Találatok a következő kifejezésre: Miért baj, a baba (43 db)

Szept.7-én volt meg utoljára, kedden 3 mm-es petezsákot láttak. Nagy a baj? Nyugtasson meg valaki aki volt hasonló helyzetben, és nem akkor fogant a baba. Miért baj, hogy kicsi? Semmi bajom nincs.

Legjobb válasz: Nme értem miért idegeskedsz! Valószínüleg késõbb volt peteérésed. Ha Nov 7 körül nme lesz még szívhang, akkor kezdhetsz idegeskedni. Üdv: 38 hetes kismami

Nme értem miért idegeskedsz! Valószínüleg késõbb volt peteérésed. Ha Nov 7 körül nme lesz még szívhang, akkor kezdhetsz idegeskedni. Üdv: 38 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors választ. szerintem az össze olyan kismama akinek az elsõ terhességérõl van szó, mindenki idegeskedik. azért köszi a választ.
Nyugi, nincs baj. :) Én is elsõ babámat várom. A doki frászt hozott rám, mikor elõször mentem UH-ra, 7 hetesnek kellett volna lennem, de UH szerint csak 5 hetesek voltunk. A következõ UH-ig majd szívbajt kaptam, hogy rendesen fejlõdik-e. Ma már 26 hetesek vagyunk, és 1 héttel az UH szerint megelõzte a korabeli társait. :) Szóval ne izgulj, nincs semmi baj. 2-3 hét múlva gondolom vissza kell menned majd, és ott lesz a dobogó szívû gyermeketek a képernyõn. :) Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: szia:) gratulálok a pocaklakóhoz:) igen 2 hét múlva kell vissza mennem már alig várom. sok boldog percet és szép babavárást kívánok:)
Kedves kérdezõ! Én szeretnélek megnyugtatni, mert szerintem a pici pocaklakónk egyidõs. Az én utolsóm szept.1-én volt, viszont nekem nem 2hétre, hanem 3hétre volt peteérésem, így az egy hét eltérésünk az utólsót nézve megegyezik! Na ebbõl azt akartam kihozni, hogy én csütörtökön voltam UH-on és 3mm-es kis pöttyöt láttunk. Azt mondták ez tökéletes. Hát pedig én is ideges vagyok, mi van ha nem dobog majd a szivecskéje...de nem szabad. Sok sikert kívánok és kérlek írj, ha voltál dokinál! Problémamentes babavárást kívánok!
Lányok! Nem tudom, megnyugtat-e ez benneteket, de mindenki izgul azon az UH-n, ahol kiderül, hogy dobog-e a szíve, vagy nem. Nincsen olyan nõ, aki ne félne. Az biztos, hogy óriási élmény meghallani a kis szivecskéjét, ti is nagyon fogjátok élvezni! :) )

Miért baj az, ha nem mozog a baba?

Ma még szinte semmit sem mozgott a picim, aggodom. Általában eléggé izgága, de néha tart egy egy pihisebb napot, lehet ez van ma is, csak aggaszt mert mindenhol azt olvasom, hogy nem jó, ha nem mozog, de nem tudom miért nem... 37 hetes km

Legjobb válasz: mert akaratlanul is arra gondol az ember, hogy valami baja van, ne adj Isten, meghalt és ezért nem mozog. de ne aggódj, van, hogy 1-1 napot nyugisabb. böködd meg egy kicsit! hátha elkezd mocorogni :) és ne aggódj

mert akaratlanul is arra gondol az ember, hogy valami baja van, ne adj Isten, meghalt és ezért nem mozog. de ne aggódj, van, hogy 1-1 napot nyugisabb. böködd meg egy kicsit! hátha elkezd mocorogni :) és ne aggódj
Szia! Nekem is vannak napok, mikor kevesebbet mozog a pocaklakóm, olyankor fel szoktam ébreszetni. Van egy zenélõ egere, azt teszem a hasamhoz, arra mindig el kezd mocorogni. :-) Nekem is azt mondták, hogy az a jó, ha sokat mozog, de a szülés közelettével egyre kevesebbet mocorog majd, ne ijedjek meg. 37 hetesen már elképzelhetõ, hogy gyûjti az erõt a nagy eseményre! Gondolom jársz már ctg-re, ha ott rendben minden, akkor nincs miért aggódnod! 38+5napos km
A kérdező hozzászólása: igen járok ctg-re, de eddig csak heti egy volt, így mult hét csütörtökön voltam utoljára és most megyek majd pénteken! Eddig minden rendben volt ott.... eddig mozgott is rendesen, de ma valahogy lustább.... Mondjuk most pont elkezdett csuklani, meg egy kis almával meg tudtam "piszkálni és bejelentkezett, csakhát nem olyan aktív, mint szokott...

A kövér már nem is ember? A kövéreket nem kell szeretni? Miért utálják annyian a kövér embereket? Egyáltalán mi a bajuk velük? Neked mi a bajod velük?

Én egyáltalán nem utálom, és nem ítélem el ?ket. Egy kövér ember is lehet boldog, vidám, kiegyensúlyozott. Nagyon sok kövér embert láttam, és látok akik nevetnek, boldogok, csak úgy sugárzik róluk a harmónia.

Legjobb válasz: Semmi bajom a kövérekkel, van azoknak bajuk magukkal elég... Egészen addig, amíg õt nem zavarja, lehet akkora a súlya, amekkorát csak akar. Aztán ha negyven évesen fulladozni fog, magas lesz a vérnyomása, és több olyan betegsége lesz, ami szorosan összefügg a túlsúllyal, akkor ne sírjon. Errõl a Pa-Dö-Dö-lányok jutnak eszembe: húsz évig igen büszkék voltak arra, hogy õk kövéren is sikeresek, energikusak, stb. Aztán most úgy áll a dolog, hogy ötvenéves korukra az egyikük már tolókocsiba kényszerült, a másikuknak meg bármikor lehet agyvérzése. Szerintem õk is rájöttek, hogy nem jó dolog 120 kilósnak lenni.

Semmi bajom a kövérekkel, van azoknak bajuk magukkal elég... Egészen addig, amíg õt nem zavarja, lehet akkora a súlya, amekkorát csak akar. Aztán ha negyven évesen fulladozni fog, magas lesz a vérnyomása, és több olyan betegsége lesz, ami szorosan összefügg a túlsúllyal, akkor ne sírjon. Errõl a Pa-Dö-Dö-lányok jutnak eszembe: húsz évig igen büszkék voltak arra, hogy õk kövéren is sikeresek, energikusak, stb. Aztán most úgy áll a dolog, hogy ötvenéves korukra az egyikük már tolókocsiba kényszerült, a másikuknak meg bármikor lehet agyvérzése. Szerintem õk is rájöttek, hogy nem jó dolog 120 kilósnak lenni.
KFC-ben dolgozom Münchenben, pont ma volt két tündéri vendégem. Egy jó kövér nõ és egy hasonló kvalitású fickó, olyan 35 körüliek lehettek, jó sokat rendeltek, közben nagyokat mosolyogtak. A nõ hezitált vmelyik tételnél: kicsit vagy nagyon kérjen? A pasi rögtön mondta, hogy természetesen nagyot egyen! Elfér ;) Ahogy te írtad kérdezõ, sugárzott belõlük a harmónia, szemmel láthatóan boldogok voltak! Örültem nekik :) De az is igaz, hogy a pl a legjobb barátnõm 175centihez kb 100kiló lehet. Rendes, kedves, jófej meg minden...de igenis tele van komplexusokkal. És ez a súlya miatt van. Szóval nekem nincs bajom velük...de sajnos általában nekik van vannak problémáik saját magukkal. De ez már egy másik kérdés :)
Nekem nincs bajom velük egyáltalán.Én félig-meddig együtt érzek velük, mert vannak olyan alkatú emberek, akik ha normálisan táplálkoznak is, hajlamosabbak a hízásra, mint mások. Szerintem sokan azért nem bírják õket, mert nem a legesztétikusabb külsõ a hájas hurkák, nem is egészséges, nem ez a , , normál" kategória.Egyébként az, hogy valaki kövér, kevés dologban jelent hátrányt.És nem is ez alapján kell megítélni az embereket, hanem hogy milyen ember az illetõ.Ennyi.
Én nem utálom õket, semmi bajom velük.
Volt már ilyen kérdés. Utálni persze nem kell senkit, de elfogadni se kell. Az a baj a kérdezõ felfogásával, hogy a világ legtermészetesebb dolgának veszi, ha valaki kövér. Hát nem az. Ez egy súlyos egészségi probléma, ami elkerülhetetlenül fellép. Hiába vidám, meg mosolyog, de a szívének kétszer annyit kell dolgoznia, mintha nem lenne kövér, és tönkremegy, belehal. Aztán ottvannak az izületi és a mozgásszervi problémák és egyebek. Ezt igenis nem kell elfogadni, netán bátorítani. És aki nem ismeri fel, hogy ezzel gond van, annak az intelligenciája is bibis lehet. A kövérség az esetek 99 %-ában nem sorscsapás, hanem egyszerûen azért van, mert valaki tartósan több kalóriát visz be, mint amennyit felhasznál. És ezen bizony lehet változtatni.
A boldog kövérekkel semmi bajom. Csak azokkal, aki állandóan sápítoznak. Könyörgöm ha nem jó neki így, le kell fogyni. Le lehet. NEm a levegõtõl híznak. Ha zavarja, változtasson. Azokat meg csipázom, akinek így is jó, és nem akarnak megfelelni mindenkinek.
én azt utálom, hogy úton útfélen fellöknek, mert nem férnek el normálisan, és még arrébb sem mennek, bár lehet, hogy csak én találkoztam ilyen emberekkel:/ de jókat lehet velük valóban nevetni.
Hát én egy kövér lány vagyok, és engem senki se szeret mert 'atomdepis vagyok és visszahúzódó' + szemüveges, izzadok, büdös is vagyok állítólag, szóval nagyon szeretnék lefogyni és megváltozni! Viszont egyáltalán nem minden kövér ember olyan mint én!
A kövérség persze, hogy ellenérzést vált ki sok emberbõl, mert valami problémára utal. A sérült, fogyatékos példányokat pedig minden falka kiveti magából.
A kérdező hozzászólása: És nálatok hol kezdõdik a kövérség? Mire mondjátok azt, hogy na ez már tényleg kövér?
14:41-es vagyok: nálam nagyon változó, magasságtól is függ. Olyan 80 kilótól, talán. De amit írtam, azt a durván kövér emberekre értettem, akik mondjuk... nem tudom, százon felüliek? Mondjuk most van egy osztálytársam, aki iszonyat kövér, de nem hiszem, hogy van 100 kiló. Szóval nem tudom.
19:39: A fürdéshez miért kell olyan nagy változás??? :O
Fürdök, hajat mosok mindennap, használok izzadsággátlót, váltom a ruháimat rendesen, állítólag mégis van szagom.
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdezem, hogy kinél hol kezdõdik a kövérség, mert eszméletlen, hogy milyen emberekre rá nem mondják mások, hogy kövér. Például rám is. Pedig én egyáltalán nem vagyok kövér. Mégis sokak szerint fogynom kéne, és nem értik meg, hogy engem nem érdekel a súlyom, és nem is akarok fogyni, lévén, hogy nincs mibõl.
A kérdező hozzászólása: Amúgy nem zavar, hogy kövérnek néznek, az zavar, hogy állandóan diétás tanácsokkal tömik a fejemet a nélkül, hogy kérdezném. És még ha valóban kövér is lennék, akkor sem értem, hogy miért zavarna bárkit is? Ártok én azzal valakinek? Szerintem nem.
Valamennyire mindenki saját magához viszonyítja a többi embert. Én vékony vagyok, nálam a kis felesleg is kövér, de aki közepes (számomra), annak lehet az még teljesen normális. Annyira relatív. Nyilván akinek pl. már a járásán is látszik, hogy nehezére esik a súlya miatt, illetve betegségei vannak ebbõl kifolyólag, az mindenki számára kövér. Aki esztétikailag testesebb csak, azon meg könnyen lehet javítani, ha igazán akarja.
A kérdező hozzászólása: Ha igazán akarja. És ha nem akarja? És ha így érzi jól magát a bõrében?
Ha nem akarja, akkor csak a szokásos csipkelõdésekkel kell szembe nézni (én is kapok eleget, hogy egyek már, csak hiába), de ugyanígy beszólnak a szeplõre, csámpás lábra, furcsább arcberendezésre, sõt öltözködésre is... Aki nem tökéletesen szimmetrikus, és nem esik mindenben a "normál" kategóriába, azt piszkálják.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy a világ már csak a fogyókúrák körül forog. Pedig észérvekkel biztosan rá lehetne mindenkit venni a mozgásra, az egészséges táplálkozásra, az életmódváltásra. De megjegyzésekkel, célozgatásokkal nem. Nem fogyókúrára van szükség, hanem szemléletváltásra. A kövér embert sehol nem veszik emberszámba, ez engem bosszant. Erõltetik rájuk a fogyókúrákat, holott azok semmit sem használnak. Ezt õk is tudják nagyon jól, de nekik kell egy ember, aki mellettük áll, akivel meg lehet beszélni azt, hogy tegnap 800 métert tudtam egyhuzomban lesétálni, ma már 850-et! Értitek?
Azért nem veszik emberszámba õket, mert üzlet a lefogyasztásuk és ezért nem engedik, hogy a kövérség társadalmilag elfogadott legyen (persze nem is kell, hogy az legyen, mert nem egészséges, de a cégek nem ezért csinálják). A másik meg az, hogy a társadalomban minden normálistól eltérõt leszólnak. Ha nagyon sovány valaki azért, ha kövér azért. De képzelj el egy másik példát. Pl. adott egy 160 cm-es pasi vagy egy 185 cm-es nõ... róluk is meg fog mindenki véleménye oszlani, lesznek negatív kritikák, pedig a magasságán nem is tud az ember sehogy sem változtatni. Szóval ha valaki nem az elfogadott, átlagos regiszterbe esik bármiben is, azt egybõl kiközösítik vagy szekálják. És ahogy írták, mindenki magához viszonyít. Ha valaki azt mondja egy 100 kilós emberre, hogy "te nem is vagy kövér", akkor valószínûleg a beszélõ nála nagyobb darab. Elvileg a BMI szerint meg lehet nézni, hogy ki számít kövérnek, de én eléggé szigorúnak tartom ezt a módszert, mert egy 64 kilósra is már azt írja, hogy elhízott, ahogy egy 80 kilósra is teljesen ugyanazt írja.
A barátaim szerint "dagadtfóbiám" van. Csak ugratnak, az viszont tény, hogy elszörnyedek, amikor tényleg dagadt embereket látok. milyen érzés lehet ekkorának lenni? Én biztos utálnám magam, ha nem férnék el egy széken, vagy hasonló. A nõvérem is dagadt, és nem (csak) azért, mert ilyen alkat, hanem mert örökké zabál, már elnézést. És ez a legtöbb dagadtra igaz, tömik a fejüket, aztán kijelentik hogy "lassú az anyagcserém" meg "vastag csontjaim vannak". Az egyik ismerõsöm egy videotékában dolgozik, õ mesélte, hogy mindennap bejön két dagadt disznó tizenéves lány, és élénken megvitatják, aznap milyen nyalókát vegyenek a száz forintjukból, az arcukon meg közben sóvárgó kifejezés ül... félelmetes.
Szerintem mind a sovány, mind a duci emberek között van boldog és boldogtalan. Írok példákat is. Nõvérem kislány kora óta duci, mégis mindig rengeteg barát vette körül, a fiúkkal sem volt soha problémája. Egyetlen srác sem utasította vissza kizárólag a súlya miatt. Baromi jó humora, szövege van, még a legmorcosabb emberbõl is kicsikar egy mosolyt. Viszont ismerek egy másik kövér lányt is, hát õ valami iszonyat depis, bár nem hinném, hogy a testalkata miatt. Soványak közül is tudok mindkettõre példát mondani. Nekem totál mindegy, milyen alakú valaki, amíg kedves és intelligens, addig pont lesz*rom a súlyát. Jómagam kiskamaszként voltam kövér, de ez amolyan "tiniháj" volt. Szüleim vigasztaltak, hogy kinövöm majd, és igazuk lett. 15 évesen egy nyár alatt 10 centit nõttem, így eltûnt a felesleg. :) 27/L
Egyetértek a kérdezõvel, ha valaki kövér még mindig jobb mintha csont sovány lenne, az a baj hogy a legtöbb ember csúfolja, lenézi a kövér embereket, akik ezért súlyos fogyókúrába kezdenek, kérdezem én a kövérek akkor nem emberek, hanem valami mutáns lények? a válasz:nem!A kövér emberek sokkal kedvesebbek, és nem idióta, nagyképû, arrogáns emberek.Nem azt mondom hogy egészséges kövérnek lenni, de akik így érzik jól magukat, nem valami, undorító csontsovány plázacicaként, akkor békén kell hagyni õket.mert a legtöbb kövér ember azért hal bele a fogyókúrába mert meg akar felelni ezeknek az idiótáknak, és súlyos fogyókúrába kezd
a másik meg beszéltem egy kövér nõvel, és õ azt mondta hogy õ így érzi jól magát, igaz akar változtatni magán de nem a súlyát illetõen, vannak emberek akik nem érzik jól magukat csont soványan, és nem õvelük van a gond hanem az õt körülvevõ nem kövér emberkékel akik nagyra vannak maguktól és csúfolják az ilyen embereket.ÕK IS EMBEREK!de akik csúfolják õket na azokat nevezném én NEM EMBEREKNEK!
Semmi bajom velük, én is kövér voltam. Engem nagyon zavart a súlyom , önbizalomhiányos voltam.
Gyerekes dolog ilyesmi miatt kirekeszteni valakit.
Miért lennének hûségesebbek? Én 51 kiló vagyok és maga a megtestesült hûség :) Ha az ember szereti a párját, akkor mindegy hány kiló. És azzal sem értek egyet, hogy a kövérek kevesebb dolgon akadnak fenn, ez nem alkat kérdése, hanem temperamentumé és intelligenciáé.
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy vannak komplexusaik, de szerintem sokszor ez a többi embernek köszönhetõ. Kövér vagy? Akkor nem is vagy ember. Meg de undorító vagy. Folyton-folyvást ezeket lehet hallani. Ruhákat maguknak szégyen-szemre csak az óriásboltokban (nálunk a megyében így mondják) kapnak, szóval...
A kérdező hozzászólása: Nem, te nagyon félreértesz engem. Én arra akartam kilyukadni, hogy senkinek sincs joga beleszólni a másik életébe. Tehát én azt aláírom, hogy nem egészséges a kövérség, de nincs jogom pálcát törni senki felett. Ész érvekkel mindenkit rá lehet venni a mozgásra, az egészséges táplálkozásra, az életmódváltásra, de gonoszkodással, megjegyzésekkel csak olajat öntünk a tûzre. Azzal, hogy leírtam azt, hogy vidámak és mosolygósak csak arra akartam kilyukadni, hogy rengeteg olyan vékony embert látni, akik meg vannak savanyodva, haragszanak az egész világra...stb. Egy vékony embernek is lehet porckopása, egy vékony embert is utolérhet a szívroham, egy vékony ember is lehet asztmás...stb., a betegség nem válogat.
Nekem semmi bajom a kövérekkel. Ennek ellenére tényleg nem egészséges állapot. Itt a valódi túlsúlyosságra gondolok, amikor már min 20-30 kiló felesleg van az emberen, nem arra, amikor tizenéves 40 kilós kiscsajok fogyni akarnak, mert "undorító kövérek".
De, a betegség válogat. Erre majd rá fogsz jönni. Egyébként én nem gúnyolom stb. a kövéreket, de nem is fogadom el, ha úgy tetszik pálcát török, és az elsõ adandó alkalommal a tudomásukra hozom, hogy bajban vannak. És megpróbálok segíteni, biztatni. De én ezt egy pillanatra se fogadom el, pont az õ érdekükben.
A kérdező hozzászólása: Nem, nem válogat. Én nem vagyok kövér mégis asztmás vagyok, két lépcsõfok után már fulladok. Nézd meg, hogy a kórházakban körülbelül fele-fele arányban oszlanak meg a kövér és nem kövér emberek.
Nekem nem a kövérekkel van bajom, hanem ezzel a nagy fogyózási lázzal a nõk körében. Én elég vékony vagyok, hízni szeretnék, nem megy. Kapom én is a magamét emiatt, nem tudok rajta változtatni, viszont az, hogy a csapból is a fogyókúra folyik, hogy nem lehet egy normális ebédszállítótól rendes kaját rendelni, mert a 90%a fogyókúrás, hogy ezen az oldalon is külön "fogyi" rész van, és hogy nyomják, hogy jajj miért a "csont kollekció" a divat, stb. stb. Nekem is vannak kövér barátaim, ismerõseim, sose ítélném el õket, csak azokat akik az önbizalomhiányukat a vékonyak sértegetésével próbálják leplezni. Nem rosszindulatú hozzászólás akart lenni, csak kicsit kibuktam a másik véglet nevében is, elnézést. 24/L
Számomra a dagadtak a lustaság és a dõzsölés szimbólumai, attól függetlenül, hogy nincs semmi bajom velük.
A kérdező hozzászólása: A fogyókúra láznak tényleg ez a másik vége, hogy mindenki, aki nem is kövér fogyni akar.
Jó, a betegségnek a kövérség csak egy tényezõje. De hidd el, hogy nem véletlen csoda (vagy csapás), ha beteg leszel, az esetek túlnyomó részében neked is közöd van hozzá. Állítom, hogy az emberek 90 %-a 70 éves kor alatt a hibás táplálkozás, a mozgáshiány, a hülye gondolkodás és újabban a környezeti ártalmak miatt lesz beteg. Nem úgy lettünk megtervezve, hogy betegek legyünk. Ez nem az élet természetes része.
koverek sokkal husegesebbek. statisztika...
nem meglepõ
A kérdező hozzászólása: Mert neked ugyan mi gondod van velük, hogy ilyet szólsz, hogy nem meglepõ?
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy a kövér emberek jobban tudják értékelni azt, ami nekik jutott, nem? És nem akadnak fenn hülyeségeken, mint például a másik hogy szedi a levest...stb.
A kövérség (túlsúlyosság) betegség, súlyos deviancia, ami az esztétikai kérdéseken felül hatalmas károkat okoz az egyénnek, megrövidíti az életét, megnehezíti a szociális kapcsolatok kialakítását stb. Tény, hogy a kövérek nagy része örökölte a kövérségre való hajlamot, vagy valamilyen egyéb problémából kifolyólag lett kövér. Ez viszont nem indokolja, hogy miért nem adja le a súlyt - a hajlam nem megszeghetetlen törvény. Én hormontartalmú készítmények miatt híztam meg, de egy-két éve sikerült néhány hónap alatt 23 kg-ot leadnom, most teljesen normális a súlyom, és egészséges életet élek. A kövérség nem bûn, mindenki azt kezd a testével, amit akar. Természetesen a kövéreket is emberszámba kell venni, ugyanazok a jogok és kötelességek vonatkoznak rájuk is, mint másokra. Ezzel szemben viszont a normától való eltérést az ember ösztönösen találja visszatetszõnek, ez biológiai kód. Ha gusztustalannak találok egy túlsúlyos embert, az nem az én hibám. Ha felrúgom, mert gusztustalannak találom, az persze az én saram. A magam részérõl nem "utálom" a kövér embereket, sõt: nem utálok több kövér, mint sovány embert. Inkább szánalmat érzek irántuk, mert az esetek többségében a saját gyengeségük keríti õket csapdába. Nincs olyan társadalmi helyzet, genetikai örökség, életkörülmény vagy betegség, amit ne lehetne akarattal legyõzni, legalábbis a túlsúlyossággal kapcsolatban.
hát mi oylan meglepõ azon, hogy a dagadtak hûségesebbek? nehezen találnak párt, és ezért ha találnak, nem akarják elszúrni, hiszen nem sok esélyük van. Mondjuk én a kifejezetten dagadt emberen lánynál a 170-180 között, és 70-80 felettieket értem. A dagadt emebrnek nicns akaratereje, hogy letegye a szendvicset, ez a bajom velük, lusta disznó, ennyi. Persze õ dolga, nem is szólok bele, csak akkor leszek ideges, ha elkezdi sajnáltatni magát mert nem érzi jól magát a bõrében. Mintha nem kizárólag õ lenne a hibás. Amúgy semmi bajom velük. Nekem az akaratgyenge embert testesíti meg egy dagadt ember.
Még valami: aki nem is akar lefogyni, az kényelembõl választ magának rövidebb, beteg életet. Hatalmas ostobaságnak, rövidlátásnak és gyengeségnek tartom.
A kérdező hozzászólása: Jó, hát most az, hogy nem férnek el normálisan, az csak egy dolog. A babakocsit toló kismamák sem férnek el normálisan vagy pont ellenkezõleg mi nem férünk el tõlük normálisan, mégsem utáljuk õket.

Aggodom a baba miatt! Nem érzékeny már a mellem, ha meg nyomom akkor sem. Miért van ez? Lehet baj van a babócával? Nagyon félek!

Er?s görcs nincs,sem vérzés.Meg is vagyok fázva,ugye nem lesz baja?Semmit nem vettem be,csak tea,negro.15 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Nyugi, szerintem nincs semmi baj. nekem ugyanez volt, de már hamarabb elmúlt a mellfeszülésem, olyan 10 hetesen, én is megijedtem, elmentem UH-ra és kiderült, hogy semmi baj, ott mocorgott a babóca. Szóval szerintem a mellfeszülés, fájdalom nem kell, hogy tartós legyen, azóta már többször megint elõjött, aztán elmúlt. nekem a hányingerem is 10 hetesen azonnal elmúlt. A lényeg ne izgulj és menj el UH-ra, mert akkor végképp megnyugszol, hogy nincs semmi baj. Jó babavárást!

Nyugi, szerintem nincs semmi baj. nekem ugyanez volt, de már hamarabb elmúlt a mellfeszülésem, olyan 10 hetesen, én is megijedtem, elmentem UH-ra és kiderült, hogy semmi baj, ott mocorgott a babóca. Szóval szerintem a mellfeszülés, fájdalom nem kell, hogy tartós legyen, azóta már többször megint elõjött, aztán elmúlt. nekem a hányingerem is 10 hetesen azonnal elmúlt. A lényeg ne izgulj és menj el UH-ra, mert akkor végképp megnyugszol, hogy nincs semmi baj. Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi, megyek csütörtök este.Neked is jo babavárást!
Ne aggódj, nekem egyáltalán nem volt érzékeny a mellem, viszont vérzéstõl kezdve minden elõvett engem. Nem hiszem hogy emiatt gond lenne a babával, vannak tünetek amik elmúlnak, aztán elõjönnek mások... 35 hetes kismama
Ne aggódj, nekem amikor nõlni kezdett a cicim csak akkor fájt.Utána nem.Most néha, ha fázik, vagy amikor meg kellene jönnie akkor érzékenyebb.Amúgy nem.Én is fel vagyok fázva mindig.Alulról szoktam meleg párnát(zselét)berakni.Az segít.A barátnõm végig fel volt, neki adtak késõbb kúpot.16hetes kismama.

Akik több évig is próbálkoztak. Mi volt a baj miért nem jött a baba? Aztán sikerült? Hogyan?

Legjobb válasz: Hát, ha ez ilyen egyszerû lenne, nem lennének meddõségi központok. Éppen ezért hosszadalmas vizsgálat elé néztek. Rosszabbik esetben hamar kiderítik mi a baj. Pl. ha a férjnek nincs kellõ számú életképes ondósejtje. De sokszor görcsölés miatt is lehet. Hogy annyira akarja az ember. Menjetek orvoshoz.

Hát, ha ez ilyen egyszerû lenne, nem lennének meddõségi központok. Éppen ezért hosszadalmas vizsgálat elé néztek. Rosszabbik esetben hamar kiderítik mi a baj. Pl. ha a férjnek nincs kellõ számú életképes ondósejtje. De sokszor görcsölés miatt is lehet. Hogy annyira akarja az ember. Menjetek orvoshoz.
nállunk 4 év után sikerült, sose voltunk orvosnál, nem tdom mi volt a baj. idõbe elkezdtunk probálkozni és ugy voltunk vele hogy majd jön amikor jön.
a görcsös eröltetés volt nàlam az oka amikor teljesen lemondtam a babàrol szo szerint egyböl összejött :) üdv 33hkm
Mi a kis testvérrel körülbelül 9 hónapig próbálkoztunk, amíg összejött.( A most 3 éves kislányom elsõre összejött.) Szóval fél év próbálkozás után (addig figyeltem magam: nyák, naptár) kicsit türelmetlen lettem, és akkor vettem ovulációs tesztet. 2 hónapig úgy csináltam, ahogy az utasításon volt, aztán, amikor úgy sem sikerült, vettem 3 doboz ovulációs tesztet (Rossmann) és nem naponta egyszer, hanem naponta háromszor néztem meg, így pontosabban lehetett az LH csúcsot meghatározni, és akkor összejött. Most vagyok 24 hetes kismama.

21-hetes kismama vagyok! Miért van az, hogy egyik nap jobban, a másik nap kevésbé érzem a baba rugdosását? Ugye nincs baj? Nálatok hogy van?

Legjobb válasz: Szia! Ilyenkor még nem olyan intenzív a baba mozgása és van neki elég hely, tehát ha mozog sem biztos hogy érzed. Ne izgulj késõbb még lesz idõd élvezni a rugdosást, a nyomkodást. Üdv: 36 heteske

Szia! Ilyenkor még nem olyan intenzív a baba mozgása és van neki elég hely, tehát ha mozog sem biztos hogy érzed. Ne izgulj késõbb még lesz idõd élvezni a rugdosást, a nyomkodást. Üdv: 36 heteske
Ne aggódj nagyon jól van a kis pocaklakod! Odabent rengeteg sok helye van még és lubickol! Nekem amikor pocakos voltam a babám akkor mozgot kevesebbet például amikor hideg front jött! Boldog babavárást!
23 hetes vagyok.Az én babám is ilyen ne aggodj!Valamikor többet alszik, vagy ugy van fordulva hogy nem érezzük.Na és van nekik böven még hely!Ha egész nap nem érzed mozogni akkor érdemes felkeresni a dokit de ha párszor érzed akkor jol van ne aggodj!Az enyém is ilyen kis "lusta".:-) Minden jot!

Miért keményedik be a méhem 7 hetesen? Félek, nehogy baj legyen. És 4 nappal kisebb a baba uh szerint pedig nov.12. én volt meg utoljára és tudom hogy nov 26. án fogant.

Félek nehogy valami baja legyen, és azért keményedik a méhem mert valami rossz történik.

Legjobb válasz: Szia, Csak a méhtartó izmok lazulnak... Azért érzed a keményedést. Kitartást... Természetes folyamat, nem lest baja a picinek...

Szia, Csak a méhtartó izmok lazulnak... Azért érzed a keményedést. Kitartást... Természetes folyamat, nem lest baja a picinek...
Szia! 4 nap eltérés - ha van is - nem gond. Nekem azt mondta a dokim, hogy nincs olyan baba, aki lineárisan fejlõdne. 4 nap eltérés olyan kevés, hogy lehet legközelebb azt modják, 2 nappal nagyobb... Persze az is lehet, végig megtartja a 4 nap lemaradást, de nincs azzal semmi baj. A méh mélyizomzatának lazítására magnézium tartalmú - recept nélkül kapható - szert szoktak ajánlani, pl. a MagneB6-ot. Megkérdezhetsz mást is - lehetõség szerint orvost, vagy gyógyszerészt - de én is a neten olvasva kezdtem el szedni, és az orvosom azt mondta, jól tettem.
A méretek a különbözõ táblázatokban és weboldalakon csak átlagok, attól lehet kisebb és lehet nagyobb egy baba bármely mérete, ezért ne aggódj.

Miért jegyzi meg minden orvos, hogy nagyon lent fekszik a baba, ha utána azt mondják, hogy ez nem baj?

Hogy majd bemozogja a baba id?vel. (Ezt mondják már 3-4hete.) De, ha meg bemozogja, akkor miért említik? És mi van, ha a baba ottmarad, és nem megy feljebb?

Legjobb válasz: pl. hogy ne pereld be, ha mégse mozogna be.

pl. hogy ne pereld be, ha mégse mozogna be.
Nekem is mindig ezt mondták és mondják. A fiam végig lent volt, sosem jött fel és 3800 grammal, 54 centivel született. Most a lányom (24 hetes vagyok), szintén lent van, a doki mondja, hogy nagyon lent van, de ez nem baj, nekem ott fér el. A végén egyébként a fiam már eléggé fent is volt, nem fért el és a bordáimat feszegette, de nem nyomta soha a gyomromat. Ne aggódj.
elsõ vagyok: tényleg ne aggódj, egyszerûen muszáj mondania, ha úgy látja. az én babám mindkét veséjében tágulatot találtak a 18 hetes uh-n és mondták, hogy valószínû mire megszületik, vagy max. egy éves korára kinövi. de mi lett volna, ha késõbb derül ki és én meg nem értem, hogy eddig miért nem szóltak? közben még a vártnál is jobban alakult a helyzet, a következõ 30 hetes uh-n már nem volt ott a tágulat.
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor sem lesz gond, ha végig nagyon lent marad? Mert amúgy minden eredménye szép, normálisan fejlõdik, stb.
10:22 vagyok, nem és ott is elfér, az én fiam elég szép súllyal született, pedig a 36+6 héten született.

Miért van az, hogy a nő mindig mondja mi a baja, de a férfi nem figyel oda és amikor a nő már megunta hajtogatni, kezdi el kérdezgetni a férfi, hogy mi a baj?

Ekkor következik az a rész , hogy a férfiak értetlenül néznek és azt mondják, hogy a n?kön nem lehet kiigazodni...

Legjobb válasz: most mi a baj? egyébként mindegy, a nõkön nem lehet kiigazodni.

most mi a baj? egyébként mindegy, a nõkön nem lehet kiigazodni.
Sajnos a legtöbb nõ ezzel idegesíti a pasiját (sajnos én is), hogy ha már nem úgy néznek rögtön megkérdezik hogy mi a baj vagy esetleg elkezdik nyaggatni. Ez persze a pasiknak nem is jön be. Elég sokszor mondják, hogy a nõkön nem lehet kiigazodni, bár szerintem az egy dolog hogy õk nem tudnak (természetesen õk a racionalitás képviselõi). Szóval próbáld korlátozni az ilyen kérdéseket. :-)
szerintem félreértetted, elsõ :) pont hogy a pasi kezdi el kérdezgetni a nõt, hogy mi a baj, mikor látja, hogy mufurc (mert hát hiába mondta el 50x, hogy mi a gond, a ffi meg sem hallotta) :) Hálistennek az én párom nem ilyen :)
A kérdező hozzászólása: Az utolsó hozzászóló értelmezte jól a kérdésem:)

Ha a baba belekakil a magzatvízbe miért kell császározni? Az miért baj?

Legjobb válasz: Azért, mert benyeli, a tüdejére megy, és ott komoly fertõzést okoz,nehéz kipucolni, több hónapig is eltarthat, míg helyrehozzák az intenzíven! Életveszélyes! Láttam róla egy dokumentumfilmet.

Azért, mert benyeli, a tüdejére megy, és ott komoly fertõzést okoz, nehéz kipucolni, több hónapig is eltarthat, míg helyrehozzák az intenzíven! Életveszélyes! Láttam róla egy dokumentumfilmet.
Nekem belekakilt, de nem császároztak, hanem oxitocint kaptam, hogy táguljak. 2 óra alatt meglett. Nem lett semmi baja.
Az én babám is belekakilt a vízbe és az volt a tünete, hogy belázasodtam, meg kellet császározni, Õ is lázas volt mikor kivették nem sírt fel, szíve is leállt egy pillanatra de hál istennek hamar cselekedtek az orvosok, kapott jó kis fertõzést+felvolt ázva , hólyagos volt a bõre és kötõhártya gyulladása volt.40+9 napra született hál istennek gyönyörû nagy bab és már 7 hónapos
A válasz egyszerû: a babák nem kakilnak bele a magzatvízbe, csak ha oxigénhiány lép fel. Nem feltétlenül császároznak, ilyenkor jobban figyelik a ctg-t.
Nem feltétlenül császároznak, de ha észreveszik, hogy nem tiszta a magzatvíz, beindítják a szülést az elõzõ válaszban felsorolt következmények miatt! Csak akkor császár, ha rosszabbodik a baba állapota! Tapasztalat! 1 hónapos kislány anyukája
Én eleve császárra voltam kiírva, aztán a mûtét során derült ki, hogy a vajúdás közben belekakilt...ezért mindenképp mûtött volna.
Elõzõ: oxigénhiányos állapot léphet fel illetve fertõzés

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!