Találatok a következő kifejezésre: Miért adnak finnek (2 db)

Miért adnak a finnek 3 keresztnevet a gyereküknek?

Legjobb válasz: Nem csak hármat, még többet is... Általában a rokonok, õsök iránti tiszteletüket próbálják kifejezni a névadással. Ami szerintem elég fura, mert néha nagyon béna kombinációk tudnak kijönni, másrészt a gyerek úgyis csak egyet fog használni belõle, szóval felesleges is. :P Azt hiszem, náluk összesen öt keresztneve lehet a gyereknek, csak gyõzze mindet ráírni a hivatalos iratokra. :)

Nem csak hármat, még többet is... Általában a rokonok, õsök iránti tiszteletüket próbálják kifejezni a névadással. Ami szerintem elég fura, mert néha nagyon béna kombinációk tudnak kijönni, másrészt a gyerek úgyis csak egyet fog használni belõle, szóval felesleges is. :P Azt hiszem, náluk összesen öt keresztneve lehet a gyereknek, csak gyõzze mindet ráírni a hivatalos iratokra. :)
volt egy finn barátnöm akinek született egy unokaöccse és kérdeztem mi a neve. mikor mondta még nincs neve mert nincs megkeresztelve. és kérdeztem hogy a kersztelöig hogy hívják és azt mondta hogy sehogy, baba. majd a keresztelötöl lesz neve neki.
Mi 3 nevet akarunk adni a mi kicsinknek - egyenlõre puhitom a férjemet... Tiszteletbõl a 2 már nem élõ Nagypapa és a név amit választunk...bolondság? Nem tudom...
Valamelyik remélhetõleg tetszeni fog a gyereknek (is)
Mindenesetre van egy elõnye, hogy ha nem tetszik az egyik, akkor hivathatja magát a másikon.
mert nagyon arra figyelsz h tetszél neki:D próbálj erre nem gondolni, bár nem lesz könnyû
Az nem lehet, hogy megijedsz?
Amíg eldöntöd mi legyen hallgass egy kis Nightwisht: http://www.youtube.com/watch?v=5g8ykQLYnX0
A kérdező hozzászólása: 1: De ha próbálok eszerint viselkedni, akkor neki sem esik le, hogy tetszik nekem. 2: Nem lehet, hanem tuti! 3: Szeretem a Nightwish-t :) !
Én lány vagyok és velem meg mindig az van, hogy tetszünk egymásnak egy pasival, majd mikor eldöntöm, hogy nekem több kell és kötõdni kezdek hozzá akkor õ meg távolodni kezd. :S ezthogy?? L/17
A kérdező hozzászólása: Valszószínüleg kifogtál pár olyat, aki azzal is elõszeretettel elhiteti, hogy tetszik neki, akinél nem ez e helyzet. Sok ilyen haverom van, jobban is járnak ezzel a hozzáállással mint én...
A kérdező hozzászólása: Esetleg egy két beszámolót sorstársakról, akik túltették magukat ezen. Illetve lányok, ti mit kezdenétek egy fiúval, aki elég helyes egy darabig, aztán hirtelen nagyon furán kezd viselkedni (persze csak a közeletekben). Elmenne a kedvetek, vagy bátorító jelekkel halmoznátok el, tudván mirõl is van szó?
"Elmenne a kedvetek, vagy bátorító jelekkel halmoznátok el, tudván mirõl is van szó?" Ez attól függ, hogy viszont tetszik-e a srác. Ha tetszel a lánynak, nem fogja zavarni a közeledésed, még ha te úgy is érzed, hogy csak bénázol.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!