Találatok a következő kifejezésre: Miért baj ha (778 db)

Miért baj ha zárkózott vagyok?

22 éves lány vagyok, több éves párkapcsolattal, egyetlen egy jó barátn?vel. Ha ?k ketten bevisznek egy társaságba, jól érzem magam, azok akik régebb óta ismernek szeretnek. De magamtól osztályban nehezen barátkozom. Mindenki a saját örömér?l, bánatáról, pasijáról, csajáról beszél, de én egyszer?en cikinek érzem idegeneket zaklatni ilyen dolgokkal. Hiába osztálytársaim, még is idegeneknek érzem ?ket és nem olyan típusok, akik nekem "bejönnek". Ugyanakkor, ha vadidegen környezetben vagyok, akkor simán ismerkedek :D Mindenki, különböz? mértékben, de extrovertált- nekem nem jön be ez hangos stílus és ezért furának is tartanak.

Legjobb válasz: Mi is meg vagyunk elégedve veled. - <- hi-hi, ez jo :D Nem baj ha zarkozott vagy. Normalis gondolkodasu embernek tunsz, aki masoknak nem okoz bajt. Ez igy jol van. Miert erzed ugy hogy baj, ha zarkozott vagy? Nem lehet mindenki locsi-fecsi allandoan, ezer feszbuk barattal es havonta 2000 elbeszelt perces telefonszamlaval. Ha jol erzed magad a borodben akkor ne foglalkozz azzal, hogy masok furanak tartanak, mert ez nem jelent semmit. Ha kedvesnek tartanak, igazabol az sem jelent semmit, csak annyit hogy a viselkedesed eleri azt a szintet amit a legtobb ember elvar. Ha a viselkedesed nem olyan, amit masok elvarnak toled, attol meg lehetsz egy phasza csaj es leelheted az eleted boldogan. A fontos h szeresd onmagad es masoknak ne arts. A tobbi az lenyegtelen!

Mi is meg vagyunk elégedve veled. - <- hi-hi, ez jo :D Nem baj ha zarkozott vagy. Normalis gondolkodasu embernek tunsz, aki masoknak nem okoz bajt. Ez igy jol van. Miert erzed ugy hogy baj, ha zarkozott vagy? Nem lehet mindenki locsi-fecsi allandoan, ezer feszbuk barattal es havonta 2000 elbeszelt perces telefonszamlaval. Ha jol erzed magad a borodben akkor ne foglalkozz azzal, hogy masok furanak tartanak, mert ez nem jelent semmit. Ha kedvesnek tartanak, igazabol az sem jelent semmit, csak annyit hogy a viselkedesed eleri azt a szintet amit a legtobb ember elvar. Ha a viselkedesed nem olyan, amit masok elvarnak toled, attol meg lehetsz egy phasza csaj es leelheted az eleted boldogan. A fontos h szeresd onmagad es masoknak ne arts. A tobbi az lenyegtelen!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod :) Addig én is eljutottam már- jó hosszú idõ után, - hogy én így érzem jól magam, de bánt, hogy "furának" tartanak :D Tisztában vagyok a jó tulajdonságaimmal, szeretem mások javára fordítani, de valahogy nem tudok megnyílni és csak akkor vesznek észre, ha irtó nagy gáz van és adom a tanácsokat, amiken csak lesnek.
A kérdező hozzászólása: "Egyáltalán nem baj. Ráadásul nagyon meg is vagy elégedve magaddal. Mi is meg vagyunk elégedve veled."- aranyos vagy, köszi :D "Vagyis magadat tartod furcsának"- ez nem igaz, mert ezt mások mondták nekem :P "Miert erzed ugy hogy baj, ha zarkozott vagy?"- azért, mert hiányzik egy olyan társaság, akikben megbízhatok és számíthatok rájuk. Viszont eddig nem találtam olyan emebereket, akikkel teljesen egy hullámhosszon vagyunk. Nagyon hamar döntöm el, hogy ki az akivel érdemes nekem barátkozni, ki az akihez passzol a személyiségem és nem droidnak fog tartani (ezalatt értem a teljesítmény túrákat, amiket imádok és a fiús viselkedésem, amit a lányok többsége nem tud hova tenni és nem is élvezi azokat a tevékenységeket, amiket én). Igazából eddig nem csalódtam ezekben a gyors döntésekben, mert valahogy mindig bebizonyosodott az igazam- pozitív és negatív irányba is.
"ne foglalkozz azzal, hogy masok furanak tartanak, " Érdekes állítás. És ezt honnan lehet tudni, hisz nem beszél senkivel, csak az egy barátnéjával ( aki nyilván nem), meg az egy fiújával, aki még nyilvánabb. Vagyis magadat tartod furcsának, különlegesnek. Nos ez nem más, mint az éntudat, és ez normális dolog.
Elmondom mi a gond ezzel. Hogy ti így jól érzitek magatokat az rendben is van, de a családtagjaitokra ne nagyon telepedjetek rá. Olyan 20 év múlva a pasinak is meg nektek is a közös életen kívül kell egy kis magánélet, a gyerekek is szabadságot akarnak majd, ti meg egyedül maradtok, ha nem lesznek barátnõitek. (És idegesítõ, követelõzõ anyósok) Minden párkapcsolatban lehet rossz idõszak, ezt segíthetnek átvészelni a barátnõk. De nem csak a párkapcsolatban lehet gond, hanem pl gyerekneveléssel is, és ezekben a párra nem mindig lehet számítani. Az ember társas lény, és egyedül minden nehezebb (hülyékkel körülvéve meg mégnehezebb, ezt tudom), ezért célszerû valamilyen közös érdeklõdés, hobbi mentén barátokat, vagy legalább jó ismerõsöket találni, akiket lehet alkalomadtán szeretni.
Egyáltalán nem baj. Ráadásul nagyon meg is vagy elégedve magaddal. Mi is meg vagyunk elégedve veled.
A kérdező hozzászólása: Alapvetõen asszertív vagyok- suliban van ilyen kommunikációs tréning és ott ez jött ki.
Az asszertív (önérvényesítõ) tréning jutott eszembe. Hasonló problémákra nekem ez vált be.
A kérdező hozzászólása: Am lányokkal én se jövök ki olyan jól és lány osztályba járok...õk olyan csajosak, én meg fiús. Én is attól félek, hogy munkahelyen nem tudom majd érvényesíteni magam.
A kérdező hozzászólása: "hisz nem beszél senkivel"- ez csak az osztályra igaz, de mivel velük töltöm a legtöbb idõt ezért ez elég baj. Mint mondtam, mindketten extrovertáltak, így nem vagyok hermetikusan elzárva a külvilágtól.

Miért baj, ha valaki szereti a Yorkshire Terriert?

a kedvenc kutyafajtám a Yorkshire Terrier.

Legjobb válasz: Oké... És????? Mi a kérdés??? Hogy miért baj? Nem baj. :S:S:S

Oké... És????? Mi a kérdés??? Hogy miért baj? Nem baj. :S:S:S
Azzal semmi baj nincs. Én sokáig utáltam, mert amit én láttam belõle az egy mûkörmök közül vicsorgó izé volt. Aztán találkozta, egy yorkival, aki egy mopsszal él együtt, egyikük sem hord pórázt, mindegyikük megáll a járda szegélynél, és mindketõjük vígan játszik bármilyen kutyával. Megdöbbentem. Rájöttem, hogy a yorki is kutya. Azóta a kutyasuliban is látok tök ügyes Yorkikat, úgyhogy már nem a fajtát tartm rossznak, hanem a yorki gazdik nagyrészét :)
Természetesen nem a fajtával van baj, hanem a legtöbb gazdival, akik azt hiszik, hogy mivel kicsi ezért nem úgy kell vele bánni, mint a többi kutyával. Én is láttam már jól szocializált, értelmes kis yorkshiret aki végigkergette a golden retrieveremet a parkon, de póráz végérõl, ölbõl vicsorgó, remegõ, ideggyenge kutyákat. Én nagykutya-párti vagyok, de nem semmiképpen nem ítélem el azokat, akik a kicsiket szeretik, biztos megvan nekik is az elõnyük. Nekem soha nem lesz kiskutyám, mert egész egyszerûen nem férnek bele az életvitelembe, egy nagyobb kutyával el lehet menni hosszú és nehéz túrákra és számomra az is fontos, hogy egy kutya gyorsan tanuljon. A terriereknek, bishon-öknek, csivaváknak is bármit meg lehet tanítani, de több idõbe telik, mint egy figyelmesebb kutyának.
A kérdező hozzászólása: utolsó! nagyon sokat segítettél. köszi. a többieknek is. :) ;)
nem baj, de az miért baj ha én NEM szeretem? Na megvan a válasz? ugyanez a válasz a te kérdésedre is.
Nem az a baj, hogy szeretik az emberek a yorkshire terriereket, hanem, hogy általában akik ilyen kutyát tartanak, nem nevelik meg, hanem egy kis elkényeztetett görcs lesz belõle. Remélem te nem leszel ilyen. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi. Én is remélem, hogy normális gazdi leszek. :) ;)
Nos azért mert a híres sztároknak is ilyen kutyájuk van és sokan próbálják utánozni õket, és a "cuki" kutyafajta ismertebb lesz, majd jön a sok szaporító és továbbszaporítsa a kutyákat amibõl pénzhez jut. Ezért. Ja mivel divatkutyává vált ezért minden "kíntelen" ember ilyet vesz szaporítótól és eltanulja a mini (igazából nem létezõ) fajtát. Majd neki is megtetszik, továbbszaporítsa és igazi divatkutya lesz belõle. Majd fránya tudja milyen kis "cukkancs" ruhákat ad rá és így az emberek elítélik ezt a fajtát. Nos, én yorkiet nem tartanák mert valahogy nem tetszik deee... inkább akkor csivavát
ja emígy nyugodtan tarthatsz, semmi bajom sincs ezzel én ezt a divatmániás plázicicáknak írtam. Emígy eg boldog westie tulajdonos
Jaj ne foglalkozzál már mások véleményével! Nekem is yorkim van, és a legokosabb, legkedvesebb kutyám azok közül, amik eddig voltak, pedig volt már egynehány. (többnyire nagytermetûek) Az elsõ naptól szoba tiszta, 4 hónaposan már megállt magától az út szélén, és az elmúlt 4 év alatt soha nem lépett le engedély nélkül. Én például nem szeretem a retrievereket, engem idáig egy kutya harapott meg, és az egy golden volt, az állítólagos kezes bárány. Nem divatból tartom ezt a fajtát, hanem azért, mert okos, szép, és kedves. Igaz, hogy az én kutyusom nem a "mini" méret. (tudom, tudom, ilyen nincs) 5 kg-os, olyan igazi jó terrier méretû:) Én jó szívvel ajánlom bárkinek ezt a fajtát! Akinek nem tetszik, az ne tartson.
szia nekem is yorkiem van imádom és ne foglalkozz azokkal akik azt mondják h divatkutya meg h azért tartod h menõzz vele stb..:) tegnap vitem az elsõ nagy sétájára és mindenki megállt gyönyörködni benne:) ha meglesz a kutyusod akkor jól neveld ám meg mert akarots kis dögök:) (a dögöt jó értelemben irtam mig valaki osztaná az észt)
A kérdésben leírtad a választ...
Mert sokan utálják a kistestû kutyákat. Túltenyésztett idegbeteg ölebeknek tartják õket és valljuk be van némi igazság alapja. A kiskutyákat nem mindig veszik kutya számba, így egy antiszociális kutyát kapunk aki mindenkinek neki megy legyen az kutya vagy ember. Rengeteg embernek van negatív tapasztalata velük szemben. Ugyanúgy utálják a pincsiket a bichonokat mint a yorkit és a csivavát. Elítélik a fajtákat pedig nem mindenki kezeli õket gyerekként hanem kutyaként és megadják a kellõ szocializációt nekik és a sétákat. Nem kapkodják fel ha egy nagy kutya jön szembe. A yorki-t ráadásul vadászatra tenyésztették ki nem ölebnek mint pl a pincsiket. Mindegyik kutya okos, csak megfelelõen kell bánni vele. Az meg hülyeség, hogy a kutya térd felett kezdõdik. Egy igazi kutya barát vagy egy komoly kutyás (akinek esetleg a foglalkozása is a kutyákhoz kapcsolódik legyen az bármi kiképzõ, orvos, kozmetikus vagy csak önkéntes menhelyen) nem tesz különbséget kis-közép és nagy testûek között. Mindegyiket szereti mérettõl függetlenül.
A kérdező hozzászólása: nem így értettem. sokan elítélik, azokat akiknek Yorkshire Terrierjük van. miért?
szerintem se baj, miért is lenne az? ne hagyd, hogy ennyire befolyásoljon mások véleménye, ne érdekeljen, hogy ki mit mondd!
arra, hogy miért ilyenek, lenne egy válaszom, de akkor már megint úgy lepontoznának, hogy annak nem lenne semmi értelme. Szebben megfogalmazva, aki nem szereti ezt vagy azt a fajtát, abba nem sok tolerancia szorult...
Szerintem valahogy fennáll ez a kiskutyás-nagykutyás ellentét: a kiskutyásokat lenézik a nagykutyások, vagy fordítva. Nekem nagy kutyám van, 30 kilós, és ugyanúgy szeretem a pici kutyákat is. Nem azért vettünk nagyon, mert utáljuk a piciket, egyszerûen így jött ki. Egyik havernak yorkshire terrierje van, és szerintem nagyon kedves kutya.
A kérdező hozzászólása: nem is érdekel? de azt nem értem, hogy egyeseknek miért nem tetszik. egyesek szeint a kutya térd felett kezdõdik? ezek szerint a Yorkie és a Csivava patkány?? :O:O
azért nézik le õket, mert a komolyabb kutyások már nem rajonganak túlságosan az , , agyontenyésztett" ölkutyákért.Mert bekell vallani ezek azok.Én nem ellenük vagyok, nekem is kicsi a kutyám, és imádom is.De néhány ember szerint a kutya házörzésre van, nem ölelgetésre.csak ennyi...
Nem tudom, miért nem szeretik sokan a pici kutyákat. Mondtam, hogy nekem nagy van, de én nem gondolok ilyeneket, hogy a kutya térd felett kezdõdik. A csivavától kezdve a német juhászig mindegyik képes a farkassal szaporodni. Ez a kiskutyalenézõ hozzáállás nagyon primitív, nem igazi állatbarátok. Ha én azt mondom, hogy szeretem az állatokat, akkor a kis, -és nagykutyákat is kedvelem, meg a pókokat, skorpiókat, nem túl cuki állatokat is.
Mehet a lepontozás, de ez egy elég értelmetlen kérdés. Meg kicsit álszent. Tudod elõre, mit fognak írni, akkormeg?
Szia! Nekem shih-tzu-m van. Le szoktunk járni a kutyafuttatóra minden este, ahol mindenféle fajta megtalálható. De tényleg minden fajta! pl bordeauxi dog, argentín dog, labrador, pincsi, beagle, whippet, uszkár, pumi, mudi, shih-tzu, németjuhász és a yorki is, de még folytathatnám. Ahol én lakom rengeteg a yorki. Van pár gazdi aki behozza a "nagyok" közé a yorkijukat, nincs is ezzel baj, hiszen ez a helyes viselkedés! De azoktól én is frászt kapok akik ha meglátják a shih-tzu-mat pl, aki 8 kg és 34 cm már felkapják a kezükbe, menekülõre fogják stb. Ezek sznobok és majmok. Ezek alapján én nem ítélem el a yorkisokat, van akinek csak az fér bele a lakókörnyezetbe és nem szeretnének nagyobb kutyát kínozni egy 2 szobás panelba, de van aki ez alapján egykalap alá veszi az összes yorkis gazdit. Sajnos aki nem elvetemülten szereti a kutyákat az beleköt mindegyik fajtába, csak az a tökéletes számára amilyen neki van vagy esetleg elképzeléseiben él. Legyél te az okosabb és nevesd ki!
utolsó vagyok. Elfelejtettem leírni, hogy sokan tényleg fölkapkodják a yorkijukat, amint meglátnak egy másik kutyát. Nos az enyém soha nem volt felvéve. Ha olyan kutyával találkozunk, akitõl látom, hogy tart a kutyám, akkor leguggolok, és elõbb én simogatom meg a nagykutyát, hogy lássa az enyém, hogy nem kell félni.

Miért baj, ha ringatva altatom a gyerekem, ha felveszem, ha sír és nem hagyom? Miért gondolják sokan, hogy a gyereket kell beilleszteni az életükbe és nem nekik a gyerekhez alkalmazkodni?

Persze tök jó lenne ha az én életritmusomba be tudnám passzintani a gyereket, de ha neki nem az a ritmusa akkor mi van? Nem nekem kell alkalmazkodni hozzá? Tegnap anyámtól, jól megkaptam, h neki milyen furcsa ez a rendszer amit én alakítok ki a babámnál. Csak mert épp elmondtam neki, hogy nehezen alszik el a babám és kicsit kevesebbet mint eddig. Mert neki ott volt már egy gyerek meg apunak reggel dolgozni kellett, nem lehetett minden a sírós hugom köré alakítani....Szeretem anyumat, tudom, h nem rosszindulatból mondta, de akkor is, most én csinálom rosszul? A kislányom 7 hetes, szerintem kiegyensúlyozott gyerek, elvan a játszószõnyegen, próbálja megfogni a lelógó cuccokat, szereti a zenélõ forgót az ágyában, 30 percig is elvan már egyedül. Istenem néha nem tud elaludni és akkor sír, ez olyan nagy gond?

Legjobb válasz: Nem nagy gond, semmi baj azzal, ahogy csinálod. Viszont, ha elgondolkozol, akkor rájössz, hogy amikor már van egy nagyobb gyerek, akkor bizony a kicsinek is alkalmazkodni kell a többiekhez, nem csak nekik hozzá. Ez nem sírni hagyást jelent, de nem úgy van már, mint az elsõ gyerekkel, hogy mindenki non-stop körülötte ugrált.

Nem nagy gond, semmi baj azzal, ahogy csinálod. Viszont, ha elgondolkozol, akkor rájössz, hogy amikor már van egy nagyobb gyerek, akkor bizony a kicsinek is alkalmazkodni kell a többiekhez, nem csak nekik hozzá. Ez nem sírni hagyást jelent, de nem úgy van már, mint az elsõ gyerekkel, hogy mindenki non-stop körülötte ugrált.
Szerintem nem baj, teljesen normális!! Igazad van azért vagy az anyja, hogy megnyugtasd a babát, és erre van szüksége, hiszen még csak 7hetes!! Nem tudom miért fél mindenki attól, hogy majd a 10kg-s gyereket is ringatni kell, meg majd 8 évesen is..Én mindig ugrottam mindkét gyerekemnek, sosem hagytam õket sírni (nyilván volt hogy a második késõbb lett felkapva) és nem bánom, nekem nem volt macera. (de persze sokszor az volt). Ettõl vagyunk Édesanyák ugyan ki ringassa el? Ez szerintem teljesen normális és szükséges, és jó a babának is és a mamának is! :-)
"Miért gondolják sokan, hogy a gyereket kell beilleszteni az életükbe és nem nekik a gyerekhez alkalmazkodni?" Húha, ezt komolyan kérdezed? A barátnõm ugyanezt csinálta, mint te most. Megszületett nemrég a második gyerek. A nagy 2, 5 éves dadog azóta, az anyja összeroppant, hogy elhanyagolva a nagyot, de nem is tud a kicsivel foglalkozni amennyit õ igényelne. És pont azért, mert a nagy gyerekhez alkalmazkodott folyton.
Hát igazából neked is alkalmazkodnod kell a gyerekhez, meg neki is hozzád. És erre szerintem minden baba fogékony, fõleg, ha az elején rendesen figyelünk az igényeire és nem akkor kezdjük rögtön nevelni (idomítani). Szerintem minden gyerek (ember) egyik legfontosabb igénye, hogy tartozhasson valahová, ez ad egy alap biztonságérzetet. Az elsõ ilyen "csoport" általában a család. Egy jól mûködõ családban mindenkinek megvan a helye és mindenki pont annyira rugalmas, amennyire a család "optimális mûködése" igényli. A gyerekek idõvel belesimulnak ebbe a rendszerbe, ha látják, hogy így mindenkinek jó. Ha viszont azt tanulják meg kicsinek is, hogy az õ igényeik mindig hátrébb sorolódnak, akkor amikor csak lehet erõszakosan figyelmet próbálnak maguknak követelni, hiszen más megoldást nem látnak. És vannak olyan gyerekek is, akik "jók" lesznek, mert bármit feláldoznak azért, csakhogy szeressék õket. De ahogy az elõbbi sem, úgy az utóbbi sem egészséges hozzáállás az élethez. Igazából az egészséges egyensúlyt kell megtalálni ahhoz, hogy a család minden tagja elégedett legyen a helyzetével. Ehhez elõször két kiegyensúlyozott és kompromisszumkész szülõre van szükség, akiknek a példáját követhetik a gyerekek. (Én ezért is pártolom a testvérek közötti nagyobb korkülönbséget, hiszen akkor jut rendesen idõ a kisebbekre, ha a nagyobbak már érzelmileg érettebbek és megértõek, alkalmazkodóbbak. Fõleg, hogy manapság nem szokás több generációnak együtt lakni, hogy esetleg mások is besegíthessenek a gyerekek ellátásába.) Kérdezõ, tedd úgy a dolgokat, ahogy jónak látod. És ha kiegyensúlyozott a lányod és mellette te is az vagy, akkor bárki bármit mond, nem csinálod rosszul. :)
A kérdező hozzászólása: 16os! Az alkalmazkodást úgy gondolom, h figyelek a gyerek igényeire, jelzéseire fõleg amikor még ilyen nagyon pici (és csak sírással tud kommunikálni) és próbálom ehhez igazítani a dolgokat. Persze, h nem megy mindig és teljesen, ez természetes. Szerintem fokozatosan kell az egyre több szabályt felállítani, ahogy nõ a gyerek.
14-es válaszoló vagyok. Igazából azt nem értem a válaszokban, hogy miért riogatják olyan sokan a Kérdezõt azzal, hogy "majd ha több gyereke lesz." Egyrészt nem biztos, hogy lesz, nem írta sehol. Ha pedig lesz is, most még akkor sincs. Lehetetlen egygyerekesként úgy élni, mintha kettõ lenne már, ez olyan, mintha a gyermektelen ismerõseinknek azt magyaráznánk, hogy ne éljenek úgy, ahogy, mert majd jól megszokják, aztán mekkora trauma lesz, amikor egyszer, évek múlva majd babájuk lesz. Nyilvánvaló, hogy a második (és többedik) gyerekek egy már kialakult helyzetbe születnek bele, nekik többet kell alkalmazkodniuk. Általában ez menni is szokott, egyrészt a kényszer, másrészt pedig a már meglévõ rutin miatt elég könnyen. De egy tapasztalatlan, egygyerekes anyukának miért is kéne úgy élnie, mintha már sok gyereke lenne?
Szerintem nem riogatta senki, csak elmondtuk neki, amit az anyukája is, hogy egy gyerekkel még könnyû minden igényt azonnal kielégíteni, ringatni, körülugrálni, de 2 gyerekkel ez már nem ilyen egyszerû. Szerintem õ is megértette amirõl írtunk és nem vette riogatásnak.
A kérdező hozzászólása: Köszi elõzõ:-)
A kérdező hozzászólása: Illetve 19esnek köszi:-) Egyébként tudom, h többgyerekesként más lesz majd, de sokan olyan rosszindulatúan, meg kioktatóan tudják mondani a dolgokat. Engem csak ez zavar, nem az ha vki máshogy csinál vmit.
Szerintem senki sem riogatta, de a kérdezõ említi meg a kérdésben, hogy anyukája arról beszélt, amikor már 2 volt és erre is válaszoltunk.
Amig újszülött egy pici, igenis mi alkalmazkodunk hozzá, hisz õ még nem tud hozzánk. Nekem 3 gyerekem van és én is felvettem ha sirtak. Voltak olyan korszakok, hogy többet igényelték a babusgatást, de ezek mindig átmenetiek voltak. És attól mert két tesó már volt, attól még feltudtam venni a picit amikor kellett, sõt a nõvérkék is szivesen besegitettek. Nekem is meg kellett csinálnom a háztartást, az egyik lányom elsõs volt, de akkor is megment, nem okozott gondot. Jól csinálod, ne aggódj! :) Vedd fel nyugodtan amikor úgy érzed. Hülyeségnek tartottam mindig is azt, hogy hagyd a gyereket bõgni, mert majd hozzászokik és nem tudsz vele mit kezdeni. Enyéimnek sem okozott gondot. Egy pici azért sir mert csak igy tud komunikálni. Van hogy éhes vagy pisis, vagy csak úgy szimplán az anyukáját akarja érezni..
:) )) mindig mosolygok, hogy a vége felé már beleszõnek mindent és az eredeti kérdés ezzel a homályba vész. Egy 7 hetes babának kell az ölelés a ringatás a közelség. Ha most hagynád sírni a babát akkor azért szúrna le mindenki. Sõt minden anya azt állítja, hogy ilyen korban még nincs hiszti így ha sír a baba akkor szüksége van valamire és te vagy az anyja neked kell megadni! Nem igaz anyukák???? Szóval akkor ez hogy is van? Sírjon vagy ne sírjon? Vegyük fel vagy hagyjuk sírni? Nem azt írta a kérdezõ, hogy állandóan kézben van. Nem is azt, hogy egy fél éves babáról van szó. Ráér még úgy gondolom "szoktatni" a kicsit a saját életritmusukhoz. Kérdezõ! Jól csinálsz mindent! Mindenki a saját korlátaihoz alkalmazkodik. Azért mert másnak meg kellett alkudnia mert volt nagytesó az téged miért érdekel? Nálatok még nincs. Azok az anyák ahol nem tudnak eleget foglalkozni a kisebbel nem ritka a lelkiismeret furdalás. Mégis ilyeneket írnak. Õk is szeretnének mindent megtenni csak már nem tehetik..... Úgy gondolom, hogy amíg tudod addig add meg neki amit lehet. Majd ha két mûszakba kell melózni és le kell passzolni a gyermekedet, hogy enni tudj neki adni akkor majd muszáj lesz alkalmazkodnia :) Nagyon sok mindenkinek igaza van, hogy késõbb azért már be kell vezetni egy olyan rendszert ami mindenkinek jó. De ez még bõven ráér. Sõt képzeld! Az elsõ gyermekemet soha nem tudtam pl rendszeres idõben fürdetni. Nem babázhattam mert nekem kellett mindent intéznem különben mehetek az utcára. A babának kellett alkalmazkodnia. Mindketten megszenvedtük. Nincs is olyan kapcsolatom vele. Most 11 éves. A mostani páromtól született egy babám és minden más. Össze tudom hangolni a két gyermeket. Egyiket sem kell hanyagolnom. Szóval csinálj mindent úgy ahogy szerinted nektek a lehetõ legjobb!!!!! Ne hallgass senkire. Nem õk élik az életedet.
Nem tudom, nekem két gyerekem van 2 év korkülönbséggel, tehát a nagy is még elég kicsi volt, amikor született a kicsi, mégse hagytuk a kicsit órákig sírni, talán 10 perc volt a maximum, amikor egyszerûen tényleg nem tudtam vele foglalkozni. És sokáig egyszerre altattam mind a kettõt, nem volt megoldhatatlan, és nem, nem vagyok szuperanya, akinek megy ez a "megoldhatatlan" feladat, mert körülöttem mindenki így csinálja. Sõt, a kicsivel felfedeztük a hordozókendõt, ami szuper találmány, mert a segítségével nem kellett azon gondolkodnom, hogy most melyikkel foglalkozzam, mert tudtam egyszerre mindkettõvel. Tény, hogy a naggyal már volt egy kialakult rendszerünk, amibe bele kellett illeszkednie a kicsinek, de ez teljesen gördülékenyen, mindenféle erõszakoskodás nélkül ment. Felesleges lett volna elõre trenírozni a nagyot mindenféle hülyeségre. Tény, hogy vannak önzõ, hisztis gyerekek, de az nem azért van, mert 7 hetesen nem bõgették hányásig õket. Szóval jól csinálod, nyugi. :)
Én a másodikat "kapattam el..." Fiú, és olyan szinten anyás volt már kicsinek, hogy ha nem vettem fel amikor õ akarta, akkor egy percen belül úgy üvöltött, hogy elfelejtett levegõt venni és elkékült. (Mindezt pár hetesen.) Bár akkor még nem volt divat (tizenx éve, hordoztam, és mellettem aludt, hogy ne keltse fel a nála csak 21 hónappal idõsebb tesóját. (Nem volt féltékenység, tesó rácsos ágya az én ágyam mellett volt addig, a kicsi meg a rács mellett aludt, és volt, hogy úgy aludtak el, hogy a nagy simogatta a kicst...) Nem lett semmilyen negatív következménye, 5 hónaposan magától leszokott errõl, onnantól kezdve elvolt járókában, játszószõnyegen, és simán aludt a saját ágyában.
Miért baj ha azt mondta neki ez furcsa? Ha már van egy gyerek akkor igenis a 2.nak kell beilleszkednie, ezt persze ne úgy képzeld, hogy le van tojva, de ott 3 ember akiknek ki van alakítva az élete, nyilván módosul a kicsi érkezése miatt és fõleg az elején azért a kicsi jobban a középpontban van de aztán beleilleszkedik az Õ életükbe.Ha neked csak a 7 hetes kisbabád van úgy könnyû hozzáalkalmazkodni, de egy idõ után kialakítotok egy napirendet ami mindannyiatoknak jó, alkalmazkodtok egymáshoz.Még csak 7 hetes az nagyon kicsi baba kell pár hónap mire megszokjátok egymást és kialakítjátok a "rendszert".
A kérdező hozzászólása: Persze én is tudom, h amikor már van egy gyerek v több akkor már nehezebb ezt megvalósítani, ok. De akkor is próbálnék maximálisan figyelni a baba jelzéseire, nem tudom, neki megmagyarázni, hogy figyi jó, h jöttél nálunk ez a rendszer szokd meg. Valamennyire mindkettõt közelíteni kell egymáshoz szerintem, persze határokon belül (pl. ha menni kell a nagyért az oviba, akkor menni kell).
Én nem ezt mondtam, hogy nem kell figyelni a 2. gyerekre, de azt javaslom majd akkor alkoss véleményt ha már két gyereked van így 7 hét után nem igen van tapasztalatod.
Nem az a baj h ringatva altatod.Én is ezt tettem kb 2 hós koráig, aztán elgondolkodtam, hogy nem lesz ez jo, egy évesen is ezt fogjuk igy csinálni??ezt nem akartam, hogy egy 10 kilos gyereket majd még ringassak.Igy szépen lassan hozzászoktattam hogy a saját ágyában, simivel aludjon el.2 hónapba telt, de megérte, azota egyedül alszik el.most 5 éves, és nincs szenvedés az esti alvással, joéjtpuszi, bujás és egyedül bemegy a szobájába aludni.
A kérdező hozzászólása: Hogy szoktattad az ágyába?
A kérdező hozzászólása: Egyébként igen, még csak 7 hete vagyok anya, és tudom, mikor majd jön a következõ gyerek akkor már nyilván máshogy lesz. Nem most látok elõször gyereket, óvónõ vagyok 13 éve, tanultam elég fejlõdéslélektant, jó persze az elmélet ez meg gyakorlat én is tudom. Nem gondoltam én sem, h majd a 10 kilós gyereket is cipelgetem folyton, de úgy gondolom amíg ilyen kicsi még, máshogy nem tud kommunikálni csak sírással ezért erre igenis oda kell figyelni. Az ágyba szoktatást is elméletben tudom, h hogy van de érdekelne némi gyakorlati praktika:-)
Elõször nappali alvásoknál probálkoztam.Letettem a mi ágyunkba, odafeküdtem mellé, és simogattam, persze ha kellett kicsit felvettem, de mikor megnyugodott ujra letettem.Igy egyre kevesebbet kellett mellé feküdnöm, elég volt ha csak simogattam.(mikor elaludt, betettem a saját ágyába)Mikor ez ment akkor nem a mi ágyukba tettem le hanem azonnal a sajátjába, ha kellett, ott is tudtam simogatni a hátát-õ nagyon szeretett hason aludni, ehhez is idõ kellett hogy rájöjjek.Egy idõ után alig kellett simogatni, elég ha csak mellette voltam.Mikor nappal ment, akkor ugyanezt elkezdtem az esti elalvásnál is, de itt már a mi ágyunkba tevös részt kihagytam.kb. 2 hónapba telt, de naprol napra jobb lett. Nem voltam kegyetlen, nem hagytam sirni, látta/tudta hogy ott vagyok mellette.
Azért mondta ezt anyukád, mert ezzel magad alatt vágod a fát. Nem most fogod érezni annak a "hátrányát", hogy minden kis sírás alkalmával felkapod, altatod, ringatod, stb., hanem akkor ha majd lesz egy testvére, õ pedig ahhoz van szokva, hogy minden körülötte forog, és minden hozzá van igazítva, rendezve. Így válik valakibõl jó eséllyel hisztis gyerek, aki sírórohamot kap ha nem úgy történik valami ahogyan õ azt elképzeli, illetve ha rögtön nem tudsz vele foglalkozni, mert ezt szokta meg, és jó eséllyel lesz féltékeny a kistesóra. (Persze ez most egy általánosítás volt, hogy érzékeltessem mire is gondolok. Természetesen nem minden gyerek lesz ilyen.) De sajnos könnyedén át lehet esni a ló túloldalára. De mindenki úgy alakítja az életét és a napirendjét ahogyan szeretné, semmi sem törvényszerû.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!:-) Persze én sem szeretnék hisztis gyereket, épp eleget látok az oviban ilyet akiket úgy nevelnek, h azt hiszik körülöttük forog a világ...
Szerintem is magadnak teszel ezzel rosszat, de még a picinek is. Fél évesen nem fogja tudni meggnyugtatni magát, elaludni, biztonságba érezni magát, ha folyton rázogatod elalvás elõtt. Ki kell hogy a gyerekben is alakuljon az elaludni tudás, a biztonság érzet. Azért vagy az anyja, hogy megtanítsd dolgokra, nem azért hogyha bármiért sír rázogasd vagy cicit dugj a szájába. Fõleg ha régóta dolgozó óvónõ vagy ezeket tudnod kéne, nem csak a mai divatos kötõdõ nevelést. Hol volt 20-30 éve az, na meg az apás szülés? Ma már azt röhögik ki akik több száz éves hagyományt vinne tovább, kint ül a folyosón.
A kérdező hozzászólása: Azért mert óvónõ vagyok és tanultam a gyerekekrõl azért még mindent én se tudhatok. Az óvodások 3-7 év között mozognak... "Csecsemõ módszertant" pedig nem tanultam. Bár kétlem, h ilyen lenne, max van egy csomó elv meg irányzat aztán mindenki választhat. A kötõdõ nevelést meg elég sokféleképpen lehet alkalmazni. Nem kapom fel minden sírásra mert tulajdonképpen nem szokott sírni, csak akkor ha nem tud elaludni.
Tényleg elég nevetséges az a hozzáállás, hogy már most úgy kellene élniük, és arra trenírozniuk egy pici babát, mintha lenne még egy halom tesója. Miért kell tényként kezelni, hogy egymás után fogja potyogtatni a babákat? Nem mindenki tervez tesókat, vagy nem mindenki tervezi õket kis korkülönbséggel. Manapság szokás egyiket a másik után szülni (gondolom elsõsorban anyagi megfontolásból), ennek aztán késõbb meg is vannak a hátrányai, pont amiket ti is felsoroltatok, hogy egyik vagy másik gyerek háttérbe szorul a tesók miatt. De nem mindenki csinálja ezt szerencsére. Szóval szerintem nagyon is helyesen csinálja a kérdezõ, bizony átmenetileg a babához kell alkalmazkodni, ez így lenne normális.


Inflációról lenne kérdésem. Tanultam földrajzot középsuliban, de ahogy látom, az a tudás édes kevés. Mi okozza? Miért baj, ha van? Miért baj, ha nincs? Melyik a jobb?

Bocsi a butaságomért, de most jövök rá, hogy amirõl azt hittem, tudom, arról kiderül, hogy nem.

Legjobb válasz: Az infláció akkor jelent problémát, ha nagyon megszalad és úgy kerül forgalomba rengeteg pénz, hogy nincs rá fedezet a gazdaságban. Például megkapod a kis 100 ezer forintos fizetésedet 250 forintos kenyérár mellett, hirtelen beüt valami hiperinfláció és onnantól kezdve már csak 2000 forintért kapod a kenyeret, vagyis 8-ad annyit vehetsz belõle. Ez érthetõ okokból összeomláshoz vezet, mert a társadalom tagjai nem tudnak fogyasztani a náluk lévõ kis értékû pénzmennyiség miatt. Ha meg nincs infláció, akkor meg olyan helyzet alakul ki, hogy nincs elég pénz a társadalomban, ami szükséges lenne a megtermelt javak megvásárlására, vagyis ott van a polcon, de nem tudják megvenni az emberek, mert nincs elég pénz a rendszerben és dobhatják ki a cuccokat, mert nem tudják az emberek mibõl megvenni.

Az infláció akkor jelent problémát, ha nagyon megszalad és úgy kerül forgalomba rengeteg pénz, hogy nincs rá fedezet a gazdaságban. Például megkapod a kis 100 ezer forintos fizetésedet 250 forintos kenyérár mellett, hirtelen beüt valami hiperinfláció és onnantól kezdve már csak 2000 forintért kapod a kenyeret, vagyis 8-ad annyit vehetsz belõle. Ez érthetõ okokból összeomláshoz vezet, mert a társadalom tagjai nem tudnak fogyasztani a náluk lévõ kis értékû pénzmennyiség miatt. Ha meg nincs infláció, akkor meg olyan helyzet alakul ki, hogy nincs elég pénz a társadalomban, ami szükséges lenne a megtermelt javak megvásárlására, vagyis ott van a polcon, de nem tudják megvenni az emberek, mert nincs elég pénz a rendszerben és dobhatják ki a cuccokat, mert nem tudják az emberek mibõl megvenni.
Képzeld azt, hogy van 50 almád, ami 1000 krajcárt ér. Ilyenkor 1 alma 20 krajcárt ér. Ha a krajcárok mértékét megnöveljük 1500-ra, akkor onnantól kezdve 1 alma már 30 krajcárt ér, vagyis romlott a krajcár értéke, mert több lett belõle. Régen 20 krajcárért kaptál volna egy almát, de mivel megnõtt a mennyisége a krajcároknak, ezért most már 30-ért kapod. Nem nõtt a fedezet (az alma mennyisége), csak a forgalomban lévõ pénz lett több. Ez a nagyon alap magyarázat.
Ha alacsony az infláció az nem jelenti azt, hogy lassul a gazdaság sõt ... Ha elég élénk a gazdasági környezet és a jegybank is a valuta erõsödése mellett elkötelezett, akkor defláció is elképzelhetõ. Inflcáió csak a bankoknak jó, mert akkor az emberek oda viszik befektetni a pénzüket. Holott a pénzt másra is lehet költeni. Ha alacsony a kamat és alacsony az inflcáió, akkor bankok helyett a gazdaságba fektetik be a pénzt, hiszen ha nincs pénz romlás, akkor a gazdasági haszonra alapozott befektetés jobban jövedelmez.
Mi köze ennek a földrajzhoz ?
A kérdező hozzászólása: Ott került szóba/tanultunk róla.
>> Ott került szóba/tanultunk róla. Még jó, hogy nem a tornaórán, ahol a tornatanár így kiált fel: Né, amott szalad a kamatláb !!
9. tananyag ... gazdaságföldrajz!

Miért baj ha túl sokat elmélkedem, elemzek? Ekkora gond ha az életem egy része a fejemben zajlik?

Mindenki különcnek tart, mert csöndes vagy és szeretem kielemezni a dolgokat, filozofálgatni. Bár ha kérdeznek válaszolok, ha a véleményem kérik bőven ki tudom fejteni. Sokan mondják hogy érett vagyok a koromhoz képest... De ez végett nincsenek igazán barátaim... Mi kéne csinálnom? Megjátszani nem akarom magam, de hogy kéne hozzáállnom a dolgokhoz?

Legjobb válasz: Miért baj, ha különcnek tartanak?

Miért baj, ha különcnek tartanak?
Alapítsunk egy elmélkedõk-barát nélküliek-magányosak klubját, mert rengeteg ember van hasonló cipõben, mint te (meg én, stb...). Többes számban beszélve..: Szerintem nem baj, ha a fejünkben éljük az életünk egy részét, ez is egy személyiségtípus, változtatni rajta nem nagyon lehet. :) Én is a többiekhez képest érettebb vagyok, és nem sok barátom van, de nincs is rájuk igazán szükségem, magamnak való vagyok és kész. 16L
A kérdező hozzászólása: Hát nem igazán vágom ezt az illúzió dolgot ha meg mégis akkor meg én barátra vágyom nem díszemberekre körülöttem. Legalábbis ha erre céloztál. Amúgy meg ha meg sem próbálod sosem tudod meg hogy milyen az illeti. Na meg hogy azt keressem aki rám akar találni... nincs ez ráírva senkire ezért kell az ismerkedés... Összegezve sosem kergetem illúziókat. Ha akartam volna akkor már rég lennének nyálas követõim vagy ál-barátaim... de nem ilyenre vágyom! Na meg vágyakozni csak szabad?! Hisz álmok/vágyak nélkül nem ér semmit az élet. :)
Egyáltalán nem baj, ha sokat elmélkedsz, csak ne felejtsd el, hogy a fejeden kívül is tudnod kell élni. Próbáld meg felmérni, hogy mi érdekli a körülötted élõket, biztos találsz valamit, ami ha nem is érdekel, de értesz hozzá és próbálj beszélgetést kezdeményezni errõl az egyén saját "szintjén". Mások nem fognak hozzád alkalmazkodni, így ha szeretnél társaságot, neked kell tenned érte. Viszont azt el kell döntened magadban, hogy mire vágysz, miben szeretnél megváltozni és miben szeretnél önmagad maradni. Ha ezeket tisztáztad, sokkal könnyebb lesz elindulni. Én sem vagyok nagy társasági ember, ugyanazokat a "tüneteket" produkálom, amit te, viszont én ezt elfogadtam és a szenvedélyeimnek élek. Habár nem vagyunk egy korcsoport, de remélem segíthettem. Sok sikert! :) (15/L)
Én is ilyen vagyok, azt hiszem. Megoldást még nem találtam, de nem igazán töröm magam. Sajnos én dolgozni megyek érettségi után. Nem hiszem, hogy a munkahelyemen (gyár) olyan kommunikációs partnerekre fogok bukkanni akikkel a viselkedéskultúra alap formáin tovább jutnék. A mûvészet engem is érdekel, elméletben. Gyakorlatban még semmilyen mûvészi tevékenységet nem próbáltam ki. Majd szeretnék rajzolni és írni is. (19/F)
A kérdező hozzászólása: Most állok érettségi elõtt. De megyek fõiskolára bár mûvészeti irányon. De félek már megszólalni mások elõtt. Meg nagyon parázom az elsõ találkozáskor így eltart egy ideig mire feloldódom...
egyetem fõsikola nem jársz? ott van sok hasonló ilyen ember, meg lehet találni egymást könnyen
A kérdező hozzászólása: Én szeretek ilyen lenni. De magányos viszont nem akarok lenni... Sokan elsõ látásra megítélnek és így nem is akarnak beszélni velem. Pedig elég sok mindenhez hozzá tudok szólni kivéve a divathoz és a sztárvilághoz... És ez 18 évesen gondolom elég nagy kihívás a barátok kereséséhez... Idõsebbekkel mindig jól elbeszélgettem, de a korom végett gyereknek néznek és zavarják hogy értelmileg és szellemileg is fejlettebb vagyok... Így nem merek megszólalni. Nem akarok okoskodni, de ha kérdeznek vagy tanácsot kérnek én komolyan és õszintén a legjobb tudásom szerint válaszolok...
Egyáltalán nem baj, van sok hozzád hasonló ember. Akarsz ezen változtatni? Mert ha nem akkor hagyd rá a többiekre, hogy ki mit gondol
*kellene Nem baj az, ha sokat gondolkozol, de próbáld megtalálni az "arany középutat". Azért éljél is ne csak a fejedben. Most érettebb vagy. Ne te kezdj el változni, majd a többiek felzárkóznak :) Legyél nyitott, nem kell megjátszanod magad. Inkább legyél így egy, mint megjátszva tucat...
szerintem is jól vagy úgy ahogy vagy, nem te tehetsz arról hogy a többiek szintje a való világ meg az x faktor szintjén van és talán ezért elkerülik az olyan értékes embereket mint te vagy

Miért baj ha az anyuka kevés tej lévén tápot ad pótlásnak?

Van esetleg vmi link ahol leírják miért káros a tápszer

Legjobb válasz: Nem baj. Én azt nem értem miért írják sokan azt, hogy ha csökken a tej mennyisége,inkább megkezdik a hozzátáplálást, mintsem, hogy tápszert adjanak. Ha jól tudom sokáig szüksége van a babának tej alapú étkezésre, ha valakinek elfogy a teje nem helyettesítheti fõzelékkel. Nem kötözködni akarok csak nem értem, a tejpép meg nem különbözik lényegesen a tápszertõl ebbõl a szempontból. Akkor ilyenkor mi van? Egyébként a tápszernek is vannak elõnyei, meg az anyatejnek is. Kár lenne tagadni, de vannak olyan dolgok amiket az anyatej "nem tud". Persze szoptasson mindenki ameddig tud, de szerintem nem kellene túlmisztifikálni az anyatejet. Gondolom majd kapsz jó sok La Leche Ligás linket:)

Nem baj. Én azt nem értem miért írják sokan azt, hogy ha csökken a tej mennyisége, inkább megkezdik a hozzátáplálást, mintsem, hogy tápszert adjanak. Ha jól tudom sokáig szüksége van a babának tej alapú étkezésre, ha valakinek elfogy a teje nem helyettesítheti fõzelékkel. Nem kötözködni akarok csak nem értem, a tejpép meg nem különbözik lényegesen a tápszertõl ebbõl a szempontból. Akkor ilyenkor mi van? Egyébként a tápszernek is vannak elõnyei, meg az anyatejnek is. Kár lenne tagadni, de vannak olyan dolgok amiket az anyatej "nem tud". Persze szoptasson mindenki ameddig tud, de szerintem nem kellene túlmisztifikálni az anyatejet. Gondolom majd kapsz jó sok La Leche Ligás linket:)
Hát lányok, itt aztán megy a fel le pontozás, nem a válasz helyességét, sokkal inkább a tápszer-anyatej csatát és azokba tartozók táborát figyelembe véve... Így veszti el az értelmét, amit ez az oldal jelentene: a kérdés kiírását leszólás nélkül, és a válaszadást. Nekem legalábbis egy idõre elment tõle a kedvem.
nem baj, épp vagy egy órája volt egy ilyen kérdés, s senki nem írta h baj, max azt h ha elmúlt baba 4 hónapos akkor tápi helyett v mellett már adhat szilárd kajcit, gyümit stb t is
Nem baj! Szerintem azért szólják le a tápszeres mamákat, mert akinek sok a teje el sem tudja képzelni milyen az amikor kevés van valakinek és ordít a gyerek az éhségtõl. Sajna mi így jártunk. Mindenki adta az okos tanácsokat, gyakran cicire, homeós bogyó, de a lényeg szoptatni és szoptatni. Nem baj, ha már lóg a nyelved a fáradságtól, vagy vérzik a cicid, mert felázot, mert szegény gyerek csak szívja, szívja, de nincs mit. Így tápit kapott, és lám makk egészséges. Eddig még nem volt beteg, vidám kiscsaj és imád engem is, meg persze fordítva. Én is kíváncsi lennék annak a véleményére aki tápszerellenes, hogy az az anyuka úgy gondolja, hogy az méreg?
A tápszer nem káros, de huszad olyan fantasztikus sincs, mint az anyatej. Természetesen vannak esetek, mikor nincs más lehetõség, ezt kell adni a gyereknek, de a kiegészítést azért nem ajánlatos csinálni, mert akkor az esély sem lesz meg arra, hogy a szervezet felismerje, hogy kevés a tej, és fokozza annak termelõdését. Ez jó pár nap, van hogy hetek, de érdemes kibírni ha nem vészhelyzet, mert a nõi test gyönyörûen van felépítve és programozva 99, 9 %-ban növeli vagy csökkenti a termelést, az igények szerintire. Csak idõt kell hagyni neki...
miért lenne káros a tápszer??? ezt honnan vetted???

Miért baj, ha valaki keményedik? És a 36. hét után, ha már nem szedi a magnéziumot, és keményedik, az miért nem baj? Egyáltalán mitől van a keményedés, mit okoz?

Legjobb válasz: Azt mondjak kora szuleshez vezet. En sem szedtem mar magneziumot es szinte a 34. Hettol kemenyedtem. Engem is riogatott a vedono a koraszulessel, de tulhordtam a babam egy hettel. Volt hogy 5 percesek voltak a kemenyedesek a 36. heten.

Azt mondjak kora szuleshez vezet. En sem szedtem mar magneziumot es szinte a 34. Hettol kemenyedtem. Engem is riogatott a vedono a koraszulessel, de tulhordtam a babam egy hettel. Volt hogy 5 percesek voltak a kemenyedesek a 36. heten.
Azért nem jó a keményedés, mert kinyílhat, vagy elkezdhet nyílni a méhszáj és ezért vezethet koraszüléshez. Nekem a 20. héttõl volt ilyen gondom, de a magnézium és a sok pihenés segített, a 39+6 héten szültem :) A 36. hét után éppen ezért nem gond, ha van keményedés, ami egyrészt természetes, mert a szervezet edz a szülésre, másrészt ha elkezd nyílni sem történik semmi gond, mivel akkor már teljesen életképes a baba, és valószínûleg nem lesz koraszülött emiatt, már csak azért is, mert ha a 36. héten abbahagyja a kismama, akkor ki kell ürülnie, tehát a 37. hétig nem lesz hatása. És pont ezért is kell leállni vele, hogy a szülésnél szépen tudjon tágulni a méhszáj...
nem baj. ugy hivjak hogy braxton hicks. en kulfoldon elek es egyaltalan nem szedtem magneziumot es voltak a terhesseg vege fele kemenyedeseim.Azt mondtak ez teljesen normalis a meh "gyakorol" a szulesre. 40+5 hetesen szuletett meg a fiam, pedig mar a 32. hettol voltak kemenyedeseim.
Hát nem is a 32 hét utáni keményedéseket szokás veszélyesnek tartani, hanem ha már valakinek mondjuk a 20. héttõl van, és a méhszáj nyílni kezd. Nekem is ki volt nyílva ujjkúpnyira miatta a méhszájam a 20. héten...magnézium és pihenés...
A kérdező hozzászólása: Túl vagyok a 36.héten, már 4napja nem szedem a magnéziumot.Nincs több keményedésem mint a magnéziumos idõszakban.Egyedül a vádlim görcsölget.Köszi a válaszokat.

Miért baj, ha ismerkedésnél, érzelmet mutatunk és bánatunkat elmondjuk? Miért rossz emberinek, gyengének mutatkozni ismerkedésnél?

Mikor ismerkedik valaki valakivel, rossz pont, ha gyengének érzelmesnek mutatkozunk. Ha valaki elmondja bánatát, már hisztis, és nem kell hisztis panaszkodós ember. Miért ciki mai világban őszintén kitárni lelkünket ismerkedés során

Legjobb válasz: azért baj, mert az elsõ benyomás fontos. ha úgy ismersz meg valakit, hogy egyfolytában panaszkodik, akkor úgy marad meg benned. de a fokozatosan tárul ki elõtted, akkor úgy érzed, mintha egyre többet tudnál meg róla és talán segítesz is neki, minimum egy meghallgatással

azért baj, mert az elsõ benyomás fontos. ha úgy ismersz meg valakit, hogy egyfolytában panaszkodik, akkor úgy marad meg benned. de a fokozatosan tárul ki elõtted, akkor úgy érzed, mintha egyre többet tudnál meg róla és talán segítesz is neki, minimum egy meghallgatással
Mert úgy érzi, lelki szemetesnek használod, és amíg panaszkodsz, helyette érdeklõdhetnél is iránta (ami viszont határozottan jó benyomást kelt).
A kérdező hozzászólása: Nem azt mondom hogy egyfolytában sírás meg hiszti, hanem érdeklõdés, ismerkedés mellett, egy két bánatodat elmondod már nyafogós hisztis pasi az illetõ
Elsõ beszélgetésnél senki nem akarja életed problémáit végighallgatni, fõleg, hogy azt sem tudja mirõl beszélsz.. Miután szép lassan megismer, akkor már érdekelni fogja, hogy mi, miért történt veled... Nem kell egyszerre lerohanni a gondokkal senkit.
leírtad. ismerkedésnél még viszonylag ismeretlenek vagyunk egymásnak. és ki a fenét érdekel egy idegen siráma õszintén? értékcsökkentõ és illetlen keményen az ilyen viselkedés. és igen. érzelmeket mutatunk. azt, hogy boldog vagyok mert ott van, hogy élvezhetem a társaságát, ami feledtetheti ne adj isten azt, amitõl esetleg rossz a kedvem.
Úgy néz ki akkor csak én gondolkodom másképp. Engem nem zavar, ha elmondja a rossz dolgokat is egybõl, mert elég empatikus vagyok ahhoz, hogy ha segíteni tudok segítsek, ha nem, akkor megvigasztaljam legalább. Ha meg eleve elmentem vele randira, akkor nem lesz teljesen negatív, érdektelen személy a szememben, mert olyannal el se mentem volna. Így ha "panaszkodik" az nem fog egybõl rontani a helyzeten.
Mert túl sok. Ismerkedésnél még az sem biztos, hogy lesz valami a kapcsolatból és ha már akkor a lelki problémánkat a másik nyakába zúdítjuk, elijesztjük vele. A lélek még a testnél is intimebb dolog, túlzásnak tûnik, ha már az ismerkedéskor mindent megmutatunk belõle. Ráadásul az az elsõ benyomás lehet rólunk, hogy nyafogós, túlérzékeny alakok vagyunk, aki csak arra vár, hogy találjon végre egy lelki szemetesládát. Leegyszerûsítve: ugyanolyan túlzás az elsõ randin az összes lelki bajunkkal szórakoztatni a másikat, mint mondjuk a vakbélgyulladásunk részletes történetével.
Szerintem apró-cseprõ dolgok esetén nem gáz, mert az is õ. Nyilván nem fogjuk azzal kezdeni, hogy pl. itthon milyen szr minden, mert mindenki megvet, utál, stb., mert azzal nem tud mit kezdeni. Ám ha valami nyomasztó apróság kibukik (mint belõlem rögtön az elsõ randin), akkor elmondom róla a véleményem, ami sokat segíthet (nekem is segített, mert teljesen más megvilágításba helyezte a dolgokat). Persze nem nyávogós, nyafogós, bõgõs téma, mert az tényleg gáz, és riasztó lehet, de apró kellemetlenséggel szerintem semmi baj. Emberek vagyunk, lehet elcs.szték a napunkat, mikor jöttünk a randira, hát elmesélem neki szõrmentén. De emberfüggõ, mert én szívesen meghallgatom a másikat, hátha segíthetek (akár elsõ randin is), más meg komoly kapcsolatban sem tud mit kezdeni a helyzettel.

Miért baj, ha külföldiek előtt használjuk a nemzetiségük nevét beszédben?

Legjobb válasz: Bajnak nem baj, csak ugyan úgy ahogy a csipsz adó meg az alkohol adó, ugyan úgy valami fáradt elméjû unatkozó politikus kitalációja.... meg vannak néhányan akik nem szeretik ha kimondják hogy milyen nemzetiségûek.. de ez ugyan olyan mint ha valaki azt mondaná nekem vagy neked hogy "magyar" ... :) fájna?? szerintem nem... másnak sem fáj ha azt mondod hogy szlovák vagy román vagy cigány :)

Bajnak nem baj, csak ugyan úgy ahogy a csipsz adó meg az alkohol adó, ugyan úgy valami fáradt elméjû unatkozó politikus kitalációja.... meg vannak néhányan akik nem szeretik ha kimondják hogy milyen nemzetiségûek.. de ez ugyan olyan mint ha valaki azt mondaná nekem vagy neked hogy "magyar" ... :) fájna?? szerintem nem... másnak sem fáj ha azt mondod hogy szlovák vagy román vagy cigány :)
A kérdező hozzászólása: Nekem, nem fájna, nem lenne baj. Másnak sem az.
Egyáltalán nem baj, max. annak, akik utálják nemzetiségüket és szégyellik azt.
A kérdező hozzászólása: Engem nem zavart, mikor megállapították a nemzetiségünket néhány országban. Az már mégis mikor a magyar nyelvet a babanyafogással gúnyolták.
:D hát igen...vannak ilyen ELMÉK!!! :)

Miért baj, ha ilyet kérdezek egy fiútól, akinek tetszem?

Azt hittem,hogy nem vettem észre,hogy bámulsz? vagy Miért gondoltad,hogy nem veszem észre,amikor bámulsz? Haha én jót nevetnék rajta,na ti?

Legjobb válasz: Az miért baj ha egy csávó odamegy hozzád(aki tetszik neked) és azt mondja ne bámulj úgyis rusnya vagy?

Az miért baj ha egy csávó odamegy hozzád(aki tetszik neked) és azt mondja ne bámulj úgyis rusnya vagy?
ebben nincs semmi szimpatikus utalás, elég flegma és bunkó stílus
Most akkor tetszik neked, de mégis lepattintottad? :D Ejj te csaj...
A hangnemedtõl is függ.. ha viccesen kérdezed az nem olyan gáz, de még úgyis, komolyan nem így kell elárulni, hogy neked is bejön vagy nem is tudom mit akarsz ezzel.
Mert a bunkó stílusodból arra következtethet, hogy le akarod koptatni.
A kérdező hozzászólása: Szeretem, ha zavarba tudom hozni.TÖK JÓ!!!
A kérdező hozzászólása: Neki nem ment el, és randira is hívott volna, ha elfogadom...
Mert ez inkább így hangzik: Azt hitted nem vettem észre hogy bámulsz? Teeeeee.... Mit akarsz? Mit képzelsz? Mit gondolsz te? :D Akár:) De gondolom nem ilyen hanglejtéssel mondod. De inkább hagyd el ezeket a beszólásokat. A fiú is tudja hogy tetszel neki, te is tudod, más szavakkal vagy tettekkel add inkább a tudtára. Azt hogy észrevetted hogy néz majd késõbb megbeszélitek. Amikor már nem fogod ilyenekkel zavarba hozni. Mert ismerkedésnél még könnyen belepirulhat egy-egy ilyen vicces mondatodba.
Nekem elég nagyképûnek/beképzeltnek tûnik, nekem tutira elmenne a kedvem a lánytól.
Az már más :) )))))
A kérdező hozzászólása: De én nem mondtam neki, hogy csúnya, sõt arra utaltam elõtte, hogy tetszik nekem.
ha kedvesen adod elõ magad akkor engem nem zavarna különösebben. ha tetszik a lány akkor alkalom a beszélgetésre.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!