Találatok a következő kifejezésre: Miért akar retriever (3 db)

Miért akar golden retriever kutyám minden este bejönni és benn aludni a házunkban? Fél, vagy a gazdi közelében szeretne lenni?

Néha megengedtem neki, hogy a nagy hidegben vagy a nagy melegben bejöjjön, aztán este nem akart kimenni. Úgy kért a szemével, hogy egyszer megengedtem, hogy benn aludjon. Azóta ha teheti bekérezkedik és benn alszik. A vihartól nagyon fél, de nem csak vihar idején akar bejönni. Nem kimondott ház?rz?, de ha kinn alszik, szokott ugatni és védeni a házat.

Legjobb válasz: a kutyák is jobban szeretnek bent leni a lakásban mint kin. 1. a gazdi mellet vannak. 2. kényelmesebb a házban mint kinn. :D

a kutyák is jobban szeretnek bent leni a lakásban mint kin. 1. a gazdi mellet vannak. 2. kényelmesebb a házban mint kinn. :D
A kutya társas lény. Mindene a gazdája, érte él. Egyszerûen csak melletted szeretne lenni. Egyébként is jó magyar szokás, hogy a kutyának kint a helye. Angliában például a legtöbb kutyatartónak eszébe sem jut, hogy kizárja a kutyáját a házából. Nem szólhatok bele, de hátha mégis hallgatsz rám: Engedd be! :)
Itt olvashatsz róla bõvebben: http://www.kutyakikepzes.net

A golden retriever fajtájú három éves kutyám nem akar bemenni a kutyaházba ebben a hidegben, miért?

A kutyaházát szél és hóvédett helyre tettem át, raktam mellé vizet és száraz élelmet is, de a kutya nem akar bemenni,mindig csak a bejáratunk előtt fekszik és onnan náz ki az utcára. Pedig a házában pokróc is van. Mit csináljak, hogy ne fagyjon meg?

Legjobb válasz: Vidd be a házatokba,és ebben a nagyon kegyetlen hidegben alakíts ki neki egy olyan helyet,ahol meleg is van,meg titeket is lát... ilyen idõben állatkínzás egy kutyust utcán,a szabad ég alatt tartani...kõkemény minuszok repkednek...

Vidd be a házatokba, és ebben a nagyon kegyetlen hidegben alakíts ki neki egy olyan helyet, ahol meleg is van, meg titeket is lát... ilyen idõben állatkínzás egy kutyust utcán, a szabad ég alatt tartani...kõkemény minuszok repkednek...
Ha fázik, majd bemegy. Éjjel is ott fekszik?
Sajnos ismerös helyzet......A férjem csinált a kutyusunknak egy gyönyörû kutyaházat, de a kutya soha nem aludt benne.Inkább az ajtó elõtt kucorgott.Nekem azt mondtak akkor, ez azért van, mert magányos, és közel akarja magához érezni a gazdiját.Ha nem ázik, teszel alá meleg pokrócot és nincs huzatos helyen, remélhetõleg nem fog megfázni.Persze ha elõtte nem volt a lakásban tartva......De ha van olyan hely(pl.hûhely, garázs)ahová becsukhatod éjszakára, azért az jobb lenne, persze ha nem szeretnéd a lakásba vinni.:)

Van egy 9 hónapos golden retrieverem és nem akar bemenni a házába.Kisebb korába szívesen aludt bent de most meg télen és az esőben is inkább kint alszik.Miért nem megy be a kutya a házába?

Legjobb válasz: szerintem nézz körül a házban, hogy mi váltja ki nála ezt a "szokatlan" dolgot. Lehet, hogy már nem fér el benne kényelmesen. Vagy klausztrofóbiája van.

szerintem nézz körül a házban, hogy mi váltja ki nála ezt a "szokatlan" dolgot. Lehet, hogy már nem fér el benne kényelmesen. Vagy klausztrofóbiája van.
Szia! Talan az lehet a problema hogy a kutyusod haza nincs a gazdi hazanak kozelebe, onnan nem lat ki a hazhoz, nem latja a kaput.talan kiskoraba beult azert mert ott biztonsagba erezte magat, de most h kezd ivarerette vallni kezdi ot jobban erdekelni ot az h a gazdi hol van, mit csinal, mikor jon ki a hazbol stb.talan ezert.probald ugy elheleyzni a hazat hogy pl legyen szembe a hazatok ajtajaval.talan igy be fog ulni..mert hat telen azert egy labradornak nem lehet oly nagy melege..:)
mert nem akar bemenni. ha elég nagy neki akkor ha fßazik bemegy, ha nem fázik nem megy be. de lehet olyan kicsi már neki hogy nem tud benne megfordulni. de amúgy a nagytestü kinti kutyák annyira nem igénylik a meleg környezetet. egy németjuhász is szeret kint aludni.
nekem a 10hós németjuhászom nem hajlandó bemenni a házába, de õ kiskorában sem ment be. Egy fotelben alszik az ajtónk mellett
Nekünk is németjuhászunk van, 5 hónapos és még nem nagyon járt a házában, próbálkoztunk mindennel, de õ jobban szeret a bejárati ajtó elõtt feküdni...onnan mindent belát! Ugyhogy szerintem nem probléma ha nem megy be, õ tudja mi a jó neki!:-)
Kutyánk házát messze tettük a háztól, de õ a verandán vert tanyát, még a hó is belepte egyszer, akkor áthurcoltuk a dögnehéz ólat a verandára, azóta ott alszik végre a meleg házában. Tavasszal visszavisszük, akkor elég lesz egy piokróc is neki, ha mindenáron az ajtó elõtt akar aludni, és mi is elférünk a verandán. :) Neki a gazdi messzesége volt a gondja, az, hogy nem lát minden eseményt idejében. De ha nem fáznak, szívesen alszanak a szabad ég alatt is. A lényeg, hogy meglegyen a lehetõsége, hogy melegben töltse az éjszakát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!