Találatok a következő kifejezésre: Miért baj ha a (493 db)

Miért baj, ha a 11 hónapos fiam akár egy órát is eljátszik egyedül?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem baj, miért is lenne. Egy gyereknek kell hogy egyedül is eltudjon játszani. Van olyan hogy az én kisfiam is 1-15,órát is elvan nélkülem, bár ez mostanában igencsak ritka:(

Szia! Szerintem nem baj, miért is lenne. Egy gyereknek kell hogy egyedül is eltudjon játszani. Van olyan hogy az én kisfiam is 1-15, órát is elvan nélkülem, bár ez mostanában igencsak ritka:(
Ez nem baj. Az én lányom is nagyon jól elvan egyedül. Odaülök mellé, és ha akar velem játszani, úgyis jelzi. 1-2 órát is elvan magában amúgy, úgy hogy én meg se szólalok.
Ki mondta, hogy baj? Nagyon szerencsés vagy, sokan irigyelnek érte, hidd el :-)
inkább szerencsés vagy, irigylésre méltó; nálunk 5 perc a rekord....(szintén 11 hónapos)
Szia!Egyáltalán nem baj, sõt azt olvastam valahol, hogy az a baba aki órákig eljátszik egyedül, sokkal inteligensebb lesz! :)
Miért lenne baj? Kimondta azt, hogy baj lenne! Szerintem is örülj inkább neki!
Én is a szerencsések körébe tartozom. A lányom most 3 éves és õ is mindig jól elvolt egyedül is. És pont most dícsérte meg a védõnõ, hogy értelmesebb a koránál és meglepõen élénk a fantáziája. Kérdezte, hogy szokott-e unatkozni és ezen elgondolkodtam, mert jóformán soha nem unatkozik. Akár a 2 kezével is elbábozgat, ha nincs más. Én gyerekkoromban annyit nyaggattam anyáékat, hogy játszanak velem. Jó, hogy õ nem ilyen. A 4 hónapos fiam is elcsörgõzik magának vagy 20 percet. Remélem õ is olyan lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat Én is szerencsésnek tartom magam a kicsim miatt. :)

Az miért baj ha a fekete luxus kocsimat csak arra használom, hogy minél több lány az ágyamba bújjon?

Nem szeretek semmit sem venni, vagy étteremben fizetni, de a csajok ha meglátják a kocsit , megbolondulnak. volt aki (a jövő járt a fejében, utazgatás, nyaralás) még az étteremben a számlát is lerendezte, mondván ő is el van eresztve anyagilag, és ez neki semmiség!Ennyire csak a pénzt és a jó élet reményét nézik a csajok, a randinál?

Legjobb válasz: Ha emiatt bebújik az ágyadba, akkor nem baj, megérdemli.

Ha emiatt bebújik az ágyadba, akkor nem baj, megérdemli.
Pénzed és luxus kocsid van...de semmi másod, megkaphatsz egyes nõket és? boldogabb leszel? Nem hiszem, vagy lehet hogy még most igen, de késõbb már ez kevés lesz, ha nem tudod majd megosztani valaki olyannal akivel tényleg boldog lehetnél!
mindenkinek azt, ami jár!!
13! egyet kérdeznék: kit keresel, hiszen akinek a pénz kell, eltartsad, az nem kell kidobod, szerelmet nem keresel, oké dugásra minden este más is lehet nem tudom, de ismerek szerintem Tõled jobban eleresztett személyt, õ már váltott, rájött õs is csak a pénze kellett a nõknek, úgy ismerkedik, nem tudja a másik fél mije van, így tényleg kíváncsi lennék mit is szeretnél Te pontosan? N
Miért van az a fura érzésem, hogy se drága autód, se csajod nincs? :) Van helyette jó adag frusztrációd, tehetetlenség szülte haragod, meg talán egy foltos alsógatyád. :)
Dehogy baj, jól teszed, amit teszel. Csak így tovább, barátom.
hogy a csába ne lenne boldogabb attól hogy tologatja a jó kis plázacicákat? ha megteheti miért ne?
Teljesen jól teszed, ezek a lányok csak erre jók. Ez tény. A kérdés pedig nem arról szólt, hogy komoly párkapcsolatra ezek a nõk jók-e? Az anyagi helyzetedhez meg úgy gondolom senkinek sincs köze fõleg nem ítélkezni felette. Az élet majd úgyis megítél. Sok szerencsét és sok jó numerát kívánok:D
A kérdező hozzászólása: lütyõ! baj van az értelmi képességeddel szerintem, vagy hiányoztál az iskolából, mikor az olvasást, meg az olvasott szöveg értelmezését tanították. a csaj azért fizetett, h bevágódjon, h neki is van pénze, jó színben akarta magát feltüntetni. tudod, lehet irígykedni, mert vki egy 40nm panelban él, meg panelproletár vagy, attól függõen, a kérdésem él, ha jön még rá értelmes válasz, szívesen fogadom.
Nem panelba lakom :) Egyébként meg ha nem kamu a kérdésed és neked ez jó akkor csináld amig meg nem unod, utánna meg kötelezd el magad valaki mellett. Ha nem kamu vagy villogás volt a célod akkor minek tetted fel 2x a kérdést?
A kérdező hozzászólása: 10es én nem a szerelmet keresem! abból már 20 éve kinõttem. a csajokat eltartani kell, egy valamitõl esnek hasra ha elviszed õket bevásárolni, vagy telerakod a pénztárcájukat! és akkor csendben vannak. csak fura h akárhány csajjal voltam, mindnek a lové kellett egybõl(inkább a jobb élet reménye), de ki is dobtam õket pár nap után.
Baj 1 : Ezek a lányok nem élettársnak valók--> nem leszel velük boldog. De nem baj, ha nem is akarsz velük boldog lenni, mert csak dugod õket (de mi a hosszú távú boldogságodra is gondolunk ;)) Baj 2 : Elcsökevényesedik az érték rendszered és azt hiszed majd a pénz mindenre jó, DE NEM JÓ. Baj 3 : A sok paráznaság miatt, amit nem gyónsz és bánsz meg, pokolra fogsz jutni és az idõk végezetéig kínszenvedéseket kell majd kiállnod. Baj 4 : Amikor azok a csajok éppen Téged boldoggá tesznek rövid távon, akkor éppen nem engem tesznek boldoggá, ami a legnagyobb baj. De ez nem baj akkor ha mondjuk minden 3-dikat átküldöd hozzám, akkor megbocsátok. ;) :) nem csak a jólétet nézik, de hidd el számít az is :)
Csak arra használod a kocsid, hogy csajokat felszedd az ágyadba és ezt nyíltan vállalod... És még megkérdezed, hogy ennyire a pénzt és a jó élet reményét nézik a csajok? Szóval direkt olyanokra utazol, akinek az ilyen fontos aztán megkérded miért olyan anyagiasak? Most mi van??? -.-
A kérdező hozzászólása: na azért azt ne mondja senki h azokat a pláza cicákat nem [email protected]á meg senki akik végig topognak a bejárattól a pultig, és onnantól már el sem mozdulnak, csak arra várnak h vki meghívja õket inni. aztán meg jönnek velem haza.
Ha csak olyna csajokkal kezdesz, akik beájulnak egy méregdrága tütütõl, akkor ne várd, hogy más képet kapj a lányokról! :)
Azért baj mert csak a pénzel tudsz villogni :) megnézheted milyen barátnõid lesznek
miért lenne baj? döntsd meg mindet, aki hagyja
ez téged is, és azokat a lányokat is minõsíti. de hát te tudod, ha b*szni akarsz és ráindulnak akkor használd ki a helyzeted ha már van;)
Nem minden nõ ilyen! Pont nem érdekel, hogy mije van annak a pasinak aki nekem kell!
mert nincs luxus kocsid...
Nem nagy képûségbõl, de én elég jól élek, anyáméknak van pénzük, Telkiben lakunk egy nagy házban.Ismerek rengeteg pénzes embert, akik anyáék barátai, és neked még az írásodból is látszik, hogy nem vagy olyan mint õk.Azaz nincsen pénzed és valami gáz Peugeot 206-ossal jársz...

Miért baj ha a kakaót kakónak, az autót ótónak mondom?

Legjobb válasz: Nekem nem baj. Sõt akár még makokhatsz is.

Nekem nem baj. Sõt akár még makokhatsz is.
Mert nem az a nevuk. Sokan kovetkeztetnek (sokszor helyesen) a hibas beszedbol, a rossz helyesirasbol az intelligenciara. Pl ha suk-sükölsz egy interjun, nem kapod meg a melot.
Én a kakaó helyett, kakajót mondok.
Mert erõsen távol áll az irodalmi magyar nyelvtõl, és a magyar kiejtési szabályoktól :) ebbõl pedig sokan arra következtetnek, hogy tudatlan vagy. Pedig valószínûleg abból ered, hogy így tanultad meg, mert körülötted mások is így mondták. Attól még sajnos nem helyes. Hallgass híradót, a bemondók elég szépen beszélnek. Biztos van a neten is ilyen hangos kiejtést tartalmazó szótár.
Én úgy mondom, hogy omlósz.
nekem aztán nem baj
nekem se baj, én is magas vagyok és pici lányok tetszenek :) 22/f (és ismerkednék:$)
Hát, én 185 cm vagyok, de nekem egyáltalán nem jönnek be a 'pici' vagyis alacsony lányok. Legyen szép magas, de maximum az én magasságomig. A barátnõm is 180 cm magas. 21F
Nekem baj, mert csak 175 cm magas vagyok.:(
Ez úgy [email protected]ág, ahogy van már bocsi...és ezt bizonyítom is...175cmel meg az állítólagos jóképû pofimmal több nõm volt meg kapcsolatom és nem is akármilyenek?!!! mai napig tapadnak a nõk rám és én is rájuk...igaz, a nálam magasabb nõk nagyon észre nem vesznek, max az 175cm magasak de ez azért is jó, mert szerintem alapjáraton aki már több mint 170-175 nõben, az GUSZTUSTALAN SZÁMOMRA. képeken oké, de életben jézusom...zsiráf..így egyértelmû: 175létemre max az 175 de leginkább alacsonyabb csajok jönnek be...az olyan nõies.. :) 25/F
Mert 165centi magas fiúként hogy néznénk ki tõlem magasbb lánnyal?!

Miért baj, ha a babám a karomban szeret aludni?

Kisfiam 17 hetes napközben 3szor alszik.Délelőtt sikerül néha a kiságyban elaltatni,de néha nem,és akkor a karomban alszik el,vagy,ha a kiságyban 1 óra után felsír és fel kell venni,és úgy alszik tovább.Próbáltam letenni,de úgy felébred és a nem alvás a vége.Ha a karomban van 2-3 órát is alszik jóízűen 1xre. Tudom,hogy ez nem jó,de inkább aludjon,mint nyűgös legyen.de sokan azt mondják,hogy ez nem jó,mert meg kell tanulnia egyedül aludni stb.Este egyedül alszik el a kiságyban. én úgy érzem nem baj,nem kell sétálgatni vele elringatom,és utána csak velem akar lenni,nem hátráltat,és még egy 20 évest se láttam,akit az anyja ringatna,a nappali alvás pedig egy idő utén elmarad vagy 1re redukálódik szerintetek?pro és kontra egyaránt érdekel

Legjobb válasz: Szerintem sem baj, nálunk is volt hasonló, csak nem a karomba aludt, hanem a kendõben, és így én sem voltam helyhez kötve. Le fog róla szokni, ne aggódj:)!

Szerintem sem baj. Hidd el elõbb-utóbb már nem fogja igényelni. Az én kislányom 10 hónapos koráig kizárólag ölben, esetleg kendõben aludt. Remekül lehetett közben internetezni és sorozatot nézni. Most 19 hónapos, épp a szomszéd szobában durmol elõreláthatólag kb. 1/2 4-ig. :-)
Szerintem sem baj, nálunk is volt hasonló, csak nem a karomba aludt, hanem a kendõben, és így én sem voltam helyhez kötve. Le fog róla szokni, ne aggódj:) !
Szerintem nem baj. Nekem is igy aludt kb fél éves koráig, utána 1 éves koráig úgy, hogy szorosan mellettem volt, együtt aludtunk. Éjjel simán aludt egyedül. Nem volt semmi gond a tartásával, semmivel. Most már 5 éves, erõs, okos kisgyerek, nem ragaszkodik hozzám, simán elvan egy hétig is a nagyszülõknél (betegen muszáj oda vinnünk, nem kapunk szabit). És nem lett disznóól sem, mert kisbabaként az ölemben aludt napi 4-5 órát.
Az Én Fiam ezt 2 hós koráig csinálta. Róttam a köröket vele a folyosón csak úgy aludt el, utána simán le tudtam rakni a kiságyába. Aztán mikor 5-6 kiló lett meguntam, egyik napról a másikra leraktam. Elöszõr simogatni kellett, paskolni a fenekét. Volt h 20percet is ott voltam. De megtanulta. Ma már lerakom, oda adom az alvó nyulat, megsimogatom és otthagyom. Van h hallom még "küzdeni" pár percet de elalszik. Pro és kontra? 10 kilósan már nem akartam cipelni, plusz ez nagyon sok idõt elvesz. Imádom, szeretem de ettõl nem tartom magam szívtelennek.
Szerintem nem jó, ha így alszik. Valószínûleg már hozzá is szokott, azért kel fel 1 óra múlva. 2-3 órát fogod? Az nem semmi:) Ugyanakkor, ha már 10 kg lesz, nem lesz annyira kellemes fogni. Ha csak egyszer alszik majd nappal, ami általában 1 éves kor után szokott a legtöbbször bekövetkezni, akkor is aludhat 2-3 órát, te meg semmit nem tudsz majd csinálni. Mihez ehhez már hozzászokott, nagyon nehezen fogod leszoktatni róla.
17 hetes..az 4 hónapos nem? szóval! igen az a baj hogy kicsit el lett kapva mivel csak az öledben tud elaludni, szép és jó hogy a babád akár 2-3 órát is alszik, de te akkor mit tudsz csinálni? oké a baba az elsõ de azért ott a háztartás is nem? most még kicsi, de ha nagyobb lesz a hátadra nõ ám! persze nem kell hogy nyûgös legyen, de meg kellene találni az aranyközéputat míg nem késõ
azért baj, mert te sem csinálsz semmit, a kicsi megszokja és sosem fog változni.és mellesleg gyenge lesz amiért kézben fekszik és nem tartja a fejét, nem tanul meg fordulni sem, mert fogod.
Jah, vegul is Gyozike 15 eves koraig az anyjaval aludt es biztosan elvezni fogod te is, ha majd az 5-6-x eves gyereket is csak ringatva tudod elaltatni....
húha kedves kérdezõ, vagy lepontozgatók , vagy akik egyet értenek amit a kérdezõ írt, elõszeretettel lepontozták azokat akik nem.. szépek vagytok hányinger ez az egész. ringasd a babádat kézben egész nap, ahogy akarod végül is 20 éves korában csak nem kell, igaz. csak akkor minek tetted fel a kérdést ha az ellentétes válasz nem tetszik??????
Az a véleményem, hogy egy gyereket addig kell babusgatni, amig pici. Addig kell ölbe hordozni, simogatni, ölelgetni, puszilgatni -mert most van rá szüksége. Az én lányom ennyi idõsen, mint a te babád a kezemben aludt. És én közben kikapcsolódtam. Simán leszokott róla.
Attól függ, melyik könyvet olvasod:D Igen nagy irodalma van annak is, hogy jó, ha a gyerek a karodban alszik, olvasd ezeket és akkor megerõsítést kapsz, nem csak "laikus" anyukáktól:) .
A kérdező hozzászólása: akkor ok, csak ugye nem ez van a nagykönyvbe írva, így volt bennem egy félsz de akkor kihasználom, míg "szerelmes belém" 15 év múlva úgyis nagyon nem ez lesz a szitu....
Ez neked kényelmi szempont. ha neked nem gáz, akkor ok.:) Én tuti nem bírnám ki. :) szerintem ennyi a pro-kontra. :) örültem, hogy alszik, és "szabad" vagyok. :D tusoltam, telefonálgattam, házimunkáztam. stb..
13:19 vagyok Hidd el, nem baj ez. Élvezd ki, kb még bõ fél év, és nem fog így ellenni, õ fogja kérni hogy vizszintesben aludjon:) Onnantól meg nincs ölbn babusgatható alvó picibaba.
A kérdező hozzászólása: a háztartás nem úszik, mert annyi teendõ nincs egy lakásban heti 1x portörlés, felmosás, meg porszívózás megvan mondjuk az alatt az egy óra alatt fõzni tudok, hogy mellettem van a járókában, vagy kendõben felkötöm, úgy is elalszik. melózni is tudok, mert azt meg a laptopon csinálom rendrakás meg míg egyedül játszik a fejtartással nincs gond, forogni meg 2 hónapos kora óta tud, szóval ezek szerint a kettõ nem függ össze szerintem az éjjeli együttalvás az más, azt nem vezetjük be a súly meg nem gond, most 7 kilós, nem lesz baj, ha 10 lesz, mert mivel ülök nem érzem várok még kontrát!!!igazából az eszem azt mondja, hogy jobb lenne letenni, megtanulni, de ez a fránya szív, és a felhozott kontrákat meg az eszem megcáfolta pl fejtartás, pl forgás
Az én fiam is nagyon nehezen aludt el egyedül ennyi idõsen. Hasfájós is volt. Napirendünk csak 3 hónapos korától volt, addig káosz. Mikor javult a helyzet, akkor már tisztábban láttam, hogy mit mikor kell csinálni. Eleinte ringatni kellett úgy 2-3 percig és utána hallottam ritmikus szuszogást tõle. Ekkor már lefektettem. Késõbb tudatosan rövidítettem a ringatási idõt, hogy megtanuljon elálmosodni. Ez sikerült is. Most már megmondom neki, hogy most pihi van és kimegyek a szobájából. Most 20 hónapos és napközben 1x2 órát alszik.
A kérdező hozzászólása: nyugi van kedves utolsó, , , nem engem kell leb...ni, mert nem én pontoztalak le!!nem értem sose ezt a kiakadást a lepontozásért, ha vki 95% felett teljesít álomutazást nyer vagy mi?engem sose izgat ki hány pontot ad, leírom a véleményem és kész, de hangsúlyozom, nem pontoztam senkit....még

Lányok, az számotokra miért baj ha a pasitok pornót néz?

Legjobb válasz: ha velem nem törõdik eleget, akkor zavar, máskülönben lesz*rom

ha velem nem törõdik eleget, akkor zavar, máskülönben lesz*rom
Azért zavar mert ilyenkor azt érzem, hogy kevés vagyok neki és más nôre vágyik.
Engem csak akkor zavar, ha velem nem tud teljesíteni. Aránylag gyakran találkozunk, szinte minden nap, és akkor nekem kell a minimum egy, de inkább kettõ kielégülés. Ha azt nem bírja erõvel, mert pl korábban már kiverte, vagy valami, akkor határozottan zavarna. Ha neki az igénye ennél túlmutat, akkor nem zavar. Sõt, nem is nagyon érdekel. Én is néha nézek pornót és maszturbálok, ha olyanom van, és jó ideje nem láttuk egymást. 21/l
Nem zavar, akkor zavarna, ha a velem való szex HELYETT tenné..de akkro nagyon
Nekem ugyan nem baj, nem értem másnak miért lenne az.
Nekem nem baj. Nem lehetek mindig mellette, hogy kielégítsem a vágyait.
Félek, hogy kevés vagyok neki.
Ba.szki #2-es, van szád, akkor ezt miért nem neki mondod?
Én nem tudom, néz-e, de kifejezett kérésem ellenére olyanokat csinál velem az ágyban, ami "a kamerának jó", és érzetre szar. Tuti pornóból vette, és az egy fogyatékosság, nem érteni, hogy ami képen jól néz ki, az MÁS, mint ami jólesik! Engem ne kínozzon, csak hogy megvalósítsa a képi élményeit. Ez nem szeretkezés akkor velem, hanem önkielégítés, ahol engem segédeszköznek használ.
Én ha tanúja lennék, hogy pornót néz, amikor én is ott vagyok, akkor azt érezném, nem egészséges. Mert egy képi dologra vágyik a valóságos helyett. Meg tudom érteni, akik a saját vonzerejükben kételkednek emiatt, hiszen mitõl jobb a 2D a 3D-nél?... És ez egyfajta elutasítása a nõnek. Õ ott áll, vágyik a férfire, a férfi meg egy harmadikat néz...

Miért baj, ha a gyerek igényli? Szobatisztaság "korán"?

18hónapos lányom, még nem szobatiszta, de mostanra többet eljut a bilihez, mint nem, ma már a kaki is oda sikerült... Közvetlen ébredés után is szólt, hogy pisi...

Legjobb válasz: Az én lányom 15 hónapos.Örülnék,ha már szobatiszta lenne,sokat spórolnánk rajta.Vettem WC szûkítõt.Barátkozunk vele:)

A 10. válaszoló vagyok, és az elõttem válaszoló 3 lányos Anyukának írom, hogy nem egészen így van, ehhez azért megfelelõ agyi érettség szükségeltetik.Az én 2. fiam mindent "megfontoltan" csinált(10 hónaposan állt fel, 16 hónaposan indult el, 2 éves 8 hónapos volt, amikor úgy istenigazából egyik napról a másikra mondatokban kezdett beszélni stb.)Makkegészséges, ám ráérõs(különben meg örökmozgó), én pedig türelmes vagyok, hiszen ezek a tanulás évei, úgy gondolom nem szabad sürgetni õket.Ezzel a szemben a bátyja 2 évesen folyékonyan beszélt, letette a cumit, szobatiszta lett stb.Ezért is írtam, hogy az egyik gyerek ilyen, a másik olyan(ugyanazon családon belül is).Most kislányt várok, meglátjuk Õ milyen lesz...ám neki is adok majd idõt mindenre.
Az én lányom 15 hónapos.Örülnék, ha már szobatiszta lenne, sokat spórolnánk rajta.Vettem WC szûkítõt.Barátkozunk vele:)
Õszintén?Én egyáltalán nem írigykedek ezért.Igazából nem is érdekel, hogy ki mikor mire szoktatja, tanítja a gyerekét(holott a baráti körben egy szakajtónyi kicsi van, de soha nem jutott eszembe, hogy bármilyen megjegyzést tegyek).Az elsõ fiam 2 évesen 1 hét alatt szobatiszta lett, a 2. 3 éves múlt, amikor nappalra és délutáni alvásra az lett.Most 4 éves, és éjszakára még igényli, bár általában száraz reggel a pelus.A Te gyereked olyan, az enyém ilyen.2gyerekes+32hkm
Bocsi, folytatom.... Ha neki erre van igénye, és ennyire ügyes is, akkor csak így tovább. A szobatisztaságra nevelés egyik kulcsfontossága, hogy a gyerek megérjen rá. Úgy tûnik, a tied megtette. :) Ez is olyan, mint pl. a beszéd, egyik gyerek könnyen, gyorsan tanul meg beszélni, más meg három évesen is csak gagyog. Egy ismerõsömtõl szoktam ruhákat venni, és csodálkoztam, hogy nincs body, erre elmesélte, hogy a kissrác alig volt egy éves, amikor elkezdett stabilan bilizni. Mindenhol tépte le magáról a pelenkát, ruhát, és oda pisilt, ahol volt, ha nem vitték bilizni. Egy idõ után a bölcsis gondozónénik is jobbnak látták, ha pelus nélkül bilizik, mert akkor nem kell takarítani utána.
Ne foglalkozz senkivel, csak irigyek mert nekik abból áll ki a napjuk hogy a pisit meg a kakit takarítják a gyerek alól:) Örülj neki hogy ilyen okos és ügyes kislányod van! Ha õ akarja, akkor még jobb.
Nem kell velük foglalkozni. Ez a késõi szobatisztaság egyébként szerintem a pelenkagyártók propagandája. Meg ne próbáld hamarabb bilire szoktatni, mert akkor lelkisérült lesz. Valójában azonban az a lényeg, hogy ha sikerül, akkor nem veszel több pelenkát. Ha a többi anyuka is rájön, hogy sok pici simán megtanulja a dolgot 2 éves korára, ha hagyják bepisilni, akkor meg teljesen bedõl a pelusbiznisz. Félreértés ne essék, tudom, hogy a gyerekek másik fele késõbb érik meg a szobatisztaságra, van olyan, aki nem képes rá. Viszont a szükség nagy úr. Írtam már itt egy barátnõmrõl, aki egyedül nevelte a kislányát, és egyszerûen nem bírta anyagilag a pelenkavásárlást. A kislánya éjjel-nappal szobatiszta volt másfél évesen.
Íme, egy újabb összesküvés-elmélet 3-as tollából:-) Most már legalább azt is tudjuk, hogy nem csak a tápszergyártók manipulálnak minket azzal a szöveggel, hogy árt a kicsiknek a tehéntej, hanem a pelenkagyárosok is bevetnek mindent a cél érdekében. Remélem érzitek az ironikust hangsúlyt ezekben a sorokban. Kedves kérdezõ, nem baj, ha a csemetéd magától lesz szobatiszta másfél évesen. De benne van a pakliban, hogy ez csak átmeneti dolog lesz nála. Az meg már a te felelõsséged, hogy ha visszalépést tapasztalsz, erõlteted-e tovább, mondva, hiszen már tudta a gyerek, vagy elfogadod, hogy még várnod kell. Erõsen javaslom az utóbbit. Amúgy valóban rá lehet venni ekkora gyereket is a bilizésre (nem rólad van szó kérdezõ, a tiéd önmagától csinálja), és a lelki sérülté válás azért erõs, de némi hosszú évekig tartó ágybavizelés azért befigyelhet. Nem újkeletû dolog ám kivárni, hogy magától érjen meg rá a kicsi. Anyukám a saját keserû tapasztalatai miatt ajánlotta nekem, hogy így tegyek.
a fodrászom kislánya egy évesen lett szobatiszta nappalra és éjjelre is.van ilyen is. ne foglalkozz mással, örülj, hogy ilyen ügyes
Bevallom, irigyellek! :) Azt hiszem, nem csak én. Nagyon ügyes a kicsi lányod.
Hát el kell mondjam, hogy pukkadok az irigységtõl!! :D Én lányom is 18 hónapos, és már ismerkedünk a bilivel, de egyenlõre pelusban ül rá, akkor is fordítva..és ennyi.Most mivel meleg van, ezért leszedem róla a pelust, mert amúgy is ebbe a nagy melegben kiszokott pirosodni a bõre..meg hát na.Panelban vagyunk..Eddig sikerült lepisilni az ágyat, és a kanapát is.. :/ Egyáltalán nem szól ha kell, csak ha kérdezem akkor nyúlkál oda.. Úgy hogy legyél nagyon büszke a kis angyalkádra, és ne foglalkozz másokkal!!!Régen meg az volt a ciki, ha a gyerek 1 évesen még pelusos volt...errõl ennyit

Miért baj ha a gyerek tv-t néz?

Mindenki azt mondja,hogy ne nézzen tv-t a gyerek,tudom vibrál és az nem jó a szemnek,meg az sem jó ha egész nap el?tte ül és nem mozog.Szerintem néha jó ha nézi,mert hall beszédet zenét,színeket lát.Nem kell mindig mennie ki lehet kapcsolni(húzni).

Legjobb válasz: nálam az ha valaki tiltja a tv-t egyenrangú azzal, hogy meg akar felelni a nagy, okos,bölcs anyukák véleményének. Olyan mint elvenni erõszakkal a cumit, siratni, hogy majd megtanul aludni... Ugyan már!!! A mai világban miért ne nézhetne tv-t? Dvd-n sok jó mese van,semmi baja nem lesz tõle.

dehogynem:-)
Azt azért tegyük hozzá, hogy nem mindegy, milyen tv készülékrõl van szó. A régiek vibrálnak, a mai LED és LCD tv-k már nem. A vibrálósat még mi felnõttek is nehezen toleráljuk, hát még a kicsik. (Csak teszteld le a tv-teket: mellénézel, nem közvetlenül a képernyõre. Ha villog, vibrál, nem jó, ha nézi a baba, ha nem vibrál, akkor kevés tv-nézéstõl semmi baja nem lesz.) Kisfiam pl. úgy szeret ebédelni, hogy közben teletubbiest néz. Hozzáteszem, így legalább meg tudom, etetni, mert nyugton van. Különben rohangálhatnék utána a tányérral, kanállal, mert 2 percig nem képes egy helyben ülni - élõ minitornádó. (11 hónapos múlt.)
Azért ez a háttal ül a tévének dolog azért szerintem már túlzás... Ennyire nem kellene burokban tartani egy 13 hónapos gyerkõcöt...
A tévé is olyan, mint a víz: tud hasznos is lenni, de vissza lehet élni vele és káros is lehet nagy mennyiségben. Én magam utálom, ha egész nap megy a tévé háttérzajként, pedig én is egyedül vagyok idehaza a picivel. Amint nem nézem, már kapcsolom is ki. Rengeteg anyuka van, aki leülteti a gyereket a tévé elé ahelyett, hogy foglalkozna vele. Na, ez egyértelmûen káros. Viszont a gondosan megválogatott gyerekmûsorok érdekesek és hasznosak lehetnek, pl Süsü, Vuk, ilyesmik. A fiam féléves, és egyelõre szinte soha nem nézünk tévét vele. Babatévét se. Amit majd fogunk: igényes rajzfilmek dvd-rõl, mesék, természetfilmek, de messze nem egész nap. Nem akarjuk ahhoz hozzászoktatni, hogy menjen a tévé egész nap, és anélkül ne lehessen létezni. A kikapcsológomb egy nagyon hasznos találmány. :-)
Nálunk is sokat megy sajnos a tv, mert nagy részt egyedül vagyunk itton, és nekem szükségem van rá hogy halljak emberi hangot, meg hireket a nagyvilágból, stb.Szerencsére nem igazán köti le õt, ritkán figyel oda, emellett sokat játszunk, szóval nekem is inkább csak háttérzajnak kell a tévé, de amugy mérges is vagyok magamra miatta.Nagy ritkán néz ugy igazán valamit, az is max 15 perc, ilyen volt a Süsü, Madagaszkár, Pumukli.
Nálunk állandoan megy a tv ujszülött kora ota.Mivel már megszokta nem érdekli, egy egy pillantra odafigyel és annyi.Az egyik imerõsömék nem kapcsolták be a tv ét nehogy ártson a gyereknek, igy ha most bekapcsolják a gyereket nem lehet elrancigálni tölle mert ujdonság neki. szerintem jobb ha hozzászokik.
En csak a sajat peldamat tudom eleirni. Gyerek koromban sosem neztem tv-t nem erdekelt, neha meset de azt is ritkan, ocsem az ellentetem volt, meg reggelizni sem volt hajalndo tv nelkul mar 1-1, 5 eves kora ota. Kisgyerekkent is szombat delelott vagy vasranap delelott nem lehetett kirobbantani a tv elol. Aztan kesobb jottek az orult xbox jatekok meg tarsaik. Szuleimet nem igen zavarta, akkor meg nem volt ez a ne nezzen a gyerek tv-t orulet. Ma mar felnottek vagyunk es az egvilagon semmi kulombseg nincs koztunk. Marmint egeszsegileg (szem karosodas, idegrendeszeri gondok stb.) Az egyeduli kulombseg, hogy en kijottem kulfoldre szerencset probalni nem mentem foiskolara vagy egyetemre o viszont az egyetemet valasztotta es otthon maradt tanulni. Kisfiam 7 honapos mult de olyan mint en. Ra sem hederit a tv-re. Pedig nallunk megy a szobaba, szeretem a hatter zajt meg hallgatni a hireket, termeszettudomanyos programokat. Neha ha valami erdekes zenes reklam van odanez de amugy nem erdekli kulonosen.
Természetesen nem lehet "elkerülni", h. a gyerek néha lásson tv-t, de nem jó, ha egy egyéves gyerek naponta tv-zik. A kreativitás, az önálló játék, a mozgás rovására megy, a gyorsan változó képek, ingerek nem egy ilyen pici gyermek idegrendszerének valók. Még nem tudja hova tenni a látott dolgokat, összezavarodik. Azt hiszi, az a normális, ha olyan gyorsan történnek a dolgok, ahogyan a tv-ben látja, ez pedig késõbb figyelemzavart, koncentráció-zavart okozhat. Illetve türelemtlenséget. Szerintem várj még azzal, h. leteszed a tv elé, inkább adj neki érdekes játékokat, menjen veled a konyhába "segíteni", menjetek sétálni, játszóházba. (Pszichológus, 9 hónapos kisfiú anyuja.)
nálam az ha valaki tiltja a tv-t egyenrangú azzal, hogy meg akar felelni a nagy, okos, bölcs anyukák véleményének. Olyan mint elvenni erõszakkal a cumit, siratni, hogy majd megtanul aludni... Ugyan már!!! A mai világban miért ne nézhetne tv-t? Dvd-n sok jó mese van, semmi baja nem lesz tõle.
nálunk egész nap szól és nem is érdekli.Simán ott hagyja, és játszik.Esetleg egy reklámra lemerevedik, vagy egy fif-s mesére...
Én is inkább az ellentábort képviselem, nem jó, ha sokat nézi! Pontosan azért, mert nem jó a szemnek, sztem az idegrendszernek se... Annyi más dolog van, amivel le lehet kötni, és jobban is fejleszti a kreatív, szabad játék.
Napi 3-4 mesét néz, reggel 3- át míg fõzök, majd játszom vele, olvasok neki, utánna megyünk a játszótérre. Este mesére alszik el.
Aki háttérzaj miatt kapcsolja be a tévét miért nem hallgat inkább rádiót?13 hónapos a lányom és nem néz tévét.Reggel megnézem a híreket, õ háttal ül a tévének és reggelizik.Aztán játszunk, kimegyünk, stb.Este megy megint a tévé, szintén híreket nézek benne, de akkor õ már fürdik apával.Beszédet hall élõ emberektõl és színeket is lát, hisz nem fekte -fehér a világ.
én is azt mondom, hogy az arany középút a legjobb.azt elítélem aki pár hónapos gyerekével tv-t nézet mert olyan jol el van ahogy villog, mozog ott benne valami.mert itt már olyat is olvastam.de egy idõ után miért ne lehetne nézetni vele, persze korlátok közé szorítva és ellenõrizve.én pl sosem nézem a gyerekemmel a mesét egyedül, mindig lefekszem, vagy leülök vele, és együtt nézzük, vagy hallgatjuk a zenét.együtt énekelve, tapsolva, játszva, sosem nézi egyedül, mint egy gyerek vigyázó.ha vége kikapcsolom, és megyünk mást csinálni.õ 20 hónapos és igazából 2, 3 dv van amit idõnként megnéz, de nem mindig szereti azt sem.ha megy itthon a tv.este csak néha néz oda mert annyira nem köti le.
Az én kislányom tévézik. Késõ délután, esténként a vacsi mellett. Csak a babytv-t nézheti, és lcd tv-n, de ezt sem folyamatosan, inkább azok a mesék érdeklik, amiben ének-zene van, ha vége elfordul és játszik tovább. Én úgy gondolom, hogy ettõl még megfelelõen tud fejlõdni, de mindenki úgy neveli a saját gyermekét, ahogy jónak látja!
Azért ül háttal, mert én így látom a híreket és a gyereket is, hisz reggeliztetem.Ennyi.
ez nem semmi-õ háttal, te meg nézed:-(
Látom nem érted, nem baj.
Szia! Az én fiam is néz tévét. Na nem egész nap. Nálunk is úgy van, hogy a tévé az egész nap megy, én egyszerûen megõrülök ha nem megy a tévé, nem bírom elviselni a csöndet, kell a háttérzaj. A fiam annyira megszokta, hogy csak akkor nézi, ha tényleg valami számára érdekes megy benne.

Miért baj ha a hasamat simogatom?

Sokan mondták hogy nem nagyon szabad simogatni még egyszer a dokim is megemlítette de nem indokolta meg miért ne

Legjobb válasz: a dokim szerint a körkörös simogatás a terhesség vége felé méhösszehúzódásokat és így a szülés beindulását okozhatja, ezért kell kerülni, de egy kis föl-le simizés, vagy ha a kezed a pocidon van, az nem lehet baj én is szoktam azért simizni a pocimat, mert szerintem érzi a picurka, hogy õt szeretgetem :))

en egy hete jottem ki a korhazbol. osszehuzodasok miatt kerultem be. amig bent voltam a doki mindig ramszolt ha azt latta hogy simizem a pocakomat...azt mondta hogy racsap a kezemre ha meg 1szer simizem mivel osszehuzodasokat okoz. nem nepi babaona de ha neked eddig nem voltak osszehuzodasaid akkor nem a simitol fog beindulni a szules az tuti, viszont ha erzekeny a mehed akkor ez is sokat arthat. udv 32 hetes kismama
a dokim szerint a körkörös simogatás a terhesség vége felé méhösszehúzódásokat és így a szülés beindulását okozhatja, ezért kell kerülni, de egy kis föl-le simizés, vagy ha a kezed a pocidon van, az nem lehet baj én is szoktam azért simizni a pocimat, mert szerintem érzi a picurka, hogy õt szeretgetem :) )
Mikor fáj a kezed a nyakad a fejed stb sokszor maszírozod, simogatod: vérbõséget okoz attól jobb lesz, mert beindítod a vérkeringést. A pocakodnál a méh összehúzódást és ebbõl a szülés beindulását okozza. Engem nagyon megijesztettek ezzel a szülészeten, de a fel-le, jobbra-balra, vagy csak ha ráteszed a kezed az jó neked és a babócának is.
hat en se hallottam meg ijet en allandoan minden masodbercben simogattam a hasam elso perctol ahogy megtudtam hogy terhes vagyok, sott meg utolso napokban is szaladtam a busz utan es semmi bajunk nem volt egyszer sem a terhesseg alatt.es megis szuletett egy gyonyoru egeszseges kislanyom. mar 3 honapos. minden jot es szep baba varast mindenkinek. KUEK.
Nekem is mesélte egyik barátnõm de túlzásnak tartottam a dolgot, úgylátszik mégis igaz, én is figyelni fogok rá! 27 hetes pocakos kismama
nekem annak idején azt mondta a doki, h azért nem lehet, mert leválik a méhlepny...de én simiztem sokszor, és nem vált le, pedig rengetegszer simiztem
32. hetes vagyok, hàt én is mindennap simizem a pocimat. Eddig semmi jele a szülésnek, a baba viszont rug-kapàl:)
Szerintem ez csak népi babona. Én szoktam simogatni és semmi baj nem volt soha ezzel. 34 hetes
Én ilyenrõl még nem is hallottam. Simogasd csak nyugodtan, ha jól esik!
De durva. Sosem hallottam még errõl! Csajok, köszi az infót, majd figyelek rá én is!! 13hetes
Szia! Én voltam kórházba és azt mondták ha lehet 32 hétig ne nagyon simogassam.Persze nem nagyon tudtam megállni!

Miért baj ha a kutyámnak állandóan van kirakva táp?

Kistestű kutyáim vannak és én sosem tekintettem úgy a száraz tápra,hogy az rendes kaja ezért mindig rakok ki nekik és lassan eleszegetik, de egyszer itt megkaptam,hogy mi az,hogy állandóan van kint nekik kaja?(lehet most is megfogom kapni) Ha nem bírják ki a következő étkezésig akkor esznek abból és nincs probléma. Egyszer volt nagytestű kutyám, neki kevertem a kajájához száraz tápot de annak inkább anyagi oka volt, mert sokat evett.

Legjobb válasz: Jobbat tesz nekik ha ritkán esznek, és nem folyamatosan. A farkasok is ettek ha vadásztak, utána volt hogy napokig semmi. Az ég világon semmi baja nem lesz, ha naponta egyszer kap csak. akkor is amennyit eszik eszik, utána el kell tõle venni. Kb. negyed óráig hagyd elõtte.

Ha nem esznek belõle csak keveset akkor meg fölöslegesen van kint. Amúgy nem is egészséges a kutyának, hogy elõtte van egész nap a kaja. Meg ha beteg, honnan fogod tudni?általában az étvágytalanság elsõ tünet Mondjuk a vacsit nem ették és te azt gondolod, jaa de lehet, hogy a tápból többet ettek és ezért nem kérik. Szerintem fölösleges ott hagyni a kaját.Ezzel csak azt éred el, hogy majd a tápot nem fogják megenni és ha vmi oknál fogva nem lesz más, nem eszik meg.. Amúgy meg úgy eteted a kutyáidat ahogy akarod, csak ez nem egészséges számukra! Nekem is kistestû kutyáim vannak, régen kiraktam eléjük egész napra , de alig ettek, levoltak fogyva..itt tanácsolták, hogy vegyem el tõlük és rakjam le egyszer majd kövi nap újra 4-5 napig nem ettek semmit.. Aztán ahogy leraktam már eszik is meg. Nálunk nincs válogatás bármit eléjük rakok megeszik, legyen az táp, konyhai koszt, vagy BARF (mert most ez az étrend, de ha nincs hús vagy még fagyasztási idejét tölti, akkor megkapják a tápot vagy maradékot, nem volt ezzel gond)
Jobbat tesz nekik ha ritkán esznek, és nem folyamatosan. A farkasok is ettek ha vadásztak, utána volt hogy napokig semmi. Az ég világon semmi baja nem lesz, ha naponta egyszer kap csak. akkor is amennyit eszik eszik, utána el kell tõle venni. Kb. negyed óráig hagyd elõtte.
A kérdező hozzászólása: Sosem volt a száraz táp miatt probléma a kutyák között, volt már, hogy egyszerre ketten ettek belõle és még morgás sem volt.
hierarchiai problémákat generál, mivel úgy gondolhatják, hogy õk rendelkeznek a kaja fölött. ez normál esetben a falkavezér privilégiuma... õ szabja meg, hogy ki-mikor-mennyit ehet. nálunk ez én vagyok, és nem a kutyák, nálad meg fordítva... mellesleg a kint lévõ ételre rászállhatnak a bogarak, meghangyásodhat, egerek odaszokhatnak, stb, nem higiénikus.
A kérdező hozzászólása: Akkor legjobb ha nem adok nekik enni úgyis bírják hónapokig, max sovány lesz de legalább spórolok a kajájukon, milyen jó eszembe se jutott...(Kiforgatni én is tudok) Úgysem fogok változtatni és nem is azért írtam ki mert változtatni szeretnék, nem ettõl leszek jó vagy rossz gazda, hogy van e kint nekik kaja vagy nincs.
jézus éheznek :D nem baj, hogy van olyan kutya ami hónapokig tényleg éhezik és él , bár sovány.. ha MAGADNAK akarsz jót csináld így, ha a KUTYÁIDNAK akkor pedig vedd el elõlük a tápot :)
Sejtettük, hogy azért csinálod mert neked jó, és nem azért mert a kutyának az. ;) Ezért is mondtuk, hogy tégy így, ha ettõl jobban érzed magad.
A kérdező hozzászólása: Nem fogom azt hinni, hogy sokat evett a tápból mert nem eszik belõle sokat, így ha nem eszi meg a rendes kajáját akkor ugyan úgy rájövök, hogy baj van. Én jobban érzem magam attól, hogyha tudom, hogy nem "éheznek" mert ott van kint a táp, és ezért rakom ki.
Az utántöltõs etetõknek semmi értelme sincs. De szerintem ne kezdjük el sorolni, hogy mi mindent árulnak a boltban, aminek nemhogy értelme nincs, de még kifejzetten káros is, mert soha nem érnénk a végére.
1. ha megéhezik akkor kibírja a következõ étkezésig.. semmi baja nem lesz tõle. 2. a folyamatos étkezés rosszat tesz a fogainak ami azok elvesztéséhez vezethet, ráadásul nagyon büdös szájszagot eredményez. 3. Falkasorrendbéli problémákat is okozhat mivel a kutya rendelkezhet az étele felett.
Vannak azon a véleményen lévõ emberek, akik szerint a kutya pontosan tudja, mennyi kell neki, és így askár egy fél zsák tápot is kint hagynak, hogy a kutya akkor egyen, amikor akar. Ahogy az embereknél is van egy átlagos szokás a napi étkezésre, és mégis sokan teljesen más beosztással esznek .
A kérdező hozzászólása: Nekem jó így, csak kíváncsi voltam a miértjére. Megismétlem: nem esznek belõle minden nap! Csak akkor azt sem értem, hogy mi értelme van az utántöltõs etetõknek ha nem tesz jót. Ha nem eszik meg a rendes kaját akkor feltûnik, hogy baj van, mivel a tápból nem szoktak befalni, fõleg nem annyira hogy aztán nem eszik meg a rendes kaját amit adok nekik.Tehát mindig megeszik a kajájukat, ha mégsem akkor látni fogom -ha kint van a táp ha nincs.
Szóval jutalomként rakod ki a szárazat. Minek? Csak vizet isznak rá többet. Általában azért szokták az emberek preferálni a napi 1-2 x-res etetést, mert a legtöbbször egy kaja kihagyása, szemezgetése jel lehet, hogy a kutya nem teljesen egészséges.
az enyémek abba se halnak bele ha néha-néha kimarad nekik 1-2-3 nap ^^ De tényleg ha téged ezek nem zavarnak és tudod kezelni a kutyát akkor legyen kint..
Olyan nincs, hogy nem bírja ki a következõ étkezésig! Még egy kutya se halt abba bele, ha csak naponta egyszer kapott enni. Amúgy ha neked nem probléma, hogy természetellenesen élnek a kutyáid és szerinted minden rendben van így, akkor ne foglalkozz vele, hogy mások mit mondanak.
Nekem 2 nagy testû kutyám van, este kapnak enni, éjszaka eszik meg általában több részletben, van hogy reggel felé. Napközben szinte mindig van nekik száraz táp, de csak akkor eszik meg, ha nagyon rá vannak szorulva, amúgy nagyon nincsenek is oda érte. Semmi gond a falkabeli sorrenddel, értelmes, szófogadó kutyák.
A kérdező hozzászólása: Nem esznek belõle rendszeresen, és a tápból kifolyólag még sosem volt balhé köztük.
A kutyák életében is fontos a rendszer, tudod az a bizonyos bioritmus. Elõször is ha kint hagyod a kaját, akkor rámennek a hangyák, legyek, stb. akár fertõzõ is lehet ebben a melegben. Másodszor állandóan dolgozik a gyomruk, mert ugye csipegetnek, emésztgetnek. Szóval abszolút nem egészséges!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!