Találatok a következő kifejezésre: Miért akar a férjem családja, (2 db)

Miért akar lebeszélni a férjem családja, hogy a kislányunkat Evelinnek kereszteljük? Ennyire csúnya név?

passzolna a vezeték nevünkhöz...

Legjobb válasz: Szia lehet azt szerették volna ha a nagyi nevét kapja. Ne foglalkozz velük a te lányod ugyhogy add neki azt a nevet amit te szeretnél.Egyépként meg nem csunya név.:)))

Szia lehet azt szerették volna ha a nagyi nevét kapja. Ne foglalkozz velük a te lányod ugyhogy add neki azt a nevet amit te szeretnél.Egyépként meg nem csunya név.:) ))
szia draga szerintem gyongyoru nev az elvelin !es egyett tudnod kell te szulod meg te szenvedsz a szulo szoban tehat a ferjednek belatassal kell lenni irantad ne hadj mmagad! nekem a ferjem mikor masodik babat vartuk beleegyezett hogy viviyen lesz a lanyom neve tehat mikor megszuletett edennek akarta hivni amit azert utalok mert fiuk es lanyok is hasznaljak ezt a nevet!beis irtam az eden nevet aztan nem tudtam hogyan viszonyulni a gyerekhez kihatot ram lelkileg nem szeretnem hogy veled is ez tortenjen kesobb bementem a varos hazara es megvaltoztattam a nevet viviyenre es attol kezdve el tudtam fogadni a babamat!
Nekem tetszik ez a név és nem hagynám, hogy a nagyiék beleszóljanak. Nálunk az elsõ gyereknél a fiú nevünket még leszavazhatták, engedtünk nekik, de csak mert volt még egy ami tetszett. Végül lányunk született akinek a nevében nem volt kifogásuk. Második terhességemnél viszont a lánynevünk elég ritka és különleges lett volna, de már nem hagytuk magunkat lebeszélni, az lett volna, ha lány lett volna merthogy másodikra meg fiúnk lett akinek szintén nem mindennapi a neve, de szerintem nem is furcsaság. Egy a lényeg, ha nektek tetszik akkor mások majd megszokják.
Õszintén szólva nekem sem tetszik, de mindegy, mert a lényeg, hogy nektek igen, és nem egy idióta, röhejes névrõl van szó. Nekem a gyerekem apja volt ilyen magyarnévmániás (szerencsére még a fia születése elõtt lelépett, így nem lett Hunor a fiam), hát vele úgy egyeztem ki, hogy az elsõ neve Hunor lett, a második Kevin (mert persze amit õ akart, annak kellett az elsõnek lenni), de mindegy, senki nem hívja Hunornak, mindenki Kevinnek hívja. Esetleg a nagyszülõk kedvéért annyit lehetne tenni, hogy második névnek adtok valami kedvükre valót, attól még ti, és mindenki más is úgy fogja hívni, ahogyan ti mondjátok, a nagyszülõk is belenyugszanak egy idõ után.
http://magyarnevek.hu/noi.php Itt megnézheted alaposan, csak a magyar neveket! Hát, én csak nagyon-nagyon nehezen találnék 1-2t, ami tetszik! Hülyeség az annyi van, hogy õrület, pl. Gyulánka, Fehérke, meg különbözõ zöldség és gyümölcsnevek, de van már Csillár is!:) Szerintem anyósodék sincsenek teljesen tisztába melyek is az igazán magyar nevek, szerintem csak szokványosabbat akarnak. Én is túl vagyok már több kiboruláson, amiért beszólogatnak rokonok, ismerõsök a névválasztásunkra, de nem szabad hagyni senkit sem beleszólni, hisz 2 embernek is épp elég nehéz megegyeznie!
a családnak az evelinrõl biztosan a hétfõ esti mûsor jut az eszébe...Gáspár Evelin - egy dagadt gusztustalanság. Én sem adnám szívesen, ha mindig Gyõzike jutna róla eszembe...ha ezt el tudod különíteni, akkor egyébként szép név. Kérdezd meg a családot, hogy nem -e ez a bajuk.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Ha fiú lenne Leventének keresztelnénk, de az a bajuk, hogy az Evelin nem magyar név...NEKÜNK tetszik:-)
Szia! Sok nagyszülõ azt hiszi, hogy irányíthatják a fiatalokat. Persze mi más generáció vagyunk. Még jó, hogy nem a nagyik fogják eltartani, nevelni a kicsit. Miért választanák õk a leendõ baba nevét? Hiszem, hogy a szülõk együtt- hangsúlyozom EGYÜTT-megérzik milyen név illik a csemetének. Ha párodnak is van kifogása a nevet illetõen, üljetek le az Utónév-könyvvel hármasban és keressetek olyan nevet, ami MIND A KETTÕTÖKNEK bejön. Utóirat: a nagyszülõkkel tisztázni kell szépen, hogy a baba elsõsorban a ti felelõsségetek, õk csak tanácsolhatnak illetve véleményt mondhatnak.Döntés KETTÕTÖKÉ!!!Azért válasszatok egy fiúnevet is.
Te és a férjed döntsetek a kicsi nevérõl, Azt Evelin pedig nagyon-nagyon szép név. A családnak pedig el kell fogadni, és különben is csak addig tart a tiltakozás, amíg meg nem pillantják a férjed szülei a gyönyörû unokájukat.
Szerintem az Evelineknek eléggé rossz, ha Gáspár Evelinhez hasonlítják õket.Szerintem az Evelin szép név, de így olyan, mintha elítélnék azt, akit így hívnak...
azt hiszi hogy az a normális ha találkoznak akkor is a rokonok
Részben igazad van, de azért olykor-olykor csak megérdemelnének egy nem túl hosszú találkozót. Szeliden, kedvesen, szeretettel. Gondold meg, ha lesznek gyerekeitek, kérdezik a nagyszüleiket, hol vannak, milyenek, stb. Ha azt látják, hogy nem kell foglalkozni a szülõkkel, õk is ezt tanulják, õk is így tesznek majd felnõtt korukban tiveletek. Kell a szeretet a léleknek. És kell, hogy legyenek körülöttünk, akiket szerethetünk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!