Találatok a következő kifejezésre: Miért ad a bíróság valakire pl (1 db)

Miért ad ki a bíróság valakire pl 700 évet mikor tudják, hogy nem él addig egy ember?

Legjobb válasz: Azért mert az ilyen embert rengeteg bûn, vétség terheli. A bíróság ilyenkor mindent szépen sorban megvitat, megnézik, hogy a különbözõ bûntettekért külön-külön hány év jár, az eljárás végén pedig egy összegzik és így jöhet ki akár 700 év is. És mivel az elõírások szerint, törvényesen kell eljárni, a bírósági ítéletben az összegzett évet kell feltüntetni, még ha tudják is, hogy addig nem él egy ember.

Azért mert az ilyen embert rengeteg bûn, vétség terheli. A bíróság ilyenkor mindent szépen sorban megvitat, megnézik, hogy a különbözõ bûntettekért külön-külön hány év jár, az eljárás végén pedig egy összegzik és így jöhet ki akár 700 év is. És mivel az elõírások szerint, törvényesen kell eljárni, a bírósági ítéletben az összegzett évet kell feltüntetni, még ha tudják is, hogy addig nem él egy ember.
Vannak olyan országok, ahol minden egyes bûncselekményt külön büntetnek, vagyis, ha egy ember több bûncselekményt követ el, akkor a büntetések összeadódnak. Így, amikor pl. jó magaviseletért mondjuk felezik a büntetését, akkor sem szabadulhat ki soha az, aki sok bûncselekményt követett el.
Mert, ha leültetik, jó magaviseletért lehet pl. harmadolni. Nos: EZ harmadolva is jó hosszú. Az életfogytiglani meg mondjuk 25 év (annyinak számolják).
Ez fõleg Amerikában szokás. Ha több bûncselekményt követ el valaki, akkor azokat külön-külön ítélik meg, a büntetés pedig összeadódik.
Az angolszász jogrendben ha valaki több bûnt követ el, akkor mindegyikre kiszabják a megfelelõ büntetést, és így sok bûncselekménybõl többszáz év is összejöhet. A kontinentális jogrendben csak súlyoznak, és max. pár évvel adnak többet ha van még pár bûntett a rovásán az illetõnek. És az ok tényleg a korai szabadlábrahelyezés megakadályozása. Hogy ne lehessen kedvezménnyel sem szabadulni, de ugyanakkor halálra se kelljen ítélni.
A kérdésed tartalmazza a választ.;) Ez az életfogytiglan egyik formája.
magyarországon nem kap senki 700 év börtönt még 30 év börtönt sem ez a baromság csak amerikában van így nálunk életfogytig tartó fegyház van - ez valóságban csak 20 évet jelent - valódi életfogytiglant csak móri mészárosok kaptak - életfogytiglant, ahol feltételes szabadságra bocsátás lehetõségét örökre kizárták - tehát jó magaviselet stb. miatt 25 év múlva sem jöhet ki...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha valaki vegrehajtas alatt allo ingatlant akar megvasarolni, a vegrehajto irodan kivul meg hol tehet ajanlatot?

2

Munkahelyi drogteszten, ha "elbukok", akkor mi várható a munkaviszony felfüggesztésén kívül és meddig pozitív az eredmény?

Állítólag valamilyen papírdarab ez a drogteszt, DE NEM VAGYOK BENNE BIZTOS, nem láttam még!

1. Ha füvet szívtam (nem herbált) kb 12-15% THC tartalommal, akkor hány nap után végezhetem biztonságosan el ezt a tesztet?
2. Ha pozitív lesz a teszt, akkor milyen következményei lehetnek ennek? Rendőrségi feljelentést tesz, vagy csak felfüggeszti a munkaviszonyomat?
3. Tesznek-e különbséget a szervezetben található anyag mennyiségében (tehát, hogy ha a munkavégzés előtt szívtam, akkor szigorúbb, ha kb egy hete, akkor "ejnyebejnye")? Mert gondolom nekik az a lényeg, hogy a munkavégzés közben józan állapotban legyek jelen...

16

Hogyan, hol lehet, névtelen feljelentést tenni egy bűncselekmény gyanús ügyel kapcsolatosan úgy, hogy érdemben is foglalkozzanak vele azaz vizsgálják ki az esetet, cselekményt?

2

Viselhető olyan gázpisztoly, amely alkalmas gumilövedék kilövésére (gázpisztoly engedéllyel)?

Ha nem, akkor mi a következmény ha valaki gázpisztolya gumilövedékkel van megtöltve?

28

Büntethető-e egy 39 éves pasi és egy 15 éves lány közti szexuális kapcsolat? Lehetnek ennek következményei? Megbüntethetik a férfit abban az esetben ha a lány is benne van és akarja ezt az egészet? Normális válaszokat kérnék ne ilyeneket h pedofil.

28

Pénteken házasodtam, még 1 havi tartásdíj járna. Hogy lesz most?

23 éves vagyok. Júniusban fejeztem be az iskolát. Munkahelyem nincs még. A bíróságon azt mondták,h a nyári szünet alatt jár a tartásdíj. De mivel összeházasodtam a párommal ez befolyásolja a gyerektartás fizetését? 1 hónap lenne még hátra.. Csak azért érdekel,h most mire számítsunk. A bíróságon a megszüntetés már folyamatban van. Még 1 havi járna.
Szerintetek befolyásolja a házasságom?
Köszönöm

33

S. O. S Kérlek írjatok nekem székesfehérvári válóperes ügyvédeket?

0

Interneten eladtam egyik használt termékemet amelyet postán adtam fel az illetőnek.3 napra rá egy olyan sms-t kaptam, hogy rossz a termék és örülne neki ha mihamarabb vissza venném tőle. Mit tudok tenni?

Ebben az a bökkenő, hogy nálam tökéletesen működött a termék. Most mit tudok ilyen helyzetben tenni? Feljelentést tehet? , még a végén én cseszek rá?

2

Ha valaki ás egy gödröt a tengerparton, de nagyon nagyot (mondjuk 15 méter mély), de senki nem esik bele/sérül meg tőle, akkor azért megbüntethetik?

Ha igen, akkor miért?

Mekkora a legnagyobb gödör, amit lehet ásni?

6

Elkoboztunk egy 100Ft-os érmével egy bevásárlókocsit, szórakozás céljából, ezért mit kaphatunk?

Tehát, két barátommal elvittünk a Penny parkolójából egy bevásárlókocsit, mivel szeretnénk vele legurulni lejtőkön és szórakozni. Ha esetleg a rendőrök rajtakapnak minket és megkérdezik, hogy honnan van és elmondjuk nekik, hogy loptuk, mit kaphatunk érte? (14 évesek vagyunk, csak szórakozni szeretnénk)

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!