Találatok a következő kifejezésre: Miért baj, a baba magzatvizet (2 db)

Miért baj, ha a baba magzatvizet nyel szülés közben, holott szinte egész terhesség alatt kortyolgatja?

Legjobb válasz: Mert mikor megszületik és elvágják a köldökzsinórt a tüdejét kéne hogy használja,de ha félrenyel ez nehezen jön össze.

Mert mikor megszületik és elvágják a köldökzsinórt a tüdejét kéne hogy használja, de ha félrenyel ez nehezen jön össze.
Mert a méhben még nem használja a tüdejét, megszületés után megnyílnak a hörgõk...ha magzatvíz kerül a tüdõbe tüdõgyulladást kap.

Ha a baba belekakil a magzatvízbe miért kell császározni? Az miért baj?

Legjobb válasz: Azért, mert benyeli, a tüdejére megy, és ott komoly fertõzést okoz,nehéz kipucolni, több hónapig is eltarthat, míg helyrehozzák az intenzíven! Életveszélyes! Láttam róla egy dokumentumfilmet.

Azért, mert benyeli, a tüdejére megy, és ott komoly fertõzést okoz, nehéz kipucolni, több hónapig is eltarthat, míg helyrehozzák az intenzíven! Életveszélyes! Láttam róla egy dokumentumfilmet.
Nekem belekakilt, de nem császároztak, hanem oxitocint kaptam, hogy táguljak. 2 óra alatt meglett. Nem lett semmi baja.
Az én babám is belekakilt a vízbe és az volt a tünete, hogy belázasodtam, meg kellet császározni, Õ is lázas volt mikor kivették nem sírt fel, szíve is leállt egy pillanatra de hál istennek hamar cselekedtek az orvosok, kapott jó kis fertõzést+felvolt ázva , hólyagos volt a bõre és kötõhártya gyulladása volt.40+9 napra született hál istennek gyönyörû nagy bab és már 7 hónapos
A válasz egyszerû: a babák nem kakilnak bele a magzatvízbe, csak ha oxigénhiány lép fel. Nem feltétlenül császároznak, ilyenkor jobban figyelik a ctg-t.
Nem feltétlenül császároznak, de ha észreveszik, hogy nem tiszta a magzatvíz, beindítják a szülést az elõzõ válaszban felsorolt következmények miatt! Csak akkor császár, ha rosszabbodik a baba állapota! Tapasztalat! 1 hónapos kislány anyukája
Én eleve császárra voltam kiírva, aztán a mûtét során derült ki, hogy a vajúdás közben belekakilt...ezért mindenképp mûtött volna.
Elõzõ: oxigénhiányos állapot léphet fel illetve fertõzés


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!