Találatok a következő kifejezésre: Miért az vérzés első (12 db)

Miért kell feltétlen a vérzés elsõ napjától elkezdeni az elsõ tablettát? Ha nem akkor kezdtem el az baj?

mivel nekem alapból azért lett felírva, mert össze vissza jött meg, most pedig amikor 1nap volt piros vérzés akkor elkezdtem, de harmadik napra már nem volt vérzés. mi történt ? 3tablettát vettem már be. 17L

Legjobb válasz: A "tünetekbõl" szokás következtetni a hormontermelésed aktuális alakulására. Miután a vérzés abból áll, hogy a jól erezett méhnyálkahártyád lelökõdik, így csak arra tudok gondolni, hogy most nem jutott el olyan fejlettségi szintre a nyálkahártyád a ciklus során, hogy három napnál tovább kelljen vérezned. De lehet, hogy van okosabb nõ, aki errõl többet tud.

A "tünetekbõl" szokás következtetni a hormontermelésed aktuális alakulására. Miután a vérzés abból áll, hogy a jól erezett méhnyálkahártyád lelökõdik, így csak arra tudok gondolni, hogy most nem jutott el olyan fejlettségi szintre a nyálkahártyád a ciklus során, hogy három napnál tovább kelljen vérezned. De lehet, hogy van okosabb nõ, aki errõl többet tud.
Azért, mert a peteérés folyamata a vérzés elsõ napjától kezdõdik és (ciklushossztól függõen) két hétig-20 napig tart (és az ovulációval zárul). A tabletta a peteérés folyamatát akadályozza meg, és ezért kell a vérzés elsõ napján (illetve egyes tablettáknál megengedett, hogy a 2.-5. napon) bevenni. Orvosi hiba erre a problémára, ami neked van, fogamzásgátlót írni! Ha szeretnél majd valaha az életedben gyereket, akkor NE a nõgyógyásztól kérj megoldást, hanem egy endokrinológustól!

Azt olvastam a fogamzásgátló papírján, hogy aki még nem szedett soha fogamzásgátlót, az a vérzése első napján kezdje el. Miért kell így szedni?

Nem fogja ez befolyásolni a vérzést..?

Legjobb válasz: Azért kell így szedni, hogy igazodjon a ciklusodhoz. Nyilván ha nem ez lenne a jó módszer, akkor nem ezt írnák rá.

Azért kell így szedni, hogy igazodjon a ciklusodhoz. Nyilván ha nem ez lenne a jó módszer, akkor nem ezt írnák rá.
fogja befolyásolni. de így kell szedni:) nekem 1 hónapba végig "megvolt" a menzeszem de a 2. hónapba már nem :)

Miért az utolsó vérzés első napjától számolják a terhesség heteit?

Legjobb válasz: Mert nem mindig tudják pontosan,hogy mikor fogant és ezért ez egy biztos pont,bár tudod,hogy onnan számítva kb két hét a pete érés,de azt nem tudják pontosan melyik nap és mikor fogan.A 40hét is támpont,ha már a 38dik héten születik a baba nincs semmi gond,teljesen természetes lehet.

Mert nem mindig tudják pontosan, hogy mikor fogant és ezért ez egy biztos pont, bár tudod, hogy onnan számítva kb két hét a pete érés, de azt nem tudják pontosan melyik nap és mikor fogan.A 40hét is támpont, ha már a 38dik héten születik a baba nincs semmi gond, teljesen természetes lehet.
A késõbbiekben ezt az idõpontot a magzat mérete alapján módosítgatják.Én kivételesen pontosan tudom melyik nap fogant mert nem volt peteérésem, szabályozták gyógyszerrel és nekem a 18 hetes 4 napos babára azt mondták 20 hetes.Tehát ha ebbõl az idõpontból szeretnél dátumot megtudni nem feltétlen tudsz rá hagyatkozni.Amúgy a terhességi hétbõl ki szoktak vonni 2 hetet és akkor fogant....Ezért van az, hogy a 40 hét az 9 és fél hónap.

Két császármetszésem volt az első 6 évvel ezelőtt azóta a menzeszem rendszertelen és nagyon sok vérzéssel van! Többnyire alvattvér. és nagyon fáj a hasam is olyankor! Miért?

ha pedig vége a menzesznek akkor a következ?ig kellemetlen folyásom van! orvoshoz járok vele de nem használ semmi!!

Legjobb válasz: Orvos. Mióma tud ilyen tüneteket produkálni, hogy sok vérzéssel, azon belül is alvadt vérzéssel jár a menzesz, de persze lehetnek még más problémák is, úgyhogy ezzel már orvoshoz kell menni. Gondolom lesz ultrahang vizsgálat, manuális vizsgálat, vérvétel és majd kiderült, de ez nem normális vérzés.

Orvos. Mióma tud ilyen tüneteket produkálni, hogy sok vérzéssel, azon belül is alvadt vérzéssel jár a menzesz, de persze lehetnek még más problémák is, úgyhogy ezzel már orvoshoz kell menni. Gondolom lesz ultrahang vizsgálat, manuális vizsgálat, vérvétel és majd kiderült, de ez nem normális vérzés.
Keress másik orvost, ha a mostani nem találja meg, hogy mi az oka. Egy biztos, a császár NEM az, akár egy, akár kettö vagy három.

Most kezdtem a corenelle fogamzásgátlót szedni. Az elsõ levélnél járok, tegnap (a 18. tabletta napján) egy nagyon kis vérzés és barnás folyás jelentkezett. Miért van ez?

Miért van ez? Normális dolog? Elolvastam a betegtájékoztatót, de nem ír róla különösebben.

Legjobb válasz: Az elsõ három hónapban normális. Ha utána is így van, gyógyszert kell váltanod. A szervezeted nem szokott még hozzá a mesterségesen bevitt hormonhoz, és így reagál rá. Nem minden esetben jellemzõ, de egyáltalán nem kivételes.

Az elsõ három hónapban normális. Ha utána is így van, gyógyszert kell váltanod. A szervezeted nem szokott még hozzá a mesterségesen bevitt hormonhoz, és így reagál rá. Nem minden esetben jellemzõ, de egyáltalán nem kivételes.
A kérdező hozzászólása: Ó köszönöm szépen, így már értem. Igen most kezdtem. Sosem szedtem még fogamzásgátlót.
Akkor olvasd el figyelmesebben, ír róla.

A barátommal kb. 2 hete feküdtünk le. Nekem az volt az első (védekeztünk), és azóta is vannak kisebb vérzéseim. Ez miért van?

A barátom azt mondta h szerinte ez természetes, mivel megkezdtem a szexuális életemet lesznek kisebb vérzéseim, vagy hormonális változások ( vagy már nem tom pontosan hogy mondta :$ :) )...szóval ez biztos hogy nem a mensim miatt van, mert az pedig csak hónap végén lesz meg...Segítsetek :(

Legjobb válasz: Részben igaza van. Elõfordul, hogy az elsõ alkalommal vérzik az egyén, pl nálam nem volt semmi! Kicsit viszont furi h 2 hete feküdtetek le és azóta is vérzel! Lehet, hogy el kellene menned dokihoz! Nem volt durva a barátod?

Részben igaza van. Elõfordul, hogy az elsõ alkalommal vérzik az egyén, pl nálam nem volt semmi! Kicsit viszont furi h 2 hete feküdtetek le és azóta is vérzel! Lehet, hogy el kellene menned dokihoz! Nem volt durva a barátod?
Az együttléttel megzavartad a hormonokat..van hogy az elején 1-akér 6 hónapig zavarosan fog megjönni neked..szóval össze-vissza..de szerintemse ártama ha elmennél ndokihoz a biztonság kedvéért.
Itt az ideje orvoshoz menni, ha holnapra sem múlik el!
A 10 napnál tovább tartó menstruáció nem normális, ilyenkor soron kívül fogadhatnak a nõgyógyászaton, ajánlom, hogy fordulj orvoshoz.

Miért van az első fogamzásgátlótól pecsélgető vérzésem?

Már Júni 13.-tól(menstruációm 3.napjától,így mondta a dokim) szedem az els? fogamzásgátlómat, a Belarát.Pecsélget? vérzésem van,sötétbarnás,pirosas,kicsit er?sebb... Nem értem miért?Normális ez?Tegnap kezdte el a 9. tabim után... Kétségbe vagyok esve... El múlik?

Legjobb válasz: Ha ilyesmi megjelenik, érdemes visszamenni az orvoshoz. Lehet, hogy neked nem megfelelõ ez a gyógyszer. Egy cserével orvosolható. Addig is védekezz máshogy is, mert a hatás ekkor kérdéses!

Ha ilyesmi megjelenik, érdemes visszamenni az orvoshoz. Lehet, hogy neked nem megfelelõ ez a gyógyszer. Egy cserével orvosolható. Addig is védekezz máshogy is, mert a hatás ekkor kérdéses!
Az elsõ 1-2 hónapban ez elõfordulhat, a szervezetednek hozzá kell szoknia a gyógyszerhez, ez okozhat pecsételõ vérzést. Ha nem múlik, menj vissza az orvoshoz, hogy írjon más fajtát.

Múlt hónapban próbáltam először ki a tampont. Amikor enyhén nyomtam fel akkor valami szúró érzést éreztem, ki vettem a tampont és láttam hogy csupa vér (de még nem jött meg az első vérzésem most sem). Ez miért van?

Legjobb válasz: Ha nem menstruálsz, nem szabad tampont használnod, mert kiszárad a hüvelyed, eltûnik belõle a nyálkahártya, kidörzsöli, és tönkreteszed vele a puncid természetes védekezõ képességét! Csak erõs menstruációnál használj tampont. Amíg nem menstruálsz, TILOS!!!

Ha nem menstruálsz, nem szabad tampont használnod, mert kiszárad a hüvelyed, eltûnik belõle a nyálkahártya, kidörzsöli, és tönkreteszed vele a puncid természetes védekezõ képességét! Csak erõs menstruációnál használj tampont. Amíg nem menstruálsz, TILOS!!!
Lehet, hogy átszakítottad vele a szûzhártyádat, mert nem jól helyezted fel.
Én azt javaslom, hogy még nem kell a tampnnal próbálkoznod, hiszen, ahogy te is írtad, a szervezeted nincs még felkészülve rá. A tampont, ha nincs vérzés, nincs az az ember, aki fel tudja szárazabb hüvelybe helyezni, te se próbálkozz. Azért vérzett, mert felsértette a hámréteget. Kiskamasz koromban engem is érdekelt a téma, de a tampont nem mertem kipróbálni, még így is sokszor kényelmetlen. Ha megvan a vérzés, sokszor a vér miatt könnyebben be tudod csúsztatni, de ezt nem erre találták ki, hogy szárazon használd. Még ne próbálkozz, várj türelemmel, eljön még az idõ, amikor már unni és utálni fogod a tamponozást! : )
Elsõ vagyok. A tampon használatát a menzesz megjövetele után hosszabb ideig nem tanácsolom, ilyen fiatal korban.Ahhoz, hogy biztonsággal tudd használni, jobban meg kell ismerned a testedet, és a szervezetedben ilyenkor végbe menõ változásokat. Ehhez idõ kell! Ehhez éppen elég magát a menzeszt megszokni, az ezzel járó kellemetlenségeket is. Késõbb, amikor már rutin szerû lesz ez az esemény, meg lehet próbálni a tampon használatát. Kérj segítséget idõsebb nõismerõsödtõl, anyukádtól, nõvéredtõl, idõsebb lány ismerõseidtõl.
Azért volt akkor véres a tampon, mert nagyon kidörzsölte a puncidat, és a nyálkahártyát tönkre tette! Soha nem szabad úgy tampont használni, hogy nem menstruálsz!!! :)
Hány éves vagy?

Miért van az hogy a menstruációm alatt csk első 2 nap van vérzés a többin ilyen barnás folyás?

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Én 14 és nekem is ilyen. Még nem állt be a mensid, ahogy nekem sem, idõvel rendbe jön és nem lesz annyi barna folyás :)

Hány éves vagy? Én 14 és nekem is ilyen. Még nem állt be a mensid, ahogy nekem sem, idõvel rendbe jön és nem lesz annyi barna folyás :)
A kérdező hozzászólása: hát én 18 de már 5 évee menstruállok szval nem tudom:/

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!