Találatok a következő kifejezésre: Miért ajánlott évig csak (3 db)

Miért ajánlott fél évig csak anyatejet adni a babának?

Legjobb válasz: Mert most ezt találták ki. Kell neki egyéb folyadék is szerintem, de nagyon eltérõek a vélemények. Az anyatej állítólag segít kialakítani az immunrendszer megfelelõ mûködését, jó tápanyag, és a baba -mama kapcsolat is közvetlenebb a szoptatáskor.

Mert most ezt találták ki. Kell neki egyéb folyadék is szerintem, de nagyon eltérõek a vélemények. Az anyatej állítólag segít kialakítani az immunrendszer megfelelõ mûködését, jó tápanyag, és a baba -mama kapcsolat is közvetlenebb a szoptatáskor.
Kiegészítve az elsõ válaszolót én még azt is olvastam, hogy a csecsmõk bélrendszere még csak az anyatejet képes feldolgozni. És 6 hónapos korára lesz képes más táplálékot is jól hasznosítani. Illetve allergiát is okozhatnak bizonyos ételek, de ez igen ritka.
Én is kiegészíteném:) Az igény szerinti és kizárólagos szoptatás mellett a legvalószínübb, hogy mindig lesz elegendõ mennyiségû tej, és olyan minõségû (hígabb vagy sürûbb) amilyen aktuálisan a babának kell. Az elsõ, hígabb tej a szomjúság ellen van, amit a baba csak ezen feltételek mellett tud "igényelni". Én is így csinálom, nincs cumink sem és fejni sem fejek sosem. 5 hónapja CSAK szoptatok.. Ja és ezek mellett fogamzásgátló hatása is van, ami szintén nem utolsó.

A szexualitás miért felnőtt kategória? Miért csak 18 éven felülieknek ajánlott?

Mar a 14 éves is össze-vissza szexel, hat akkor? Na meg teljesen természetes dolog.

Legjobb válasz: Média törvény miatt.

Média törvény miatt.
Ez talán egy erkölcsi korhatár.
Tudott, ha 60 évesen dugnál meg egy 18 éves lányt, az ellen semmi törtvény sincs, de ha egy 18 éves fiú dugna egy 15 éves lányt (aki lehet hogy 20-nak is simán kinéz) akkor meg már, fújj pedofil, tehát most, rengeteg dolog van amibe bele lehetne kötni, hogy miért így miért úgy....
utolsó: 15 már tökmindegy, 14 év a beleegyeezési korhatár
mert a felnõttek a hüly.egyerekek akik kérdezni fognak...nem nyilvánvaló, a kérdezési lehetõség azoké, akik semmit nem tudnak....
A szexualitás önmagában egyáltalán nem felnõtt kategória. De ezen a fórumon a lap szerkesztõi azt szeretnék, ha elsõsorban felnõttek kérdeznének ezen az oldalon. Ennek kapcsán jórészt 18 év alattiak kérdeznek, de van itt néhány felnõtt, aki idõnként normális válaszokkal segít eligazodni a komolyabb kérdések között. Szerintem, sokszor jókat lehet nevetni a válaszokon is. Neked teljesen igazad van ebben.
Sok olyan kérdés szerepel, amely valóban emészthetõ a kiskorúaknak is, sok olyan van, amely még felnõtteknél is émelygést okoz - a kiskorúak az ilyenek által megzavarodhatnak a szexualitás természetét illetõen: torz elvárások, vonzalmak alakulhatnak ki, mert érzelmileg még nagyon kiszolgáltatottak. Ha pl. azt látja, hogy "már a 14 éves is össze-vissza szexel", akkor könnyen elhiszi, hogy ez természetes és jó, és késztetést érez, hogy õ, aki 16 évesen még szûz, sürgõsen pótolja a mulasztást... :-( Mivel nehéz kiszûrni a káros hatású írásokat, a figyelmeztetés a teljes kategóriára alkalmazandó.

Jobb a gépi mellszívó a kézinél, megéri az árát? Ha igen, miért? Ha mondjuk 1 évig szoptatok, végig tudom használni vagy fejni csak az elején ajánlott?

Legjobb válasz: Szerintem fejni csak pár hónapig szükséges, illetve ha csökkenne a tej, akkor ezzel lehet növelni a mennyiséget, vagy ha pl. szeretnél elmenni valahová elmenni és tudod, hogy nem biztos, hogy haza érsz szopira, akkor tudsz otthon hagyni lefejt tejet.

Szerintem fejni csak pár hónapig szükséges, illetve ha csökkenne a tej, akkor ezzel lehet növelni a mennyiséget, vagy ha pl. szeretnél elmenni valahová elmenni és tudod, hogy nem biztos, hogy haza érsz szopira, akkor tudsz otthon hagyni lefejt tejet.
kényelmesebb a gépi, nekem nagyon fájt a csuklóm a kézitõl. Fejned majd akkor kell, ha sok tejed lesz és a cicid majdszétdurran majd :) vagy ha kevés lesz a tejed, és serkenteni akarod. Én elég gyakran elõvettem, és nem tudtam a kézit használni, csak a medela gépi jött be. Egy hétig nem volt nálam és pont szükségem lett volna rá, akkor éreztem, hogy nagyon hiányzik.. Elõbb használj kézit, kérj kölcsön, ha tudsz és meglátod, hogy neked sokszor kellene-e vagy nem. Ha egy évig szeretnél szoptatni, akkor jó, ha van. Szerintem.
Szia! A Medela kézi nekem is bejött, de megtanultam kézzel fejni, és ment ügyesen kézzel, érdemes megtanulni, persze van akinek a mellszívó a jó. Üdv
Én csak az elsõ két babánál használtam rendszeresen, fõleg az elején. A 3. hónap után már egyáltalán nem kellett. A 3. babámnál már egyáltalán nem volt szükségem rá, mert bejáratott úton haladt minden. (Ha el kellett mennem othonról, mindig vittem magammal a gyereket is.) Nekem a gépi Medela volt a legjobb, a kézi egy kicsit fárasztó.
Szia nekem pesztonka van -gépi és meg vok elégedve vele.Koölcsön kaptam egy avent kézi mellszívót és azzal semmit sem tudtam kifejni annyira mélyen vannak a mirigyek sztem..Sztem mindenképpen gépit vegyél mert az elején nagyon fáj a melled és a mellbimbód, lehet fejés közben masszírozgatni kell a csomókat , hogy jobban ürüljenek és akkor nem tudod kézivel csinálni..én nem tudom..5hetes baba mamája.
szia! Én próbáltam két fajta kéztit, az egyik az ezer forintos gagyi az egy cicigyilkoló, és a chiccot ami pumpás és szelepes. Az már jobb egyí fokkal de azzal sem volt cseppet sem fájdalomentes és nagyon fájt másnap a cicim és nem bírtam. Aztán most rászántam és vettem egy medelát 21300ért és nagyon jó van rajta vagy 13 fokozat, és nagyon kíméletes. vedd meg! 8 hetes anyuka

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!