Találatok a következő kifejezésre: Miért az 3 (1295 db)

Miért az a 3-mal való oszthatósági szabály ami?

Ugye a 3-mal való oszthatósági szabály az az, hogy ha a számjegyek összege osztható 3-mal akkor az egész szám osztható 3-mal. De miért pont így van? Válaszokat köszönöm el?re is ;)

Legjobb válasz: Legyen egy szám általános alakja: abcde....n, összesen n darabbal. Ekkor ugye fel lehet írni, hogy ez a szám egyenlõ: a*10^n+b*10^(n-1)+c*10^(n-2)....+n .Az igaz, hogy a 9 osztható 3-al, ezért viszont a 99, a 999, a 9999... is osztható lesz 3-al (mert 1,11,111,1111, szorzom fel). Könnyen belátható, hogy minden (10^n)-1 szám osztható 3-al. Tehát a 10^n mindig 1 maradékot fog adni. Ezért ha ezt beszorzom a-val, akkor annak a számnak a maradéka biztos a lesz. Egy összeg akkor osztható 3-mal, ha a tagjainak maradékának összege is osztható 3-mal. Ezért ha a+b+c+d+e+...n osztható 3-mal, az eredeti szám is osztható lesz maradék nélkül.

Legyen egy szám általános alakja: abcde....n, összesen n darabbal. Ekkor ugye fel lehet írni, hogy ez a szám egyenlõ: a*10^n+b*10^(n-1)+c*10^(n-2)....+n .Az igaz, hogy a 9 osztható 3-al, ezért viszont a 99, a 999, a 9999... is osztható lesz 3-al (mert 1, 11, 111, 1111, szorzom fel). Könnyen belátható, hogy minden (10^n)-1 szám osztható 3-al. Tehát a 10^n mindig 1 maradékot fog adni. Ezért ha ezt beszorzom a-val, akkor annak a számnak a maradéka biztos a lesz. Egy összeg akkor osztható 3-mal, ha a tagjainak maradékának összege is osztható 3-mal. Ezért ha a+b+c+d+e+...n osztható 3-mal, az eredeti szám is osztható lesz maradék nélkül.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen :D nagyon jól elmagyaráztad

Gyúrcsány miért csak 3 napra költözött az avasra? Miért voltak vele testőrök is?

Minimum egy hónap kellet volna a tapasztalatszerzéshez.

Legjobb válasz: nem védem Gyurcsányt, de Sohasemhazudósmindenkijóljár Viktort megnézném ezen a helyszínen 3 napig lakni, testõrök nélkül...

nem védem Gyurcsányt, de Sohasemhazudósmindenkijóljár Viktort megnézném ezen a helyszínen 3 napig lakni, testõrök nélkül...
Gyurcsány fél hogy agyonverik a cigányok
Legalább agyonverték volna...
vagy meghágták volna
A kérdező hozzászólása: Video_1: http://www.youtube.com/watch?v=r2vlYJZ-MeE Video_2: http://www.youtube.com/watch?v=uCxU9AAsoOQ A második videóban be akarnak lopakodni egy kisebbség lakta lakásba.
Szeretjük vagy gyûlöljük, de be kell látni, jól csinálta. A lényeg nem az, hogy mit csinált, hanem hogy most róla beszélnek az emberek. Mint például mi itt a fórumon. A valódi cél ez volt, és ezt maradéktalanul elérte.
Nem vetté be a "cselt". Figyelnek.
11:38 "Vonának nincs szüksége ilyen álszent színészkedésre" Félre ne érts: nekem sem szimpatikus, hogy "mátyáskirálykodik" Fletó. Vonának viszont nemhogy szüksége nincs, hanem inkább mersze. "hiszen tudja a nép hogy számíthat rá..." A népben én is benne vagyok, én nem számítok rá... és õ se énrám! (és vagyunk még egy páran...)
Gyurcsány csak színészkedésbõl ment oda, persze voltak azért ott akik védelmezték, arra volt ez neki jó, hogy elhitesse a néppel, hogy nem egy m.csok, hanem együttérzõ stb, mert már hitelét veszítette, így nem bíznak az emberkék benne... Azt hiszi, így megnyeri az embereket... Vonának nincs szüksége ilyen álszent színészkedésre, hiszen tudja a nép hogy számíthat rá... A gyurcsányisták meg menjenek oda hozzá, és legyenek a talpny.lói ennyi...
Vona Gábor is eltölthetett volna egy pár napot (persze testõrök nélkül) azon a környéken.
06:16 doboszoli "Látod, Orbánnak 79%-ért lehet beszólni, Vonáért jár a kegyetlen 0%." Eléggé súlyos jelzõvel illettem az Istenüket, tehát megértem a felháborodásukat. A következõ kommentemben ki fogom õket cselezni (kihagyom belõle a jelzõt), kiváncsi vagyok, hogy úgy hány százalékot adnak (elvileg semmi rosszat nem tartalmaz úgy a hozzászólásom). :) :) :) Figyelj csak:
Szlu! Látod, Orbánnak 79%-ért lehet beszólni, Vonáért jár a kegyetlen 0%. Most aztán mehetsz lélekbúvárhoz, hogy rendbe tegye a megcsorbult egódat!DD)
17:19 doboszoli Vagy (folytatván az általad megkezdett sort) a zavart-tekintetû-idegbeteg Vona Gábor is eltölthetett volna egy pár napot (persze testõrök nélkül) azon a környéken.
12:24 doboszoli "Nem vetté be a "cselt". Figyelnek." :) :) :) Fognak jönni...
Ez csak megint egy hülye divat.
Néha már megszokás. Nálam ez ott kezdõdik h mi a barátaimmal nem pusziszkodunk hanem megöleljük egymást. :DD Sokkal jobb módja ez a köszönésnek. <3 xdd :D
Ez nem megint csak egy hülye divat, hanem úgy látszi még mindíg! Már 20 évvel ezelõtt is divat volt az iskolában, (már az álltalános iskolában) én már akkor is rüheltem! Ki nem álhattam, hogy mindenki körbecsókolt mindenkit (kivéve engem!), mindíg mondtam, hogy engem hagyjanak ki ebbõl a marhaságból!
Hülyeség ez a puszilkodás, majd kinövik. Én csak olyanokkal szoktam puszilkodni, akiket régen láttam, de akkor is csak kettõt. Szóval ez egy hülye tini szokás, majd elmúlik.
A szláv nemzeteknél szokás a 3 puszi, de annyira, hogy a kettõn kifejezetten csodálkoznak. Ezt láthatta anno valamelyik lány szláv (orosz, szlovák, lengyel, cseh...) közegben és hazahozta. Szerintem így jelent meg a 3 puszi nálunk.
én eleve nem szeretem ezt a pusziszkodást, egyik ismerõsõmet megkérdeztem miért három miért nem 2 õ valami olyasmit mondott hogy mert a baráti kapcsolatot a 3 jelzi, de szerintem baromság
hogy jönnek ide a szerbek????
szerbek is három puszit adnak
Lány vagyok és két puszit szoktam adni a barátnõimnek. Ellenben elég gyakran látok fiúkat akik egymásnak (!) adnak 3 (!) puszit. Sõt a múltkor is találkozom egy nem épp nagyon közeli ismerõssel , szintén fiú és 3 puszit akart adni. Egyébként jól mondta az elsõ. Most ez a divat. De , ha megfigyeled gyakorlatilag 1 bizonyos korosztályra jellemzõ ez, felnõtt embereknél elég ritka ilyet látni.
Tiniribi trend, majd kinövik.
azért mert így láttak a tv-ben


Miért az elsö 3 honap veszélyes? Csak az elsö 3 honapban lehetséges elvetélni vagy utàna màr nem nagy a lehetöség és mi okoz legjobban elvetéléstilletve a dohànyzàs, vagy a sulyemelgetés a veszélyesebb?

Legjobb válasz: sajnos a 3.hónapon túl is el lehet vetélni. természetesen nem ajánlják se a dohányzást, se az emelgetést. nekem a dohányzásról meglepõen egyszerû volt leszokni, egyszerûen nem kívántam és kész. mivel az én esetemben veszélyeztetettség áll fenn, gyógyszert szedek, és nem is cipekedek. nagyon vigyázok. még nem telt le a 3 hónapom.

sajnos a 3.hónapon túl is el lehet vetélni. természetesen nem ajánlják se a dohányzást, se az emelgetést. nekem a dohányzásról meglepõen egyszerû volt leszokni, egyszerûen nem kívántam és kész. mivel az én esetemben veszélyeztetettség áll fenn, gyógyszert szedek, és nem is cipekedek. nagyon vigyázok. még nem telt le a 3 hónapom.
A kérdező hozzászólása: nekemsem telt le, csak az a baj, hogy dohànyzom(ezelött napi egy doboz, most a terhesség alatt napi max 3. sajnos nem tudtam még leszokni, ha nem cigizek, ideges vagyok, azt halottam az idegeskedés is vetélést okoz.nem tudom mit csinàljak
elsõ vagyok: az már azért jó hogy levitted a napi mennyiséget! orvos nem mondott erre semmit? megkérdezted õt errõl a dologról?
A kérdező hozzászólása: még nem is voltam orvosnàl, csak 6 hetes vagyok(kalkulàtor szerint) még vàrok 1 hetet a dokival
pedig akkor jobb lenne tényleg letenni, és mondjuk elevitet vagy gravidát vagy vmi terhesvitamint szedni, mert ezek az elsõ hetek tényleg fontosak a fejlõdés és betegségek nem kialakulása szempontjából... nem akarlak ijesztgetni, de ezt gondolom. én 5 hetesen voltam elõször dokinál, sok minden jót mondott
A kérdező hozzászólása: köszönöm a kommenteket, megprobàlok helyesen cselekdni!

Az utazási irodák miért cs 3-4 év gyakorlattal alkalmaznak?

Miért nem éri meg nekik betanítani egy kezd?t?

Legjobb válasz: De most õszintén, tényleg. Gondolj bele, te vagy a fõnök, neked van egy céged. Hatalmas a munkanélküliség, minden álláshirdetésre legalább 50-en jelentkeznek. Te mit csinálnál? Felvennél egy tök kezdõt 80e forintért, aki mivel tapasztalatlan legalább 3-6 hónapig bármit csinál azt rosszul fogja csinálni vagy közel sem olyan jól, mint valaki aki "képbe van" vagy felveszel 90e-ért valakit 3 év tapasztalattal, aki az elsõ perctõl kezdve patentul dolgozik és nem okoz több százezres bevételkiesést a hibáival a cégnek?

De most õszintén, tényleg. Gondolj bele, te vagy a fõnök, neked van egy céged. Hatalmas a munkanélküliség, minden álláshirdetésre legalább 50-en jelentkeznek. Te mit csinálnál? Felvennél egy tök kezdõt 80e forintért, aki mivel tapasztalatlan legalább 3-6 hónapig bármit csinál azt rosszul fogja csinálni vagy közel sem olyan jól, mint valaki aki "képbe van" vagy felveszel 90e-ért valakit 3 év tapasztalattal, aki az elsõ perctõl kezdve patentul dolgozik és nem okoz több százezres bevételkiesést a hibáival a cégnek?
Az elsõnek igaza van. Én is csak akkor értettem meg, hogy a cégek miért keresnek tapasztalattal rendelkezõket, amíg nekem lett egy saját cégem, és én is szívesebben alkalmazok tapasztalt embereket.
Ez mind oké. De így hogy találjon munkát magnak egy pályakezdõ, ha mindenhová tapasztalattal rendelkezõt vesznek fel? Egy fiatal pályakezdõ
Az miért érdekeljen egy céget, hogy a pályakezdõ hogy szerez tapasztalatot? Az a pályakezdõ gondja. A cég gondja meg az, hogy a lehetõ legjobb munkaerõt találja a lehetõ legolcsóbban.
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy ez "vénuszi vonzalmon" alapszik. Ha a nõ 18-19 éves, és egy kicsit is jól néz ki, betanítja az egyik cégnél lévõ pasi. A csaj 22 éves korára tényleg tapasztalt lesz. Ugyan ezért van annyi gyakorlott pultos is 22 évesen...

Miért hiszitek azt, ha már megvan a gyerek, akkor ezzel láncra lehet verni a férfit? S miért a 3. felet kell ilyenkor leszólni?

Nem értem, hogy miért jöttök mindig a gyerek témával. Én értem, hogy nehéz 2 - 3 gyerekkel új partnert találni, de ez még nem jelenti azt, hogy akkor láncra kell verni valakit. Sok helyen olvasom, hogy a harmadik felet szidjátok és a férfit hogy lelépett. Igaz, nem szép dolog, de sajnos ez a kapcsolatot minősíti, ha férj lelép. Akkor az már alapban belülről rohad, nemde? Nem lehet, hogy túlzottal el vagytok foglalva a gyerekkel és a férjre meg [email protected] nagy ívben? Sajnos én ezt látom. Sok helyen, hogy ha már megvan a gyerek, akkor nem kell ápolni a kapcsolatot. Még az újdonsült házaspár barátaimnál is látom. Amíg nem volt gyerek, addig nagy love volt, s miután jött a gyerek már az anya úgy beszélt a férfival, mint egy kutyával és csak a gyerek, gyerek, gyerek... miért nem lehet ezeket közösen csinálni? Miért kell kizárni a férjet? No meg tudom, hogy a facebook egy idiótaság, de ott is ezt tükrözi (ismerőseimnél), hogy a gyerekről 1000 fotó fel van töltve, de a férjet meg nem is lehet látni. Nem is lehet látni, hogy ki a a büszke apa. A 3. féllel kapcsolatban meg én úgy gondolom, ha megismerkedünk egy férfival, akkor természetes, hogy a SAJÁT boldogságunk a fontosabb, mint annak a feleségéé, ha érzünk valamit az illető iránt. A szerelmet nem lehet befolyásolni és ilyenkor kit érdekel a gyerek meg a feleség?? Én személy szerint CSAK AZÉRT nem kezdenék nős, gyerekes emberrel, mert ÉN akarok lenni az ELSÕ aki neki gyereket szül és akit elvesz. Nem akarok második lenni. Viszont nem azért nem kezdenék ilyen emberrel, mert "jaj szegény feleség, szegény baba..." kit érdekel? Ha rossz a kapcsolat, akkor nem tök mindegy, hogy én viszem el a férjet otthonról vagy egy utánam jövő másik nő? Ha valami rossz, úgy is előbb utóbb vége, mert az emberek nem figyelnek oda a másikra. Én biztos vagyok benne, hogy ezek a férjek nagyon sok mindent nem kapnak meg otthon. (szeretetnyelvek...stb. érdemes utánaolvasni Gary Chapman: 5 szeretetnyelv) Szóval mielőtt még kinyírnátok a 3. felet, inkább nézzetek ti is magatokba, hogy mikor kezdett el hanyatlani a házasság. Érdemes feltenni a kérdést: Mindent megtettem a másikért? Megkérdeztem, hogy mire van szüksége? Megkérdeztem akár egyszer is, hogy mitől érzi jobban magát, miben tudok neki segíteni hogy jobb legyen? Odafigyeltem az apró jelekre? Szülés után tényleg ugyanaz az ember voltam mint előtte? stb.stb. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. NA üdv. A vadász.

Legjobb válasz: "miért nem lehet ezeket közösen csinálni? Miért kell kizárni a férjet?" Azért a férj se mindig szent, aki bármit megtenne, pelenkázna, takarítana, segítene a feleségének, de gonosz sárkány asszony kizárja ezekbõl az élvezetekbõl... Az tény, hogy ha a férfi félrelép, akkor elsõsorban õ a hibás, hiszen kis "r-bancok" mindig lesznek, akik akár nõs embernél is próbálkoznak, de ha a családos pasi úgy dönt, akkor nem lesz semmi a dologból. Ez nem menti fel a harmadikat, de alapvetõen akkor is a nõs ember felelõssége, hogy hogyan viselkedik. Az meg teljesen érthetõ, hogy egy megcsalt feleség nem a még mindig szeretett férjét fogja hibáztatni, hanem a gonosz kis libát, aki a nyakába varrta magát. "nem azért nem kezdenék ilyen emberrel, mert "jaj szegény feleség, szegény baba..." kit érdekel? " Ennek mondjuk nem sajnálatból, hanem tisztességbõl kéne így mûködni. Akinek van felesége, gyereke, maradjon azoknál, én meg keresek olyat, akinek még nincs. Nõs pasival nem jutnék el odáig, hogy egyáltalán felmerüljön a kapcsolat lehetõsége, mert nem tekintek rá úgy, mint esetleges pasijelöltre. Ha totál sikerül eltitkolnia, az nehezebb ügy, de azért ez kiderül...

"miért nem lehet ezeket közösen csinálni? Miért kell kizárni a férjet?" Azért a férj se mindig szent, aki bármit megtenne, pelenkázna, takarítana, segítene a feleségének, de gonosz sárkány asszony kizárja ezekbõl az élvezetekbõl... Az tény, hogy ha a férfi félrelép, akkor elsõsorban õ a hibás, hiszen kis "r-bancok" mindig lesznek, akik akár nõs embernél is próbálkoznak, de ha a családos pasi úgy dönt, akkor nem lesz semmi a dologból. Ez nem menti fel a harmadikat, de alapvetõen akkor is a nõs ember felelõssége, hogy hogyan viselkedik. Az meg teljesen érthetõ, hogy egy megcsalt feleség nem a még mindig szeretett férjét fogja hibáztatni, hanem a gonosz kis libát, aki a nyakába varrta magát. "nem azért nem kezdenék ilyen emberrel, mert "jaj szegény feleség, szegény baba..." kit érdekel? " Ennek mondjuk nem sajnálatból, hanem tisztességbõl kéne így mûködni. Akinek van felesége, gyereke, maradjon azoknál, én meg keresek olyat, akinek még nincs. Nõs pasival nem jutnék el odáig, hogy egyáltalán felmerüljön a kapcsolat lehetõsége, mert nem tekintek rá úgy, mint esetleges pasijelöltre. Ha totál sikerül eltitkolnia, az nehezebb ügy, de azért ez kiderül...
Én úgy látom ezzel a monológgal a saját kis nyomorult gyerekes lelkedet akarod megnyugtatni... Szánalmas...
Elobb tapasztald meg azt, amirol most egy kisebb cikket sikerult irnod, es aztan kezdjel el itelkezni, kritizalni mas embereket! Tudnodd kell egy csecsemot elhallgatatni nem lehet ez lenne az elso pont, amit leirtal. TEhat a holgy megszulte a babat, aztan hazakerul, s ott van egy pici kis tehetetlen teremtmennyel, akinek meg hozza kell szoknia az uj elethez. TEhat erdekes lenne ez az elgondolas, hogy a babaval nem torodom, mivel a paromnak kenyeztetesre van szuksege, igy inkabb kioltozom, gyertya fenyes vacsoraval kinalom a paromat, kenyeztetem, majd masszirozom is, hiszen a paromra figyelemmel kell lenni... Kedves meg tul ffiatal vagy, es soha ne szolj bele olyan dolgokba, amiket te meg nem tapasztaltal meg! Most hirtelen nagyon sok mulatsagos esemenyt is letudnek irni ezzel kapcsolatban, de inkabb ne....
Figyelmedbe ajánlom az emberrõl szóló részt: http://hu.wikipedia.org/wiki/Nemi_szelekció
Persze nem kell együtt maradni attól mert gyerek van, ha már nem szeretik egymást a felek amúgy sem lenne értelme. Mindenkinek jár a boldogság, és ezt meg lehet oldani úgy is hogy ne bántsuk meg egymást, és a gyerek se sérüljön. Maradjunk barátok, fogadjuk el a volt párunk új társát. Ne neveljük ellene a gyereket. Fõleg ne háborúzzunk egymással.
Szerintem is, ha valakinek gyereket szülök, akkor magam láncoltam le hosszú idõre.
Méghogy megfogni a férfit? Na persze! A nõ lesz megfogva, nagyon durván! Innentõl kezdve anyagilag függünk a pasitól, aki vagy megértõ veled vagy nem, vagy segít a háztartásban vagy nem, vagy segít a gyerekkkel vagy nem, vagy elfogadja az új külsõdet vagy nem, vagy melletted áll vagy nem, vagy lelép, vagy nem. A pasi le tud lépni, a nõ nem!
23. voltam. Nem értem, hogy ha valaki többes szám második személyben kérdez, miért veszi sokan rögtön magukra. Szerintem lehet a témáról általánosságban is felelni, háborgás nélkül.
ja még annyit: ebül szerzett jószág ebül vész el... azt hiszem ez mindent elárul:-)
Remélem hogy Te is megtalálod majd a boldogságodat! Sok erõt és kitartást kívánok Neked!
24-es vagyok! Azt elismerte, hogy helytelen volt amit tett, de addigra már nem volt visszaút. Belõlem a bizalom hiányzott, Õt meg odakötötte a nõ egy gyerekkel. Sokáig egyre mélyült a hazugságtenger, ha látogatóba jött, azt mondta ott, hogy dolgozik, itt meg azt mondta, hogy nem is tart velük kapcsolatot. Most fél éve kapott végre észbe, azóta legálisan jön, sõt a kisfiát is hozni szokta.
persze és karácsonykor ölelve csókolva ott áll mndenki mint egy nagy boldog család!! Rénszarvasos pulcsiba fogjuk énekeln a jingle bells! És még az összes volt barátomat is odahivom mert de jó hogy nagy a család!! Igen ez egy egészséges családmodell!! fúúúúúúj
Én egyetértek a kérdezõvel.
Részben értek egyet! Mármint az elhanyagolás témával. Van egy bizonyos idõ, amin belül igenis el kell nézni a férjnek, hogy a felesége szokja az anyaságot, a fáradságot, az éjszakai keléseket stb. Nagyon nehéz ilyenkor még a férjre is figyelni, mindig istennõnek, tip-top-nak lenni. Persze azért egy idõ után erre kell törekedni. Csak nem mindegy, hogy két hónapos a gyerek vagy 4 éves. Szerintem az a férfi, aki pár héttel-hónappal a szülés után elvárja, hogy minden olyan legyen mint régen, az szimplán barom. Illetve az olyan, gyerek nélkül is félrekefélne egy idõ után. "Mindent megtettem a másikért? Megkérdeztem, hogy mire van szüksége? Megkérdeztem akár egyszer is, hogy mitõl érzi jobban magát, miben tudok neki segíteni hogy jobb legyen? Odafigyeltem az apró jelekre? Szülés után tényleg ugyanaz az ember voltam mint elõtte?" Ez visszafelé is kellene, hogy mûködjön. Megkérdezem néha feleségem, hogy fáradt-e? Segítek neki eleget a gyerek körül? Teszek azért eleget, hogy õ is jobban érezze magát? Mondjuk én megcsalás témánál, soha nem a 3. félt hibáztatom. A férj az, aki házas. Neki kell a feleségére tekintettel lenni.
Sziasztok, nem tudok ebben a kérdésben megfelelõ választ adni, azt viszont elmondhatom, hogy mások ma a férfiak és mások voltak 27 évvel ezelõtt.Lehet, hogy én látom rosszul, de ezek a mai fiatalok már nagyon felelõtlenül viselkednek, nehéz megbízható apát találni.Nem akarnak házasodni, gyereket meg fõképp nem akarnak.És az a nagy büdös helyzet, hogy ezeknek a gyerekeknek pont a te korosztályod a szülei.Szóval azért itt valaki, valamit nagyon elrontott.Egész mások az erkölcsök, ezen gondolkodjunk el inkább.
Megjegyezném, hogy nem mindig azért megy félre a csávóka, mert otthon nincs rendben valami, hanem, mert férfi és b*szni akar orrba-szájba, még több nõt gerincre vágni. Ennyi a sztori lényege, az esetek 90%-ában ezért mennek félre a kanok.
Érdekes hogy eltûnt a kérdezõ.... csak nem rátapintottunk a lényegre hogy bizony õ a 3. fél.....????? Vadász.... Ha-ha-ha
a vadászból arra tippelek hogy fickó és sztem épphogy lehet most szült a felesége neki is...
Én már írtam, hogy szerintem kizárt, hogy 27 éve boldog házasságban él. A gondolatvilága és a szóhasználata volt gyanús, de a "vadász" aláírás is magáért beszél. Amúgy szerintem fiatal nõ, aki simán bevállalja a 3. szerepét, és azzal nyugtatja a lelkiismeretét, hogy nem Õ tehet a másik kapcsolatának válságáról.
11.28! Így van pontosan ahogy írod. Nekem is nagyon gyanús volt.
ma 11:00 sajnálom ami veled történt, hogy áll a helyzet a férjed nem gondolta meg magát? 14es vagyok..
24-es vagyok. Most olvastam, hogy azt írod 27 éve élsz boldog házasságban, és van 2 gyereked. Bocsáss meg, de nem hiszem el. A szóhasználatod, a gondolataid nem errõl árulkodnak. Ráadásul akkoriban, amikor te ezt állítólag elkezdted, még nem is az volt az elfogadott norma, amit most hirdetsz.
A kérdező hozzászólása: Nekem nem nyomorult a lelkem, mivel én odafigyeltem mindig is a másikra. Egyszerûen csak leírtam a tapasztalatomat. 27 éves boldog házasságban élek, 2 felnevelt gyerekkel és ugyanúgy szeretõ férjjel. Csak volt mind a kettõnkben annyi, hogy figyelmesek és türelmesek maradtunk egymáshoz még a nehezebb korszakokban is. Szóval nem csak úgy mondom. Itt viszont sokkal több "nyomorultat" látok, akik a saját kakijukban fulladoznak (ha nem is a gyerekében). Nem provokációból írtam ki, hanem inkább segítõ szándékkal, hogy egy kicsit jobban oda kéne figyelni másikra is...
A kérdező hozzászólása: De természetesen mindig csak az támad, aki alatt rezeg a léc. Emiatt is teszel ilyen megjegyzést. Azonnal minõsítesz. Ha a férjed akar/akart neked segíteni, akkor is így támadtál vissza elsõ? /Na pont errõl beszélek.../
A kérdező hozzászólása: 10.12! Na látod. Errõl beszélek. Örülök, hogy van még értelmes ember, aki reálisan látja a dolgokat és nem csak ócsárol. Egyetértek veled.
A kérdező hozzászólása: 10.13! Megnézted, hogy mit írtam? Már régen végigcsináltam ezt, ha nem látnád. Én csak tapasztalatból mondom. S ha én képes voltam erre, akkor akárki képes rá, csak egy kicsit meg kellene erõltetni magunkat. Én nem azt írtam, hogy hagyjuk a mocsokba a síró gyereket, hanem azt, hogy a férjre is oda kellene figyelni maximálisan. Ez a nõ dolga!
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy régebbi idõkben az asszonynak kuss volt a neve, ami szintén nagyon nem volt rendjén. Most viszont meg az van, hogy csak a gyerek körül forog a világ. Szóval valami középutat is ismerni kellene. Én erre próbálok rávilágítani. Normális családnak úgy kéne kinéznie, hogy van az anya, apa, gyerek(ek). S mindenki egyenlõ. Ha felrajzolnánk egy szociális hálót, akkor egy nagy pókhálónak kellene kinéznie és nem úgy, mint egy csillagnak a nõvel a közepén. Szóval maximális szeretet.
Ha te valóban 27 éves boldog házasságban élnél, akkor eszedbe sem jutna ennyi hülyeséget összehordani. :)
A kérdező hozzászólása: Palm egyetértek veled is. Az igaz, hogy vannak férjek, akik nem akarnak egyáltalán segíteni. Viszont ismét ez úgy van, hogy ha a párok között van megfelelõ kommunikáció, akkor ezt el lehet azzal kerülni, hogy az esetleges gyerekvállalás elõtt fel lehet mérni azt, hogy a férj milyen "apa" lesz. Természetesen sajnos itt is vannak kivételek, akikrõl azt hiszi az ember, hogy jó apa lesz s egy idõ után már csak a sör meg a kanapé marad a legjobb barát.
Abban igazad van, hogy sok nõ valóban úgy viselkedik, ahogy leírtad. Viszont sajnos vannak olyan férfiak (skalpvadászok), akiknek tök mindegy, hogy milyen tip-top anyuka várja otthon, akkor is félrelépnek, ha az 5 fogásos vacsi és a masszázs után minden nap könnyít rajta az asszony szájjal, akár 5x is. Visszafordítva pedig, mi van akkor, ha anyuka foglalkozik magával és a párjával is (a gyerekeken és a háztartáson kívül), nem hagyja el magát, igényes stb, de apuka mégis bepunnyad, igénytelen lesz és a sör+távirányító+kanapé kombó jelenti számára a munkán túli életet? Ekkor mit tegyen az asszony?
Miért vagy így felháborodva? nyugi:)
Összességében egy dologban igazad van: a legtöbb pár nem kommunikál normálisan és nem figyel a másikra kölcsönösen. De szerintem ez egyáltalán nem nemfüggõ, mindkét nemben azonos arányban megvan szerintem az odafigyelés, törõdés hiánya. A legnagyobb baj, hogy a felnövekvõ generáció 95%-ban ezt tanulja a szüleitõl.
A kérdező hozzászólása: Igen az ilyen férfiak, akik így viselkednek az eléggé szomorú. Nem is azokról a nõkrõl beszélek, akik megpróbálják helyrehozni a dolgokat, hanem azokról, akik nem. Akik nem figyelnek oda. Az ilyesmi nõk, mint te vagy, ilyennek kéne lennie soknak. Te megpróbáltál odafigyelni, igényes vagy, stb. Na hát igen. Ez jó is.
amugy meg igen tenni kell a házasságért, de vannak helyzetek amikor épp a másiknak van arra szüksége hogy mellette legyen az akit választott, akivel együtt akart megörgedni. Az a baj sokan azt hiszitek hogy állandóan tenni kell. ez nem igaz. Van mikor a feleségnek van szüksége a férjre, van mikor fordítva, van mikor minden jó, van mikor semmi. Vannak romantikus idõszakok aztán jön a szürkeség, aztán megint változik. KITARTANI egymás mellett, JÓBAN ROSSZBAN! ez a lényeg. Ha valami nem jó meg kell oldani nem az a lépés hogy elmegyek. azzal nincs megoldva semmi. Ugyanazok a dolgok jönnek szembe egy uj kapcsolatban is csak a muff és a farkinca más...attól a probléma még az marad. És ha valaki lelép két kicsi mellõl és csinál a harmadiknak egy harmadikat hidd el ugyanott fogja magát találni és rájön: [email protected] ez ugyanaz.. ez ugyanugy sir, ugyanugy visit, ugyanugy el van hizva, ugyanugy nem alhatok, még több pénz.... Szóval....
A kérdező hozzászólása: Palm igen, sajnos ez így van.
14/18 ugyanaz vagyok. Elfogadtam a helyzetet ez van. De nem fogom feladni az álmom hogy IGAZI családom lehessen egy olyan emberrel akinek nem nyûg a gyerek. Valószínû csak jobban kellett volna választanom igy utólag, de hát az érzelemnek nehezen lehet parancsolni.
1. vagyok! Már megbocsáss, de ha te valóban egy boldog 27 éves házasságban élnél akkor nem hordanál itt össze-vissza mindenféle badarságot, mert egy x idõs felnõtt embernek már van annyi esze hogy nem írogat ide provokáló kérdéseket. Vagy te ebben leled örömödet? Unatkozol esetleg? Csak idéznék tõled: "Én személy szerint CSAK AZÉRT nem kezdenék nõs, gyerekes emberrel, mert ÉN akarok lenni az ELSÕ aki neki gyereket szül és akit elvesz. Nem akarok második lenni. Viszont nem azért nem kezdenék ilyen emberrel, mert "jaj szegény feleség, szegény baba..." kit érdekel?" Ha 27 éves házasságban élnél akkor te kinek akarsz az elsõ lenni akinek szülsz?? Pff... Szerintem te nem vagy más mint épp a 3. fél, megkockáztatom bõven 20 év alatti... Mert eszed nem sok van... Egy példa: Barátnõmnek és férjének 3 kisgyereke született, legnagyobb 4, középsõ 2, legkisebb alig volt 6 hónapos, amikor a férj egyre jobban kezdett kimaradozni otthonról. Holott minden figyelmet, szeretetet, törõdést megkapott a feleségétõl, mert a barátnõm ugyanolyan szerelmes volt belé ennyi idõ után mint elõször. A reggeli alsógatyáját sem kellett elõvennie, mert minden elõ volt készítve neki mire felébredt, megterített asztal várta úgy indulhatott munkába minden nap. Tisztaság, rend, meleg vacsora és óriási szeretet várta minden nap haza. A munkahelyére került egy 19 éves lány, akinek nagyon imponált a férfi. Minden mocskos praktikát bevetett hogy a [email protected]ámat becserkéssze. Állandóan hívogatta még vasárnap délben is otthon, hogy ugorjon át hozzá segíteni mert elromlott ez-az. A barátnõm bizalma töretlen volt a férje iránt, mert szerették egymást. Viszont a 19 éves kiscsaj nem nyugodott mert viszketett neki nagyon, a munkahelyi öltözõben (mint utólag kiderült) a tanga bugyiját mutogatta a srácnak hogy nézze meg milyen jól áll milyen formás benne a hátsója, szerelmet vallott neki, állandóan kacérkodott hogy úgysem meri megtenni, pedig õ így kívánja úgy kívánja stb. na nem ragozom. A lényeg a srác megcsalta a barátnõmet, 180 fokot fordult úgy belebolondult a kiscsajba és elhagyta a családját... A barátnõm belebetegedett, hol sírva könyörgött neki hogy menjen vissza hozzájuk, hol próbálta tartani magát és úgy akart beszélni a férjével. Nagyon nehezen szedte össze magát, évek kellettek. A 19 éves kiscsaj rávette arra a srácot hogy mondjon fel a munkahelyén mert a fizetésének a felét elvitte a gyerektartás, így most a barátnõm azt se kap. Hiába megy bíróságra, veszett ügy. "Ha rossz a kapcsolat, akkor nem tök mindegy, hogy én viszem el a férjet otthonról vagy egy utánam jövõ másik nõ? " Nem, nem tök mindegy, mert senkinek nincs joga ahhoz hogy belefúrjon egy család életébe. "Én biztos vagyok benne, hogy ezek a férjek nagyon sok mindent nem kapnak meg otthon." Ebben ne legyél annyira biztos. Míg nem élsz benne, míg át nem éled, addig objektív véleményt sem tudsz alkotni. "A 3. féllel kapcsolatban meg én úgy gondolom, ha megismerkedünk egy férfival, akkor természetes, hogy a SAJÁT boldogságunk a fontosabb, mint annak a feleségéé, ha érzünk valamit az illetõ iránt. A szerelmet nem lehet befolyásolni és ilyenkor kit érdekel a gyerek meg a feleség?? " Na ez a baj...
Szerintem itt a probléma már ott elkezdõdik, hogy a felek úgy mondják ki a boldogító Igent, hogy maguk sem hisznek abban, hogy a házasság egy életen át tart. Fenn tartják a lehetõséget, hogy ha probléma van, legfeljebb elválnak, mert manapság ez egyre "divatosabb". Én is néha megdöbbenek itt egyes kérdéseken, hogy milyen csip-csup problémákat nem képesek megoldani a párjukkal. Mintha csak két ember együtt lakna, de nem együtt élnének. Szerintem igaza van a kérdezõnek. Én azt látom, hogy manapság ez a házasság, párkapcsolat dolog igen fellazult. Az emberek meg tudják szerezni egymást, de megtartani nem, mert nem tudják hogyan kell és tenni sem akarnak érte.
És ha mondjuk minden rendben van a kapcsolatban és tényleg megteszel érte mindent, csak a férfi egy mániákus [email protected]ász, na akkor mi van, nem azt mondom egy kapcsolat mindig 2 emberen múlik, de igen is vannak olyan emberek akiknek egész végig nyalhatod a valagát kiszolgálhatod mindennel az életedet adhatod érte még is léptem nyomon megcsal mert nem aggyal hanem [email protected] gondolkozik.. Már bocs a sok káromkodásért csak kicsit felidegesít ha rágondolok is.

Tegnap voltam uh-on. 8 hetes vagyok, a babám 15.9mm. A doki nem mondott semmi konkrétat csak azt, hogy pénteken ismét uh. Miért kell 3 nap múlva ismét uh? Babám mérete jó?

Legjobb válasz: Az én babám 7 hetesen volt 13 mm,úgyhogy teljesen jó.:) Hogy miért kell visszamenned azt sajnos nem tudom,de ez ismét "kiváló példa" arra,milyen remek orvosok dolgoznak ebben az országban. Igazán elmondhatná a mamának,hogy miért kell megint menni... Vagy ez luxus?

Az én babám 7 hetesen volt 13 mm, úgyhogy teljesen jó.:) Hogy miért kell visszamenned azt sajnos nem tudom, de ez ismét "kiváló példa" arra, milyen remek orvosok dolgoznak ebben az országban. Igazán elmondhatná a mamának, hogy miért kell megint menni... Vagy ez luxus?
Én csak azt nem értem, miért nem kérdeztél rá atta, hogy miért kell újra menned!? Mert azt bizony csak az orvosod tudja megmondani, mi nem. Nem megszokott az, hogy ilyen hamar menned kell megint és ha nem tudsz valamit és nem kérdezel akkor... Én mindíg mindent megkérdezek inkább kétszer, mint egyszer sem! A baba mérete az biztos hogy jó, talán a szívverését nem látta még rendessen. Sok sikert, én drukkolok nektek, hogy minden rendben legyen!
A mérete jó. De miért nem kérdezted meg, hogy miért kell visszamenned? Akkor nem kéne izgulnod. Sok olyan doki van, aki csak akkor mondja el, hogy mi az ábra, ha kérdez a kismama. Bátran kérdezz, õ az orvos, az a dolga, hogy mindenrõl tájékoztasson.
Karácsonykor volt rendelés? Nem kekeckedni akarok, csak úgy feltûnt hogy tegnap írtad, és tegnapelõtt voltál uh-n, azaz 25.-én. Na mindegy, biztos valahol fogadtak. Szerintem minden rendben a baba méretével. Azért érdemes lett volna megkérdezned a dokitól, hogy miért kell megint menned, hiszen rólad van szó. Nem biztos hogy én az orvost hibáztatnám, te érdeklõdj!

A jövõhéten telefont vennék, és 3 van amit néztem, a nokia lumia 920 az LG Optimus 4X HD és a htc one (de ez nagyon drága, szóval biztos kiesõ) melyiket ajánlanátok inkább és miért azt?

a telefont netre kamerázásra, meg ilyesmikre használnám, és hosszú távra terveznék vele.

Legjobb válasz: Hosszú távra az LG már nem jó, mert nem lesz sokáig támogatva már (vagy lehet már nincs is). HTC One jó lenne, de kamerája nem a legjobb, meg amúgy is írtad, hogy az túl drága, szóval hagyjuk is. Tehát Lumia 920 maradt, ha csak ez a 3 jöhet szóba. Hardveresen elég erõs, a WP8 ezen még évekig nem fog akadni, és a kamerája sem jobb (nem a legjobb még mobilok közül sem, de facebookra még elfogadható minõségû képeket csinál). WP8 is jó OS, csak közel 0 alkalmazás van rá, ha ez nem zavar akkor Lumia 920.

Hosszú távra az LG már nem jó, mert nem lesz sokáig támogatva már (vagy lehet már nincs is). HTC One jó lenne, de kamerája nem a legjobb, meg amúgy is írtad, hogy az túl drága, szóval hagyjuk is. Tehát Lumia 920 maradt, ha csak ez a 3 jöhet szóba. Hardveresen elég erõs, a WP8 ezen még évekig nem fog akadni, és a kamerája sem jobb (nem a legjobb még mobilok közül sem, de facebookra még elfogadható minõségû képeket csinál). WP8 is jó OS, csak közel 0 alkalmazás van rá, ha ez nem zavar akkor Lumia 920.
Hát szerintem ezekre a 920 pont jó, a kamerája minõségi és a netezés (legalábbis az enyémen) az internet explorerrel nagyon gyors és folyamatos. Meg ugye 2016ig támogatja a gyártó és sebességben is nagyon ott van. Nekem ezek az érveim, sajnos a 4xHDrõl nem tudok nyilatkozni. Szerintem ha nem bivaly játékokra kell akkor nokia
Netre, kamerára, és hosszútávra Nokia Lumia 920!
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddig hszeket, ha tudtok ilyen 70 és 95e között jó telokat, akkor nyugodtan mutathattok, csak annyi hogy 4 felett legyen a kijelzõje :)
#4 Nexus 4, és ha jó helyen tudod szerezni akkor csak egy kicsit kell hozzárakni a Nexus 5-höz. Mindkettõ árkategóriája legjobbja, de kamerája mindkettõnek elég gyengusz, szóval ha az nagyon fontos akkor egyiket se vedd meg.

Miért ordít 3 hetes lányom az esti szoptatásnál?

Ordít rángatja a fejét,a szája tele tejjel...ha büfizett utána is csak ordít,ezt tegnap kezdte.És csak este csinálja

Legjobb válasz: Nálunk is 3 hetesen kezdõdött a hasfájás. Mi használtuk a colief cseppet, szélcsövet és hasmelegítõt még az espumisanon és az infacolon kívül. Este már fáradtabbak a babák, ilyenkor még nyûgösebbek.

Nálunk is 3 hetesen kezdõdött a hasfájás. Mi használtuk a colief cseppet, szélcsövet és hasmelegítõt még az espumisanon és az infacolon kívül. Este már fáradtabbak a babák, ilyenkor még nyûgösebbek.
A tünetek alapján erre a jelenségre mondják azt jobb híján, hogy hasfájós. Én sem értem miért pár hetesen kezdik, de sokan voltunk így a babánkkal. Elõször is, ne aggódj, magától is el fog múlni 2-3 hónapos korára legkésõbb.Addig is, kísérletezhetsz espumisan-al meg infacol-al, mindkettõ a beszorult pukira jó. Sokat javít a helyzeten ha etetés közben is megbüfizteted, mikor sír, tedd függõlegesbe. Amikor csak tudod-ne közvetlenül evés után- tornáztasd kicsit a lábát, bicikliztesd, attól is könnyen kijön a levegõ vagy a kaki.
Hasfájás is lehet, de az is, hogy este már csak komfortszopizna de zavarja, hogy még mindig "dõl" a tej(erre utal, hogy tele a szája tejjel mégis sír). Próbáld meg, hogy ha ezt csinálja, akkor böfizteted, majd úgy teszed mellre, hogy te hátradõlsz, és "felülrõl" teszed mellre. Így a gravitáció nem segíti pluszban a tej áramlását.
Fáradt. Tedd le hamarabb.

Szerintetek mik a jó játékok az 3 év körüli gyerekeknek? Mi az amit nem vennél és miért?

Legjobb válasz: Minden olyan, ami a fantáziáját és az ügyességét fejleszti, és persze ami érdekli. Semmi olyan, ami zenél sípol vagy egyéb hangot kiad (már így is elég zaj van 3 gyerekkel :o) meg semmi olyat, ami már "készen van". Egy példa: ha veszek neki egy játék mobiltelefont, azzal biztos elvan, de jobb, ha maga készít "telefont", pl. az enyémek duplo-ból építenek, és azzal "telefonálnak". Amúgy pedig sokat számít az adott gyerek érdeklõdési köre. Nekem sokat segítenek a vendégségek, mindig megfigyelem, másoknál mivel játszik, és ez alapján is választok.

Minden olyan, ami a fantáziáját és az ügyességét fejleszti, és persze ami érdekli. Semmi olyan, ami zenél sípol vagy egyéb hangot kiad (már így is elég zaj van 3 gyerekkel :o) meg semmi olyat, ami már "készen van". Egy példa: ha veszek neki egy játék mobiltelefont, azzal biztos elvan, de jobb, ha maga készít "telefont", pl. az enyémek duplo-ból építenek, és azzal "telefonálnak". Amúgy pedig sokat számít az adott gyerek érdeklõdési köre. Nekem sokat segítenek a vendégségek, mindig megfigyelem, másoknál mivel játszik, és ez alapján is választok.
elsõvel értek egyet. Amit szeret fiam(igaz csak 2 éves) leporelló könyvbõl "ugratót" építeni és átgurítani az összes kisautóját. E mellett jó még a forma bedobós, az karika piramis. Kapott egy tanuló kutyust tesómtól, de nem is érdekli, lehet késõbb fogja, nem tudom, de egyenlõre csak engem idegesít, mert ha nincs kikapcsolva, akkor dumál idõközönként:) Én sem vagyok oda a mindenféle interaktív, zörgõs-villogós-éneklõs-ezer színû játékokért.
Jó játék: labda, könyv, LEGO duplo, kisautók, babák, babakocsi, építõkocka fából, kártyák, nagyon sok minden. Amit nem vennék, és három gyerek mellett egyiknek sem vettem, mert egyáltalán nem tetszik: a sok interaktív játék, Micimackó, tanuló kutya, ilyesmik.
Jaj, a tanuló kutyus és társai nekem is a halálom! Azok a borzasztó szövegû dalocskák és mondókák, a kínrímekkel, magyartalan hangsúlyozással, ritmustalansággal! Brrr... Sajnos a lányom megkapta egyévesen egy rokontól.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!