Találatok a következő kifejezésre: Miért alakult a (123 db)

Mennyire volt jellemzõ a középkorra a ballada? Hogyan/ miért alakult ki?

Legjobb válasz:
A kisebb-nagyobb feudális urak és a kóbor lovagok állandóan csépelték egymást, néha a hitetleneket is. Szerelembe is gyakran estek különbözõ rangbeliek, meg eltérõ vallásúak. Ez örök téma. A ballada az iszlám és a keresztény világ frontvonalán alakult ki, vagyis a 700-as években Spanyolország és Franciaország határán. Mintaképe a "Roland-ének". A reconquista idején fejlõdött tovább. "El cantar de mio Cid" egy kétes erkölcsû lovagról szól, aki át-átállt az egyik keresztény királytól a másikhoz, sõt az arabokhoz is. Kedvenc témája a spanyol balladának az olyan eset is, amikor a hárem ablakából kikukucskáló három arab leányzó meglát három szép keresztény hadifoglyot. Kettõ el mer szökni a választottjával, a harmadik nem. Miért alakult ki? Mert nem volt még újság. A lovag urak nem tudtak olvasni. Versben írt, megzenésített történeteket könnyebb elõadni, megjegyezni, és félrészegen a csata után mulatozva megérteni. Tinódi Lantos Sebestyén is elénekelte a pihenõ végvári vitézeknek az eseményeket. Haditudósítás. Példaadás. Szórakoztatás.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A kisebb-nagyobb feudális urak és a kóbor lovagok állandóan csépelték egymást, néha a hitetleneket is. Szerelembe is gyakran estek különbözõ rangbeliek, meg eltérõ vallásúak. Ez örök téma. A ballada az iszlám és a keresztény világ frontvonalán alakult ki, vagyis a 700-as években Spanyolország és Franciaország határán. Mintaképe a "Roland-ének". A reconquista idején fejlõdött tovább. "El cantar de mio Cid" egy kétes erkölcsû lovagról szól, aki át-átállt az egyik keresztény királytól a másikhoz, sõt az arabokhoz is. Kedvenc témája a spanyol balladának az olyan eset is, amikor a hárem ablakából kikukucskáló három arab leányzó meglát három szép keresztény hadifoglyot. Kettõ el mer szökni a választottjával, a harmadik nem. Miért alakult ki? Mert nem volt még újság. A lovag urak nem tudtak olvasni. Versben írt, megzenésített történeteket könnyebb elõadni, megjegyezni, és félrészegen a csata után mulatozva megérteni. Tinódi Lantos Sebestyén is elénekelte a pihenõ végvári vitézeknek az eseményeket. Haditudósítás. Példaadás. Szórakoztatás.
erre én is kiváncsi vagyok:) sztem olyan ösztönös vagy nem tom...
igen, ez ösztönös pl a kisgyerekek is ezért vesznek be mindenfélét a szájukba, mert kiváncsiak rá, v tetszik nekik... ez bizonyított:)
A csók nem az embernél alakult ki. Már a halak, és azóta a leszármazottaik is... A mell pedig azóta lett intim testrész, mióta az ember elölrõl szeretkezik. Azóta kezdett el gömbölyödni is - látványban pótolnia kell egy másik testrészt, ami a régebbi, hátulról történõ megközelítésnél van szem elõtt.
Tök mindegy, ígyse a témához tartozik! A csók onnan alakult ki, hogy egy régi õsünk szájon keresztül etette az utódokat és a párt. Ez az evolúció egy maradványa viselkedéstanilag, ugyanúgy, mint ahogy pl kajálás közben is állandóan körbenézeget az ember. (figyeljétek meg magatokon!:) ) Ez nem vélemény, tény.
Utolsónak: nem véletlen, hogy 0%-os válaszokat szoktál adni. "Azóta kezdett gömbölyödni, mióta szembõl is szeretkeznek? :D Ez elég nagy badarság." Nem magamtól találtam ki, és nem is érzés alapján született a válasz - mint a tiéd. "Azért gömbölyödik, és az õskorban is azért gömbölyödött, mert gyermek-tápláló funkciója van/volt/lesz." Az elõembereknek nem volt gömbölyû, mint ahogy a majmoknak ma sem az. Csak terhesség, szoptatás idején növekedett meg kicsit - ahogy más emlõsöknek is. Nézzél talán utána. A tejtermeléshez nincs sok köze annak, hogy egy nõ mellében fél kg vagy 8 kg zsír van - CSAK a tejmirigyek számítanak. Azok meg egy nagyon nagy mellû nõnél sem túl nagyok. És ráadásul NEM a nagy mellû nõknek szokott sok teje lenni - hanem a közepes mellûeknek.
Szerintem nézd végig hova és miket írtam, és mire minõsítettek, utána mérlegelj :) Biztos lehetsz benne, hogy nem a LÁTVÁNY miatt vált intim testrésszé a nõi mell. És fõleg nem akkor kezdett gömbölyödni, mikor a férfiak rájöttek, hogy jó a LÁTVÁNYA. :DDDDDD A férfinak is akkor kezdett nõni a pénisze, mikor rájött a nõ, hogy jól néz ki? Ugyanis nagyon sokáig nem szolgált plusz esztétikai élménnyel, természetes volt, mint az, hogy a hímeknek van heréjük. Egyszerûen azért rakódik oda több zsír, mert védelmi célja van. Ezt pedig a nõi hormonok irányítják. Ha egy férfit hormonkezelnek, és nõi hormonokat túlsúlyba helyezik, elkezd nõni a melle, csökken rajta a szõrzet, kisimul itt-ott a bõre. Nem a látvány irányítja, hanem a hormonok.
"miért gömbölyödne azóta, mióta szembõl szeretkeznek?" Nézd meg az állatvilágot: micsoda változások köszönhetõek annak, ha a másik nem LÁTVÁNY szerint választ! Ennél sokkal-sokkal nagyobbak is. És, ha azt mondod, hogy a nõk mellének látványa nem érdekes a férfiaknak... fõleg, mióta többet bámulják, mint a hátsójukat. És ezért van az is, hogy a féfiak melle nem nõtt: azt külön nem bámulják a nõk - és a férfi termékenységét, erejét, stb. - semmit sem igazán ez alapján ítélnek meg. De létezhet még egy dolog is: a majom picinyének eléggé elõreállnak az ajkai. Az embernél ez az arc síkjában van. Márpedig így - ha az embernek is olyan lapos melle lenne, mint a majomnak - könnyen megfulladhatna a pici. És szépen fokozatosan - ahogy az embernek nõtt az agya, csökkent az arckoponyája - úgy gömbölyödött a nõk melle is. "állatok körében, hasonlítsd össze a nõstény és hím állatok emlõjének méretét/számát/formáját." Mutass már képeket nem szoptatós nõstényekrõl! Alig lehet látni a mellüket. "0%-os válasz pedig azért van, mert ma regeltem" Az kevés, akkor nem látszana semmi. Néhányan már minõsítettek téged - és mindenki nullára. Mondjuk az igaz, hogy ez önmagában még nem sokat jelent... majd néhány hét múlva talán már használható eredményt ad.
Biztos igazad van :D De miért gömbölyödne azóta, mióta szembõl szeretkeznek? Semmi köze a kettõnek egymáshoz. Azért van úgy mert genetikai és hormonbeli különbségek vannak. Ami pedig annak köszönhetõ, hogy a nõstények a gyermekkihordók, nem a férfiak. Vizsgálódj állatok körében, hasonlítsd össze a nõstény és hím állatok emlõjének méretét/számát/formáját. Nem nyomkodják egymás mellét, mégis jelentõs különbség van a kettõ közt. És az emberek is állatok. Nem azt mondtam, hogy azért nagyobb, mert gyereket szülnek. Vagy ha igen, elnézést a fogalmazásért. Sokkal jobban kell védeni zsírszövettel a nõi mell szerveit, amik a zsír alatt helyezkednek el. Mégpedig pont azért, hogy a késõbbiekben táplálhassa az utódot. 0%-os válasz pedig azért van, mert ma regeltem :D Isten áldjon.
Azóta kezdett gömbölyödni, mióta szembõl is szeretkeznek? :D Ez elég nagy badarság. Azért gömbölyödik, és az õskorban is azért gömbölyödött, mert gyermek-tápláló funkciója van/volt/lesz. Csak ezt valahogy gondolom az õskorban természetes dolognak tartották (mert az is), hogy nem takargatják, hanem ha ott van, akkor ott van, annak ott és úgy kell lennie. Nõstény állatok emlõi sem azért nõnek picivel nagyobbra (aztán tejtermelõdéskor sokkal nagyobbra), mert intim testrész. Érdekes is lenne, ha például egy kutya izgatná a másik kutya cicijét... :D Valószínû azért vált intimmé, mert rájöttek, hogy élvezeti reakciókat vált ki, érzékenyek a bimbók és körülötte.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.. Ne hordjátok már le egymást, jó látni többféle nézõpontot :)
A kérdező hozzászólása: Köszi :) De hogy miköze a gömbölyödésnek a dologhoz, hogy még miatta el is kezdjétek itt marcangolni egymást..?:D
Nemcsak a száját rakja egyik a másikéba :-))))))
A kérdező hozzászólása: Ne gusztustalanodjuk, és ne gömbölyödjünk, ha kérhetem :D

Miért alakult ki a szépségről a pozitív jelzők előítélete, ha pl. meglátnak egy szép nőt? ! Ez gyakorlatilag a meséknél kezdődik? !

Kérem, empatikusan válaszoljatok, ne sértő megjegyzéseket, hogy csak jobb ránézni erre vagy arra.. stb. Köszönöm! Bye.

Legjobb válasz: "Miért alakult ki a szépségrõl a pozitív jelzõk elõítélete, ha pl. meglátnak egy szép nõt?" Jó benyomást tesz a szép nõ, ezért a várakozásaid jók lesznek vele szemben és kedvezõ színben színezve fogod fel a tulajdonságait. Ha egy szép nõ sokat nevet és mosolyog, akkor "jaj de cuki", ha a csúnya nõ nevet sokat, akkor "elviselhetetlenül vihog és idiótán vigyorog", azaz idétlen. Ha egy szép nõ jellemhibás vagy gonosz, akkor "elragadó vadmacska", vagy "izgalmas, korlátokat nem tûrõ lény, aki tudja, mit akar", ha csúnya nõ ilyen, akkor "rohadt egy vakarcs".

"Miért alakult ki a szépségrõl a pozitív jelzõk elõítélete, ha pl. meglátnak egy szép nõt?" Jó benyomást tesz a szép nõ, ezért a várakozásaid jók lesznek vele szemben és kedvezõ színben színezve fogod fel a tulajdonságait. Ha egy szép nõ sokat nevet és mosolyog, akkor "jaj de cuki", ha a csúnya nõ nevet sokat, akkor "elviselhetetlenül vihog és idiótán vigyorog", azaz idétlen. Ha egy szép nõ jellemhibás vagy gonosz, akkor "elragadó vadmacska", vagy "izgalmas, korlátokat nem tûrõ lény, aki tudja, mit akar", ha csúnya nõ ilyen, akkor "rohadt egy vakarcs".
Tény hogy sok mesékben a legokosabb, legbátrabb hõsnõ egyben a legszebb is. De szerintem ezt a felfogást nem a mesék okozzák. Ha belegondolsz, akkor egy átlag ember ha meglát egy kivasalt pl. békát, kígyót akkor csak maximum elfintorodik, ha meg egy mókust, vakondot lát ugyan így, akkor meg a "szíve majd megszakad szegény állat láttán" pedig pusztán külsõségekrõl van szó. Az ember hajlamos a külsõségek mögé viselkedést is párosítani, aztán jön a nagy arculcsapás ha tévedett.
Az emberi szépség olyan, mint egy könyv külsõje. Vannak külsõleg tetszetõs könyvek és vannak kevésbé tetszetõs könyvek. És pont, mint idegen személy esetében is, az emberek többsége hajlamos elõszõr a szemrevalóbb könyvet választani, amennyiben ismeretlenség szempontjából két könyv azonos szintû, azonban külsõségi eltérés van. De pont mint könyvek esetében, emberek esetében is vannak olyanok akik nem a külsõvel nyernek, hanem azzal amit a külsõ fed. Nyilván a megismerés esélye jelentõsen nõ, amennyiben valaki külsõre vonzó, azonban nem mindig az a fontos, hogy hányan ismernek, hanem hogy benned mik az igazi értékek, mert aki megismer az végeredményben a belsõd alapján fog bírálni.

A csókolózás miért alakult ki? Milyen szerepe van az utódnemzésben? (gondolom én semmilyen, de akkor miért csókolóznak a párok? )

Legjobb válasz: (nem akartam még elküldeni, folytatom) "A csók evolúciós eredetét a csócsáló etetésben kell keresnünk. Nem csak a madarakra, közelebbi rokonainkra is jellemzõ a szájon át történõ etetési mód, mind a szülõk részérõl, mind az udvarlási rituálék keretében (étel ajándékozása formájában). A szájon át történõ etetés a csimpánzok és a gorillák anyai viselkedésében is fontos szerepet tölt be, a csimpánzok esetében azonban gyakorta megfigyelhetõ etetés nélküli, szimbolikus formában is, üdvözlõ, barátságot kifejezõ gesztusként. Ugyancsak elterjedt ez az etetési mód számos vadászó-gyûjtögetõ társadalomban, de egészen kis gyerekek is használják gesztus formájában, nem csak szüleik, testvéreik iránt érzett kötõdésük kifejezésére is. Nem nehéz elképzelni, hogy az udvarlási rituálék keretében való étel ajándékozás - mikor az egyik fél ételt hoz szájában majd nyelvével átdugja azt a megajándékozott szájába - szimbolikus formája miként lesz a párkapcsolatok szerves része egy olyan faj esetében, melynek szexualitása úgy alakult, hogy pusztán az élvezetért is szeretkezik." Ezt találtam hirtelen, érthetõbb, mintha én nekikezdenék magyarázni, gondolom

(nem akartam még elküldeni, folytatom) "A csók evolúciós eredetét a csócsáló etetésben kell keresnünk. Nem csak a madarakra, közelebbi rokonainkra is jellemzõ a szájon át történõ etetési mód, mind a szülõk részérõl, mind az udvarlási rituálék keretében (étel ajándékozása formájában). A szájon át történõ etetés a csimpánzok és a gorillák anyai viselkedésében is fontos szerepet tölt be, a csimpánzok esetében azonban gyakorta megfigyelhetõ etetés nélküli, szimbolikus formában is, üdvözlõ, barátságot kifejezõ gesztusként. Ugyancsak elterjedt ez az etetési mód számos vadászó-gyûjtögetõ társadalomban, de egészen kis gyerekek is használják gesztus formájában, nem csak szüleik, testvéreik iránt érzett kötõdésük kifejezésére is. Nem nehéz elképzelni, hogy az udvarlási rituálék keretében való étel ajándékozás - mikor az egyik fél ételt hoz szájában majd nyelvével átdugja azt a megajándékozott szájába - szimbolikus formája miként lesz a párkapcsolatok szerves része egy olyan faj esetében, melynek szexualitása úgy alakult, hogy pusztán az élvezetért is szeretkezik." Ezt találtam hirtelen, érthetõbb, mintha én nekikezdenék magyarázni, gondolom
Mert némely emlõs még ma is így eteti az utódait mikor azok még kicsik, hogy elfogyasztja a táplálékot, majd felöklendezve a szájukba juttatja.
Hát pedig ez egyértelmû. Azért alakult ki, mert jó, és akinek vannak érzelmei annak szükséges. Persze, hogy az állatoknak nem szükséges, mert õk csak állatok. Szerinted miért alakult ki? Neked van róla véleményed?
A kérdező hozzászólása: neharagudjatok de még egy normális választ se kaptam. nem azt kérdeztem hogy jó e a smárolás, hanem azt hogy miért csinálják az emberek, milyen okai vannak hogy ez kialakult. ez az én kérdésem!
Hát azért kicsit különbözünk a méhecskéktõl, legalábbis én igen.
A kérdező hozzászólása: de ez miért alakult ki? két méhecskének se kell smárolni hogy felizguljanak.
Ha jól értem, te szexet akarsz csók nélkül. Na figyu! A nõknek nem elég, ha ott alul izgatják, mert nekik fontos az érzelmi rész, sõt fontosabb! Ezt fõleg csókkal, öleléssel, és simogatással lehet elérni. Az érzelem mentes csak szexhez azért kell a síkosító, mert a nõ nem tudja beleélni magát az elõjáték nélkül. És az elõjáték nem csak a nemi szervek izgatásáról szól, azt meg kell elõzni a fentebb említett dolgoknak.
A kérdező hozzászólása: Ez világos, de ez azt jelenti hogy a vérszerinti rokonok "csókolóznak" nem pedig két különálló élõlény. Szóval mért is csókolózunk? Normál esetben egy csókolózástól felizgul az ember szexuálisan, de akkor miért nem alapból a szex van a fõ pályán?
Ugyan már, csomó állat is harapdálja és nyalogatja egymást, ez ugyanaz.
Szerintem rájönnénk, csókolóznánk akkor is, ha nem tudtunk volna róla, hogy létezik. Mint ahogy simogatnánk is, és ahogy utódot is nemzenénk. Azt se mutatnák meg, hogy hova kell dugni, mégis ráéreznénk. Az erõs vágy miatt ösztönösen jönnének ezek a dolgok szerintem. Biztos elõbb a saját test érintését fedeznénk fel, hogy itt-vagy ott a testünkhöz érve jó érzéseket fedeznénk fel. Aztán a szájat érinti az ember evéskor, és a nemi érettségkor a vágy miatt rájönnénk, hogy az ujjainkkal érintve a szánkat és a nyelvünket szintén jó érzések vannak. És ha a fiú felfedezné a lány testének változásait, a látvány izgatná, a lányt is a fiú, meglenne a kíváncsiság a másik nem iránt. Aztán már csak közelebb kell kerülni egymáshoz, és biztos elõbb a simogatással kezdõdne, a test, a száj, a nyelv ujjal való ingerlésével, aztán az öleléssel, és ha testközelben lennénk, biztos elõbb utóbb kialakulna a vonzalom miatt a csók is. Én így képzelem. :)
Az 1. és a 2. válaszoló ugyanaz.
Ez mind szép, és jó, amit a második válaszadó írt, de nem válasz a kérdésre. Arra inkább az elsõ válaszadó próbált kielégítõ választ adni. Bár elég hülyén hangzott, lehet, hogy igaza van. Mi azért szeretünk csókolózni, mert tudjuk, hogy ez egy szokás, látjuk, másoktól! De tegyük fel azt, hogy egy lakatlan szigeten nevelkedik egy fiú és egy kislány mindenféle szülõktõl kapott emlékek nélkül. Nem tudják, mi is a csók...vajon maguktól is rájönnének, hogy egyszer csókolózzanak, vagy ezt csak azért csináljuk, mert egy szokás, amit utánozunk. Az más kérdés, hogy jó-e! Na ehhez mit szóltok?
Hogy miért csókolózunk? Mert jó! Mert izgató mindkét félnek. Mert olyan érzéseket, érzelmet ad, amit más módon nem lehet elérni (máshogy más érzéseket lehet elérni, megélni). Nem csak az utódnemzéskor csókolóznak a párok. Sõt, a legtöbbször nem azért. Van, amikor még nincs szex, akkor is csókolóznak a párok, mert az intimitás része. Ajkunk tele van idegvégzõdésekkel, ezért ez az egyik legfontosabb szexuális testrészünk, a legfõbb erogén zóna.
A kérdező hozzászólása: Nyilván való hogy jó dolog, énis élvezem a barátnõmmel. Fogalmam sincs hogy miért alakult ki, de az biztos hogy nekem ez nem ösztönösen jött hanem láttam :)

Apukák, akiknek úgy alakult, hogy nem éltek/vagytok együtt a gyereke (i) tek anyjával, miért alakult így, kinek a döntése volt?

Legjobb válasz: Apuka meggondolta magát és a gyerek születése után úgy eltûnt, mint szürke szamár a ködben.-Tehát az õ döntése volt. Szerintem túlnyomórészt apuka lép le.

Apuka meggondolta magát és a gyerek születése után úgy eltûnt, mint szürke szamár a ködben.-Tehát az õ döntése volt. Szerintem túlnyomórészt apuka lép le.

A férfiaknál a kézfogás miért alakult ki?

Legjobb válasz: A kézfogás egy õsrégi szokásból alakult ki, elvileg azért, hogy megmutassák, hogy nincs náluk fegyver. Manapság meg csupán kölcsönös tiszteletet kifejezõ gesztus, bár sokszor nem sok értelme van amikor azok szûrnak hátba aztán akik a kezüket nyújtották nem sokkal elõtte.

A kézfogás egy õsrégi szokásból alakult ki, elvileg azért, hogy megmutassák, hogy nincs náluk fegyver. Manapság meg csupán kölcsönös tiszteletet kifejezõ gesztus, bár sokszor nem sok értelme van amikor azok szûrnak hátba aztán akik a kezüket nyújtották nem sokkal elõtte.
Néha gusztustalan is amikor látod, hogy a seggét vakarta elõtte vagy nem mosott kezet a wc után.

Szerintetek miért van az, hogy én szexuálisan mindent lányok tudnék szinte kívánni, kivéve a túlsúlyosakat, miért alakult ez ki így nálam szerintetek?

Mindig is a vékony lányokra buktam, sosem voltam szerelmes túlsúlyos lányba, de észrevettem azt is kés?bb, hogy szexelni is inkább vékony lánnyal tudnék, túlsúlyos nem, pedig lehet a lány arcra nem nagy szám, de testre nem kövér, akkor meg tudom kívánni. Volt egy lány, aki kövér volt és én nagyon kanos voltam meg ? neki is szexhiánya volt és ezt panaszolta is nekem. Aztán mivel bejöttem ennek a lánynak, gondoltam szexet beszélek meg vele, simán bele is ment, mert bejöttem neki amúgy is küls?re, szóval már ott lett volna egy lehet?ségem, hogy szexeljek, erre fel egyszer?en meggondoltam magam az utolsó pillanatban, mert undort éreztem, ha rágondoltam, hogy egy ilyen kövér lánnyla kell közel lennem testileg, de miért van az, hogy más csúnya arcú lánnyla meg, aki nem túlsúlyos simán le tudnék feküdni, ez nem fura?

Legjobb válasz: Nem fura. Miért lenne az? Én sem tudnék kövér pasival szexelni.

Nem fura. Miért lenne az? Én sem tudnék kövér pasival szexelni.
Mennyire volt kövér ez a lány? És akkor gondoltad meg magad miután levetkõzött? Szegény lány..:D
A kérdező hozzászólása: Szerintetek miért van az, hogy én szexuálisan minden lányt tudnék szinte kívánni, kivéve a túlsúlyosakat, miért alakult ez ki így nálam szerintetek?
Ugyanazért, amiért a lányokat a legtöbb pali vonzza szexuálisan, kivéve Te. Miért írod ki amúgy mindig ezt a kérdést?
nem tom, én meg a barna szemû pasiktól undorodok
Ez olyan, mint hogy én a túl szõrös pasiktól undorodom (nem szeretem a teljesen csupaszokat sem, de azért a majmosodás kissé túlzásXD). Volt egy srác, akivel talán még össze is jöttem volna, de rájöttem, hogy ha arra került volna a sor, nem lettem volna képes rá, vagy nem szívesen. Szerintem nincs ezzel semmi baj, mindenkinél van olyan embertípus, akihez nem szeret közeledni ilyen téren.
Árulja már el vki, h miért kell lepontozni azt, h feltettem 2 kérdést?? Kérdezõ a nyomorék kérdésedre nem igazán lehet jó választ adni, fõleg ha te sem válaszolsz a hozzád intézett kérdésekre...

Miért alakult ki ez a felfogás? Férfi=Főnök. Egy nő miért ne lehetne főnök?

Legjobb válasz: Ki mondta, hogy nem lehet? Ma már lehet. Csak találjon ehhez partnert.

Ki mondta, hogy nem lehet? Ma már lehet. Csak találjon ehhez partnert.
Igaz, a nõk agya kisebb, de hatékonyabban mûködik, kevesebb energiával is vére tudja hajtani ugyanazokat a feladatokat. Ismerek amúgy "fõnöknõket" munkahelyen is, kapcsolatban is. :)
Mert ha ebben egyenjogúságot akar, akkor abban is akarjon egyenjogúságot hogy õ is kezdeményez és odamegy egy pasihoz.
mert fizikailag is kisebb a nõk agya.
egyesnek igaza van, a tudósok bebizonyították, hogy nõk agya akkor a mint mókusé
addig nem megyek el innen amíg el nem áruljátok minek pontoztátok le az igazságot. nem sértettem senkit vele, itt fogok dekkolni. 1-es
Régen úgy alakultak a dolgok ahogyan azt a férfi szeretné fõleg egy kapcsolatban. Ma már alig van szava egy férfinek.
mert már az idõk kezdete óta a férfi az "uralkodó", miért változna meg ez pont most?
Ha szétnéznél látnád, hogy vannak nõi vezetõk a világban, csak kevesebben.
Bocsi az offért, de ha már így megkérdezték, nem fogok privátban megírni, hanem nyíltan, hogy érthetõ legyen másnak is, okulva a példából. @19: Szia! Engem mocskosul hidegen hagynak a pontok, de van realitás abban, hogy lepontoztak. Ha megengeded, leírom, miben látom a realitást. Neked van egy élményed. Nem tudjuk milyen egyetemen végeztél, és milyen lányokkal, és mikor. Ahol én végeztem, lányok és fiúk is voltak mind a teszte-tosza, mind a zseniális kategóriában. Sõt! Az két lány is volt (a 10bõl) infó mester szakon, akik egyszerre két szakot csináltak, míg pasiból (180ból) csak egy volt. Akkor ez a statisztika most tökéletesen ellent mond annak amit te tapasztaltál. Mi a következtetés? Mindkettõnknek más tapasztalatai vannak. Azaz ha másik évfolyamot, másik egyetemet, másik szakot nézek, ott is más lesz a helyzet. Ezért nem lehet levonni azt a következtetést, hogy a nõk (akik nagy része nem is ott végezett, ahol te), nem lennének jó vezetõk azért, amit te láttál. Így már érthetõ, hogy a többiek miért pontoztak le? Remélem nincs harag, hogy leírtam. Bocsi az offért!
Mintha lenne olyan mondás, hogy a munkaidõben a fõnökök többsége férfi, míg a munkaidõn kívül a fõnökök többség NÕ ! :) Szerintem ez a valóságos felfogás ;) !
Miért pontoztatok le? Valami reális okotok is volt rá, vagy egy hisztérikus domina tette? #12
Nem mindig van ez így... ismerek olyan családot ahol a nõ dirigál... NEM IS EGGYET!!
Lehet fõnök a nõ is. Ha megnézel egy felsõ vezetõi tréninget, sokan vesznek részt lányok is rajta. - Ohio iskola szerint 150 faktora van a vezetõknek. Ebbõl egyik sem volt az, hogy milyen nemû az illetõ. - A legfontosabb emberi tulajdonságok, ami jellemzi a vezetõket Gaál szerint: Tudásbeli érettség / Jellembeli érettség / Érzelmi és indulati élet kiegyensúlyozottsága / Belsõ összhang / Életrevalóság / Biztonságra törekvés / Gyakorlatiasság / Önállóság és felelõsség vállalás / Tettvágy / Elismerés igénye - Vannak olyan elméletek, amik kimondják, hogy bizonyos típusú emberek azt szeretik, ha vezetik õket, ha megmondják nekik, hogy mit csináljanak (és ebbõl van a több). A legfõbb indok erre a kényelem. ... A történelmet nézve láthatjuk, hogy a férfiak kezében volt az élelmezés, a szállás, a vagyon... gyakorlatilag minden. Sok idõ telt el, mire a nõknek lettek jogaik, de nem elég idõ, hogy az általánosítások világában ez ne vesszen el. Aki úgy gondolkodik, hogy férfi/nõ... az nem lesz vezetõ. Aki úgy gondolkodik, hogy vezetõ/vezetettek, az lesz vezetõ.
Egy no is lehet fonok. Ferfi letemre szoktam fozni, hazimunkat is vegzek, a gyerekekrol reszben en gondoskodom. Ahogy en is felvarrok egy gombot es vezetek egy reszleget a munkahelyen, ugy egy no is vezetheti. Mas kerdes, hogy gombot varrni a ferfiak, masok munkajat iranyitani a nok tobbsegenek nincs kedve.
Elvileg pl. Észak-Európában rengeteg nõ van vezetõ pozícióban, mérnöki állásokban meg stb. Ott nagyon megy az egyenjogúság, de nem a hülyeliba módon, hanem ott tényleg teljesítenek is. Szóval a világ nem egységes e téren. A gyik "férfijai" összecsinálnák magukat valószínûleg tõlük (:
igen errõl énis hallottam, hogy a frfiak egyre "elnõisednek", a nõk meg fordítva, de ez leginkább a társadalom és a média hibája.. De ez megint csak általánosítás lvl99, mindig is voltak és lesznek puhányok Amúgy meg elég sok helyen a nõ hordja a nadrágot, házasságok többségében..
Mert a férfiak rátermettebbek ilyen szempontból. Egyetemen a lányok egyfolytában magoltak hatalmas lexikális tudásuk volt.A gyakorlatokat viszont mindig fiúk csinàlták meg, mert a lsányok nem mertek, leblokkoltak. De egyre több ilyen szempontból rátermett nõ fel az egyenjogú világban.
#10 Lehet igaz, de ez nem válasz a kérdésre, nem indokolja, miért ne lehetne egy nõ fõnök.
"mert már az idõk kezdete óta a férfi az "uralkodó", " - micsoda marketing, mégis rengeteg tény van, hogy mostanában nõiesednek a pasik, fõleg viselkedésben és töketlenek és regényt lehetne errõl írni.A XXI. sz.férfija már nem az, aki a XX.ban volt.
vére=végre :)
nõ = fõnök 20/F

Miért van az hogy egy párkapcsolatban a társunk kötelezően nem lehet mással, csak a miénk? Sok esetben nem nézhet másra, ami a legfontosabb nem szexelhet mással. Ez miért alakult ki? Miért kell kisajátítani párunkat?

Ha párunk mással is érintkezhetne nem lenne féltékenykedés , hisz nem hagyna el minket ha egyébként minden jó. Sőt szabadnak érezhetné magát.

Legjobb válasz: Az ember (hormonok és érzelmek szintjén) ismétlõdõ monogámiára van programozva. Ezt az egyházi esküvõk holtomiglan-holtodiglan hozzáállása annyiban módosította, hogy ki kell tartanod a párod mellett, akkor is, ha már nem vagytok boldogok egymással.

Talán azért, mert PÁRkapcsolat.
Amúgy jó esetben nem kell kötni az embernek a párját, mert magától sem jutna eszébe másokkal lenni.
Az ember (hormonok és érzelmek szintjén) ismétlõdõ monogámiára van programozva. Ezt az egyházi esküvõk holtomiglan-holtodiglan hozzáállása annyiban módosította, hogy ki kell tartanod a párod mellett, akkor is, ha már nem vagytok boldogok egymással.
Én teljes mértékben egyet értek veled, sztori következik. Van egy spanom, aki a csajának megtiltotta például hogy facebookon más csávókkal beszélgessen, szerintem ez nagyon nagyon durva. Viszont egy egészséges "kisajátítás" azért, szerintem kell.
Én már próbáltam a nyitott kapcsolatot, de nem az én világom, nem tetszik. Nekem egy párkapcsolat két emberrõl szól és a legjobb nekem azzal a szex, akit szeretek és lelkileg is nagyon közel áll hozzám, másokra nem igazán vágyom. A szex azzal, akit szeretünk, aki a párunk, szerintem egy nagyon intim kapcsolat. Ha mással csináljuk (mondjuk nincs állandó partnerünk és befigyel egy-két egyéjszakás kapcsolat), az csak pótlék, nem az igazi. Ha pedig egy komoly kapcsolatban valamelyik félnek pótlékra van szüksége, az szerintem valami problémát takar.
Azért a nyitott kapcsolat az emberek nagyon nagy részének egyáltalán nem kényelmes dolog, sõt igen. A hûség és a hûség elvárása egyáltalán nem egyenlõ a kisajátítással.
a nem lehet mással alatt a szexet érted?
Attol hogy neked viszket a gomba a sunàdon, màs még lehet boldog, ha ez neked degradàlo, akaszd fe magad egy fàra.
döntsd el, csak ne gyere a közelembe.
Olvasom itt egyesek véleményét!Mi az, hogy férfi és nõ között nincs barátság?Igen is van!Attól, hogy én szeretem a páromat, hûséges vagyok hozzá, had döntsem el én kiket tartok barátaimnak!Ugyan is a szerelem olykor megy, a barátok meg maradnak!
Itt az érzelmek és a testiség összefonódásáról van szó, ha szeretek valakit, akkor csak vele vagyok. Emellett valóban érdemes lenne vigyázni az olyan kijelentésekkel , hogy a párom az enyém stb. Mindenki saját magáé, nem tárgyak vagyunk, nem birtokolhat senki. Akár férfi akár nõ legyen a illetõ, ha megérzi a póráz szorítását, elõbb utóbb elege lesz. Tartsd lazán és ha szerencséd van örökre a tiéd marad. Egy rossz példa sajnos, hogy egyes nõk úgy gondolják, ha távolodik tõlük a párjuk gyorsan teherbe esnek, és így majd minden megváltozik. Helytelen taktika: egyedül fog maradni egy gyerekkel.... 27L
Mert önzõek vagyunk. Egyetértek az elgondolással, én is azt mondom, hogy nem kell tiltani a másikat semmitõl, sõt, ezt sose tûrném el, minimális szinten se, és az ellenõrizgetésnek se semilyen fajtáját. Ezt tisztázom is mindig, hogy ez gondolkodás nélküli szakítást von maga után. Egyébként szerintem a legtöbb ember úgy van ezzel, hogy egy kis flört vagy ilyesmi nem árt semmit a kapcsolatának, ha õ csinálja (és valóban nem is árt), és azt hangoztatja, hogy milyen elfogadható ez... na de ha a párja flörtölget mással, az már fájdalmas. Szóval kár itt lázadozni a rendszer ellen, ilyesmiket soha senki nem fog száz százalékos nyugalommal elfogadni a párjától. Ez van.
Gyûlöltem, amikor megpróbáltak kisajátítani. A szüleim a példák nekem. Van egy közös életük, de megtartották a sajátjukat is mellette. Apám elmegy a haverjaival inni, mulatni, anyám úgyszintén a barátnõivel és egyik sem szól a másiknak ezért. Megbíznak egymásban és nem is csalták meg egymást soha. Pedig apám nagyon jóképû férfi és tapadnak rá a nõk. Szerintem az õ kapcsolatuk a normális. De az nem normális, amit itt a 69%-os ír. Beteges. Egyetértek a kérdezõvel, hogy minél hosszabb a póráz, annál hûségesebbek vagyunk. 22L.
29-es, de a kérdezõ nem azt írja, hogy bízzunk meg egymásban, ne tartsuk pórázon a másikat, mert ha hosszabb a póráz, hûségesebbek vagyunk, hanem azt, hogy szexeljünk másokkal is, ne csak a párunkkal, mert ez az igazi szabadság. Azért a kettõ nem ugyanaz. :) Egy dolog, hogy bízom a páromban, nem ellenõrizgetem, nem féltékenykedek, de az már megint más, hogy közben ezzel-azzal szexelgetek, mert úgy érzem magam igazán szabadnak. :D Nekem ez valahogy nem lenne felszabadító érzés.
Mert nem állat, vagy neandervölgyi vagy, hanem rendes, normális ember. Remélhetõleg.
Mért kellene a párunk mellett még valaki?Nálam a szerelem és a testiség kéz a kézben járnak!Sosem tudnék valakivel csak úgy szexelni.Nekem ahhoz kell egy bizonyos érzelem. Barátokkal meg az ember nem kamatyol, hiába szeretjük mint barátot. Nyitott kapcsolatokban meg nem hiszek, mert többet ártanak mint használnak!Az emberbõl csak egy roncs maradna!
Azért, mert párkapcsolatot úgy érdemes kialakítani, h a másikat szeretjük és, ha tényleg szerelmesek, akkor nem akarnak másikkal kavaarni. A kíváncsiság persze más tészta, nyilván benne van az emberben, h milyen lehet mással.
nyilván a kedves kérdezõ az a fél, aki szeretne szabadon repdesni, míg a párja ezt nem kultiválja. Nemtudom, hogy õszinte lenne-e a mosolya a kérdezõnek, ha a párjáról kiderülne h mondjuk megcsalta. Az a baj, hogy egyre többen gondolkodnak így...mit akartok valami kibeba**ott második woodstock-ot??
WoodStock :) ) Nem lenne rossz :DD
Kezdjük ott, hogy normális ember nem akar a párján kívül mással szexelni, meg semmi olyan tevékenységet, amit amúgy a párjával csinálna annak pársági státusza miatt. Ha akar, de mindig visszamegy, az inkább pofátlan kihasználás, te adsz nekem kaját, én meg mulatok mással. Marhajó, tényleg. Az emberben van kötõdés, és ez így van jól. Felelõsségtudatként is megjelenik, mondjuk ez hiánycikk mostanság...
#16 Nem vagy semmi:D Nem rövid póráz ez egy kicsit? xD
Ezt hívják nyitott kapcsolatnak, nem?
egy gyerek is féltékeny. emberi érzés, mindig lesz. álmodozzál
Mert egy kapcsolat jó esetben két ember között van. Ha többen vannak, akkor az nem kapcsolat.
A kérdező hozzászólása: értem hogy ki kell tartani, sõt egy erõs kapcsolatban ott vagy a párod mellett bármi történjen. de egyesek úgy kötik a párjukat mintha tulajdonuk lenne. szerintem minél szabadabban engeded annál inkább a tiéd. senki nem gondolja így?
Mert mi értelme akkor összejönni, a kapcsolat (egyik) lényege ez... Aki összevissza akar kefélni mindenkivel az ne kezdjen kapcsolatba.
természetes hogy nem beszélgethet más férfiakkal facebookon.
Ez nagyon személyfüggõ... van, aki tényleg akkor nem megy el, ha szabadon enegdik, viszont van akit igenis rövid pórázon kell tartani. Embere válogatja.
#11-es, ezt viccbõl írtad? :D
A kérdező hozzászólása: én úgy gondolom, hogy azok a legerõsebb kapcsolatok, ahol mindkét fél tudja a másikról, hogy szereti és megbízik benne annyira, hogy tudja ezt.nem kell más a párjának, tehát nincs féltékenykedés. ha bármilyen módon fogjuk a társunkat még ha kis dolog is az, akkor van. azt mondják egy minimális féltékenység kell. szerintem nem kell. tudd hogy õ van neked örülj neki, de õ ugyanolyan szabad ember mint te, ha akar kitart melletted.
Kérdezõ, én egyetértek veled, minden eddigi komoly kapcsolatomban engedtem, hogy ha megkíván valaki mást, nyugodtan menjen és csak addig jöjjön haza hozzám, amíg ezt szívbõl tudja tenni. Általában nem léptek félre, bár volt egyvalaki, aki lehet, hogy megcsalt, de nem tudtam róla. (#4)
komolyan írtam. férfi - nõi barátság nincs, nem beszélgethet facebookon. kivéve ha átküldi folyamatosan.
A kérdező hozzászólása: igen én is ezt írom, amit te is, ha szeret, nem kell kisajátítani, mert nagy valószínûséggel akkor nem is fog másfelé lépni
Majd a legjobb fiú barátja lefekteti. Gyerekek vagytok.
Én nem bírnám elviselni, hogy a PÁROM egy másik FÉRFIVAL legyen bizalmas viszonyban vagy vele szexeljen. Ez beteges. Az ember nem erre van beprogramozva. Persze, csinálja ezt aki akarja, de az ne akarjon az Én párom lenni. Mert aki az akar lenni, az fogja fel, hogy ROSSZUL ESIK látnom ezt. Olyan érzés, mint ha egy tõrt forgatnának a szívemben. Szó szerint. Bizonyára még sosem éreztél ilyet és ezért nem bírod felfogni és ezért a kérdés. Ha majd érzel te is ilyet, akkor érted meg, miért PÁRkapcsolat a párkapcsolat és miért két ember van benne. 22/F
mert nekem fgadott hûséget.

Miért alakult ki ez a megszokás a párkapcsolatban?

Hogy minden pár arcra egyformán néz ki, mintha csak testvérek lennének. Viszont lehet, hogy hiába néznek ki arcra egyformán, ha a másikban nincs meg az a tulajdonság, ami egybe tartaná a párokat. Közös tulajdonság, közös érdeklődés.

Legjobb válasz: Miért?

Miért?
A kérdező hozzászólása: Például anyám, apám sem hasonlít arcra, én mégsem vagyok csúnya. Tehát felesleges ez az arcra hasonlítás a párkapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: Úgyhogy arcra nincs mit adni. Nem kötelezõ.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!