Találatok a következő kifejezésre: Miért azoknak össze a baba (17 db)

Miért van az, hogy, hiába vagy te is egészséges és a párod is, nem jön össze a baba?

Nem tudom, értitek-e, mit akarok kérdezni. Ha valaki próbálkozik, egészséges, jó id?ben szeretkezik, kiszámítja a peteérést, férje is rendben van, akkor mi lehet az oka annak, ha nem jön össze? Sokat olvasom a kérdések és a válaszok között, hogy ki mennyi hónapot, esetleg évet próbálkozik, mire összejön. Abban az id?ben, mikor nem jött össze, mit nem csináltak jól? Félek, hogy nekem is sokat kell majd várni, mire sikerül.

Legjobb válasz: Ne akard görcsösen! Ne azért legyél együtt a pároddal, mert gyereket akarsz "csinálni". Próbálj meg másra gondolni, beszéld be magadnak, hogy nem is baj, h még nincs gyerek, ha ez sikerül, sikerülni fog a baba is. Én úgy jártam, hogy egyikünknek se volt semmi baja, mégis lombikra került a sor, máshogy nem jött össze...aztán, amikor már meglett a gyerek, és úgy voltam vele, h nem baj, van egy gyerekem, teljes az életem...na akkor estem spontán teherbe...ilyen is van. Ne görcsölj, ha nem jön össze, menjetek inszemre, aztán lombikra, ha nincs semmi bajotok, akkor jó az esélyetek. Sok sikert!

Ne akard görcsösen! Ne azért legyél együtt a pároddal, mert gyereket akarsz "csinálni". Próbálj meg másra gondolni, beszéld be magadnak, hogy nem is baj, h még nincs gyerek, ha ez sikerül, sikerülni fog a baba is. Én úgy jártam, hogy egyikünknek se volt semmi baja, mégis lombikra került a sor, máshogy nem jött össze...aztán, amikor már meglett a gyerek, és úgy voltam vele, h nem baj, van egy gyerekem, teljes az életem...na akkor estem spontán teherbe...ilyen is van. Ne görcsölj, ha nem jön össze, menjetek inszemre, aztán lombikra, ha nincs semmi bajotok, akkor jó az esélyetek. Sok sikert!
Egyetértek az elõzõvel: a görcsölés, a stressz egy üzenet a szervezetednek, hogy jelenleg veszélyes az élet: ilyen veszélyek közé még véletlenül se indítson gyereket! Legtöbbször nagyon is jó dolog, hogy ez így van. Másrészt az, hogy az ember EGY faj, az általánosítás. A fajon belül egyedek vannak, akik ELVILEG mind tudnak szaporodni az ellenkezõ nemûvel. De az egyedek különböznek - mutációk lehetnek - és ez a különbség azt is jelentheti, hogy nehezen szaporodnak egymással. Hõmérséklet, idõ, kémhatás... viselkedés, stb. Ha a különbség túl nagy, akár szét is válhat a faj. Akkor ugye már nem tudnak egymással szaporodni. Embernél is volt ilyen... persze nem tegnapelõtt. Én is azt tanácsolom, hogy engedd el magad. Ne a gyerekre koncentrálj, hanema párodra. Újíts valamit - a férfi, ha jobban izgul, jobban élvezi - akár többszörös adagot kilõhet... ha pedig a nõnek orgazmusa van, az egyenesen beszívja a spermát a gyilkos savas hüvelybõl a lúgos méhbe... A legjobb pozíció pedig az, ha a feneked alá teszel egy jó vastag párnát (könnyedén becsusszan és jó mélyre megy) - és így is maradsz utána vagy 20 percet. Akkor nem folyik ki semmi, és van idõ a versenyfutásra.
Szia! Maximálisan igazuk van az elõttem szólóknak. Ne szóljon minden gondolatod arrol hogy terhes akarsz lenni , és hogy de miért nem azonnal , és miért pont veletek... Én 9 hónapot görcsöltem így végig...na majd biztosan most meg majd a következõ, megvolt minden tünetem de a baba sehol se volt. Az eredményeim is tökéletesek voltak. A dokim annyit kért hogy hagyjam a témát és hízzak pár kilót(50 kg voltam162cm hez). A 10 hónap volt a kulcs mindenhez és nem is volt tudatos. Augusztusban végre megkereszteltük a 3 éves fiunkat, addig sokminden jött közbe és azért halogattuk. Közben barátnõm lagziját szerveztük, minden nap egy "rohanás volt"kellemes értelemben. A hó végén én szervezte meg a legény és lánybúcsút, majd jött a lagzi, ott a párom 5 év után megkérte a kezem....ja és aug. végén felvettek dolgozni. Szept. 15-én mivel késet megcsináltam a tesztet ( milliomodikat). Na és az 2 csíkos lett. A dokim mosolyogva és boldogan annyit mondott, hogy ezt õ nem tudta volna felírni és hogy pontosan erröl szól az hogy tereljük el a gondolatokat arrol hogy mindent megteszünk hogy végre teherbe essünk. Be kell vallanom nem hittem az ilyen féle " terápiában", de be kell látnom hogy fejet kell hajtanom a lerágott csont elõtt...( tereld el a gondolataidat). Most a 21 hétben vagyunk. Tûzz ki vmi más célt és közben a projekt mehet...Kívánok sok sikert és boldog pillanatot:D
Szia! Én is a stresszt okolom. Mi egy évig próbálkoztunk, már peteérés serkentõ gyógyszert kaptam, és egyszer csak sikerült, de sajna a 8. héten megszakadt a terhességem. Kiürült teljesen, mûteni sem kellett. Mikor a 6 hetesre mentem vissza 8 hét múlva, akkor mondta a dokim, hogy lát valamit az ultrahangon. Láss csodát, a vetélésem után spontán, rögtön terhes lettem, mert nem is gondoltunk rá, hogy most sikerülhet. 25 hetes kismama vagyok, és már nagyon várom hogy megszülessen a kislányunk:-) Ne stresszelj, és ne akard görcsösen!!!! Sok sikert és irj ha pozitiv eredményeid vannak, azt hiszem itt mindannyiunk nevében irhatom, hogy szorítunk nektek!
hát ezt énsem tudom:(én ebben nemhiszek hogy a stresz meg ilyesmi! ettõl még simán megtermékenyülhet hogy te idegeskedsz. miért hatna ki a petesejtre és a himivarsejtre?
A legutolsónak: persze, hogy nem számít a stressz annak, aki biztosan befut. Ott számít, ahol kétesélyes a helyzet. Olyan hormonokat termel, amelyek GÁTOLJÁK a teherbeesést. Egy 100 m-es futásnál, ha a résztvevõk arcába petárdákat durrogtatnak, attól még befuthatnak - de lassabban. Azt is lehet, hogy világgá szaladnak tõle, ha pl. nem ismerik.
Igaz az, hogy a stressz kihat a megtermékenyülésre is. De mondjátok meg, hogy lehet NEM erre gondolni? Nagyon nehéz elterelni a gondolatot errõl. Én nagyon szeretem a párom, nem peteérés idején nyúlunk egymáshoz, hanem mindig amikor jólesik, tehát peteéréskor IS (gyakorlatilag naponta), az orvosok szerint oké minden, baba mégsincs. Pedig akarjuk. Mire gondoljunk hogy ne erre? Egyébként rendesen produkálom a tüneteket, még a menzeszem is késik idõnként, minden hónapban "más", mint amilyen lenni szokott, a melleim feszülnek, a vécén többet ülök, mint azelõtt, hányingereim vannak, csak úgy, megutáltam a víz izét, zavarnak egyes szagok. S akkor jön a teszt, ami negatív. Mit nem csinálunk jól?
Egy kicsit azért ennél lehetnél tudatosabb: a peteérés elõtt tartsatok 1 hét szünetet. A többi nagyjából jó - ha a testhelyzetre is figyelsz, amit fenn írtam. És tényleg engedd el magad: minél kellemesebb (mindkettõtöknek) - annál jobbak az esélyek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a bíztató szavakat mindenkinek. A stressz elég nagy úr, én is tudom, ezért is tervezzük úgy az életünket, hogy ha már próbálkozni lehet (missed ab mûtét után fél év pihenõt tanácsolt az orvos), éppen nyaraljunk, mikor elkezdünk próbálkozni. Az elsõ is így jött össze, elsõ próbálkozásra, sajna véget ért. A férjem bizakodó, azt mondta, ha egyszer már ment, még egyszer is fog elsõre. Amúgy nem sok minden van, amire még várnék, tavasszal házat építünk, jó állásom van, férjemnek saját vállalkozása, most akarok megtanulni vezetni, szóval épp le tudom magam foglalni, de már unom, hogy mindig várni kell.

30 hetes terhes vagyok. Miért van az, hogy a baba nem mozog intenzíven? Allig mozog sőőőt álló helyzetemben még nem is éreztem csak 1-2 szer ez miért van? Eléggé duci vagyok lehet ez az ok? Sőőt az eddigi hízásom össz vissz 4 kiló.

Legjobb válasz: Szia! Minden baba más meg õ már elég "nagy" és a hely se annyi mint volt meg most már az idõ 90%-át alvással tölti. A duciságra csak annyi hogy ha eddig intenzív volt akkor most nem az miatt nem érzed hogy duci vagy mert akkor eddig se érezted volna. Próbálj meg hátra dõlni egy kényelmes fotelba simizni õt és beszélni hozzá ha rá figyelsz csak biztos érezni fogod. 25 hetes duci kismama aki valamikor az hiszi hogy egy "mérgezett egér" van a pocakjába valamikor pedig a Lusti törp...

Szia! Minden baba más meg õ már elég "nagy" és a hely se annyi mint volt meg most már az idõ 90%-át alvással tölti. A duciságra csak annyi hogy ha eddig intenzív volt akkor most nem az miatt nem érzed hogy duci vagy mert akkor eddig se érezted volna. Próbálj meg hátra dõlni egy kényelmes fotelba simizni õt és beszélni hozzá ha rá figyelsz csak biztos érezni fogod. 25 hetes duci kismama aki valamikor az hiszi hogy egy "mérgezett egér" van a pocakjába valamikor pedig a Lusti törp...
A kérdező hozzászólása: Köszike de eddig sem volt ám valami intenzív.Csak tudod látok olyan videókat amikor igy kinyomják valamilyüket pölö a lábukat én ezeket hiányolom nagyon.Tuttira különben, hogy lusta és alszik de én olyan aggódós vagyok.Jó babavárást és jó egészséget.
Már nincs annyi helye. Én 7 kg-t h íztam összesen. Dia
Szia! Én az elsõ válaszoló vagyok hát igen az szép is lenne ez olyan mint a 4d-s ultrahang nekem is csalódás volt mivel aki vékonyabb annak jobban látszik a baba arca az én kis maszatom meg tényleg olyan volt mint egy kis maszat(de még mindig jobban látszodott mint a hagyományoson) szóval ne idegeskedj mert ha ezen agyalsz dafke nem mozog és sajnos nálunk nem lesz nagyon olyan hogy "kidugja" a lábát vagy a kézét de azért néha rúgnak akkorát hogy látványos is nem csak érezhetõ. Neked is szép baba várást!
Én is duci vagyok, 1-2 héten belül mindenét ki fogja dugni, ezt senki nem kerüli el. Lesz amikor kimondottan fájni fog amit csinál. Ne aggódj! Üdv.: 34 hetes kismami
Szia!Nekem sem volt aktív abszolút nem. Az utolsó hónapban meg hullámzott a hasam. Ha kibújik nem gyõzöl utána futni:-) Sok sikert a babához!
A kérdező hozzászólása: köszike ez megnyugtató isten bizony nem tehetek róla, hogy ilyen aggódós vagyok.Már allig várom, hogy kint legyen akkor megnyugszom, vagy akkor aGGÓDOK MAJD igazán???:D:D jó babavárást mindenkinek

Miért hiszik azt az emberek, h akinek nem jön össze a baba, az tehet róla?

Pl. züllött életet élt, nemi betegségei vannak és gyógyszerekkel tömi magát? Sok helyen olvastam, h : nekem összejött a baba, de nem is szedtem sose gyógyszert! Mintha ezen múlna.

Legjobb válasz: Erre csak azt tudom mondani, hogy mindenki magából indul ki.

Erre csak azt tudom mondani, hogy mindenki magából indul ki.
Szia! Most nem akarok általánosítani és a jelenlévõk mindig kivételek DE pont hogy az általad írt embereknek jön össze hamarabb....:S Amúgy pedig nagyon sok pár ha nem sikerül, próbálkozik, megy tovább, kivizsgálásokra, genetikushoz stb. Errõl nem tehetnek, bármi lehet, itt olvasom a GYK-n h sokszor "csak" a cukorral van pl. baj és ha ezt beállítják, akkor teherbe is esik a nõ. De míg idáig eljutnak, h kiderül konkrétan ez a gond, idõ...
A kérdező hozzászólása: Hát épp most olvastam, h akiknek nem jön össze, biztos fogamzásgátlót szedtek, bezzeg én nem szedtem, nekem összejött.
belinkeled a kérdést?
az hogy valakinek nem jön össze az nem büntetés elõzõ hibái miatt, én nem hiszem hogy tehet róla.
A kérdező hozzászólása: Köszi utolsó, gratulálok a babádhoz! Nekem is már van babám, csak sokat küzdöttünk érte és még így is bánt ez a hozzáállás, el tudom képzelni, milyen jól eshet azoknak, akiknek még nem jött össze :(
Fogamzásgátló, ugyanmár! meddõ sé nem meddõ nõk is szedhetik, nem ettõl függ. Azt hittem, h a gyógyszerre azt érted, h pl. fájdalomcsillapító. Különben nemrég volt egy olyan kérdés, h ki hogyan esett teherbe, mikor már lemondott róla vagy vmi iylesmi...és ott vki írta, h egy 7végén elmenetek sátorozni haverokkal meg a párjával, össze-vissza részegedtek kicsi a rakást vagy mi a fenét játszottak...és akkor õ bizony megfogant.... De azt õ komolyan írta....(szerintem unatkozó tini volt, de mostmár mindegy). Na azt úgy már felelõtlennek mondanám! Meg a linkelt kérdésbe sem volt negatív felhangja ennek, mmármint a fogamzásgátlónak, csak leírta az egyik hsz, hogy az is lehet bajok forrása. Mert bizony lehet! a fog. gátló nem csak terhességben tud "segíteni" hanem éppen azt gátolni, ciszta, rendszertelen ciklus stb. kialakulásával!
A kérdező hozzászólása: Igen, tud gátolni, de nagyon sokan szednek foggátlót évekig és pikkpakk teherbe esnek, sokan meg sose és mégsem. A legtöbb meddõ pár nem tehet a bajáról, persze olyanok is vannak, akik igen, de sztem õk vannak kevesebben. És akinek elsõre sikerül, az sem az õ érdeme(ahogy sokan hiszik), hanem adjon hálát az égnek, h ilyen szerencsés!

Miért van az, hogy a környezetemben minden olyan nő akinek nem jött még össze a baba, szóval olyan gonoszan tudnak viselkedni néha azokkal akiknek összejött már a baba?

Pl. ismerek olyan n?t, akinek nagyon nehezen jött össze, és a környezetbében amíg neki nem lett babája(8 évet várt babára)addig mindnkire aki terhes lett úgy nézett mint a véres rongyra.Engem ez roppant idegesített, mert amikor ? terhes lett akkor ?neki mindenki örült, hogy végre terhes lett.Nem tudom mit szólt volna, ha rá is fújnak mert összejött végre a baba.Nah szóval van pl. egy csaj a házunkban aki 6 éve próbálkozik, de nem sikerült sajnos eddineki.Én szurkolok neki, annak ellenére, hogy egy kiálhatatlan n?személy, mert akinek gyereke van azt mind piszkálgatja, beszól a gyerekeknek, hogy az udvaron itt meg ott ne játszaNAk.az udvar mindenkié aki itt lakik.És azt vettem észre, hogy aszül?kkel is kötözködik.Van itt egy háromgyerekes anyuka,?t fel is jelentette , valami hülyeség miatt.(nem részletezném)Már el akart költözni de sajnos nem mentek el valami miAtt.senki nem szereti, mert moindeki tudja, hogy utálja a gyerekes anyukákat, apukákat.De még fordulhat a kocka, összejöhet még a gyerek akkor is ilyen lESz?Biztos, hogy nem.Amúgy meg a szemével ölni tudna úgy néz.Tényleg ennyire meg tudja az embert keseríteni a gyerektelenség?Mi is hat évet vártunk a manónkra és mégsem utáltam a terhes n?ket.Hogy van eZ???Kérlek válaszoljatok!

Legjobb válasz: Tény, hogy nem szép dolog az irígység és a féltékenység,de sajnos nem mindenki tudja palástolni az érzéseit.Ha jól végig gondolod Te is biztos irígy szemmel figyelted ahogy a boldog anyukák tologatják a gyönyörû babáikat.Neked meg csak a kudarcokkal teli hónapok maradtak.Én is elveszítettem egy babát tavaly májusban, tudom,hogy mit érez a nõ vagy legalábbis hasonlókat érezhet.Én azért nem ennyire rosszul élem meg a dolgot, de néha én is csak könnyes szemmel figyelem a babakocsikat.

A kérdező hozzászólása: Én mélységesen átélem azoknak a nõknek a helyzetét akiknek nem jön össze a baba sok sok év alatt sem, hisz nekem sem jött össze egyhamar, de végül is kivártam, és meg lett a gyümölcse a várakozásomnak.igaz mondjuk nekem egy betegség is bejátszott a 6 évbe, tehát örülök, hogy élek, és hálát adok az égnek, hogy megajándékozott egy babával.Egyébként ha volt is írígy gondolatom a 6 év alatt azon felülmúltam magam, és pozitívan gondolkodtam, és elképzeltem, hogy ha én lennék terhes és én kapnék ilyen gondolatokat, hogy egy nõ akinek nem lehet babája ilyeneket gondol ha ránéz a (képzeletbeli)pocakomra és egybõl elszégyeltem magam amikor írígykedtem és hát amikor elmentem a babarészleg elõtt a hipermarketekben az nem volt könnyû dolog, vagy ha a játszótér mellett elmentem és láttam a boldog anyukákat.Közben meg csak öregedtem, és egyre úgy éreztem, hogy lehet, hogy nekem nem Sikerül?Egyébként akkor jött össze a baba, amikor nem is számítottam rá:Éppen megtaláltam álmaim új munkahelyét és boldog voltam", és akkor beköszöntött az én kis pocaklakóm.Bocsi, ha kicsit zavaros voltam, de közben megérzkezett az alvásból a kisfiam.:) És hát ide kellett ülnie, és elment az ihletem.
Tény, hogy nem szép dolog az irígység és a féltékenység, de sajnos nem mindenki tudja palástolni az érzéseit.Ha jól végig gondolod Te is biztos irígy szemmel figyelted ahogy a boldog anyukák tologatják a gyönyörû babáikat.Neked meg csak a kudarcokkal teli hónapok maradtak.Én is elveszítettem egy babát tavaly májusban, tudom, hogy mit érez a nõ vagy legalábbis hasonlókat érezhet.Én azért nem ennyire rosszul élem meg a dolgot, de néha én is csak könnyes szemmel figyelem a babakocsikat.
Nem írja elõ a törvény, hogy más gyerekének kötelezõ örülni, mindenkinek szíve-joga hogy áll a dologhoz. Javaslom hogy ne foglalkozz ezzel a problémával, hagyd meg annak a másik nõnek. Majd ha neki megszületik a gyereke te sem nézel rá.
11:31-es vagyok És az tényleg furcsa lesz, hogy a családtagok, a párom szülei hogyan fognak rám nézni, hogy még mindig nincs gyerekem, az õ lányuknak meg már ott lesz a 2. is. Azt fogják gondolni, hogy nem vagyok képes teherbeesni, de béna vagyok...:(
Én valahol megértem azt a nõt, hogy rosszul esik neki, hogy másoknak sorra összejön a baba, neki meg nem. Én is félek attól, hogy pl. a párom húgának (aki ráadásul fiatalabb nálam!), a 2. gyerek is hamarabb meglesz, mint mire nekem összejön az 1.! :(( Szoktam játszani a kislányával, aki 8 hónapos, meg minden, de akkoris egyfolytában azon agyalok, hogy neki miért sikerült elsõre és nekem miért nem jön össze hónapok óta meg még ki tudja meddig kell várnom a babámra!?
Te is éveket vártál a kicsire, tudod, milyen lélekölõ tud lenni a hiábavaló várakozás! És lehet, neki nem is lehet babája, azért olyan, amilyen. MIndenesetre te tudtad annak idején kezelni a helyzetet, õ meg nem tudja. Nem vagyunk egyformák. Az is lehet, hogy világéletében kicsinyes és rosszindulatú ember volt, csak aki nem ilyen, az érthetetlennek tartja ezt a viselkedést (én is). Reméljük összejön a baba és valóban csak emiatt volt frusztrált, akkor helyreáll a világ:)
A kérdező hozzászólása: Amúgy szegény csaj szerencsétlensége" ugymondd, hogy itt a házunkban egymás után jönnek a bébik.:) Biztos rossz lehet neki, de nem mi gyerekes anyukák tehetünk arról, hogy neki még nem jött össze.Most is van egy csaj aki egy hete szült, és amikor hazahozta a kicsit a férjével, pont találkoztak a lépcsõházban, és a csaj elfordult csak biccntett egy szasztokot, és behúzott a lakásba.Azt sem mondta, hogy megnézhetem a kicsit, vagy gratulálok. vagy valami.Ez olyan fura nekem, hisz nekünk sem jött csak nagysokára a kisfiam.de számomra érthetelen, hogy lehetnek ilyen emberek a világon:és akkor még k várják a sorstól a babát, amikor így viselkednek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Az utolsóra nem reagálnék, mert provokatívnak tartom, és nem szállok vitába.És olyan kérdést tettem itt fel ami igen kényes kérdés sajnos.Mondjuk az igaz, hogy vannak rosszindulatú emberek, és vannak akik nem saját önös érdekeiket nézik, hanem tudnak örülni más örömének.utsó te sajna nem ezek közé tartozol, hanem szerintem abba a kategóriába amit megemlítettem.
Nem érzem hogy a másik kategóriába tartoznék mert tudok örülni a más gyerekének, sõt a barátnõm és a húgom is most szült és imádom a csemetéiket, én pedig még nem tervezem mert túl fiatal vagyok. Csak merészeltem megírni a véleményemet, gondolom ezért tetted fel a kérdést. Sajnálom hogy nem azt írtam amit szerettél volna, hogy ezek a nõk gonoszak és szerencsétlenek. A dolgok nem csak feketék és fehérek. Te meg valószinüleg az a kategória vagy aki.... a többit rád bízom.
A kérdező hozzászólása: Mi 6 évet vártunk a kisfiamra, mégsem adtam fel soha,
Nehéz kérdés ez. Mi négy éve hiába várunk babára. Ezalatt lelkileg nagyon sok minden átmentem. Nekem is volt olyan pillanatom, hogy szerettem volna megrugdosni a kismamákat, leírni is szörnyû de ez van. Azt hiszem ezt mind meg kellett élnem, hogy eljussak oda ahol most vagyok. Egyszerûen már nem érdekel ki szül, mikor szül, hanyadikat. Rájöttem jobb ha csak magammal foglalkozom, mert ha azon dühöngök hogy másnak összejött csak rossz kedvem lesz, azt meg nem akarom. De azzal az érzéssel megküzdeni, hogy lehet soha nem lesz gyereked brutálisan nehéz. Persze az ember folyton remél, de a rossz érzés csak ott motoszkál a lelkemben. Nincs más választás felül kell emelkedni rajta, aztán majd lesz valahogy. Az élet nagy igazságtalansága ez a gyereket akarok és nem jön téma.
Kedves Kérdezõ. Nem tudom hogy te mennyit vártál a babára, írtad hogy sokat, de a 6-8 év az rentgeted!!!Nem csoda hogy ezek, az általad említette nõk meg vannak keseredve emiatt.Hát csak magam példáját tudom említeni, én is 3 évet vártam, ráadásul két vetélés is volt a 3 év alatt(az egyik halva szülés félidõsen), és roppantul megviselt.Ráadásul az egyik családtag közben várandós lett(második gyerekkel pikk-pakk, mert nem akart gyes után ismét melózni, és ezt saját maga mondta), én meg hónapról hónapra csak csalódtam.Na akkor én sem tudtam vele tovább a régi viszonyt tartani, nem értettem hogy miért ilyen igazságtalan az élet.Õ gömbölyödött, én zokogtam a negatív tesztek felett, és az emékek súlya alatt. De nagy nehezen terhes lettem, azóta megszületett a kicsim, és ismét kerek a világ:) Nem szabad csak úgy ítélkezni, nem hiszem hogy olyan rossz ember lenne.
Én sem szeretem az ilyet. Nálunk a sógornõm ilyen. Elvált, de már rég szeretne gyereket! Most elképzelhetõ, hogy terhes maradtam (még nem tudom, de remélem), és amikor ezt otthon anyósnak megemlítettük, õ is hallotta, és úgy nézett rám, mintha az anyját öltem volna meg. Meg jön a dumával, hogy hát még várni kellene stb. Tehát érezhetõen próbál lebeszélni a gyerekrõl. Én megértem, hogy rossz neki, de nem szabadna így viselkednie a testvérével és velem. Na mindegy, most már semmit nem mondok neki! Viszont, (itt a kivételektõl elnézést kérek) nekem az is rosszul esik, amikor ezen az oldalon esetleg panaszkodik valaki, hogy elment a baba, vagy nem jön össze és a válaszadó odaírja, hogy hány hetes kismama. Úgy, hogy ennek éppen köze nincs a kérdéshez. Ennyi empátia lehetne benne, hogy ha nem muszáj, akkor nem írja oda!
A kérdező hozzászólása: A könnyes szem az egészen más, mint az, hogy csúnyán néz a gyerekesekre.Itt azért van külömbség.Sajnos õ soha nem nézett könnyes szemmEL.egyébként én is mindig elérzékenyültem amikor nagyhasú anyukákat meg babakocsisokat láttam, és arra gondoltam, vajon átélhetem e én is egyszer ezt a boldogságot!Szerencsére kaptam egy esélyt az élettõl.:) DEEEE soha nem néztem, és éreztem azt, hogy utálnám azokat akiknek pikk pakk összejött a baba.Pedig van olyan rokonom, akinél már a harmadik babalátogatásra mentünk.Inkább elérzékenyültem, és amindent kitettem magamért, a legszebb kisrugit vettem a babának.Amúgy meg az a házaspár szurkolt nekünk a legjobban, hogy összejöjjön a kisbaba.Köszönet nekik.
A kérdező hozzászólása: Egyébként ez még csak két eset, de még vagy tizet tudnék mesélni, de nem akarok regényt írni, csak annyit, hogy van egy ismerõsöm aki amíg egy cipõben jártunk addig köszönt megállított, hogy hogy vagyok stb. amióta megtudta, hogy terhes vagyok(amikor az voltaM), szóval azóta elfordul, elkerül, nem köszön.Neki nem jött össze még a bab, a férjétõl is elvállt emiatt hátha mástól majd sikerül teherbe esnie, de sajnos ezidáig nem jött össze.A kisfiam 2 éves de még egy pillantást sem vett rá az utcán inkább elfordul.Ez olyan rosszul esik nekem, hisz 8 évig osztálytársak voltunk általánosban.És mindig is tartottuk a kapcsolatot.De azóta teljes elfordulás.:(
A kérdező hozzászólása: no komment...

1 éve probálkozunk. Orvosnál már voltam, megvizsgált hüvelyultrahangal is, és azt mondta minden rendben. De akkor miért nem jött még össze a baba?

Sokszor a menzim 40. napra jön meg Az orvos aztmondta van peteérésem mert látta. akkor volt is. De mostanában megint nincs. Mit szedhetnék erre? Még ebben az évben nemakarok dokihoz menni.

Legjobb válasz: szia.én is kb 1 éve próbálkozunk.és a vizsgálatok nálam is jók.a doki türelemre intett.én nem vagyok már fiatal, ezért nehezebb a teherbeesés.Az orvos nem irt fel gyógyszert a 40 napos vérzéseidre, és a peteérésre,?amugy meg ne aggodj, és ne görcsölj.jön majd az a baba, nyugi, csak próbáld elterelni a gondolataid, és meg lesz az eredmény.kitartást.

szia.én is kb 1 éve próbálkozunk.és a vizsgálatok nálam is jók.a doki türelemre intett.én nem vagyok már fiatal, ezért nehezebb a teherbeesés.Az orvos nem irt fel gyógyszert a 40 napos vérzéseidre, és a peteérésre, ?amugy meg ne aggodj, és ne görcsölj.jön majd az a baba, nyugi, csak próbáld elterelni a gondolataid, és meg lesz az eredmény.kitartást.
Az interneten nagyon sok természetes "gyógymódot" találsz, ami rásegíthet a dologra. Pl a málnalevél tea elõrehozhatja a tüszõrepedést, segít a peteérésben, a palástfû tea segít a beágyazódásban. Olvastam még a kínai maca gyökér, ill. a Hormeel s cseppek (homeopátiás szer) jótékony hatásáról. Volt akinél a Closti nevû hormon tabi nem segített a pé-ben, de ezek a cseppek igen. Szóval szerintem érdemes kipróbálni õket! Sok sikert!

Miért azoknak jön össze a baba könnyebben, akik nem szeretnék, és azoknak nehezebben, akik szeretnék?

Részben saját tapasztok alapján, részben ezt az oldalt olvasgatva elgondolkodtam azon, hogy 15-16 éves lányoknak akik felel?tlenül szeretkeznek sikerül teherbeesniük és általában ennek abortusz a vége. Aki pedig már "benne van a korban" és nagyon szeretne egy kicsit, annak pedig nem. Az itt olvasottak alapján elgondolkodtató, milyen nehéz is teherbe esni, és azoknak sikerül a legkönnyebben akik nem akarnak babát.

Legjobb válasz: Sajna tényleg az a tény,hogy egyre korábban szexelnek a "gyerekek".Sokszor felelötlenül.Èn sem tudom,hogy mi ennek az oka.Àltalában nem csak a nevelésen múlik,hanem a bara´ti körön is.Elsö babánkat várom,kislány,de már most tartok töle,hogy mi lessz addígra,mire ö felnö majd. Bízom benne,hogy minden rendben lessz.

Sajna tényleg az a tény, hogy egyre korábban szexelnek a "gyerekek".Sokszor felelötlenül.Èn sem tudom, hogy mi ennek az oka.Àltalában nem csak a nevelésen múlik, hanem a bara´ti körön is.Elsö babánkat várom, kislány, de már most tartok töle, hogy mi lessz addígra, mire ö felnö majd. Bízom benne, hogy minden rendben lessz.
Szia!Engem is sokat foglalkoztat ez a gondolat.Egy éve nem sikerül összehoznunk a babát, pedig már mindketten nagyon vágyunk rá.Egyik ismerõsöm meg épp a múlt héten volt abortuszon, mert nem fér bele az életébe a gyerek.Hol itt az igazság???Fáj ebbe belegondolni:-(
ez tényleg elgondolkodtató, de asszem meg van rá a megfejtés.amikor Te ugymond benne vagy a korban, vagy igy gondolod, és szeretnél babát, akkor görcsösen ragaszkodsz ahhoz hogy, lehessen, és ez a görcsös ragaszkodás stresszel jár, a stressz, meg gátolja a peteérést, és aki nem akar görcsösen annak könnyebben összejön, most az mindegy, hogy védekeznek vagy sem, én 22 éves vagyok és nem akartunk a párommal babát, és védekeztünk is, és mégis itt van a 28 hetes magzatom, szóval szerintem ne ragaszkodj görcsösen, a Sors, Isten, Élet(mindenkinek hite szerint) tudja hogy mit miért tesz ugy ahogy.hadd meésljem el Neked hogy van egy ismerõsöm aki mindent megtett a férjével azért hogy babája legyen, de nem jött össze, és amikor lemondtak róla akkor jött a baba, pedig a nõt meddõvé nyilvánitották, és amikor nem számítottak rá megjött a baba.szoval ne izgulj lesz Neked is, csak ne akard görcsösen.sok sikert!
Szerintem nem helytálló amit írsz. Hát persze, hogy nem hallod panaszkodni a fiatal lányokat arról, hogy mennyire akarok babát és nem jön össze. Mert még nem is akarnak és ez a gondolat õket nem motiválja. És azok az esetek kitûnnek, akiknek becsúszott. Az érett nõk meg akarnak és az tûnik ki, hogy nem "csúszott be". Akik erre az oldalra feljönnek, azoknak legtöbbje nagyon szeretne babát. Én inkább így gondolom. És én is e tábort gyarapítom. Én is szeretnék terhes lenni. És lehet hogy sikerült. A hétvégén vagy jövõ hét elején kiderül. Minden jel arra utal. Ha igen, sikerült akkor nekem elsõre, pedig nem vagyok már 15-16 éves. Én így gondolom, ezért van ez így...
Ez a gondolatkör engem is igen-igen foglalkotat, azzal a különbséggel, hogy nekem 7 éve mondják, hogy nem lehet babám. Ezt megértettem, feldolgoztam a magam módján és ehhez mérten éltem életem. Párommal szeretnénk babát, ezért nem is védekeztünk és 3 hónap altt terhes lettem. Megállapítottam, minden nõnek ezt kéne mondani, mert akkor nem azon igzulnak, hogy miért nem sikerül, hanem úgy fogja fel az agyuk, hogy nem lehet. Megnyugszanak idõvel és akkor lesz a baba. Nem egy ilyet hallottunk már, hogy örökbefogadtak és utána teherbe esett. A nagyon akarás valóban nem jó, de hát hogy ne akarnánk nagyon:-) A fiatalok közt sok valóban felelõtlen, ez engem is bosszant, meg van egy másik kategória, akiket nem nevezünk nevén:-)nekik is nagyon megy. Érdekes, köztük nincs meddõ...:-( Személy szerint sok párt ismerek, akinek több, mint 10 éve nem sikerül, pedig mindent megtettek a diétától a teákon át a természetgyógyászig belevéve az inekciókat is. Pedig ha valahol, náluk jó helyen lenne egy baba, az biztos!!! Hogy miért? Fejlõdik a világ, a stressz, a rohanás és a sok tartósító, amit megeszünk. Tuti ezek is hatnak. DE a legfontosabb, hogy nem arra gondolj, éld az életed, "mondj le a babáról " tudatban és sikerülni fog, hidd el:-)
Ahol nem jön össze a baba, ott még nem kell. Ahelyett, hogy azon gondolkodnának miért, görcsölni kezdenek, és akkor pláne nem sikerül. Pedig lehet, hogy egy ici-pici dolgot kellene elõtte megoldani, de az nem az ovulációs tesztekkel való rohangálás. Kicsit befele fordulni, nem kifelé. MIndenkinek megvan a maga karmája, senki ne a máséval törõdjön. Van akinek abortusz, van akinek meddõség. Nagyon egyszerûen mûködik a világ, csak mi túlbonyolítjuk. Én szerelmes vagyok és ez is fontos egy kapcsolatban. Azt mondtuk a férjemmel, hogy ha holnap lesz babánk úgyis jó, ha évek múlva úgyis. Miért lenne sûrgõs? Holnap lett. Befelé figyelõs napokat kívánok!! Egy 26 hetes kismama
szerintem azert van mert aki nagyon vagyik ra sokat stresszel azon hogy osszejott e vagy sem, s mint tudjuk ha stresszes idegallapotban vagyunk gyakran meg a peteeres is es a mensi is kimarad(pl.halaleset, munkahely elvesztese, vagy barmi ami lelki serulest okoz)en mikor meghalt egy nagyon kozeli rokonom, annyira befordultam hogy a vegen hormon tablettakkal tudtak vissza allitani a mensim.a baratnommel egyszerre lettunk terhesek, marciusban kellett volna szulnie.februarban mehen belul meghalt a kislanya, mai napig ismeretlen okokbol.megszulte kezbe is vette majd par napra a boncolas utan el is temette.depis lett, de elkezdett az eskuvojere koncentralni es szeptemberben a lagzi reggelen kiderult hogy ujra babas.nem foglalkozott a babas gondolatokkal, massal kototte le a figyelmet es osszejott neki.most en is igy vagyok a lagzira keszulunk 25en, es nem a baba tema koti le a napjaimat, bar nekunk van egy 8 honapos, talan uton van a teso is.

Miért van az, hogy ilyen sok nőnek nem jön össze a baba?

Az ismeretségi körömben is rengeteg olyan házaspár van, akinek nem, vagy csak nagyon nehezen jön össze a baba. Mi is ezzel a problémával küszködünk hosszú évek óta, több lombik beavatkozáson estem át, és még mindig nem lettem terhes. Szervi bajunk nincs. A Kaáli Intézetek, a medd?ségi központok tömve vannak.

Legjobb válasz: lhet hogy hülyeség, de nem most van hanem volt. pl 86-ban csernobil. az a generáció ugye most van fertilis korban. Köztük én is a 33évemmel. Ennek pedig sem az ellenkezõje, sem az én ötletem nem nyert soha bizonyítást.

lhet hogy hülyeség, de nem most van hanem volt. pl 86-ban csernobil. az a generáció ugye most van fertilis korban. Köztük én is a 33évemmel. Ennek pedig sem az ellenkezõje, sem az én ötletem nem nyert soha bizonyítást.
Nem tudom, de én a mondó vagyok, hogy sokaknak, többek között nekünk is azért nem sikerült még eddig a babóca, mert annyira rágörcsölünk, hogy a szervezet, dafke az ellenkezõjét produkálja annak, amit mi szeretnénk! Lehet butaság, de ebben is van valami, nem?!
Egyetértek a 22:27-essel! Csak én még mellette megemlíteném a fogamzásgátlókat ... Gondoljatok csak bele! Anyukáink még nem szedték ... de lehet tévedek.
Kedves kérdezõ!!!!!! Hát szerintem vagy régen is voltak csak nemvolt internet sem meddõségi központ hogy megtudjuk mennyien is vagyunk ezzel a problémával!sokan régen inkább beletörödtek nemvolt az orvostudomány sem ennyire fejlett!!Vagy ami tény is s sok szar kaja!!!!a szennyezett levegõ!! Mi most megyünk a kaáliba elõször!te kihez jársz én szmatona gáborhoz!!!!!
Szerintem az életvitelünk is lehet ennek az oka!A rohanás, a stressz.Régen az emberek biztonságosabban éltek.Ha reggel felkelt biztos meg volt még a munkahelye. A sok vegyi anyag amit használunk, és leengedünk a lefolyóba, ez mind visszakerül a szervezetünkben valamilyen úton-módon.Ja és a "késõi"gyerekvállalás, a nõk termékenysége évrõl-évre csökken! Én 18 évesen szültem az elsõ gyerekemet, szinte rám nézett az akkori párom és terhes lettem.Tavaly lettem 32 éves és csak inszeminációval sikerült teherbe esnem.A Budai Meddõségi Centrumban (ajánlom mindenkinek).
A kérdező hozzászólása: Én sem szedtem soha fogamzásgátlót. Egyébként is mindig gyógyszer-ellenes voltam. Nem iszom, nem dohányzom, nem élek egészségtelenül... szóval nem értem. Egy biztos: az idegrendszerem már ráment erre a babaprojektre. És ezt látom magam körül a munkahelyemen, a baráti körömben, a családomban. A Kaáli Intézetben is megismertem egy csomó nõt, semmi különösebb magyarázattal nem szolgálnak az orvosok, hogy miért nem sikerül nekünk a gyerek. Mindig az a válasz, hogy "próbálkozzanak" türelmesen, de ettõl is már kikészülök...! Köszi a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Én Debrecenben jártam Bodnár Doktorhoz, majd egyszer próbáltuk Pesten Kováts Doktornõnél. Nagyon szorítok Neked is, sok sikert!!
énis gondolkodtam kovács doktornõn!te ajánladán nekem?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, mit mondjak Kováts doktornõre... Aranyos, megbízható, de nálunk nem volt eredményes. Egyébként tényleg rendes nõ.

Most kezdtem a hőmérőzést, és szeretném, ha valaki segítene kielemezni a görbémet. Miért esett ma le a hőm? Ez akkor azt jelenti, hogy nem jött össze a baba?

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/5cddd9fec11ab865f6a497..

Legjobb válasz: Azt elfelejtettem írni, hogy általában 30 naposak a ciklusaim.

A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem írni, hogy általában 30 naposak a ciklusaim.
Nem feltétlenül, mert még korai lenne. Elképzelhetõ az is, hogy a beágyazódás miatt esik le. Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyos vagy! Köszönöm szépen!
Ejha, jó hosszú lett!A kezdõ oldalon add meg a ciklus elsõ napjához, hogy elkezdõdött egy újabb ciklus. Lehet beágyazódástól is a hõleesés, de ezt ne vedd biztosra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod!
még csak 11. dpo-n vagy, még bármi lehet. Hõleesés nem jelent feltétlenül beágyazódást (nekem akkor is volt, amikor terhes lettem és akkor is, amikor nem).

Miert van az, hogy ilyen sok embernek ilyen nehezen jon ossze a baba?

Remelem csak rosszul jott le nekem eddig a kep a neten keresztul, de hogy lehet hogy ilyen sok fiatal no nehezen esik teherbe? Tudom, hogy atlagosan tobb honap, mire egy egeszseges no teherbe esik, de akkor is nekem ugy tunik ,hogy nagyobb azoknak a szama, akiknek nehezen jon ossze, mint azoke akiknek eleg hamar, elsore vagy nehany honap alatt osszejon.

Legjobb válasz: Azért van, mert ilyen a mai világ, egyre több a tartósítószer és az erre érzékeny beteg ember, mert szerintem az is beteg, akinek nincs peteérése és kezelésre szorul, ha pedig van peteérés akkor lehet hogy a stressz a baj, mert az sem tesz jót a sok próbálkozásnak.. És elárulok egy titkot is- nem diszkrimináció-, de akik csak potyogtatják tizesével a gyerekeket és nem dolgoznak stb..azoknak agyuk sincs ahhoz, hogy elmndják nekik mitõl sikerült, de gondolom olyan buták, hogy írni sem tudnak, meg internetjük sincs.- de ezt midet sugtam. oké? sok sikert a további próbálkozásaidhoz!!!

Azért van, mert ilyen a mai világ, egyre több a tartósítószer és az erre érzékeny beteg ember, mert szerintem az is beteg, akinek nincs peteérése és kezelésre szorul, ha pedig van peteérés akkor lehet hogy a stressz a baj, mert az sem tesz jót a sok próbálkozásnak.. És elárulok egy titkot is- nem diszkrimináció-, de akik csak potyogtatják tizesével a gyerekeket és nem dolgoznak stb..azoknak agyuk sincs ahhoz, hogy elmndják nekik mitõl sikerült, de gondolom olyan buták, hogy írni sem tudnak, meg internetjük sincs.- de ezt midet sugtam. oké? sok sikert a további próbálkozásaidhoz!!!
Szia! Mi a párommal nem terveztük a babát, viszont imádunk szeretkezni. Aztán allergiás lettem a gumira, a gyógyszerektõl folyamatosan rosszul voltam, megszakítással szeretkeztünk, és most 22 hetes vagyok. Nagyon örülünk a babának, annak ellenére, hogy nem volt betervezve, és szerencsére a szeretkezéseink intenzitása sem változott. Egyszerûen élvezzétek egymást, már egy baba titeket is kiválasztott szüleinek.
Szia mi nagyon akartunk babát, állandóan azon görcsöltünk, hogy most végre esek teherbe. Mindig kiszámítottam a peteérésemet, akkor (is) szeretkeztünk, és minden mensi elõtt tiszta idegbeteg voltam, hogy ugye nem fog megjönni. A nem várt elõtt mmindig 3-4 nappal már vettem tesztet, aztán bõgtem, ha negatív lett. 5hónap után eljutottam odáig, hogy sza*ok rá, nem érdekel már az egész. Nem számolgattam a pém, akkor szexeltünk amikor jólesett, és lám a következõ mensi már nem jött meg. Igaz 8hetesen elvesztettem a babám, de hát az nem emiatt volt. Én csak azt tudom tanácsolni, hogy nem szabad rágörcsölni, számolgatni, várni. Õ tudja mikor akar jönni, és minnél kevésbé görcsöltök, annál elõbb fog. Sok sikert!
Szia!Küldöm a gólyát.De olyan 3-4 év múlva kérem vissza.Nekem a lányom a 2., a fiam az 1.hónapban sikerült.Úgy hogy elõtte gyógyszert szedtem, soha nem volt rendszeres a vérzésem, mégis.Úgyhogy hajrá!!!
Nekem is szerencsém volt a gyermekvállalással. :-) 10 hónap után estem teherbe. Az nem sok, bár akkor annak éreztem. Akkor sikerült a babát összehozni, mikor már úgy éreztem sose jön össze. Elpakoltam a hõmérõt, a ciklusnaptárat, meg mindent ami ehhez kapcsolódott... A következõ hónapba már nem jött meg... :-) Az egyik válaszoló szavai szerintem nagyon sértõek. Aki tizesével potyogtatja a gyerekeket nem mindíg írástudatlan! 2 családot is ismerek, az egyik helyen 5, a másikon 9 gyermek van. Mindkettõ családban diplomás legalább az egyik szülõ. Nem hülyék leírni a történetüket, csak nincs idejük, mert a gyerekeikért élnek! Nagy barom az, aki mindenkit lehülyéz!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a torteneteket! Akkor megprobalok kicsit masra koncentralni, a dolgok persze maradnak igy, es aztan jojjon, aminek jonnie kell. :D :D Igy legalabb gyorsabban telik az ido. Ja es nem fogok terhessegrol olvasgatni, meg ovu tesztekrol. :D
Ahhoz képest nekünk is könnyen össze jött, november elején hagytam abba a fogamzásgátlást és február végén estem teherbe. Pontosabban március közepén, február végén volt az utolsó mensim. Elõször mi is nagy hévvel álltunk neki a dolognak: hõmérõzés, peteérés figyelés, hónap végén meg volt sírás és csalódottság, mert azt hittük, hogy elsõre sikerülni fog. Most már tudom, hogy felesleges volt mindez, mert szeretjük egymást és elég aktív a szexuális életünk ahhoz, hogy ne kelljen peteérést figyelni, mert szinte biztos, hogy minden hónapban jutna egy-két szeretkezésünk a termékeny napokra. Szerintem nem is véletlen, hogy a baba akkor fogant meg, amikor már nem érdekelt a hõmérõzés és a stresszelés, csak szerettük egymást. Egyébként beszélgettem édesanyámmal arról, hogy manapság miért jön nehezebben össze a baba. Persze nálunk is szóbakerült a stressz, a hormonális fogamzásgátlás, a megváltozott környezet. De anyukám azt is megemlítette, hogy régebben is lett volna ilyen, ha foglalkoztak volna vele az emberek. Mondta, hogy neki nem sok olyan barátnõje volt, aki védekezett volna esküvõ után, mégsem szülték halomra a gyerekeket. Anyukám is hármat szeretett volna és mindenféle fogamzásgátlás nélkül nyolc év alatt fogant meg három baba, akárhogy is számolom, még átlagosan is két és fél évre jut egy, tehát nem szülés után hipp-hopp jött a következõ, várni kellett akkor is. Csak akkor ez természetes volt és nem akarták ennyire megtervezni, hogy mikor hánynak hanyadikán kell megszületnie, nem egyik pillanatról a másikra akartak a nõk szülni, hanem akkor, amikor a gyermek jönni akar. És igen, jóval több negatív példa van. Az emberek a negatív dolgokról mindig sokkal jobban szeretnek beszélni. Ha próbálkoznak és nem sikerül, akkor kérdéseket tesznek fel itt, ha sikerül, de elmegy a baba, akkor szintén kérdeznek, ha valamilyen gond van, akkor ismét csak. Azt általában már senki sem írja meg, hogy sikerült a baba, vagy megszült-e épségben.
A kérdező hozzászólása: Na, vegre valaki! Gratula a babohoz! Remelem egyszer -meg mielott nagymamakoru lennek - en is pocakos leszek. :D Elvileg minden rendben, fiatal vagyok, hormonszint rendben, van peteeres, nem vagyok beteg, nem szedek semmilyen gyogyszert, parom szinten egeszseges. Mar csak a golyat kellene iderangatni valahogy! (vicc :D ) ;-)
Abszolút jól látod a helyzetet. A rossz példákról sokkal inkább hallunk, mint a jókról. Nekem ugyanez a parám, amióta betévedtem például ide is. Akinél minden rendben van, ritkán olvassa ezeket az oldalakat, nyílván azok szörföznek itt sokat, akik a válaszokat keresik a sikertelenségre. Úgyhogy ne keseredj el, fõleg, mivel teljesen helytállóak a feltételezéseid. Egyébként Nekünk (nagyon akartuk) 2 hónapon belül, simán, mndenféle figyelgetés, számolgatás, ovu tesztelés, hõmérõzgetés nélkül összejött. És szerencsére a többségre ez igaz. Tehát, sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Koszonom. Akkor legjobb ha beletorom, hogy "nem lehet", hogy aztan majd meglepeteskent erjen a jo hir. :D Igy az ember nem gorcsol ra...... Persze nem igaz, hisz lehet gyerekem, van peteeresem is, hormonok rendben, vedekezes nuku :D .....Aztan majd jon, amikor jonni akar, en nem szaladok el. :D hehe
A kérdező hozzászólása: Koszonom a biztatast, bar nem nyugtattal meg. :( Remelem irnak olyanok is, akiknek hamar osszejott, jol jonne par biztato szo. (Es jo lenne jo tapasztalatokat is olvasni.)
Én jelenleg 29 éves vagyok. Már jó pár hónapja mi is dolgozunk a babaprojekten, de még semmi. Nekem annakidején azt mondták az orvosok, hogy az én korosztályomba tartozó nõk 70%-át valamilyen szinten érintette a Csernobili erõmû robbanása, és a nõk 30%-ánál meddõséget okozott. Bízom benne, hogy nem tartozunk közéjük. Megvizsgálatattuk magunkat, és elvileg szervi bajunk nincs, úgyhogy gõzünk sincs, hogy miért nem sikerült még, hiszen már tényleg mindenhogy próbáltuk. Sok sikert.

Miért nem jön össze a 2. baba, ha az első az első hónapban megfogant? Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Semmi oka nincs. Akkor volt nagy mákotok, amikor az elsõ baba rögtön összejött. Én 8 hónapot vártam az elsõre, és egyikünknek sem volt semmi baja, csak egyszerûen így sikerült.

Semmi oka nincs. Akkor volt nagy mákotok, amikor az elsõ baba rögtön összejött. Én 8 hónapot vártam az elsõre, és egyikünknek sem volt semmi baja, csak egyszerûen így sikerült.
nálunk is hasonló a helyzet. Elsõ elsõre, második már egy éve nem akar.
A kérdező hozzászólása: Voltatok e-miatt orvosnál, mi még nem, mondjuk mi 3 hónapja kezdtük el, de nagy csalódás, mert kicsi korkülönbséget szerettünk volna, de így, nem tudom...
Második vagyok. Most fogunk menni okt. közepére van idõpontunk.
Három hónap sikertelenség még semmi. 12 hónap után szoktak vizsgálatra küldeni. Nyugalom!
Nyugi ha 2 éven belül nem jön össze akkor kell doki adig csak nyugisan probálkozatok. Ne parázd túl.
Szerintem is egyszerûen szerencsétek volt elsõre. Én úgy gondolom, hogy a gyermekáldás tényleg áldás, a Jóisten ajándéka, és nem egy "projekt", amit elterveztek és akkor lesz...biztosan jönni fog a kistestvér, de ezt bízzátok az idõre szerintem. Sok boldogságot!
Kedves kérdezõ! Mi szintén ilyen cipõben járunk, mint Ti. Másfél éve próbálkozunk a tesókával... nagyon tökéletes babusnak kell lennie, ha ennyire várat Magára! :) Csak semmi stressz! Fog az jönni! Az a kis angyal, Aki kiválasztott Minket maminak...... Õ egyszerûen még nem került sorra! ;)
1. vagyok Gratula, sok boldogságot! Most már nekem is kettõ van, és most nem kellett 8 hónapot várnunk, az elsõben összejött. Most már 17 hónapos ördög. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!