Találatok a következő kifejezésre: Miért alakul a (1291 db)

Hmm...hát ne írj csúnya szót :D
Kapcsold ki a helyesírás-ellenõrzõt, hátha nem húzzza alá. Aztán készülj fel, hogy helyesírási, és gépelési hibáid lesznek, mert azt sem mutatja.
A kérdező hozzászólása: Áh, köszi (már a szöveg kész, már nem gépelhetem el, csak idegesített ez a sok zöld vonal ^^")
A szövegszerkesztõben az alsó állapotsoron kb. középen van egy kis könyvecske egy ceruzával. Jobb klikk --> Nyelvhelyességi hibák elrejtése --> Pipa. Utána mehet a nyasgem. :P

Miért olyan a PET-palackok alja, amilyen? A 6 éve gyerekem kérdezte meg, miért ilyen virág alakú majdnem mindegyik, és nem tudtam értelmes választ adni .

Legjobb válasz: Gondolom azokon áll meg, azok a "lábai". És kicsit merevebb is így, ha sima lenne az alja, könnyebben behorpadna és tuti soha nem állna meg egyenesen. :) De ez csak tip...

Leginkább a merevítés miatt ilyen a kialakítása. Egy sima aljút simán behorpaszthatsz, beszakíthatsz, míg egy ilyen lepottyan, nem sok baja lesz.
Gondolom azokon áll meg, azok a "lábai". És kicsit merevebb is így, ha sima lenne az alja, könnyebben behorpadna és tuti soha nem állna meg egyenesen. :) De ez csak tip...
Azok talpak. Hogy ne boruljon fel.
...Mármint kivéve a nagy Coca palackot, az kerek aljú, de vastagabb is. A virágmintával vékonyabb anyagból lehet aránylag merev talpat csinálni.
okos gyereked van:D
Meg én azt is gondolom, hogy a virágaljúakat könnyebben átjárja alul a levegõ. Ami végig kerek és középen behorpad, azt ha sokáig tárolod valami nedves helyen (pincében, nyomi raktárban, stb), akkor azalatt könnyebben keletkeznek furcsaságok. (rothadás, állatok, stb)
Egyszerûen a futószalagon így fogják meg a megmunkálógépek.
Nem azér mondom, de nem 6 éves koruk körül szokott a gyerekekre rátörni a miért korszak? minden miértjét fel fogod tenni a gyik-re? :D
Logisztikában dolgozom, a merevítésen túl praktikussági oka is van: egymáson könnyebben megállnak!
A kérdező hozzászólása: Nem teszem ki minden kérdését, csak amire nem tudom a választ és bonyolult lenne "megguglizni" :)
A kérdező hozzászólása: 6 éves
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)
Egyszerûen a futószalagon így fogják meg a megmunkálógépek. Téves, a nyakán lévõ peremnél fogja meg minden gép./NatGeo/

A hepatitis B miért alakul ki alkoholistáknál?

Ha a hepatitist egy vírus okozza, akkor alkoholistáknál miért alakul ki? Az alkohollal beviszi a HBV-t?

Legjobb válasz: Dehogy alakul ki. Honnan veted ezt?

Dehogy alakul ki. Honnan veted ezt?
vetted*
A kérdező hozzászólása: úgy tudtam, hogy az alkoholisták betegsége a hepatitis. Rosszul tudtam?
A hepatitis önmagában májgyulladást jelent. A hepatitis oka lehet vírusfertõzés, alkoholfogyasztás, autoimmun okú, elhízás, gyógyszerek stb. Egy vírus nem alakul ki magától, azt csak elkapni lehet.


Miért pisil maga alá a nyuszim? és utnna beleül és mostmár tiszta pisis, csupasz a popója

Legjobb válasz: általában az ember is meg az állat is maga alá pisil :D egyébként rendes pisi pózban pisil maga alá vagy úgy mint pl gubbasztva alszik és egyszer csak becsurog, mert ha az elsõ akkor valahogy meg kell nevelni hogy használja a wc-t rendesen, nekem is volt hogy a nyuszim máshova pisilt olyankor belemászott, volt hogy felnyalta maga után mert tudta hogy rosszat csinált de ha az utóbbi akkor az lehet vmi vizelettartási probléma, renyhe záróizom, esetleg felfázás, szóval ebben az esetben érdemes elvinni orvoshoz õ sokkal pontosabb diagnózist tud mondani :)

általában az ember is meg az állat is maga alá pisil :D egyébként rendes pisi pózban pisil maga alá vagy úgy mint pl gubbasztva alszik és egyszer csak becsurog, mert ha az elsõ akkor valahogy meg kell nevelni hogy használja a wc-t rendesen, nekem is volt hogy a nyuszim máshova pisilt olyankor belemászott, volt hogy felnyalta maga után mert tudta hogy rosszat csinált de ha az utóbbi akkor az lehet vmi vizelettartási probléma, renyhe záróizom, esetleg felfázás, szóval ebben az esetben érdemes elvinni orvoshoz õ sokkal pontosabb diagnózist tud mondani :)

Miért pisil a kutyám maga alá?

Kan, 12 éves, fajtatiszta német-juhász. Nem szobatiszta, kint alszik az udvaron. A kutyaházba nem hajlandó bemenni. Úgy történt, hogy aludt a kis szőnyegén, felállt és elment enni és a szőnyeg pisis volt, és miközben ment pisilt és észre se vette. Segítsetek!

Legjobb válasz: Öregszik szegény. Az én Német juhászom kb 11 évesen kezdte ezt hogy maga alá vizelt. Kinti kutya volt nagyon ritkán amikor kint ítélet idõ volt be engedtük akkor elnéztük neki hogy maga alá vizel mert volt egy külön elkerített rész ahol nem jelentett gondot a takarítása sem. De már a házába is képes bevizelni és kulázni 14 éves lesz lassan. A doki nem sokat tud kezdeni vele már öreg ez sajnos ezzel jár már lassan.

Öregszik szegény. Az én Német juhászom kb 11 évesen kezdte ezt hogy maga alá vizelt. Kinti kutya volt nagyon ritkán amikor kint ítélet idõ volt be engedtük akkor elnéztük neki hogy maga alá vizel mert volt egy külön elkerített rész ahol nem jelentett gondot a takarítása sem. De már a házába is képes bevizelni és kulázni 14 éves lesz lassan. A doki nem sokat tud kezdeni vele már öreg ez sajnos ezzel jár már lassan.
jajj Istenem:( nem értek az állatokhoz nagyon, de állatorvoshoz kéne vinni, lehet, hogy fertõzés, vagy lehet, hogy már csak öreg:(
Megöregedett szegény :-(
azt nem tudom, hogy miert, de gondolom az öregeg.a mukahelyemen van egy 14eves larador, es ö is menet közben [email protected] (bocs a kifejezesert), de nala mar kb.2-3eve igy van, de amugy total rendben van.most kapott valami energia tablettakat, mert hordjak vadaszni, es mar nem annyira birt sokat menni, de most mar azt is bir!
Vidd el állatorvoshoz. Önmagában az, hogy idõs, nem azt jelenti, hogy már csak gyógyíthatatlan betegségei lehetnek. Simán lehet egy fertõzés, vagy bármi más olyan dolog, ami kezelhetõ.

FONTOS és Sürgős! Valaki segítsen ebbe a kérdésbe:miért válhat példaértékűvé az ószövetségi mózes alakja a közép-és kelet-európai romantikába?

Legjobb válasz: Mivel házi feladatról van szó, talán leírnám a kérdésed magyar nyelven, hogy nem bukj meg: Valaki segítene abban a kérdésben, hogy miért válhat példa értékûvé az ószövetségi Mózes alakja a Közép- és Kelet-európai romantikában?

Mivel házi feladatról van szó, talán leírnám a kérdésed magyar nyelven, hogy nem bukj meg: Valaki segítene abban a kérdésben, hogy miért válhat példa értékûvé az ószövetségi Mózes alakja a Közép- és Kelet-európai romantikában?
A kérdező hozzászólása: kösz a választ de nincs szükségem a kioktatásra
A kérdező hozzászólása: ui: te neked is vannak hibád: hogy nem bukj meg elõször mindenki a saját maga háza tájékán sepregessen!

Ebben a topikban miért sok a csúnya, magányos, perverz szexmániás ember, főleg pasik akiknek alig volt, vagy van barátnőjük?

Legjobb válasz: Hát, nem akarlak megbántani kérdezõ, de a szépség relatív, a magány adott azoknál, akik egyedülállóak, a perverzség szerintem mindenkiben megvan, csak különbözõ mértékben. Az hogy alig van, az mi? Nekem is "alig volt" de köztük van több éves együttélés is. Akkor most az nem is jó, mert kevés darabra? Gondolom pasizni akartál itt, és neked nem tetszõ pasik írtak rád, és most azért van ez a kérdés. HA ugyanezt a kérdést fel tudtad volna tenni intelligensen akkor talán válaszolnék más stílusban...

mivel elég helyesen írsz, és civakodsz, illetve a kérdésed megfelelõ cinizmussal rendelkezik, az jön le, hogy értelmes vagy, legalább egy kicsit, de az vagy. Egy minimális intelligencia elég ahhoz, hogy megtaláld a választ a kérdésedre. TEHÁT: te pontosan jól tudod a választ (magányosak, a net személytelen, arckép nélkül stb stb stb) szóval, ha pontosan tudod a választ: a kérdésed egy költõi kérdés, egy beszólás ezeknek az embereknek, hogy vegyék észre magukat... Valószínûleg észreveszik amgukat, és ez a dolog bonyolultabb , mint gondolnád ( ez oylan, mint kövér nõnek azt mondani , hogy kövér :és hopplá megértettük az elsõ válasz stílusának okát :) Szóval reggeli nuni, aki szintén ezt a rovatot böngészi: vagy légy felszabadult és értelmes, vagy szójjál be továbbra is mindenkinek, de akkor viseld el, hogy visszaszólnak.
Hát, nem akarlak megbántani kérdezõ, de a szépség relatív, a magány adott azoknál, akik egyedülállóak, a perverzség szerintem mindenkiben megvan, csak különbözõ mértékben. Az hogy alig van, az mi? Nekem is "alig volt" de köztük van több éves együttélés is. Akkor most az nem is jó, mert kevés darabra? Gondolom pasizni akartál itt, és neked nem tetszõ pasik írtak rád, és most azért van ez a kérdés. HA ugyanezt a kérdést fel tudtad volna tenni intelligensen akkor talán válaszolnék más stílusban...
Úgy látom felébredt a csúnya kövér csaj is akinek még sose volt pasija.
Ki kezdte a kötözködést?! Nézd már meg kérdésedet kislány!
váááh :D :D :D ott a pont elsõ :D :D
A kérdező hozzászólása: fiatal vagyok a házassághoz :DD
"te meg oda húzz ahonnan kijöttél"-:DDDD leszel a feleségem?:)
A kérdező hozzászólása: utolsó kommentelõ, te meg oda húzz ahonnan kijöttél :) érdekes jött normális válasz, aki ezt megcáfolta.. nem társkeresõzni jövök ide, hanem kiírok egy kérdést a topikban, hogy ez meg az miért van, normális-ártatlan kérdések...(nem ilyen kérdés mint ez, nagyon támadjátok :) ) és jönnek rá a levelek, válaszok, pervezségek, volt hogy egy bácsi elsõ levélként elküldte a f*rkat, és folyamat írják a levelet társkeresõ célból, hogy szia, innenvalósi vagyok, segítenék a problémádon.. blabla, és mint kiderült, eddig mind 30-on túli, nem helyes emberke én ezzel senkit leszólni nem akartam, mindenki hogy támad, dehát a legjobb védekezés a támadás, nem hogy inkább válasz formájában normálisan megválaszolnátok :)
Húzzál haza kérdezõ :) 25/f
Nem vagyok se csúnya, beszélgetésekbe nem a szexre térek.ki hanem a másik megismerésére, magányosnak nem mondanám.magam hiszen vannak barátaim, társaságom mindig és férfi vagyok :) ezek szerint tévedésben élsz, alakítsd át a hozzáállásod, megközelítésed, véleményed az itteni emberekrõl ;)
Nem vagyok csúnya, magányos, csak perverz és szexmániás, de hát az adott mert férfi vagyok. :-) Barátnõm volt számtalan, a gyakot a mindennapi mocsok miatt nézem. :-)
A kérdező hozzászólása: magadról beszélsz? :) átlag csaj vagyok..de megint látszik, hogy az emberek agyáig nem jut el hogy normális válasz kell, nem az HOGY EGYBÕL BELEKÖSSÖN A MÁSIKBA.
Hehh :-D még hogy nem provokatív :-D ... Olyan emberek vannak itt is, mint a valóéletben...
A kérdező hozzászólása: egy ártatlan kérdést tettem fel, úgy vélem... és van elõzménye a kérdésemnek, nem csak feljöttem ide, hogy provokatív kérdéseket tegyek fel.
Az életben is sok van, persze hogy ittis megtalálhatóak. Én is ilyen vagyok, és a nõket leszólni, lenézni járkálok ide.

Miért áll állandóan a víz a hűtő szekrény aljában? A fagyasztója meg alig 2 hónap alatt bejegesedik úgy, hogy a fiókokat alig lehet nyitni.

Legjobb válasz: Szia! Valószínûleg rossz a gumi-szigetelés az ajtókon. Nálunk is ez volt a helyzet, de vettem új gumikat, fél óra alatt kicseréltem és azóta semmi gond. Remélem, segítettem.

Szia! Valószínûleg rossz a gumi-szigetelés az ajtókon. Nálunk is ez volt a helyzet, de vettem új gumikat, fél óra alatt kicseréltem és azóta semmi gond. Remélem, segítettem.
A szigetelést le tud ellenõrizni: este tegyél bele egy felkapcsolt elemlámpát, csukd be az ajtót, teljes sötétben nézd meg, látsz e fényt? Ha igen, akkor valóban a szigetelés lesz a gond. Akkor már csak a pontos típus alapján azt kell kiderítened, lehet e cserélni a mágnesgumit? Sajnos, miénken nem lehetett, ezért a teljes ajtót kellett cserélni, ami persze jóval drágább volt, mint a sima gumi csere.
Szia! Az elsõ vagyok megint. Nekünk is esélyes volt a komplett ajtócsere, de találtam egy céget, ahol egyedi rendelés alapján is vállalnak szigetelõ-gumi készítést.
2. vagyok: a miénk olyan típus, amin nem lehetett sajnos :(

Szerinted miért a kislányos alak a mai szépségideál?

Számomra a nőies alak a vonzó... egyre több helyen látom/olvasom, hogy ma az a "szép", ha minél kisebb a derék-csípő arány. Főleg a modellvilágban. Miért van ez?

Legjobb válasz: passz... lehet ezt irjak az ujsagok de egy bodycon ruha /nagyon testretapados/ is jobban all azon akinek van szep iv a derekanal... mint egy egyenes tomb az egesz ember am nekem pont ilyen alakom van. tabaly kicsit nagy volt ez az arany nekem nem is tetszett de a nyaralason a pasik mind ezert caorgattak a nyalukat. most sztem szebb, aranyosabb alakom van. majd meglatjuk most a vekonyabb kivitelhez mit szolnak majd :P

passz... lehet ezt irjak az ujsagok de egy bodycon ruha /nagyon testretapados/ is jobban all azon akinek van szep iv a derekanal... mint egy egyenes tomb az egesz ember am nekem pont ilyen alakom van. tabaly kicsit nagy volt ez az arany nekem nem is tetszett de a nyaralason a pasik mind ezert caorgattak a nyalukat. most sztem szebb, aranyosabb alakom van. majd meglatjuk most a vekonyabb kivitelhez mit szolnak majd :P
Mert most ez van soron...:D Majd 5év múlva jön a következõ. Ez olyan szecessziós. Kis mell, vékony csípõ, hosszú láb. Amikor általános iskolás voltam, akkor meg a nagy mell, kis fenék volt a szépségideál. Ez is változik, nem nagyon lehet neki megfelelni :)
pfff itt most nem a vekony vagy dagadt lanyokrol van szo... lehet valaki vekony es mint egy fatonk egyben van a dereka meg a csipoje es lehet valakinek lapos hasa es a dereka meg vekonyabb - noies alakja...
A nõies alakú lányok rettenetes unalmasak... Nekem sokkal jobban tetszik pl. Thylane Blondeau. De nem csak õ; hanem a hasonló 20 évesek is..! Én tehát örülök neki ha ma ez a divat! De ha nem ez lenne a trendi, én akkoris az ilyen lányokat szeretném. :) ;) A nagy segg - nagy mell taszít!!
onnan gondoltam h mindenkinek a hasonló tetszik. Vékonynak vékony lány, nagydarabnak nagyobb..
A kérdező hozzászólása: Olyan 185 magas és 78-80 kg vagyok.
A kérdező hozzászólása: Itt nem a vékony vs. kövér nõkrõl van szó, hanem a fiús/kislányos és nõies nõkrõl. Magyarul az alakról. Amúgy rosszul gondoljátok, hogy nektek alapból ez tetszik. Azért tetszik ez, mert a média ezt ültette belétek.
A kérdező hozzászólása: Mikor errõl a témáról beszél valaki, miért jön fel mindig ez a kövérség téma? Lehet egy nõnek úgy nagyon jó alakja, hogy közben nem kövér. Sõt, ha valaki tényleg kövér, annak nem is nagyon van alakja. Azt meg végképp nem értem, ha valakinek direkt a minél fiúsabb lányok jönnek be. Ez a média valamit nagyon jól csinál.
13-as Jesszusom ennyire sztreotip blodseget is reg hallottam mar xD Akkor ez azt jelentene hogy meg vagyok mentve a dagadt hapsiktol? Jah nem, multkor ia beprobalkozott egy... Pedig nekem a szep izmos pasim tetszik.
" pl. Thylane Blondeau. De nem csak õ; hanem a hasonló 20 évesek is..! " Hasonló 20 évesek? Thylane 12! http://4.bp.blogspot.com/-gR6toNN905M/UJv1k6Z3AoI/AAAAAAAAJ-.. Ez tényleg pedofília! Kérdezõ! Inkább csak a modellvilágban! A derék csípõ arányom nem kicsi, de a mellem (hiánya) és a kicsi, csapott vállam miatt elég kislányosnak tartják az alakom. Sokkal sokkal kisebb sikerem volt mindig is a mellben erõsebb, összességében nõiesebb alakú lányokkal szemben.
nagydarab/kövér pasinak gondoltalak. hány kg v és milyen magas?
A kérdező hozzászólása: Gondolom azt hiszed egy siránkozó nõ vagyok... se nem nõ, se nem kövér nem vagyok :D
A kérdező hozzászólása: És ezt mibõl gondoltad fiam? :D :D
te meg kövér vagy
A kérdező hozzászólása: #4 #6 Valld be, hogy egy pedofil búza vagy... Fiús alkatú lányok tetszenek, és egy 12 évesnek szerinted jó alakja van.
hat neked ez a jo, ez tetszik szerintem ezek a lanyok ugy neznek ki mint a fiuk... mindegy max. mi nem jarunk xD van ugyis mellettem egy felisten adonisz pasi :P
de pont az h a kis csípõ, kis mell, nem darûzsderék a jó:)
Én is olyan vagyok mint az elõzõ :D pici fenék, pici mell (akár akkora mint amit az elõzõ említett lányt), kis csípõ, lapos has. Ez a lány amúgy hány éves?:o az alakja amúgy jó, de amúgy az van, hogy minél idõsebb valaki, annál jobban kezd elhízni a nyugati táplálkozástól, elõbb v utóbb... bár már a gyerekek is.. nekem amúgy mindig a vékony, kismellû lányok tetszettek, még alsóban is :D de az arc és a szem fontosabb :) 21f
A szabas-varras az oka ennek a modellvilagban. Halal komolyan mondom. A tervezonek konnyebb egyenes vonalakra ruhat tervezni mint formas idomokra. Ugyanez a szabominta elkeszitesenel szinten konnyebb valamint a varrasnal is. Gondolj csak bele. Nem kell ivekkel kuzkodnod csak huzol ket egyenes vonalat es tessek ruha. Ez az oka annak hogy a modellvilagban ez a meno. De ha megnezed a hires szinesznoket ott mar nem ez a meno...

Mikor a legnagyobb a fájdalombíró képességünk? és miért nő a bőr alá vissza a szőrszál? ( ha epilálom)

mm úgy értem.. hogy pl mikor epiláljam a lábam? mikor nem fáj annyira??

Legjobb válasz: Állítólag fürdés után a legjobb szõrteleníteni, mert akkor felpuhul a bõr. Azt nem tudom, h miért nõ be a szõr a bõr alá, de léteznek szõrbenövést gátló testápolók erre a célra. Bár fogalmam sincs, hogy hatásosak-e...sosem próbáltam még.

Állítólag fürdés után a legjobb szõrteleníteni, mert akkor felpuhul a bõr. Azt nem tudom, h miért nõ be a szõr a bõr alá, de léteznek szõrbenövést gátló testápolók erre a célra. Bár fogalmam sincs, hogy hatásosak-e...sosem próbáltam még.
Szerintem mindig ugyanannyira fáj:( Én úgy szoktam epilálni, hogy levetkõzök bugyi+melltartóra, magamra tekerek egy aranyszínû anyagot (úgy mintha egy pánt nélküli báli ruha lenne), leülök a tükör elé, beteszem a fülhallgatót a fülembe, és EMINEM-et hallgatok. Közbe öcsém, húgom, anyukám mind hülyének néznek, de nekem így elviselhetõ. :)
A kérdező hozzászólása: köszii : D ésésés azt tudja valaki miért nõ a bõr alá vissza a drága szõr.?
nekem akkor nem fáj annyira az epilálás, h ha állok, miközben epilálom a lábam. ülve fájdalmasabb.
Én kozmetikus vagyok. Az epilálás és/vagy a gyantázás akkor nem annyira fájdalmas, ha már el vannak vékonyodva a szõrszálak. Tehát, ha legalább 3-4x már le volt epilálva, vagy pedig gyantázva. A borotválástól erõsebb lesz. A szõrszál pedig azért nõ a bõr alá, mert sok az elhalt szaruréteg az adott felületen. Erre pedig használhatsz bõrradírt, vagy vannak recés fürdõkesztyûk, amivel ha átdörzsölöd a bõröd, leválnak az elhalt hámsejtek és nem nõ alá a szõrszál. 21/N
Utolsó válaszoló vok. Még annyi, hogy az elhalt szaruréteget azért kell eltávolítani, mert a vastagsága miatt nem tud rajta áthatolni a szõrszál, mikor nõ. Ezért fordul vissza és nõ alá.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az utolsó válaszadónak.!!! sokat segített..:) én rendszeresen epilálom a lábam.. borotvával már legalább háárom hónapja nem találkoztam.. de mégis van amikor nagyon fáj.. és van amikor kevésbé.. köszönöm!
azt hiszem a fájdalmat befolyásolja azis ha megvan a havid vagy nem.:) amikor nekem megvan akkor kevésbé fáj :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!