Találatok a következő kifejezésre: Miért akart tenni (86 db)

Miért smafu minden környezetszennyezés, miért csak a globális felmelegedés ellen akarnak tenni?

Egy nagyváros élhetetlen, nyáron nappal felmelegszik a sok beton és aszfalt, ami egész éjjel sugároz, így éjjel se megy 30 fok alá. A közlekedés rezgeti a házakat, így cserélni kell a csatornát, a vízvezetéket, a fal is repedezik... A zaj elviselhetetlen a nagyobb utak mentén. Nagyobb út meg sok van, és sok-sok bérház, panelház veszi körül õket. A levegõrõl ne is beszéljünk.... A buszok és némely autó fekete felhõt hagy maga után, ami lassan oszlik el. Amint pár napig jó idõ van (=szélcsend és nincs esõ), minimum a PM10 koncentrációja felugrik határérték fölé.

Legjobb válasz:
> Miért smafu minden környezetszennyezés? Nem az. Pont elég nagy problémát jelentenek ezek is. > miért csak a globális felmelegedés ellen akarnak tenni? Nem csak az ellen, de van itt az általad felsorolt problémákhoz képest egy óriási különbség (azon kívül, hogy az általad felsoroltak csak lokális problémák). Ha most hirtelen a nagyvárosok szétköltöznének kisebb falvakba, ha hirtelen leállítunk minden gyárat, és mondjuk középkori életkörülmények között kezdünk élni – ami nagyon kényelmetlen, de talán nem lehetetlen –, akkor a fenti problémák azonnal megszûnnének. Viszont a globális felmelegedésért felelõs üvegházhatást okozó gázok továbbra is a levegõben maradnak, tehát ha most hirtelen leállítunk !minden! üvegházhatást okozó folyamatot, akkor is folytatódna egy ideig a felmelegedés, ha már átléptük a kritikus szintet, akkor az azt jelenti, hogy már késõ, ha már most leállítunk mindent, akkor is óriási és globális katasztrófák fognak bekövetkezni. A felsorolt problémák mind olyanok, hogy ha nem növekedne egy-egy paramétere az életünknek, ha ugyanannyi autó közlekednek például, akkor a helyzet nem romlana. Sõt vannak módszerek, hogy csendesebb, környezetbarátabb autókat gyártsunk, tehát még csökkenteni is lehetne az általad leírt jelenségeket. Vagy a közlekedést is át lehet szervezni, elkerülõ utak, elektromos jármûvekkel megoldott tömegközlekedés, az eredmény, kevesebb zaj, kevesebb rezonancia, kevesebb lokális káros anyag kibocsátás. A globális felmelegedést okozó üvegházhatású gázok ellen jelenleg nincs hatékony ellenszer. Mivel a folyamat globális következményekkel jár, és mivel a kibocsátás növeli a hatást, és nem okozza, ezért sokkal égetõbb kérdés a helyzet kezelése.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); > Miért smafu minden környezetszennyezés? Nem az. Pont elég nagy problémát jelentenek ezek is. > miért csak a globális felmelegedés ellen akarnak tenni? Nem csak az ellen, de van itt az általad felsorolt problémákhoz képest egy óriási különbség (azon kívül, hogy az általad felsoroltak csak lokális problémák). Ha most hirtelen a nagyvárosok szétköltöznének kisebb falvakba, ha hirtelen leállítunk minden gyárat, és mondjuk középkori életkörülmények között kezdünk élni – ami nagyon kényelmetlen, de talán nem lehetetlen –, akkor a fenti problémák azonnal megszûnnének. Viszont a globális felmelegedésért felelõs üvegházhatást okozó gázok továbbra is a levegõben maradnak, tehát ha most hirtelen leállítunk !minden! üvegházhatást okozó folyamatot, akkor is folytatódna egy ideig a felmelegedés, ha már átléptük a kritikus szintet, akkor az azt jelenti, hogy már késõ, ha már most leállítunk mindent, akkor is óriási és globális katasztrófák fognak bekövetkezni. A felsorolt problémák mind olyanok, hogy ha nem növekedne egy-egy paramétere az életünknek, ha ugyanannyi autó közlekednek például, akkor a helyzet nem romlana. Sõt vannak módszerek, hogy csendesebb, környezetbarátabb autókat gyártsunk, tehát még csökkenteni is lehetne az általad leírt jelenségeket. Vagy a közlekedést is át lehet szervezni, elkerülõ utak, elektromos jármûvekkel megoldott tömegközlekedés, az eredmény, kevesebb zaj, kevesebb rezonancia, kevesebb lokális káros anyag kibocsátás. A globális felmelegedést okozó üvegházhatású gázok ellen jelenleg nincs hatékony ellenszer. Mivel a folyamat globális következményekkel jár, és mivel a kibocsátás növeli a hatást, és nem okozza, ezért sokkal égetõbb kérdés a helyzet kezelése.
A kérdező hozzászólása: Ez melyik település?
Én évek óta harcolok a telepünkön a fakivágók ellen, az önkormányzatnál annyit sikerült elérni, hogy kihozták rendeletbe, hogy aki bármilyen (hivatalos engedéllyel, anélkül tilos) okból kivág egy fát, köteles helyette egyet ültetni, lehetõleg az elõzõ helyéhez nagyon közel (persze amit mondjuk a villanyvezeték miatt vágtak ki, oda nem lehet). Az önkormányzat is nekiállt fákat ültetni a telepen. Most már csak azt kellene elérnem, hogy a fent említett rendelet betartását ellenõrizzék, be nem tartását büntessék is. Nálunk hálistennek elég zöld a környék, de bizony harc kell, hogy maradjon is az. Én rajta vagyok. Mert mindenki hozzáteheti a maga kicsi részét.
A kérdező hozzászólása: Mi történik meg? A széndioxid miatti síráson kívül? És hol? Melyik országban történik? A zaj, a szállóporok stb. amiket már ötször felsoroltam, ezek ellen tennék. Ha pedig széndioxid-rinya, miért nem képesek nagy fákat ültetni?? Mert elég fura számomra, hogy minden felújított terünk egy betonrengeteg, fa pici és kevés, de a széndioxidért sírnak. Ami ellen minden fa számítana. És az idegbaj ellen is. És a zaj ellen is. És minden ellen.
Hát most már sajnos nem igazán értem, mit akarsz. Vissza az erdõbe? Mert neked egyszerre semmi nem elég, meg ugyanakkor amit teszünk, az minek. Kicsit most errõl a régi irodalom órák jutottak eszembe, ott tanították a sok költõrõl, hogy eleinte csak probléma-felvetésrõl szóltak a versei, aztán amikor "érett" költõ lett, akkor már megoldásokról. Egyelõre még csak a probléma-felvetéseidet látom, jó sokat. Kíváncsi lennék akkor a megoldás-ötleteidre. De legyenek akkor azok is legalább annyira megvalósíthatóak, mint azok, amik ma történnek, csak neked nem jó. Nem kötözködés, hanem az a lényeg, hogy attól nem lesz szebb a világ, ha csak sírunk mindenen.
A kérdező hozzászólása: Cselekszek (már amennyit lehet :D magánemberként baromira nem sokat), nem beszélek butaságokat - a nézõpont más, az tény - és ennél többet nem akarok ilyesmirõl tanulni, mint amennyit tanulok. Amilyen szennyezõdéseket felsoroltam, hogy érzéseim szerint baromira el vannak hanyagolva holott emberek halnak meg tõle folyamatosan, nos azok közül csak a porok felelhetnek a szennyezõdésekért.
Kérdezõ! Kicsit több ismeretszerzés, például a környezetszennyezés és a globális felmelegedés közötti összefüggésekrõl is. Kicsit alaposabb megfigyelés, és fõleg visszafogott, a természettörvények (az emberre vonatkozónak is) tiszteltben tartásával történõ gondolkodás és következtetés. Alaposabb elemzés. Ezek birtokában nem becsüljük le mások erõkifejtését, nem keltünk pánikot, és helyén kezeljük a dolgokat. Abban is, hogy másokat IS a helyes cselekvésre biztassunk, de fõleg annak alapos meggondolásában, magunk megtettünk-e mindent e cél érdekében. Tudjuk-e, mit kell tennünk, és azt tesszük-e. Akkor nem beszélünk butaságokat, nem másokat kárhoztatunk, hanem cselekszünk. És ösztönzünk másokat ugyanerre.
A kérdező hozzászólása: Forgalmas út mellett lakom. Hol vannak a csendes autók? Elektromos autók? Hol? És tudják már, mit kell tenni az akkumulátorral, ami veszélyes hulladék?
A kérdező hozzászólása: A JELENért kell tenni. A jövõért kár.
"akkor fulladjunk meg a nitrogénoxidokban, õrüljünk meg a zajtól egy így is bizonytalan jövõért???" Ne, ne fulladjunk meg. Az emissziós normák a nitrogén-oxidok visszaszorítását ugyanolyan fontossággal kezelik, mint a széndioxidot, szénhidrogén-emissziót. Ne, ne õrüljünk meg a zajtól. Az újabb autók, fõleg a hibridek, az elektromosak meg igencsak csöndesebbek. Maguk a zajszint-normák is szigorodnak. A fûsávokat a villamos-sínek közt te magad is említetted, tényleg még állati kevés, de legalább ELKEZDÕDÖTT! Egy így is bizonytalan jövõért? Hát ha így gondolod, akkor minek BÁRMIT is tenni? Kicsit dekadens hozzáállás. :)
A kérdező hozzászólása: Jó, de akkor fulladjunk meg a nitrogénoxidokban, õrüljünk meg a zajtól egy így is bizonytalan jövõért??? Ez a felfogás egyszerûen undorító!!!
Igaz, hogy többet kellene tenni. Igaz, hogy nem csak egy dolog ellen. Igaz, hogy nem elég egy területre koncentrálni. De tényleg nem lehet lexarni , hogy mi lesz az utánunk jövõ generációkkal. Pillanatnyilag tényleg ez a probléma-tényezõ LÁTSZIK a legfontosabbnak, ennek megfelelõen súlyozottnak kell lennie a megelõzésnek vagy rendbe tételnek is.
A kérdező hozzászólása: Igaz, talán csak a 22. kerület nincs szennyvíztisztítóba kötve, a többi igen, ezzel a budapesti szennyvíz 95%-a tisztítva kerül a Dunába - tudtommal. De például a felújított terek borzalmasak, fa alig, azok is picikék, egyéb zöldfelület alig. Én félek a nyártól: semmi árnyék nem lesz ott, 40 fok lesz éjjel. De nem bánnám, ha a BKK-nak teremne pénze arra, hogy lecserélje a buszai nagy részét, mert azok indulásnál kék-szürke színû, nehezen eloszló füstoszlopot hagynak maguk után. Ami a zajt illeti, sikerült átadni egy megállónyi füves villamospálya-szakaszt, a többi helyen maradt az igen zajos megoldás. Bringás állítólag több van, és TALÁN tényleg, de még mindig elhanyagolható mennyiségben. Szóval sok helyen nem látok változást. A koszt ne keverjük a környezetvédelemhez! Zavaró, engem is irritál, ha egy szép utcán csikkeket, sörösdobozokat dobnak el, de ez most nem ide tartozik... Én igenis igyekszem tenni, de nem a jövõért, hanem a jelenért, és nem a széndioxid ellen, hanem a szennyezõk ellen.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "És én csak azt tudom, hogy nagy ívben teszek a jövõre, ami bizonytalan, és amiért képtelenség tenni kicsi országként, inkább mentsük a jelenünket, amiért igenis tudunk tenni!" Sajnos pont ennek a hozzáállásnak az eredménye az a helyzet, ami most van. Miért nem teszNEK már valamit? Mert persze én mit tehetnék, VALAKI tegyen már valamit. Milyen valaki? Mindenki! Ha mindenki megtenné a kicsi részét, nem lenne baj. "És ismétlem, nem látom, hogy bármit is tennének..." Hát ez meg épphogy vagy a megfigyelés túl rövid idejének vagy a megfigyelés rossz minõségének az eredménye. Mert a nagy változások épphogy nem egyik napról a másikra történnek. Én meg azt látom, hogy mondjuk 10 évvel ezelõtt sokkal szennyezettebb volt a levegõ, a folyóvizeink, több volt az utcai szemét. Sokkal. Persze nem állítom, hogy ami eddig történt, az elég. De az, hogy nem történik semmi, az nem igaz.
A kérdező hozzászólása: Hiába van hatékony módszer a zajszennyezés csökkentésére, a szállóporok és a nitrogénoxidok ellen, hiába kísérleteznek zöldfallal (ami mellesleg széndioxidot is nyel el amellett, hogy kevésbé melegszik át és zajt, port nyel el), semmi nem történik. Én csak azt érzékelem, hogy ordítva lehet beszélni Budapesten - én itt lakom, de ismétlem, sejtem, hogy más nagyvárosok se biztosan jobbak ilyen téren -, azt érzékelem, hogy három hét igen rossz idõ kell ahhoz, hogy elviselhetõ legyen a levegõ. És én csak azt tudom, hogy nagy ívben teszek a jövõre, ami bizonytalan, és amiért képtelenség tenni kicsi országként, inkább mentsük a jelenünket, amiért igenis tudunk tenni! És ismétlem, nem látom, hogy bármit is tennének...
Tokod. Kom-Eszt. megye.
Mert a fat32-es formátumra maximum 4GB-os fájlt lehet rakni.
A kérdező hozzászólása: Arigatou gozeimasu

Miért van az, hogyha egyedül vagyok akkor gyötörnek a gondolataim és kárt akarok tenni magamban?

Tudok ez ellen tenni valamit? Kihez fordulhatok segítségért? Állandóan levert vagyok és kedvetlen. Néha jobb lenne már meghalni.

Legjobb válasz: Depressziós vagy, mindenképp szakemberhez kell fordulnod!!! Volt osztálytársammal ugyanez volt, elkezdte vagdosni magát, de végülis gyógyszeres kezeléssel, baráti és szülõi támogatással kilábalt a dologból. Az hogy kárt akarsz tenni magadban csak egy belsõ fájdalmat akar elnyomni. Komolyan mindenképp kérj segítséget!

Depressziós vagy, mindenképp szakemberhez kell fordulnod!!! Volt osztálytársammal ugyanez volt, elkezdte vagdosni magát, de végülis gyógyszeres kezeléssel, baráti és szülõi támogatással kilábalt a dologból. Az hogy kárt akarsz tenni magadban csak egy belsõ fájdalmat akar elnyomni. Komolyan mindenképp kérj segítséget!
Egyet kell értenem az elõzõvel. Ez nem játék. A te érdekedben fordulj orvoshoz!

Az MSZP állandóan keresztbe akar tenni a FIDESZ-nek. Miért?

A FIDESZ új dolgokat próbál radikális eszközökhöz nyúlnak hogy megpróbálják rendbe rázni az országot.

Legjobb válasz: A béka tudott úszni. A skorpió nem. A skorpió viszont át akart kelni a folyón, amelyen nem volt híd. Megkérte a békát, vigye át. - Már hogy vinnélek át? - kérdezte a béka felháborodottan. - Téged, aki ha megcsípsz, meghalok? - Nem csíplek meg. - Fogadkozott a skorpió. Addig gyõzködte a skorpió a békát, míg a béka közel engedte magához a skorpiót. Felvette a hátára. Elindultak a folyón. Már majdnem átértek a folyó túlsó partjára, amikor a skorpió megcsípte a békát. A béka felkiáltott: - Jaj! Mit tettél? - Megmartalak. - válaszolt egykedvûen a skorpió. - De miért? Miért tetted ezt? - Siránkozott a béka. - Most mind a ketten meghalunk! - Nem tehetek róla - válaszolt egykedvûen a skorpió. - Ilyen a természetem.

A béka tudott úszni. A skorpió nem. A skorpió viszont át akart kelni a folyón, amelyen nem volt híd. Megkérte a békát, vigye át. - Már hogy vinnélek át? - kérdezte a béka felháborodottan. - Téged, aki ha megcsípsz, meghalok? - Nem csíplek meg. - Fogadkozott a skorpió. Addig gyõzködte a skorpió a békát, míg a béka közel engedte magához a skorpiót. Felvette a hátára. Elindultak a folyón. Már majdnem átértek a folyó túlsó partjára, amikor a skorpió megcsípte a békát. A béka felkiáltott: - Jaj! Mit tettél? - Megmartalak. - válaszolt egykedvûen a skorpió. - De miért? Miért tetted ezt? - Siránkozott a béka. - Most mind a ketten meghalunk! - Nem tehetek róla - válaszolt egykedvûen a skorpió. - Ilyen a természetem.
Az ellenzék feladata hogy ellenkezzen. Amikor az MSZP volt kormányon éppen, a Fidesz is pont ezt csinálta! Ennyi a nagy titok! (És ezért tart itt az ország, mert ilyen a magyar mentalitás...)
Csak visszaadják a FIDESZ-nek amit, tõlük kaptak. Te meg ne híd már el ezt a sok maszlagot, amit a médiában nyomnak. Nagyon sok FIDESZ és MSZP politikus egy húron pendül, sõt, jó barátok, csak felveszik a sok pénzt és a kis közös horgászás, vacsorázás közben eldöntik, hogy ki merre, mennyit, és azt, hogy mit kommunikáljanak a média felé.
Én nem vagyok egyik párt híve se, de kedves kérdezõ ma Fidesz mit csinált nyolc évig?Nem ugyanezt?És mint láthatod meg is lett az eredménye, mert az emberek ebben az országban rendkívül fogékonyak a demagógiára és a populizmusra. A Fidesz is ezt alkalmazta nyolc éven keresztül, most jön a visszavágó. Az ország jelenlegi helyzetéért a Fidesz is felelõs, mert olcsó populizmusával megakadályozott minden változást, de természetesen az mszp felelõssége nagyobb. És ne hidd hogy csak az mszp politikusai gazdagodtak ám meg, a Fidesz vezetõi is igen jól élnek.
Az ellenzék feladata hogy ellenkezzen, ezzel nem is volt gond az elmúlt 20 évben, de a fõszereplõ mindig a kormány és ne felejtsük, a kormány dolga, hogy kormányozzon. Na ez az ami nem igazán ment az elmúlt 20 évben túl fényesen, pláne nem az elmúlt 8-ban. És ez az oka annak, hogy az ország itt tart, nem az, hogy mikor mit csinál az ellenzék. A kormánynak az országgal kell foglalkoznia, nem az ellenzékkel.
Rühes fidesz.
öcsém, hogy te milyen sötét vagy! ilyen egybitesen gondolkodó emberek miatt nem jut ez az ország sehová...
olyan lehetsz mint egyik haverom aki szerint MINDEN az mszp hibája, és az mszp ténadja folyamatosan a fideszt hosszú évek óta, az mszp hazudik a fideszrõl, sõt az ÖSSZES média az mszp tulajdonában van, az MTI is stb stb és mindenhol lejáratják a fideszt aki egy szent. hát szánalmas:) de nah leginkább vicces vagy:)
Azért nem ártana a tényeket sem figyelmen kívül hagyni. A Mo.-i gyárak nagyobbik részét Antall József és kormánya alatt "privatizálták". Gyurcsánynak még Mo. rombadöntése mellett volt "tehetsége" Amerika megrokkantására is, ami ugye átjött Eu.-ba, ott Görögország belekrokkant és így tovább..
nézd azt tudjuk, hogy akik 20 éve itt vannak azok nem fogják. ennyi.
Csak visszaadja a Fidesznek, amit az elmúlt 8 évben csináltak az MSZP-vel.
Ugyanez volt eddig is, csak fordított felállásban...
21:41 "ha mind tudjuk hogy egyik párt sem akarja rendbe rakni a helyzetet mire várunk, mi fog történni ?" Mind tudjuk? El vagy tévedve. A "mindenpolitikusgazember", a "politikusoknemcsinálnak semmitcsakkifosztanakminket" stb. nem az értelmes emberek, hanem a megkeseredett frusztrált csövesek, kocsmatöltelékek és leépült nyuggerek álláspontja. A gyk-n sokan hangoztatják ezt persze, de a gyk a magyar internet egyik pöcegödre, szóval ez nem túl jellemzõ az országra.
Mert védi a magyar emberek jogait, az egyéni szabadságot, és az egyenlõséget amit a fidesz a több kulcsos adórendszerrel pl le akar rombolni.
Az mszpsek oktatják a Fideszt(?), ez egy vioc!!Õk tették tönkre az országot, és most okoskodnak, meg fenyegetõznek?Ez nem egy felelõs ellenzék, hanem egy hataloméhes, [email protected]ájú "ellenzék"!Jobb lenne ha inkább meghúznák magukat a 8 év kudarc után!!!!!!
Mert MaSZoP 6sz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az összes választ. és az összes kritikát. felfogom, és tudomásul vettem. utána fogok nézni a dolgoknak. bárki akit megsértettem kérdésemmel, vagy önmagát nálam okosabbnak, és tájékozottabbak tartja gratulálok. 18 éves koromból kifolyólag érthetõ hogy kérdéseim vannak, és át szeretném látni a Magyarországi helyzetet. még 1* köszönöm mindenkinek. még 1 kérdés. ha mind tudjuk hogy egyik párt sem akarja rendbe rakni a helyzetet mire várunk, mi fog történni ?
nem tudom, hogy hány éves vagy, de nem kellen e elhinned a Fidesz hazugságait! A Fidesz most sem csinál semmit azért, hogy rendbe ralja a gazdaságot, ahogy az elõzõ kormányzása alatt sem tett ilyent. Az ország gyárait pedig nem az MSZP adta el, hanem az elõtte levõ kormányok mind. Gyurcsányéknak már alig maradt valami eladnivaló. Olyan tervezetet soha nem adott be a Fidesz, ami a politikusok zsebébõl pénzt vett volna ki. Most sem csökkenek a képviselõk, a miniszterek juttatásai. Sõt. Eddig ll minizstérium volt, 1-2 államtitkárral. Most van 8 miniszter, mindegyiknek 5-6 államtitkára, és van még 2 miniszterelnök helyettes. Ezek több pénzt markolnak fel, mint a Gyurcsány kormány miniszterei! Ezt én nem nevezem sem takarékosságnak, sem rendberakásnak. A következõ hetek megmutatják, hogy nem ezeken fognak spórolni, hanem a kisembereken.
Kérdezõ el van tévedve.
"Az MSZP állandóan keresztbe akar tenni a FIDESZ-nek. Miért?" Mert õk az ellenzék. Az ellenzék keresztbetesz a kormánynak, ez a dolga. Egyébként nem nagyon tud keresztbetenni neki, mivel kisebbségben van a parlamentben. Meg kellene már tanulni a demokráciát. A kormány kormányoz, az ellenzék ellenez. Nem tragédia, hogy így van, mások is kibírják. "Õk döntötték romba MO. gazdaságát, és miattuk ilyen s*ar a helyzet akkor most miért ugatnak ?" Õk döntötték romba, de nekik is vannak érveik, pl. a "Bajnai, a zseniális válságkezelõ" c. esti mese. Azzal bármikor elõjöhetnek, hiszen ez a dolguk. A politikusok dolga a politizálás, ezt is meg lehet szokni.
""Õk döntötték romba MO. gazdaságát" Persze a gazdasági világválságot is õk csinálták! Nem zavar hogy nyugati országok azt csinálják most amit a Bajnai már több mint egy éve? " Nem.
Egy éve nyugaton beindult a pénzszórás, a z 1929-es válságból ugyanis a keynesizmus vezetett ki, vagyis a hiányzó keresletet a kormányzati vásárlások növelésévelpótolták. Most lemásolták ezt és egy év alatt annyira eladósodtak, hogy most az eszeveszett pénzköltekezést visszaveszik és igyekeznek tartalékolni, vagyi megszorítanak. Magyarországon viszont Bajnaiéknak azért kellett már tavaly is megszorítaniuk, mert eddig is hitelbõl éltünk, de a hitelezõink a saját országuk válságának elhárítása érdekében minden forrást igyekeztek belföldön elkölteni. Ahogyan Gyurcsány mestered fogalmazott: kiszáradtak a hitelpiacok. A nyugatiak nem Bajnait másolják, ez még dajkamesének is gyenge. Aki ennek a mesének hisz, az nem egyszrûen butuska, az egyenesen hinni akar a magyar balodalnak.
Mintha nem a FIDESZ lett volna az aki nyolc éven át csak az ország kárára szabotálni tudott.
"Õk döntötték romba MO. gazdaságát" Persze a gazdasági világválságot is õk csinálták! Nem zavar hogy nyugati országok azt csinálják most amit a Bajnai már több mint egy éve?
gyszer próbáljátok ki, hogy nem néztek a tévében híreket, nem hallgatók a rádióban híreket. Máris nem fog érdekelni sem a FIDESZ, sem az MSZP és egyéb pártok.
A kérdező hozzászólása: 20:25 és 20:31 csak komoly válaszokat kérnék meglátásodat, és indokaidat fejezd ki bõvebben. (mivel úgy gondolom sem tégedet sem családodat nem szidtalak [hacsak nem vagy egy elvakult MSZP-s, és rokona valamelyik képviselõnek] kérlek az ilyen hozzászólásoktól kímélj meg.)
Már nem is tudom melyik kormánypárti politikus nyilatkozta az MSZP mocskolódásai kapcsán hogy "Egy bukott diáktól nem fogadunk el kritikát" És milyen igazuk van...A mocskolódásokkal nem kell foglalkozni-Én sem teszem.Sok mindent nem tehetnek már szerencsére. Ez az egyik dolog. A másik pedig az, hogy jó lenne ha végre mindenki megértené: a politika (sajnos) soha nem fog a teljes együttmûködés rendszerében mûködni. Mint azt már többen említették, az ellenzéki párt feladata pontosan az hogy ellenkezzen. Ez szerintem logikus. A Fidesz is ezt tette, és most az MSZP is ezt teszi. Ez sosem fog megváltozni. Az ellenzéki pártnak eredetileg az lenne a szerepe a demokráciában, hogy fenntartsa az egyensúlyt és megakadályozza az egyoldalú politikát, valamint a diktatúra kialakulását. Ez azonban már átment mocskolódásba, ami nyilván nem túl hasznos dolog, de akkor sem szabad álomvilágban élni. A politika mocskos dolog. Mindig mindegyik párt célja a hatalomra jutás lesz. Ezért tesznek egymásnak mindig keresztbe. Ráadásul a Fidesz és az MSZP pont olyan viszonyban vannak egymással, hogy akkor is ellenkezni fognak ha kivételesen egyetértenek egymással. Egyiket se kell félteni. Meg tudják védeni magukat. A kérdezõt pedig megnyugtatom, (mert látom egy véleményen vagyunk ami a Gyurcsány bandát illeti)4 évre viszonylag elég hatásosan ki vannak iktatva a parlamenti életbõl. Kapálózhatnak akárhogy. Mert magával az ellenzéki párt gondolatával egyetértek, de azt ne ez a leszerepelt, korrupt bagázs alkossa már. Nem azt mondom, hogy csak a szocialisták korruptak-de lássuk be, õk állnak az élen.

Miért akar anyám ennyire antiszociálissá tenni?

Arról van szó hogy ő keresztény és állítólag én is..illetve..rám akarja erőltetni.Van 1 barátnőm 4 hónapja vagyunk együtt régebben nem érdekelte majd berobbant vmi és rögtön nem lehet barátnőd SOHA és nem is barátkozhatsz stbstb..értelmét nem látom ugyan is ugyan ezt elköveti sokszorosan rosszabban mint én..de nem értem a nézőpontját...amit rám akar érvényesíteni az nála nem érvényes...segítséget kérnék hogy hogyan lehet megbeszélni ezt anyámmal hogy lehessenek barátaim.. 16/F

Legjobb válasz: Soha nem lehet barátnõd? Miért? Szerzetesnek akar küldeni? Sosem értettem a vallási fanatikusokat, többet ártanak mit használnak, ráadásul nem is a vallásuk irányelvei szerint mûködnek. Fogalmam sincs, hogyan lehet meggyõzni egy elvakult fanatikust arról, hogy nem helyes, ahogy gondolkodik, cselekszik. Legyenek barátaid, barátnõd, hiszen ez a természetes, de titkold elõtte, más ötletem nincs. Két évig valahogy kibírod, utána meg már nem szólhat bele, kivel és mit csinálsz.

Soha nem lehet barátnõd? Miért? Szerzetesnek akar küldeni? Sosem értettem a vallási fanatikusokat, többet ártanak mit használnak, ráadásul nem is a vallásuk irányelvei szerint mûködnek. Fogalmam sincs, hogyan lehet meggyõzni egy elvakult fanatikust arról, hogy nem helyes, ahogy gondolkodik, cselekszik. Legyenek barátaid, barátnõd, hiszen ez a természetes, de titkold elõtte, más ötletem nincs. Két évig valahogy kibírod, utána meg már nem szólhat bele, kivel és mit csinálsz.
Azt mondják, amíg nem hallgattad meg mind a két félt, nem tudsz semmit. Én szívesen meghallgatnám édesanyád verzióját is, lehet hogy máshová kerülnének a hangsúlyok, és egy egészen más történet állna elõttünk. De erre itt és most nincs lehetõség. Abból amit leírtál úgy tûnik, valami történhetett, hogy édesanyád úgy gondolja, nem való ez a lány hozzád. Nagyon érdekelne, hogy a berobbant vmi mit takar a valóságban. Két fiam is elmúlt már 16 éves, vannak sejtéseim, milyen az, mikor egy kamasz hangosan kiabálja: apám hülye! Azt kérded, hogy lehet ezt édesanyáddal megbeszélni: higgadtan, õszintén, éretten. A Jézusba vetett hit reményt ad.
Ilyenkor mondom hogy jobb lenne az atetizmus.....és nem lennének ilyen idióta õrült fanatikusok. Szerintem neki orvosi segítség kell.Az nem normális hogy egy 16 éves fiút eltiltanak a barátaitól meg a barátnõjétõl. Azt a kijelentés hogy SOHA nem lehet barátnõd azt mégis hogy gondolta?2 év és nagykorú leszek és akkor nem szabhat meg ilyen dolgokat.
A kérdező hozzászólása: Én is kezdek áttérni ateistává..ugyanis ez mégjobban eltávolítja tõlem az egész vallást meg úgy mindent..hát azt hiszi hogy pap leszek v akármi..kajak kiégek tõle xD
Szerintem nem feltétlen van köze a valláshoz az írásod alapján . Lehet valami szociális sokk érte és ezért mond ilyen hülyeségeket. HA belépett egy szektába akor nincs mit tenni marad a titkolózás.
Ha valóban a vallással magyarázza, akkor idézz neki Bibliát! Van benne egy passzus, ami azt írja, hogy: a férfi a nõért elhadja az apját és az anját, és a nõhöz csatlakozik. Sajnos kölcsönadtam a bibliámat, így nem tudok pontos könyv és versszámot megadni, vagy szó szerint idézni, de talán lesz itt valaki, aki ebben is tud segíteni, ha máshogy nem, hát tedd fel külön kérdésben!
Nevezheti magát valaki Kereszténynek, attól még nem lesz az, ha olyan dolgokat tesz, amelynek semmi köze nincs Krisztushoz. A Biblia egyik legnagyobb kijelentése Istenrõl, hogy nála nincs erõszak, nincs kényszer. "a hol az Úrnak Lelke, ott a szabadság" (2Kor 3, 17) Ha valahol, Krisztus nevében kényszert alkalmaznak, akkor annak a dolognak nincs semmi köze Krisztushoz, amint a fentebbi Igébõl is látszik. Tiszteletben kell ugyanis tartani a másik ember döntését úgy, ahogyan Isten is tiszteletben tartja. Anyukádnak javaslom a Biblia elfogulatlan tanulmányozását.
Igen, úgy van, hogy a nõ elhagyja apját, anyját, követi férjét, és lesznek egy testté. Nem teszem idézõjelbe, mert hátha nem teljesen pontos. De majdnem biztosan pontos. Meg másutt is van, hogy a közösségek papjainak tisztességes, családos embereket kell választani. Szerintem mindent meg lehet beszélni, csak tanuljátok meg az agresszió nélküli kommunikációt. Kicsit furán hangzik, de szerintem ma már tanítják az iskolákban. Jó könyv hozzá: A Szülõi Hatékonyság Kézikönyve és A Tanári Hatékonyság Kézikönyve. Író: Tomas Gordon. És vannak már modernebb hasonló témájú könyvek. Szóval nem kell fölényeskedni, és harciaskodni, sem pedig gyõzedelmeskedni, hanem csak szép csendesen, nyugodtan beszélgetni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ..de anyukám buzgón rá van kattanva arra hogy se nekem se hugomnak barátnõm, barátja nem lehet mert õ kereszténynek nevel nem világinak stbstb..nem értem miért hiszi azt hogy a kapcsolatból rossz lehet..hisz a biblia nem szeretni és tisztelni tanít meg Isten és mások iránt?Ez egyébként azóta van mióta anyukámat dobta 1 férfi 4 hónapos kapcsolat után..azóta ránk zúdítja az egészet..nem felépítve lassan hanem rögtön 3-4 nap alatt..'Róma se 1 nap alatt épült föl' és ez a módszer elég abszurd...de nem tudom hogy értessem meg vele hogy ez nem helyes és ezzel csak a hitem akarja távolabb tartani..hisz ez már bõven túlfeszíti a határt..Nem értem mi a gond a kapcsolatban..jól érzem magam, szeretem, és meg tudok vele beszélni mindent..amit mással nem..és ezáltal megnyílok..és eddíg magamba tartottam..Régebben amikor még nem volt barátnõm azaz ilyen komolyabb..akkor anyámmal feleseltem meg tiszteletlen voltam amióta együtt vagyunk barátnõmmel amit én 1 komoly kapcsolatnak szánok tisztelettel beszélek vele, segítek neki, meghallgatom, tanácsokat adok és ezt szerintem fel se fogja hgy ha meg változtatja akkor még jobban rosszabb lesz..Mellesleg nem iszok, nem cigizek, nem járok szórakozóhelyekre, nem vagyok rossz tanuló 4-5 ös és ez nem is érdekli hogy túlhajtom magam..

Van hogy egy aki öngyilkos akar lenni, az nem tudja miért akar, csak ez jár mindig az eszében. Miért? Mit lehet tenni?

engem érint

Legjobb válasz: nem bántásként írtam de tényleg pszichiáter tud segíteni.

Szerintem meg csak feltûnési viszketegséged van. Ha valaki öngyilkos hajlamai vannak, azt nem fogja híresztelni... Ha egy ember önygilkos akar lenni, akkor azt mások veszik észre, hogy vele nincs minden rendben, de nem saját maga jelenti be...
nem bántásként írtam de tényleg pszichiáter tud segíteni.
A kérdező hozzászólása: pszichiáter??? :O pszichológus?? nem jó? :O:( esetleg? de lehet valamit ellene, tenni? mert nagyon szeretném ha nem járnának ilyenek a fejemben!!!!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, igy fogok tenni, de akkor látom h van másik út, ennek nagyon-nagyon örülök, mert szinte magam elõtt látom ahogy ez megtörténik vele...és szörnyû...élni akarok
A kérdező hozzászólása: nem akarok az lenni...sõt!!! csak nem tudom miért jár az eszemben hogy tegyem meg. akkor bolond vagyok?? :O
Engem is foglalkoztatott ez a kérdés sajnos, elég gyakran megfordult a fejemben ez a dolog. És tettlegességig is fajult, de a vége „jól sült el” ha ezt lehet így mondani. (még itt vagyok) És én azt mondom neked nem feltétlenül szükséges pszichológushoz menned, elég, ha találsz egy olyan embert, akiben teljes mértékben megbízol, akinek mindent elmondasz gátlások nélkül, mert az a lehetõ legrosszabb, ha benned van, és nem tudod kiadni. Találj egy elfoglaltságot, amiben önmagad lehetsz, amiben kiteljesedhetsz. Legyen szó sportról, olvasásról, vagy arról, amit a legszívesebben csinálsz. Menj, ki a szabadba használd ki még ezt a kis napsütést. Sétálj egyet erdõben, parkban attól függõen, hogy lakhelyed mit tesz lehetõvé. Nekem az a legjobb, ha a természetben vagyok, és fényképezhetek. Olyankor megszûnik, körülöttem a világ átadom magam a természetnek és az érzésnek. Olyankor repülök, szárnyakat kapok. Ezt kb. 1-2 éve érzem, azóta nem gondolkodom ezen. Kívánom neked, hogy találd meg a számodra legkedvezõbb megoldást. Sok sikert kíván neked egy 18 éves lány: Sára
Lehet, hogy csak egyszerûen nem találod a helyedet a világban. Keress magadnak párt, a szerelem csodákra képes. Vagy legyen lelkitársad, akivel tényleg mindent megoszthatsz, a legbelsõbb titkaidat. Mert az is lehet, hogy mindez azért van, mert egyedül érzed magad, azt hiszed, hogy nincs melletted senki. Igazat adva itt pár embernek: nagyon jó megoldás, ha találsz magadnak valami kellemes elfoglaltságot. Én pl. az utóbbi 18 éves lányhoz hasonlóan nagyon szeretek fotózni. Persze nekem nem járnak a fejemben olyanok, hogy öngyilkos leszek, de a fényképezés számomra sokat jelent, mert nem csak célom van ezzel, hanem tudom, hogy szükségem lesz majd rá egyszer...és biztosan tudom, hogy mindenkinek van ilyen kedvenc elfoglaltsága, mégha nem is tud róla (még). Kellemes elfoglaltságot nyújt, segít, hogy kizökkenyj a szürke hétköznapokból...
A kérdező hozzászólása: köszi! !
Néha egy kis alkoholos ital is jó tehet!!!!
Jónak mondhatod amúgy alapból az életed? Jól érzed magad? Az öngyilkossági gondolat akaratlanul, zavarótényezõként tolakodik a gondolkodási folyamatodba? Mert ha igen, akkor ezek kényszergondolatok. Sajnos tapasztalatból beszélek... Soha nem akarnék öngyilkos lenni, de mégis sokszor eszembe jut, pedig egyáltalán nem akarok meghalni (pl. magas helyen szinte már félek, hogy nehogy leugorjak...stb.).
keress fel egy pszichiátert.
A kérdező hozzászólása: ilyenkor tökre örülök hogy itt a remény hogy olyan lehet mint régen, még nem voltam orvosnál, nem is nagyon tudom ezt kinek elmondani, remélem ez majd segít, és hiszem h segít
a pszichiáter sem töm tele gyógyszerrel ha nem muszály, azt már csak valóban súlyosabb esetben, annyi a különbség, hogy õ orvosit végzett a pszichológus meg bölcsész.
A kérdező hozzászólása: lemaradt az M (velem)
A pszichiáter orvos, õ elsõsorban a gyógyszeres kezelésért felel, míg a pszichológus az, akivel elbeszélgetsz a problémáidról, és megpróbálja felderíteni az okokat, segíteni, utat mutatni a megoldáshoz.Ha ilyen dolog megfordul a fejedben, annak valami mély, lelki oka biztosan van, még ha nem is tudod/érted, hogy mi!Szerintem elõször egy pszichológust keress fel, mondd el neki mit érzel, és próbáld pszichiáter és gyógyszerek nélkül megoldani a dolgot! Én is éreztem ugyanezt amit Te, és halogattam a pszichológus felkeresését, míg végül eljutottam az öngyilkossági kísérletig (gyógyszer túladagolás)...Addigra annyira mélyponton voltam lelkileg, hogy a pszichológus mellett már pszichiáter segítségére is szükségem volt (azóta is antidepresszánst és nyugtatókat szedek), pedig ha hamarabb pszichológushoz fordulok, talán megelõzhettem volna mindezt... Vedd komolyan, ha ilyesmi megfordul a fejedben, és ne seperd a sarokba a dolgot, mint ahogy én tettem! Üdv:25/L
NEKEM A MÛVÉSZET SEGÍT:ÉNEKLÉS, ZONGORÁZÁS, ZENESZERZÉS.KIZENÉLEM MAGAMBÓL A FÁJDALMAT.Próbálj ki te is valami mûvészetet.De a sport sem rossz.Én rendszeresen futok.Napi 12 kilométert.Így karban tudom tartani valamelyest magamat.Bár az igaz, hogy ebben a vlágban az ilyen érzékeny ember mint én meg mint amilyen gondolom te is vagy, sajnos teljesen nem érezheti jól magát.
DRÁGA ISMERETLEN EMBERTÁRSAM!!!Engem is érint.Én is gyakran átélem ezt.Olyan, hogy nem tudom miért, de fáj az élet.Nézem a gyerekeket és irigylem õket hogynekik milyen jó az óvodában.Elõttük az élet, és vidáman játszanak.S olyan szívesen megszólítanám õket, és elmondanám nekik azt hogy szerintem hogyan kellene élniük azért, hogy boldogabbak legyenek mint én.Persze ha ezt megtenném, lehet hogy rendõrségen kötnék ki olyan vád miatt, hogy zaklatom a gyerekeket, meg hogy pedofil vagyok.Nincs ez a világ jól kedves ismeretlen embertársam.De:Ne hagyjuk magunkat.Fogjunk össze:hidd el:lesz egy jobb világ valamikor.Talán hamarosan!!!!!!Ne add fel.Én sem adom fel!!!!!!Tudom mit érzel drága embertársam!!!!TUDOM
A kérdező hozzászólása: uccsó hozzászólónak: ....sztem ilyen valami lehet :S

Miért akar egyfolytában féltékennyé tenni, ha nem akar tőlem semmit?

Legjobb válasz: Inkább hanyagold, ha nem akarod h hülyét csináljon belölled. Nehogymár megalázzon. Ja, és ne féltékenykedj, rá se bagózz.

Inkább hanyagold, ha nem akarod h hülyét csináljon belölled. Nehogymár megalázzon. Ja, és ne féltékenykedj, rá se bagózz.
kíváncsi, h érdekled-e mert valszeg tetszel neki.
A kérdező hozzászólása: tudja jól h érdeklem és h összejönnék vele, de õ aztmondja h nem akar öszejönni.pedig mindenben teljesen egyetértünk és összeillünk.
akkor szivat egyértelmû.

Miert akarja tonkre tenni a kapcsolatunkat?

A baratnom egy honapot kulfoldon volt korhazba, ez ido alatt en itthon voltam (itthon ulo tipus vagyok), nem lehetett latogatni sem. Amikor most haza jott a baratnom azt mondta az unokatestvere neki h en minden nap megcsaltam es meg vele is le akartam fekudni s csajoztam minden nap. Egy lakasban lakunk mi 3man. Miert teszi ezt velunk, mar reg akarja h szakitsunk. Tavkapcsolatkent kezdodott az egesz 250 km volt kozottunk, egy eve koltozztunk ossze. Nagyon osszeillunk a baratnommel 2 eve vagyunk egyutt s egyszer veszekedtunk s az is az unokatestvere miatt mert akkor ream szokott es elkezdett csokolni engem amit NEM viszonoztam s a baratnom meglatott. Ma eljottem tole mert mar nem birtam a veszekedest. Hogy tudjam be bizonyitani h az unokatestvere hazudik es nekem van igazam

Legjobb válasz: Az unokatestvére azért akarja h szakítsatok mert ha nem lehetsz az övé akkor másé se legyél! Sztem hülye a csaj. De a kapcsolatotokat is ott egye meg a fene ha a barátnõd nem veszi észre h neked van igazad!!! Az lenne a megoldás ha nem hármasban élnétek, nem tudom mennyire megoldható, de ha így meg ez tovább a u.testvére tönkre tesz titeket!!!!! Mondd el neki õszintén mit tesz az u.tesója, mit akart tõled!! Ha nem hisz neked, hol itt a bizalom?? Sok sikert remélem sikerül meggyõznöd a b.nõdet!!!

Az unokatestvére azért akarja h szakítsatok mert ha nem lehetsz az övé akkor másé se legyél! Sztem hülye a csaj. De a kapcsolatotokat is ott egye meg a fene ha a barátnõd nem veszi észre h neked van igazad!!! Az lenne a megoldás ha nem hármasban élnétek, nem tudom mennyire megoldható, de ha így meg ez tovább a u.testvére tönkre tesz titeket!!!!! Mondd el neki õszintén mit tesz az u.tesója, mit akart tõled!! Ha nem hisz neked, hol itt a bizalom?? Sok sikert remélem sikerül meggyõznöd a b.nõdet!!!
A kérdező hozzászólása: amiota megismertuk egymast azota mondja h szakitsunk es legyek vele de en mondtam h nem. Most osszejott a baratnomnek a legjobb baratjaval de nekem igy sem hagy bekimet mert mind akarja h legyek az ove. Holnap vissza megyek a baratnomhoz meglassuk mi lesz valaszon en vagy az unokatestvere maradjon vele egyik csak elkell menjen s azt hiszem h o lesz
A történetedrõl lerí, hogy a barátnõd unokatesója milyen féltékeny. Próbáld tõrbe csalni úgy, hogy beszélj vele, kérdezgesd, hátha kinyög valamit azt illetõen, hogy veled akar lenni, hazudott, féltékeny stb és vedd fel diktafonnal, utána meg mutasd a barátnõdnek.
Vegyél vagy kérj kölcsön egy diktafont, találkozz az unokatesóval, vond kérdõre, hogy miért mondott a barátnõdnek valütlan dolgokat és miért akarja tönkretenni a kapcsolatotokat? Egész nyugodtan kérdezz bele, hogy azért csinálja mert meg akar szerezni? Mégis mire számít! Aztán ha szerencséd van, akkor énekelni fog a madárka, te meg a hangfelvétellel tisztázhatod magad a barátnõd elõtt. Igen, tudom, hangfelvételt csak a másik fél beleegyezésével lehet, de ha õ ilyen szemét volt, akkor Te is megengedheted magadnak, ráadásul nem fog emiatt feljelenteni, mert sáros bizony a kicsike! Sok sikert!
utolsó vagyok... bocsi, végülis ugyanazt írtam amit az elõttem szól, és most nézem, hogy Õ is a diktafont javasolta :) Hát, ha már többen is ezt mondjuk, fogadd meg!
Pszichológus! Gyorsan, nehogy nagyobb baj legyen!!
Önpusztító, öncsonkító jellegû gondolatok? Több oka is lehet, hogy "ellened fordul". De mindenesetre ajánlatos elmondani valakinek, legjobb, ha szakértõnek.
Az agyad fordult te ellened, vagy te az agyad ellen? Addig jó, amíg jól meg tudod különböztetni ezt a két dolgot. A "jobbik éneddel tudsz hatna a rosszabbikra. Csak fogadd is meg!

Megismerkedtem egy nálam jóval idősebb pasassal. Le akar feküdni velem, de én nem. Meg miért is tenném?

Nálam 26 évvel id?sebb és kapcsolatot szeretne velem. Én mondtam neki, hogy túl nagy a korkülönbség, de ? azzal érvvel, hogy ? milyen nagyon "normális" és ezt kellene becsülnöm benne.. közben mást nem ad (néha meg hív egy étterembe) elég spórolós...

Legjobb válasz: Mi a kérdés?:D Le akar veled feküdni,de te nem. Mondd,hogy bocs de nem aztán ne beszélj vele

Mi a kérdés?:D Le akar veled feküdni, de te nem. Mondd, hogy bocs de nem aztán ne beszélj vele
"közben mást nem ad (néha meg hív egy étterembe) elég spórolós... " Miért nem mondod meg neki a tarifát? Hogy találja ki magától?
Jaj kérdezõ téged nem is vonz milyen a férfi kis haszonlesõ vagy... Vesz neked egy mobilt akkor lefekszel vele? :P
Azt nem értem, hogy ezt az éttermes dolgot minek írtad bele, tényle kicsit olyan hatása van, mintha te csak a pénzére hajtanál, illetve elvárnád, hogy elhalmozzon ajándékokkal. Viszont lehet olyan értelemben gondoltad, hogy "udvaroljon" neked, vagyis hívjon meg randizni, meg stb...stb... a pasi viszont ezt azzal akarja hárítani, hogy õ normális és ezért neki nem kell udvarolni, hát ebben téved. Szóval a pasi vagy csak meghúzni akar és ezért nem akar randigatni veled, vagy azt hiszi, hogy ezt az egész dolgot kiválthatja azzal, hogy õ "normális" és te így is együtt leszel vele és nem kell meghódítania. Te: vagy megmondod neki, hogy nem vagy ilen "könnyen kapható" és igenis meg kell hódítani(már ha egyáltalán tetszik neked), vagy eltöltessz vele egy éjszakát, csak úgy a kíváncsiság miatt(engem érdekelne egy ilyen dolog, de te tudod), vagy hagyod a francba és megemondod neki, hogy szálljon le rólad, mert egyikre sem vagy hajlandó, mert -nem tetszik, nem udvarol stb...
Szia Kérdezõ! Nem olvastam végig a válaszokat, de gyorsan megírnám az én tapasztalatomat. 17 éves voltam (bár ránézésra kb 20), amikor megismertem egy nálam 25 évvel idõsebb férfit. Nagyon vonzódtunk egymáshoz, de visszakoztam. Aztán egy kis idõ elteltével úgy éreztem, nekem kell az a pasi, és nem érdekel, hány éves. Szóval találkoztunk, és szexeltünk egy nagyon jót. Évekig csak szeretõk voltunk, nem hittem benne, hogy lehet több. Lám most együtt élünk, és egy éves a kisfiunk nemsokára. Szeretjük egymást, és boldogok vagyunk. Ha úgy érzed, hogy hogy lehetne vele bármi, ne hagyd ki, én életem végéig bánhatnám, ha anno nemet mondtam volna.
errõl van szó, hogy mit tudna nyújtani?? 1. nem tudom bemutatni a barátaimnak, pláne nem a szüleimnek, mert szégyelném 2. úgy érezném magamat vele az ágyban, mint valami pedofillal Akkor mi?? Mivel elég fukar, ajándékokat nem fog venni nekem.. akkor hogy gondolja ezt?
Te döntöd el, hogy neked mi az ami belefér egy kapcsolatba. Persze itt lehet véleményeket gyûjtögetni és a többség alapján dönteni, de legjobb ha saját magad alapján fontolod meg a dolgot. Ezzel nem arra biztatlak, hogy feküdj le vele, de tény, hogy a korkülönbség egyetlen egy tényezõ, emellett figyelembe kell venni a többi tényezõt is, például azt fõképp, hogy te mit érzel iránta és mi az amit nyújtani tudna neked a kapcsolaton belül.
Feküdtem le már olyan férfival, aki 32 évvel volt idõsebb nálam. Több idõsebb kapcsolatom is volt. De mind elfogadta volna kapásból a nemleges választ, és egyik sem erõltette volna. Ez a csávó nem normáis.
Mét ne járhatnátok? Próbáljátok meg.Nagyon izgalmas tud lenni az ilyen.Én biztosan megpróbálnám vele.
Azért, mert úgy gondolja még nem biztos, hogy normális. Azt is kéne tudni, hogy te hány éves vagy. Ha fiatal vagy inkább korodbeli fiúk után nézz. Egyáltalán hol ismerted meg ezt a pasit?
Ekkor korkülönbséggel a lánya is lehetnél. És még õ mondja magáról hogy "normális"? Nem! Ez nem normális.
A kérdező hozzászólása: A kérdés az, hogy ha te lány lennél és egy ilyen idõs pasi szexelni akarna veled, akkor te megtennéd? Ha igen, akkor miért cserébe? Csak azért, mert azt mondja hogy õ "normális"?
bárhogy döntesz, azt magadnak kell megtenni és nem véleménykutatás alapján. akarod vagy nem? miért is tennéd? a leírásod alapján gondolom könnyû a válasz csak ezt a még a pasival nem közölted. mond meg neki, hogy egy drágább étterem vagy annak az ára kp-ban és ne hülyítsd, mert az nem fair.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!