Találatok a következő kifejezésre: Miért adnak finnek 3 keresztnevet (1 db)

Miért adnak a finnek 3 keresztnevet a gyereküknek?

Legjobb válasz: Nem csak hármat, még többet is... Általában a rokonok, õsök iránti tiszteletüket próbálják kifejezni a névadással. Ami szerintem elég fura, mert néha nagyon béna kombinációk tudnak kijönni, másrészt a gyerek úgyis csak egyet fog használni belõle, szóval felesleges is. :P Azt hiszem, náluk összesen öt keresztneve lehet a gyereknek, csak gyõzze mindet ráírni a hivatalos iratokra. :)

Nem csak hármat, még többet is... Általában a rokonok, õsök iránti tiszteletüket próbálják kifejezni a névadással. Ami szerintem elég fura, mert néha nagyon béna kombinációk tudnak kijönni, másrészt a gyerek úgyis csak egyet fog használni belõle, szóval felesleges is. :P Azt hiszem, náluk összesen öt keresztneve lehet a gyereknek, csak gyõzze mindet ráírni a hivatalos iratokra. :)
volt egy finn barátnöm akinek született egy unokaöccse és kérdeztem mi a neve. mikor mondta még nincs neve mert nincs megkeresztelve. és kérdeztem hogy a kersztelöig hogy hívják és azt mondta hogy sehogy, baba. majd a keresztelötöl lesz neve neki.
Mi 3 nevet akarunk adni a mi kicsinknek - egyenlõre puhitom a férjemet... Tiszteletbõl a 2 már nem élõ Nagypapa és a név amit választunk...bolondság? Nem tudom...
Valamelyik remélhetõleg tetszeni fog a gyereknek (is)
Mindenesetre van egy elõnye, hogy ha nem tetszik az egyik, akkor hivathatja magát a másikon.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Cserediákot fogadnék. Van olyan oldal ahol láthatok képet is a diákokról? Illetve, szerintetek melyik a legjobb nemzetközi levelezős/chtalős oldal?

1

Mit mondanak mikor az amerikai temetéseken amikor van a zászló háromszöggé hajtogatása?

1

15éves vagyok. Vanegy fiú akit szeretek, és ő is engem. Volt egykapcsolatom ami titokban zajlott, és kiderült ezért a szüleim dühösek lettek büntiket kaptam stb. Ha őszintén elmondom anyukámnak akkor megengedi hogy találkozzak vele?

hogy kérjem meg erre?

8

Miskolcon miért bámulnak az emberek ennyire?

Arról van szó, hogy vadidegenek bámulnak, lesnek néznek. Mi a cél? Kihívás? Nem értem az egészet, ha ismer köszönjön, ha nem azt meg egy pár pillanat alatt tudja. Ha látom, hogy néz inkább nem nézem tovább, de amint odanézek, még mindig les. Ennek mi értelme van? Szeretném, ha egy-két ilyen bámuló bunkó is válaszolna.

6

Egyet értesz ezzel?

Nagymamám szavai:
Ideges ember nincs, csak hülye.

7

Általános sulis osztálytalálkozót mikor szoktak rendezni?

Ballagás után hány évvel? Nektek volt ilyen? Hogy hoztátok össze a csapatot?

7

Hogyan alszotok? Hason, hanyatt, oldalt, felváltva, vagy mindenhogy?

10

Illhetett ilyet válaszolnia Shubert Norbinak?

http://kepkezelo.com/images/nhpqen4x1nwvm1es047r.jpg

6

Vízum Amerikába?

Vízumot hogy lehet szerezni? Venni, vagy igényelni hol lehet? Nem akarok hülyeséget kérdezni, de nem értek ehhez.
Válaszaitokat előre is köszönöm!

1

Fiús szülők! Nálatok ez hogy volt, vagy volt ilyen?

Főleg már felnőtt, idősebb férfiak szülei válasza érdekelne. A ti fiatok vitt haza lányt, aki csak úgymond egy éjszakás kapcsolat volt neki? Mennyire elfogadható az, ha egy még otthon lakó, nagykorú férfi hazavisz buli után éjszaka pár órára egy lányt?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!