Találatok a következő kifejezésre: Miért baj ha valaki császárral akar (1 db)

Miért baj az, ha valaki császárral akar szülni, mert annyira retteg a szüléstől?

Legjobb válasz: Az hogy rettegsz a szüléstõl egy természetes dolog, de ez még nem indok arra, hogy császárral szüljél. A császározást nem "kívánságmûsor" indokolja, hanem a szülés menete, a baba és a mama pillanatnyi állapota. Engem is császározni akartak téraránytalanság miatt, de a babám másképp döntött. Szülés után három hónappal is még csak gyógyuló félben vagyok mert annyira szétszakadtam és mégsem szülnék császárral ha még egyszer tehetném mindent ugyan így csinálnék, pedig hidd el elég durva és nem szokványos szülésen vagyok túl. Egyébként a császározásnak több a kockázata és a szövõdmény lehetõsége, és az orvosok csak nagyon indokolt esetben alkalmazzák, hiszen ha esélyt látnak a hüvelyi szülésre akkor nyilván nem fognak császározni. Amúgy elsõsorban a baba érdekeit kell figyelembe venni és persze a mamáét is, tehát ne félj a szülést pedig át kell élni. A császárnak is sok hátránya van, hiszen nem kapod meg azonnal a babádat, és amíg nem tudsz felkelni nem is viszik be hozzád stb... A vágásod is fájdalmas lesz nem is biztos, hogy el tudod látni úgy a babát mint ahogyan kellene. Szülj természetes úton ha egy mód van rá és bízzál az orvosodban. Fájdalommentes szülést és csodálatos kisbabát kívánok neked. Három hónapos kislány anyukája

Az hogy rettegsz a szüléstõl egy természetes dolog, de ez még nem indok arra, hogy császárral szüljél. A császározást nem "kívánságmûsor" indokolja, hanem a szülés menete, a baba és a mama pillanatnyi állapota. Engem is császározni akartak téraránytalanság miatt, de a babám másképp döntött. Szülés után három hónappal is még csak gyógyuló félben vagyok mert annyira szétszakadtam és mégsem szülnék császárral ha még egyszer tehetném mindent ugyan így csinálnék, pedig hidd el elég durva és nem szokványos szülésen vagyok túl. Egyébként a császározásnak több a kockázata és a szövõdmény lehetõsége, és az orvosok csak nagyon indokolt esetben alkalmazzák, hiszen ha esélyt látnak a hüvelyi szülésre akkor nyilván nem fognak császározni. Amúgy elsõsorban a baba érdekeit kell figyelembe venni és persze a mamáét is, tehát ne félj a szülést pedig át kell élni. A császárnak is sok hátránya van, hiszen nem kapod meg azonnal a babádat, és amíg nem tudsz felkelni nem is viszik be hozzád stb... A vágásod is fájdalmas lesz nem is biztos, hogy el tudod látni úgy a babát mint ahogyan kellene. Szülj természetes úton ha egy mód van rá és bízzál az orvosodban. Fájdalommentes szülést és csodálatos kisbabát kívánok neked. Három hónapos kislány anyukája
szia!Gondolj bele lényegében egy mûtét!Hidd el sokkal rosszabb és betegebb leszel a császár után.Én természetesen szültem, de vannak ismerõseim közt akiknél nem úgy alakult a dolog ahogy szerették volna és császárral szültek.Elmondták, hogy az a kínzó fejfájás a napi több inekcíó nem egy kellemes dolog.
Megértem, hogy félsz a szüléstõl. De ez még nem egészségügyi indok a császárra.
Szia! Egyetertek az elottem szoloval. Nem tudom hanyadik hetben jarhatsz, de a vege fele mar varni fogod a szulest (annyira kenyelmetlen lesz nagy pocakkal) es nem hiszem hogy azon aggodsz majd, hogy fajni fog-e. Ha tovabbra is rettegsz, beszelj rola az orvosoddal, legfeljebb kerj epiduralist vagy kerd meg parodat, anyukadat legyen melletted. Csaszarmetszest altalaban akkor vegeznek ha tul nagy a baba, nagyon elhuzodik a vajudas, vagy egyeb egeszsegugyi okokbol. Mindenesetre ez a te dontesed, de nem hiszem hogy az orvos csak ugy megcsaszaroz. Szoval fel a fejjel, ne aggodj, minden rendben lesz! :)
sokkal nehezebb regenerálódni császár után, és hosszabb ideig is tart, mire rendbe jössz. ne vállalj egy mûtétet szülés helyett, sokkal nagyobb a kockázat. kérj inkább érzéstelenítõt a szüléshez.
szia képzeld ez olyan érdekes.én mindig azt gondoltam/mondtam, hogy ha egyszer lesz gyerekem császárral szeretnék szülni. és amióta kiderült, hogy babát várok hát azt mondom megpróbálnám inkább rendesen megszülni.nemtudom megmagyarázni miért. mindenesetre biztos nem fogok kétségbe esni, a császárral fejezõdik be a terhességem. 40hetes kismama
szerintem is túlzás, hogy aki fél a szüléstõl ne vállaljon gyereket. tudjátok mit mondott a szülésznõ szülõszobalátogatáson? hogy nem lesz egy leány álom valóban, és ha császárra kerül a sor, az nem elítélendõ.aki elítéli/lenézi az ilyeneket, vagy nem szült vagy tényleg a szerencsések között van akiknek nem fájt.mert ilyenek is vannak. és nem tudhatod.lehet te is szerencsés leszel:D sok sikert
Szia!Senki se ugatta le a császárosokat!A 16 válaszadónak te elolvastad, hogy a kérdezõ saját akaratából akar császáros mûtétet?!Ha a babával valami gond adódik akkor persze, hogy császározni kell a kismamát szerintem mindenki így van vele.A kérdezõnek adj magadnak esélyt a természetes szüléshez.Sok sikert!
Senki sem ugatta le a csaszarosokat. Irtuk egy jo paran hogy indokolt esetben persze hogy az az egyetlen megoldas. Szerintem itt senki sem veszelyeztetne a babaja eletet azert mert nem akar csaszarral szulni. Itt egyebkent arrol volt szo, pusztan felelmeink miatt meg nem biztos hogy jo otlet csaszarral szulni. Ennyi.
szerintem meg mindenkinek joga van eldönteni hogyan szeretne szülni.egyáltalán nem bûn ha vki félelem miatt császárt szeretne.nem vagyunk egyformák, és butaság elítélni vkit csak mert õ máshogyan dönt.amúgy a császár az egy nagyon jó és korszerû lehetõség.tökre igaza van, egy óra alatt megvan a baba, és igen ettõl még a világ legjobb anyukája is válhat belõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az utolsó hozzászólónak, én is így gondolom.
De egyformák vagytok akkor szüljetek császárral!
Sziasztok!Kismamák hol van bennetek a kitartás?Nem igaz sajnos ennyire féltek a szülési fájdalomtól?Gondoljatok bele egy állat is világra tudja hozni a kölykét és mi ennyit nem merünk felvállalni.Hol lesz bennetek az a büszkeség mikor az ismerõseitek rátok néz és megkérdezi, hogy milyen volt a szülés ti mit fogtok válaszolni "nem éreztem semmit mert császárt rendeltem"!Azt én is megértem mikor a kismamának az élete veszélyben van vagy a babájé és nincs más megoldás.Gondoljátok meg és sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm Mindenkinek a válaszokat, segítenek tényleg!
4, 5 hónapja szültem sajna császárral, pedig nem úgy akartam, féltem, de valahogy az munkált bennem, hogy ez a természet rendje. Viszont a szülés napján 10órán át vajúdtam, nem voltak még hatalmas fájások, és mint a klinikán kiderült, alig 1 ujjnyira vagyok tág ennyi idõ eltelte után, plussz lassult a szívhangja a picinek. az orvos egy percet sem várt, pedig õ aztán nagyon nem szeret mûteni. és lám, életet mentett, mert a kisfiam a nyakára és a csuklójára tekerte a köldökzsinórt, esélye sem lett volna kibújni természetes úton. Amúgy semmi komplikáció nem volt, nem fájt a fejem, másnap már ültem, és soha nem fájt a sebem, alig látszik! Ha jó az orvos (márpedig nekem nagyon jó szakember volt), akkor nem kell tartani tõle. Spinálist kaptam, magamnál voltam. És nincsen lelkiismeretfurdalásom, mert csak ez mentette meg a picinyem!!!! Nem szabad rögtön leugatni a császárosokat, mert nem tudni, mi áll a háttérben! Plussz amit a Biblia mond: Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
szerintem jobb rendesen szulni.. mert ha csaszaral szeretnél akkor ugyis ugyanugy fogol szenvedni elotte mint rendesen... na es az az élvezet es megnyugvas mikor latod kibujni, es sir.....!!! az fantasztikus... e császárnál visoznt elaltatnak....
Én az elsõ válaszoló vagyok. Amit írtam tartom. Nem tudom hány hetes vagy most. S természetes, hogy félsz. képzeld én kettõt szültem szerencsésen gyorsan. De az elsõvel én is nagyon féltem. S mikor már megindult rendesen a szülés és ott nyomtam a szülõ ágyon volt amikor azt kívántam legyen vége és császározzanak meg. Nem bánom, hogy nem úgy történt és kívánom neked bárhogy is lesz legyél nagyon boldog anyuka. A második babám szinte kipottyant. Akkor 6 hónapja annyira gyors volt a szülésem, hogy fájdalomcsillapító nélkül szültem. elsõ babánál gázzal. Szóval csak azt tudom mondani ne félj ennyire. Aztán majd meglátod.:) )))
Szia!Ne akarj császárt!!!Engem azért császároztak, mert nem ékelõdött be a baba feje, plusz rosszabbodott a baba szívhangja. Akkor nem rázott meg annyira, viszont utána lelkileg nagyon nehéz volt feldolgozni(tökéletesen talán még most sem sikerült, 3 hónap után).Õszintén szólva egy nagy trauma volt. Soha nem gondoltam elõtte, hogy nekem császárom legyen, SOHA. Elsõ baba volt, szeretnék még egy babát de csak természetes úton (azt hiszem ez össze is jöhet, mert ezek azokok amiért most engem császároztak, nem zárja, ki, hogy a második rendes szülés legyen). Szóval, ne akarj egy ekkora mûtétet, a természet nem így találta ki ezt az egészet.
Engem a szülészeten császározni akartak, mert nem ékelõdött be a baba. Iszonyat fájdalmaim voltak, azt mondták, várnak egy fél órát, és ha akkor is így lesz, akkor vágnak. Én már könyörögtem, hogy vágjanak már, mert ezt nem lehet kibírni. Akkor megint fél óra várakozás, mert úgy látták, megmozdul. Iszonyat haragudtam akkor a dokira, de amikor végülis a kezembe adta a fiam, és azt mondta, hogy ha császár lett volna, akkor most nem tudnék így mosolyogni, sõt, még azt se tudnám, hol vagyok, na akkor már örültem neki, hogy megszültem rendesen.
szia.abszolut egyutterzek veled, hogy felsz a termeszetes uton szulestol, sajnos en is ugyanigy vagyok.egyelore csak csaszarral tudom elkepzelni. anyukam engem rendesen szult es majdnem belehalt.leszakadt a mehe, meg kellett muteni(kivettek a mehet), akkor meg a holyagjat sertettek fel... persze ez kicsit talan szelsoseges pelda, szerencsere a legtobben komplikaciok nelkul szulnek.de hidd el, emiatt az eset miatt en sem vagyok nyugodt, raadasul a sajat anyamrol leven szo...tartok tole, nehogy nalam is hasonlo tortenjen. de ugyanakkor probalok bizni benne, hogy minden rendben lesz, akar csaszarral akar huvelyi uton szulok majd!szoritok Neked is!
elõzõ válaszoló vagyok még, 10 napja szültem, szülés utáni percekben azt mondtam én többet sose..de már azt mondom, bármikor ujra....hatalmas élmény mikor kijön a babócád, és hallod felsírni, és utána a pocidra rakják...megér minden fájdalmat
szia! én is féltem a szüléstõl, sõt elõtte napokban már rémálmaim voltak..de természetesen szültem, és nem irom azt hogy nem fáj, mert én közben kínomban a falat tudtam kaparni, és nem egy káromkodás elhagyta a számat, 10 órát vajudtam...párom végig velem volt, alternativ szülöszobában voltam, ha van rá lehetõség te is probálj meg ott szülni, és rengeteg technika van, ami segít a fájásoknál...és tényleg menjen be valaki veled ha lehetséges, mert lelkiekben sokat segít....nálunk a párommal még nagyobb kötödést alakitott ki, mint elõtte ami volt...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Az 5. válaszolónak: Talán kicsit erõs, hogy azt írod, hogy aki ennyre retteg a szüléstõl, az ne vállaljon gyereket. Szerintem attól még lehet valaki jó, sõt kíváló anya, hogy nem kívánja átélni magát a szülés élményét. És igen, vállalnám, hogy felvágják a hasam, sokkal inkább, mint a természetes szülést. Nem gondolom, hogy hiszti a részemrõl, egyébként sem vagyok az a fajta. Neked szerencséd volt biztos, örülhetsz neki!
Megint a 36hetes kismami vagyok.Gondolj arra milyen csoda történt veled amikor teherbe estél, utána megmaradt és most a világra hozhatod.Hány asszony nem tapasztalhatja meg az anyai szerepet és milyen fájdalmakat képes elviselni azért, hogy hátha kisbabája lesz.Ha erre gondolsz lehet, hogy erõt ad.Bármilyen fájdalmat elviselnék csak a kisbabám egészséges legyen és a karomban legyen.Azt a fájdalmat nem élném át amit akkor éreztem amikor az mondták, hogy talán down-kóros és el kell vetetnem.Vettek magzatvizet(Szlovákiában élek a párom miatt)a párom fordított.Ahogy látta a monitoron a kicsi fiát olyan boldog volt.Ha baj lett volna az õ fájdama mivel látta nagyobb lett volna.3hét pokol volt mire lejött az eredmény.Hála egészséges és csak ez számít.Mi nõk erre vagyunk programozva, nem hiába nekünk nagyobb a fájdalomküszöbünk.Legyél magadra büszke és fel a fejjel!!!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kinek hány év vagy hónap van a gyermekei születése között és az egyes vajúdások mennyi ideig tartottak? Akkor is gyorsabb a második szülés, ha 6 éve szültem az elsőt és akkor egy napig elhúzódott?

9

Akiknek fájó visszerek jelentek meg a szeméremtestén terhesség alatt, nem volt probléma a kitolás közben?

Második baba lesz. A 14. héten kezdtem el érezni olyan fura húzó fájdalmat odalent, mint amikor nagyon megvan és vérbőség alakul ki. Általában akkor fáj nagyon, ha ülés után felkelek. Ha sétálok, akkor múlik. Időnként viszont annyira begörcsöl, hogy hiába fekszem vele, semmi. Ráadásul aranyerem is van, kínszenvedés minden wc-re menés. Még a pisilés is fáj. Most a 28. hétben vagyok. Az orvosom Venorutont írt fel, de sajnos nem érzek változást, lehet csak arra jó, hogy ne legyen rosszabb. Sokszor úgy érzem ott lent, mint az első szülés után. Nem annyira erősen, de hasonlóan fáj, mintha nemrég szültem volna. Szóval félek a kitolástól ezért nagyon. Császárt nem akarok, csak ha a doki mondja. Valaki volt hasonló helyzetben?

1

3 hónapja szültem, első babámat, természetesen, nem szoptatok. Havonta 3 x jön meg a menzeszem, és nagyon erős. Nagyon zavar. Mi lehet a baj?

szülés, menstruáció,

7

40+4 hkm vagyok, mi a baj? Tobbszor beindult a vajudas renszeres fajasokkal, 3-4 ora hossza utan pedig leall, nyakdugo is tavozott, ez niert van? Valami utjat allja a babanak vagy mi? Barki hadonloan es megis beindult v ez mar inditas lesz?

4

36 hetet töltöttem. Kb egy órája hullámokban feszül a hasam. Mi lehet ez? (bővebben)

A terhesség kezdete óta ismerem ezt a fajta feszülést, hosszában fájnak/feszülnek a hasizmok vagy nem tudom mik, de borzalmas, néha levegőt is alig kapok, mozogni kb képtelenség. A hónapok alatt ez többször jelentkezett, de max pár percig, úgy gondoltam, nő a hasam és feszül. De most már nagyjából egy órája nyilall/fáj/feszül a köldökömtől kissé jobbra, végig az egész hasam. Hullámokban, de állandóan. Baba enyhén, de jól érezhetően mozog. Emellett keményedek is, de azt csak néha. Van bármi jelentősége? Vagy ez normális ilyenkor? Első baba.
Köszi a segítséget

5

Szt. Margit kórházban (Budapest) most mennyire van rá lehetőség, hogy saját ruhában legyenek a babák a szülészeten?

12

Székesfehérváron nemrég szült kismamák, akinek apás szülése volt mikor és hol vettétek meg az apuka ruhát?

9

Szülés után 2, 5 héttel mitől fájhat veszettül a jobb vesém? Lehet, hogy megfázott vagy befolyásolhatja, hogy még mindig csak gyógyszerrel jó a vérnyomásom? Másnak is volt már ilyen? Mit csináltatok?

Máskor szokott segíteni, ha befeküdtem egy kád forró vízbe, de most még azt nem lehet.

2

Ha programozott császármetszés időpontja előtt megindul a szülés, akkor mi történik?

5

Van itt olyan aki kérésre kapott valamilyen dokitól igazolást császármetszésre (nem nőgyógyásztól)?

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!