Találatok a következő kifejezésre: Miért ad a bíróság valakire (2 db)

Miért ad ki a bíróság valakire pl 700 évet mikor tudják, hogy nem él addig egy ember?

Legjobb válasz: Azért mert az ilyen embert rengeteg bûn, vétség terheli. A bíróság ilyenkor mindent szépen sorban megvitat, megnézik, hogy a különbözõ bûntettekért külön-külön hány év jár, az eljárás végén pedig egy összegzik és így jöhet ki akár 700 év is. És mivel az elõírások szerint, törvényesen kell eljárni, a bírósági ítéletben az összegzett évet kell feltüntetni, még ha tudják is, hogy addig nem él egy ember.

Azért mert az ilyen embert rengeteg bûn, vétség terheli. A bíróság ilyenkor mindent szépen sorban megvitat, megnézik, hogy a különbözõ bûntettekért külön-külön hány év jár, az eljárás végén pedig egy összegzik és így jöhet ki akár 700 év is. És mivel az elõírások szerint, törvényesen kell eljárni, a bírósági ítéletben az összegzett évet kell feltüntetni, még ha tudják is, hogy addig nem él egy ember.
Vannak olyan országok, ahol minden egyes bûncselekményt külön büntetnek, vagyis, ha egy ember több bûncselekményt követ el, akkor a büntetések összeadódnak. Így, amikor pl. jó magaviseletért mondjuk felezik a büntetését, akkor sem szabadulhat ki soha az, aki sok bûncselekményt követett el.
Mert, ha leültetik, jó magaviseletért lehet pl. harmadolni. Nos: EZ harmadolva is jó hosszú. Az életfogytiglani meg mondjuk 25 év (annyinak számolják).
Ez fõleg Amerikában szokás. Ha több bûncselekményt követ el valaki, akkor azokat külön-külön ítélik meg, a büntetés pedig összeadódik.
Az angolszász jogrendben ha valaki több bûnt követ el, akkor mindegyikre kiszabják a megfelelõ büntetést, és így sok bûncselekménybõl többszáz év is összejöhet. A kontinentális jogrendben csak súlyoznak, és max. pár évvel adnak többet ha van még pár bûntett a rovásán az illetõnek. És az ok tényleg a korai szabadlábrahelyezés megakadályozása. Hogy ne lehessen kedvezménnyel sem szabadulni, de ugyanakkor halálra se kelljen ítélni.
A kérdésed tartalmazza a választ.;) Ez az életfogytiglan egyik formája.
magyarországon nem kap senki 700 év börtönt még 30 év börtönt sem ez a baromság csak amerikában van így nálunk életfogytig tartó fegyház van - ez valóságban csak 20 évet jelent - valódi életfogytiglant csak móri mészárosok kaptak - életfogytiglant, ahol feltételes szabadságra bocsátás lehetõségét örökre kizárták - tehát jó magaviselet stb. miatt 25 év múlva sem jöhet ki...

Ha perköltség megfizetése vonatkozásában részletfizetési kérelmet ad be valaki, miért kell a bíróságnak az erre vonatkozó döntéshez előzőleg foglalási jegyzőkönyvet beszerezni?

Nem igazán értem, mert az adott esetben volt egy büntetési tétel, kifizetendő pénzösszeg, és azon felül szintén egy kifizetendő perköltség. A részletfizetési kérelemre,ami mindkét tételre be lett nyújtva, a büntetési tételre megadták a részletet, de ugyanabban a levélben azt is közölték,szó szerint, hogy a bíróság a perköltségről (amit már meghatároztak) a foglalási jegyzőkönyv beszerzése után határoz. Mi köze van a végrehajtásnak és a foglalásnak ahhoz, ha valaki részletfizetést kér a kifizetnivalókra, amik abszolút nem csillagászati, milliós tételek, és még el sem kellett kezdeni azok törlesztését? EZ azt jelenti, hogy függetlenül attól, hogy valaki fizetni akar és van is rá lehetősége, csak részletben, ráküldik a törvényszéki végrehajtót? Teljesen zavaros az egész.

Legjobb válasz: Megnézik elõre, miket lehet foglalni, ha mégsem fizeted a részleteket.

Megnézik elõre, miket lehet foglalni, ha mégsem fizeted a részleteket.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!