Találatok a következő kifejezésre: Miért adnak finnek 3 keresztnevet (1 db)

Miért adnak a finnek 3 keresztnevet a gyereküknek?

Legjobb válasz: Nem csak hármat, még többet is... Általában a rokonok, õsök iránti tiszteletüket próbálják kifejezni a névadással. Ami szerintem elég fura, mert néha nagyon béna kombinációk tudnak kijönni, másrészt a gyerek úgyis csak egyet fog használni belõle, szóval felesleges is. :P Azt hiszem, náluk összesen öt keresztneve lehet a gyereknek, csak gyõzze mindet ráírni a hivatalos iratokra. :)

Nem csak hármat, még többet is... Általában a rokonok, õsök iránti tiszteletüket próbálják kifejezni a névadással. Ami szerintem elég fura, mert néha nagyon béna kombinációk tudnak kijönni, másrészt a gyerek úgyis csak egyet fog használni belõle, szóval felesleges is. :P Azt hiszem, náluk összesen öt keresztneve lehet a gyereknek, csak gyõzze mindet ráírni a hivatalos iratokra. :)
volt egy finn barátnöm akinek született egy unokaöccse és kérdeztem mi a neve. mikor mondta még nincs neve mert nincs megkeresztelve. és kérdeztem hogy a kersztelöig hogy hívják és azt mondta hogy sehogy, baba. majd a keresztelötöl lesz neve neki.
Mi 3 nevet akarunk adni a mi kicsinknek - egyenlõre puhitom a férjemet... Tiszteletbõl a 2 már nem élõ Nagypapa és a név amit választunk...bolondság? Nem tudom...
Valamelyik remélhetõleg tetszeni fog a gyereknek (is)
Mindenesetre van egy elõnye, hogy ha nem tetszik az egyik, akkor hivathatja magát a másikon.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Operába megyünk. Hogy kell felöltözni?

Még soha nem voltunk Budapesten az Operába, szeretnénk egy koncertre, hangversenyre elmenni.
Kissé szorongok, mert nem tudom, hogy kell egy nőnek és férfinak ott megjelennie. Nem fogunk-e nagyon kilógni a sorból, hiszen nem a felső tízezerhez tartozunk.
Aki ismeri az Opera közönségét, vagy volt már, megírná, hogy miben illik megjelenni? Ha télen mennénk és mondjuk a hölgy csizmában van, akkor kell-e vinni váltócipőnek egy körömcipőt?
Előre is nagyon köszönöm a tanácsokat.

4

Egy étterembe kinek kell először belépni az ajtón?

Ha egy férfi és egy nő elmegy együtt vacsorázni egy étterembe, akkor kinek kell vagy kinek illik először belépni az étterem ajtaján?

9

Mi a véleményed a nőiesebb meleg fiúkról?

13

Ha lefagyasztatom a fejemet, az öngyilkosságnak számít?

Akit irritálnak a bizarr kérdések, az innentől ne olvassa tovább, és kérem, ne is válaszoljon, köszönöm! A lényeg a következő: lehetőség van bizonyos összegért lefagyasztatnom a testemet, vagy csak a fejemet (még olcsóbb), mert ugye vannak, akik hisznek benne, hogy majd egyszer lehetővé válik a felélesztésük, és meg tudják gyógyítani a betegségüket, illetve milyen jó lesz majd 1000 év múlva élni...

Nos, én ebben nem hiszek, de tegyük fel, hogy élni sem kívánnék tovább. Onnantól, hogy levágják az ember fejét, meghal, és fagyaszthatják az idők végezetéig. Viszont altatásban halnék meg, nem éreznék semmit, és nem is én tettem el magamat láb alól, tehát Isten szemében sem számíthat bűnnek... Szerintetek?

3

11-14 évesek, ti hogyan köszöntök osztálytársaitoknak?

9

A leveses tányér megdöntése illetlenségnek számít?

A kanalazás vége felé a többség maga felé dönti a tányért, egyesek viszont (mintha elegánsabb lenne), elfele, azaz az asztal közepe felé döntik. A mamám viszont azt mondja: úriember a tányért nem döntögeti semerre. Azt a 2-3 mm-nyi levest ott kell hagyni...

14

A leves szürcsölése illetlenségnek számít?

Ha fújom a forró levest, akkor sem lesz ehetőbb, szürcsölve hamarabb kihűl a kanálban...

12

Illem és etikett, hol kezdjem?

Üdv, etikettet illetve illemet szeretnék tanulni, melyik könyv lenne a jobb választás? Illetve ajánlanátok jobbat ,ha tudnátok ?

Nekem személy szerint jobban vonzt az első könyv.

5

Hogyan kérjem vissza a könyvem, úgy, hogy ne legyek túl bunkó?

Sziasztok!
Több, mint egy éve kölcsönadtam az egyik könyvemet, ami a suliban szorgalmi olvasmány volt az év végére. Mivel én már elolvastam az előző nyáron, így kölcsönadtam az egyik ismerősömnek. Évközbe párszor szóba került, de mindig azt mondta, hogy még nem olvasott bele.
Mivel már annak a tanévnek vége, így már biztos, hogy nem kell idén. Mondtam neki múlt héten, hogy hozza már vissza. A válasz: persze, jójó, majd hozom. Mondanom sem kell, azóta is nála van.
Mit tegyek, hogy ne legyek túl bunkó?

(anyukám kifejezetten azért vette ezt a könyvet, mert én szerettem volna, szóval egy vadi új kiadásról van szó)

2

Koreában mennyire elterjedt a kutyahús-fogyasztás?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!