Találatok a következő kifejezésre: Miért akar a férjem (25 db)

Miert akarja a ferjem mindenaron Mandy-nek nevezni a lanyunkat?

5 honapos terhes vagyok, de a ferjem mindenaron ezt a nevet akarja a gyerkunknek adni, mert szerinte nagyon egyedi nev... Ti mit gondoltok errol? Akarmilyen mas nevet ajanlok, azt folyton elutasitja. Mitha csak ez az egy lanynev lenne a vilagon...

Legjobb válasz: Legyen Amanda, akkor becézheti Mendinek. Úgysem engedélyezik így. Egyébként nem értem, miért a gyerek nevével akar különcködni a férjed.

Legyen Amanda, akkor becézheti Mendinek. Úgysem engedélyezik így. Egyébként nem értem, miért a gyerek nevével akar különcködni a férjed.
Ha összeesküvés elméleted szeretnél hallani, akkor nekem valamiért olyan pornó film szereplõre hajaz a név. Ha egy jó indulatú megnyugtató választ ( a véleményem ), akkor szimplán, mert tetszik neki a név.
Mert ez tetszik neki..?
Mendyként nem lehet anyakönyvezni, ha lehet is akkor is csak így Mendi.
és ha pornó? vannak ott Annák, Katák, Sórák is... egyébként szerintem sokkal valószínûbb az, hogy tetszik neki ez a név és kész
Mandy ilyen formában nem lehet. Mendi viszont lehet, vagy Manda, ezek vannak, amik hasonlók.
Hát nekem a Mandyrõl inkább egy zenei szám jut eszembe. Egyébként nem tudom ki az a ferde gondolkodású, aki szerint egy apa egy pornósról nevezné el a gyerekét, szerintem még rémálmában se jutna eszébe.
A kérdező hozzászólása: Hogy miert nem azzal kezdtem, hogy nem MO.-on elunk?? Talan, mert nem az volt a kerdes, hogy anyakonyvezheto-e ez anev....
De ha ott maradtok és abban az országban elterjedt akkor miért ne?
Lehet, hogy volt egy Mandy nevû barátnõje, aki dobta, de õ nem tudja feledni. Vagy egy Mandy nevû szeretõje, és azért adná a gyerekének a nevet, hogy ha véletlenül téged szólítana így, akkor nehogy lebukjon. Lehetséges, hogy eddig is volt már, hogy majdnem Mandynek szólított téged, hát ezért. Persze lehet csak épp egy olyan prózai oka van, hogy nagyon tetszik a név. Én ha fiam lesz, az biztos Kornél lesz, mert tetszik, de egy Kornélt sem ismerek, és mi lesz, ha a páromnak majd nem tetszik, és felteszi itt a kérdést, hogy énnekem meg miért? :-)
Mert a válaszadók többsége ebbõl indult ki, és ezt azért észrevehetted volna... Na mindegy, akkor a "csak simán tetszik neki" válaszokat vedd figyelembe.
Nem tudom miért akarja, a fejébe mi nem láthatunk bele tehát ilyen szempontból értelmetlen a kérdésed. Vizsont ha a véleményünkre vagy kíváncsi a Mandy névrõl akkor én elmondhatom hogy angol nyelvterületen élek de általában öregebb nõket vagy parasztlányokat ismertem ilyen névvel, hacsak nem az Amanda becézéseként használnátok. De szerintem is elég parasztos név.
Melyik országban éltek? Nekem a Shameless sorozat Mandy-je jutott rögtön eszembe (UK white trash), egyébként nekem tetszik ez a név, milliószor rosszabbak vannak.
hát ha ennyire fontos neki, miért ne? :) a második nevet meg te választod, a gyerek meg eldönti majd tiniként, melyiket használja, legalább lesz választási lehetõsége.
egyébként szerintem szép név, fiatalos is, egy kockás inges vörös hajú helyes lány jut róla eszembe :D
Nekem is Barry Manilow jutott eszembe rögtön. Kösz, egyébként, azóta itt dúdolom. :) Nem tudom, melyik országban éltek, de angol nyelvterületen elég gyakori a Mandy, Amanda név. 25/L
simán tetszik neki vagy tényleg volt ilyen szeretõje/barátnõje elõtted az én apám Enikõnek akar mindenáron nevezni csak anyám megtalálta a régi nõje fényképét akirõl kiderült hogy micsoda véletlen, Enikõnek hívták! hát fujj egyébként nem lettem Enikõ :D
Akkor miért nem ezzel kezdted, hogy nem magyarországon éltek? Ez lett volna a lényeg....
Jajj menjetek már. (Bár én vetettem fel a pornót elõször) De valaki írta is utánam, hogy ezen az alapon igen sok nevet ki lehet zárni. Különben sem a pornós után kapja, hanem édesapja adja neki.
Magyar állampolgárok vagytok? Mert ha igen, akkor úgysem fog menni. Nem adható bármilyen név, csak az utónévkönyvben szereplõk. Vagy kérvényezhetitek a Nyelvtudományi Intézetben, de ebben a formában akkor sem fogják engedélyezni.
A kérdező hozzászólása: En ertem, hogy tetszik neki ez a nev, de mikor eloszor meghallottam, rogton az jutott eszembe, hogy ezt milyen pornofilmbol szedte?
Ugye-ugye? Én is ezt írtam :)
*Dórák
A kérdező hozzászólása: Szerinte ez a lanyunknak is jo lenne ez a nev, mivel nem lenne atlagos neve, hanem valami egyedi, kulonleges
Na látod! Meg is válaszolta. Azért mert szerinte egyedi és különleges. Lehet, hogy te is elõ tudnál állni olyan névvel, ami szerinted szép, a párod viszont kiakadna rajta.
Tökmindegy, hogy mit akar, mert úgysem fogják engedélyezni. Nézzétek meg az Utónévkönyvet és válasszatok abból. Vagy neten is rá lehet keresni, pl. itt: http://www.gyereknevek.hu/kereses/nem/lany/1 Amint látod, a Mandy nem szerepel az anyakönyvezhetõ nevek között...
A kérdező hozzászólása: Nem magyarorszagiak vagyunk, es itt nalunk engedelyezik, szoval felesleges, hogy azt allitjatok, hogy nem fogjak engedni, mivel egy tavoli ismerosnek az unokajat is igy hivjak
Azzal miért nem foglalkozol, hogy többen megírták, hogy úgysem anyakönyvezik így? Innentõl nincs probléma.
Az elõzõ vagyok. Bocs az utoló hozzászólásodat csak most olvastam!
A Mandy az tényleg egy pornós név ...Mandy Dee hogy pontosak legyünk... Mondjad meg neki hogy te nem akarod hogy egy ilyen nõröl kapja a lányod a nevét
A Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minõsített nõi utónevek névsorában(http://www.nytud.hu/oszt/nyelvmuvelo/utonevek/osszesnoi.pdf) szerepel a "Manda" és a "Mendi" név, tehát anyakönyvezhetõ és utána nevezhetitek magatok közt "Mandy"-nek. Magyarországon a Mandy névrõl a legtöbb férfinak tényleg a magyar Mandy Bright pornószinésznõ jut eszükbe.
Szerintem szereti a Billy és Mandy kalandjai a Kaszással címû rajzfilmet és annak tiszteletére szeretné ennek nevezni:D Szerintem hülyeség a pornós dolog, egy részt amit #20 mondott, egy APA pornósztárról akarja elnevezni a KISGYEREKÉT???Most komolyan, ha a kislányra gondol akkor egy pornóra asszociál???? o__O Ez nekem sántít...a rajzfilmeset jobban megértemXD Másrészt meg...bazzki, most mondok nektek AKÁRMILYEN angol nevet és merjétek azt mondani hogy nem pornós név! Jessica Olivia Pamela Barbara Mellissa Sandra Adriana Jennifer Scarlett Katy Natasha Ésígytovább:D

Miért akarja a férjem, hogy visszamenjek dolgozni?

2 éves múlt a gyerek, lejárt a GYED, most megigényeltem a GYES-t, ami kevesebb nyilván, de nem hiányzik a pénz, mert a férjem nagyon jól keres, igaz, rengeteget dolgozik. Azt akarja, menjek vissza dolgozni, én pedig még itthon akarok maradni a kislányunkkal, meg amúgy is, lassan szeretnék egy kistesót, de a férjem nem, ragaszkodik hozzá, hogy legalább részmunkaidõben dolgozzak, nem érti meg, hogy nem akarok. Nekem most az a munkám, hogy vezessem a háztartást, és foglalkozzak a kislánnyal. Ezt sem érti meg, hogy a kettõ együtt nehéz, és bizony nem minden nap sikerül fõzni, vagy van olyan, hogy felgyülemlik a mosatlan. Szerintetek hogy gyõzzem meg, hogy itthon maradhassak?

Legjobb válasz: Lehet szeretne egy kicsit kevesebbet dolgozni õ is, ehhez viszont kell a Te fizetésed is. "Nekem most az a munkám, hogy vezessem a háztartást"-de saját elmondásod szerint ezt sem sikerül elvégezned, akkor hogy akarsz még egy gyereket, és miért tartson el még otthon? Sõt, csak szólok a háztartást munka mellett is el kell végezni.

Lehet szeretne egy kicsit kevesebbet dolgozni õ is, ehhez viszont kell a Te fizetésed is. "Nekem most az a munkám, hogy vezessem a háztartást"-de saját elmondásod szerint ezt sem sikerül elvégezned, akkor hogy akarsz még egy gyereket, és miért tartson el még otthon? Sõt, csak szólok a háztartást munka mellett is el kell végezni.
Azt azért kétlem, hogy egy 2 éves gyerek mellett nem sikerül megfõzni, elmosogatni. Szerintem igenis menj vissza dolgozni, mert valószínûleg elfelejtetted, hogy a munkahelyen ennél jóval több dolgot kell csinálnod. Ha egy gyerek mellett nincs idõd a háztartásra, akkor még egy gyerek mellett, a nagyobbra se lenne idõd. Örülj, hogy otthon voltál két évig, szép volt jó volt, vár a munka.
Elõször is azt kellene megtudnod, hogy miért szeretné, ha visszamennél? Utána tudsz csak érvelni!
Gondolom azért akarja a férje, hogy visszamenjen, mert egy kicsit begyepesedett. Azalatt amíg ide írogat, simán el is mosogathatna.
Szerintem kell egy bejárónõ és egy dadus is, akkor magaddal is tudnál foglalkozni egy kicsit....de szerintem ezt sem fogja megérteni, szívbõl sajnállak ezért.
Egy két évesnek még szüksége van anyucira, most nyílik bontakozik és kell neki a megerõsítés! azt írtad jól keres a férjed, hát akkor minek mennél és tennéd ki a gyereknek túl korán ennek a közüzemi gyerekgyûjtõnek?? próbáljátok megbeszélni, hogy igenis most anya vagy és ez a munkád és õ is vállalta mikor babát vártatok!
Az lemaradt, hogy mint látjátok, a férj jól keres, tehát nem ettõl függ a család megélhetése. A saját férjem munkahelyébõl kiindulva, akkor sem dolgozott kevesebbet, amikor én a gyerek két éves korában visszamentem dolgozni, mert egyszerûen a munkaköre ennyi munkával jár (meg persze jó fizetéssel). Inkább az stresszelte, hogy néha neki is korábban el kellett jönnie, mert menni kellett a gyerekért, és nekem meg muszáj volt tovább maradnom. Szóval ez is egy lehetõség. Mióta megint itthon vagyok, neki csak a munkájával kell foglalkoznia, és ez sok feszültségtõl megkíméli, állítása szerint:)
Nekem csak egy kérdésem lenne a kérdezõhöz. Szereted a férjedet? Én nagyon szeretem az enyémet, ezért nem tudnám elnézni, hogy miközben én itthon vagyok a gyerekkel, õ megszakad a munkában, és szinte nem is látjuk. A kisfiunkat is nagyon szeretem és minél több idõt szeretnék itthon lenni vele, de ha látnám, hogy baj van, nem várnám meg, hogy a férjem kérjem meg. Sajnos ma Magyarországon kevés család teheti meg, hogy GYES-bõl és egy fizetésbõl boldoguljon.
Nekem semmi bajom nincs azzal, ha valaki sokáig van otthon a gyerekkel és tényleg foglalkozik is vele, amennyiben ez a férjjel közös döntés. Azért ezt közösen kellett volna megbeszélni gyerekvállalás elõtt. Neki úgy látszik egy háziasszony feleség nem elég. Vagy egyszerûen túlságosan belezsongtál az anyaságba, ki sem látsz a gyerek popójából és talán abban reménykedik, hogy akkor nem csak 24 órában anya leszel, hanem néha nõ is, feleség is.
csak egy TIPP: ha a konyhátok alkalmas erre, akkor vegyél vagy szerezz egy babaágyat, hordozható, összecsukható. teljesen mindegy. belerakod a gyereket. elvan játszik. rálátsz. közben mehet a munka a könyhában, nálunk így ment,
Felénk a ringatót hivják zenei fejlesztésnek a sznob anyukák...
Kedves Kérdezõ! Nem érdekel, ha megint lepontoznak, én támogatlak. Nagyon jól teszed, hogy ha megteheted, otthon maradsz. Teljesen el vagyok képedve azon, hogy régen természetes volt 3 évig otthon maradni, ma pedig lassan oda jutunk, hogy az anyuka szégyellje magát, ha ezt csinálja. Bár nem gondolnám, hogy a kérdezõ ingyenélõ lenne, mivel járt neki a gyed, elõtte dolgozott, és nem is gondolom, hogy a gyerek(ek) 3 éves kora után csak a seggét akarja vakargatni otthon. Szerintem az szégyellje magát, aki ilyen stílusban kioszt valakit, mert esetleg az aktuális trenddel meg társadalmi nyomással szemben mást mer csinálni. A zenei fejlesztés nem haszontalan dolog. Bizonyítottan sok pozitív hatása van. Én más típusú fejlesztõ tornára járatom a gyerekemet, de én is hallgattam az elején, hogy á minek. Nincs ennek a gyereknek semmi baja. De konkrétan nem érdekelt, hogy ki mit mond, vittem, mert ez jó a gyereknek. Tény, hogy nagyon meglátszik rajta a fejlesztés jótékony hatása. A 49. válaszadót nagyon sajnálom, de õszintén, ha nem lenne beteg a gyerkõc, és anyagilag megtehetné, akkor is azt szajkózná, hogy anyuka menjen vissza dolgozni? Már sokszor kiakadtam azon a sok rosszindulaton, amit egyes (szerintem irigy, vagy túlzottan karrierista) anyukák generálnak. Attól, hogy nekik esetleg rossz, miért legyen másnak is? Kérdezõ, nyugodj meg, nem a te értékrendeddel van a baj, hanem egy kicsit a világgal. Törõdj sokat a kislányoddal, mert az elsõ három év a legfontosabb (az sem baj, ha a háztartás rovására teszed). Aztán vágj bele bátran a kistestvér projektbe, ha sikerült megbeszélni a pároddal. Ez lenne a normális. A második után meg úgyis kezdheted elölrõl a karrierépítést. (Addig meg próbálj tanulni). Sok sikert kíván egy általatok ingyenélõnek tartott anyuka, aki babával a pocakban csak 3, 5 év múlva tervezi újrakezdeni a karrierjét:) És ebben a férje teljes mértékben támogatja:)
Minek hordasz egy két éves gyereket zenei fejlesztésre???
45! Dupla családi 26600Ft, dupla gyed meg nincs!
Te nem akarsz dolgozni, de a férjed akarjon téged eltartani? Szuper jó a házasságotok.
még gyedet kapott eddig, most igényelte a gyest, ne okoskodj.
41-es! Ha válaszolsz egy kérdésre, legalább olvasd el, mondjuk az elsö mondatot. A gyerek ELMÚLT 2 éves, akkor nem jár gyed.
na várj, jön a dupla gyed meg gyes :) Szóval simán lehet, hogy még egy gyerekkel több pénze lesz, mintha dolgozna :) ))
De a kistestvér téma ez esetben érthetõ, ha a férj nem akar több gyereket eltartani egyedül.
Oké, megértenéd, de akkor ne verje a nyálát, hogy neki mennyit kell melózni... a nõ gyed elõtt se nagyon kapott ám több pénzt, 93ezer bruttóból... szóval nem hiszem, hogy ezért kellett a férjnek ennyi munkát vállalni.
Hát igen, az utolsóval teljes mértékben egyetértek. Ezek az idõk nem jönnek vissza, dolgozhatsz még eleget. A férjed meg szégyellje magát, hogy ilyet kér. Én is teljsen le vagyok döbbenve, hogy itt rikácsolnak azok akik szülés után már egy évvel bevágják a bölcsibe a gyereket, mert hogy "kell a gyerektársaság" kifogással. Ezen anyukák legtöbbje, legtöbbször kiegyensúlyozatlan, idegbeteg mert nem tud teljesíteni a munkahelyen sem 100%osan sem otthon. Nem ismerik a saját gyereküket, nem lesz róla tudomásuk amikor kimondja az elsõ szavakat, amikor elindul.Mindennap új dolgokat csinálnak. Ezekrõl a pillanatokról nincs az a 100 ezer ft, vagy urambocsá 20 ezer ft több(mint amit a kérdezõ kapna), mert ezek a pillanatok megfizethetetlenek. Legalábbis számomra.
MAjd mindjárt megkapjátok, hogy de apuka a belét kidolgozza. Amit továbbra sem hiszek, ha a nõ visszamegy, kb 20ezerrel lesz több a pénzük, nem hiszem, hogy a férj ettõl kevesebbet fog dolgozni majd. Eddig 50 gyed, most majd 45 fizu meg 25 gyes. Hát tényleg, tiszta hasznon visszamenni, ideje annyi lesz, mint a tenger, ha eddig nem volt, a bölcsi is ingyen van, miért ne tenné... annyi gondolkodásra képtelen, fröcsögõ ember van itt, hihetetlen, jó volt olvasni az értelmeseket :)
Hogy nincs 4 órás munkahely, a szomszéd épületben meg bölcsõde, arról szerintem egyetlen anyuka sem tehet. Tehát marad a karrier kontra gyes és gyereknevelés vita. Megértem, hogy sok anyukánál ez nem opcionális, mert egyszerûen nem teheti meg, hogy otthon maradjon, szükség van a keresetére. De ahol jól megélnek, ott nem értem, hogy miért ne tehetné meg? A gyereknek az a legjobb. Karriert építeni még lehet a következõ 30 éveben, nem azon az egy éven múlik. Írom ezt úgy, hogy én visszamentem dolgozni 2 éves korában, és a következõnél eszem ágában sincs. Sõt, még 3 éves korában sem fogok, mert az ovi csak szeptemberben kezdõdik, és nem akarom év közben beadni. Viszont nagyon szerencsés vagyok, mert a férjem ebben is támogat, és ez nem azt jelenti, hogy lemondtam végleg a karrierrõl...
Kedves #71, pontosan azzal kellene foglalkozni, hogy legyenek 4-6 órás munkahelyek, elérhetõ bölcsõdék és minden más, ami kell, nem a "GYES kontra Karrier" c. vallásháborúval. Ez az egyik. A másik az, hogy lehetõleg senki se akarja eltartatni mással önmagát, ha egyébként munkaképes, nem önhibáján kívül rászoruló.
69-nek tényleg igaza van abból a szempontból, hogy vannak országok (pl. Skandináv országok), ahol anyuka pár hónap múlva munkába áll. DE!! Ott 4 órás munkára megy vissza anyuka, és ki vannak alakítva a vállalati bölcsõdék. Anyuka reggel bemegy dolgozni, lerakja a kicsit pl. az épület földszintjén levõ bölcsibe. Délig dolgozik, ha közben szopiztatni kell, felszólnak neki, majd délben haza megy. Dolgozik, hasznos tagja a társadalomnak, közben meg van ideje gyereket nevelni. Nálunk ez kivitelezhetõ lenne? Áááá.... A legtöbb anyuka gyerek után munkát sem talál, vagy nem biztos, hogy befér a bölcsibe a gyerek, nem hogy 4 órás munkaviszony meg hasonlók. Azért ezen el kellene gondolkodni. Szép dolog a GYED extra is, de talán a bölcsödei férõhelyeket sem ártana az igényekhez igazítani. Szakemberek véleménye szerint (most hagyjuk a pénz kérdést) a gyereknek az a legjobb, ha minél tovább otthon van az anyjával.
#68 -1964. És teljesen más az, ha valaki "otthon marad a GYEREKKEL" és más az, ha - nevezzük "hagyományos életmódnak" - otthon dolgozik mintegy önfoglalkoztatóként "hanem nevelte a sok gyereket, vezette a háztartást, meg kertészkedett, ellátta az állatokat" - ahogy írtad - szóval megtermeli a kaját, mondjuk.
#67, tessél szíves lenni már kicsit körülnézni a világban... egyfelõl. Másfelõl nincs azzal gond, hogy kinek mi a szemlélete, HA a saját személetét meg is tudja finanszírozni magának, és nem mástól várja el, hogy eltartsák...
63-as, te mikor születtél? Amikor én (kb. 30 éve), akkor az volt a normális, hogy a szülõ otthon marad 3 évig, és gyereket nevel. De ha nem , akkor is otthon tölt 2-t. Amikor pl. apósom született (falun), akkor meg az volt a normális, hogy anyuka nem is dolgozott, hanem nevelte a sok gyereket, vezette a háztartást, meg kertészkedett, ellátta az állatokat. Persze ezen kívül van sok más alternatíva, de a hat hetet nehezen tudom elképelni. Akkor ki vigyázott a gyerekre és ki szoptatta? Ja bocs, pár évszázaddal ezelõtt még voltak szoptatós dajkák, de könyörgöm, mikor volt az már?
63-as, még szerencse hogy fejlõdött annyira a szemlélet, hogy nem normális 6 hetesen bevágni a gyereket a bölcsibe, mert a munka nemesít és csak úgy hasznos az anya a társadalomnak. Kár, hogy lemaradtál.
Saját érdekedben azt ajánlom próbáld meg elkezdni a bölcsi keresést, amikor megvan a bölcsi akkor meg az utat vissza a melóba. Mivel ez nem olyan egyszerû majd kiderül, hogy sikerül mindent elintézned. A férjed pedig sajnáltatja magát, mert kimarad. A család az elsõ és nem a gyerek. Szerintem ne próbáld meg meggyõzni! A sáját érdekedben ülj le és mond meg neki este: köszönöm hogy eddig itthon maradhattam és mostantól kiveszem a részem én is. Õ ezt akarja hallani, mert igenis meg kell köszönni a sok melót áldozatot, és tisztelni kell mert értetek teszi. Én már jó-pár éve itthon vagyok az egyszem gyerekkel, de nálunk is voltak gondok tipródások, máshogy egyenlõre nem tudjuk megoldani, de! keressük a megoldást. Nagyon szerencsésnek érzem magam, de ha csak két év jutott volna én akkor is hálás lennék. Kistestvér: hát igen, ez bizony közös döntés, ne hozd szóba, majd eljön az ideje. Most elég a 3 fõs családra koncentrálnotok, és azon dolgozni, hogy minden normálisan mûködjön (nem úgy mint most).
Igen, itt valóban azzal van a baj, hogy apuka nem ért egyet anyuka szemléletével. Sajnos. És a kérdés arra irányult, hogy hogyan lehetne meggyõzni. De válasz helyett kapott hideget-meleget. Nem mindenkinél ugyanaz a fontossági sorrend. Nálunk szerencsére a párom is ugyanazt gondolja, hogy a gyerek az elsõ, majd késõbb a pénzkeresés. (megint csak zárójelben mondom, hogy amikor kétéves korában visszamentem dolgozni, nem vették fel egybõl bölcsibe, 4 hónapig családi napköziztünk, ez teljes napra kb. 50 ezer forint, azért ezt sem árt mérlegelni)
57"Az lemaradt, hogy mint látjátok, a férj jól keres, tehát nem ettõl függ a család megélhetése." De az 58 és 59 válaszra is: NEM az a gond, hogy ha egy nõ a gyerekkel foglalkozna és csak késõbb adja be közösségbe. Nem az számít, hogy a szomszéd és mi mit mondunk, minden családnak más a megoldás. Sõt, a gyerekek is mások, az egyik 2 évesen vígan elvan a bölcsiben, míg a másiknak 3 évesen is korai a közösség. Amíg egy gyerek nincs elhanyagolva, addig minden CSALÁD egyéni döntése, hogy anyuka gyereket nevel vagy dolgozik. Az a baj, hogy az apa zavarná már vissza anyukát dolgozni, mert valamiért nagyon tele a bugyrocskája a helyzettel. Vagy unja, hogy õ az egyetlen keresõ, vagy az anyukát rántaná már ki a gyerek mögül, nem tudni. De magának a párnak van ebbõl konfliktusa, nem nekünk a kérdezõvel.
#62 " Az apa is szülõ természetesen, de anya csak egy van...tudod." - apa is... csak szólok... Egyébként meg amikor én születtem, akkor még az volt az úgymond normális, hogy a nõ a szülés után 6 héttel megy vissza dolgozni... pedig az nem több száz éve volt... De megvigasztallak, ma sem jár, soha nem is járt Magyarországon házastársi tartás a GYED-GYES idejére, az ugyanis egy jog, lehetõség az egyik szülõ (a gyakorlatban többnyire a nõ) részére, és nem valami kötelesség, tehát aki GYED-GYES miatt szorulna tartásra, az nem számít "önhibán kívül rászorulónak"... a szülés elõtti és utáni 6-10 hét az, amire a nõ elvárhatja a házastársi tartást, és meg is ítélik adott esetben neki.
Szóval szerinted, az is normális lenne, hogy szülés után két nappal a nõ visszamegy dolgozni, mert tulajdonképpen mindegy ki van a gyerekkel? Elárulom, nem mindegy. Az apa is szülõ természetesen, de anya csak egy van...tudod.
#58 " Nem ismerik a saját gyereküket, nem lesz róla tudomásuk amikor kimondja az elsõ szavakat, amikor elindul.Mindennap új dolgokat csinálnak. Ezekrõl a pillanatokról nincs az a 100 ezer ft, vagy urambocsá 20 ezer ft több(mint amit a kérdezõ kapna), mert ezek a pillanatok megfizethetetlenek. Legalábbis számomra." - aha... és a férjed számára? Õ UGYANÚGY szülõje annak a gyereknek, nem? Õ mégis nyugodtan kimaradhat? Kevésbé szülõ? Miért nem mondod neki, hogy akkor most maradjon õ otthon egy évet fontos pillanatokat élvezni, és te eltartod? Vagy annyira már nem is fontosak ezek a pillanatok?
Izé, itt nem az a probléma, hogy a Kérdezõ ilyen meg olyan "társadalmi elvárásokkal" akar szembe menni (jelentsen ez itt akármit is), hanem az, hogy a férjével, csókolom. Nem a társadalom várja el, hogy a Kérdezõ vállaljon legalább fél állást, hanem a férje... Az meg hagy legyen már - a gyerek eltartásához való hozzájáruláson túl - a férj döntése és magánügye, hogy kit, és milyen feltételek között hajlandó eltartani...
41: hát nézd, én ezt is megérteném....
MOst kap 50ezer gyedet, ha visszamegy, kap 45ezer fizut és 25 gyest, az 70ezer. Ezért a 20ezerért hisztizik a férj??? Tényleg emiatt kell neki most 3 hetet külföldön lenni, a korábbi 1 hét helyett? Ki hiszi ezt el? Nem akar itthon lenni.
Ne etessük a trollt: lehet hogy azt a kérdést is õ írta ki amikor egy férj kérdezi ugyanezt (az elsõ oldalon be is linkelték)
Gondlom, mert megunta a férjed a bankautomata szerepét.
"Jajj szegény gyereknek kell az anyja bla bla bla..." nehogy már lelki rokkant legyen attól, hogy bölcsödébe kerül. Egy év múlva úgyis oviba menne... És az apa jogai hol vannak ilyenkor??? Joga van fizetni ugye? Neki nem jár a pihenés, legyen csak távol a családjától.... éves szinten 9 hónapot van távol a családjától, a GYEREKÉTÕL. Apa nem kell annak a kicsinek???
gondolom, hogy nem kommunikálnak, valószínûleg már szólni se lehet az asszonykához, annyira rajta van a babyláz... itt nem arról van szó, hogy a férj lazán keres jól, hanem MEGSZAKAD, hogy az asszony otthon lehessen. És ha a pasi nem akar még egy gyereket, nem lehet kényszeríteni. Vagy azért mert elvette feleségül, kuss a neve és robotoljon erején felül, hogy asszonyka otthon mereszthesse? Mert a kérdezõ igen is mereszti.
Milyen fejlesztésre kell hordani a gyereket?
annyira kiábrándító ez a rohanó világ, dobjuk be a gyereket a bölcsödébe, dolgozzunk aprópénzért...és sorolhatnám, semmi élet, semmi csak a pénzhajtás, karrier... egyre több helyen látom, olvasom az anyukák már mintha csak rutinból vagy társadalmi morálból szülnének, hát hol marad a gondoskodás, babusgatás, szeretet?? helyette külön szoba, meg tilos ringatni, tilos felvenni, sírni kell hagyni... borzalom :( egyet értek itt az egyik hozzászólással, a gyereknek az anyja mellett még a helye, nem vadidegenek közt kallódni!
#6 " próbáljátok megbeszélni, hogy igenis most anya vagy és ez a munkád és õ is vállalta mikor babát vártatok!" - már bocsi, de attól, mert az emberfia gyereket vállal azt vállalja, hogy részt vesz a gyerek eltartásában - nevelésében, és nem azt, hogy eltartja a gyereket meg az anyukát amíg babázik... pláne nem úgy, hogy az már a következõ gyerekben töri az agyát, nehogy dolgoznia kelljen mennie...
Miért nem szeretnél visszamenni? Anyám is így kezdte, jajj még csak egy évig maradok itthon, jajj még csak egy kicsit, szült 5 gyereket, több mint húsz évig otthon volt a négy fal között. A végére teljesen becsavarodott, idegbeteg lett, szólni se lehetett hozzá. Aztán visszament dolgozni, töredékét keresi annak, mint amennyit kereshetett volna ha rögtön visszamegy, de legalább már normálisabb lett. Bánja is, hogy otthon maradt. Nehogy te is megbánd.
milyen fejlesztésre? Gondolom azért akarja a férjed, hogy neki se kelljen megszakadnia, tudjon kevesebbet dolgozni és a felszabaduló idõben a gyerekével lenni. Gondolj bele, napi 1-2 órát van csak együtt a gyerekével - NEKED elég lenne ennyi? Egy egészséges 2 éves mellett pedig minden házimunkát el lehet végezni.
Tegnap a férjed kérdezte itt, miért nem akarsz dolgozni? Ti nem kommunikáltok egymàssal?
hát beteg az a gyerek, hogy fejlesztésre kell járatni? gondolom nem. akkor meg emeld meg a feneked aztán irány dolgozni, mert ha igy folytatod a következõ kérdésed az lesz, hogy "a volt férjem csökkenteni akarja a gyerektartást, de akkor el kell mennem dolgozni, mit csináljaaaaak?"
A moderáció egy kicsit átfésülhetné az account-okat, valaki jól szórakozik ugyanazon kérdések duplikál (egyik oldal/másik oldal) kiírásán.
Persze hogy fogalmunk sincs, mi még gyereket sem láttunk, nem hogy háztartást
A kérdező hozzászólása: gondolom nektek fogalmatok sincs, milyen kimerítõ egész nap a gyerekkel foglalkozni, fejlesztésre járatni...
A kérdező hozzászólása: zenei fejlesztésre járatom
Az van a bölcsiben is meg délután, munka után is. Fõleg ha csak részmunkaidõben fogsz dolgozni, lesz rá idõd. Majd viszitek felváltva. Egy kicsit gondolj már másra is magadon kívül. Annak a gyereknek szüksége van az apjára is. Egy olyan apára, aki nem enni-aludni-dugni-pénztleadni jár haza, akinek van ideje munka után játszótérre menni vele, játszani, mondókázni, rajzolni stb.
és a zenei fejlesztés tán minden nap van 12 órában? utazással együtt legyen 3 óra, heti 2x. attól még bõven lehet fõzni, mosogatni, porszívózni. aludni nem szokott az a gyerek??? na amíg alszik meg lehet fõzni, meg ki lehet mosni egy adag ruhát. nem a gép elõtt ülni meg körmöt reszelni. arra már inkább nem is vagyok kíváncsi, hogy mit eszik a gyerek....
" HA annyira fontos lenne a családja, akkor keresne itthon melót, " - persze, nehogy már a nõ is tegyen valamit, mindez csak és kizárólag a férfi feladata és felelõssége. Nincs baj a hagyományos felállással, ha ez mindkét félnek megfelel (itt nem ez a helyzet) és a nõ teljes egészében ellátja a háztartást és a gyereket (ez szintén nem igaz a kérdezõ esetére).
Hol szakad meg a férje a melóban? Azt írta, árut hoz be, és továbbadja. Ehhez marhára nem kéne havonta 3 hetet külföldön tölteni, drága szállással. HA annyira fontos lenne a családja, akkor keresne itthon melót, hogy többet legyen velük, elég lenne kevesebbet keresnie, hiszen nem vinne el a szállása tízezreket... A feleség alig pár ezerrel kapna több pénzt, ha hat órában visszamenne a minimálbéres állásába, mint amit most kap, fizethetné a bölcsõdét, etc.
Attól, hogy valaki szült egy gyereket, nem jár neki semmi. Egy CSALÁDBAN úgy kell intézni a dolgokat, hogy az lehetõleg mindenkinek jó legyen. Nem csak az anyának jár az az idõ, amit a gyerekével tölthet, ez jár ugyanúgy az apának is. Ahogy a terheket is illik megosztani családon belül. Kérdezõ: amikor úgy döntöttetek, hogy gyereketek lesz, nem beszéltetek errõl?
Tényleg jobb ha a gyerek az anyjával van, de azért gyerektársaságra is szüksége van.Lehet nem vagytok rászorulva, de azért mert a férjed éjt nappallá téve dolgozik.Csak azt szeretné hogy ebbõl a teherbõl vállalj be te is. Részmunkaidõ az jó, kicsit legalább emberek között is vagy és tudsz dolgozni is. Én örülnék ha lenne munkahelyem:( Az is érdekes ha valaki elmosogatni nem tud egy 2 éves mellett.Nekem egy nagyon eleven 3, 5 évesek van.Már oviba már, de azért a hétvégén itthon van.Vele nagyon nehéz, de én tudok mellette fõzni, mosni, fát hordani, ....mert ra vagyok utalva.A férjem soha nem várta el a katonarendet, de örül neki hogy szép rend van. Meg értheted te is a férjed, egyszer unja meg ezt a sok hajtást, ..aztán menekül.
Nézd #31, ha megteheted - úgy, hogy ezzel nem a férjedet/párodat zsákmányolod ki - akkor miért is ne.... de ez nem az az eset... De szerinted az miért van, hogy a Kérdezõhöz hasonló nõknek az soha nem jut még véletlenül se eszébe, hogy akkor most elhúz õ dolgozni meg túlórázni, és maradjon a férj otthon a gyerekkel a harmadik évre - már ha tényleg a gyerek érdekérõl van szó, és nem a sajátjukról??? Vagy az már nem a gyerek érdeke, akkor már jó a bölcsõde is???
Nem hiszem, hogy a férje kevesebbet dolgozna ha õ is visszamenne....
Kedves 31., ez mind nagyon szép és jó lenne, ha a férje nem szakadna meg, mert õ babázni szeretne, meg kistesókát... Vagy szerinted ez is normális, hogy a pasi nem akar több gyereket, de anyuka igen? Mert gondolom kellemesebb neki otthon ülni, mint dolgozni menni.
A férjed megszakad a munkában, hogy eltartsa a családját. Te arra nem vagy képes egy 2 éves gyerek mellett, hogy a háztartást vezesd, de szülnél még egyet. Minek??? Hogy a munka után a férjed még a háztartást is vezesse?
Úristen, ti nem vagytok normálisak.... Mi az, hogy menjen dolgozni, meg ingyenélõ?? Ti tartjátok el??Szült egy gyereket, akit a férjével vállalt! Az a minimum, hogy otthon marad vele, legalább 3 évig. Gratulálok, hogy nálatok a gyereket már gondolom egyévesen bevágtátok a bölcsibe, ti munka és a nép hõsei! Megáll az eszem. Kapaszkodjatok meg, én 4 évig itthon voltam a lányommal és a következõvel is minimum eddig szeretnék! Nem azért szültem, hogy bevágjam a gyerekmegõrzõbe és loholjak vissza, mert mit szólnak a gyakorin!
A kérdező hozzászólása: NEM VAGYOK INGYENÉLÕ!
Hú, én már kivágtalak volna, nem még kistestvér... Kíváncsi vagyok, mit csinálnál, ha a férjed beközölné, hogy most egy darabig nem dolgozik, elég lenne szerinted a GYES, meg a családi? Ingyenélõ!
b.asszus.. mentsem meg attol az isten hogy ilyen pénzéhes nõ legyek 10 év mulva..
Nézd Kérdezõ, én férfiként erre a szövegre, amit itt kiírtál, lazán közölném, hogy jó, akkor vagy munkát keresel, vagy válóperes ügyvédet... már bocsi. Mert boldogan és magától értetõdõen tartom el a páromat ha rászorult, ha beteg, ha nem talál munkát, stb - jóban-rosszban, ahogy kell - de a fõállású anyucikáskodást nem lennék hajlandó hosszú távon szponzorálni, soha nem tartozott a vágyaim közé a kõkonzi "a férfi eltartja a családot a nõ neveli a gyereket" modell, sõt... inkább kiütéses hideglelést kapok tõle.
A kérdező hozzászólása: Hát szerintem meg egy 2 éves gyereknek igenis szüksége van rá, hogy otthon legyek vele...
Mi lenne, ha ezt a kérdést a férjednek tennéd fel? Itt mindenki csak találgatni tud, neked konkrét válasz kell.
Lehet, hogy unalmas lett számára a sex.Lepd meg valamivel, vagy ha ez sem vált be, akkor ülj le vele beszélgetni.
Szia! Ha csak egy éve vagytok házasok, és máskor is elõfordult már ilyesmi, akkor feltételezem, hogy nem új a probléma. Azután lett ilyen, hogy összeházasodtatok, vagy elõtte is volt ilyen gond? Lehet, hogy egyszerûen nincs rá igénye olyan gyakran, mint neked. Egyébként jó vele a szex? És neki jó veled? Beszélgessetek a témáról sokszor, kérdezd meg tõle, hogy hogyan szeretné, lenne-e kedve esetleg valami extrém dologhoz, változtatáshoz, stb.
A kérdező hozzászólása: Nos, én mindenre nyitott lennék, d õ, mióta összeházasodunk, iszonyatosan megváltozott.. Mióta külön élünk kifordult önmagából, és a szex is egyenlõ a nullával.. Úgy érzem nem szeret nekem örömet okozni.. De igénye biztos van rá, mert mindig erre utaló filmeket (amatõröket) találok a dvd-ben.. Szóval nem tudom..
szerintem beszélj vele, lehet valami változatosságot kellene a szexuális életekbe vinni. esetleg nem lehet, hogy van valakije?

Vajon miért nem akarja a férjem, hogy önálló vállalkozást indítsak? Ennek ellenére belekezdjek?

3 gyerekkel vagyok itthon, több mint 1 éve főzök ebédet és kiszállítom. Először csak néhány idősebb házaspárnak, egyedül élőnek vittem, most már elég sok fix megrendelőm van. Hamarosan lejár a gyed-em, szeretném ezt hivatalossá tenni. Utánanéztem az engedélyeztetésnek, költségeknek, adózásnak, mindennek. Ügyvéddel is beszéltem. Egyetlen hátránya van: nem tehetném itthon, kéne bérelni egy kis helyiséget és oda venni néhány konyhai dolgok. Ez kb 300-350e ft lenne, van ennyi megtakarításunk. A férjem szerint viszont ez nagyon kockázatos, ráadásul a gyerekek kicsik, még otthon kéne lennem velük pár évet (mehetnék gyes-re és anyaságira), de én ezt nem szeretném. Mi a véleményetek?

Legjobb válasz: ehhez ismerni kellene õt - vagy nem hisz benne, fél az eladósodástól, akármitõl, mert azért bejelentve már minden igen más - õ akar maradni a családfenntartó, félti a pozícióját - jobban szereti, ha õ segít egy nõn, nem az magán - vannak amolyan "apáskodó" férfiak - illetve a férfiakat vonzza ha egy nõ "gyenge" mert erõsnek érzik úgy magukat ennyi tippem van de szerintem igen, kezdj bele. mert mindig önmagunkat kell adni, elõhívni a képességeinket a hátráltató tényezõket ki kell zárni. most nem írom le, de volt hogy lehetõséget én kihagytam valaki miatt, késõbb meg igencsak jól jött volna, amit már nem tudtam visszahozni.

Köszi a leszavazast! Egy biztatora mindig jut 10 pesszimista, aki csak arrol tud beszelni, hogy milyen kegyetlen az elet, es hogy ebben az orszagban semmit nem lehet elerni, mert a gazdasagi helyzet, kockazat stb.stb. Aki nem kockaztat, annak soha nem is fog semmi sikerülni.
ehhez ismerni kellene õt - vagy nem hisz benne, fél az eladósodástól, akármitõl, mert azért bejelentve már minden igen más - õ akar maradni a családfenntartó, félti a pozícióját - jobban szereti, ha õ segít egy nõn, nem az magán - vannak amolyan "apáskodó" férfiak - illetve a férfiakat vonzza ha egy nõ "gyenge" mert erõsnek érzik úgy magukat ennyi tippem van de szerintem igen, kezdj bele. mert mindig önmagunkat kell adni, elõhívni a képességeinket a hátráltató tényezõket ki kell zárni. most nem írom le, de volt hogy lehetõséget én kihagytam valaki miatt, késõbb meg igencsak jól jött volna, amit már nem tudtam visszahozni.
Akkor számold ki neki papíron, hogy mennyi nyereséged lenne, ha beindítod ezt rendesen. Gondolom tudod pontosan, hogy mennyi hasznot tudnál elérni minden adó és egyéb teher kifizetése után. Ez neked is jó támpont lenne már csak arra is, hogy hány hónap alatt térülne meg a befektetés.
Elsõ vagyok.Szerintem kezdj bele!Mutasd meg neki, hogy igenis meg tudod csinálni!Nehogy már leszabályozzon.
Az, hogy hajrá. Az , hogy a férjed miért ellenzi nem tudhatom. Lehet, hogy nem egy vállalkozó tipus, beszari ezért nem bízik a tiéd sikerében. Lehet, hogy attól fél, több pénzt fogsz keresni mint õ, nem lesz rádutalva stb Lehet, hogy tényleg csak annyit akar, hogy maradj otthon és lásd el a gyerekeket, és nem érti, ez miért nem ez a kizárólagos életcélod. Vagy : neki valami szar melója van, és fél tõle, hogy sikeresebb leszel, jól bejáratott üzlettel, aztán otthagyod . Kezdjél bele. Kockázat nélkül nincs nyereség, de ha több mint egy éve csinálod, és látod, hogy van rá kereslet, miért ne lennél a saját fõnököd?
Ha biztos vagy benne, hogy ez egy jövedelmezõ üzlet lenne, és örömmel csinálnád, akkor nyisd meg, de add hívjam fel a figyelmed, arra amit írtál. Nem biztos hogy, meglesznek azok az ügyfelek 2 és akárhány év múlva. Ez akkor is elõfordulhat, ha belevágsz a saját vállalkozásba!
Az, amit az elso irt. A ferfiak többsege fel a független noktol.
Az, hogy azért nem akarja, mert akkor nem tudna basáskodni feletted.
figyelj ha õ azt mondja h ne tedd mert kockázatos és te mégis megnyitnád és esetleg becsõdölne ki a hibás? kit hibázttnál? maradj otthon a gyerekekkel még... majd késöbb mikor nem kell annyira a felügyeleted... ezzel keresni annyir nem lehet... egyedül nem bírnád... és nem 350 ezer forint megcsinálni mert ha normálisat akarsz csinálni abba bizony kell a belefektetés...!
A kérdező hozzászólása: Nyilván magam hibáztatnám, ki mást? De igen, kijönne annyiból. Meddig maradjak otthon a gyerekekkel? Mi a garancia arra, hogy után lesz munkám vagy ha akkor indítom be a vállalkozást, sikeres lesz? Most megvannak az "ügyfeleim", ki tudja így lesz-e ez 2-5-7 év múlva.
Te hogy érzed, miért nem akarja? Milyen ember a férjed? Más elképzelésedben, tervedben támogat? Ezek nagyon fontos dolgok. Ez alapján lehet következtetni, hogy mi állhat a tiltakozása mögött. Ha nem elnyomni akar, s uralkodni feletted, akkor valószínû, hogy õ nem szeret kockáztatni, fél a változásoktól. Viszont kockázat nélkül nincs nyerés. Ha te jövedelmezõnek látod ezt, s nem terhelne meg titeket ez, akkor vágj bele. Elõtte viszont mindenképp beszél a férjeddel, hogy miért van annyira ellene? A felsorolt kifogásai nagyon soványnak tûnnek.
300 ból nem lehet válalkozást inditani, nem olyan hogy pár otthoni edénybe fözöcskézhetsz vadiuj profi felszerelés kell különben nem ad engedélyt az ÁNTSZ már csak a felszerelés ennyi, az ételt se szállithatod akármiben, a bérelt helység 1 havi rezsije lesz csak 300....
Az a véleményem, hogy részben igaza van a férjednek. 300-ból elindítani egy vállalkozást? Ki van zárva! Tudod mennyibe kerül egy konyha berendezése? Állategészségügyi engedélyeztetés? HCCP-rõl hallottál? Fõállású vállalkozóként csak a havi költséged közel 100e (nyugdíjjárulék, tb...), ezen felül a cég rezsije (könyvelõi díj, gáz, villany...) kb másik 100e. Az autóról nem is esett szó, üzemanyag, javítási költségek amortizáció. De nem akarom a kedved elvenni, gondold át mégegyszer, ne ügyvéddel beszélj, hanem egy könyvelõvel, hogy mire lehet számolni. Addig is csináld feketén, fejlesztgesd az ügyfélkört, az legalább megmarad tisztán. Remélem, hogy megvalósul idõvel az álmod, de vakon ne ugorj bele!!!
A kérdező hozzászólása: Vannak mindenféle támogatások, ilyen szempontból 3 gyerekes anyaként nagy elõnyben vagyok. Járulékmentesség pl. Utánanéztem.
Akkor hajrá, csináld.

24 éves lány vagyok. Szeretnék férjhez menni a barátomhoz. Családot akarok magamnak. Olyat, mint amilyenben felnõttem. Nálam idõsebb egyedülálló, elvált kolléganõim miért akarnak az elképzelésemrõl lebeszélni?

Szerintem csak azért mert nekik nem jött össze.

Legjobb válasz: Szerintem te is tudod a választ. 24 vagyok, nekünk is most lesz az esküvõnk. Lebeszélni még senki nem akart, csak kb. lehülyéztek. :-)

Szerintem te is tudod a választ. 24 vagyok, nekünk is most lesz az esküvõnk. Lebeszélni még senki nem akart, csak kb. lehülyéztek. :-)
Csak egy tanács: ne hidd azt, hogy mindenki irigy rád, aki nem ért veled egyet, mert nagyon beképzelt leszel tõle.
Az elõzõvel egyet kell értsek. Szerintem csak fiatalnak gondolnak, és ennyi. Nem feltétlenül irigyek.
Sok boldogságot Nektek! Akiknek nincs, azok mindig is irigyek lesznek azokra, akiknek van. Ennyi.
Én is 24 évesen mentem férjhez. A kolléganõim ugyanígy álltak a dologhoz ahogy a tieid, és én ugyanezt gondoltam róluk amit te most. Ez volt 6 éve. Mikor idén februárban válni mentem a bíróságra, nagyon sokszor eszembe jutott, hogy milyen igazuk volt akkor... Persze minden történetnek más a vége. Lehet, hogy neked összejön. De szerintem a tanácsaikkal csak segíteni próbálnak.
Lehet, hogy neked sikerül, de ne kritizáld azokat, akik óvatosságra intenek. Én 45 éves vagyok, 23 évesen mentem férjhez. Ez már akkor is korainak számított. Nem lehetett meggyõzni arról, hogy várjak még. Aztán jöttek a gyerekek, boldog voltam, bár a szerelem lassan elmúlt (6 évet jártunk házasság elõtt, 2 évet együtt is éltünk) . 29 évesen aztán találkoztam a nagy Õ-vel. Imádtam a gyerekeimet, a férjem rendes ember, így végül nem váltam el, de 3 évig volt kapcsolatom azzal a férfival. El akart venni, én a gyerekek miatt nem léptem. Aztán vége lett, mert õ családot akart. Azóta is összefutunk, közel lakik. Még mindig õt szeretem, és õ sem közömbös irántam. Ha anno nem rohanok bele tapasztalatlanságomban a házasságba, ma boldog lehetnék... Remélem, neked sikerül, de hidd el, nem mindenki rosszindulatú, aki lebeszél. Az én tapasztalatom az, hogy érettebb fejjel jobb döntéseket hozunk, felesleges rohanni.
A kérdésed szimpatikus volt (én is 24 évesen mentem férjhez, és 22 év után is nagyon boldog vagyok), az alsó megjegyzésed viszont sem túl sok jóindulatról, sem túl sok élettapasztalatról nem árulkodik. Igen, van olyan, akinek a legjobb szándék ellenére sem jön össze, de ettõl még nem rosszabb, mint te. Mint ahogy arra sincs garancia, hogy neked összejön. Tény, amit elõttem is írtak, több élettapasztalattal jobb döntéseket hozunk. Sok boldogságot és sokkal több érettséget kívánok a következõ évekre!
Ne foglalkozz velük, biztosan irigyek. Az összes ismerõsömnek összejött, aki 24 évesen házasodott, ez a kor garancia erre. Akinek meg nem jött össze, az mind irigy, gonosz és rosszindulatú. Kivétel nélkül. Az a nagy szerencse, hogy te sosem leszel sem idõsebb, sem elvált és mindig minden össze fog jönni. És soha, de soha meg ne hallgass olyanra, aki nálad idõsebb, több élettapasztalattal rendelkezik, vagy kudarcot is megélt már! Biztosan csak és kizárólag rosszat akarnak. Sok boldogságot!
Had kérdezzek vissza : Neked miért számít, hogy mások mit gondolnak? Ennyire bizonytalan vagy magadban? Kell a megerõsítés, hogy neked milyen jó? Én még csak 23 vagyok, két hét múlva házas. Sosem foglalkoztam mások véleményével, mert biztos voltam /vagyok a döntésünkben. Egyébként kívánom, hogy a nálam idõsebb, elvált, vagy egyedül álló ismerõseimnek is "jöjjön össze".
23 évesen mentem férjhez, ma már nem tenném. Biztos voltam a döntésemben, fülig szerelmes voltam, imádtuk egymást évek óta. Együtt éltünk az egyetem utolsó két évében, látszólag semmi akadálya nem volt annak, hogy összekössük az életünket. Megtettük. Most, 28 évesen egyedül ülök szombat délután itthon a 2, 5 éves kislányunkkal, alig telt el fél év azóta, hogy kimondték a válást. Nekem nem keserû a szõlõ, én nem mondom azt, hogy mindenkinek csak is rosszul sülhet el, akik összekötik az életüket ilyen fiatalon. Azt sem tanácsolom, hogy ne tedd. Én csak azt javaslom, hogy ezerszer rágd át és amikor már azt hiszed biztos vagy a döntésedben, akkor is próbáld megkérdõjelezni azt. Én talán nem voltam elég alapos. A szakmai életem, a karrierem tökéletes, nem lehet panaszra okom, egyedül is megtudok adni mindent a kislányunknak, az apja is a tenyerén hordozza, de úgyérzem mint nõ, mint feleség és bizonyos értelemben mint anya, kudarcot vallottam és ezt az érzéset 28 évesen én nem kívánom senkinek. A legrosszabb ellenségemnek sem! Egy életre akartam kimondani az igent és még is nagyon csúnya véget ért a házasságom alig 4 évvel késõbb.
Egyetértek az utolsó elõttivel, a kérdezõ kérdésében egy kedves, udvarias, ám bizonytalan lányka képe rajzolódott ki. Majd az arrogáns kommentelõkre adott arrogáns, nagyképû válaszából pedig egy elkényeztetett kislányé, aki attól érzi magát valakinek, hogy elveszik. Mi a munkád, kedves? Attól érezd nagynak magad inkább, jobb lenne. Aki pedig óva inti a kérdezõt ettõl a fellengzõs stílustól, az meg csak irigy lehet, aki senkinek se kell ??? (30 éves, 5 éve házas, baba is van) vagy pedig irigy vén p.csa lehet csak. Kérdezõ, ha a munkatársaiddal is ilyen stílusban beszélsz, szerintem nem azért nem akarják az esküvõdet, mert 24 vagy, hanem mert egy elkényeztetett bébi vagy!
Nekem is vannak vagy elvált, vagy épp boldogtalan házasságban élõ idõsebb kolléganõim, de egyik sem akart lebeszélni engem a házasságról. Ugyanis épp nemrég kérte meg a kezem a párom, kevesebb, mint három hónap múlva házasodunk. Nagy vonalakban már tudják, milyen párom van, és mind egyetértenek abban, hogy kész fõnyeremény. :) Az õ párjuk a szemetet nem vinné ki, én meg éjszakai mûszak után nyugodtan alhatok, mert megfõz a párom, ahogy tette ma is. :) Mi igazán együttmûködünk, beosszuk a feladatokat, és harmonikus a párkapcsolatunk. Egyetlen egy, elég keserû házasságban élõ nõ mondott olyat, azért arra ügyeljek, ha egyszer szülök, és otthon maradok a gyerekkel, utána is visszaálljon a régi rend, nehogy akkor szokjon bele a semmittevésbe házimunkafronton a párom. Ezt inkább jó tanácsnak vettem, nem vészmadárkodásnak, nem is annak szánta. Úgyis tudom, hogy milyen a párom. Kényelmes ember, hozzám hasonlóan, de ha rólam van szó, a figyelmessége nem ismer határokat, és ezzel én is így vagyok felé. Ismernek már annyira a kolléganõim, hogy tudják: két lábbal állok a földön, és nincsenek illúzióim. Sokszor mondják, bár õk lettek volna az élet minden tekintetében ilyen megfontoltak és elõrelátók, mint én 25 évesen.
Én 25 voltam amikor férjhez mentem, a férjem 22. Õt volt aki le akarta beszélni. És miért? Mert hogy nem dugott meg még egy csomó másik nõt a világon... Nincs erre mindenkinek szüksége. Nem tudom miért kell másoknak beleugatni abba ami nem tartozik rájuk... A barátaink és a család végig támogatott, velünk örültek. Mindenki látja hogy milyen a kapcsolatunk, anélkül is, hogy bármit mondanánk, egyszerûen látszik rajtunk a boldogság. Ezt már nem egy ember mondta nekem is, és a férjemnek is...és az érzéseink csak erõsödtek azóta hogy együtt vagyunk. (4 év) És igen.. irigykednek. Csak azért mert nekik nem jött össze, és nekik szar, azt akarják hogy más se legyen boldog. Ismerõs... egyik sógornõm tök ismeretlenül beszólt nekem amikor a férjemmel 2 hónapja jártunk együtt, hogy a mi kapcsolatunk nem fog sokáig tartani...soha egy szót se beszélt velem, se elõtte se azóta. Mégis tudott okoskodni....egyébként messzire elkerül, nem is köszön... amióta a férjemmel vagyok, azóta neki sem nagyon.... Közben pedig a férjem szerint, (is) aki az öccse, pusztán irigy....mert az õ kapcsolata már a házassága elõtt is egy kalap szar volt. Nem szerette a férjét, csak azért ment hozzá, hogy legyen valakije. Akkor is csalta, azóta is csalja. Azzal a különbséggel, hogy a házasság után kiderült a csaj sok félrelépése, ezért már a pasi is ugyanúgy csalja... Folyton veszekednek, ordítoznak, hazudoznak egymásnak... Szóval csodálatos a kapcsolatuk...még anyós se volt képes elviselni õket, ezért megmondta hogy költözzenek máshová... Szóval na..... irigyek a kolléganõid. Ennyi. Tudod sokan savanyúak, és csak mert õk rosszul választottak párt, már le akarják beszélni a másikat is... mintha minden egyes ember ugyanazt a hibát követné el....pedig egyáltalán nem biztos hogy így lesz. Ha megfontoltan, jól választasz párt, akkor semmi gond nem lehet. Engem lebeszélni nem akartak, viszont rengetegen csodálkoznak azóta is, hogy fiatalon lekötöttem magam...akkor 25 évesen ugye még fiatalnak számítottam:)
Szerintem elõbb ismerd meg jobban. Lakj vele vagy 1-2 évet. Nem hinném, hogy bármit számítana az, hogy jogilag mi a helyzet. Ha meg nem illetek össze akkor egyszerûbb változtatni. De gyereket nehogy szülj 30 éves korod elõtt!!!! Az nagyon gáz lesz, ha 5 év múlva meggondolod magad és ott lesz a gyerek a nyakadon.
Nekem nem kolléganõim, hanem igen közeli barátnõim mondtàk (a hátam mögött természetesen) hogy nem örülnek az esküvõmnek. Õszintén elgondolkoztam akkor, hogy elhívjam-e õket az esküvõmre, hisz nem akarok nekik kellemetlenséget okozni azzal, hogy meg kell játszani az örömüket. :-)
Nekem is kererek. Pererc megmonták a kolléganõk( elvált mind!!!) hogy ne... Aztán:" végülis egyszer ki kell prõbálni!" Azér mondják, mert rossz tapasztalatuk van, és az alapjánvéleményeznek. El sem tudnak kepzelni mást.. Egy béna példa.. Van egy vitamin, amit ki szeretnel próbálni, úgy érzed a hatasai neked jók lennenek, és szeretned is.. Erre jönnek a kolléganõk, akik már próbalták, de nem érte el ehpgyik sem azt a hatasát amit vart, sõt, kiütésük lett tõle.. 4 bõl 3-nak... Egyik sem fogja javasolni, sõt le akarnak beszélni, nehogy úgy jarj mint õk.. Közben pedig elõfordulhat, hogy neked az a tökeletes készítmén?. Persze...de ha ki sem próbálod nem tudod meg:) Béna példa, deezert akarnak lebeszélni
Nem lehet, hogy ezt te nagyon dicskedve közlõd minden héten? Mert én nem teljesen értem minek kell errõl egyáltalán beszélni velük.
Nem, te 24 évesen mindent tudsz már az életrõl, és õk meg csak irigyek rád, azt gondolod? Valószínûleg nem. Az egyedülállók azért beszélnek le róla, mert attól, hogy õket végül nem vették még el, még lehettek kapcsolataik, esetleg a tiedet is hasonlóan látják. Azt nem mondtad, hogy ismerik-e a kapcsolatodat, vagy csak szimpla kollégák. Az elváltak meg egyértelmûen rájöttek, hogy megbánták az egészet, és csak segíteni szeretnének. Én pl. ha tehetném, bemennék pl az ELTE BTK-ra, és kiabálnék, hogy "menjetek innen, menjetek piacképes szakra, nem éri meg!!!" Én úgy vagyok vele, hogy valakinek meg kellene ezt mondania, mert a társadalom feladata nevelni, ha a szülei nem tudták egyengetni a 18 éves sorsukat. Dehát az ember ilyesmit nem tehet, a kolléganõid kicsiben próbálják ezt csinálni: csak téged lebeszélni arról, amit õk hibának vélnek. Mondom mindezt úgy, hogy tökéletes házasságban élek 5 éve, gyerekünk is okos, szép, minden jó. Szerintem ne hallgass rájuk, mondják csak, amit mondani akarnak!:) Te meg házasodj!
1. az biztos, hogy nem a papír adja a boldogságot 2. az is biztos, hogy lakva ismeri meg az ember a másikat, tehát minimum egy évet papír nélkül megnézném, hogyan sikerül összerázódni 3. Mit értesz az alatt, hogy: "Családot akarok magamnak" A család több tagból áll: férj-feleség, késõbb még a gyerek is. Szóval tisztázni is kellene a leendõ család-taggal, hogy õ mit is akar??? Ha õ is ugyanazt akarja, amit te, ne foglalkozz azzal, hogy mások mit mondanak!
Mert egy megkeseredett ven szerencsetlen 3.14csak. Ugy gondoljak, hogy ha nekik szaar akkor masnak is legyen az.
Mindenkinek másr dob a gép. Lehet hogy neked összejön!:) De arra figyelj oda, hogy ne a "férjez akarok menni" attitûd irányítson, mert arra ráfázhatsz!:)
A kérdező hozzászólása: 1-es, én is úgy látom, hogy akik le akarnak beszélni, a férfiakat szídják, azoknak csak savanyú a szõlõ!
ÉN szeretnék férjhez MAGAMNAK akarok családot amilyen NEKEM volt vedd észre, hogy baromi önzõ vagy, ha család kell, akkor szülj magadnak. párodnak van beleszólása? kis taknyos vagy, aki csak magára gondol, ÉN ÉN ÉN akarom, a többiek meg kapjákbe!
A kérdező hozzászólása: 7-es, akkor MI szeretnénk! Gondolom Te is a savanyú szõlõsök közé tartozol!
kemény 1 évvel vagyok idõsebb nálad, és van párom IGEN, savanyú a szõlõ igaz, neki van beleszólása a dolgokba, nem csak rólam szól minden, mert már felnõttünk! neked sem ártana, de potyogtass nyugodtan!
Én ismerem az ilyen elhagyott, egyedülálló koléganõket meg barátnõket. Ne hallgass rájuk. Jól látod, akinek nem jutott az ezzel a szöveggel kompenzál, mint itt nem egy kommentelõ is.
Én is 24 voltam, mikor férjhez mentem. Ne hallgass az egyedülálló barátnõidre, valószínû nem véletlen, hogy senki nem marad meg mellettük...... Csak csináld ami szeretnél és ennyi!
Gondolom van aki azért akar lebeszélni, mert rosszak voltak a tapasztalatai a házasságát illetõen, míg egyesek lehet magányosak és "irigyek" másra. Én inkább arra gondolok, mivel írtad hogy elváltak, hogy csalódtak, rossz tapasztalataik vannak, nem mindenki rosszindulatból akar lebeszélni szerintem. De ez a te döntésed!
Szerintem meg egyszerüen meglepõdnek, mert nem gyakori, hogy 24 évesen házasodnak.
Mi csak egy picivel idõsebben, 25 évesen házasodtunk. Idén lesz a nyolcadik házassági évfordulónk. Ha 17-18 évesek lennétek, lehet, hogy én is csodálkoznék, de felnõttek vagytok. Ne foglalkozz a vészmadarakkal! Tegyetek minden nap a kapcsolatotokért, és nem lesz gond.
Amúgy én 26 vagyok, de 2 év alatt is rengeteget változtam, most kezdem érezni, hogy felnövök, látom a valóságot, és eléggé kemény. Szóval, nem kell elsietni semmit.

Amióta babát várok, a férjem nem akar belémélvezni. Ez miért van?

Legjobb válasz: Biztos õ is fél...... Velem még lefeküdni sem akar :(

Biztos õ is fél...... Velem még lefeküdni sem akar :(
Nekem a dokim azt mondta, hogy ha ilyen gond van, fertõzésveszély, érzékenység a bacikra, gombákra, akkor gumi óvszer használatával lehet szexelni. Nem ugyanaz, de még mindig jobb, mintha egyáltalán nem, vagy megszakítással szexelnétek.
Szia! Nekem párom a fertõzéstõl félt. Én Amúgyis nagyon érzékeny vagyok mindenre. Kérdezd meg Õt és örülj neki hogy vigyáz rátok. Amúgy a késöbbiekben rájössz majd hogy ez jó mert nagyon sok kismama gombásodik be a szex vagy az orális szex miatt. Nekem is sikerült mind a kettõtöl és azóta is kijön ha párom bennem élvez el vagy nyelvel csinája. Canesten kombi van itthon mindig készenlétben. Azt ajánlom neked is. Még ha nem is használod el de lehet jól fog jönni a krém akár megelõzésre is használható nekem a dokim ezt mondta
Elõször nálunk is bajos volt a sex, de megbeszéltük. Azt mondta, fél hogy árthat a babának, vagy megindítja a szülést. Olvasta valahol... Szerintem Ti is beszéljetek róla, az segít.
Az én párom is a babát félti, de megbeszéltük, hogy nem lehet semmi baja. Azért jobban odafigyelünk, hogy mit hogyan csinálunk. Én azt mondtam neki, hogy ami jó a mamának, az jó a babának is. Azóta mama-baba-papa tornának hívjuk:)
Biztos valami ilyen tudatalatti félelem, hogy nehogy valami baja legyen a bának, de tényleg tõle kérdezd meg :)
Mi azóta is ugyanúgy szexelünk, annyi a különbség h "normál" pózban már a hasam miatt nem megy, de soha nem voltak ilyen félelmei.megkérdezted h miért nem akar?vagy õ sem tudja igazán?
Kérdezd meg tõle.
Te jó ég! Ezt tényleg fontos volt itt megkérdezni? Miért nem a férjednek teszed fel ezt a kérdést!!!????
19.33!Szerinted belül az emberi test steril??Hogy írhatsz ekkora baromságot, hogy a vér mielõtt kiürül steril?Hihetetlen , hogy te ezeket a hülyeségeket tényként közlöd!!
Kedves válaszolók! A kérdezõ nem a véleményetekre kíványcsi, meg a prüdéria kifejezésére, hanem hazsnálható tanácsot szeretne, mert neki ez probléma. És gondolom, a férje nem tudta megmagyarázni. Kedves Kérdezõ! Ezt a kérdést fogalmazd át, és tedd a szex témakörbe! Talán ott hozzáértõbb és ötletesebb válaszolókra lelsz! Ezek a véranyák mitõl estek teherbe? Injekciós tûtõl???
Akkor meg tök fölösleges a mûtõorvosnak annyira sterilizálgatnia magát, ha már úgyse steril a felvágott sem belülrõl! De feltettem, hogy a férje nem AIDS-es.
Az ilyen "tüttõ"kérdések miatt alázzák a nõket!Jogosan!
Tegnap 19:33-as. Úgy gondolod, hogy egy aids-es vére is steril??? Meg egy kankós spermája is steril? Hogy tudsz ekkora baromságot írni?
Kíváncsi vagyok, a sok érthetetlen válaszoló férje hová élvez? Talán a mosdókagylóba?
Miért Te a steril spermától estél teherbe?
Kedves kérdezõ. Ez tényleg egy olyan dolog, amit itt heteken keresztül lehet taglalni, de nem fogsz rá olyan választ kapni, ami kielégítõ. Teljesen különbözõek a terhességek (nekünk már régóta nem is ajánlatos szexelni, elõtte is csak hetente, óvszerrel ajánlotta a doki...), a párok, a babához való hozzáállás a férjek részérõl. Hiába irkálunk itt neked akármilyen okosságot ezt a problémádat akkor is otthon a férjeddel kell megoldanod. Megjegyzem, ha a férjednek tényleg csak a "finish-el" van problémája, hogy attól lehet baja a babának, akkor tényleg egy óvszerrel meg lehet oldani és nem kell ezen rágódni többet, ha meg úgy nem akar, akkor nem csak az a probléma.
"Vidd el õt a terhesgondozó orvoshoz, oszlassa el a félelmeit!" Ez aztán remek tanács!Had röhögjenek ott is kicsit!A férj miért nem élvez a feleségébe?Szerintem összehívnak 1 nemzetközi orvoscsoportot!Vagy az is lehet, hogy hazaküldik õket , hogy ezt talán beszéljék meg!Szerinted?
A 18.20, 18.23, 18.24 válasza számomra az igazi döbbenet!Fõleg nekik írtam amit írtam! Az elõzõ vagyok!
Nagyon jó, hogy egy férfi válaszolt! És mindjárt egyszerûnek tetszik minden!
Igenis kell a férfi válasza még nekünk is prûd véranyáknak és fekete özvegyeknek is!Fõleg egy ilyen vélemény!Látszik, hogy tiszteled és szereted a nõket(bár a hibákat is nagyon jól látod)Egy nõ csak igazi férfi mellett lehet NÕ! Most megyek mert ebédidõ van és én rendes fekete özvegy vagyok, megeszem a férjem mielõtt kihûl!Azt nem tudom hova fog ejakulálni mert én nem játszom az étellel!
:-))Köszi 8.16-os!Ez a kérdés katasztrófa!
A barátnõm szokta viccbõl mondani, hogy azt üzeni a férjemnek, hogy óvatosan szexeljünk, nehogy szemen lõje a lányunkat!:) )))))Ezen mindig jót nevetünk, na, számomra ennyire komoly ez a kérdés!:)
mármint a BAbának ;)
Istenem!Ez most komoly?Ez nagyon gáz kérdés!!Kérdezd meg a férjed!!Idegen emberek fogják megadni erre az életbevágó kérdésre a választ?Mekkora problémáid vannak és ezt ki kell írni mindenképp!?
Csajok! A fertõzés nem a steril spermától lesz! Ha csak 1szer belöki is el lehet kapni vmit, ha érzékenyek vagytok. Óvszer megvéd! Ha csak a belédélvezéssel van a gondja mondd meg Neki: SERIL A SPERMA! Minden jót!
a párom és én köztem a sex nem volt probléma egészen kb. az 5. hónapig, akkor kezdett el a pocim nõni, akkor a páromat is elkapta a félsz :) ezt úgy oldottam meg (lévén én nagyon kívános voltam) hogy elvittem a nõgyógyászomhoz egy terhesgondozás keretében, ahol az orvos minden félelmét elvetette és legalább megismerkedtek még a szülõszoba elõtt így mi még szülés elõtt két nappal együtt voltunk, nagyon jó volt, szerintem a rendszeres szexuális élet a terhesség alatt normális, sõt ha jól tudom elõsegíti a tágulást is, a fertõzéseket meg megfelelõ higiéniával ki lehet küszöbölni, így nekem a 9 hónap alatt semmi gondom nem volt, pedig mindig is hajlamos voltam a fertõzésekre
kiakadók nektek üzenem:lehet kicsit furi volt a kérdés, de én találtam hasznos választ itt a válaszadók között, és olyat amirõl nem is hallottam, és lehet hogy még "hasznát" is tudom venni.köszi kérdezõ:)
Hála a jó istennek , hogy te ilyen fontos kérdésben és még fontosabb válaszokban találsz magadnak hasznosítani valót!Mégis mit?Irigyellek benneteket az egyszerûségetekért!Tényleg nagyon nagy gond, hogy a férjetek hova fog élvezni illetve hova akar vagy nem akar.Ez számomra is hihetetlen!Egy új élet fejlõdik bennetek, egyszerûen leírhatatlan csoda, hogy gyermeketek lesz, nektek meg a férjetek spermája a legnagyobb gondotok?Boldogok a tudatlanok!!
"SERIL A SPERMA"Hát ez meg a leg égbekiáltóbb hülyeség!!A steril sperma!Annyira steril mint a menstruációs vér vagy a hüvely váladék!Semennyire!Tök hasznos kérdésre tök hasznos válasz jön!
A sperma tényleg steril! ...mint az anyatej és mint a vér is. A menstruációs vér is steril, amikor keletkezik, csak ugye, ha áll, akkor már elveszti ezt a tulajdonságát! Sõt, a kedves válaszolót tájékoztatom, hogy a vizelet is steril! Persze, nem az udvari budiban, egy nyári napon, hanem mikor kipisikéled! Akkor még 100 % steril folyadék. Nyugtasd meg apát, ha a fertõzésen izgulna. Csak a fütyi is legyen ám steril! (majdnem)
Igenis, nagyon jó kérdést tettél fel! Annak a fejlõdõ csodának egy kiegyensúlyozott, boldog apukára van szüksége, nem egy oktalanul szorongóra, meg furcsán viselkedõre. Engem is nagyon zavarna, ha hirtelen, megmagyarázhatatlanul megváltoznának a férjem szokásai. És a spermát igen is hiányolnám!!És nagyon megbántana, hogy nem tart "méltó"nak vagy "alkalmas"nak a fogadására. Ugye, nem baj?
20 éve vagyok eü-s.Hagyjátok már ezt a hülyeséget!A testbõl kijövõ váladékok nem sterilek, de különben az ügy érdekében mindegy is!Ha egy apuka attól lesz kiegyensúlyozott apa, hogy hova ejakulál akkor te igen csak el vagy tévedve!És az anya sem attól lesz jó anya, hogy remegve várja a spermákat!Azzal a spermával foglalkozz ami már a hasadban van és fejlõdik!Nem a szexuális szokások megváltozása a legfontosabb ebben az állapotban!De ha már kérdezted:Igen!Szabad aggódnod ha ez neked ekkora dolog!Én nem vagyok ennyire szerencsés és nem ez miatt aggódok, nekem a gyerek a legnagyobb parám!Egészséges legyen, legyek jó szülõ stb.A férjem spermái nem foglalnak ezen a listán elõkelõ helyet!(Még sincs köztünk emiatt konfliktus, felnõtt értelmes emberek vagyunk és a családalapításra koncentrálunk)
:) )))))
8:16-osnál a pont!!
"Fel nem tudom fogni, aki azt írja, hogy neki a gyerek fontosabb, mint a férje!"Hogy is tudnád felfogni...a kis egyszerû agyaddal!!!

Miért nem akar gyakrabban a férjem (48)?

Mostanában eléggé eltávolodtunk egymástól, néha veszekszünk, de úgy vettem észre, nem kíván a problémamentes időszakokban sem. Nincs senkije, ebben biztos vagyok. Én sem változtam túl sokat (nem vagyok elhízva, ápolt vagyok). Már arra is gondoltam, hogy "bemelegedett", de nem tudom, milyen jelei vannak. Õ azt mondja, ha megbántom, akkor azon a héten nincs kedve hozzám.

Legjobb válasz: Próbáld kicsit visszacsempészni az intimitást a hétköznapokba, legyetek türelmesebbek egymással, ne veszekedéssel oldjátok meg a konfliktust, törekedjetek harmonikusabb kapcsolatra. (akár párterápiát is ki lehet próbálni, berögzült rossz szokások kiküszöbölésére)

Próbáld kicsit visszacsempészni az intimitást a hétköznapokba, legyetek türelmesebbek egymással, ne veszekedéssel oldjátok meg a konfliktust, törekedjetek harmonikusabb kapcsolatra. (akár párterápiát is ki lehet próbálni, berögzült rossz szokások kiküszöbölésére)
Hány éves a férjed? Mert sanszos, hogy már nem áll fel neki azért talál ki mindig dolgokat. Keríts egy fiatal szeretõt és szex is lesz és házasság is marad.
Nem itt fogják megválaszolni a kérdésedet. Ide unatkozó tinik járnak. Próbálj feltenni egy kérdést a család kategóriába. Ott komolyabb témák vannak.
Esélyes hogy túl sok pornót néz, és közben kiveri, vagy pedig rákapott a k.rvázásra...
A kérdező hozzászólása: Ez utóbbit elképzelhetetlennek tartom, ismerve õt.
Te miért nem eszel 15-ször minden nap?
Én meg nem ismerem, úgyhogy nem lehet mondani biztosra. Viszont ledöbbennének a nõk ha tudnák, hogy hány "elképzelhetetlennek tartott" pasi jár prostikhoz... :)
Lehet unja már 23 éve ugyanazt a lyukat dugni.
A kérdező hozzászólása: hát kösz, nagyon sokat segítettél.
Látom, itt még senkinek sem volt szeretõ, tartós kapcsolata. (talán 2 válaszolónak) Elsõ körben nem a szexuális kapcsolatotokat kellene helyrerakni, hanem a "hétköznapit". És nem szégyen ezért segítséget kérni. Ha tudnád hány pár küzd ilyen problémákkal...és hogy milyen eredményt lehet elérni.:) Csak nagyon nehéz kilépni a szokásokból és változtatni a kapcsolaton. (ebben tud segíteni egy terapeuta. vagyis kettõ, mert párterápián általában kettõ van)
Én többször írtam a kérdésedhez, mert ismerem a helyzetet. Ugyanez volt a gond: ha nem volt minden ok a kapcsolatban, akkor ódzkodott a szextõl is. Tehát azokkal értek egyet, akik azt mondják, a kapcsolatot kell rendezni, akár segítséggel is.
A kérdező hozzászólása: Mielõtt valaki azt mondaná, hogy biztosan megöregedtem, elmondom, hogy szerintem a szex nem a fiatalabbak kiváltsága, igenis szeretem a testem, nem hanyagoltam el, és szerintem még jó pár évig élvezhetnénk együtt az életet, új területeket fedezhetnénk fel. Fiatalabb koromban meg akartam mindenáron felelni, görcsös voltam, teljesíteni akartam. Most már kész vagyok elfogadni amit adnak és viszonozni, csupán az élvezet kedvéért.
A kérdező hozzászólása: 44
Hyposzexualitás. Nézz utána. És igen, sokszor a párkapcsolati problémákra reagálnak így a pasik.
lehet nem áll már fel neki...
Próbáld egyszer lecserélni a "48-ast" két "24-esre", hátha lesz siker... ;)
Meg aztán talán kezd kiöregedni, vagy egyszerûen már megunt...
A kérdező hozzászólása: 23 éve vagyunk együtt, és kb 3 éve kezdõdött ez. Nem hiszem, hogy pont most unta el. Egyébként amikor együtt vagyunk, akkor normálisan mûködik minden és azt mondja, élvezi.
Nem akarlak ijesztgetni, de nekem megcsalás szaga van a dolognak... :( Tuti biztos, hogy nincs más rajtad kívül???
A kérdező hozzászólása: Biztosan nincs senkije. Teljesen megbízunk egymásban és nem lenne értelme hazudni. Mindig tudjuk, ki hol jár.
Te hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat :)

Miért akarnak lebeszélni a szülésről? 20 éves vagyok, a férjem 28, babát akarunk, de a környezetünk ellenzi. (Nem a család!)

Nincsenek megélhetési gondjaink, szertjük egymást.

Legjobb válasz: Szia. Én csak visszakérdeznék. Rajtatok és a családotokon kívül, kinek, mi köze van hozzá?

Szia. Én csak visszakérdeznék. Rajtatok és a családotokon kívül, kinek, mi köze van hozzá?
Jajj, nekem UGYANEZT mondták. 23vagyok, pár hónap múlva 24 és babát várok. A család még nem tudja, kicsit tartok attól mit fognak hozzászólni, de a napokban elárulom mindenképpen. Nehogy hallgass rájuk, ha készen álltok mindketten, akkor hajrá!!! Mondom, nekem dettó ugyanezt mondták. Ugyan mire várjak? Arra, hogy majd én is meddõvé váljak, vagy vmi bajom legyen? Annyi 20on éves lánynak van baja, nehezen jön össze a baba egyre több embernek. Aki be akarja vállalni, az vállalja be. Más emberek éljék a maguk életét és ne szóljanak bele a te életedbe! A te életed, a te tested a tied, senkinek semmi köze hozzá. Mondd vissza nekik, te se mondtad meg nekik, hogy mikor mit csináljanak, stb...
Szia!Szerintem is akkor kell vállalni a babót, amikor ugy érzed elég érett vagy rá.Ha nálad ez 20 évesen jött hát sok szerencsét hozzá.Szóval soha ilyen ügyben ne halgass senkire.Én 25 évesen szültem de sokszor mondom a férjemnek, h válalhattunk volna elöbb babót:) )))))
Ha úgy érzed, érzitek a pároddal, hogy itt az ideje, akkor hajrá! Mindenkinek akkor kellene gyereket szülnie, amikor saját maga úgy gondolja, hogy képes egy gyereket felnevelni és foglalkozni vele jó sokat, hogy nem lesz probléma, ha a baba miatt nem mehet bulizni, ha egy kicsit hanyagolni kell majd a baráti kört. Ha így érzitek, akkor teljesen mindegy, hogy 20 vagy 30 éves vagy, jöhet a baba. Nálam ez az idõ 30 évesen jött el, de a barátnõm már 22 évesen szült. Szóval, nem a környezetedre hallgassatok! 33 hetes
Szia! én még 20 sem vagyok, 4hónap múlva töltöm, és 34hetes kismama.A párom 25éves, és egyáltalán nem gondolom h korai lenne vagy éretlenek lennénk a feladatra, az hogy a környezetem mit gondol az meg nem érdekel.
Éna fiamat 28 évesen szültem, most 37 leszek a másodiknál. Nem maradtam le semmirõl és nem érzem magam öregnek sem.
Szia! Én nem bántani akarlak de valószínûnek tartom, hogy te ezt azért kérdezed, mert valójában még te is kicsit bizonytalan vagy. Igaz?? Ha tényleg igazán szeretnéd a babát, nem lenne ez kérdés.
A kérdező hozzászólása: Hú de jól esett ezt most olvasni. Köszi :)
A kérdező hozzászólása: Igazad van, de nem tudom elengedni a fülem mellet, azt amit a baráti kör és a kollégák szajkóznak. (Jobb lenne 30 körül, ráérsz még, fiatal vagy ehhez... és még sorolhatnám.) Tényleg nincs itt az ideje? Én érettnek gondolom magunkat és a kapcsolatunkat hozzá.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok. Örülök, hogy nem vagyok egyedül azzal, hogy fiatalon szülni JÓ! Jó babavárást mindenkinek!
Hajrá ne törõdjetek mással, kivánok sok boldogságot, és örömet, amit csak egy baba képes adni. Úgy gondolom, amikor jönnie kell, hát jöjjön. Másokkal ne törõdjetek!
Szia! Én 28 éves csaj vagyok, és eszembe sem jutott még a gyerekszülés, sõt semmiképpen nem szeretnék huszonéves anyuka lenni. Én is nagyon korainak tartom stb stb.. DE ettõl függetlenül én nem dumálok bele senkinek a dolgába , hogy mikor szüljön és mikor ne. Ha te most szeretnél és minden feltételed adott hozzá, miért ne szülnél? Az ilyen megjegyzésekre mégcsak reagálnod sem kell, max elküldheted õket a jó édes... Neked így legalább még meglesz az esélyed, hogy látod az unokáidat.

A ferjem nem akar bejonni szuloszobaba amikor szulok. Miert?

Azt mondja hogy o nem szeretne latni,hogy hogy is tortenik mindez.

Legjobb válasz: Nem minden férfi bírja. Ne eröltesd.

Nem minden férfi bírja. Ne eröltesd.
Nõ vagyok, ha lehetne én is kihagynám a szülés részét a babavállalásnak, meg tudom érteni, ha egy férfinak ez sok. Szerintem se erõltesd, ha nem akarja, esetleg anyukád, lánytestvéred helyette segítõnek?
Veled lesz lelkiekben - nem szabad erõltetni, mert bajt okozhat neki. Boldog babavárást!
Hát ezért, amit mondott :) Az én férjem sem akart bejönni, és meg is értette, el is fogadtam, én sem akarnám látni. Én viszont arra megkértem, hogy a vajúdás alatt legyen benn, ki tudja meddig tart. Az ajtó mindig nyitva áll, bármikor kimehet...és ki is ment :) De megmondom õszintén akkor már egyáltalán nem is érdekelt, hogy benn van-e, mert a dokira figyeltem, hogy mit, hogy csináljak nekem nem jelentett volna semmilyen pluszt, ha végig benn marad. Ha nem akarja látni hát nem kell erõltetni. Õ pl azért nem akart benn lenni, mert nagyon megviseli ha lát szenvedni, és nem tud segíteni...bár ezt részben kintrõl is hallhatta :) Amint kibújt a lánykánk, és elvitték mindenhová ment vele, és õ hozta vissza is, mikor már összestoppolt a doki... Szerintem ez teljesen rendben van így...
ha pasi lennék, én sem mennék be.nekem mondták is hogy ne nézzek vissza.ott nem láttam semmit, viszont a szülésznõn annál inkább.gusztustalan.az meg gondolom nem hiányzik hogy õt kelljen kapargatni miközben szülsz :) )
Megértelek, nekem is nagyon jólesett, hogy ott volt a férjem! Ellenben nem vagyunk egyformák. Van, aki nem bírja ki. Mikor a védõnõi szülésfelkészítõ tanfolyamra jártunk, a végén levetítettek egy igencsak realisztikus"oktatófilmet" a szülésrõl. Már a vége felé tartott a film, éppen premier plánban mutatták, ahogy kijön a baba, na az egyik apuka abban a pillanatban el is ájult (szó szerint!).
Nem tud neked segíteni, inkább hátráltat.Egyrészt mert ö nmgadat kell tartanod, és kinlodsz, másrészt meg a fájdalmat levenni nem tudja rólad. Sokkal jobb szerintem ha csak a végeredményt kapja a kezébe. Az hogy ez milyen kínnal jár, az nõi dolog.
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet, hogy kulfoldon elek es anyukam pedig nem tud eljonni, mert meg dolgozik es a lenytestverem meg kicsi az ilyesmihez. Koszonom a valaszokat Szerintem meg oldom en
A kérdező hozzászólása: Nem eroltetem, nem szeretnem, hogy azert tegye meg mert en kerem, de olyan jo lenne tudni hogy ott van velem es segit nekem(lelkiekben)
az en ferjem se akart bejonni meg en se akartam megbeszeltuk hogy addig marad velem szuloszoban mig ben jon el a kitolasi szakasz a vegen bem birt ott hagyni a kinok kozott es sok erot adott nekem is !amugy nem latott semmit mert levoltam takarva es o se nezett oda mert o bem akart ilyet latni es nem is latott max vert :) es o vagta el a koldok zsinort es o fogta meg furdetes utan a kislanyomat mig engen vartak neki nagy elmeny volt !most a masodik babat varjuk es kerdezre hogy most is bent lehet e :)
a fejednél nem fog látni semmit, ha ez zavarja. De a vajúdás órákig tart, tarthatná benned a lelket, ha meg ki akar menni, akkor meg menjen ki, ha úgy gondolja, de azért jó lenne, ha legalább megpróbálná. Ne erõltesd.
A kérdező hozzászólása: A vajudasnal azt mondta, hogy velem lesz. De en megertem csak jo lett volna. Na mindegy majd eldol, hogy is lesz Koszonom a valaszokat.
Figyelj, ezt neki kell eldöntenie. Sok férfi nem bírja az ilyesmit. Én speciel nem szeretném, ha a férjem benn lenne, tudom, hogy ez hiú dolog, de nem akarom, hogy "úgy" lásson. Csak nálunk õ akar minden áron benn lenni, én meg sarokba vagyok szorítva, mert úgy érzem, nincs jogom megfosztani ettõl. De nem akarom, hogy ott legyen. Ez egy olyan dolog, amiben szerintem az apukának joga van dönteni. (sajnos vagy nem sajnos :) )

Vajon a férjem miért nem akar velem szeretkezni?

24 éves voltam mikor férjhez mentem.Nagyon jó volt a szexuális életünk,de amióta szültem azóta alig vagyunk együtt.Legtöbbször arra hivatkozik a párom,hogy fáradt vagy nincs kedve.Igaz,hogy a terhesség alatt híztam,de azt leadtam már.Kicsit ki is tágultam,de intim tornával újra a régi lettem.Most már az is jó,hogyha egy hónapba 3szor együtt vagyunk.Nem tudom neki nem hiányzik a szex?Mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: lehet megcsal de ez csak 30%.

lehet megcsal de ez csak 30%.
még az is lehet, hogy igazat mond: fáradt, nincs kedve... lehet, hogy nem lesz számodra építõ jellegû a válaszom, de ilyenre leginkább a férjed tudna válaszolni.
Nem kérdezted meg tõle, miért nem kíván? Lehet sokat dolgozik mostanában. Apás szülés volt? Sokan panaszkodnak apás szülésnél, hogy azóta nem kívánja õket a férjük.
mert tudat alatt zavarja, hogy a baba ott jött ki
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem.Közösen neveljük a gyereket, mindet úgy csinálunk, mint rég, de hiába Õ nem vágyik rám:(
Nem szedtel fel extra kilokat? Most sem vagy kevesbe igenyes a kulsodre mint korabban?
A kérdező hozzászólása: Amit felszedtem le adtam, újra 57 kg vagyok.Megyek fodrászhoz, kozmetikushoz, csinosan öltözködök:)
Az én férjem a terhesség alatt nem kívànt engem...még leírni is fàj, pedig mióta "szültem" (csàszàr) azóta megbolondul értem:) Mi megbeszéltük, addig zaklattam amíg el nem mondta, mi a baj. Viszont katétert cseréltek elõtte, sõt benn volt a mûtétnél is, sose làtott még igy, meg voltam tébolyodva, 2orvos alig birt lefogni:D mégis kíván:) Beszéljétek meg, ne hagyd hogy letereljen!:)
Hogy a kettõtök viszonya milyen, azt neked kell a legjobban tudnod - ugyanolyan figyelmesek, kedvesek vagytok egymással mint korábban? Ha ezen a téren is minden OK, akkor tényleg ülj le és beszélgess vele errõl. Tedd fel a kérdéseidet és hagyd, hogy gondolkozzon rajta-lehet, hogy õ sem tudja mi a baj, csak dolgozik, dolgozik, hogy megéljetek és közben elromlik a házassága. Remélem, hogy együtt megoldjátok a gondokat.
Nem vagy vele túl gyengéd? Tudom hogy hülyén hangzik ez így de túl kedves, minden percben az õ kérését figyeled? Csak azért mert saját magamból indulok ki, velem a párom túlságosan ilyen volt, nem kívántam a szexet egyáltalán, megmondtam neki, volt egy kis szünet köztünk, és most minden a régi.
Én megcsalásra tippelnék, gyanakodnék.Bár én elég paranoid alkat vagyok 26L
De az is lehet h mégsem lettél annyira a régi...
A kérdező hozzászólása: Nem apás szülés volt, de nem hinném, hogy egy 2 éves férfinek elég lenne a havi 3
Szerintem már unalom kezd lenni, vannak ilyenek is, mindig új kell
bob68! amiatt gondolom nem zavartatta magát, hogy ott rakta be a gyereket...
Vagy csak egyszerûen ennyi elég neki, vagy van valami mögötte. Én biztos valamilyen módon meggyõzõdnék arról, hogy merre jár, amikor nincs otthon. Persze ezt titokban csinálnám. Az egyik barátnõm tett így. Titokban követe egy másik barátnõje a férjét és telefonon mondta merre jár. És egyszer csak találkozott egy másik férfival. Õ is oda ment és azt tapasztalta, hogy egy ligetes területen mindketten bementek a sûrûbe. Teljesen félreérthetetlen helyzetben találta a férjét és azt a pasit. Nem azt mondom, hogy nálatok is ez a helyzet, de csak kíváncsi lennék, hogy mi történik vele, amikor nincs itthon. Lehet, hogy magyarázatot kapnál.
A kérdező hozzászólása: Úgyanúgy figyelünk egymásra meg minden csak szex nincsen.Régen szinte minden nap volt szex, de most meg örülök ha két hetente egyszer van, de akkor is én kezdeményezek mindig és az is csak rövid ideig tart.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!