Találatok a következő kifejezésre: Miért adnak finnek 3 keresztnevet a gyereküknek (1 db)

Miért adnak a finnek 3 keresztnevet a gyereküknek?

Legjobb válasz: Nem csak hármat, még többet is... Általában a rokonok, õsök iránti tiszteletüket próbálják kifejezni a névadással. Ami szerintem elég fura, mert néha nagyon béna kombinációk tudnak kijönni, másrészt a gyerek úgyis csak egyet fog használni belõle, szóval felesleges is. :P Azt hiszem, náluk összesen öt keresztneve lehet a gyereknek, csak gyõzze mindet ráírni a hivatalos iratokra. :)

Nem csak hármat, még többet is... Általában a rokonok, õsök iránti tiszteletüket próbálják kifejezni a névadással. Ami szerintem elég fura, mert néha nagyon béna kombinációk tudnak kijönni, másrészt a gyerek úgyis csak egyet fog használni belõle, szóval felesleges is. :P Azt hiszem, náluk összesen öt keresztneve lehet a gyereknek, csak gyõzze mindet ráírni a hivatalos iratokra. :)
volt egy finn barátnöm akinek született egy unokaöccse és kérdeztem mi a neve. mikor mondta még nincs neve mert nincs megkeresztelve. és kérdeztem hogy a kersztelöig hogy hívják és azt mondta hogy sehogy, baba. majd a keresztelötöl lesz neve neki.
Mi 3 nevet akarunk adni a mi kicsinknek - egyenlõre puhitom a férjemet... Tiszteletbõl a 2 már nem élõ Nagypapa és a név amit választunk...bolondság? Nem tudom...
Valamelyik remélhetõleg tetszeni fog a gyereknek (is)
Mindenesetre van egy elõnye, hogy ha nem tetszik az egyik, akkor hivathatja magát a másikon.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Magyar vagy más népeknél is szokás az, hogy gyengébbik csapatnak szurkolnak?

Értem ezt természetesen úgy, hogy ha nincs hazai kötödés.

2

Merjem bevállalni?

Egy ismerősömmel és egy kisebb csoporttal menni fogunk a közeli megyébe. 12-en leszünk, két autóval fogunk menni. Az ismerősöm (a 'főszervező') megkért, hogy vezessem a másik autót.

Félek a másik autóval menni, mert friss jogsim van. Az ismerősöm állat módjára vezet. Semmi GPS, csak annyi lenne, hogy utána kellene mennem az autóval (amit ő ad). Kb 1,5 óra lenne az út, csak oda.

Merjem elvállalni?
19l

6

Miért jövök ki jobban az ellenkező neműekkel?

Sosem voltam igazán 'csajos' csaj. Az elmúlt kb 2-3 évben kezdtem el komolyabban foglalkozni a sminkkel és a 'csinosabb' öltözködéssel, de nem vagyok az a 'tipikus' nőies nő. A technikai dolgok érdekelnek, leginkább az informatika.

A környezetemben leginkább (sőt), a férfiakkal, 'fiúkkal' találom meg a közös hangot, velük jövök ki a legjobban. Velük könnyebben kötök 'barátságot', hamarabb találom meg a közös hangot (nem csak egy-két beszélgetés erejéig, mint a nő, lány társaimmal, hanem évekig).

Teljesen mások ilyen szempontból a 'másik' nem. Lazábban veszik a dolgokat, mint mi, 'nők'.

Miért van ez?

5

Rendőrségi ügyiratszámban az id és a bü mit jelent?

3

Oroszoknál van sorkatonaság? és ha igen, akkor mennyi és mikortól kell bevonulni a férfiaknak?

Mennyi ez az idő?
Illetve inkább oktatásnál kéne megkérdeznem, de az oroszoknál hogy van az oktatás? ugyanugy mint nálunk magyaroknál?

4

Mikor van az Ózdi napok?

2

Hogyan mutatkoznak be a 20-25 évesek?

Tegyük fel, hogy van egy 8-10 fős baráti társaság, ahol az egyik fiú elviszi bemutatni a barátnőjét.
Hogy történik a bemutatkozás? Ki fog kezet kivel? Van-e puszi, ha igen hány? Ha a társaság egy asztalnál ül, és a pár később érkezett, akkor van-e valami változás a dologban?

0

Borravaló?

A borravaló adásnak vannak szabályai? Létezik íratlan szabály erre?
Én középszintű helyekre járok kajálni, szoktam borravalót adni. Amennyiben 500 alatt van, akkor 500-ből, ha 500 felett, akkor egészből kérek vissza. Volt már, amikor ilyen helyeken is furán néztek.
Vidéki vagyok, amúgy. Pesten volt, aki 15% borravalót adott egy pizzériában, és még flegmáskodtak is vele.
Tehát a kérdés adott, mennyi borravalót kell adni?

8

Ti is mindig leveszitek a felsőtöket mikor kaksiztok?

nekem befogja a szagot a pólóm ugyanis, és haverok szivatnak hogy nekivetkőzöm

18

Illik akkor köszönni, ha megyek például a folyosón és többen állnak, beszélgetnek egymással? Vagy illetlenség közbevágni egy köszönéssel?

Ezen régóta gondolkodom, mert én szoktam, csak az a tapasztalatom, hogy ilyenkor a beszélgetők nem nagyon köszönnek vissza. 27/N

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!