Találatok a következő kifejezésre: Miért az vérzés első napjától (2 db)

Miért kell feltétlen a vérzés elsõ napjától elkezdeni az elsõ tablettát? Ha nem akkor kezdtem el az baj?

mivel nekem alapból azért lett felírva, mert össze vissza jött meg, most pedig amikor 1nap volt piros vérzés akkor elkezdtem, de harmadik napra már nem volt vérzés. mi történt ? 3tablettát vettem már be. 17L

Legjobb válasz: A "tünetekbõl" szokás következtetni a hormontermelésed aktuális alakulására. Miután a vérzés abból áll, hogy a jól erezett méhnyálkahártyád lelökõdik, így csak arra tudok gondolni, hogy most nem jutott el olyan fejlettségi szintre a nyálkahártyád a ciklus során, hogy három napnál tovább kelljen vérezned. De lehet, hogy van okosabb nõ, aki errõl többet tud.

A "tünetekbõl" szokás következtetni a hormontermelésed aktuális alakulására. Miután a vérzés abból áll, hogy a jól erezett méhnyálkahártyád lelökõdik, így csak arra tudok gondolni, hogy most nem jutott el olyan fejlettségi szintre a nyálkahártyád a ciklus során, hogy három napnál tovább kelljen vérezned. De lehet, hogy van okosabb nõ, aki errõl többet tud.
Azért, mert a peteérés folyamata a vérzés elsõ napjától kezdõdik és (ciklushossztól függõen) két hétig-20 napig tart (és az ovulációval zárul). A tabletta a peteérés folyamatát akadályozza meg, és ezért kell a vérzés elsõ napján (illetve egyes tablettáknál megengedett, hogy a 2.-5. napon) bevenni. Orvosi hiba erre a problémára, ami neked van, fogamzásgátlót írni! Ha szeretnél majd valaha az életedben gyereket, akkor NE a nõgyógyásztól kérj megoldást, hanem egy endokrinológustól!

Miért az utolsó vérzés első napjától számolják a terhesség heteit?

Legjobb válasz: Mert nem mindig tudják pontosan,hogy mikor fogant és ezért ez egy biztos pont,bár tudod,hogy onnan számítva kb két hét a pete érés,de azt nem tudják pontosan melyik nap és mikor fogan.A 40hét is támpont,ha már a 38dik héten születik a baba nincs semmi gond,teljesen természetes lehet.

Mert nem mindig tudják pontosan, hogy mikor fogant és ezért ez egy biztos pont, bár tudod, hogy onnan számítva kb két hét a pete érés, de azt nem tudják pontosan melyik nap és mikor fogan.A 40hét is támpont, ha már a 38dik héten születik a baba nincs semmi gond, teljesen természetes lehet.
A késõbbiekben ezt az idõpontot a magzat mérete alapján módosítgatják.Én kivételesen pontosan tudom melyik nap fogant mert nem volt peteérésem, szabályozták gyógyszerrel és nekem a 18 hetes 4 napos babára azt mondták 20 hetes.Tehát ha ebbõl az idõpontból szeretnél dátumot megtudni nem feltétlen tudsz rá hagyatkozni.Amúgy a terhességi hétbõl ki szoktak vonni 2 hetet és akkor fogant....Ezért van az, hogy a 40 hét az 9 és fél hónap.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!