Találatok a következő kifejezésre: Miért adnak a kutyák (12 db)

Miért fél a kutyám a víztől? Ha meg akarom fürdetni agyon kaparja a kezem, annyira próbál menekülni, sőt ha én fürdöm, addig ugat, míg ki nem szállok a kádból. Mit tehetnék vele?

Legjobb válasz: Én ezt a fajta félelmet úgy oldottam meg, hogy a város szélén van egy alig 20cm mély patak, én oda sétáltam, a kutyám nem jött utánam, aztán közelebb mentem, és behúztam a vízbe, aminek ugyan egy pillanatig nem örült, de utána meg alig akart kijönni, amikor megláttam, milyen nagy móka is a tocsogás, meg az ilyesmi... Azóta együtt is úszunk.

Én ezt a fajta félelmet úgy oldottam meg, hogy a város szélén van egy alig 20cm mély patak, én oda sétáltam, a kutyám nem jött utánam, aztán közelebb mentem, és behúztam a vízbe, aminek ugyan egy pillanatig nem örült, de utána meg alig akart kijönni, amikor megláttam, milyen nagy móka is a tocsogás, meg az ilyesmi... Azóta együtt is úszunk.
nagyon nyugodt legyél ! símán vezesd a víz széléhez , és semmi cicó, vidd be egy kicsit, aztán hozd ki , dícsérd jutalmazd, de a félelmére NE REAGÁLJ . ha , megnyugodott, megint vidd bele, a körmeire figyelj, karmolhat ! egy színes labda is segíthet , vagy a kedvenc játék. aztán , vidd be magaddal, hogy úsznia keljen kifelé !ne nyugtasd, tégy úgy mintha normális séta lenne !ne parázz, ne féltsd. minden kutyám úszik velem ! tedd játékká számára !
A kérdező hozzászólása: de a kádban is fél, pedig még be is szoktam mellé menni
a félelem természetes védekezõ ösztön . ismertesd meg vele, legyél nyugodt, és határozott, ebbõl a kutyád tudni fogja , hogy nem kell félnie ! vidd be a vízbe, ne gondolkodj-cselekedj . a hétvége jó alkalom, nem hetek, hanem 1-2 óra alatt megismeri, megszereti ! minnél többször viszed vízbe , és mindíg nyugodtan viselkedsz, sokszor megdícséred, így kialakul benne a pozitív megerõsités ! csak nyugodtan de , határozottan ! ne kérd , tedd ! te vagy a gazdi, aki MEGENGEDI NEKI , HOGY FÜRÖDJÖN . nem a kutya dönti el, hogy fél -e , vagy hogy megteszi-e !
Nem minden kutyával tudod megszerettetni a vizet, de a legtöbbel elfogadtatni tudod. Az egyik havanese-em ki nem állhatja a fürdést, mindig sír, de elviseli. Nála ez a tóban úszunk dolog nem jött be, de pl. a snacim meg így szerette meg. Szépen lassan bementünk a tóba (póráz, behozom/húzom magammal), majd rájön, nem bánt a víz, aztán úszott utánam, sõt utána már magától is!!!
Ja, természetesen a pórázt nem fogod végig a tóban, mert meg is fullaszthatod a kutyát! Addig, amíg még leér a lába. Amint elkezd úszni, hagyni kell, hagy csinálja magától.

Miért nem ad "puszit" a kutyám? XD

ám nem is ugrál meg nem is erőszakoskodik a kaja miatt sem, még másokra ugrál meg erőszakosan követeli tőlük a kaját a családból, viszont nekik sürübben ad puszit is. Tisztelhet akkor engem jobban mint a családom többi tagját? De attol még puszit adhatna. (APBT)

Legjobb válasz: Meg kellene nevelni, hogy nem lehet ilyet csinálni. Te vagy a falkavezér és ha a családtagjaidnak annyi tekintéje sincs, hogy ellenálljanak, az elég nagy gáz. És az, hogy nekik ad puszit is, az nem jó dolog, hanem szégyen. Tudod te, mennyi fertõzõ betegséget és baktériumot hordoz egy kutya a szájában? Ez undorító, nem vicces. Erõszakos? Kutyaiskolát ajánlok, mielõtt még bármi baj lesz belõle.

Meg kellene nevelni, hogy nem lehet ilyet csinálni. Te vagy a falkavezér és ha a családtagjaidnak annyi tekintéje sincs, hogy ellenálljanak, az elég nagy gáz. És az, hogy nekik ad puszit is, az nem jó dolog, hanem szégyen. Tudod te, mennyi fertõzõ betegséget és baktériumot hordoz egy kutya a szájában? Ez undorító, nem vicces. Erõszakos? Kutyaiskolát ajánlok, mielõtt még bármi baj lesz belõle.
mert biztos tudja hogy ha elõtte a seggét nyalogatta nem kéne puszit adnia! Okos kutya, örülj neki hogy segg nyalás után nem nyal szájon.
Senki nem mondta, hogy verni kell.
A kérdező hozzászólása: Aki meg sz*rságot ugat nagyon gyorsan kussoljon el mert igenis nagyon tudom mit jelent kutyát tartani!!!Megvan nevelve a kutyám amennyire meglehet, oda van rá figyelve és felelõsséggel van tartva!!!Ha mindenki legalább annyira törödne a kutyájával mint én hálát adnék az égnek! Sok s*ggfejg*ci kibassza láncra a kutyáját lese sz*rja jó hogy agresszív lesz, de ami egész nap normális emberek közt van és tiszta a feje, az alapból tudja mi a jó és mi a rossz!
A kérdező hozzászólása: Szájon azér nem engedném magam puszilni. Nem vele fürdök külön szoktunk, aludni nem velem szokott mert a nagyágyat szereti, a szobámba meg csak kicsi van. Ruhát nem kaptam rá mert egy 40 kilos pitbullterrier, ezért nem is öltöztetem. Nem agresszív a családtagokkal csak pajtásnak tekinti õket, szeretti mindenki olyan amilyen.
A lairtak alapján Te sztem öltözteted, vele alszol, vele fürdesz, és elvárod hogy szájon pusziljon! Az ilyeneknek plüss kutyát vennék!
"És nem olyan agresszív, csak leül szépen és addig nézi az embert meg morog rá amég el nem kunyizza a kaját tõle." Ezután a mondat után remélem visszavonja mindenki aki azt állította, hogy a kérdezõ a falkavezér. Én azt javasolnám, hogy kezdj el utánaolvasni, hogy mi is az a kutya, mert mint fajt sem ismered, hogy mi a természetes viselkedése, mik az igényei, meg úgy alapjáraton hogy mit jelent az hogy kutya.
tetszik az a mondat: az enyém nem hordoz baktériumot a szájában! :D Hát ez vicc. talán napiszarra is felkerül! :D
Drágám! Attól hogy fürdetve van, gondolom nem steril a kutya szája! Vagy akkor miért nem smárolsz vele??? :S
Gondolom féreghajtó tablettát is szokott kapni.
A kérdező hozzászólása: És nem olyan agresszív, csak leül szépen és addig nézi az embert meg morog rá amég el nem kunyizza a kaját tõle.
A kérdező hozzászólása: Azér nincs baktérium a szájában mert nem moslékot eszik, bent herél egész nap a cserépkályha mellett, rendesen van fürdetve, kap kutyafogkefét, a luknyalogatásról meg leszoktattam, és nem is viszket neki hogy nyalogassa, nem férges.
A kérdező hozzászólása: Hát az enyém nem hordoz baktériumot a szájában. Meg nekem se büdös a szám! Nem is szájoncsókolásra gondoltam csak apáméknak ad puszit az arcára, felugrik, lefejeli õket mikor megjönnek valahonnan, rájuk ugrál, velem ezeket nem csinálja. Lehet fél tõlem vagy tisztel. Pedig nem vertem el sohasem.
pedig az arcnyalogatás a kutyáknál pont, hogy a behódolás jele.
Téged tisztel és téged tart a falkavezérnek.
A kérdező hozzászólása: Ahány vonal annyi kinézet! Szerintem meg te nem tudod!

A kutya miért ad puszit?

Csak kíváncsi lennék rá, hogy a kutya miért ad puszit?

Legjobb válasz: A kutya ösztönösen közeledik az arcod felé. A farkasok amikor vadászni mennek akkor nem hoznak haza ennivalót az otthonmaradt kölyköknek hanem a megevett táplálékot öklendezik nekik vissza. A kölykök úgy kérik az ennivalót, hogy a nagyok száját nyalogatják. A kutyák közül is van olyan aki még ezt csinálja amikor kölykei vannak. Ebbõl valamennyire az is következik, hogy ez az alázatosság jele is. Bár én nem hagynám, hogy puszilgasson a kutyám. Ha esetleg puszit nem az arcapuszira értetted, akkor bocsi. :D

A kutya ösztönösen közeledik az arcod felé. A farkasok amikor vadászni mennek akkor nem hoznak haza ennivalót az otthonmaradt kölyköknek hanem a megevett táplálékot öklendezik nekik vissza. A kölykök úgy kérik az ennivalót, hogy a nagyok száját nyalogatják. A kutyák közül is van olyan aki még ezt csinálja amikor kölykei vannak. Ebbõl valamennyire az is következik, hogy ez az alázatosság jele is. Bár én nem hagynám, hogy puszilgasson a kutyám. Ha esetleg puszit nem az arcapuszira értetted, akkor bocsi. :D
Felõlem gondolj amit akarsz, én a tapasztalatnak hiszek. :) Meg aztán kiváncsi is lennék hogy mihez hasonlit a kutya legjobban ha nem a farkashoz. Talán a kecskékhez? -.-"
A felnõtt kutyafélék is megnyalják egymás arcát. Pont azt jelenti hogy falkába tartozónak tart.És az is igaz hogy a fiatalabbak élelmet kunyerálnak evvel.
nem ad
Szerintem kölyök koruk óta beléjük ivódik, ha nyalogatják (puszit adnak) az embernek, akik ezt "édi"-nek tartják, pozitív megerõsítést kapnak a viselkedést illetõen, ezért csinálják. Könyvek külön tanítják, hogyan lehet megtanítani a kutyát a puszira. Elõször meg nyilván a szájból a lehelettel távozó szagok csalogatják õket az arc nyalogatásához.
Amikor a kutya odadugja a képét az arcodhoz, és képen nyalint, akkor azt azért csinálja, mert annyira, de annyira szeret, és örül neked, és te vagy számára a világ közepe, és oaadná érted akár az életét is. Mivel ezeket elmondani nem tudja, hát így jelzi.
õõõ mindenki jön ezzel a farkasok így mg úgy csinálták. Nekem az a véleményem, hogy ezeknek az agyontenyésztett fajtáknak már szinte semmi közük a farkasokhoz viselkedésileg.
Be akarja magát lopni az emberek szívébe, hogy adjon a gazdi neki folyamatosan kaját:D
érzi a kajaszagot a szád körül. meg akarja ízlelni


Miért adja oda a kis kutyának a kajáját?

Van egy 1,5 éves shar-peiem és hoztunk egy 2 hónapos shar-peit hozzá. Nagyon jól megvannak, a nagy nagyon gondoskodó a kicsivel szemben.

Legjobb válasz: Miért ne? Ha nem volt éhes, érthetõ, a kutyák falkaállatok, gondoskodnak egymásról. Fõleg egy szuka. Ha nõ a kicsi, és folytatja a kaja elvevését, és úgy látod, hogy túl rámenõsen teszi ezt, akkor mindenképpen állítsd le errõl!

Miért ne? Ha nem volt éhes, érthetõ, a kutyák falkaállatok, gondoskodnak egymásról. Fõleg egy szuka. Ha nõ a kicsi, és folytatja a kaja elvevését, és úgy látod, hogy túl rámenõsen teszi ezt, akkor mindenképpen állítsd le errõl!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod :) Képes vagyok mindent túlreagálni, és már olyan hülyeségen kezdtem gondolkodni, hogy a kicsi elkezdett 2 hónaposan dominánsan viselkedni.... (bocsi a helyesírási hibákért, csak a gép mindig kijavít, de igyekszem "visszajavítani":D )
A kölyöknek speciális "jogai" vannak. rághatja a nagyon fülét, nem szólnak rá, ehet a táljukból. Ez majd megváltozik olyan 5-7 hónapos kor körül. Akkor kell figyelni

Miért adnak puszit a kutyák?

Ugyanazért, amiért az emberek? PL. az én kutyám folyamatosan az orromat akarja puszilni:) Szerintetek miért?

Legjobb válasz: A kutyus falkaállat,és a falkaállatoknál van vezér,valamint felsõbbrnendû vezetõ. A felsõbbrendûnek belenyal a szájába az alsóbbrendû,ezzel jelzi,hogy elismerte az alárendeltségét. Ezért ad puszit.:)

A kutyus falkaállat, és a falkaállatoknál van vezér, valamint felsõbbrnendû vezetõ. A felsõbbrendûnek belenyal a szájába az alsóbbrendû, ezzel jelzi, hogy elismerte az alárendeltségét. Ezért ad puszit.:)
szerintem azért is mert szeret :) ez a legjobb dolog - amikor kimutatjuk mennyire szeretjük a másikat :)
az elso ide iroval egyetretek, viszont meg az is lehet egy magyrazat, hogy olvastam a falkaban a kutyaknak a falkavezer hozta az etelt o evett legelore, es az alsobbrendu kutyak-ill.farkasok az o ennivalojat akartak, es keresik a szadban ez nem hulyeseg, olvastam es ez a magyrazat viszont arra illik jobban, hogy miert ugralnak fel a kutyak az meberre mikor meglatnak hat ezert :)
itt van egy csipet infó a felugrálásról amiben a puszit is megemlítik. http://www.kutyapszichologia.hu/2007/09/07/ha-a-kutya-felugr..

Miért adja ki a kutyám ezt a fura hangot?

Amikor liheg néha ilyen tt hangot ad ki mintha a nyelvével csinálná de fogalmam sincs, hogy tényleg azzal csinálja-e más kutya is szokott ilyen hangot kiadni?

Legjobb válasz: Az enyém is szokott, amikor nagyon liheg, ilyen hangot kiadni.

Az enyém is szokott, amikor nagyon liheg, ilyen hangot kiadni.
Ilyen kattogó hang, nem? A helyedben, fõleg ha kinti kutya, biztos levizezném, mielõtt hõgutát kap!
a torkából jön ez a hang (pontosabban ahol pl. nekünk is a garatmandulánk van, tehát nem belülrõl), ahogy liheg gyorsan és intenzíven, a nyelve odanyomódik a torkához és ez adja a kattogó hangot . valóban nem ártana tenni azért hogy a lehetõ legminimálisabbra csökkenjen a lihegés intenzitása.
Értem én, én is erre a dologra gondoltam. Én ilyenkor lehûtöm a kutyáimat, és pikkpakk megszûnik.

Miért csak akkor sántít a kutyám ha nem adom neki a zöld kagylót? (többi lent)

lupo sant adok a másfél éves labradoromnak már kölyök kora óta. nem kúra szer?en adom, hanem ahogy elfogy 1-2 héten belül veszem a következ?t! azt mondták, hogy kúra szer?en adjam neki, már kb. 1 hónapja nem adtam neki és most újra elkezdett sántítani... miért van ez? múltkor is ezvolt h kb. 2 hétig nem kapott és sántított.. ahogy elkezdtem adni neki újra elmúlt a sántítás! Mit?l lehet ez? Vigyem el dp sz?résre?

Legjobb válasz: hát szerintem vidd el

hát szerintem vidd el
Mert valami nincs rendben nála. Orvos-röntgen, és kiderül , van-e baj, vagy nincs.
A kérdező hozzászólása: hát baj az tuti van, ha csak akkor nem sántít ha kapja a zöldkagylót! :S ha elviszem az állatorvoshoz azzal, hogy sántít akkor megröntgenezik és akkor a DP is kiderül? vagy a diszplázia szûrés nem egy sima röntgen?
Igen. Lehetõleg olyan orvoshoz menj, amelyik othopédiában is jártas. A dp röntgennél van egy bizonyos póz, amiben fektetni kell a kutyát és a lábakat is tudni kell a megfelelõ módon tartani ahhoz, hogy pontos legyen a csípõ képe. Általában egy enyhe altatással végzik.
A kérdező hozzászólása: Igen, alapból az árlistán úgy van, hogy zárójelben ottvan az hogy (az ár tartalmazza az altatást) :)

Szerintetek miért adja fel sok ember könnyedén a kutya tanítását?

Komolyan nem értem az ilyen embereket.Kijön a suliba hogy a kutyájának xy problémája van , és segítsünk neki megoldani.Elkezdjük a tréninget , 2-3 alkalomig ki is jön az illető aztán hirtelen eltűnik , mikor a kutya már kezdené megérteni mit is akarunk tőle.Eltelik 2-3 hét és visszajön a gazda a kutyával , de persze otthon semmit sem gyakoroltak így lehet mindent elölről kezdeni.Ezt eljátssza még 3-4 alkalommal (közben persze fizeti a tagdíjat is...) , aztán végleg eltűnik.Sajnos már nem egy ilyen emberrel találkoztam.

Legjobb válasz: Az õ problémája, én nem is foglalkoznék vele a helyedben.

Az õ problémája, én nem is foglalkoznék vele a helyedben.
Mert sokan azt gondolják, hogy a kutyasuliban majd pik-pak megoldják a problémáját és neki nem lesz vele semmi dolga. Aztán amikor rájön, hogy ez mennyi munkával és áldozattal jár, akkor feladja. Nehéz ám a munka után nekiállni kutyázni a jól megszokott TV elõtt döglés helyett. Amúgy sokszor elkeserítõ tud lenni, hogy mennyire nem úgy mûködik a kutya, ahogy szeretnénk. Én sem hittem volna a rengeteg munka során, hogy valaha is eljutunk idáig, mert nem látványos, nem egyk napról a másikra tapasztalható a változás. De ha egy-két éves távlatban nézem, akkor óriási, csak nehéz az embereknek megmagyarázni, hogy "majd ha egy év múlva visszanézel, akkor látni fogod a fejlõdést".
Mert azt hiszik, hogy egybõl a jó dolog jön. Nem gondolnak bele, tisztelet a kivételnek, aki becsületesen rááldozza szabadidejét a kutyára
Egyszerû: azt hiszik, hogy a kutyaiskola vagy a kiképzõ valamidféle szerelõ. Ezért szeretem jobban a tanfolyamos rendszert, ott lehet elméleti órákat tartani, el lehet magyarázni a gazdáknak, hogyan mûködik ez (és hogyan nem), és nyilván ki fogják járni a teljes tanfolyamot, ha már befizették, nem fognak kimaradozni sokat.

Miért terrorizálja az egyik kutya a másikat? Miért támad rá ha a másikkal akarok foglalkozni? A megoldás az, hogy zárjam el addig míg a másikkal játszom? Hogy szoktassam le a terrorizálásról?

Legjobb válasz: Azért csinálja ezt a kutya, mert õ a falkavezér, nem ismer el téged vezetõként és azt gondolja õ szabhatja meg, hogy kivel foglalkozhatsz. Én ajánlanám hogy járj el vele kutyaiskolába és tartsd be az itt leírtakat: [link] Ha bántja a másik kutyát azt nagyon szigorúan büntetni kell, megfogod a grabancát és lenyomod a földre, amíg meg nem adja magát. Ezután fenyegetõen elindulsz felé és kizárod a falkából, majd látványosan elkezdesz foglalkozni a másikkal.

Azért csinálja ezt a kutya, mert õ a falkavezér, nem ismer el téged vezetõként és azt gondolja õ szabhatja meg, hogy kivel foglalkozhatsz. Én ajánlanám hogy járj el vele kutyaiskolába és tartsd be az itt leírtakat: [link] Ha bántja a másik kutyát azt nagyon szigorúan büntetni kell, megfogod a grabancát és lenyomod a földre, amíg meg nem adja magát. Ezután fenyegetõen elindulsz felé és kizárod a falkából, majd látványosan elkezdesz foglalkozni a másikkal.
A megoldás az, hogy megneveled a kutyád, mert egyelõre õ nevel téged.Az elsõ nagyon jól leírt mindent, a kutya saját magát tekinti vezérnek, ezért joga van eldönteni, kivel játszhatsz. Kutyaiskolába kellene járnotok...

A fél éves kutyámnak ha adok játékot azzal elvonul majd ha közel megyek hozzá felveszi és elkezd vele szaladgálni. Ezt miért csinálja?

fogócskázni akar vagy félti a játékát ? ha lustább akkor elveti magát előttem. ha féltené akkor morogna rám nem ? amúgy szabad kutya után futni tehát fogócskázni vele ( üldözni) mert én azt olvastam valahol hogy nem

Legjobb válasz: Ha nem adja oda a játékot és te kergetek, az nem jó dolog. Mivel egy vezetõ nem csinál ilyet. Ugyebár tekintélyt kell szerezned a kutyádnál, s ha utána rohangálsz, pont az ellenkezõjét éred el. Lehet vele játszani, mókázni de soha ne kergesd. Ha nálad van a játék, azt rázogathatod neki, eldughatod a hátad mögött, átvághatod 1x-2x, hogy azt hiszi eldobtad, de mégsem. Ja, és a játéknak mindig te vess véget. Ha látod a kutyán, hogy már fárad, tudom, hogy jó játszani de hagyd abba te a játékot. Ezzel is úgymond te diktálsz. :)

Ha nem adja oda a játékot és te kergetek, az nem jó dolog. Mivel egy vezetõ nem csinál ilyet. Ugyebár tekintélyt kell szerezned a kutyádnál, s ha utána rohangálsz, pont az ellenkezõjét éred el. Lehet vele játszani, mókázni de soha ne kergesd. Ha nálad van a játék, azt rázogathatod neki, eldughatod a hátad mögött, átvághatod 1x-2x, hogy azt hiszi eldobtad, de mégsem. Ja, és a játéknak mindig te vess véget. Ha látod a kutyán, hogy már fárad, tudom, hogy jó játszani de hagyd abba te a játékot. Ezzel is úgymond te diktálsz. :)
Érdekelne , hogy miért nem szabad kergetni a kutyát? Én ezt még nem hallottam, és nagyon kíváncsi vagyok. Valahol rémlik hogy olvastam errõl h ha 2 vagy több kutya kergeti egymást, akkor vagy a domináns fut elõl és õt kergetik, vagy a domináns kergeti az alatta valót? ...
nyugodtan lehet utána futni, ha játszotok. én is mindig kergetem a kis hülye labdájával itthon. viszont mindig mûködnie kell az állj, vagy gyere vissza/ide parancsnak. ha komolyság van, akkor azt következetesen be kell tartani. persze fél évesen még bõven gyerek, ezt a késõbbiekre értettem :)
A lényeg, h a játékot te irányítsd, mint ahogy másban is! Te vagy a fõnök vagy õ? A játékot is mindig te kezdeményezd és ne õ, és akkor hagyd abba, amikor a legjobban benne van! Ez a késõbbiekben egy adu ász lehet a kezedben!
Hiába pontoztatok le... egy vezér mióta kergeti azokat akik úgymond "alatta helyezkednek el"? De mindegy, nem kezdek el vitatkozni, ezen az oldalon általában úgysem lehet meggyõzni a másikat. Biztos más kép alakult ki nekem vagy nektek arról, hogy milyen is egy irányító, egy vezér, egy falkavezér...
mert játszani akar veled!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!