélnek úgy a szülők a babájukról, hogy "Három hónaposak vagyunk", meg "Öt kilósak vagyunk. "?

Miért nem lehet azt mondani, hogy mittudom én, Mancika három hónapos, Pistike öt kilós??? Nyilván nem az anyukával együtt öt kilósak.

Legjobb válasz: Az "utolsó vagyok"... Ízlések és pofonok... Én nem szoktam így mondani,de szerintem akkor is édes dolog... Kis bugyutám.

Az "utolsó vagyok"... Ízlések és pofonok... Én nem szoktam így mondani, de szerintem akkor is édes dolog... Kis bugyutám.
Én akkor mondom ezt így, ha a kisbabám fent van és nézi, hogy kivel beszélek. Mert a babáknak van egy olyan tulajdonságuk, hogy ha látják, hogy az anyukájuk számukra idegen emberrel beszélget, és nem rájuk néz, akkor eltörik a mécses..., legalábbis az enyémnél. Ezért, ha beszélgetek valakivel az utcán és róla kérdez, akkor ránézek a babámra és azt mondom, hogy "3 hónaposak vagyunk, úgye Szandika?", erre õ nagyot kacag és így átvitt értelemben, de bele vontam a beszélgetésbe. Szerintem amúgy nincs ebben semmi kivetnivaló, nem lesz tõle mentális problémája, az tuti. :-)
Szia nagyon jó ez a kérdés:) én például sosem mondtam ezt a fiamról mert szerintem nem mi vagyunk hanem vagyok én és van õ:) ))
Szerintem ez nagyon aranyos dolog. Õk egynek érzik magukat a kisbabájukkal és valljuk be, hogy majdnem azok. 31 hetes kismami
Szerintem édes dolog, valószínû, hogy aki élvezi a terhességet az igenis ezt mondja mert cuki.Én sem vagyok az a kis cica mica akikrõl ezeket lehet feltételezni, de mégis aranyoa dolog.
jó a kérdésfelvetés. engem is idegesít, ha egy anyuka többes számban beszél. a gyerek önálló személy, nem egy az anyukával, mint a terhesség alatt.
Utolsónak:Szerintem ez inkább bugyuta, mint aranyos.Anya és gyerek két különálló személy!
szerintem is bugyuta, nevetséges
Jó kérdés... :) Lehet, hogy azért, mert valaha egyek voltak. :)

A szüleim miért mondják azt, hogy a zenékbõl tanulom a csúnya beszédet, amikor õk még csúnyábban beszélnek?

Csak azért, hogy mondjak néhány példát:

Legjobb válasz: Egyszeru...kis taknyos vagy es neem szabad...meg tudlak erteni. Ugyis nekik lesz igazuk:)

Egyszeru...kis taknyos vagy es neem szabad...meg tudlak erteni. Ugyis nekik lesz igazuk:)
Mert hárítják a felelõsséget magukról, hogy rossz példát mutatnak, rossz szülõk. Nekik így egyszerûbb, ha beírnak az egójuknak egy pirospontot, hogy "na errõl se mi tehetünk". Engem szociopata módon nevelt fel az anyám ott taposott, rúgott belém ahol tudott. Hogy nehéz az élet, az nem mentség. Idegességbõl nem kell állatként viselkedni, ha valaki mégis így tesz, legalább fogja be a száját. Remélem nem sértettelek meg, de ez a véleményem.
A kérdező hozzászólása: #1 Az elsõ szakaból máshogy értettem, de azután le azutáesett az irónia, ment a zöld irónia! #2 Nem sértettél meg semmivel, nem értem miért is sértettél volna meg. Ment a zöld kéz!
Mert könnyebb a felelõsséget hárítani mint elismerni. Én rengeteg rapet hallgatok mégsem azokban hallottam elõször csúnya szavakat hanem apámtól meg a keresztanyámtól. De persze egyikük se ismeri el... Ráfogják az iskolára meg a zenékre csak hogy ne legyen bûntudatuk.
Az én családomban is ugyanez ment. Nálunk alapjáraton tabu a káromkodás, ha egyszer ki mer ejteni valaki a száján egy csúnya szót, pl hogy B+, akkor jön a birkacsorda és lerohanja. Közben engem meg kiskoromban szinte a nagyszüleim neveltek fel, ahol csak úgy röpködtek a B+-ek, meg a különféle csúnya szavak, úgyhogy én már amióta az eszemet tudom, ismerem ezeket a szavakat:) De itthon az ilyesmi tilos. Viszont az vicces, amikor anyám veszekszik velem és ilyenkor hozzám vágja, hogy a k.u.r.v.a anyád:DDDDDD
Nekem az a legnagyobb bajom ezzel, hogy sokan letagadják, hogy káromkodtak volna, pl. így: -Én nem káromkodtam! -Nem káromkodtam. Csak azt mondtam, hogy B+! -Én sosem káromkodtam! (Ha egy szülõ megkéri a gyerekét, ne beszéljen csúnyán, de a gyerek rávágja, hogy akkor a szülõ miért beszél így)
A kérdező hozzászólása: Az összes válasz hasznosnak tûnik. Mentek a zöld kezek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!